Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Misofonia ssss

Anonyymi-ap

Misofonia on tila, jossa aivot ovat herkistyneet joillekin jokapäiväisille äänille tai näkemälleen. Tällaisia ääniä ovat syömisen äänet maiskutus, hörppiminen ja rouskutus tai jonkun henkilön liikkeet. Itse misofoniasta kärsivänä tilanteet, joissa on purukumin jauhajia täytyy poistua paikalta välittömästi. Selkeästi äänet joissa on jatkuvuutta/ oletus ettei ne lopu on pahimpia, purukumi, nenän niiskutus, puhelimen merkkiäänet. Olen kärsinyt tästä sairaudesta 10 vuotiaasta saakka ja tekee elämän suunnittelusta vaikeaa. Olen nykyisin yrittänyt lähipiiriä ja puolituttuja valistaa sairaudestani ja toivottavasti vaikka tämän keskustelupalstan kautta saisimme tätä harvinaista sekä vaikeaa asiaa kaikkien tietoon.
https://kotiliesi.fi/terveys/sairaudet-ja-oireet/misofonia/

6

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Englanniksi 4S=Selective Sound Sensitivity Syndrome

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🍑 ­­N­­­y­m­­f­o­m­­­a­­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Miten yleinen tuo on?

    • Anonyymi

      Se että pännii toisen ihmisen maiskutus, ei ole mikään sairaus. Minä vaihdan pöytää tai paikkaa, en halua sikojen kanssa istua. Ketä muka EI häiritsisi kun junassa istuu vastapäätä henkilö, kaivaa rouskutettavan omenan, mässä sitä suu auki voimakkalla purennalla tai maiskuteltavan jäätelön esiin, aukoo suutaan suurelle ja tyrkki kieltä pitkälle eteenpäin nuollessaan. Välillä ryystää valumat. Ne molemmat voi syödä iisisti niin ettei se ärsytä. Ketä ei ärsytä kun toinen vetää räkää koko ajan, tekisi mieli tarjota nenäliina että niistä hyvä ihminen se räkä pois. Jos joku ryystää pöydässäni, en sano mutta on tosi inhottavaa. Ja ihan terve ja täyspäinen olen ilman mitään tautia.

    • Anonyymi

      Kiinnitätkö tavallista enemmän huomiota tavallisiin ääniin, kuten maiskutteluun, naputteluun tai hengittämiseen?
      Mitä tarkoittaa tavallista enemmän. Jos joku maiskuttaa näyttäävästi aukomalla suutaan, lipoo jäätelöä ryystäen, rouskuttaa omenaa voimakkaasti tai puree karkkeja, kyllä ottaa päähän. Sikoja ja sivistymättömiä he ovat. Jos istuu junassa vastapäätä, vaihdan paikkaa. Nuo kaikki voi syödä siististi eikä se ärsytä.

      Raivostutko tahtomattasi muille, koska he syövät tai juovat epämiellyttävän kuuloisesti?
      Kyllä ryystäminen on huonoa käytöstä.

      Onko elokuvissa käyminen vaikeaa muiden ihmisten rapistelun vuoksi?
      Ärsyttää, mutta siedän, en millään ymmärrä miksi joka ikinen lastu pitää ottaa erikseen ja rapinaa on puolet elokuvan ajasta. Pystyn keskittymään siitä huolimatta elokuvaan.

      Oletko joutunut lähtemään pois tilanteista, koska tietyt äänet ovat aiheuttaneet sinussa niin voimakkaita reaktioita?
      Voin vaihtaa pöytää ruokalassa.

      Onko arkinen elämä vaikeaa äänien vuoksi?
      Ei arki ole mitenkään vaikeaa, eihän näitä alvariinsa kohdalle satu, mutta älyttömästi närkastyttää aina kun sattuu. Joku vetää räkää koko ajan, tekee mieli ojentaa nenäliina että niistä hyvä ihminen.

      Olen täysin terve ja täyspäinen, enkä suostu sanomaan että potisin jotain sairautta. Hillitysti toimiminen on itsensä koulutuskysymys.

    • Anonyymi

      Uudessa Northwestern Universityn tutkimuksessa on havaittu, että luovimmilla ihmisillä on usein myös yksi toinen erityispiirre: heillä on vaikeuksia erottaa epäolennaiset äänet olennaisista. Siksi he saattavat kokea esimerkiksi pureskelun äänen todella häiritsevänä, kun suurin osa ihmisistä pystyy sulkemaan koko rouskeen pois ajatuksistaan.
      Tutkimuksen mukaan syy tähän on se, että jos ihminen on tietoinen esimerkiksi toisen ihmisen sormien naputtelemisen tuottamista äänistä, se kertoo samalla sen, että hänen mielensä pystyy keskittymään moniin asioihin yhtä aikaa.
      Tutkimus sadalla koehenkilöllä ja testitilanteessa linkki luovuuden ja tausta äänien koetun häiritsevyyden välillä oli selvä.
      Joten seuraavaksi kun vaikkapa jonkun maiskutus häiritsee, ajattele positiivisesti: saatat olla nero!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe