Ateistireppanat, emme ole apinoita olleet koskaan!

Anonyymi-ap

DNA SISÄLTÄÄ toimintaohjeet siitä, miten ja milloin valmistetaan proteiineja, jotka ovat solun keskeisiä komponentteja. Eri eliöillä on erilaiset DNA-ohjeet (jotka koostuvat ”DNA-kirjaimista”, tarkemmin sanottuna ”emäspareista”) siten, että ne pystyvät tuottamaan ainakin joitakin erilaisia proteiineja.

Jotta eliön voisi muuttaa toiseksi lajityypiksi, täytyisi kirjainten muuttamista varten olla olemassa mekanismi. Evoluution kannattajille ainoa mahdollinen tapa muuttaa kirjaimia on mutaatio. Mutaatiot ovat satunnaisia muutoksia ohjeissa ja ne voivat tapahtua yhdessä tai useammassa kirjaimessa kerrallaan. Kirjaimia voidaan vaihtaa, poistaa tai lisätä. Luonnollisesti eliön muuttaminen joksikin monimutkaisemmaksi vaatisi kirjainten lisäämistä, ei pelkästään vaihtamista tai poistamista.

Huomioi, että ihmisen DNA:ssa on noin 3 000 miljoonaa kirjainta, mikä on määrältään vertailukelpoinen tuhannen Raamatun mittaisen kirjan kanssa. Kuvittele apinaa kehittymässä ihmiseksi. Meidän täytyy lisätä kirjaimia – mutaatioiden kautta – luodaksemme informaatiota niitä ominaisuuksia varten, joita ihmisellä on mutta apinoilla ei ole. Kyseessä on yhteensä vähintään 10 %:n eroavaisuus verrattuna evoluution kannattajien lähimpänä sukulaisenamme pitämään simpanssiin.1 Tämä tekee yhteensä 300 miljoonaa kirjainta.

Kuvittele, että apina saa vauvan ja mutaatio on lisännyt yhden kirjaimen vauvan DNA:han. Olisiko mutaatio ”hyödyllinen” evoluution etenemisen kannalta? ”Hyödyllinen” tarkoittaa tässä vain sitä, että vauva aikuistuttuaan saisi enemmän jälkeläisiä kuin muut apinat, joilla ei ole tätä mutaatiota. Voisiko luonnonvalinta kyetä ”näkemään” tämän ja edistää tämän mutaation säilymistä tulevissa sukupolvissa? Tämä tunnetaan kelpoisuutena [joka on biologisen evoluution keskeinen käsite, suom. huom.]. Todennäköisyys, että tällainen satunnainen muutos edistäisi riittävästi yksilön kelpoisuutta, jotta luonnonvalinta pystyisi ”näkemään” sen, on erittäin alhainen. Evoluutiogeneetikot [geneetikko = perinnöllisyyden tutkija, suom. huom.] tunnustavat tämän.

Kuvittele, että mutaation perineelle yksilölle tapahtuu toinen mutaatio, ei vain missä tahansa vaan edellisen vieressä. Kyseessä voisi olla vaikka 10 000 yksilön populaatio kehittyviä apinoita. ”Oikean” mutaation ilmaantuminen tapahtuu todennäköisemmin sellaisen yksilön jälkeläisissä, joilla ei jo ole ensimmäistä mutaatiota. Sitten näiden yksilöiden on kohdattava, pariuduttava ja tuotettava jälkeläisiä, mikä on epätodennäköistä. Tai monien sukupolvien kuluessa mutaatiot voivat hitaasti levitä populaatioon, mikä kasvattaa niiden todennäköisyyttä yhdistyä parittelevassa parissa. Tämä itsestään selvästi vaatii aikaa.

Kuinka paljon aikaa? Tämän laskeminen on monimutkaista, kun otetaan kaikki huomioon, kuten mutaationopeus, mutaatioiden aiheuttama kelpoisuus, jälkeläisten määrä, sukupolvien aika, populaation koko jne. Eräs ryhmä tiedemiehiä kehitti tietokoneohjelmiston Mendel’s Accountant,2 joka suorittaa tällaisia laskelmia. CMI:n geneetikko Robert Carter kommentoi arviossaan runsas vuosikymmen ohjelman julkaisemisen jälkeen seuraavasti:

”Emme ole tietoisia yhdestäkään vertaisarvoidusta artikkelista, joka yrittää kumota Mendel-ohjelmiston menetelmät ja johtopäätökset. Kymmenen vuoden vakiintuneen työn jälkeen jotain pitäisi olla. Heidän hiljaisuutensa on paljon puhuvaa.”3
Ohjelma simuloi tai mallintaa todellista populaatiota ja pystyy laskemaan, kuinka kauan kestäisi saada tietyt DNA-kirjaimet asettumaan vierekkäin.

Kun tehdään evoluution tapahtumista suosivia numeerisia oletuksia, kuten mutaatioiden aiheuttama epärealistisen korkea kelpoisuus, kestää 84 miljoonaa vuotta saada edes kaksi kirjainta vierekkäin yksilössä.4 Tämä ylittää suuresti aikajakson – noin seitsemän miljoonaa vuotta – jonka evoluution kannattajat antavat ihmisen kehittymiselle simpanssien kanssa yhteisestä esi-isästä. Jotta saataisiin edes viisi kirjainta vierekkäin, aika ylittää kaksi miljardia vuotta! Tämä ei ole edes pieni katkelma yhdestä pienestä geenistä, joka voi olla monta sataa kirjainta pitkä. Monet geenit ovat tuhansien kirjainten pituisia. Tämä on ”odotusajan ongelma” – evoluutiolle.

Toisin sanoen, ihmisten kehittyminen apinoista ei ole pelkästään epätodennäköistä tai epävarmaa vaan mahdotonta.

13

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Toisin sanoen, ihmisten kehittyminen apinoista ei ole pelkästään epätodennäköistä tai epävarmaa vaan mahdotonta."

      Kuka muka väittää että ihminen olisi kehittynyt apinasta? Ainoat jotka näin väittävät että näin väitetään on sinunlaiset uskovat. Mutta tämä vain johtuu siitä että et ole olluthereillä koulussa.

      • Anonyymi

        Ihminen ON apina, tarkemmin iso ihmisapina. Ihminen on kehittynyt apinasta, mutta ei tietenkään NYKYISISTÄ apinoista. Simpanssit ovat ihmiselle läheisempää sukua kuin gorilloille.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­N­­y­­m­­f­­o­­m­a­­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#180718499

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Lainaat jonkun tuntemattomaksi jäävän kreationistin tekstiä. Olen lukenut saman sanoman eri muodoissa useita kertoja, mutta toisto ei todista mitään. Teksti voi hämmentää ja eksyttää monia.

      Opit ovat yläastebiologiaa, mutta kirjoittajan ymmärrys ja tulkinnat DNA:sta ovat amerikkalaisen punaniskasaarnaajan kynästä. Tuo on paskalta maistuva sekametelisoppa, jossa on mausteeksi pätevää tietoa.

      Tosiasioiden ja valheiden sekottaminen on tehokas tapa manipuloida oppimattomia. Kirjoitukseesi pätee hevonpaskanepäsymmetriaperiaate (Brandolinin laki), jonka mukaan netissä levitetään niin paljon paskaa, että kukaan ei ehdi siivoamaan kaikkea pois.

      Muistelen, että Aldous Huxleyn Uljaassa uudessa maailmassa tietoa oli niin paljon, että ihmiset eivät enää pystyneet erottamaan tosiasioita valheista. Ja sinä teet juuri sitä: sotket tosiasioita uskomuksiin. Se on vitun haitallista ja väestöä tyhmentävää. Jo nyt on nähtävissä, että osa ihmisistä taantuu typeriksi apinoiksi.

      On kreationistien typerä olkiukko väittää, että evoluutiossa ihminen syntyi apinasta. Vitut! Ihmisillä ja apinoilla on yhteinen kantaisä. Ihmisapinoiden polut lähtivät eri suuntiin jo miljoonia vuosia sitten, mutta ihminen on yhä apina siinä kuin gorilla, oranki tai simpanssi. Polku Afrikan savanneilta suomalaiseen lähiöön on ollut pitkä. Tässä sivutaan aihetta:

      https://ruokasota.fi/2021/03/14/lucy-fat-of-the-land-ravinto-ja-evoluutio/

    • Anonyymi

      Melkoinen apina tuo aloittaja. Taitaa olla peräti gorilla.

      • Anonyymi

        Juu, 28 cm


    • Anonyymi

      Se, että ihmiset olisivat kehittyneet apinoista, on väärää tietoa.

      Sen sijaan ihmisapinoilla, joihin gorillojen, simpanssien, orankie ja gibboneiden lisäksi kuuluu myös ihminen, on ollut yhteinen kantamuoto.

    • Anonyymi

      Ei kukaan ole noin tyhmä? Eihän?

      Suvullisen lisääntymisen idea on juuri se, että kun hyödylliset mutaatiot eivät tapahdu samalle yksilölle, niin suvullisen lisääntymisen ansiosta ne rikastuvat ja yhdistyvät tulevissa sukupolvissa.

      YKSIKÄÄN kreationisti ei osaa selittää loogisesti, miksi suvullisella lisääntymisellä on valta-asema elokehässä. Miksi mänty tai hirvi ei vain kloonaa itseään? Miksi on älykästä suunnittelua että mänty ja hirvi uhraavat paljon energiaa suvulliseen lisääntymiseen.

    • Anonyymi

      Avaaja lisää : Elisan 5G on parempi kuin DNA, eikä tätäkään Raamattu kiellä
      etteikö Ipohone 16 tulisi ENSI VUONNA

      • Anonyymi

        ö Ipohone 16 tulisi ENSI VUONNA
        - SIIS IPHONE TULEE VARMASTI


        JEESUS EI
        AUHHHAHAHHAAHH


    • Anonyymi

      peppi pitkätossu ja kongon demokraatti , korvahylje ja karvahylje

    • Anonyymi

      Täällä taas vanhanmaailman Darwinistit yrittävät itkuisesti väittää omiaan. Miksi ette selitä elämän syntyä tyhjästä?? ette osaa, mutta älkää surko, ei kukaan osaa. Tiedekin jättää tämän asian sumuverhon taakse. Tiede tulee valmiiseen Jumalan luomaan pöytään ja alkaa tutkia Ihmetellen sen valtavaa neroutta. jostain solutasolta eteenpäin. Älkää enempää nolatko itseänne te Darwin jumalaanne kumartavat ja lajien synty raamattuanne palvovat.

      • Anonyymi

        Amen


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe