Polttomoottorisissa on Laturi joka lataa akkua ajossa

Anonyymi-ap

Ei ihme että kaikissa sähköautoissa on nyt ongelmia 12v akun kanssa ja varoitusvalo palaa Lataako sähkis 12v akkua ajonaikana mitenkään ja lämmityskin tulee kaikki akuista poltiksissa se tulee sivutuotteena

22

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sähköautothan lataa 12v akkua ajon aikana samanlailla kuin polttikset, Virta tulee ajoakusta AC/DC muuntimen kautta pikkuakkuun.

      • Anonyymi

        Eipäs kun DC/DC boosterin kautta.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍒 ­­N­y­m­­f­­­o­m­­­a­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18201307

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Kylmyys sen tekee ja osassa onneton 30ah akku.akku ei lataudu kylmässä nopeaan..siin 12 voltin akussa pitäisi olla lämmitys....itselläni on uus akku polttiksessa mut varaus tippuu kun on ulkona kylmää pitempään..eikös akku ole Sähkötie konepellin alla...akkujen lämmittemet ovat halpoja..

    • Anonyymi

      Tosiaan kaikissa sähköautoissa ollut pakkasilla ongelmia 12v akun kanssa ja sähköautot vaarallisia liikenteen seassa kun useimmat matelee 50 kmh kilpikonnamoodissa

      • Anonyymi

        Älä viitsi, olet naurettava.


    • Anonyymi

      Totta. Poltomoottoriautoissa on oma laturi(alternator) joka lataa akkua moottorin ollessa käynnissä. Mutta se laturi on myös kulutus tavaraa jonka vähä-älyinen auton omistaja voi ennenaikaisesti rikkoa vaihtokuntoon.
      1.Ajamalla autolla liian pitkään tai toistuvasti huonokuntoisella akulla. Laturi on tarkoitettu pitämään auton akun ja auton omat järjestelmät toiminnassa, eikä ole tarkoitettu huonokuntoisen akun laturiksi.
      2.Liian pitkään tai toistuvasti kuormittamalla laturia liian suurella lisäsähkön kulutuksella. Läheskään kaikkien autojen alkuperäisiä latureita ei ole mitoitettu käytettäväksi useiden ampeerien lisäkuormituksille, eikä esim. 150-500watin tehoiselle sähkölämmittimelle. Se on automallikohtaista miten paljon laturille voi lisätä sähkönkulutusta.
      3.Joissakin autoissa laturi on aivan kiinni moottorin kyljessä, hieman sylinterikannen alapuolella. Tälläisissa autoissa auton omistajan vastuu on silloin tällöin aukaista konepelti, sitten silmillä katsoen tarkistaa laturin lähiympäristöä ja moottoria mahdollisten öljyvuotojen, nestevuotojen varalta. Jos öljyvuotoja tai nestevuotoa esiintyy niin ne vuodot on korjattava mahdollisimman pian. Mikäli vuotoja ei korjata pois niin vuotava öljy tai neste vuotaa lopulta laturin sisäpuolelle rikkoen laturin vaihtokuntoon.

      Auton oma laturijärjestelmä ei oikeasti ole niin järeä akkulaturi kuin mitä enemmistö autoilijoista mielikuvituksissaan luulevat sen olevan. Jo pelkästään tyhjentynyt, mutta muuten hyväkuntoinen akku aiheuttaa laturille ylikuormitusta samalla ylikuumentaen laturia koska laturi joutuu lataamaan akkua täydellä teholla siihen asti kunnes akku on latautunut suunnileen täyteen varaukseensa. Kuollut akku pakottaa laturin työskentelemään täydellä teholla ylikuormittaen, ylikuumentaen laturia niin kauan kunnes kuollut akku vaihdetaan uuteen akkuun. On täysin normaalia että kun laturi joutuu työskentelemään täydellä teholla yrittäessään ladatessaan tyhjentynyttä akkua -tai yrittäessään ladata kuollutta akkua niin samalla nousee moottorin polttoaineen kulutuskin tavallista suuremmaksi koska täydellä teholla työskentelevä laturi aiheuttaa moottorille ylimääräistä vierintävastusta nostaen polttoaineen kulutusta.

      Auton oma laturijärjestelmä on suunniteltu työskentelemään suurimmaksi suhteellisen pienellä teholla suurimman osan ajasta, tarpeen mukaan lataustehoa vaihdellen. Mutta laturijärjestelmää ei todellakaan ole suunniteltu työskentelemään jatkuvasti täydellä teholla. Ylikuormittuva ja ylikuumeneva laturin(alternator) lämpötila nousee pahimmillaan jopa yli +83c lämpötiloihin joka ei missään tapauksessa ole optimaali/normaali toimintalämpötila laturille.

      Kun auton oma laturi(alternator) alkaa olla kulunut lähelle käyttöikänsä loppua niin useimmiten laturista alkaa kuulua kovaäänistä ulinaa tai surinaa jonka taajuus/voimakkuus vaihtelee moottorin kierrosluvun mukaisesti. Kun tämä meteli alkaa laturista selvästi kuulumaan niin alkaa tulemaan kiire kuluneen laturin(alternator) uuteen vaihtamiselle ennen kuin laturi menee rikki, jonka jälkeen auto ottaa kaiken sähkövirtansa auton akusta. Kun rikkoutuneen laturin jälkeen akku kuluu varaukseltaan liian vajaaksi niin auto sammuu tielle jättäen autossa olevat ihmiset oman onnensa varaan.

      • Anonyymi

        kunnostettu laturi maksaa vaihtotöineen 350e....

        Sähköauton akku jopa 46000e-kumpaa sun pörssi kestää?


      • Anonyymi

        Olisit päässyt vähemmällä kun kirjoittaa uusi akku 5 vuoden välein ja käytä väliin pakkasilla ylläpitolaturia... Itse latasin polttiksen akun täyteen pakkasilla...10 vrk seisoi auto pakkasessa,nyt aamulla oli 15 astetta pakkasta,auto 3 tuntia johdon nokassa ja sisälämppäri tunnin päällä...lämmin oli ja lähti kuin palmun alta liikkeelle..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kunnostettu laturi maksaa vaihtotöineen 350e....

        Sähköauton akku jopa 46000e-kumpaa sun pörssi kestää?

        Teslaan maksaa uusi 12V agm-akku noin 200 - 250€. Pieni akku on usein halvempi kuin iso akku. Sähköauton akun ei tarvitse pyörittää käynnistysmoottoria.


    • Anonyymi

      Polttis ei lataa 12 voltin akkua, jos se on liian tyhjä. Näes polttis ei lähde silloin käyntiin.

      Polttis vaatii käynnistyäkseen paljon suuremman virran 12 voltin akusta kuin täyssähkäri. Polttiksessa pitää käynnistää tietokone ja pyörittää jäistä moottoria, täyssähkiksessä vain tietokone. Siksi täyssähkäri lähtee käyntiin kunnon pakkasakulla vielä 40 asteessa, mutta polttis ei.

      Täyssähkäriin kannattaa vaihtaa kunnon pakkasakku, jos ei ole jo vakiona. Ei maksa paljoa, koska se akku on aika pieni. Ne ensiasennusakut ei toimi täyssähkäreissä eikä polttiksissa, kun pakkaset tulee.

      • Anonyymi

        Höhlä...moottorinlämmitin+sisälämmitin+akun lämmitin...yhtä nopeesti pääsee lähteen mitä sähköauto olla..jästipäät käynnistää kylmänä..


      • Anonyymi

        No miten perustelet kun sähköautoissa on paljon ongelmia juuri tuon 12v. akun varaustilan takia. Kyllä polttiksissa on pääsääntöisesti kunnolliset akut ensiasennuksena, poikkeus Toyota nykyään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höhlä...moottorinlämmitin sisälämmitin akun lämmitin...yhtä nopeesti pääsee lähteen mitä sähköauto olla..jästipäät käynnistää kylmänä..

        Uusissa polttiksissa on nykyään usein vakiona Webasto tai vastaava ja se ei esilämmitä moottoria, vaan matkustamon ja jos 12v. akun varaustila on alhainen, niin eipä se lämmitys käynnisty. Akkua pitää nykyään latailla sydäntalvella, ellei ajot ole arkena vähintään 50km/sivu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusissa polttiksissa on nykyään usein vakiona Webasto tai vastaava ja se ei esilämmitä moottoria, vaan matkustamon ja jos 12v. akun varaustila on alhainen, niin eipä se lämmitys käynnisty. Akkua pitää nykyään latailla sydäntalvella, ellei ajot ole arkena vähintään 50km/sivu.

        Webasto lämmittää jäähdytysnestettä, eli se lämmittääsekä moottoria että sisätilaa. Hyvä laite, mutta syö akun muutamassa vuodessa, vaikka sitä joskus latailisikin.
        Nykyisessä plugarissa sisätilan voi lämmittää joko akulla tai verkkosähköllä, ja on vielä nopeammin lämpenevä kuin Webasto.


    • Anonyymi

      12v. akuissa on ongelmia polttiksissa ja sähköautoissa kovilla pakkasilla. Siinä ne ovat samalla viivalla. Tosin isoimmat ongelmat on Toyotan hybrideissä, sillä niiden akut on heikkolaatuisia, lataus poikkeuksellisen huonoa ja akku pieni.

      • Anonyymi

        Kerrohan millainen latausteho Tojon hybrideissä kun kerran asiasta ilmeisesti jotain tiedät?
        Kerro myös minkä valmistajan tekemiä on Tojon akut kun kerran ovat huonoja. Kerro myös mikä niissä akuissa on huonoa.


    • Anonyymi

      Onko nykyakut huonoja vanhassa bemarissani kesti akku 12 vuotta ilman mitään ylimääräisiä latailuja ja lyhyttä työmatkaa oli tosin Exide laatuakku mutta tuskin yhtä hyvää enää saa mistään

      • Anonyymi

        Akut on nykyään oletettavasti yhtä hyviä mutta autot eroaa muinaisista.


    • Anonyymi

      Tesloissa on ongelmia kaiken suhteen.

    • Anonyymi

      Sähköauton akku menee vaihtoon kun kapasiteetti laskee alle 80 prosentin ja siis ne suurtehoakut. Joku amatööri joka ostaa käytettyä ja hänelle sanotaan että akut ovat vielä 80% varmaan luulee että nehän on melkein uudenveroiset

    • Anonyymi

      12v lyijyakun paras paikka samassa tilassa jossa kone, pakosarja, vesiletkut.

      On itsetehty lämmitin.


      Kaupan pihassa näkee autoja joissa akut vajaana ja erittäin hitaita startteja, juuri heillä jotka ei taida käsittää. Auto käy 600-700rpm ja kaikki valot päällä, penkinlämmittimet, sisävaloja, lämmityslaitteen puhallin huutaa että ulkona ohi kävelevä kuulee. Varmaan yrittävät saada lämpöä mutta eivät ymmärrä että kova ilmavirta kennon läpi vain hidastaa lämpenemistä.

      Ei ihme että akun lämpötilan laskiessa - 20 ei anna virtaa. Nämä on juuri vielä rahoitusyhtiön omistamia autoja vm 2013-2020 joita todistin muutaman päivän aikana.

      Eivät varmaan ikinä lataa akkua tai käytä autoa siten että akku pysyy täynnä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe