Jos perustaisit Suomi24:n kaltaisen sivuston niin mitä tekisit toisin?

Suomi24 on sinänsä hyvä idea mutta toteutus on ollut alusta saakka vähän niin ja näin. Itse laittaisin nämä käytännöt heti alusta toteen niin ei tule epäselvyyksiä eikä tulvi liikaa spämmiä:

 1. Rekisteröinti ja varmennus tulee pakolliseksi kaikille, mutta samalla käyttäjätilillä voi olla käytössä useampia nimimerkkejä (vähän niin kuin Amino tai MMO-pelit tekevät); niin voi luoda eri alter egoja ja näin ollen säilyttää tietynlaisen anonymiteetin ja silti tietää kenen kanssa keskustelee. Se että paljastaako käyttäjä omat alter egonsa on hänestä itsestään kiinni.

Ylläpito voi tarvittaessa saada selville mikä nimimerkki kuuluu kenellekin mutta julkisesti sitä ei kerrota. Jos yksi nimimerkki tekee jotakin laitonta niin koko käyttäjätili voidaan bannata. Jos kyse on vain puhtaasti kummallisesta mieliteosta joillekin, käyttäjää ei saa kiusata niin käyttäjien kuin ylläpidonkaan toimesta.

 2. Luotsien eli ihmismoderaattoreiden paluu. Tekoälyn suuri käyttö ei selvästikään toimi Suomi24:ssä kuten tarkoitettu koska mm. linkkejä postattaessa robotti ei aina tunnista että mikä on turvallinen linkki ja mikä ei. Täällä linkkejä mm. YouTubeen poistetaan jos kyse on puhtaasti musiikista ja monet kyseenalaiset postaukset saavat jäädä.

 3. Vähemmän palstoja. Juuri nyt Suomi24:ssä aktiivisuus ei riitä kaikkiin joten niiden yleisluontoinen optimointi olisi paikallaan. Joukossa on muun muassa julkkiksia joista ei ole kuulunut enää mitään vuosikausiin. Toisaalta...

 4. Käyttäjät voisivat tosin halutessaan luoda omia käyttäjäryhmiä johonkin erikoistarkoitukseen, esim. fanikeskusteluun.

 5. Tekstiä voi muokata ja koristella kuten bbCodessa ja Wordissä. Juuri nytkin minun pitää tehdä listausta käyttäen unicodea kiertotienä.

 6. Embedin salliminen, eli kuvia, videoita ja musiikkia voi liittää postauksiin ja vastauksiin ja ne voi katsoa tai kuunnella niistä suoraan.

 7. Chatin modernisointi. Olisi myös hauskaa näyttää videoita linkeillä "livenä" niin että chatin käyttäjät voivat kommentoida niitä yhtä aikaa, vähän niin kuin olisi leffailta. Tai sitten voisi näyttää mitä kenenkin Spotify soittaa juuri nyt, kuten Discord.

Ehkä minun pitäisi olla postaamassa tätä tälle palstalle että siitä tulisi varsinainen palaute: https://keskustelu.suomi24.fi/suomi24-blogi-

Mutta sitten toisaalta minusta on tullut melko pessimistinen sen suhteen että meitä oikeasti kuunneltaisiin.

3

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo lista on suht hyvä. Palstan ongelma on trollit. Toisaalta S24:n hyvä puoli saattaa olla se, että jos on kuten ajattelen, niin saadaan todisteet nopeasti mitä joku sairas on laittanut, ja mennään katsomaan onko pää pahemminkin seko.
      Mutta niin pitkään kun ruokaa ja energiaa riittää, lakejakin laaditaan sen mukaisesti. Siispä kansakunta, missä ei ole puhdistavaa tekijää, joutuu ennen pitkään kaaokseen.

      https://twitter.com/fasc1nate/status/1582387275324850180
      (Susien palaamisen aiheuttama ”ihme” Yellowstonen alueella)

      • Anonyymi

        Ai niin. Terveisiä sille, joka päästi Valjakkalan kärsimyksistään, ja kiitos.


    • Anonyymi

      "Jos perustaisit Suomi24:n kaltaisen sivuston niin mitä tekisit toisin?"

      Vaatisin laittamaan syntymäajan, siis vahvan tunnistautumisen. Tekoäly katsoo kuka kirjoittaa mitä, ja miten syntymähetkellä ollut avaruuden säteily vaikuttaa tulokseen. Samaan aikaan sitä tutkittaisi rikosten osalta.
      n. 20 vuoden jälkeen kokoaisin tulokset ja julkistaisin tutkijaryhmälle, joka päättäisi lastenteon ajankohdan suosituksista. Katsottaisi minä vuonna ja missä kuussa mikäkin luonneyhtälö teki mitä.

      Ihmiset ovat keksineet välineitä luovimaan veden tai ilman voimia vastaan (laivat, lentokoneet), mutta avaruuden säteilyvoimia vastaan ei yleisesti ole ajateltu käyttää hyväksi aikoja, jolloin voitaisi synnyttää luonteita, joilla on ennaltaehkäisevä (kk luonne) vaikutus vallitsevan ajan tuottamaan luonnetyyppiin (vuosiluonne) nähden niin, että eteenpäin luoviminen tällä henkilöllä mahdollistuisi paremmin.

      Kuten todettu: Ef. 6:12 "Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa." (toinen versio: "Näin myös avaruuden henkivallat ja voimat tulevat seurakunnan välityksellä tuntemaan Jumalan viisauden kaikessa moninaisuudessaan")

      Onko millään luonnemerkillä mitään tekemistä uskonnon kanssa? Ei ole, joten fanaatikoissa ei ole syytä nähdä juuri muuta, kuin luonteen takia puolet järkeään menettänyt ihmistä hallinnoiva kosminen voima kääriytyneenä uskontotunnuksiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe