Näinkö jatkosotaan jouduttiin?

Anonyymi-ap

https://www.tampereensanomat.fi/uutiset.html?232391
Nyt on aika panna piste keskustelulle, miksi Suomi liittoutui Saksan kanssa toisessa maailmansodassa?

Siitä asti kun Jatkosota loppui on usein Suomea syyllistetty kun liittoutui Saksan kanssa. Nyt olisi jo korkea aika tuoda julkisuuteen asioita jotka todennäköisesti johtivat tuohon liittoutumiseen. Toisen maailmansodan historiassa on muutenkin monia asioita joista ei edelleenkään kerrota ja uutisoida totuudenmukaisesti, voittajat kirjoittavat historian, se pitää myös muistaa aina kun historiasta puhutaan.

Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että tämä julkaisu on poliittisesti sitoutumaton ja siksi myös sotahistoriaa käsittelevissä jutuissa pyritään puolueettomuuteen ja totuuden etsimiseen. Toisessa maailmansodassa kaikki merkittävät sotaan osallistuneet maat tekivät pahoja sotarikoksia, joista monet törkeät rikokset jäivät kokonaan tuomitsematta sodan jälkeen.

Saksa teki todella paljon väärää sodassa, mutta on myös kiistämätön fakta, että monia Saksan tekemäksi väitettyjä rikoksia ei ole tähän päivään mennessä pystytty täysin kiistattomasti todistamaan. Jotkut asiat historiassa on sellaisia, että niistä ei saa vapaasti keskustella saamatta jonkinlaista leimaa jos haastaa virallisen historiankirjoituksen.

Suomen ja Saksan yhteistyötä toisessa maailmansodassa kannattaa lähestyä Erkki Hautamäen tutkimusten kautta, jotka ovat tuoneet aivan uusia seikkoja esiin Talvisodasta ja Jatkosodasta sekä toisesta maailmansodasta muutenkin. Monet toisessa maailmansodassa tapahtuneet ja tapahtumattomat asiat vahvistavat enemmän Hautamäen tutkimuksia kuin ns. virallista historiankirjoitusta.

Suomi, kuten moni muukin valtio, olisi halunnut pysyä kokonaan erossa sodasta, mutta se ei sijainnin tai suurvaltojen geopolitiikan takia ollut mahdollista. Todella moni tosiasia viittaa siihen, että Suomi ns. myytiin Stalinille ennen Talvisotaa ja lopullinen myyjä ei ollut Saksa.
Churchillin ja Stalinin salainen sopimus lokakuussa 1939 sinetöi Suomen kohtalon ja joutumisen sotaan, asia josta virallinen historiankirjoitus vaikenee täysin, vaikka asiasta löytyy todistusaineistoa jotka vahvasti viittaavat siihen.

Suomen valtiojohdolle selvisi tuo asia ja siksi luottamus mm. Englantiin, Ranskaan ja USA:han meni kokonaan, kun olivat noin Suomen pettäneet, vaikka julkisesti esittivät olevansa Suomen puolella. Tuo asia oli todennäköisesti syy siihen miksi Suomi päätyi Saksan kanssa yhteistyöhön. Suomen valtiojohto sai todisteet tuosta petoksesta Saksalta ja sen lisäksi Saksa painosti Neuvostoliiton tekemään rauhan maaliskuussa 1940, kun Saksalle oli selvinnyt liittoutuneiden ja Neuvostoliiton olleen yhteistyössä jo ennen Talvisotaa.

Suomella oli tuolloin 1940/41 vaihtoehdot vähissä, Englanti, Ranska ja USA olivat korttinsa paljastaneet, kun heillä ei ollut mitään sitä vastaan, että Neuvostoliitto olisi Suomen vallannut, ja Saksan ansiosta oli tullut rauha 13.03.1940. Tuossa tilanteessa Suomen vaihtoehdot olivat jäädä lähes yksin ja odottaa hyvin todennäköistä Neuvostoliiton seuraavaa isoa hyökkäystä tai sitten hakea tukea ja iskuvoimaa Saksasta. Käytännössä ei juurikaan ollut muita vaihtoehtoja.

Tämä juttu käsittelee ainoastaan sitä, miksi Suomi liittoutui Saksan kanssa, joten tässä ei Jatkosodasta ja sodan taustoista sen enempää kirjoiteta. Vuodet 1939-1945 olivat hullua aikaa maailmassa ja siksi noista vuosista pitäisi kertoa mahdollisimman totuudenmukaisesti, eikä salailla mitään, jotta paremmin historiasta jotain oppisimme ja viisastuisimme. Jatkosodassa on kuitenkin merkille pantavaa, että Suomi ei esim. katkaissut Muurmannin rataa, ja se vain vahvistaa Erkki Hautamäen tutkimuksia, joissa kerrotaan syitä miksi Suomi toimi niin.

Tässä jutussa ei puolustella minkään maan tekemiä sotarikoksia, ainoastaan yritetään kaivaa totuutta esiin. Tuolloin Suomi joutui länsiliittoutuneiden pettämäksi ja nyt olemme samaan suuntaan luottomme laittaneet, ja esim. USA:lle antaneet lähes avoimen valtakirjan ja 15 tukikohtaa käyttöön Suomen maaperällä. Vuonna 1939 joutui Suomi suurvaltojen geopolitiikan uhriksi, onko nyt USA:lla ja kumppaneilla jalommat aatteet mielessä kuin tuolloin oli?

Tampereen Sanomat NetMagazine, kansan ja rauhan puolella

Huom: Arvoitukseksi jää, olisiko Saksa puuttunut Talvisotaan millään lailla, jos se ei olisi saanut selville länsiliittoutuneiden ja Neuvostoliiton olleen yhteistyössä jo ennen Talvisotaa.
Saksa toimi täysin omaa etuaan ajatellen, joten liikaa ei kannata myöskään Saksaa tässä asiassa kehua.

Huom2: Arvoitukseksi myös jää, olisiko Talvisota voitu välttää Neuvostoliiton ehdottamilla aluevaihdoilla, vai oliko Suomen kohtalosta jo päätetty isommissa pöydissä.

Huom3: Jutussa on Jatkosota ja Talvisota kirjoitettu isolla alkukirjaimella, vaikka monen äidinkielen lehtorin mukaan ne pitäisikin kirjoittaa pienellä alkukirjaimella.

Loppupäätelmä: Suomi liittoutui Saksan kanssa sen takia, koska länsiliittouma petti Suomen ja käytännössä ei ollut muita vaihtoehtoja.

15

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikka lähdettäsiin siitä, että Hautamäen käsitys Stalinin ja Churchillin sopimuksesta olisi totta, tämä ei tullut Suomen hallituksen tietoon kuin aikaisintaan maaliskuussa 1940. Siksi mainittu asia ei voinut vaikuttaa Suomen haluun olla yhteistyössä Saksan kanssa jo joulukuussa 1939.

      Suomesta lähti joulukuussa -39 T.M. Kivimäki Berliiniin saadakseen yhteyden Saksan poliittisen johtoon avun saamiseksi Suomelle Saksasta. Suomi siis nimenomaan olisi pyytänyt apua ensi sijaisesti Saksalta eikä länsiliittoutuneilta mailta. Koska Stalin ja Hitler olivat salaisessa lisäpöytäkirjassaan (Molotov-Ribbentrop sopimus) sopineet Suomen kuuluvan Neuvostoliiton etupiiriin, Kivimäen yhteydenottopyynnöt eivät johtaneet tulokseen.

      Suomen johto talvisodan aikana luotti enemmän Saksaan kuin Ranskaan tai Isoon-Britanniaan. Syy oli yksinkertainen: uskottiin Saksan voittoon mahdollisessa laajemmassa sodassa Euroopassa.

      Jos Hautamäen esittämä salainen sopimus tuli Suomen johdon tietoon maaliskuussa -40, se oli yksi lisätekijä nopeaan rauhansopimukseen, joka olisi todennäköisesti tehty muutoinkin. Suomi oli pyrkinyt yhteistyöhän Saksan kanssa alun alkaen jo ennen talvisotaa ja tehnytkin yhteistyöstä pitkään esim. sukellusveneiden kehittämiseksi Saksan laivaston kanssa salaisesti.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        💋 ­­­N­­­y­m­­­f­­­o­m­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      "Nyt on aika panna piste keskustelulle, miksi Suomi liittoutui Saksan kanssa toisessa maailmansodassa?"

      Toki saat väkertää asiasta ikioman versiosi, mutta mitään pistettä ei stallariversiosta muodostu mihinkään suuntaan!

      • Anonyymi

        Missä kohtaa tuossa Stalinia kehuttiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kohtaa tuossa Stalinia kehuttiin?

        Stallari ei ole = Stalin!

        Opettele termit!


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Huom: Arvoitukseksi jää, olisiko Saksa puuttunut Talvisotaan millään lailla, jos se ei olisi saanut selville länsiliittoutuneiden ja Neuvostoliiton olleen yhteistyössä jo ennen Talvisotaa.
      Saksa toimi täysin omaa etuaan ajatellen, joten liikaa ei kannata myöskään Saksaa tässä asiassa kehua."

      Valtiot toimivat aina omaa etuaan ajatellen. Jostain syystä demokratioita kehutaan, vaikka ne toimivat ihmiskunnan vihollisten etujen tähden.

      Saksa olisi puuttunut varmasti muutenkin, sillä liiallinen voimankäyttö ja Terijoen hallitus olivat vastoin sopimusta. Saksalle oli luvattu, että lisäpöytäkirja merkitsi vain sotilastukikohtaa ja pienehköä rajantarkistusta. Ehkäpä sotatilanteessa, jos Suomi ei muuten taivu, Pietari Suuren rajaa.

      Jotenkin itse epäilen, että Saksa sai aineistot muuta kautta. Tuo kenraalikuriirin kaappaaminen tuntuu joltain selitetyltä tarinalta. Osa aineistosta saattaa olla väärennetty.

    • Anonyymi

      Talvisotaa ei olisi vältetty aluevaihdoksilla. NL olisi saattanut yllättää Saksan valtaamalla koko Suomen. Sotaa oli suunniteltu jo kesästä. Stalin oli jo antanut ohjeet joukoille edetä Viipuriin, vaikka Suomi olisi taipunut pienempiin luovutuksiin

      • Anonyymi

        Höpö höpö


      • Anonyymi

        Venäjän diplomatia tarkoittaa aina vain parempien hyökkäysasemien hakemista. Tämä nähtiin Suomessa ja Baltiassa 1939 sekä Ukrainassa 2014 alkaen. Stalin vaati lupaa vallata Suomi vielä talvisodan jälkeenkin, mutta rikostoverinsa Hitler ei enää antanut siihen uudelleen lupaa.

        Valitettavasti tuolloin ei ollut vielä vahvaa läntisten maiden sotilasliittoa joka olisi tukenut myös Suomea. Britannia suunnitteli sentään hyökkäystä Ruotsin poikki Suomen avuksi. Hyviä vaihtoehtoja ei ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän diplomatia tarkoittaa aina vain parempien hyökkäysasemien hakemista. Tämä nähtiin Suomessa ja Baltiassa 1939 sekä Ukrainassa 2014 alkaen. Stalin vaati lupaa vallata Suomi vielä talvisodan jälkeenkin, mutta rikostoverinsa Hitler ei enää antanut siihen uudelleen lupaa.

        Valitettavasti tuolloin ei ollut vielä vahvaa läntisten maiden sotilasliittoa joka olisi tukenut myös Suomea. Britannia suunnitteli sentään hyökkäystä Ruotsin poikki Suomen avuksi. Hyviä vaihtoehtoja ei ollut.

        Kirjoitushan nimenomaan perustuu siihen että Britannia bluffasi eikä mitään apua ollut tulossa.


    • Anonyymi

      Hautamäki 😭🤣🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        "Monet toisessa maailmansodassa tapahtuneet ja tapahtumattomat asiat vahvistavat enemmän Hautamäen tutkimuksia kuin ns. virallista historiankirjoitusta."

        Tossa on kyllä pointtinsa, esim miksi vain Saksaa vastaan julistettiin sota Puolaan hyökkäämisen takia mutta ei N-liittoa vastaan?


    • Anonyymi

      Ihmeellinen kuvitelma.

      Saksan ansiosta oli tullut rauha 13.03.1940!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      266
      2647
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      205
      1710
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1444
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1191
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      230
      1053
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      79
      1005
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      44
      910
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      64
      768
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe