Se tämä rahan ahneus mikä vallitsee yhteiskunnassa.

Anonyymi-ap

Kun mikään ei riitä ahneus lisääntyy, maailma ei riitä.
World is not enough, ollaan niin ahneita.

15

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      EK opettaa tätä rahauskontoa. Yleisellä hyvinvoinnilla ei ole väliä, kunhan hyvät veljet voivat kasvattaa rahavuoriaan.

      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        ❤️ ­N­y­­m­­­f­o­m­­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#181740194

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Pankkilainan arvonlisävero.

      Eli jos teet näin, otat ensin 100eur lainan ensimmäisestä pankista.

      Sitten kävelet suoraan seuraavaan pankkiin jossa käytät käteisvakuutena edellistä juuri nostamaasi lainaasi...

      Helposti 10 pankkia päivässä kävelee läpi näin:

      1. 100 eur
      2. 200
      3. 400
      4. 800
      5.1600
      6.3200
      7. 6400
      8. 12800
      9. 25600
      10. 51200 eur

      ... sitten voi jo maksaa pankille 1. takaisin lainan korkoineen ja kuluineen ja aoittaa kierroksen alusta... suuremmalla summalla.

    • Anonyymi

      Niin jotenkin kuvaa ajan henkeä kun johtavat politikot Orpo ja Purra herkistyy joulun alla omista vanhoista vastoinkäymisistään.. on helppoa ymmärtää jottei nämä piittaa kuin itsestään, ei silti sdp miljonääriäidit maailmalla ei viittaa sanallakaan köyhien ja yhä köyhtyvien asemasta, muutama viihdetähti sentään jakaa ruokakasseja ja kansalaiset tukee Hurstia kun pyydetään, mutta valtiaamme nää .:-c

    • Anonyymi

      En oikein ymmärrä miten se, että joku tienaa hyvin, on pois köyhiltä? Jos tienaan vaikka 10k €/kk ja maksaa siitä veroja lähes puolet, niin sehän vain tuo valtion kassaan melkein 5k euroa kuussa jaettaviksi sitten muiden kesken. Etenkin jos duunipaikka on joku kansainvälinen firma, niin se että kovapalkkaiset ammattilaiset saavat hyvää palkkaa on vain hyödyksi valtiolle.

      Sitten taas on näitä ruikuttajia jotka valittavat rikkaiden palkoista. Osa näistä on tuilla eläjiä jotka eivät tuota mitään yhteiseen kassaan, vaan ovat vain saamapuolella. Sitten vielä ulistaan kuinka halutaan "ottaa köyhiltä...". Ei köyhiltä mitään oteta - annetaan vaan vähemmän!

      • Anonyymi

        Tutkimuksen mukaan rikkaat ihmiset käyttäytyvät huomattavasti röyhkeämmin kuin köyhät. Kun taloudellinen asema parantuu, tulee ihmisestä entistä itsekeskeisempi. Esim. liikennesääntöjen rikkominen, valehtelu ja huijaaminen on huomattavasti yleisempää rikkaiden, kuin keskituloisten tai köyhien keskuudessa. Rikkaus, kuten valta, muuttaa ihmistä.

        Higher social class predicts increased unethical behavior
        https://www.pnas.org/doi/abs/10.1073/pnas.1118373109


    • Anonyymi

      Suomen karvalakkikansa on sitten outoa. Valitetaan niistä rikkaista jotka ovat ansainneet omaisuutensa vuosien opiskelun ja kovan työn kautta. Jos joku kauppatieteiden maisteri tai diplomi-inssi tienaa viisikymppisenä 10 tuhatta kuussa niin hän on riistäjä ja kapitalistisika. Jos on vielä onnistunut laittamaan hieman säästöön ja on hieman sijoituksia, niin häneltä pitää kyllä heti leikata ettei vaan pääse rikastumaan.

      Mutta samalla palvotaan Sanna Marinia joka nosti poliitikkona hirmupalkkaa ja etuja ja lähti sitten viettämään jetsettielämää ulkomaille. Fanitetaan jotain Cheekkiä ja muita räppäreitä jotka muutamalla riimitetyllä lorulla ja julkisuudessa törppöilyllä tienaavat miljoonia tai Archie Crutzia (siis oikeasti joku Tuppurainen) joka vetää rahaa olemalla lööpeissä hölmöilyjensä ja Kulta Iidan takia.

      Joku Susanna Penttilä, Fingerroosit ja vastaavat nyhtävät alkoholisoituneiden aikamiespoikien työttömyyskorvaukset näyttämällä pimpslooraa onlyfans tilillä, ja toppapukutantat ihailevat noita Sofia Belorttia ja Saara Sieppiä jotka muuttavat tuonkin ihailun rahaksi. Nämähän eivät ole tyhmiltä rahaa höynäyttäviä kapitalisteja vaanvoimakkaita itsenäisiä naisia!

      • Anonyymi

        Käsittääkseni valitetaan kasvavasta elintasokuilusta. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsittääkseni valitetaan kasvavasta elintasokuilusta. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

        Suomen ja menestyvien maiden ero on kansan ajatuksenjuoksussa ja suomalaisten jurputtamisessa ja kateudessa:

        Esimerkiksi-jos jenkeissä joku ostaa hienon veneen, niin hänen naapurinsa ajattelee " Onpa hieno vene - miten minäkin voisin onnistua hankkimaan samanlaisen?*

        Suomessa taas se menee näin: " Perskule, naapuri osti hienon veneen...toivottavasti uppoaa jotta hänelläkään ei ole venettä"

        Suomessa, kun olet laiska ja saamaton etkä viitsi opiskella tai yrittää, niin silloin muillakaan ei saisi olla. Muutkaan eivät saa onnistua tai rikastua vaan kaikkien pitää olla lähiöpubissa ruikuttavaa luuseriporukkaa.


    • Anonyymi

      Jopa osakesijoittajia väitetään ahneiksi köyhien kyykyttäjiksi vaikka he vasta rahaa yhteiseen kassaan tuovatkin.
      Ajatelkaas, joku onnistuu säästämään vaikka sata tonnia ja sijoittaa sen viisaasti vaikka ulkolaisen teknologiafirman osakkeisiin. Firma keksii uuden huipputuotteen ja sijoittajan osakkeiden arvo kaksinkertaistuu. Hän myy osakkeensa, saa 100 tuhatta voittoa ja maksaa siitä 34 tuhatta verona Suomen valtiolle! Siis valtio voitti ja sai lisää rahaa jaettavaksi sossun eläteille. Miten tämä muka on köyhien kyykyttämistä?

      • Anonyymi

        Jos sijoittaja saa pörssipelaamisellaan suuren omaisuuden, niin se on kylläkin niiden yritysten työntekijöiden ansiota, eikä sen onnekkaan sijoittajan ansioita, vaikka rahaa sijoittikin pörssipelaamiseen. Osakeyhtiöiden osalta pelataan työntekijöiden työpanoksella, sillä yrityksen työntekijät sen yhtiön voitot mahdollistivat. Yrityksen työntekijät saattavat saada vähän palkkaa, verrattuna yrityksen voittoihin.


    • Anonyymi

      Osakesijoittaminen perustuu paljolti siihen että osaat lukea yhtiöiden vuosineljännesten tuloksia, ymmärrät mihin suuntaan yhtiö on menossa, paljonko on pääomaa suhteessa velkaan, ovatko tienestit suhteessa osakkeiden määrään plussalla vai miinuksella, paljonko vuosineljännekseltä jäi voittoa jne. Ei sijoittaminen ole “pelaamista” vaan harkittua riskinottoa. Osakesijoittamista pitäisi kyllä opiskella ennenkuin rupeaa pörssiin rahojaan laittamaan, muuten se on, kuten eräs kuuluisa sijoittaja sanoi, kuin pelaisi pokeria ilman että katsoisi korttejaan.

      Se että joku yritys menestyy, sen arvo (ja siten myös osakkeiden arvo) kasvaa ei kyllä yleensä perustu mihinkään työläisten riistämiseen vaan enemmänkin ylivertaiseen tuotteeseen ja innovaatioon, taitavaan johtamiseen ja talouden yleisiin näkymiin. Jos yritys tuottaa voittoja, kuten nämä Microsoftit, Applet ja Nvidiat, niin kyllä työntekijät nauttivat menestyksen hedelmistä johdon ja osakkeenomistajien ohella.

      Ei osakesijoittaminen ole uhkapeliä vaan eräänlainen tieteen ala, jossa ne jotka opiskelevat jatkuvasti yhtiöiden tilinpäätöksiä ja ymmärtävät sen yhtälön minkä kaikki tiedot yhtiöstä, sen tuotteista ja taloudellisesta tilanteesta muodostavat menestyvät.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuossa Seuran artikkelissa tutkimusprofessori Hiilamo kiteyttää aika hyvin sen, mitä monikin suomalainen pitää köyhyytenä:

      ”Köyhyys Suomessa on aika paljon sitä, ettei pysty osallistumaan ympärillä vallitsevaan elämäntapaan. Rahavarat ovat niin niukat, ettei voi elää samalla tavalla kuin muut. Silloin jää ulkopuolelle sellaisista asioista, joita muut ihmiset pitävät itsestään selvänä...Sellaisia asioita voivat esimerkiksi olla tietynlaisten ruokien valmistaminen, ravintoloissa käyminen, matkustaminen tai maksulliset harrastukset.“

      Kaikkialla maailmassa, ja myös Suomessa, media on pullollaan kaikenlaisia ”somevaikuttajia“ kuten Sohvi Bellortti, Saara Sieppi, Kulta-Iida, Tuure Borelius tai vaikka tämä Aki Manninen. Niden elämä näyttää olevan Kämpin brunssilla skumppalasi kourassa istumista, trooppisilla saarilla uima-altaan reunalla drinkin kanssa loikoilemista tai ainakin kalliiden design-tuotteiden, kotien ja autojen esittelyä somessa. Onko siihen oikeasti varaa (kuten jollain Iidalla) se on sitten eri juttu.
      Kun joku Lidlin kassa Pirkko tai Jakomäessä yksinhuoltajana asuva parikymppinen Janica näkee tuon niin hän luulee että se on sitä ”oikeata elämää“ ja jos Saara Sieppi voi lentää vaikka 6 kertaa lomalle Kreikan saarille, niin kyllähän se on Pirren tai Janicankin oikeus lomailla ulkomailla ainakin pari kertaa vuodessa. Samoin kalliitten merkkituotteiden ostaminen ja vaikka uusin Iphone, kyllä ne kuuluvat kaupunkilaisen nuoren naisen rekvisiittaan vaikka niihin ei varaa olisikaan. Otetaan sitten vaikka pikavippejä vaikkei elämänhallinta tai korkotasoista tai rahankäytöstä mitään tolkkua olisikaan. Sitten kun kulissit romahtaa, lainat menee ulosottoon eikä rahaa riitä julkisen liikenteen kausilippuun tai muuhun kuin punalaputettuihin tuotteisiin niin itketään lehtien palstoilla ja kyselyissä omaa köyhyyttä.

      Ei Suomessa todellisia köyhiä ole. Se nyt on vaan niin että kun toinen tuntee itsensä rikkaaksi kun pystyy ruokkimaan ja vaatettamaan itsensä ja lapsensa ja on ns. perusasiat kunnossa, niin toinen on köyhä jos kännykkänä on “vain” Iphone 13 ei ole rahaa ostaa aitoa Louis Vuitton laukkua, eikä lentää Nykkiin viikonloppulomalle tai Santorinille kuukaudeksi makailemaan uimarannalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe