Missä sijaitsee taivaallinen Pyhäkkö?

Jeesus sanoi jossakin siihen tapaan, ettei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa että täällä se on, tai tuolla, vaan katso, "se on sisällisesti teissä"

Mikäli Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä/meissä, niin kai silloin taivaallisen Pyhäkönkin täytyy olla teissä/meissä.

Jos taivaallisen Pyhäkön "Tutkiva tuomio" on aloitettu v.1844 jokaisen sisimässä, niin missä tutkitaan kaikki ne ,jotka aikaisemmin ovat kuolleet?

Jos taas taivaallinen Pyhäkkö on jossakin muualla kuin ihmis-sydämessä, niin missä se siten on? Onko se jossakin maailmankaikkeuden lukemattomista mahdollisista planeetoista ja kuinka on mahdollista kerätä kaikki, kaikkia ihmisiä koskeva informaatio, aina Aadamista hamaan viimeisenä ennen Kristuksen paluuta syntyneeseen lapseen, tuon taivaallisen "Korkeimman Oikeuden" tutkittavaksi?

Itse kylläkin kallistuisin uskomaan, että tuomari ja tuomioistuin on jokaisen omassa sydämessä. Jos näin olisi, niin silloin vuotta 1844 olisi vähän vaikea sovittaa muihin ihmisiin kuin niihin, jotka tuona mainittuna vuonna ovat "kuolla kutjahtaneet".

6

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7. päivä

      Tuohon kysymykseen emme vastaa.

    • annu42

      Minulle nousi mieleen Salomon rukous, jossa hän sanoo "ja katso taivaisiin ja taivasten taivaisiin sinä et mahdu; kuinka sitten tähän temppeliin, jonka olen rakentanut". Me emme tunne Jumalan luomakunnasta kuin äärien häämötystä. Tämä maailmammekin on "kuin pisara vesisangon uurteessa", joten Jumalan mahdollisuudet sijoittaa asuntonsa mihin tahansa ovat valtavat.

      Luodessaan kaikki taivaalliset olennot Isä työskenteli Poikansa välityksellä. "Sillä hänessä luotiin kaikki, --- olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen" (Kol. 1:16) Hänen pyhäkkönsä paikka oli "kunnian valtaistuin, korkea ikiajoista" (Jer. 17:12) ja hänen valtakuntansa valtikka "oikeuden valtikka"(Hebr.1:8). "Herraus ja kunnia on hänen kasvojensa edessä, kiitos ja ylistys hänen pyhäkössänsä" (Ps. 96:6). "Armo ja totuus käyvät hänen kasvojensa edellä." (Ps. 89:15) Kannattaa lukea myös Ps. 24, joka ylistää Kunnian Kuningasta, joka on Herramme Sebaot. "Tässä me olemme, kansa joka pyrkii luoksesi, joka etsii kasvojasi, Jaakobin Jumala. Kohotkaa korkeiksi , portit, avartukaa, ikiaikaiset ovet! Kirkkauden kuningas tulee!" (jakeet 6,7)

      Veikkaan, ettei tässä Psalmissa puhuta mistään maallisesta asumuksesta vaan taivaallisesta. Tässä on kuvaus, kun voittaja saapuu kotiin taivaallisiin asuntoihin. Ja siellä, missä on voittaja Jeesus Kristus, siellä on myös hänen taivaallinen asuntonsa, pyhäkkönsä ja alamaisensa, ne enkelit, jotka eivät langeneet syntiin Luciferin kanssa. Sinne myös häneen uskovilla on mahdollisuus päästä.

      Mitä taas tarkoittaa se, mistä kirjoitat: Jumalan valtakunta sisäisesti teissä/meissä, on se, mitä me uskossa Jeesukseen saamme. Se valtakunta on meillä uskon kautta tässä ja nyt, riippumatta meidän elinolosuhteistamme, varallisuudestamme, terveydestämme tms. Sitä valtakuntaa ei voi kukaan ottaa meiltä pois, koska se on abstrakti käsite vielä tässä ajassa. Se toteutuu vasta Jeesuken tullessa toisen kerran tuona Kunnian Kuninkaana. Silloin hän antaa uskovilleen sen valtakunnan, jota hän meni valmistamaan. Siellä on jokaiselle oma sija, koti, joka ylittää meidän tämänhetkiset kuvitelmammekin siitä, millainen se on, ja missä se on.

      • iines99442

        Jeesus tulee tänään Tampereen Koskikeskukseen jakamaan ilmapalloja. Nähtävänä myös aasi ja Saul Niinistö!


    • donovan

      ..joita tiedetään vasta sitten kun astutaan Jumalan läsnäoloon,Hänen eteensä.
      Ja sekös tästä odotuksesta tekeekin ihanan.

    • 6 päiväs

      Taivasten valtakunta on lastenkaltaisten...joten se on uudestisyntyneen sydämessä?

      1844 on todellakin varsin epätavallinen tulkinta Adventisteilla; mutta sillä torjuttiin edellistä harhaoppia eli Jeesuksen takaisintulon odottajien pettymystä. Näin ei tarvinnut antaa omaisuuksia takaisin, jotka muutamat maailmanlopun pelossa luovuttivat ostaakseen taivasosuuksia?

      Toisaalta Jeesus sanoi tulevensa tuomitsemaan toisessa tulemuksessaan Kuninkaana ,...eläviä ja kuolleita; joten aikakäsite ei ole ongelma?

      Mukavia kesäpäiviä Suomen paratiisiin!

      JvB.

    • penttihirvonen.com

      UFOahan se meinaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      437
      3226
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      397
      2724
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      117
      2719
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2123
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 175
      1365
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1160
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe