työelämässä on pohjimmiltaan kyse siitä, että ihmisiä käytetään hyväksi. Miksi tekisit superraskasta

Anonyymi-ap

työelämässä on pohjimmiltaan kyse siitä, että ihmisiä käytetään hyväksi.
Miksi tekisit superraskasta työtä pienellä palkalla?” kysyy tukien varaan heittäytynyt Alma Tuuva

Usein tarjotaan aina samoja ratkaisuja, että yritä kovemmin, treenaa, syö terveellisemmin. Kun yrität ja yrität aina pari kuukautta, eikä onnistu, se on tosi raskasta – epäonnistua uudelleen ja uudelleen

Kun Tuuva jäi työttömäksi, hän alkoi pohtia sopeutumattomuuttaan uusista näkökulmista.

– Ehkä kyse ei olekaan siitä, että olisin jotenkin viallinen. Mietin, että ehkä työelämä itsessään on sellaista, että siellä on tosi vaikeaa pysyä terveenä ja huolehtia itsestään.

Kuin väkivaltainen parisuhde
Tuuva ajattelee, että työsuhde on usein toksinen valtasuhde, jossa työnantaja käyttää työntekijää hyväkseen.

– Miksi tekisit superraskasta työtä pienellä palkalla ja antaisit elämäsi sille ja et saa siitä mitään? Jos kaikki mahdollisuuksien rajoissa olevat työpaikat ovat tuollaisia, on ehkä parempi olla ottamatta niitä vastaan ja vaatia parempia ehtoja.

myös lainsäädäntö on työntekijälle epäedullista.

– Esimerkiksi karenssiajat: työntekijän on vaikeaa irtisanoutua, vaikka pomo kiusaisi työntekijää, koska karenssin takia ei saa työttömyyskorvausta.
asiaa voi verrata väkivaltaiseen parisuhteeseen, josta väkivallan kokija ei pääse irti, jos on taloudellisesti riippuvainen toisesta.
kapitalistinen järjestelmä on mätä: oikeasti tärkeistä töistä kuten hoiva-alan, opettajan ja siivoojan töistä ei makseta riittävän suurta palkkaa, mutta investointipankkiiri elää leveästi.

– Yleensä työpaikoissa on tarkoitus tehdä jostain toisesta tyypistä rikkaampi. Jos haluat olla hyvä yhteisön – yhteiskunnan – jäsen, siihen on parempiakin keinoja kuin vain työnteko.

Monia ihmisiä raivostuttaa: sieltä tukien varasta on hyvä huudella, kun työtä tekevät ihmiset mahdollistavat tuilla elämisen.

Rikas on fiksu, köyhä on syntinen
yhteiskunnassa on kaksoisstandardit rikkaille ja köyhille.

– Paheksumme niitä, jotka elävät tuilla eivätkä mene töihin. Heillä ei saisi olla koiraa eikä hyvää puhelinta ja heidän pitäisi syödä lanttua. Samalla ihailemme heitä, jotka sijoitusomaisuuden turvin vetäytyvät työelämästä ja kiipeilevät vuorilla. Rikas on fiksu optimoija, köyhä taas laiska,
Syitä tällaiseen ajatteluun on monia, esimerkiksi media ja some, jotka esittelevät rikkaita vapaaherroja ja -rouvia ihannoivassa valossa. Katsomme heitä ja mietimme, että minäkin haluan tehdä mitä lystään.


– Ihmiset haluavat perustaa yrityksiä ja lukea HS Visiota vapaudenkaipuun vuoksi, ja vapautta kaipaa myös työelämän ulkopuolelle jättäytyvä. Kyse on molemmissa siitä, että koetaan perinteinen työelämä ahdistavana
Oikeudenmukainen maailma on harhakuva
Hallamaa ymmärtää hyvin kapitalismikritiikin: järjestelmässämme pokerinpelaaja voi rikastua, kun vanhuksia hoitavan perushoitajan palkka on pieni.

Jotkut perustelevat palkkaeroja sillä, että kuka tahansa voi siivota, mutta kuka tahansa ei voi olla maailman paras jalkapalloilija. Ihmiset eivät kerta kaikkiaan ole tasa-arvoisia lahjoiltaan, ja joitain ominaisuuksia arvostetaan enemmän.

Se on kysynnän ja tarjonnan laki, ja niin se vaan menee, Hallamaa sanoo.

– Mutta sanon kyllä, että on harhaluulo, että kuka tahansa pystyisi vaikkapa siivoamaan.

45

504

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      yrityksiä perustetaan yleensä siksi että perustajalla on joku tarkoitus tehdä asioita paremmin. Se on varmaan se peruslähtökohta. On niitäkin yksinkertaisia hölmöjä jotka innostuksen puuskassa aloittavat yrittäjyyden ilman hajuakaan mitä ovat tekemässä. Harva yritys pysyy pystyssä jos ensisijainen tarkoitus on rikastua.

      • Anonyymi

        😆 vai että pyhä yrittäjä haluaa tehdä asioita paremmin. On se yrittäjä sellainen pyhimys ja uhrautuja hellanlettas sentään.

        Yrityksiä perustetaan siksi koska halutaan itselle hyvä elintaso ja menestystä. Yrityksiä perustetaan myös siksi koska monet ihmiset eivät hyvästä syystä kestä suomalaista tautista työelämää ja sosiaalista kulttuuria joka siihen sisältyy. On parempi olla oma herransa kuin toisen renki.

        Ja sitten suomalaisyrittäjät itse ottavat työelämästä ja sen sosiaalisesta kulttuurista mallin miten suhtautuvat itseensä "pomona" ja työntekijöihinsä pomoteltavina.

        Ja sitten parkuvat ku on työvoimapula. Mikä niitä kaikkia paskoja työntekijöitä vaivaa ku ei työ mun yrityksessä pomoteltavana kiinnosta?

        😭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😆 vai että pyhä yrittäjä haluaa tehdä asioita paremmin. On se yrittäjä sellainen pyhimys ja uhrautuja hellanlettas sentään.

        Yrityksiä perustetaan siksi koska halutaan itselle hyvä elintaso ja menestystä. Yrityksiä perustetaan myös siksi koska monet ihmiset eivät hyvästä syystä kestä suomalaista tautista työelämää ja sosiaalista kulttuuria joka siihen sisältyy. On parempi olla oma herransa kuin toisen renki.

        Ja sitten suomalaisyrittäjät itse ottavat työelämästä ja sen sosiaalisesta kulttuurista mallin miten suhtautuvat itseensä "pomona" ja työntekijöihinsä pomoteltavina.

        Ja sitten parkuvat ku on työvoimapula. Mikä niitä kaikkia paskoja työntekijöitä vaivaa ku ei työ mun yrityksessä pomoteltavana kiinnosta?

        😭

        Yrityksiä perustetaan myös työttömyyden vuoksi. Jos työnantajat eivät viitsi luoda vakavasti otettavia työsuhteita on yrittäjyys aina yksi keino pyrkiä tukikerjäläisyydestä eroon.

        Tosin suomalainen yrittäjä nyt tietenkin on itsekin tukikerjäläinen koska ei pärjää ilman yritystukia.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😋 ­N­y­­m­­f­­o­­m­a­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Lähtökohtaisesti työelämässä (työmarkkinoilla) tietenkin käytetään ihmisiä hyväksi. Työelämä ei ole mielekkään tekemisen palkallinen vaihtoehto joutilaalle tukien varassa elämiselle.

      Työelämässä työntekijä on lähtökohtaisesti sitä varten, että hän tuottaa rahanarvoista etua työnantajalle, eikä suinkaan mielekästä tekemistä itselleen.

      On tietysti olemassa erilaisia palveluja, joille on vaikea laittaa hintaa, mutta usein silloinkin työntekijä on tuottamassa palvelua, josta työnantajalle maksetaan.

      Mitä tulee julkisesti tarjottaviin palveluihin, kuten perusopetus ja terveydenhoito, eivät nämä alat suoranaisesti tuota rahaa, mutta pitkällä aikavälillä ne kasvattavat kansalaisia ja pitävät nämä työkykyisinä. Opettajien ja hoitajien palkkataso mitataan yhteiskunnan, siis jokaisen yhteiskunnan jäsenen, arvostuksena heidän työpanostaan (ja tarvettaan) kohtaan. Tämä arvostus heijastuu poliittisesti päätettäviin palkkatasoihin.

      Jos pohditaan yhteiskuntamallia, jossa työntekijää ei käytetä "hyväksi". Jokainen siis tekisi mitä tahtoo ja saa "joltakulta" kaiken mitä tarvitsee. Herää vain kysymys, että kuka sen kaiken, mitä jokainen tarvitsee, tekee?

      Jos halutaan asua sisällä, pitää jonkun rakentaa talo. Jos halutaan sisään lämpöä, pitää jonkun rakentaa uuni, katkoa ja pilkkoa polttopuut, taikka sitten rakentaa voimalaitos lämpöä tuottamaan. Jos halutaan sähköä, pitää jonkun valmistaa generaattoreita taikka työskennellä voimalaitoksessa, Jonkun pitää valmistaa kaapelit ja putket, joita myöten energiaa siirretään. Tietysti jonkun pitää opettaa lapset ja hoitaa sairaat, mutta niin opettajat, hoitajat, sähkömiehet ja muut ammattilaiset tarvitsevat ruokaa. Jonkun on siis viljeltävä ja hoidettava karjaa.

      Jokainen ei siis voi olla hoitaja, siivooja, insinööri taikka viljelijä, koska kaikkia heitä tarvitaan toimivaan yhteiskuntaan. Jos työantaja ei käytä ketään hyväkseen, mistä se kaikki työpanos tulee? Kenties määräät pakolla jonkun tekemään jotain, mitä hän ei halua tehdä. Eikö se sitten ole hyväksikäyttöä?

      Työstä maksetaan palkka. Jos työstä saatava palkka ei ole työntekijän mielestä riittävä korvaus hänen työpanoksestaan, voi työntekijä etsiä parempaa työtä omalla osaamistasollaan, taikka sitten kasvattaa osaamistasoaan kouluttautumalla ja hakea sitä kautta parempaa työtä.

      Jos vain määrätään jonkun alan palkkataso ylös. ei sekään ole ihan ongelmatonta.

      Otetaan esimerkiksi vaikkapa siivooja, ja tuplataan kaikkien siivoojien palkat. Jos sellaista vaihtoehtoa ei ole, että joku tarjoaisi siivouspalvelua halvemmalla, alettaisiin monessa paikassa miettiä, että voisiko samalla rahalla kenties saada laadukkaampaa siivousta kuin ennen. Pian tarjolla olisi silmää miellyttävää alastonsiivousta, alan parhaan koulutuksen saaneita hygieania-asiantuntijoita taikka hymyilyyn ja muuhun viestintään perehtyneitä tehosiivoajia.

      Työelämä on siis kilpailua tai pakottamista, monesti molempia, koska kilpailu pakottaa.

      • Anonyymi

        "Työelämässä työntekijä on lähtökohtaisesti sitä varten, että hän tuottaa rahanarvoista etua työnantajalle"

        Missä niin on määrätty?

        Työelämässä työntekijä on lähtökohtaisesti tuottamassa rahan arvoista etua itselleen. Onko tämä ihan vieras ajatus sinun sosialistin aivoillesi?


      • Anonyymi

        "Jos työantaja ei käytä ketään hyväkseen, mistä se kaikki työpanos tulee?"

        Rytmimuna, nimensä veroinen mulkku.


      • Anonyymi

        "Työelämä on siis kilpailua tai pakottamista, monesti molempia, koska kilpailu pakottaa."

        Sosialistin sairaalassa maailmassa ei ole muita vaihtoehtoja kuin hyväksikäyttö, riisto ja pakottaminen.

        Normaali terve työelämä perustuu työn myyjien (työntekijät) ja työn ostajien väliseen yhdessä sovittuun vaihtokauppaan.


    • Anonyymi

      Aika hassua ajatella ettei työnantaja saisi hyötyä mitenkään työntekijästä.
      Mikä motivoisi sitten ottamaan riskin ja perustamaan työpaikan jos siitä ei hyödy mitään.
      Eikö tuo hyöty ole palkkio siitä että tekee ja yrittää?

      Jos joidenkin tahojen pitäisi lailla velvoitettuna luoda työpaikkoja ilman voittoa tai hyötymistä niin eikö silloin olisi kyse orjuudesta?

      Jotenkin ajatus on muljahtanut siihen että toinen osapuolesta saa hyötyä mutta toinen ei.
      Aina kun tehdään sopimuksia niin kumpikin osapuoli hyötyy, ei niitä sopimuksia muuten tehtäisi.

      Ilmeisesti sosialituet ovat liina helppo vaihtoehto kun vain ja ainoastaan se saava osapuoli hyötyy, silloinhan se riistäjä on se sosialitukia saava.

      • Anonyymi

        "Aika hassua ajatella ettei työnantaja saisi hyötyä mitenkään työntekijästä."

        Kuka niin sanoi?

        Aika hassua miten sujuvasti siinä taas suomalainen asennevammainen mulkku narsistiyrittäjä kääntelee ja vääntelee kaiken kieroon ja itsepintaisesti jatkaa ulinaa työntekijöistä jotka eivät muuta ole työnantajalle kuin "riski".

        Sitten ihmettelee uhriutunut suomalainen sosialistisyrittäjä että mikä on kun ei ole motivoitunutta työvoimaa tarjolla. Missä ovat kaikki paskat työntekijät ja orjat tekemässä mulle palkatonta työtä ja voittoa missä yääää! 😭

        Molemminpuolinen hyötysuhde on eri asia kuin puolueellinen riistosuhde. Tätäkään ei tyhmä suomalainen uhroutunut reppana yrittäjä ymmärrä.


    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus, paljon faktaa siitä kuinka sairas on Suomen työelämä.

      Yritykset ovat usein mielisairaita paikkoja joissa ei ole hyvä olla. Tätäkään seikkaa ei haluta myöntää vaan syyllistetään aina työntekijä ja siitä alkaa savustus mikä kertoo konkreettisesti kuinka sairasvtyöelämä onkaan.

    • Anonyymi

      Itselläni työelämä jo takana. Monenlaista työpaikkaa näin ja koin vuosikymmenten saatossa.
      Voin sanoa, että huonoimmassakin tapauksessa hyöty oli varmasti molemminpuolista. Niin pitää ollakin.

      Sille, että joku aina kokee olevansa hyväksikäytetty työssä, on vaikea tehdä mitään. Joillakin kaikki kokemukset vain muuttuvat hyväksikäytön kokemuksiksi.

    • Anonyymi

      Hyväksikäyttöä ei ole työ, josta saa palkkaa ja elämänsisältöä. Tuo Tuuva on koulutetuksi ihmiseksi harvinaisen tyhmä. Tuskin on edes missään rahan tarpeessa. Nuori on, ei ymmärrä mitä tyhjä CV elämässä aiheuttaa. Jotain vikaa on kotioloissa, jos tuollaiseen kannustetaan.

      • Anonyymi

        Hyväksikäyttöä ei ole työ, josta saa palkkaa ja elämänsisältöä,

        Eihkä Tuuva tarkoitti palkattomia opisekeluun liittyviä harjoitteluja ja työkkärin järjestämiä 9€/päivä työkokeiluja. Näissä ainakin itse koin sen, että saadaan vaan teetettyä töitä josta ei tarvitse maksaa lainkaan palkkaa.

        Miksi esimerkiski jotain tavoiden hyllyttämistä pitää harjoitella kun se osaa jo muutenkin?
        Siksi koska hyllyttämisestä ei tarvitse maksaa palkkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyväksikäyttöä ei ole työ, josta saa palkkaa ja elämänsisältöä,

        Eihkä Tuuva tarkoitti palkattomia opisekeluun liittyviä harjoitteluja ja työkkärin järjestämiä 9€/päivä työkokeiluja. Näissä ainakin itse koin sen, että saadaan vaan teetettyä töitä josta ei tarvitse maksaa lainkaan palkkaa.

        Miksi esimerkiski jotain tavoiden hyllyttämistä pitää harjoitella kun se osaa jo muutenkin?
        Siksi koska hyllyttämisestä ei tarvitse maksaa palkkaa.

        Ei osaamattomuus ja kokemuksen puute ole peruste olla maksamatta palkkaa. Mistä helvetistä tällainenkin ajatusoksennus on jollekin sialle tullut mieleen että kouluttamatonta ja työkoematonta on lupa käyttää orjana?

        Myös työkokematon ja kouluttamaton uhraa omia resurssejaan, aikaansa ja energiaansa työn harjoitteluun ennen kuin sen oppii. Oppiminen luonnollisesti edellyttää opettamishaluista perehdyttäjää. Ei voida vaatia osaamista jos kukaan ei opeta eikä anna aikaa opetteluun. Opetteluaikana tehty työ on myös oikeaa työtä josta tietenkin pitää maksaa palkkaa.

        Epätyypilliset työsuhteet ovat useimmiten yksi suurimmista ongelmista palkkatason alhaisuuden ohessa.

        Ihan oma lukunsa onkin sitten tämä tautinen 9euron työttömien köyhien sosiaaliturvaorjien hyväksikäyttöjärjestelmä. Kokonaan verorahoitteisen, pääosin kolmannen sektorin voittoa tavoittelemattomien valeyritysten pyörittämän orjatyösektorin katsotaan olevan työmarkkinoiden ulkopuolista toimintaa. Koska sitä ei pidetä oikeana työelämänä vaikka siellä teetetään aivan oikeaa työtä, tämäntyyppisen riiston ja hyväksikäytön olemassaolo voidaan perustella muilla syillä. Sosiaalipummiyritykset jotka röyhkeästi ja häikäilemättömästi käyttävät työttömiä omana elinkeinonaan markkinoivat valeyritystoimintansa tarpeellisuutta työttömien "auttamisella".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei osaamattomuus ja kokemuksen puute ole peruste olla maksamatta palkkaa. Mistä helvetistä tällainenkin ajatusoksennus on jollekin sialle tullut mieleen että kouluttamatonta ja työkoematonta on lupa käyttää orjana?

        Myös työkokematon ja kouluttamaton uhraa omia resurssejaan, aikaansa ja energiaansa työn harjoitteluun ennen kuin sen oppii. Oppiminen luonnollisesti edellyttää opettamishaluista perehdyttäjää. Ei voida vaatia osaamista jos kukaan ei opeta eikä anna aikaa opetteluun. Opetteluaikana tehty työ on myös oikeaa työtä josta tietenkin pitää maksaa palkkaa.

        Epätyypilliset työsuhteet ovat useimmiten yksi suurimmista ongelmista palkkatason alhaisuuden ohessa.

        Ihan oma lukunsa onkin sitten tämä tautinen 9euron työttömien köyhien sosiaaliturvaorjien hyväksikäyttöjärjestelmä. Kokonaan verorahoitteisen, pääosin kolmannen sektorin voittoa tavoittelemattomien valeyritysten pyörittämän orjatyösektorin katsotaan olevan työmarkkinoiden ulkopuolista toimintaa. Koska sitä ei pidetä oikeana työelämänä vaikka siellä teetetään aivan oikeaa työtä, tämäntyyppisen riiston ja hyväksikäytön olemassaolo voidaan perustella muilla syillä. Sosiaalipummiyritykset jotka röyhkeästi ja häikäilemättömästi käyttävät työttömiä omana elinkeinonaan markkinoivat valeyritystoimintansa tarpeellisuutta työttömien "auttamisella".

        Tässä yksi esimerkki. 🤮

        https://etappi.info/

        Siellä haetaan taas työkokeilijoita sosiaalipummiyritykseen. Tämäkin paskalafka teettää työttömillä oikeita asiakastöitä kuten auton ja pyörä huoltoja, huonekalujen entisöintejä yms ja laskuttaa asiakkaita normaalisti.

        Ja sitten Etappi ry varastaa asiakastöistä saadun tuoton itselleen eikä itse työntekijä saa penniäkään tekemänsä työn hyödystä. Koska hänet lasketaan edelleen työttömäksi. Työttömän tekemä työ ei jotenkin ole oikeaa työtä. Kaikki menee pajanpyörittäjien omiin taskuihin.

        Tällaista toimintaa tuetaan verovaroista!


      • Anonyymi

        Kyllä palkkatyökin voi olla riistoa jos palkan määrä ei ole suhteessa työn kuormittavuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä yksi esimerkki. 🤮

        https://etappi.info/

        Siellä haetaan taas työkokeilijoita sosiaalipummiyritykseen. Tämäkin paskalafka teettää työttömillä oikeita asiakastöitä kuten auton ja pyörä huoltoja, huonekalujen entisöintejä yms ja laskuttaa asiakkaita normaalisti.

        Ja sitten Etappi ry varastaa asiakastöistä saadun tuoton itselleen eikä itse työntekijä saa penniäkään tekemänsä työn hyödystä. Koska hänet lasketaan edelleen työttömäksi. Työttömän tekemä työ ei jotenkin ole oikeaa työtä. Kaikki menee pajanpyörittäjien omiin taskuihin.

        Tällaista toimintaa tuetaan verovaroista!

        Noita rittää enempikin eri nimillä. Tarkoitus noilla on vaan kerätä toiminnanjohtajille ja ohjaajille rahaa. Sitten vielä esittävät hyväntekijää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noita rittää enempikin eri nimillä. Tarkoitus noilla on vaan kerätä toiminnanjohtajille ja ohjaajille rahaa. Sitten vielä esittävät hyväntekijää.

        Tuo on valtion tukemaa työperäistä ihmiskauppaa. Suomen valtio on syyllinen työperäiseen ihmiskauppaan, eli vakavaan ja pitkään jatkuneeseen rikolliseen toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyväksikäyttöä ei ole työ, josta saa palkkaa ja elämänsisältöä,

        Eihkä Tuuva tarkoitti palkattomia opisekeluun liittyviä harjoitteluja ja työkkärin järjestämiä 9€/päivä työkokeiluja. Näissä ainakin itse koin sen, että saadaan vaan teetettyä töitä josta ei tarvitse maksaa lainkaan palkkaa.

        Miksi esimerkiski jotain tavoiden hyllyttämistä pitää harjoitella kun se osaa jo muutenkin?
        Siksi koska hyllyttämisestä ei tarvitse maksaa palkkaa.

        Siksi, koska joidenkin pitää oppia ylipäätään käymään töissä. Pitää oppia esimerkiksi tuntemaan kello, milloin tullaan töihin ja milloin on vapaata. Mitä tarkoittaa esimies, miten käyttäydytään ihmisten kanssa jne.


      • Anonyymi

        Elämä sisältöä. Mielekästä tekemistä. Elämä sisältöä. Mielekästä tekemistä. Ääääää.


    • Anonyymi

      Muuten aivan hyvä ja perusteltu analyysi työelämästä, paitsi että tuo on sosialistinen käsitys työnteosta, ei kapitalistinen.

      Nimenomaan sosialistisessa ajattelussa työnteon ajatellaan olevan työntekijään itseensä kohdistuvaa hyväntekeväisyyttä ja siitä maksettava pikkuruinen palkka ylimääräiseen luksukseen verrattava ansaitsematon lahja jonka laupias työnantaja työntekijälle uhrautuu maksamaan koska on armollinen Jumala. Sosialismissa ihminen tekee työtä yhteiskunnan hyväksi, ei itsensä. Ihmisen katsotaan olevan kiitollisuudenveloissa yhteiskunnalle olemassaolostaan ja työnteollaan on hänen lunastettava olemassaolonsa oikeutus.

      Sosialistisessa ajattelussa työnantaja on hyväntekijä auktoriteetti joka ANTAA työtä työntekijöille ja työntekijät ovat nöyrästi kiitollisia kun saavat OTTAA VASTAAN työtä ja raadantaa. Kun mennään vielä sairaaampaan suomalaiseen mielen
      maisemaan, työnteosta on tehty kuntoutusta ja työn"antaja" tarjoaa palkattomille työntekijöille elämänsisältöä, aktiviteettia päiviinsä ja jotain tekemistä koska tavalliset ihmiset ovat oletusarvoisesti niin tyhmiä etteivät keksi itselleen tekemistä jos heillä ei ole itsensä ulkopuolista aktivoijaa. Hyvä mieli riittää palkaksi ja orjuuttaja kerää toisten orjatyöstä tuotetut fyrkat omiin taskuihinsa.

      Tämä on sosialismia. Sosialismiin sisältyy kaikki talkootyönä teetetty ilmainen tai alipalkattu raadanta ja ajatus että työnteko on työntekijän etuoikeus. Työnantajat ovat aina hyväksikäyttäjä oman edun tavoittelu joita jotka esiintyvät hyväntekijöinä.

      Sosialismissa AUTORITAARISUUS ja hierarkkinen ajattelu on ehdottoman tärkeää jotta työntekijäkarja pysyy nöyränä ja pitää turpansa kiinni kun uhraavat kiltisti koko elämänsä toisten hyvinvoinnin edistämiseen, eivät omansa.

      Kapitalistisessa ajattelussa työsuhde on osto- ja myyntisuhde joka perustuu neuvotteluun kahden osapuolen välillä. Se miten työn ostaja toimii silloin kun menestyy riippuu sitten taas työn ostajan moraalista. Kapitalismissa moraalinen työn ostaja tietenkin huolehtii siitä että menestys näkyy niiden tilipussisa jotka työllään ovat sen menestyksen saaneet aikaan. Moraaliton työn ostaja puolestaan viis veisaa työntekijöiden palkitsemisesta ja rohmuaa kaiken itselleen.

      Sosialismissa työelämä on itsessään rakenteena joustamaton autoritaarinen, hierarkinen hyväksikäyttö- ja riistojärjestelmä.

      Kapitalismin idea on vapaa markkinatalous jossa yksittäisillä toimijoilla on nimenomaan vapaus päättää omasta moraalinsa tasosta miten työelämässä toimitaan.

      • Anonyymi

        Sosialismissa kaikki on ulkoapäin määrättyä. Yksittäisillä toimijoilla, työnantajilla tai työntekijöillä on vain vähän vaikutusvaltaa siihen miten hommat hoidetaan

        Sosialistisessa järjestelmässä, kuten Suomessa, kasvaneet tavalliset ihmiset harvoin edes osaavat ajatella että heillä voisin olla itsellään vaikutusvaltaa siihen miten ja millä ehdoilla tekevät töitä. Kaikki on ulkoapäin ohjattua hyvässä ja pahassa.

        Nykyiset lakot perustellaan työntekijöiden aseman heikentämisellä. Mutta samalla ei ymmärretä miten tämä nykyinen joustamaton systeemi myös vaikeuttaa yksittäisten työntekijöiden mahdollisuuksia vaikuttaa itse omaan asemaansa työmarkkinoilla ja siihen millaisilla ehdoilla itse haluavat töitä tehdä.

        Minäkin pelkään että työelämään kohdistuvat uudistukset tulevat heikentämään työntekijöiden asemaa. Mutta tämä johtuu asenne vammaisista työnantajista jotka tulevat käyttämään hyväkseen näitä vapaan sopimisen tekosyitä työntekijöiden aseman heikentymiseen.

        Suomen koko työkulttuurin on muututtava jotta päästään tästä ummehtuneesta kivikautisesta sosialistista systeemistä vapaaksi. Ajattelutapojen ja käsitysten siitä mikä on normaalia on muututtava.


    • Anonyymi

      "Monia ihmisiä raivostuttaa: sieltä tukien varasta on hyvä huudella, kun työtä tekevät ihmiset mahdollistavat tuilla elämisen."

      Ja samoille raivohulluille työllisille ei itselleen kuitenkaan tuilla eläminen kelpaa.

      Miksi näin?

      Sieltä palkkatyöelämästä on hyvä huudella kun ei itse tarvitse elää tukien varassa yhteiskunnan virallisena paskalaarina. Mutta kun pitäisi ajatella omalle kohdalle tukielämää toimeentulotuen varassa koko loppuelämänsä meneekin sormi suuhun. Kela- lomailu ei jotenkin kuitenkaan ole houkutteleva vaihtoehto työlliselle itselleen vaikka muiden kohdalla sen ajatellaan olevan lokoisaa ja helppoa elämää.

      Jos siellä työelämässä on niin vaikeaa kun on maksettava roskiksesta nukkuvien ruokajonoissa värjöttelevien sosiaalipummien ilmainen elämä ja hyvä elintaso, on tuki elämä myös työllisille vaihtoehto. Siitä vain irtisanoutumaan heti tänään ja sitten myymään kaikki omaisuus, ja pikavauhtia pudottautumaan loppuelämäksi toimeentulotuille.

      Mikä estää? Korkea moraaliko?

    • Anonyymi

      Miksi tekisin?
      Tein aikoinaan kun pakotettiin tekemään.

      Jos ei ole ollut työttömänä kertaakaan, niin ei tajua sitä systeemiä, joka sinne on rakennettu. Kielsivät myös haluni kouluttautua toiseen ammattiin. He kun tietävät nämä asiat paremmin, oli kommentti. Se olikin taistelua että pääsi irti siitä hullunmyllystä.

      Suomi on suurtyöttömyytensä ansainnut. Itse pitää sitä yllä kaikista julkisista hienoista puheista huolimatta. Voisi joku median edustaja kaivella tuota tunkiota hiukan syvemmältä. Pöyhäistä kunnolla.

      Ps. Kerätkää kaikki epäkohdat joissa perustellaan toimintaa sanomalla "kun laissa on määrätty" mutta itseasiassaväistetään laissa määrätyt työttömän oikeudet kouluttautumisiin ja ammatinvaihtoon. Kuka sitoo työvoimatoimiston kädet?

      • Anonyymi

        Kukaan ei tarvitse te- toimistolta lupaa kouluun hakeutumiseen. Voit itse hakea koulutukseen. Oppilaitos sitten päättää kuka alkaa opiskelemaan ja kuka ei.

        Eri asia ovat kaikki työvoimakoulutukset ja oppisopimuskoulutukset mutta etenkään työvoimakoulutuksia ei voi pitää oikeana koulutuksena. Kyse on koulutuksen varjolla teetetystä ilmaistyöstä.


    • Anonyymi

      "Paheksumme niitä, jotka elävät tuilla eivätkä mene töihin. Heillä ei saisi olla koiraa eikä hyvää puhelinta ja heidän pitäisi syödä lanttua. Samalla ihailemme heitä, jotka sijoitusomaisuuden turvin vetäytyvät työelämästä ja kiipeilevät vuorilla. Rikas on fiksu optimoija, köyhä taas laiska,
      Syitä tällaiseen ajatteluun on monia, esimerkiksi media ja some, jotka esittelevät rikkaita vapaaherroja ja -rouvia ihannoivassa valossa. Katsomme heitä ja mietimme, että minäkin haluan tehdä mitä lystään."

      Tämä on niin totta.

      Puhumattakaan siitä että pidämme normaaleina palkkatöinä monenlaisia täysin tarpeettomia ja suorastaan haitallisia turhakeammatteja ja virkoja joiden tekijöille maksetaan verovaroista palkkaa.

      Onko se siten niin että kaikista köyhimmät vain ovat helppo kohde diskriminoinnille koska heillä ei ole resursseja puolustaa itseään? Yhteiskunta on jostain syystä saatu aivopestyä täysin epärealistiseen käsitykseen että kaikista köyhimmät tukikerjäläiset ovat kaikista syyllisimpiä kaikkiin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Suurin taakkka.

      Työtön joutuu aina sosiaalisissa tilanteissa ja joka luukulla perustelemaan työttömyyttään ja selittelemään kaikkia mahdollisia elämänvalintojaan ja tapojaan. Yksityisyyden rajoja ei kunnioiteta. Sosiaaliturvaorjan yksityiselämään ängetään nokka tuosta noin vain. Aletaan määräilemään onko hänellä oikeus käydä kampaajalla, omistaa lemmikkieläintä tai muutenkaan elää elämäänsä.

      Yksikään julkishallinnon virkamies tai muu verorahaloinen tyhjäntoimittaja ei joudu perustelemaan typerää ammatinvalintaansa ja sitä miksi hän kuvitelee että hänellä on oikeus olla yhteiskunnan vapaamatkustaja veronmaksajien elätettävänä. Sen sijaan toimeentulotuilla kitkuteleva tukiorja joutuu kaikkialla koko ajan selittelemään miksi elää tukien varassa. Jos tätä puolustetaan sillä että verorahoitteiset palkat turhista tyhjäntoimitusammateista ja viroista verotetaan kuten muutkin palkat ja siten voidaan väittää että itsekin ollaan veronmaksajia. Työtön maksaa veroja 20%
      työttömyyskorvauksistaan myös. Ero on se että työttömälle yleensä maksetaan vain sen verran että selviää juuri ja juuri hengissä Suomen olosuhteissa. Työttömästä ei ole haittaa yhteiskunnalle, mutta näistä verorahoitteisista loispummivirkailijoista muista pilipaliammateista on todella paljon haittaa.

    • Anonyymi

      Vihervasemmistolaisuudessa on kyse siitä, että rehellisiä veronmaksajia käytetään hyväksi.

      • Anonyymi

        Kuka on "rehellinen" veronmaksaja? Onko olemassa myös epärehellisiä veronmaksajia?

        Työtön joka maksaa 20% veroja työttömyyskorvauksistaan on myös rehellinen veronmaksaja. Ainakin yhtä rehellinen kuin kuka tahansa julkisen puolen työllinen jonka palkka on kokonaisuudessaan verorahoitteista. Ja kuka verorahoitteista pakkaa nostava maksaa 20% veroja? Saati tekee oikeaa hyödyllistä työtä palkkansa eteen?


    • Anonyymi

      Nykyään työelämä on riiston aikaa, ei kannata myydä itseään halvalla.

      Jos aletaan vähättelemään työn vaativuutta ja työ itsessään on todella raskasta hommaa ja edelleen selitellään ettei ole tuottavaa hommaa mistä ei voi maksaa normi liksaa niin sanokaa että etsikää tarpeeksi tyhmä siihen hommaan sitten joka myös lähtee kk pois kun tajuaa tulleensa kusetetutuksi.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kuka niin väitti?

        Sinulla ei ole mitään kosketusta työelämään - siis siihen työelämään jossa tehdään oikeaa työtä, ei siihen mitä sinä itse teet jossain tyhjäntoimittamistoimistossa suojatyöpaikassasi - jos luulet ettei nykyajan työpaikoilla tehdä myös raskasta työtä.

        Toki työpaikoilla lorvii kaltaisiasi tyhjäntoimittajiakin luvaton määrä vastikkeettomia palkkoja nostamassa. Ja sitten ne tunnolliset normaalit työntekijät raatavat itsensä hengiltä.

        Kokeilepas lähihoitajan duunia hetken verran vanhustenhuollossa kolmivuorotyötä tai mene johonkin monipalveluhommaan alimiehitetylle työpaikalle pyörittämään viidensadan asiakkaan päivittäinen ruokahuolto tiskeineen kaikkineen. Tuskin selviäisit yhtä päivää. Aika vitun törkeetä tulla tänne vähättelemään nykyajan työllisten työtä tässä burn outtien maassa vain siksi koska se on sinun vaaleanpunaisesta maailmastasi etäällä.

        Olen kasvanut isovanhempieni kanssa jotka olivat sotasukupolvea vuosimallia 1912 ja 1914. Voin kertoa että noiden sukupolvien ahkeruus ja raadanta olivat suuresti liioiteltuja ja perustui heidän narsistiseen itsekehuunsa. Nuo sukupolvet eivät kestäisi yhtä kuukauttakaan nykyisten ruuhkavuosia elävien elämää. Todennäköisesti eivät selviäisi nykyajan pitkäaikaistyöttömän elämästä yhtään sen paremmin.

        Sotasukupolvet laskivat työnteoksi ja raadannnaksi kaiken mahdollisen. Kun isoäiti tykkäsi virkata yhden liinan verkkaisesti keinutuolissaan keinutellen, se laskettiin työnteoksi. Kun isoisä tykkäsi harrastaa puuverstaalla nikkarointia harrastuksena se laskettiin työnteoksi. Huh huh kun taas oli tehty isänmaan eteen töitä niin jumalattoman paljon.

        Kun omat marjat poimittiin omaan pakastimeen itseä varten omaksi ravinnoksi tämäkin oli kauheaa hikistä raadantaa. Asia jonka nykyajan ihminen tekee kaiken sivussa. Kukaan ei laske työnteoksi sitä että poimii omista omenapuistaan omppuja ja tekee niistä piirakan. Nämä narsisti sukupolvet kyllä laskivat senkin työnteoksi. Vanhat sukupolvet tekivät numeron joka jumalan pikku asiasta mitä sitten tekivätkin. Kun pikkurillin nostivat pystyyn niin sekin laskettiin työnteoksi.

        Monet nuoremmat sukupolvet tekevät maataloustöitä ja viljelevät maata ihan vain harrastuksena työn ohessa nykyään muuten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka niin väitti?

        Sinulla ei ole mitään kosketusta työelämään - siis siihen työelämään jossa tehdään oikeaa työtä, ei siihen mitä sinä itse teet jossain tyhjäntoimittamistoimistossa suojatyöpaikassasi - jos luulet ettei nykyajan työpaikoilla tehdä myös raskasta työtä.

        Toki työpaikoilla lorvii kaltaisiasi tyhjäntoimittajiakin luvaton määrä vastikkeettomia palkkoja nostamassa. Ja sitten ne tunnolliset normaalit työntekijät raatavat itsensä hengiltä.

        Kokeilepas lähihoitajan duunia hetken verran vanhustenhuollossa kolmivuorotyötä tai mene johonkin monipalveluhommaan alimiehitetylle työpaikalle pyörittämään viidensadan asiakkaan päivittäinen ruokahuolto tiskeineen kaikkineen. Tuskin selviäisit yhtä päivää. Aika vitun törkeetä tulla tänne vähättelemään nykyajan työllisten työtä tässä burn outtien maassa vain siksi koska se on sinun vaaleanpunaisesta maailmastasi etäällä.

        Olen kasvanut isovanhempieni kanssa jotka olivat sotasukupolvea vuosimallia 1912 ja 1914. Voin kertoa että noiden sukupolvien ahkeruus ja raadanta olivat suuresti liioiteltuja ja perustui heidän narsistiseen itsekehuunsa. Nuo sukupolvet eivät kestäisi yhtä kuukauttakaan nykyisten ruuhkavuosia elävien elämää. Todennäköisesti eivät selviäisi nykyajan pitkäaikaistyöttömän elämästä yhtään sen paremmin.

        Sotasukupolvet laskivat työnteoksi ja raadannnaksi kaiken mahdollisen. Kun isoäiti tykkäsi virkata yhden liinan verkkaisesti keinutuolissaan keinutellen, se laskettiin työnteoksi. Kun isoisä tykkäsi harrastaa puuverstaalla nikkarointia harrastuksena se laskettiin työnteoksi. Huh huh kun taas oli tehty isänmaan eteen töitä niin jumalattoman paljon.

        Kun omat marjat poimittiin omaan pakastimeen itseä varten omaksi ravinnoksi tämäkin oli kauheaa hikistä raadantaa. Asia jonka nykyajan ihminen tekee kaiken sivussa. Kukaan ei laske työnteoksi sitä että poimii omista omenapuistaan omppuja ja tekee niistä piirakan. Nämä narsisti sukupolvet kyllä laskivat senkin työnteoksi. Vanhat sukupolvet tekivät numeron joka jumalan pikku asiasta mitä sitten tekivätkin. Kun pikkurillin nostivat pystyyn niin sekin laskettiin työnteoksi.

        Monet nuoremmat sukupolvet tekevät maataloustöitä ja viljelevät maata ihan vain harrastuksena työn ohessa nykyään muuten.

        En ole se jolle kommentoit mutta annan oman mielipiteeni asiaan.
        Työn raskaus ja se miten jokainen sen kokee on voimakkaasti henkilökohtainen kokemus.
        Työn raskauden tuntuun vaikuttaa voimakkaasti se oma henkilökohtainen kunto.
        Itse tein erittäin raskasta työtä ja todella pitkiä päiviä, eli rakennuksien raskaimpia töitä 12 - 20 tuntia.
        Vuosi sitten lopetin nuo hommat ja voin sanoa että jos minut nyt laitettaisiin tekemään tuo päivittäinen työmäärä niin kuolisin rasitukseen, eli en kykenisi suoriutumaan työtaakasta.

        Eli vuosikausia työttömänä ollut pitää normaalityötä erittäin raskaana.
        Sellainen joka ei ole koskaan tehnyt mitään työtä niin kaikki tekeminen tuntuu raskaalta.

        Entisaikaan miehet kuolivat jo ennen 60 vuotispäiviä, elimistö vain paloi loppuun.
        Työelämä aloitettiin jo 10 vuotiaana joten 50v kerkesivät tehdä töitä.

        Mutta palataampa takaisin siihen työn raskauteen.
        Itse teen nyt n. 4 tuntia puuhastelua päivässä ja se tuntuu olevan ihan sopiva minulle.
        Mutta pitäisikö sen työmäärän elättää minut? No ei tietenkään vaan minut elättää ne aiemmin tehdyt 15 tuntiset työpäivät.

        Palkkaa ei voi siitä syystä määritellä ihmisen oman tuntemuksen mukaan vaan palkka tulee määräytyä aina sen tuottavuuden mukaan.
        Joku voi tehdä 100% oman jaksamisensa mukaan töitä mutta se voi olla vain 20% normaalista työtahdista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole se jolle kommentoit mutta annan oman mielipiteeni asiaan.
        Työn raskaus ja se miten jokainen sen kokee on voimakkaasti henkilökohtainen kokemus.
        Työn raskauden tuntuun vaikuttaa voimakkaasti se oma henkilökohtainen kunto.
        Itse tein erittäin raskasta työtä ja todella pitkiä päiviä, eli rakennuksien raskaimpia töitä 12 - 20 tuntia.
        Vuosi sitten lopetin nuo hommat ja voin sanoa että jos minut nyt laitettaisiin tekemään tuo päivittäinen työmäärä niin kuolisin rasitukseen, eli en kykenisi suoriutumaan työtaakasta.

        Eli vuosikausia työttömänä ollut pitää normaalityötä erittäin raskaana.
        Sellainen joka ei ole koskaan tehnyt mitään työtä niin kaikki tekeminen tuntuu raskaalta.

        Entisaikaan miehet kuolivat jo ennen 60 vuotispäiviä, elimistö vain paloi loppuun.
        Työelämä aloitettiin jo 10 vuotiaana joten 50v kerkesivät tehdä töitä.

        Mutta palataampa takaisin siihen työn raskauteen.
        Itse teen nyt n. 4 tuntia puuhastelua päivässä ja se tuntuu olevan ihan sopiva minulle.
        Mutta pitäisikö sen työmäärän elättää minut? No ei tietenkään vaan minut elättää ne aiemmin tehdyt 15 tuntiset työpäivät.

        Palkkaa ei voi siitä syystä määritellä ihmisen oman tuntemuksen mukaan vaan palkka tulee määräytyä aina sen tuottavuuden mukaan.
        Joku voi tehdä 100% oman jaksamisensa mukaan töitä mutta se voi olla vain 20% normaalista työtahdista.

        Taisit unohtaa senaikaisen juopottelun työmailla sekä olemattoman työsuojelun (asbesti,pöly,liuottimet yms.)

        Telakan sähköasentajat kuolivat kaikki asbestipölyn takia kun vielä 70-luvullakin oli hälläväliä menoa, kasarilla oltiin ongelmista hiljaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole se jolle kommentoit mutta annan oman mielipiteeni asiaan.
        Työn raskaus ja se miten jokainen sen kokee on voimakkaasti henkilökohtainen kokemus.
        Työn raskauden tuntuun vaikuttaa voimakkaasti se oma henkilökohtainen kunto.
        Itse tein erittäin raskasta työtä ja todella pitkiä päiviä, eli rakennuksien raskaimpia töitä 12 - 20 tuntia.
        Vuosi sitten lopetin nuo hommat ja voin sanoa että jos minut nyt laitettaisiin tekemään tuo päivittäinen työmäärä niin kuolisin rasitukseen, eli en kykenisi suoriutumaan työtaakasta.

        Eli vuosikausia työttömänä ollut pitää normaalityötä erittäin raskaana.
        Sellainen joka ei ole koskaan tehnyt mitään työtä niin kaikki tekeminen tuntuu raskaalta.

        Entisaikaan miehet kuolivat jo ennen 60 vuotispäiviä, elimistö vain paloi loppuun.
        Työelämä aloitettiin jo 10 vuotiaana joten 50v kerkesivät tehdä töitä.

        Mutta palataampa takaisin siihen työn raskauteen.
        Itse teen nyt n. 4 tuntia puuhastelua päivässä ja se tuntuu olevan ihan sopiva minulle.
        Mutta pitäisikö sen työmäärän elättää minut? No ei tietenkään vaan minut elättää ne aiemmin tehdyt 15 tuntiset työpäivät.

        Palkkaa ei voi siitä syystä määritellä ihmisen oman tuntemuksen mukaan vaan palkka tulee määräytyä aina sen tuottavuuden mukaan.
        Joku voi tehdä 100% oman jaksamisensa mukaan töitä mutta se voi olla vain 20% normaalista työtahdista.

        Tyypillinen yksinkertaisen raksamiehen kommentti joka ei ole vielä älynnyt ettei kaikki välttämätön työ joka on tehtävä ole tuottavaa työtä. Silti tuottamat on työ on usein hyvin raskasta sekä fyysisesti että henkisesti.

        Mitä siitä mitä entisaikaan tapahtui? Eletäänkö me nyt entisaikaa? Koita vittu hinata perseesi nykyaikaan.


    • Anonyymi

      Koneet tekee raskaat työt!

    • Anonyymi

      Näitä lisää Suomeen, ei ole velvollisuuksia on vain oikeuksia... ALMA VAATII PERUSPALKKAA KAIKILLE. mistä se otetaan, Jos suomalaisista nuorista suurin osa on työttömiä, taiteilijoita, kirjailijoita jotka ovat vapaita tekemään jos sattuu huvittamaan, sellaiseen aikaan kun itseä huvittaa
      Voisi myös silloin kysyä nämä eleleijät yhteiskunnan muilta ihmisiltä kuka haluaa olla heidän rahoittajansa ??????
      Näitä lisää Suomeen, ei ole velvollisuuksia on vain oikeuksia...
      NYTKIN JUURI TIETO ETTÄ SUOMEN TÄYTYY NOSTAA VEROTUSTA vaikka vielä viime vuonna puhuttiin että veroja vähennetään, KYLLÄHÄN NE VEROT VÄHENNETTIIN KAIKILTA SUURITULOISIMMILTA JA OLUT VEROTUSTA, TOSI JÄRKEVÄÄ

    • Anonyymi

      työn ja opiskelun jne, kokemus on henkilökohtainen asia.
      Kouvuosilta 60 ja 70 luvuilta muistan sen, Innokas luki koulun oppikirjan
      päivässä tai kahdessa läpi. Nopea oppimaan ja omaksumaan asioita.
      Omaehtoisesti opiskeli lisää asioita koulujutten päälle isot määrät.
      Toinen taas ei kyennyt samaista kirjaa lukemaan edes kouluvuoden aikana.
      Se oli hänelle aivan liian rankka juttu.

      • Anonyymi

        Tuota olen yrittänyt tuoda esille.
        Jollekkin on iso saavutus saapua työmaalle ja jo tunnin päästä hän kokee antaneensa työpaikalle 100% työpanoksestaan.
        Toiselle i aiheudu mitään ongelmia tehdä täysptkä työpäivä ja voi lähteä työpäivän jälkeen lenkille tai punttisalille.
        Jos palkka määriteltäisiin jokaisen oman henkilökohtaisen panoksen mukaan niin tölle joka juuri ja juuri jaksaa tulla työpaikalle niin hänen palkka pitäisi olla 100% ja sellaisen joka jaksaa puuhastella vielä täyden työpäivän jälkeen palkan pitäisi olla 70%.
        Menisikö oikein?
        Olen myös sanonut että palkka pitää perustua aina työn tuottavuuteen ei työssäolemiseen.


    • Anonyymi

      työntekijäkin voi käyttää liian kilttiä työantajaa hyväksi. Ei mitenkään harvinaista.

      • Anonyymi

        Missä näin on tapahtunut? Millä tavoin tällainen työntekijän kilttiin suomalaiseen työnantajaan kohdistuva hyväksikäyttö on ilmennyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä näin on tapahtunut? Millä tavoin tällainen työntekijän kilttiin suomalaiseen työnantajaan kohdistuva hyväksikäyttö on ilmennyt?

        ihmiset ovat ihmisiä. Moni firma on mennyt nurin.


    • Anonyymi

      Kyse siitä, että työnantaja haluaa ostaa työn mahdollisimman halvalla ja työntekijä pyrkii saamaan maksimaallisen tilin...
      Osa työnantajista laskelmoi asioita kolikoiden tarkuudella ja valitsee sen joka on valmis tinkimään palkastaan eikä "vaadi" oikeaa korvausta!

      • Anonyymi

        Mistä lähtien suomalainen työntekijä on pyrkinyt saamaan maksimaalisen tilin?

        Siis suomalainen työntekijä joka on suostunut oikeuksiensa polkemiseen ja kaiken maailman orjatyömuotoihin ja talkootyönhön koko saatanan historian ajan?

        Siis tämä nöyrä orjaluonteella varustettu tahdoton, omanarvontunnoton, olemassaolonsa oikeuttaan koko elämänsä työnteollaan todisteleva suomalainen työväestökö, joka ei ole tottunut edes ajatukseen että edes työhaastattelutilanteessa työnhakijalla on lupa kysyä esimerkiksi palkan määrää koska suomalaiset rekrytoijat eivät viitsi tällaisia asioita itse ilmoittaa?

        Siis tästä suomalaisesta työväestöstäkö sinä puhut kun jaarittelet psykoottisia harhojasi jostakin työntekijöistä joka "pyrkii saamaan maksimaalisen tilin"?

        VEDÄ NYT VITTU PÄÄHÄS!


    • Anonyymi

      Kaikki selittely palkan pienuuden syistä on paskapuhetta. Kyse on vain palkanmaksuhaluttomuudesta.

      Työvoimapula puheet ovat seurausta palkanmaksuhaluttomuudesta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      178
      10276
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      52
      3495
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      49
      3233
    4. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      64
      2855
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      204
      2207
    6. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      116
      2193
    7. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      25
      2013
    8. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      67
      1628
    9. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      22
      1426
    10. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      112
      1376
    Aihe