Helsingin seudun vaparit junnaa paikallaan

Anonyymi-ap

Tämä varmistui, kun puheenjohtajaksi valittiin eläkeläinen ja muidenkin hallitusjäsenten valinta viittaa taakse- ei eteenpäin katsovaan meininkiin.

HSVA on liiton suurin yhdistys ja saanut muusta maasta poiketen vielä viime vuosinakin uusia jäseniä. Mutta peejii- ja hallitusvalinnat osoittavat, että tulevaisuus ei enää tässäkään yhdistyksessä tule pidemmän päälle olemaan kasvavaa.

Värri onkin ennakoinut, että vaparien yhdistystoiminta lakkaa 20 vuoden sisällä. Siihen tämäkin yhdistysjohto olemuksellaan viittaa: koska uusia ei tule, jatkaa katkeraan loppuun saakka ja sitten - puf eikä vaparijärjestöä enää ole.

31

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ylikoski yrittää saada demareilta pakopaikan Vasliiton romahtaessa 2027
      Ne ovat vähissä nyt

      EU-vaaleihin Vasliitto joutuu menemään ilman ryhmää tai sitten hyvin
      pienen porukan kanssa Saksan ja Ranskan vasliittojen tultua tuhotuksi
      Putin-hommien toimesta

      Ylikoski veljeilee vaikka kirkon kanssa tämän takia
      eli että olisi esillä

      mikä Valiitossa voi kiinnostaa muu kuin kiinteistöomaisuus???

      Valiiton linjoilla äärimiehenä
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17305023/risto-k--jarvinen-vapaa-ajattelijan-toimitussihteeriksi#comment-123061073 käyttää Valiittoa myös taistolaisten henkilöiden ja ideologioiden mainostamiseen

      • Anonyymi

        Tämä kaikki on niiiiiiiiiin väsynyttä. HSVA kuolee pystyyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä kaikki on niiiiiiiiiin väsynyttä. HSVA kuolee pystyyn.

        Päin vastoin. Eläviä tilaisuuksia kerra kuussa. Ja kaksi parhaassa. Antivapari kirjoittaa puppua, omista toiveistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päin vastoin. Eläviä tilaisuuksia kerra kuussa. Ja kaksi parhaassa. Antivapari kirjoittaa puppua, omista toiveistaan.

        Kaljailtoja. Sopii äijille. 🤮


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😋 ­­­N­­y­­­m­f­o­­m­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18173081w

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Toimintasuunnitelma vuodelle 2024
      YLEISTÄ
      Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry (HVA) on pääkaupunkiseudulla toimiva uskonnottomien ihmisoikeus- ja kulttuurijärjestö, joka edistää uskonnottomien oikeuksia, uskonnotonta tapakulttuuria ja tiedepohjaista maailmankuvaa. Yhdistys tiedottaa suullisesti ja kirjallisesti uskonnottomuudesta ja uskonnottomien oikeuksista ja ottaa kantaa niiden
      toteuttamiseksi käytännössä.

      Edistämme uskonnon ja katsomuksen vapautta sekä ihmisten yhdenvertaista kohtelua uskonnosta tai vakaumuksesta riippumatta. Sekulaarissa, monikulttuurisessa ja liberaalissa yhteiskunnassa uskonnoilla ei tule olla etuoikeutettua asemaa, vaan julkisen vallan, myös kaupunkien ja hyvinvointialueiden palvelujen tulee toimia katsomusten suhteen neutraalisti.

      HVA ajaa valtion ja kirkon sekä kuntien ja kirkon erottamista toisistaan. Kuntien tulee pääkaupunkiseudulla päättää, että koulujen ja päiväkotien toiminta on uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitouttamatonta eikä uskonnollisia tilaisuuksia sisällytetä niiden toimintaan. Julkisia palveluja tulee laajentaa myös hautaustoimeen liittyen.

      EDUNVALVONTA
      Helsingin seudun vapaa-ajattelijoiden edunvalvontatyö tukee jäsenistön lisäksi kaikkien pääkaupunkiseudun asukkaiden katsomusvapauden toteutumista. Katsomuksellisten ihmisoikeuksien vaaliminen kouluissa, päiväkodeissa, hautaustoimessa, työpaikoilla ja puolustusvoimissa edellyttää aktiivista vaikuttamista.

      Tähän pyritään osallistumalla julkiseen keskusteluun, tiedottamalla, laatimalla ehdotuksia kuntien valtuustoille ja muille viranomaisille, keskustelemalla vaikuttajien kanssa sekä tarvittaessa tekemällä kanteluja ja valituksia viranomaisten toiminnasta

      Edunvalvontajärjestönä Helsingin seudun vapaa-ajattelijat haluaa palvella jäseniä ja laajemminkin uskonnottomia tarjoamalla tietoa ja neuvontaa katsomusvapauden tukemiseksi arjen ongelmissa.

      TILAISUUDET
      Avoimet keskustelutilaisuudet eli VAbaarit

      HVA:n järjestää kuukausittain avoimia keskustelutilaisuuksia joko Vapaa-ajattelijain liiton toimistolla (Neljäs linja 1) tai erikseen ilmoitettavassa paikassa (esimerkiksi Memphis). Tarkoitus on tarjota vapaa-ajattelijoita kiinnostavaa tietoa, kannustaa yhdistyksen jäseniä keskustelemaan uskonnottomien asioista ja tuoda yhdistystä tunnetuksi uskonnottomien pääkaupunkiseudun asukkaiden keskuudessa.

      VAbaareihin voidaan kutsua ulkopuolisia alustajia avaamaan keskustelua ja kertomaan jäsenistöä kiinnostavista ajankohtaisista asioista. Tilaisuudet ovat matalan kynnyksen osallistumista sekä jäsenille että jäsenyydestä tai keskustelun aiheesta kiinnostuneille.

      Vuonna 2024 järjestetään kymmenen VAbaaria hallituksen päättämissä paikoissa.

      Yleisötilaisuudet
      Yhdistys järjestää vuonna 2024 yhden tai useampia yleisötilaisuuksia, joista pyritään tekemään mahdollisimman laajoja piirejä kiinnostavia. Puhujiksi yritetään saada tunnettuja nimiä. Tilaisuuksien yhteydessä toivotaan saatava uusia jäseniä.

      Pyrimme viime vuosien tapaan järjestämään Humanistiliiton kanssa yleisötilaisuuksia, kuten uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon tilaisuuden sekä Sosiaalifoorumiin tilaisuuden. Hallitus voi päättää muistakin omista ja yhteisistä tilaisuuksista.

      Jäsentilaisuudet
      Avoimien tilaisuuksien lisäksi järjestetään myös jäsenille suunnattuja tilaisuuksia, kuten esimerkiksi kesäinen saunailta tai piknik. Järjestetään myös uusien jäsenten ilta.

      VIESTINTÄ
      Uskomaton-lehti
      HVA tuottaa vuonna 2024 yhden tai kaksi numeroa. Hallitus päättää, onko lehti yhdistyksen oma vai liiton kanssa yhteinen Uskomaton Vapaa Ajattelija. Lehti voi ilmestyä paperisena tai sähköisenä. Paperilehti julkaistaan myös netissä. Kannustetaan yhdistyksen jäsenistöä kirjoittamaan juttuja tai lähettämään juttuvinkkejä ja kuvia lehden tekemiseen sekä myös liiton Vapaa Ajattelija -lehden muihin numeroihin.

      Nettisivut ja sosiaalinen media
      Yhdistyksen verkkosivuja päivitetään aikaisempaa enemmän. Pyritään myös sivujen uusimiseen. Yhdistys tiedottaa aktiivisesti tapahtumistaan ja kannanotoistaan myös Facebookissa sekä muillakin päätettävillä sosiaalisen median kanavilla. Hallituksen tukena toimintaa valmistelee ja toteuttaa viestintätyöryhmä.

      Messut ja sidosryhmien tapaamiset
      Yhdistys osallistuu yhdessä liiton kanssa Educa-messuille tammikuussa 2024. Markkinoidaan yhdistyksen ajamia asioita sekä Kantelupukkia ja muita läheisiä toimijoita kuten Pro Seremonioita ja Prometheus- eli Protu-leirejä. Yhdistys osallistuu näytteilleasettajana myös Maailma kylässä -festivaaliin sekä muihin aihepiirillemme sopiviin tapahtumiin, kuten Helsinki Priden tapahtumiin. Mahdollisista muista messuosallistumisista päättää hallitus. Tapahtumissa tuodaan myös esille vapaa-ajattelijain jäseneksi liittymistä.

      • Anonyymi

        HAUTAUSTOIMI
        Pitkään esillä ollut ajatus uskonnottoman tai tunnustuksettoman hautausmaan saamiseksi Helsinkiin ei ole edennyt. Yhdistys edistää tuhkan sirottelua kirkon seurakuntien hautausmaiden ulkopuolella maalle tai veteen. Seurataan myös muiden hautaustapojen kehittymistä.

        Tuetaan liiton esitystä hautaustoimen saamiseksi sosiaali- ja terveystoimen piiriin ja hyvinvointialueiden toiminnan osaksi. Tavoitteena on uusien tunnustuksettomien seremoniatilojen saaminen vuokrattavaksi erityisesti saattotilaisuuksiin, joissa vainaja on arkussa ennen tuhkausta tai arkkuhautausta. Muistotilaisuuksien pitopaikkoja löytyy varsin hyvin.

        Siviilihautajaisten osuuden lisääntymiseen tarvitaan neutraalien tai monikäyttöisten tilojen lisäksi neuvontaa sekä uskonnottomia puhujia ja muita ohjelmapalveluja. Yhdistys on osakkaana Pro-Seremonioissa, edistämme ja markkinoimme osaltamme sen palvelujen laajentamiseksi.

        MUUT VARSINAINEN TOIMINTA
        Elämänkatsomustiedon edistäminen ja ET-stipendit
        Yhdistys myöntää stipendejä Helsingin, Espoon ja Vantaan peruskoulunsa päättäville ET-oppilaille sekä ylioppilaskirjoituksissa ET:n kiitettävästi suorittaneille. Stipendien suuruudesta ja määrästä päättää hallitus. Stipendit jakautuvat 50% Helsinkiin ja muihin kaupunkeihin yhteensä 50%.

        Yhdistys myös tukee elämänkatsomustiedon opetuksen järjestämisen ja oppilasosuuden nousun kehitystä peruskouluissa ja lukioissa. Tehdään yhteistyötä Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien FETO:n kanssa sekä uskontokuntaan kuulumattomien vanhempien fb-ryhmän kanssa.

        Kantelupukki
        Yhdistys ylläpitää yhdessä Tampereen vapaa-ajattelijat ry:n ja Uskonnottomat Suomessa ry:n kanssa palvelua, jonka avulla koulujen ja päiväkotien järjestämästä Opetushallituksen ohjeiden vastaisesta uskonnonharjoitustilaisuuksien ja niille vaihtoehtoisten tilaisuuksien järjestämisestä voi kannella anonyymisti aluehallintovirastoille tai muille oikeudenvalvojille, kuten yhdenvertaisuusvaltuutetulle, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalle tai eduskunnan oikeusasiamiehelle. Palvelu kattaa koko manner-Suomen.

        Reilu päiväkoti
        Vuonna 2012 Helsingin seudun vapaa-ajattelijat käynnisti Reilu päiväkoti -hankkeen varhaiskasvatuksen katsomusoikeustilanteen parantamiseksi. Sillä halutaan viestiä myönteisessä hengessä uskonnottomien katsomusoikeuksista päiväkodeille. Reilu päiväkoti -hankkeeseen halutaan innostaa myös muita ihmisoikeusjärjestöjä. Kampanjaa päivitetään ja jatketaan.

        Mahdolliset muut toiminnot
        Hallitus päättää mahdollisista muista toiminnoista ja yhteistyöstä. Hallitus pyrkii olemaan jäsenistön tiiviissä yhteydessä ja saamaan palautetta ja ehdotuksia tuleviin toimintoihin.

        HALLITUSTOIMINTA
        Hallitus pyrkii kokoontumaan säännöllisesti kerran kuukaudessa, mahdollisesti kesä, heinä- ja joulukuuta lukuun ottamatta. Läsnäolokokouksen sijaan hallitus voi kokoontua myös etäyhteyksin.

        Yhdistys huolehtii omaisuudestaan ja omistuksistaan hyvän hallintotavan mukaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HAUTAUSTOIMI
        Pitkään esillä ollut ajatus uskonnottoman tai tunnustuksettoman hautausmaan saamiseksi Helsinkiin ei ole edennyt. Yhdistys edistää tuhkan sirottelua kirkon seurakuntien hautausmaiden ulkopuolella maalle tai veteen. Seurataan myös muiden hautaustapojen kehittymistä.

        Tuetaan liiton esitystä hautaustoimen saamiseksi sosiaali- ja terveystoimen piiriin ja hyvinvointialueiden toiminnan osaksi. Tavoitteena on uusien tunnustuksettomien seremoniatilojen saaminen vuokrattavaksi erityisesti saattotilaisuuksiin, joissa vainaja on arkussa ennen tuhkausta tai arkkuhautausta. Muistotilaisuuksien pitopaikkoja löytyy varsin hyvin.

        Siviilihautajaisten osuuden lisääntymiseen tarvitaan neutraalien tai monikäyttöisten tilojen lisäksi neuvontaa sekä uskonnottomia puhujia ja muita ohjelmapalveluja. Yhdistys on osakkaana Pro-Seremonioissa, edistämme ja markkinoimme osaltamme sen palvelujen laajentamiseksi.

        MUUT VARSINAINEN TOIMINTA
        Elämänkatsomustiedon edistäminen ja ET-stipendit
        Yhdistys myöntää stipendejä Helsingin, Espoon ja Vantaan peruskoulunsa päättäville ET-oppilaille sekä ylioppilaskirjoituksissa ET:n kiitettävästi suorittaneille. Stipendien suuruudesta ja määrästä päättää hallitus. Stipendit jakautuvat 50% Helsinkiin ja muihin kaupunkeihin yhteensä 50%.

        Yhdistys myös tukee elämänkatsomustiedon opetuksen järjestämisen ja oppilasosuuden nousun kehitystä peruskouluissa ja lukioissa. Tehdään yhteistyötä Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien FETO:n kanssa sekä uskontokuntaan kuulumattomien vanhempien fb-ryhmän kanssa.

        Kantelupukki
        Yhdistys ylläpitää yhdessä Tampereen vapaa-ajattelijat ry:n ja Uskonnottomat Suomessa ry:n kanssa palvelua, jonka avulla koulujen ja päiväkotien järjestämästä Opetushallituksen ohjeiden vastaisesta uskonnonharjoitustilaisuuksien ja niille vaihtoehtoisten tilaisuuksien järjestämisestä voi kannella anonyymisti aluehallintovirastoille tai muille oikeudenvalvojille, kuten yhdenvertaisuusvaltuutetulle, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalle tai eduskunnan oikeusasiamiehelle. Palvelu kattaa koko manner-Suomen.

        Reilu päiväkoti
        Vuonna 2012 Helsingin seudun vapaa-ajattelijat käynnisti Reilu päiväkoti -hankkeen varhaiskasvatuksen katsomusoikeustilanteen parantamiseksi. Sillä halutaan viestiä myönteisessä hengessä uskonnottomien katsomusoikeuksista päiväkodeille. Reilu päiväkoti -hankkeeseen halutaan innostaa myös muita ihmisoikeusjärjestöjä. Kampanjaa päivitetään ja jatketaan.

        Mahdolliset muut toiminnot
        Hallitus päättää mahdollisista muista toiminnoista ja yhteistyöstä. Hallitus pyrkii olemaan jäsenistön tiiviissä yhteydessä ja saamaan palautetta ja ehdotuksia tuleviin toimintoihin.

        HALLITUSTOIMINTA
        Hallitus pyrkii kokoontumaan säännöllisesti kerran kuukaudessa, mahdollisesti kesä, heinä- ja joulukuuta lukuun ottamatta. Läsnäolokokouksen sijaan hallitus voi kokoontua myös etäyhteyksin.

        Yhdistys huolehtii omaisuudestaan ja omistuksistaan hyvän hallintotavan mukaisesti.

        Eihän tuossa ole mitään uutta edellisiin vuosiin verrattuna!!! Tuohan suorastaan vahvistaa aloittajan väitteen, että yhdistys junnaa paikallaan. Juodaan kaljaa Memphiksessä ja soitetaan suuta. Joku sisällyksetön lehti Voiman välissä ei tee mitään.

        HSVA junnaa paikallaan eläkeläisen johdossa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nyt on hyvä aika liittyä. Ensimmäinen jäsenmaksu tulee vasta ensi vuonna. HVA:ssa vuosijäsenmaksu on 25 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on hyvä aika liittyä. Ensimmäinen jäsenmaksu tulee vasta ensi vuonna. HVA:ssa vuosijäsenmaksu on 25 euroa.

        Rahanhukkaa. Kuolevaan yhdistykseen ei kannata uhrata senttiäkään. Erotkaa vapareista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rahanhukkaa. Kuolevaan yhdistykseen ei kannata uhrata senttiäkään. Erotkaa vapareista.

        Jeps


    • Anonyymi

      Jossain vaiheessa yhdistys on täyttänyt tarkoituksensa ja sitä ei enää tarvita, kun maailma sivistyy ohi taikauskosta.

      Merkityksen vähenemisen voisi nähdä hyvänä asiana yhdistyksen tarkoituksen kannalta.

      • Anonyymi

        Noinkin voi selittää yhdistystoiminnan taantumista. Kukin tavallaan. Mutta lopputulos on sama: kannattaa lähteä jäsenyydestä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei voi mitään, mutta tyypillä, jonka nuoruuden näky 1970-luvulta on yhä kirkas, ei tee mitään 2020-luvulla. Mies ei ole uudistunut. Venäjän hyökkäystäkään ei ole tuominnut. Onhan NL-Venäjä hänen nuoruutensa ihanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi mitään, mutta tyypillä, jonka nuoruuden näky 1970-luvulta on yhä kirkas, ei tee mitään 2020-luvulla. Mies ei ole uudistunut. Venäjän hyökkäystäkään ei ole tuominnut. Onhan NL-Venäjä hänen nuoruutensa ihanne.

        Kannattaa lukea Ylikosken kirjoitus, joka kertoo muuta kuin a tovaparin mustamaalaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa lukea Ylikosken kirjoitus, joka kertoo muuta kuin a tovaparin mustamaalaus.

        Missä Ylikoski on muka tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan? Linkki, kiitos.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toistan: missä Ylikoski on tuominnut Venäjän hyökkäyksen? Linkki, kiitos.

        Linkkiä ei tule. Koska sitä ei ole. Koska Ylikoski ei ole tuominnut hyökkäystä. Koska hän ei halua tuomita sitä. Siispä hän pitää sitä oikeutettuna.


    • Anonyymi

      HVA on myös edistänyt ET:n vahvistumista ja hankkinut sitä koskevia tietoja. Lukema on nyt yli 29 %.

      • Anonyymi

        Tässä pääkaupunkiseudulla kunnista hankittuja lukuvuoden 2023-24 tietoja:

        Helsinki: 12877/43777 = 29,4 % (Vuonna 2021 lukema oli 26,25 % ja vuonna 2022 se oli 27,5 %) Vuonna 2018: 22,8 %. Helsingin kaupungin kouluista seitsemässä ET on suurin katsomusaine.

        Espoo: 6698/32849 = 20,4 % (Vuonna 2021 lukema oli 17,4 % ja vuonna 2022 se oli 18,8 %.) Vuonna 2018: 13,0 %. Espoossa ET:ssä on 9. luokan oppilaista 16 % ja 2. luokan oppilaista 25 %, joten kasvu jatkuu ensi lukuvuonna orgaanisesti, vaikka mitään katsomusaineen vaihtoja ei tapahtuisi.

        Vantaa: 4760/23931 = 19,9 %. Kasvua vuoteen 2022 +1,2 %-yksikköä. Siis 2021: 17,4 % ja 2022: 18,7 %. Vuonna 2018: 13,7 %. Alle kouluikäisissä ET-opetukseen nykysäännöillä oikeutettuja on vuosi vuodelta enemmän.


      • Anonyymi

        Ja sitten faktat:

        1. HVA:ta ei ole enää olemassakaan. Elät menneessä. MOT.
        2. ET:n kasvu ei liity mitenkään HSVA:aan. Kasvu on tapahtunut pikemminkin HSVA:sta huolimatta.


    • Anonyymi

      Ylikoski kiukuttelee Hesarille vaparien fb-ryhmässä. Naurettavaa!

    • Anonyymi

      Kuolkoon pois koko yhdistys.

      • Anonyymi

        Kyllä. Täysin turha


    • Anonyymi

      Siispä eroamaan vapareista.

    • Anonyymi

      Erotkaa Hesan vapareista!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      257
      2897
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      383
      1864
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      68
      1799
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1559
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      114
      1315
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      282
      1085
    7. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      43
      988
    8. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      276
      962
    9. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      101
      851
    10. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      845
    Aihe