Universum = tunnettu maailmankaikkeus

Anonyymi-ap

Totta vai tarua?

25

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta kuin vesi.

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🍒 ­­N­­­y­­m­f­o­m­a­­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Kommarille se tarkoittaa neukkulaa, tunnettua maailmankaikkeutta, omaa napaa.

      • Anonyymi

        Älä osoita tyhmyyttäsi noin selvästi. Persukin voi olla fiksu jos haluaa.


      • Anonyymi

        Toi oli hyvä:)


    • Anonyymi

      Universum koostuu miljardeista galakseista (mm. Linnunratamme). Galaksit koostuvat aurinkokunnista. Aurinkokunnat tuntemistamme alkuaineista.

      • Anonyymi

        Niinpä. Kommarin mielestä kaikki galaksit uhkaavat nyt neuvostopakkoliittoa mutta putin pelastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Kommarin mielestä kaikki galaksit uhkaavat nyt neuvostopakkoliittoa mutta putin pelastaa.

        Tiedoksi vaan, että EU on se uusi Neuvostoliitto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedoksi vaan, että EU on se uusi Neuvostoliitto.

        "Tiedoksi vaan, että EU on se uusi Neuvostoliitto."
        Paljonko teille maksetaan valehtelusta vain oletteko todella jälkeenjäänyt. Milloin aloitatte sodan sosialistista EU:ta vastaan???????????????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tiedoksi vaan, että EU on se uusi Neuvostoliitto."
        Paljonko teille maksetaan valehtelusta vain oletteko todella jälkeenjäänyt. Milloin aloitatte sodan sosialistista EU:ta vastaan???????????????

        Ime mun.aas tollo.


    • Anonyymi

      Tunnettua avaruutta materioineen ei kukaan tai mikään ole luonut.
      Tunnettu avaruus olioineen on kuitenkin olemassa

    • Anonyymi

      Jo nuorena yritin miettiä miten universum on saanut alkunsa. Lopulta päädyin seuraavaan. Universumia ei kukaan ole luonut. Aine on kuitenkin olemassa. Siksipä. aineellinen maailma materia on aina ollut, Sitä ei ole luotu eikä sitä voi hävittää.
      Miksi näin. Koska ainetta on eikä sitä ole luotu niin siinäpä se. Fysikaaliset ja kemialliset lait lait edustavat aineellisten olioiden liikettä. Liike näyttää ilmiselvästi olevan kaikessa nähtävissä.

    • Anonyymi

      Universumin ikä on n. 13.8 mrd vuotta vanha. Se alkoi silloin laajeta äärettömän pienen pisteen tilasta ja laajenee edelleen. Universum ei siten ole syntynyt tyhjästä eikä sitä mikään olio ole synnyttänytkään.
      Vanhin arvio maapallon syntymisestä on n. 6100 vuotta sitten. Aineeton henkiolento olisi luonut maapallon ja auringon tyhjästä. Se myös ohjailisi kaikkea maapallolla tapahtuvaa. Todellisuudessa aurinko ja sen planeetat ovat supernovan räjähdyksen seuraus. Auringon iäksi oletetaan n. 6. mrd vuotta. Tarkkaa ikää ei ole, koska supernova on hajonnut miljoonia vuosia.
      Jo alaluokilla koulussa aloin pitämään luomistarinoita satuina. Olemassa oleva materia liikkuu miten liikkuu ja synnyttää mitä synnyttää.

    • Anonyymi

      Koulussa uskonnonopettaja tyrkytti Mooseksen keksimää Jehovaa kaiken materian luojaksi. Joku kysyi miten se tapahtui. Ope tulistui ja kielsi sellaista kysymästä. Se muka olisi ollut jumalan pilkkaa. Myöhemmin tuli selville, ettei open luojajumaluus ollutkaan Jahve vaan Jeesus niminen jumaluus. Puoli luokkaa putosi kärryltä.

    • Anonyymi

      Aika ei ole materiaa. Aika on käsite, joka kuvastaa materiaosasten liikettä toisiinsa nähden. Vuosi, kuukausi, sekunti heijastavat tapahtumien kestoa.
      Aikuisena tuli käsille Einstainin käsitys ajasta. Sen perusnäkemys voidaan esittää seuraavasti. Jos kello on universumin ulkopuolella niin kaikki tapahtumat on asetettavissa johonkin aikaan. Aika siis kuvastaa jonkin olion liikettä paikasta toiseen.

    • Anonyymi

      Universumin materia ei syntynyt tyhjästä. Kosmologia on sen todistanut. Tämän valtavan, laajenevan Universumin materia oli sulloutunut pistettä pienempään tilaan. Jossain kohtaa tasapaino petti ja alkoi laajeneminen ja joka jatkuu edelleen.
      Ajattelen. Kun tyhjästä ei voi syntyä mitään niin materia ei voi kadotakaan. Se vain muuttaa olomuotoaan. Materian moninainen olomuoto on jatkuvassa liiketilassa ja ikuisesti. Ei syntynyt eikä katoava.
      Sotkan munasta (Kalevala-eepos) ei sittenkään kehkeytynyt ympärillämme oleva Universumi. Mitä kaikkea rajaton ja ajaton avaruus tuottakaan, olkaamme siitä hiljaa, koska millään välineillä ei voida koko totuutta esittää. Tutkimista riittää olemassa olevan, laajenevan universumin tutkimisessa.

      • Anonyymi

        Alkupiste oli puhdasta energiaa ilman materiaalia. Eli fotonilla ei ole lepomassaa mutta laajentuessaan se sai massan. Energia voi muuttua materiaaliksi ja materiaali energiaksi. Näin lyhykäisyydessään.


    • Anonyymi

      Energia voi ilmetä erilaisissa muodoissa, joita ovat muun muassa liike-energia, potentiaalienergia, lämpöenergia ja sähkömagneettinen energia. Energian muodot voivat muuttua toisikseen. Kaikissa fysiikan tuntemissa ilmiöissä eri energianmuotojen summa kuitenkin pysyy vakiona, toisin sanoen energiaa ei synny eikä häviä. Tämän ilmaisee energian säilymislaki, joka tunnetaan myös energiaperiaatteena.

      Tähän syntyy näkemys: Materiaa ja energiaa ei voi luoda eikä hävittää.
      Energian ja materian säilymisen laki sulkee ulos teoriat henkiolennosta, joka muovaisi materiaa tahtonsa mukaan. Kristinuskon opettaja kuulutti koulussa henkiluojan perään. Isäukko sanoi, että höpö...höpö...tyhjä ei paukahda, jos et syö ruokaa niin kuolet. Piti päiviä miettiä kunnes se loksahti kohdalleen. Me olemme oman
      kohtalomme tekijä, synnymme, elämme ja poistumme aikanaan hautausmaalle.

    • Anonyymi

      Elämä mittautuu ajassa syntymän ja kuoleman välissä. Aikahan ei ole mitään paitsi että se on liikkumisnopeuden mittari.
      Siinä pitää olla ensin joku kohde joka mittaa ajan kulkua. Se on perusta ja liikettä mitataan ajassa siihen verrattuna. Vuorokausi tunneissa, minuutissa, sekunnissa ja kaikki muu vertautuu vuorokauden kulun mukaan. Mittareita voi olla monenlaisia mutta Kalevalan Väinämöisen ei sanota keksineen ajan kulua. Hän teki ihmetekoja vaikka Väinämöisestä ei tehty henkiolentoa. Hän vain huvikseen ui päivätolkulla veden alla. Seppä Ilmarinen lensi Kalevalasta Pohjolaan nousemalla Kalevalassa kuusen latvaan ja huiskista vain kun perille meni.
      Lönnrot pakotettiin 1800 luvulla laittamaan sekaan kristillistä jeesusta, joka hiukan sumensi alkuperäistä kansaneeposta.
      Kalevalassa ei näy ajan mittaus. Oli yö ja päivä, vuodenajat ja silleensä.
      Jos ei ole materiaa, ei olisi aikakäsitettäkään.
      Siispä aika mittaakin monia asioita ja on välttämätön ihmisen elämälle kunhan muistaa ettei aikaa voi syödä

    • Anonyymi

      Väite siitä, että maapallo olisi luotu henkiolento Jehovan toimesta reilut 6 000 vuotta sitten, on puppua.
      4.000 vuotta ennen ajanlaskun alkua ihmiskunta rakensi Egyptissä mahtavia pyramideja. Jokien varsilla ja suistoissa eteni maanviljelys. Väestömäärä kasvoi, kirjoitus keksittiin. Osa ihmisistä alkoi tiirailla taivaalle. Havaittiin taivaalla säännönmukaista liikettä mutta kuinka kaukana ne olivat, se jäi arvoitukseksi.
      Olemisen syyksi keksittiin henkimaailma olioineen. Kun niitä palveli niin satoa ja sotavoittoa tulisi.

    • Anonyymi

      Tiede.
      Uskonnolliset selitykset.

      Ihmiskunta on syytön väärinymmärryksessään millainen avaruus on. Ihminen halusi tietää ja tuntea ympäristönsä tapahtumia. Todellisen tiedon rajoille päästiin vasta n. 1500 luvulla. Materian peruslakeja alkoi ilmaantua.

    • Anonyymi

      Kristinuskon, juutalaisuskon ja islaminuskon kirjat esittävät kukin oman jumalansa luoneen tyhjästä itsensä ja kaiken materian mitä on olemassa. Jeesus, Allah tai Jahve ei voisi olla luojajumala.
      Materia pullikoi rajattomassa avaruudessa, synnyttää mitä synnyttää. Tunnetun avaruuden lainalaisuuksia tutkitaan. Yksittäisillä olioilla on alku ja loppu. Materia eri olomuodoissaan on ja pysyy. Sitä ei voi luoda eikä hävittää.

    • Anonyymi

      Huomioiden mukaan homma menee niin, että mitä hurskaampi kristitty, sitä enemmän hän rakastaa raamatun valheellista ihmiskäsitystä. Totuus on myrkkyä.

    • Anonyymi

      Vastaan vain Partacuksen kunniaksi, kävimme vuosia sitten vääntöä Marxin työnarvoteoriasta, tervehdys P...

      "Alkupiste oli puhdasta energiaa ilman materiaalia. Eli fotonilla ei ole lepomassaa mutta laajentuessaan se sai massan. Energia voi muuttua materiaaliksi ja materiaali energiaksi. Näin lyhykäisyydessään"

      LISÄÄN PARI SANAA
      "Alkupiste oli puhdasta energiaa ilman MASSAA JA AIKAA. Eli fotonilla ei ole lepomassaa mutta laajentuessaan se SYNNYTTI MASSAN JA AJAN. Energia voi muuttua materiaaliksi ja materiaali energiaksi. Näin lyhykäisyydessään"

      "Energia voi ilmetä erilaisissa muodoissa, joita ovat muun muassa liike-energia, potentiaalienergia, lämpöenergia ja sähkömagneettinen energia. Energian muodot voivat muuttua toisikseen. Kaikissa fysiikan tuntemissa ilmiöissä eri energianmuotojen summa kuitenkin pysyy vakiona"

      Nopea vastaus olisi ei säily. Eli gravitaatioteoriassa ei ole sopivaa energiatiheyttä joka kuvaisi kaarevuutta. tiedämme että maailmankaikkeuden laajetessa punasiirtymä hävittää kolmen kelvinin taustan
      energia katoaa. Mutta ... jos pimeä energia on olemassa ja sitä tulee koko ajan jostain kummasta lisää
      tämä laajentuminen ikään kuin voi kompensoida energeettisesti kosmisen taustan häviämisen? En ole kosmologi vaan materiaalifyysikko Erilaisia vastauksia löytyy eri fyyskoilta

      mutta se on selvä että Linnunradan tai Maan mittakaavassa energia säilyy jne aivan riittätällä tarkkuudella

      https://physics.stackexchange.com/questions/590926/is-energy-conserved-in-an-expanding-universe

    • Muistan hyvin väittelymme AP.
      Ilman sinua olisin jäänyt paljosta paitsi. Väittelyn ansiosta Marxin Pääoma ja sen kolme kirjaa tuli luettua uudelleen. Yleinen näkemys ihmiskunnan kehityksestä ja suhde työhön ts. tavaratuotantoon on keskeinen edelleen ja kautta tulevaisuuteen. Lähtökohta on sangen yksinkertainen. Ihminen tekee jonkin tarpeellisen tuotteen ja vaihtaa sen toisen tekemään yhtä tarpeelliseen tuotteeseen.

      Universumia ei voi tutkiskella, mikäli perusajatuksena on aineettoman olion tekemisten syysuhde.
      Periaatteessa materiaa on joka paikassa. Koko ja muoto vaihtelevat. Universum on vain mitätön pläntti rajattomassa ja ajattomassa avaruudessa.
      Voiko sen todistaa? Ilmeisesti ei voi mutta asiaa voi tarkastella loogisesti.
      Jos aineeton henki olisi luonut kaiken, rajattoman materian niin voiko sen todistaa? Taatusti ei voi.
      Miten ihmiskunnan tiedostus on kehittynyt? Yksinkertaisesti askel askeleelta eteenpäin, ylös ja alas jne.. Työkalut paranivat, tieto lisääntyi askel askeleelta, utooppiset selitykset joko jäivät tai kumoutuivat mutta luonnontieteet ym. menivät eteenpäin. Kaikenlainen tuotanto kaikkina aikoina on perustunut tietoon. Tiedostus etenee askel askeleelta eteenpäin.

      Ps. Energia on yksi materian olomuoto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe