Venäjän valtion syväanalyysi

Anonyymi-ap

Venäjän valtiota voi ymmärtää vain venäläisen paranoidisen kansanluonteen kautta, joka selittänee suuren osan maan väkivaltaisesta historiasta. Venäläinen kokee olevansa aina uhattuna. Aina on joku joka mukamas on hyökkäämässä Venäjälle, vaikka Venäjällä itsellään olisi tuhansien ydinaseiden arsenaali. Näin on aina ollut, koska mihinkä se ryssä muuttuisi.

Stalin oli omana aikanaan venäläisen kansanluonteen täydellinen esikuva ja siksi täysin sopiva sen maan johtajaksi. Stalinhan oli niin vainoharhainen että tapatutti suuren osan myös luottohenkilöistään. Tavalliset venäläiset pidettiin rautanyrkein kurissa ja nuhteessa. Pienestäkin rikoksesta ja etenkin poliittisesta toisinajattelusta saattoi joutua vankileirille kärsimään. Tällä tavoin Stalin osoitti sen mitä venäläinen vainoharhaisuus todellisuudessa on. Stalin koki jatkuvasti olevansa hyökkäyksen kohteena ja tapatutti porukkaa itsepuolustuksena kuviteltua uhkaa vastaan. Putin on Stalinin seuraaja, koska jakaa täysin saman luonteenlaadun tämän kanssa.

Stalin tosin vei ajattelun vieläkin pitemmälle. Hän ajatteli, että käännyttämällä kaikki maailman valtiot kommunismiin Venäjä olisi turvassa, koska kommunismi on pasifistinen ja rauhaa rakastava aate, joka tosin usein turvautuu ensin väkivaltaan pystyttääkseen kommunistisen järjestelmän. Tietysti kommunistisissa järjestelmissä esiintyy sortoa, mutta Stalinille tämä oli sivuseikka, sillä olihan hän sortaja itsekin. Oleellista oli vain militaarin Venäjää vastaan suunnatun iskun ennaltaehkäisy. Tässä kommunismi toimi hyvin, koska kommunismi on luonteeltaan anti-fasistista ja anti-natsistista, ja natsismiinhan kuuluu oleellisena osana juuri militarismi.

Putin katui kommunismin kaatumista suurena geopoliittisena katastrofina, eikä ihme, sillä ymmärsihän Putin sen, että kommunistinen ideologia suojeli Venäjää sotilaalliselta hyökkäykseltä. Ei niin, että sellainen hyökkäys oikeasti olisi ollut tekeillä, mutta Putin kuvitteli hyökkäyksen tapahtuvan, koska hän oli saanut syntymälahjana venäläisen paranoidisen luonteenlaadun. Koska kommunismi ei enää toiminut, Putinin piti keksiä uusi tapa suojella Venäjän koskemattomuutta, eli äärinationalismi, koska yksittäisillä Euroopan mailla on vain vähän mahdollisuuksia haastaa Venäjää sotilaallisesti. Siksi Putin yritti eristää Euroopan maat vaikka Yhdysvalloista, ja rahoitti niitä tahoja, jotka ovat länsivetoista kansainvälistä järjestelmää vastaan. Juuri tästä syystä Putin myös tuki presidentti Trumpin vaalikampanjaa, koska Euroopasta eristetty Yhdysvallat on Putinille etu.

Sen sijaan Kiinaa Putin tukee, koska näkee maalla olevan samanlainen arvopohja nyky-Venäjän kanssa. Lisäksi Kiinaan on myös säilötty maailman viimeiset kommunismin rippeet. Ei niin, että kiinalainen kommunismi olisi sitä alkuperäistä Neuvostokommunismia, mutta ainakin se kutsuu itseään nimellä kommunismi. Kiinalla on kyllä viisivuotissuunnitelmat, mutta muuten sen järjestelmä sisältää suuret määrät kapitalismia. Salaisesti Putin toki toivoo, että kommunismi voitaisiin palauttaa globaaliksi järjestelmäksi kuten se oli kylmän sodan vuosina.

Tätä tarkoitusta varten Putin on myös koonnit omien liittolaistensa kerhon, eli niin sanotut BRICS maat (eli palikkamaat, Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä ja Etelä-Afrikka plus muutamia uusia jäseniä). Koko tämän kerhon tavoite on horjuttaa länsimaista maailmanjärjestystä. Viimeisin esimerkki lienee Gazan kriisi, joka alkoi Venäjän salaisesti masinoimalla operaatiolla, jossa Hamas sai tiedustelutietoa Venäjältä. Tämän tiedon avulla Hamas pysty toteuttamaan hyökkäyksensä, joka provosoi Israelin vastatoimiin. Operaation seuraava askel oli haastaa Israel oikeuteen kansanmurhasta, josta kanteen jätti juuri Etelä-Afrikka, eli BRICS maa.

Koko tavoite länsimaisen järjestelmän alasajosta on toki äärimmäisen riskialtis. Historiasta tiedetään, että kun Hegemoniat romahtavat, ne tulevat rytinällä alas. Sama pätee varmasti myös Yhdysvaltojen hegemoniaan. Ainoa ero menneeseen on tosin, että tämä romahdus tapahtuisi ydinaseiden aikakaudella. Toinen Maailmansotahan päätti ns "saksalaisen ajan". Silloin romahti Saksan valtion mahti, mutta sen myötä myös aikaisemmat siirtomaavallat eli Britania ja Ranska, jotka joutuivat luopumaan siirtomaistaan. Oli onni ettei ydinaseita keksitty ennen toista maailmansotaa. Kolmas maailmansota, eli Yhdysvaltojen romahdus, voi toki olla ydinaseeton selkkaus, mutta yhtä hyvin se voi yltyä täysimittaiseksi ydinholokaustiksi. Näin voi tapahtua etenkin, jos Kiina päättää toteuttaa uhkauksensa ja hyökätä Taiwaniin, jolloin Kiinaa vihaava Trump varmasti sekaantuu tilanteeseen, koska kommunismin leviäminen pitää estää. Putin voi silloin vapaasti hyökätä Eurooppaan.

Oli suuri virhe kitkeä saksalainen militarismi juuriltaan. Nyt Saksa on heikko, eikä kykenisi puolustamaan Eurooppaa, vaikka juuri Saksalla olisi siihen parhaat mahdollisuudet. Euroopan heikkous toimii yllykkeenä, jolla Euraasialainen sotilasliitto voi hyökätä Natoa vastaan etenkin ilman USAa.

6

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      BRICS mailla on myös huomattavasti valtaa YK:ssa. Ovat näemmä tehneet YK:sta oman asiansa vetojuhdan.

    • Anonyymi

      Jaa että Britannia romahti ja joutui luopumaan siirtomaistaan. Uskotko muuten joulupukkiin ja hammaskeijuun?

      • Anonyymi

        Et taida tuntea ollenkaan historiaa kun noin pihalla olet?


    • Anonyymi

      Lontoossa miljoonia siirtolaisia heh.

    • Anonyymi

      Kommunismihän perustuu sellaiselle,että alkaa luulotella ja epäillä kaikkia.sen vuoksi suurin osa on kasvanut kieroon. Ja nythän se natsi kasvattaa putinjungeja,niin kuin Hitler aikoinaan Hitlerjungeja. Että silleen.

    • Anonyymi

      Mielenvlkaisia kaikki tyyni.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe