Joutuivatko Sörkän sotarikolliset

Anonyymi-ap

Jakamaan sellin, keistä tuli pareja.

17

184

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      HOMOSTALLAREITA KIINNOSTAA VAIN YKSI ASIA.

      Faktoja ei tarvita, kunhan riittävästi jauhetaan, niin samanhenkiset kaverit alkavat toistella ja sittenhän väite onkin jo tosi.
      Tutu juttu!

    • Anonyymi

      Katajanokan vankilasta sotasyylliset siirrettiin Sörkkaan kärsimään rangaistustaan, siellä moni joutui eroon rakkaastaan.

      • Anonyymi

        Nämä asiat ovat jostain syystä vain homostallarien tiedossa.
        Hieman myöhään tulevat "paljastukset".
        Minkäs teet, kun ei aiemmin tullut keksittyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä asiat ovat jostain syystä vain homostallarien tiedossa.
        Hieman myöhään tulevat "paljastukset".
        Minkäs teet, kun ei aiemmin tullut keksittyä.

        Risto Ryti, oli tapansa mukaan kylpemässä Yrjönkadun uimahallissa, jossa hänellä on nimikkoloosi, kun valtiollisen poliisin miehet tulevat.


    • Anonyymi

      Tilat ovat pienet, huone kahdeksalle miehelle. Mihinkään et pääse, ja selli on kylmä. Patja pitää täyttää itse oljilla, ja se on aivan muhkurainen. Väinö Tanner kuorsaa äänekkäästi ja valvottaa kaikkia muita.

      • Anonyymi

        Katajanokan vankilassa sotasyyllist olivat kaikki yhden hengen vankilakopissa riippumatta siitä, mitä Venäjän Tiltun mielikuvitus taas tuottaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katajanokan vankilassa sotasyyllist olivat kaikki yhden hengen vankilakopissa riippumatta siitä, mitä Venäjän Tiltun mielikuvitus taas tuottaa!

        Tuomitut
        Lopulliset, 21. helmikuuta 1946 julistetut tuomiot olivat:

        Tuomittu Asema Rangaistus
        Risto Ryti Suomen tasavallan 5. presidentti 10 v. kuritushuonetta
        J. W. Rangell Suomen 25. pääministeri 6 v. vankeutta
        Edwin Linkomies Suomen 26. pääministeri 5v. 6 kk vankeutta
        Väinö Tanner ministeri 5v. 6. kk vankeutta
        T. M. Kivimäki Suomen Saksan suurlähettiläs 5v. vankeutta
        Henrik Ramsay ministeri 2v. 6.kk vankeutta
        Antti Kukkonen ministeri 2v. vankeutta
        Tyko Reinikka ministeri 2v. vankeutta
        Tuomittujen vankeusaika
        Tuomitut suorittivat rangaistuksensa Helsingin keskusvankilassa.

        Sotasyyllisyysoikeudenkäynnin pöytäkirjoista kertyi neljä suurta kansiota, joissa oli yhteensä 2 293 sivua, ja niiden liitteistä viisi vastaavankokoista kansiota.

        Julkinen sana kommentoi oikeudenkäynnin päättymistä ja langetettuja tuomioita vaihtelevasti. Porvarillisten ja sosialidemokraattisten lehtien kirjoituksissa oli kantavana teemana toivomus, että nyt olisi poistunut ratkaiseva sisä- ja ulkopoliittinen este lopulliseen rauhansopimukseen pääsyn tieltä. Sen sijaan äärivasemmiston lehdet Työkansan Sanomat ja Vapaa Sana vertasivat syytettyjen saamia tuomiota Saksan miehityksen kokeneissa maissa ja Saksan entisissä vasallivaltioissa langetettuihin tuomioihin ja pitivät niitä lievinä. Samoin ne arvostelivat jyrkästi varsinkin niitä oikeuden jäseniä, jotka olivat koko oikeudenkäynnin ajan vaatineet kaikkien syytettyjen vapauttamista. Oikeudenkäynnin päättyminen huomioitiin myös ulkomaiden lehdistössä, ja esimerkiksi Yhdysvaltain suurimpiin kuulunut sanomalehti The New York Times kirjoitti: ”Tuomittujen suomalaisten johtajien traaginen erehtyminen tapahtui, kun he, saadakseen [talvisodassa] menetetyt maa-alueet takaisin, lyöttäytyivät yhteen Hitlerin kanssa. Silloin he eivät ainoastaan yliarvioineet Saksan voimavaroja, vaan myös käsittivät väärin sen suuremman selkkauksen luonteen, johon he maansa johdattivat.”

        Sotasyyllisyysoikeuden syytteet valmistellutta tutkijalautakuntaa johtanut oikeusneuvosmies Onni Petäys ampui itsensä vajaa kuukausi tuomioiden julkistamisen jälkeen, 17. maaliskuuta 1946. Petäyksen kerrottiin joutuneen ennen oikeudenkäyntiä ja sen aikana ylivoimaiseen hermopaineeseen ja Neuvostoliiton suoranaisen painostuksen kohteeksi.

        Vaatimus sotaan syyllisten rankaisemisesta kirjattiin myös Pariisin rauhansopimuksen 9. artiklaan, vaikka jo vuosi ennen sen allekirjoitusta Suomen sotasyyllisyysprosessi oli toteutettu Neuvostoliiton vaatimassa järjestyksessä ja sen edustajia tyydyttäneellä tavalla. Historioitsija Jukka Tarkan mukaan kyseessä oli osoitus Neuvostoliiton halusta nöyryyttää Suomea vielä taannehtivasti, koska siinä vaadittiin jo toteutunutta asiaa.

        Vapautuminen
        Neuvostoliiton ratifioitua Pariisin rauhansopimuksen 29. elokuuta 1947 ja valvontakomission poistuttua Suomesta saman vuoden syyskuun lopulla, lyhimmän vankeusrangaistuksen saaneet Kukkonen ja Reinikka päästettiin ehdonalaiseen vapauteen lokakuussa 1947, jolloin he olivat suorittaneet 5/6 määrätystä rangaistuksesta. Kahden ja puolen vuoden tuomion saanut Ramsay pääsi vankilasta jouluna 1947. Loput miehistä pääsivät ehdonalaiseen vapauteen lain sallimalla tavalla sitä mukaa kuin he olivat suorittaneet puolet rangaistuksestaan. Viimeisenä vankilasta ulos pääsi Rangell 21. helmikuuta 1949.[37] Toukokuussa 1949 presidentti J. K. Paasikivi armahti syksystä 1948 lähtien sairaalassa olleen Risto Rytin terveydellisistä syistä; samalla hän armahti vielä ehdonalaisessa vapaudessa olleet Rangellin, Tannerin, Linkomiehen ja Kivimäen. Normaalin vapauttamiskäytännön mukaan Ryti olisi päässyt vankilasta vasta helmikuussa 1951, mutta hänet oli vaikean sairauden vuoksi jo lokakuussa 1948 siirretty Kivelän sairaalaan. Rytille itselleen armahduspäätös merkitsi käytännössä vain sitä, että vartijoina olleet poliisit poistuivat sairaalan eteisestä.

        Sotasyyllisinä tuomittujen vapauttaminen rangaistusten loppuosista merkitsi sitä, että he saivat takaisin menettämänsä kansalaisluottamuksen. Näin Linkomies ja Kivimäki saattoivat palata hoitamaan professuurejaan Helsingin yliopistossa, ja vaalikelpoisuuden palautumisen myötä Tanner nousi jälleen eduskuntaan vuoden 1951 ja Kukkonen vuoden 1954 vaaleissa. Myös muut palasivat erilaisiin julkisiin virkoihin ja tehtäviin lukuun ottamatta Rytiä, joka vetäytyi julkisuudesta ja vietti viimeiset vuotensa kotonaan Kaivopuistossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katajanokan vankilassa sotasyyllist olivat kaikki yhden hengen vankilakopissa riippumatta siitä, mitä Venäjän Tiltun mielikuvitus taas tuottaa!

        Sä oot Nokan poika!


    • Anonyymi

      Entä jos stallarit ja käpykaarti piti asekätkijöitä seksiorjina sellissä, odottivat pääjehun pidätystä.

      • Anonyymi

        Yleensä asekätkijät olivat jämäköitä jätkiä ja monet taistelut kokeneita sotilaita kun taas stallarit ja käpykaarti edusti alamaailman ja huume-elämän riuduttamia kuikeloita! Tiltu itse voi todeta oman olemuksensa rappiotilan peilistä! Ei karkuun juoksu vaadi luonnetta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä asekätkijät olivat jämäköitä jätkiä ja monet taistelut kokeneita sotilaita kun taas stallarit ja käpykaarti edusti alamaailman ja huume-elämän riuduttamia kuikeloita! Tiltu itse voi todeta oman olemuksensa rappiotilan peilistä! Ei karkuun juoksu vaadi luonnetta!

        Pervetiiniä molemmilla runsaasti asekätkijöiden kätköistä.


    • Anonyymi

      Asekätkijät olivat lampaita, jotka antoivat vangita itsensä. Käpykaarti oli Suomen sankarillinen antinatsistinen vastarintaliike.

      • Anonyymi

        Asekätkijät olivat rohkeita ja valmistautuivat pahimman varalle!

        Karkurit ovat kaikissa kulttuureissa HALVEKSITTUJA OLENTOJA!

        Figes: Vallankumouksen Venäjä 1891-1991.

        Kun Neuvostoliitto oli romahtamaisillaan saksalaisten uhatesssa Stalingradia Stalin antoi heinäkuun 28. päivänä 1942 päiväkäskyn no 227. ”Ei askeltakaan taaksepäin”, jota ei tunnustettu julkisesti ennen kuin vasta 1988. Se määräsi joukot puolustamaan Neuvostoliiton maaperän jokaista metriä ”viimeiseen veripisaraan”, ja uhkasi”panikoivia” ja ”pelkureita”, jotka laistavat velvollisuudestaan. Erityisiä ” sulkuyksiköitä” (zagradotrjady) asetettiin vahvistamaan NKVD:n yksikköjä. Ne kulkivat Neuvostoliiton rintaman takana ja ampuivat sotilaat, jotka jättäytyivät jälkeen tai yrittivät paeta taistelusta. Sodan aikana nämä joukot ampuivat 158.000 Neuvostoliiton sotilasta; 436.000 vangittiin, 422.000 pantiin ”hyvittämään verellään” rikoksensa isänmaata vastaan palvelemalla erityisissä rangaistuspataljoonissa, joita käytettiin kaikkein vaarallisimpiin tehtäviin.


    • Anonyymi

      Eivät olleet sotarikollisia. NL hyökkäsi Suomeen 30.11.1939.

      • Anonyymi

        Totuus on tullut ilmi.

        Pakokauhua, seonneita päälliköitä eikä tietoakaan organisoidusta puolustuksesta.
        Veteraanit ovat viime vuosina puhuneet aiempaa avoimemmin omista kokemuksistaan sodissa. Esiin on noussut muun muassa sotilaiden huumeidenkäyttö etenkin kaukopartioissa ja mielenterveysongelmat, jotka riivasivat monia sodan jälkeen.

        – Huumeongelmista eli pervitiinin käytöstä vaiettiin.

        Veteraanit avautuvat kirjassa myös tekemistään sotarikoksista. Etenkin hyökkäysvaiheen alussa vihollisvankeja ja taistelussa haavoittuneita neuvostoliittolaisia surmattiin säälittä.


    • Anonyymi

      "Joutuivatko Sörkän sotarikolliset Jakamaan sellin, keistä tuli pareja"

      Vietin vuosi sitten lahjana saamani yhden vrkden hotelliyön Sörkän nykyisessä hotellissa eli entisessä vankilassa. Siellä pystyi tutustumaan paikan nyktisiin tiloihin.

      Risto Rytilkä (ja ileisesti myös muilla) oli oma ikkunallinen yhden hengen selli. Sen ajan sellin varustukseen ei kuulunut vesivessa vaan oven suussa oli jykevä kaappi, josta tarvittaessa vedettiin "istuinlaatikko esiin. Laatikko sisälsi "paljun", johon tarpeet tehtiin ja palju tyhjennettiin päivittäin. Rakennuksen ympäröi korkea muuri ja ses sisällä poliittiset vangit ylkoilivat päivittäin yhdessä. Ainakin Rytin huone oli museoitu.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      388
      3783
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      130
      2641
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1855
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1310
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1172
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      167
      1169
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1104
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      922
    Aihe