Miten kielitaidoton ripittäytyy?

Anonyymi-ap

Miten ripittäytyminen tapahtuu, jos papin kanssa ei ole yhteistä kieltä?

3

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ripittäytyminen ei ole tarpeen.

    • Anonyymi

      Reilu kaksintaistelu?

      Keniassa jatkuu Ruton valtakausi. Meillä ei tarvitse valita Ruton ja ? väliltä, vaan valitsemme kahdesta erilaisesta, mutta hyvästä suomalaisesta ehdokkaasta. Moni äänesti Jussia ja Ollia. ”Ollin oppivuodet” taloudessa ei kuitenkaan ihan riittänyt keskistä Suomea lukuun ottamatta. Vaikka talousosaaminen onkin tärkeää. Jussi ei toki ole myöskään ”Pekkaa pahempi”, vaikka loppukiri ei aivan riittänyt.

      Näissä vaaleissa ei ”Sairas Vääntänyt”, (Curys Vance), eikä Kamala Harris (kala) tarttunut onkeen. ”Mobutu Se se Seko” ei ollut valittavissa. Piti valita yhdeksästä hyvästä kotimaisesta ehdokkaasta. Se, että meillä ei ollut despoottivaalit tai vaalinäytelmä, jossa vastaehdokkaat olisivat kuolleet hämärissä olosuhteissa, myrkytetty, tippuneet parvekkeelta, joutuneet auto-onnettomuuksiin jne., ei ole aivan itsestään selvyys. Vaikka se siltä tuntuisikin.

      ... eivätkä he ole joutuneet diskvalifioiduiksi, eivätkä ole joutuneet ”Persona Non Grata” -positioon kotimaassaan. Onko yhteiskunnassamme myös syrjiviä ja epäreiluja, henkilöitä yhteiskunnallisesti elinkautisesti diskvalifioivia ja syrjäyttäviä prosesseja ja niiden tekijöitä? -No toki on myös sellaisia. Poliittisesti motivoituneet piilokartellit ja paha veli – paha sisko verkostot tunnetaan kaikissa maissa. Rakenteellinen korruptio ja oikeudellinen korruptio tunnetaan kaikissa maissa, myös meillä.

      Nyt Suomi on jälleen kerran uuden ajan alussa. On rakennettava paljon uutta taloudessa, painotettava uusia kansainvälisiä verkostoja turvallisuuspolitiikassakin ja rakennettava uutta henkisessä ja kulttuurissa. Lyhyessä ajassa Trumpin aikanaan esittämä aita-ajatus, jolle vain hetki sitten naurettiin, on tullut ajankohtaiseksi toimintamalliksi myös koko Euroopassa. Dostojevskin teokset jäävät pölyttymään ja uudet tuulet puhaltavat, ”Wind of Chance” -eivät enää ”…down to Gorgi Park”. -Ei enää. Nyt puhaltava läntiset ja eteläiset kevättuulet. Vaikka toki maailma näyttäytyy yhä vaarallisempana paikkana. Kukaan ei voi sulkea mieltään kestävän rauhan ideaaleihin, kuten näytti vielä ennen Venäjän brutaalia ja raukkamaista valloitussodan lietsomista Ukrainassa, Iranissa, Pohjois-Koreassa, Unkarissa, (Slovakiassa?), Romaniassa, Moldaviassa, Gazassa, Afrikan maissa, Etelä-Amerikassa, (Kiinassakin?)

      Konnia vai sankareita? Häikäilemättömyyttä, vallanhimoa? Noita ei Suomessa näy? Vai näkyykö? Vallan oligarkia poliittisena mahtina kanavoi valtansa nykyisin kaikkialla poliittisiin ns. kolmijaon riippumattomiin vallan oligarkioiden intersubjektiivisiin diktatuureihin ja salaisiin taustapeleihin? Samanlaista faktojen vääristelyä ja kulissipelejä. Lavastettuja vallan pelejä, syytteitä ja tuomioita, joissa toisia nostetaan, toisia diskvalifioidaan yhteiskunnan valtaverkostojen ulkopuolelle? Onko tosi väite: ”Laki on niin kuin se luetaan.”?

      Syvällä sisimmässämme näemme kaikkien hyvien ja pahojen henkien valtataistelut niin maailmanlaajuisesti, liittokunnissa, kansallisesti kuin jokainen sisimmässämmekin. Muotoseikat nähdään suorasukaisina manipulaatiopeleinä ihmisten ohjaamisina vallan ja valtavoimien tavoittelemiin ymmärryksiin halutuista totuuksista päämääriin ja valintoihin. Jotkut perustelevat nuo pelit kansakunnan ja kansantalouden kriteereillä. Tosiasiassa intressisyydet ovat sukua henkilöiden, sotatalouksien ja korporaatioiden menestymisen tavoitteen yhdistämisissä kansojen ja ihmisten manipuloimiseen ja pahalla ohjattuihin kohtaloihin.

      Yksi kertoi saaneensa kirjeen, jossa viimesijainen etuuskin oli evätty. Tässä tarkoitan minimi työttömyyskorvausta, peruspäivärahaa. Tuki 0 euroa. Kyseinen henkilö oli hakenut useita työpaikkoja joka viikko ja opiskellut kieliä, hankkinut myös suomenkielen kohtuulliset taidot läpäisemällä yleisen kielitutkinnon. Muita kieliä hän osasi sujuvasti ainakin kolmea, myös englantia. Mutta Suomessa, vaikka hänen monet ulkomaiset yliopistotutkintonsa oli opetushallituksen rinnastamia suomalaisiin ylempiin korkeakoulututkintoihin, hän ei hallinnut suomenkielen ja ruotsinkielen sujuvaa (C2) tasoista puhe, luetunymmärtämis- ja kirjoitustaitoa. Siksi Suomessa ei työpaikkaa löytynyt. Kotimaassaan hän oli ollut oman alansa erityisasiantuntija maan ylimmän johdon arvostama. Tämä samaan aikaan kun presidentiksikin hyväksytään lukiopohjalta. Miten on mahdollista, että häneltä oli oikeus evätä noissakin olosuhteissa työmarkkinatuki, työttömyyskorvaus, peruspäiväraha.

      Milloin objektiivinen totuus voittaa vilunkipelit ja lain ja oikeuden varjolla toteutettavat ihmisten vainot ja julkisuusleimaus kampanjat?

      Kerro sinä, mitä kerron hänelle! Kuka voittaa toisen kierroksen? Mitä hyvää siitä seuraa hänelle, suomalaiselle, joka toivoisi maahan oikeudenmukaisuutta ja toisistamme huolehtimisen ja kannustamisen eetosta? Kuinka jokainen suomalainen … Vai riittääkö se, että yksi saa ja pääsee suuren kunnian kukkuloille ja kunian ja rahan verkostoihin?

      Sluhai III

    • Anonyymi

      Kolikko kirstuun kilahtaa,sielu taivaaseen vilahtaa,,,isommasta mokasta vaan sitten isompaa seteliä sillai huomaamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3023
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2878
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      93
      2164
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1848
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      338
      1794
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1672
    Aihe