Mitään erillistä "henkikastetta" ei olle olemassa.

Anonyymi-ap

Kristillinen kaste on yksi kaste, jossa yhdessä ja samassa kasteessa on Henki, vesi ja sovintoveren osallisuus.

Helluntaina 3000 ihmistä kastettiin Kristillisellä yhdellä kasteella syntien anteeksisaamsieksi ja Pyhän Hengen lahjan saamiseksi.

Ei heitä sen jälkeen enää kastettu millää pelkällä "henkikasteella". Ei sellaista sanaa edes ole Raamatussa kuin "henkikaste". On vain yksi kaste, hen BAPTISMA.

Jeesus tarkoitti hengellä kastamisella juuri sitä helluntaina alkanutta kristillistä kastetta, jossa on mukana Henki, vesi ja sovintoveren osallisuus.

1. Joh. 5:8

Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

Ef.4:5 Yksi kaste, hen baptisma, hen on numeraali yksi (1) on uuden liiton kasteiden lukumäärää ilmaiseva sana.

Helluntailaisten hurmoshenkien ja muiden irtohenkien kosketukset ja voimavaikutukset eivät ole mikään Kristillinen kaste, vaan merkki henkimaailman aktivoitumisesta.

238

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö 170-vuotta riitä sinulle väittelyyn kasteesta tässä tasavallassa ? Pääsi vinksahtaa hyvin pian. Haluat vain väittelyjä. Opettele ensin lukemaan. Olet aivan väärällä osastolla.

    • Anonyymi

      Jeesus lupasi kastekäksyn perusteella olla mukana paikalla kastamassa Hengellä, kun ihminen kastetaan Kristityksi. Juuri näin tapahtui helluntaina kun 3000 syntistä kastettiin Kristityiksi. Ei heitä sen jälkeen enää millään muulla kasteeella kastettu.

      Matt.28
      19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni KASTAMALLA heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
      20 JA OPETTAMALL heitä pitämään kaikki, mitä minä olen KÄSKENYT teidän pitää. Ja katso, MINÄ OLEN TEIDÄN KANSSANNE JOKA PÄIVÄ MAAILMAN LOPPUUN ASTI.

      Jeesuksen järjestys: Ensin kaste syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saajaksi. Vasta sitten opetus käskyistä ja silloin Pyhä Henki avaa sanan oikean merkityksen ja sisällön.

      • Anonyymi

        Eli puhut jankkaamalla helvettijumalan hätäkastelähteistä, jossa elät väärän yleisuskonnon hurmassa, sekä hengessä. Sehän sanoissasi lilluuu.... Minä ja me vain kastamme, sekä elämänkirja on vauvahelvettijuamalan kasteessa. Ei sinun sanoissasi ole muuta jyvää. Se on lustetta se.


      • Anonyymi

        Oikea Raamattu, KJB sanoo:

        Matt 28:19 Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost:

        20 Teaching them to observe all things whatsoever I have commanded you: and, lo, I am with you alway, even unto the end of the world. Amen.

        Tämä oli ennen kuin Jeesus myöhemmin ilmoitti Paavalille uuden pelastussuunnitelmansa, pelastumisen yksin uskon kautta Jeesuksen veren sovitukseen. Pelastumme yksin armosta. Paavali sanoi olevansa iloinen, ettei ollut kastanut monia. Emme pelastu kasteessa. Uskoontullut voi ottaa kasteen. Hengellä täyttyminen on sitten taas eri kokemus. Uskoon tullessamme uudestisynnymme hengestä, eli saamme kuolleen henkemme tilalle Jumalan pyhän hengen. Sen lisäksi voi kokea pyhällä hengellä täyttymisen. Minä en vielä ole kokenut sitä.


    • Anonyymi

      Pakkovauvakastettu aloittaja pidä harhaoppisi!
      Luterilainen harhaoppi vallitsee Suomessa ja Suomi on Sodoma!
      Tästä johtuu, että Luterilainen kirkko vihkii homoja ja järjestää sateekaarimessuja!

      • Anonyymi

        Uudestikastettu pedo on taas vauvojen ja homojen lumoissa.

        Useamman kerran kylvetetty käy sateenkaarimessuissa joissa se etsii homoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestikastettu pedo on taas vauvojen ja homojen lumoissa.

        Useamman kerran kylvetetty käy sateenkaarimessuissa joissa se etsii homoja.

        Millaista kielenkäyttöä! Vanha mies, ja puhutte noin pöyristyttävällä tavalla. Eikö Raamattu monesti varoita kielen synneistä, toisten herjaamisesta ja pahan puhumisesta? Menkää nyt kylpyhuoneeseen ja PESKÄÄ SUUNNE SAIPPUALLA! PALASAIPPUALLA!


    • Anonyymi

      Luterilaiset, ja sinut mukaan lukien, on kastettu isän ja pojan ja pyhän hengen nimeen, joka on luterilaisten käyttämä nimi saatanasta; luterilaisuuden kasteen armon alkajasta.

      • Anonyymi

        Noinko helluntailaiset opettaa? Miksi kastatte itse samaan nimeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinko helluntailaiset opettaa? Miksi kastatte itse samaan nimeen?

        Eivät he kasta - helvettijumalan nimessä- vaikka sairaalan synnytysosastolla hoitaja- hätäkastetta. Eli ei ole sama nimi. Teillä on vauvojen kidutusjumalan nimi.

        Helluntailaisilla, ja muilla vapaittensuuntien uskossa on myös Ortodoksilla on, että ei puhuta teidän kidutus- jumalakuvasta.

        Meille luomiskertomus - "lajinsa mukaan"- jo sanoo, että ihminen siittää- Jumalan aivoituksen mukaan puolisonsa, vaimon, jonka Herra on antanut elämään avuksi.
        Siinä puoliso kantaa - rakentaen kohdussa- Jumalan mielenmukaisesti kehon lapselle.
        Ja tähän Luojan - aivoituksen mukaiseen syntyneeseen kehoon, HÄN puhaltaa Elämänhengen ja näin ihmisestä TULEE Jumalantyönä- koska Hänellä ainoalla on elämä itsellään ja antaa sen Pojan kautta elämän kelle tahtoo. Eli tuo ihmistaimi on Jumalanluoma- Elämänsaanut, Pyhä, jota pitää varjella, on Jumalan silmäterä ja myös isän velvollisuus on opettaa lapsensa Elämäntielle. Ja näin tämä Jumalanluoma kasvu jää neuvojen ja ohjeitten kautta valitsemaan suunnan, mitä elämäntietä hän haluaa käydä.

        Se on Jumalantyö ja halulliset- jo monet nuorena lähtevät hyvän omantunnon liitossa seuraamaan Jeesusta- "Katso- Jumalan Karitsa- joka ottaa pois maailman synnin".
        Tässä hyvässä omassatunnossa - uskoen- ollaan Herran kansaa. - ja heidät kastetaan.
        Ei jumalattomia lähdetä maailmaan tiskaamaan ja hökeltämään, että vesi pesee uskovaksi.

        Siitähän harhassa sitten otetaan vettä, lähdetään pesuvati kainalossa kaikkeen maailmaan ja kastellaan ja kastellaan, mutta tuskin ihmisen sakramentit mitään herättää Elämään niin, että Pyhän Hengen armolahja- pesuvedenkautta saa Jumalan mieleistä Sanaa syntymään sydämeen. Siksi pesuvati- sekä pelottelu vauvoja kiduttavasta- Jumalasta- ei pelasta ketään.
        https://areena.yle.fi/1-62321245
        tässä ohjelmassa 1721 pappi Hans Egede lähetyssaarnaajan kastepuheista hyvin tulee esiin tämä helvetillä pelottelu- äitejä kohtaan. Pelastan vauvan sielun helvetiltä.
        Eli sama- mistä isoäitini itki, kun kirkon oppi oli sisäistetty- kaste- oppiin kiduttavasta jumalasta. Siitähän se hätäkaste- sanomallisuudessa on.

        Otan keppihevosena Hamasin tunnelit- yli 400 km. tunneleita maan alla- uloskäynnit sairaaloissa- kuljetusvälineet ambulanssit- kuskit ja kuljetettavat näin naamioitu. Tarkoitus viedä se väkivalta eteenpäin. Ja esimerkkejä löytyy vaikka Punaisen Ristin Välimeren 5- vuotiaan lapsen suusta- paljastaa määrätyn porukan kouluttaman näköalan, jolla ylläpidetään väkivaltaa- tuleville polville.

        Tätä se helvettikidutusjumalankin kylvettävän opin sanomassa. Kylvetään oppi ja opetus ja nämä harhautetut sitten kylvää samaa lustetta- kidutusjumalasta, jonka uhriksi mm. isoäitini - kyynelin joutui. Syntyi lapsi- joka kuoli- synnytyksen jälkeen, eikä ollut kirkon Martti Lutherin luomaa virkaa- paikalla, lapsenpäästäjä- hätäkastajaa.
        Ja näin kirkonopin avannosta lupsahti vauva helvettiin kastamatta kitumaan- ja kirkkohamas - uhri oli kohentamassa tuvassa hiillosta - lapsenmenettäneen äidin sieluna.

        Martti Luther ymmärsi, että kaste kuuluu uskoon, mutta toteuttaminen oli inhimillisen viisauden varassa, jossa sakramentin lainalle piilotettiin Jumalan Sana.
        Jo vanha Lutherin kastekaava- kertoo ongelmasta- siksi pitää olla kummi. Piti olla kummin ja papinvälinen keskustelun vuorosanat- "Luovutkos perkeleestä" jne. ja kummi vastaa - ikäänkuin kastettavan suulla, kunnes päästään uskonnollisen teatterin hetkeen, että pappi ikäänkuin näki, että nyt on uskoa ilmassa ja kastetaan --- vauva- - ja perisyntikaava- ’kirkko’hamas’ - porukalla on pesemässä järjen valon kirkkoväeltä. Sitten pannaan lukkovaljaat aivopesuun, aletaan inttämään musta valkeaksi- ’yksikaste’ harhajankkaamisella, mikä ei muuta harhaa puhtaaksi. Jumala siinä puheessa jää helvettikidutusjumalaksi, mitä pitää lepyttää --- ihmiskäsin ja toimin- -- kuin pakanauudessa, ettei vain perisynti helvetöi- Jumalantyötä- jolle Jumala on antanut Elämän.

        Mutta, Synnin palkka on kuolema, kertoo Raamattu. Mitä on SYNTI???? Se on tietoinen rikkomus. Jumalan lain päämäärä on rakkaus- Minä olen Herra- sinun Jumalasi,
        Lapsi on juuri tuon syntyneen lapsen Jumala- teko ja työ. Puhdas. Ei perisyntiä tehnyt.
        Mutta, nämä helvettikirkkoMarttilaiset itse- saastutti- harhapuheillaan pyhän - että se kaste ikäänkuin "näyttäisi" oikeutetulta------- höpölöpö...... Avatkaa silmänne, älkääkä toistako Jumalaa pilkkaavaa suutanne---edelleen--!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät he kasta - helvettijumalan nimessä- vaikka sairaalan synnytysosastolla hoitaja- hätäkastetta. Eli ei ole sama nimi. Teillä on vauvojen kidutusjumalan nimi.

        Helluntailaisilla, ja muilla vapaittensuuntien uskossa on myös Ortodoksilla on, että ei puhuta teidän kidutus- jumalakuvasta.

        Meille luomiskertomus - "lajinsa mukaan"- jo sanoo, että ihminen siittää- Jumalan aivoituksen mukaan puolisonsa, vaimon, jonka Herra on antanut elämään avuksi.
        Siinä puoliso kantaa - rakentaen kohdussa- Jumalan mielenmukaisesti kehon lapselle.
        Ja tähän Luojan - aivoituksen mukaiseen syntyneeseen kehoon, HÄN puhaltaa Elämänhengen ja näin ihmisestä TULEE Jumalantyönä- koska Hänellä ainoalla on elämä itsellään ja antaa sen Pojan kautta elämän kelle tahtoo. Eli tuo ihmistaimi on Jumalanluoma- Elämänsaanut, Pyhä, jota pitää varjella, on Jumalan silmäterä ja myös isän velvollisuus on opettaa lapsensa Elämäntielle. Ja näin tämä Jumalanluoma kasvu jää neuvojen ja ohjeitten kautta valitsemaan suunnan, mitä elämäntietä hän haluaa käydä.

        Se on Jumalantyö ja halulliset- jo monet nuorena lähtevät hyvän omantunnon liitossa seuraamaan Jeesusta- "Katso- Jumalan Karitsa- joka ottaa pois maailman synnin".
        Tässä hyvässä omassatunnossa - uskoen- ollaan Herran kansaa. - ja heidät kastetaan.
        Ei jumalattomia lähdetä maailmaan tiskaamaan ja hökeltämään, että vesi pesee uskovaksi.

        Siitähän harhassa sitten otetaan vettä, lähdetään pesuvati kainalossa kaikkeen maailmaan ja kastellaan ja kastellaan, mutta tuskin ihmisen sakramentit mitään herättää Elämään niin, että Pyhän Hengen armolahja- pesuvedenkautta saa Jumalan mieleistä Sanaa syntymään sydämeen. Siksi pesuvati- sekä pelottelu vauvoja kiduttavasta- Jumalasta- ei pelasta ketään.
        https://areena.yle.fi/1-62321245
        tässä ohjelmassa 1721 pappi Hans Egede lähetyssaarnaajan kastepuheista hyvin tulee esiin tämä helvetillä pelottelu- äitejä kohtaan. Pelastan vauvan sielun helvetiltä.
        Eli sama- mistä isoäitini itki, kun kirkon oppi oli sisäistetty- kaste- oppiin kiduttavasta jumalasta. Siitähän se hätäkaste- sanomallisuudessa on.

        Otan keppihevosena Hamasin tunnelit- yli 400 km. tunneleita maan alla- uloskäynnit sairaaloissa- kuljetusvälineet ambulanssit- kuskit ja kuljetettavat näin naamioitu. Tarkoitus viedä se väkivalta eteenpäin. Ja esimerkkejä löytyy vaikka Punaisen Ristin Välimeren 5- vuotiaan lapsen suusta- paljastaa määrätyn porukan kouluttaman näköalan, jolla ylläpidetään väkivaltaa- tuleville polville.

        Tätä se helvettikidutusjumalankin kylvettävän opin sanomassa. Kylvetään oppi ja opetus ja nämä harhautetut sitten kylvää samaa lustetta- kidutusjumalasta, jonka uhriksi mm. isoäitini - kyynelin joutui. Syntyi lapsi- joka kuoli- synnytyksen jälkeen, eikä ollut kirkon Martti Lutherin luomaa virkaa- paikalla, lapsenpäästäjä- hätäkastajaa.
        Ja näin kirkonopin avannosta lupsahti vauva helvettiin kastamatta kitumaan- ja kirkkohamas - uhri oli kohentamassa tuvassa hiillosta - lapsenmenettäneen äidin sieluna.

        Martti Luther ymmärsi, että kaste kuuluu uskoon, mutta toteuttaminen oli inhimillisen viisauden varassa, jossa sakramentin lainalle piilotettiin Jumalan Sana.
        Jo vanha Lutherin kastekaava- kertoo ongelmasta- siksi pitää olla kummi. Piti olla kummin ja papinvälinen keskustelun vuorosanat- "Luovutkos perkeleestä" jne. ja kummi vastaa - ikäänkuin kastettavan suulla, kunnes päästään uskonnollisen teatterin hetkeen, että pappi ikäänkuin näki, että nyt on uskoa ilmassa ja kastetaan --- vauva- - ja perisyntikaava- ’kirkko’hamas’ - porukalla on pesemässä järjen valon kirkkoväeltä. Sitten pannaan lukkovaljaat aivopesuun, aletaan inttämään musta valkeaksi- ’yksikaste’ harhajankkaamisella, mikä ei muuta harhaa puhtaaksi. Jumala siinä puheessa jää helvettikidutusjumalaksi, mitä pitää lepyttää --- ihmiskäsin ja toimin- -- kuin pakanauudessa, ettei vain perisynti helvetöi- Jumalantyötä- jolle Jumala on antanut Elämän.

        Mutta, Synnin palkka on kuolema, kertoo Raamattu. Mitä on SYNTI???? Se on tietoinen rikkomus. Jumalan lain päämäärä on rakkaus- Minä olen Herra- sinun Jumalasi,
        Lapsi on juuri tuon syntyneen lapsen Jumala- teko ja työ. Puhdas. Ei perisyntiä tehnyt.
        Mutta, nämä helvettikirkkoMarttilaiset itse- saastutti- harhapuheillaan pyhän - että se kaste ikäänkuin "näyttäisi" oikeutetulta------- höpölöpö...... Avatkaa silmänne, älkääkä toistako Jumalaa pilkkaavaa suutanne---edelleen--!"

        Kummista tulee mieleen vatsastapuhuja ja sen nukke. Näyttää siltä, että nukke puhuu, vaikka tosiasiassa se on vatsastapuhuja kun puhuu.
        Ihan sama asia on tässä kummikysymyksessä. Näyttää siltä, että vauva puhuu ja vastailee papin kysymyksiin. Mutta todellisuudessa se onkin kummi, joka vastailee.

        Mitä ovat nuo kysymykset, joihin kummi vastailee lapsen puolesta?

        Ensimmäinen kysymys Lutherin alkuperäisen katekismuksen mukaan kuuluu näin:

        - Luovutkos perkeleestä? - Luovun, vastaa kummi. Pappi jatkaa kysymyksiä ja kummi vastailee.
        - Luovutko kaikista hänen teoistaan? - Luovun. - Luovutko kaikesta hänen petoksestaan? - Luovun.
        Lopulta pappi esittää tärkeän ja keskeisen kysymyksen.
        - Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka syntyi ja kärsi kuoleman?
        - Uskon, vastaa kummi lapsen puolesta. Lopuksi pappi kysyy: - Tahdotko, että sinut kastetaan? - Tahdon.
        Eli nyt siis on ilmassa uskoa. Se merkitsee sitä, että voidaan kastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät he kasta - helvettijumalan nimessä- vaikka sairaalan synnytysosastolla hoitaja- hätäkastetta. Eli ei ole sama nimi. Teillä on vauvojen kidutusjumalan nimi.

        Helluntailaisilla, ja muilla vapaittensuuntien uskossa on myös Ortodoksilla on, että ei puhuta teidän kidutus- jumalakuvasta.

        Meille luomiskertomus - "lajinsa mukaan"- jo sanoo, että ihminen siittää- Jumalan aivoituksen mukaan puolisonsa, vaimon, jonka Herra on antanut elämään avuksi.
        Siinä puoliso kantaa - rakentaen kohdussa- Jumalan mielenmukaisesti kehon lapselle.
        Ja tähän Luojan - aivoituksen mukaiseen syntyneeseen kehoon, HÄN puhaltaa Elämänhengen ja näin ihmisestä TULEE Jumalantyönä- koska Hänellä ainoalla on elämä itsellään ja antaa sen Pojan kautta elämän kelle tahtoo. Eli tuo ihmistaimi on Jumalanluoma- Elämänsaanut, Pyhä, jota pitää varjella, on Jumalan silmäterä ja myös isän velvollisuus on opettaa lapsensa Elämäntielle. Ja näin tämä Jumalanluoma kasvu jää neuvojen ja ohjeitten kautta valitsemaan suunnan, mitä elämäntietä hän haluaa käydä.

        Se on Jumalantyö ja halulliset- jo monet nuorena lähtevät hyvän omantunnon liitossa seuraamaan Jeesusta- "Katso- Jumalan Karitsa- joka ottaa pois maailman synnin".
        Tässä hyvässä omassatunnossa - uskoen- ollaan Herran kansaa. - ja heidät kastetaan.
        Ei jumalattomia lähdetä maailmaan tiskaamaan ja hökeltämään, että vesi pesee uskovaksi.

        Siitähän harhassa sitten otetaan vettä, lähdetään pesuvati kainalossa kaikkeen maailmaan ja kastellaan ja kastellaan, mutta tuskin ihmisen sakramentit mitään herättää Elämään niin, että Pyhän Hengen armolahja- pesuvedenkautta saa Jumalan mieleistä Sanaa syntymään sydämeen. Siksi pesuvati- sekä pelottelu vauvoja kiduttavasta- Jumalasta- ei pelasta ketään.
        https://areena.yle.fi/1-62321245
        tässä ohjelmassa 1721 pappi Hans Egede lähetyssaarnaajan kastepuheista hyvin tulee esiin tämä helvetillä pelottelu- äitejä kohtaan. Pelastan vauvan sielun helvetiltä.
        Eli sama- mistä isoäitini itki, kun kirkon oppi oli sisäistetty- kaste- oppiin kiduttavasta jumalasta. Siitähän se hätäkaste- sanomallisuudessa on.

        Otan keppihevosena Hamasin tunnelit- yli 400 km. tunneleita maan alla- uloskäynnit sairaaloissa- kuljetusvälineet ambulanssit- kuskit ja kuljetettavat näin naamioitu. Tarkoitus viedä se väkivalta eteenpäin. Ja esimerkkejä löytyy vaikka Punaisen Ristin Välimeren 5- vuotiaan lapsen suusta- paljastaa määrätyn porukan kouluttaman näköalan, jolla ylläpidetään väkivaltaa- tuleville polville.

        Tätä se helvettikidutusjumalankin kylvettävän opin sanomassa. Kylvetään oppi ja opetus ja nämä harhautetut sitten kylvää samaa lustetta- kidutusjumalasta, jonka uhriksi mm. isoäitini - kyynelin joutui. Syntyi lapsi- joka kuoli- synnytyksen jälkeen, eikä ollut kirkon Martti Lutherin luomaa virkaa- paikalla, lapsenpäästäjä- hätäkastajaa.
        Ja näin kirkonopin avannosta lupsahti vauva helvettiin kastamatta kitumaan- ja kirkkohamas - uhri oli kohentamassa tuvassa hiillosta - lapsenmenettäneen äidin sieluna.

        Martti Luther ymmärsi, että kaste kuuluu uskoon, mutta toteuttaminen oli inhimillisen viisauden varassa, jossa sakramentin lainalle piilotettiin Jumalan Sana.
        Jo vanha Lutherin kastekaava- kertoo ongelmasta- siksi pitää olla kummi. Piti olla kummin ja papinvälinen keskustelun vuorosanat- "Luovutkos perkeleestä" jne. ja kummi vastaa - ikäänkuin kastettavan suulla, kunnes päästään uskonnollisen teatterin hetkeen, että pappi ikäänkuin näki, että nyt on uskoa ilmassa ja kastetaan --- vauva- - ja perisyntikaava- ’kirkko’hamas’ - porukalla on pesemässä järjen valon kirkkoväeltä. Sitten pannaan lukkovaljaat aivopesuun, aletaan inttämään musta valkeaksi- ’yksikaste’ harhajankkaamisella, mikä ei muuta harhaa puhtaaksi. Jumala siinä puheessa jää helvettikidutusjumalaksi, mitä pitää lepyttää --- ihmiskäsin ja toimin- -- kuin pakanauudessa, ettei vain perisynti helvetöi- Jumalantyötä- jolle Jumala on antanut Elämän.

        Mutta, Synnin palkka on kuolema, kertoo Raamattu. Mitä on SYNTI???? Se on tietoinen rikkomus. Jumalan lain päämäärä on rakkaus- Minä olen Herra- sinun Jumalasi,
        Lapsi on juuri tuon syntyneen lapsen Jumala- teko ja työ. Puhdas. Ei perisyntiä tehnyt.
        Mutta, nämä helvettikirkkoMarttilaiset itse- saastutti- harhapuheillaan pyhän - että se kaste ikäänkuin "näyttäisi" oikeutetulta------- höpölöpö...... Avatkaa silmänne, älkääkä toistako Jumalaa pilkkaavaa suutanne---edelleen--!"

        OLI NIIN PAKSUA PUHETTA HULLUUDESTA EN VIITTINYT EDES KAIKKIA LUKIA,PÄÄHÄN TUOMMOSESTA MENEE SEKAISIN. AIVAN SAIRASTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kummista tulee mieleen vatsastapuhuja ja sen nukke. Näyttää siltä, että nukke puhuu, vaikka tosiasiassa se on vatsastapuhuja kun puhuu.
        Ihan sama asia on tässä kummikysymyksessä. Näyttää siltä, että vauva puhuu ja vastailee papin kysymyksiin. Mutta todellisuudessa se onkin kummi, joka vastailee.

        Mitä ovat nuo kysymykset, joihin kummi vastailee lapsen puolesta?

        Ensimmäinen kysymys Lutherin alkuperäisen katekismuksen mukaan kuuluu näin:

        - Luovutkos perkeleestä? - Luovun, vastaa kummi. Pappi jatkaa kysymyksiä ja kummi vastailee.
        - Luovutko kaikista hänen teoistaan? - Luovun. - Luovutko kaikesta hänen petoksestaan? - Luovun.
        Lopulta pappi esittää tärkeän ja keskeisen kysymyksen.
        - Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka syntyi ja kärsi kuoleman?
        - Uskon, vastaa kummi lapsen puolesta. Lopuksi pappi kysyy: - Tahdotko, että sinut kastetaan? - Tahdon.
        Eli nyt siis on ilmassa uskoa. Se merkitsee sitä, että voidaan kastaa.

        EI HELLUNTAILAISTEN AIKUISKASTEESSA OLE KUMMEJA KIRKOLLISESSA KASTEESSA ON, MUUTEN RAAMATUSSA EI PUHUT MITÄÄN ,EVANKELISLUTERILAISISTA, EIKÄ ORTODOKSEITA, EIKÄ MONESTA MUUSTAKAAN USKONNOSTA, VAAN JUUTALAISUUDESTA .HEHÄN OVAT JUMALAN VALITTU KANSA, JEESUS TULI MAAILMAAN, ETTÄ MUUTKIN IHMISSET PELASTUVAT, EIKÄ VAIN JUUTALAISET, SITÄHÄN NE EI OIKEIN USKO, KUN NE USKOO VANHAAN RAAMATTUUN JA SEN SANOMAAN JA SIKSI IHMISIÄ VIELÄ YMPÄRILEIKATAAN JUUTAILAIS USKONOLLISUUDESSA, SE EI OLE TÄRKEÄÄ. VAAN USKO JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, YKSIN JUMALAANKAAN USKO EI RIITÄ, PELASTUKSEEN. TÄMÄ KAIKKI ON RAAMATUSSA SELVÄSTI, SEN VOI KAIIKI LUKEA SIELTÄ.


    • Anonyymi

      Käsitämme helluntailaisina raamatun niinkuin käsitämme. On sinunkin aivan turha agiteerata täällä. Turhaa ajanhukkaa se on sinulla. Aikaa sinulla kyllä Miksi agiteeraat täällä ? Pidä omanasi kippokasteesi.

    • Anonyymi

      Kevyttä on elämäsi. Niinkuin pikkulapsi, haluat väitellä. Nosta älyykkyystasoasi.

      • Anonyymi

        NO täällähän ei ole pakko olla ja kirjoitella jos ei halua, mutta sen verran ettei pikkulapset vielä ole lukeneet raamattua eivätkä voi siten väitellä, aiheesta,lasten kaltainen on jumalan valtaku


    • Anonyymi

      Kyllä, henkikaste on vieras asia Raamatulle. Pyhän Hengen kasteen se tuntuu ja sillä tarkoitetaan Pyhän Hengen vuodatusta

      • Anonyymi

        Mitäs jos lukisit hiukan raamattua ja sepustaisit vähemmän, miten olisi!@?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs jos lukisit hiukan raamattua ja sepustaisit vähemmän, miten olisi!@?

        Näköjään hän on Raamattua lukenut kun asiaa kirjoittaa


    • Anonyymi

      Apt 2 :1-4
      1.Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla
      2.Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuIn olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
      3. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
      4. JA HE TULIVAT KAIKKI PYHÄLLÄ HENGELLÄ TÄYTETYIKSI , JA ALKOIVAT PUHUMAAN MUILLA KIELILLÄ SEN MUKAAN MITÄ HENKI HEILLE PUHUTTAVAKSI ANTOI

      • Anonyymi

        Pyhä Henki voi tulla ihmisen päälle tekemään jotain tehtävää, mutta ihmisen sisälle Pyhä Henki tuli helluntaina vasta kasteen yhteydessä, kun 3000 ihmistä kastettiin syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saajiksi todisteeksi kuulumisesta uuden liiton jäseneksi.

        Tarkempi kuvaus tilanteesta helluntaina kun Pyhä Henki tuli opetuslapsien "päälle".

        Helluntain tilanne oli erikoistilanne, mikä ei toistunut. Pyhä Henki tuli näkyvässä muodossa Tulisten Kielten muodossa opetuslapsien päälle ja muutti heidän puheensä oikeille vieraille kielille, joiden puhujia oli paikalla. Ei se ollut mikään henkikaste, kuten asiata kieroon väännetään.

        Vasta kasteessa 3000 ihmistä puhdistettiin synnistä vedellä pesten ja sitten Pyhä Henki tuli sisälle asuvaiseksi puhdistettuun tyhjään sydämeen.


      • Anonyymi

        3. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän ITSEKUNKIN PÄÄLLE.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän ITSEKUNKIN PÄÄLLE.

        Apt.2
        38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. SILLOIN te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
        39 Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän LAPSIANNE.

        Kukaan ei täyttynyt Pyhällä Hengellä ennen kastetta.

        Engl, REPENT, ennen kastetta tarkoittaa syntisyyden vuoksi katumusta ennen kastetta.
        Kaste on syntisten kaste.
        King James
        38 Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of SINS and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. For the promise is unto you,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apt.2
        38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. SILLOIN te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
        39 Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän LAPSIANNE.

        Kukaan ei täyttynyt Pyhällä Hengellä ennen kastetta.

        Engl, REPENT, ennen kastetta tarkoittaa syntisyyden vuoksi katumusta ennen kastetta.
        Kaste on syntisten kaste.
        King James
        38 Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of SINS and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. For the promise is unto you,

        "Kukaan ei täyttynyt Pyhällä Hengellä ennen kastetta."

        Pakkovauvakastettu valehtelee taas.
        Korneliuksen perhekunnan Pietari kastoi Pyhän Hengen kasteen jäleen!
        Miksi he puhuivat kielillä, kun siellä ei ollut muun kielisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kukaan ei täyttynyt Pyhällä Hengellä ennen kastetta."

        Pakkovauvakastettu valehtelee taas.
        Korneliuksen perhekunnan Pietari kastoi Pyhän Hengen kasteen jäleen!
        Miksi he puhuivat kielillä, kun siellä ei ollut muun kielisiä?

        Useamman kerran kylvetetty haluaa taas vauvoja

        Korneliuksen tapaus osoittaa että kaste ja pyhä henki kuuluvat yhteen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useamman kerran kylvetetty haluaa taas vauvoja

        Korneliuksen tapaus osoittaa että kaste ja pyhä henki kuuluvat yhteen

        Ensin kastettiin Pyhällä Hengellä tässä tapauksessa. Tästä merkkinä oli kielilläpuhuminen!

        Pakkovauvakastettu miksi kastetut puhuivat kielillä vaikka paikanpäällä oli vain saman kielisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensin kastettiin Pyhällä Hengellä tässä tapauksessa. Tästä merkkinä oli kielilläpuhuminen!

        Pakkovauvakastettu miksi kastetut puhuivat kielillä vaikka paikanpäällä oli vain saman kielisiä?

        Pakkovauvakastettu on sidottu hätähelvettijumalaansa. Ei hän muuta voi nähdä.
        Hän näkee, että näin vauvavalelulla hänet varjeltiin kidutusjumalan tulelta, jos olisi ymmärtämättömyyden ajassa kuollut - kun näin perisynnin vauvoja saastuttaman opin mukaan opetetaan. Eli- Jumala saastuttaa vauvan, kun puhaltaa tuohon pieneen savipalaan elämänhengen ja antaa sielun. Siinä hän tuli jo saastaiseksi, vaikka isä ja äiti Jumalan ohjeen ja mielen mukaan hänet siitti.

        Vauvalelu on syvää pimeyttä - jolla käärme luo Jumalasta hirvittävää kuvaa, pilkkaavaa kuvaan, kuten Ortodoksit- luterilaista vanhempi kirkkokunta näitä polvihousuissa kulkevia luterilaisia ohjeistaa ja varoittaa. Älkää pilkatko Jumalaa suunne hedelmänä.

        Mutta, sokeat- sakramenttimanttelin alla olevat ei unessa hokaa- ongelmaansa.

        He menevät tuomiollaan Jumamalan kasvojen eteen, kuten me kaikki, mutta heiltä Jumala kysyy. Miksi valheen henkeen uskoitte, vaikka teillä oli kirjoitukset ja tässäkin heitä varoitetaan.

        he eivät kuuntele- ovat kuuroja ja sokeita.


    • Anonyymi

      Jos helluntaina jokainen apostoli olisi vuorotellen puhunut oman saarnansa erikseen kymmenillä eri kielillä, niin siihen touhuun ei olisi yksi päivä riittänyt, koska vielä saman päivän aikana kastettiin syntisyyden vuoksi 3000 eri ikäistä ihmistä.

      On ilmeistä, että Tuliset Kielet ihmisen päällä muutti Galilean miesten oman äidinkieliset puheen kuulijan ymmärtämään muotoon ja apostoli puhui koko ajan omalla kielellään.

      Nykyisin sama kieli-ihme tehdään tietokoneiden avulla ns. simultaanitulkkauksena.

      Ap. t. 2:8

      Kuinka me sitten KUULEMME kukin oman synnyinmaamme kieltä?

      Ap. t. 2:11

      toiset meistä ovat syntyperäisiä juutalaisia, toiset uskoomme kääntyneitä, meitä on kreetalaisia ja arabialaisia -- ja me kaikki KUULEMME heidän julistavan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja.

      • Anonyymi

        Kukaan apostoli ei itse sano puhuvansa erikseen oikeilla vierailla kielillä.

        Kuulijoiden käsitys asiasta.

        Ap. t. 2:8

        Kuinka me sitten KUULEMME kukin oman synnyinmaamme kieltä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan apostoli ei itse sano puhuvansa erikseen oikeilla vierailla kielillä.

        Kuulijoiden käsitys asiasta.

        Ap. t. 2:8

        Kuinka me sitten KUULEMME kukin oman synnyinmaamme kieltä?

        Hellluntaina kukaan ei molissut sekavia hurmoskieliä "glossolaliaa" helluntailaisten tavoin.


      • Anonyymi

        "On ilmeistä, että Tuliset Kielet ihmisen päällä muutti Galilean miesten oman äidinkieliset puheen kuulijan ymmärtämään muotoon ja apostoli puhui koko ajan omalla kielellään."

        Pakkovauvakastettu kertoo taas satujaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On ilmeistä, että Tuliset Kielet ihmisen päällä muutti Galilean miesten oman äidinkieliset puheen kuulijan ymmärtämään muotoon ja apostoli puhui koko ajan omalla kielellään."

        Pakkovauvakastettu kertoo taas satujaan.

        Useamman kerran kylvetetty on taas vauvojensa lumoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On ilmeistä, että Tuliset Kielet ihmisen päällä muutti Galilean miesten oman äidinkieliset puheen kuulijan ymmärtämään muotoon ja apostoli puhui koko ajan omalla kielellään."

        Pakkovauvakastettu kertoo taas satujaan.

        Monestikohan uudestikastettu on herjannut tänään uskovia tuolla termillä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellluntaina kukaan ei molissut sekavia hurmoskieliä "glossolaliaa" helluntailaisten tavoin.

        Mutta, älä tuolla mölinälläsi peitä Pyhän Hengen armolahjaa, että vaikka profetoimista et tunnusta, etkä kielilläpuhumista. Se on sinun ongelmasi.

        Eihän sinulle- pakanalle Pyhää anneta, eikä edes rukouskammioosi kielilläpuhumista, mikä näkyy kirjoituksissakin tuotavan esiin. Sinä ole eläimen tasolla sielussasi. sinä vain möliset, kuin sonnimullikka.... ööööööööö


    • Hengen kaste. Jeesus kertoi, että Hänen omansa täytyy syntyä uudesti ylhäältä.
      Jeesuksen oma ei ole ennenkuin on saanut Pyhän Hengen.
      Sitten kun on saanut uuden Hengen tuon elämän sinetin on Jeesuksen oma.

      • Anonyymi

        Jeesus sanoi että uudestisyntyminen tapahtuu kasteen "vedestä ja Hengestä" , ei vain pelkästä Hengestä.

        Alkukielen sana "vesi" tarkoittaa tavallista luonnollista vettä "primary element".

        Helluntailaiset vääristelevät ihan selvän sananpaikan.

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.

        Jesus answered, Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born of water and of the Spirit, he cannot enter into the kingdom of God.

        Jesus svarade: »Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike.


      • Anonyymi

        Raamatussa ei ketään nimeltä mainittua henkilöä kasteta pelkällä "henkikasteella".

        Raamatussa ei ole edes sanaa "henkikaste".

        Ei sitä hoviherraaakaan kastettu millään pelkällä henkikasteella, vaikka iloiten jatkoi matkaansa, koska sai kasteessa Pyhän uskon Hengen lahjan. Pyhä Henki oli paikalla kun Hoviherra kastettiin vedellä Kristityksi.

        36 Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"
        37 -
        36 Och medan de färdades vägen fram, kommo de till ett vatten. Då sade hovmannen: »Se, här finnes vatten. Vad hindrar att jag döpes?»
        37 [1]
        38 Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.

        38 Och han lät vagnen stanna; och de stego båda ned i vattnet, Filippus och hovmannen, och han döpte honom.
        39 Ja kun he olivat astuneet ylös vedestä, tempasi Herran Henki Filippuksen pois, eikä hoviherra häntä enää nähnyt. Ja hän jatkoi matkaansa iloiten.

        39 Men när de hade stigit upp ur vattnet, ryckte Herrens Ande bort Filippus, och hovmannen såg honom icke mer, då han nu glad fortsatte sin färd.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoi että uudestisyntyminen tapahtuu kasteen "vedestä ja Hengestä" , ei vain pelkästä Hengestä.

        Alkukielen sana "vesi" tarkoittaa tavallista luonnollista vettä "primary element".

        Helluntailaiset vääristelevät ihan selvän sananpaikan.

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.

        Jesus answered, Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born of water and of the Spirit, he cannot enter into the kingdom of God.

        Jesus svarade: »Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike.

        Vesikaste on liitetty uskoontuloon.Jeesus antoi esimerkin, mutta ihminen on silloin Jeesuksen oma kun Jeesuksen Henki asuu ihmisessä.
        Pyhässä Hengessä kuuluu Isän ja Pojan ääni.
        Tätä tarkoittaa syntyä uudesti ylhäältä.
        Se on Elämän sinetti.
        Silloin on Kristuksen oma ja tuo on ällistyttävä asia.
        Moni ei osaa ajatella asian järisyttävää hienoutta.
        Jumala on näin uudenliiton antanut ihmisille kaikkialla.
        Kuka vaan ottaa Hänet Herrakseen Kuninkaakseen Pelastajaakseen.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Vesikaste on liitetty uskoontuloon.Jeesus antoi esimerkin, mutta ihminen on silloin Jeesuksen oma kun Jeesuksen Henki asuu ihmisessä.
        Pyhässä Hengessä kuuluu Isän ja Pojan ääni.
        Tätä tarkoittaa syntyä uudesti ylhäältä.
        Se on Elämän sinetti.
        Silloin on Kristuksen oma ja tuo on ällistyttävä asia.
        Moni ei osaa ajatella asian järisyttävää hienoutta.
        Jumala on näin uudenliiton antanut ihmisille kaikkialla.
        Kuka vaan ottaa Hänet Herrakseen Kuninkaakseen Pelastajaakseen.

        Raamatun järjestys on ihan selvä.

        Kristillisessä yhdessä Kasteessa Jumala pesee synnit pois ja puhdistettuun sydämeen vuodatetaan uskon Henki lahjaksi.


    • Anonyymi

      Raamatussa on kohta, jonka mukaan ihminen ei edes tiedä mistä Pyhä Henki tulee ja kuhunka menee.
      Joten liian varmoja kommentteja ei pidä asiasta antaa.

      Joh. 3:8

      "Tuuli puhaltaa, kussa hän tahtoo, ja sinä kuulet hänen humunsa, ja et tiedä, kusta hän tulee taikka kuhunka hän menee"

      • Anonyymi

        Hurmoshenki matkii Pyhää Henkeä.

        Jer. 29:26

        'Herra on pannut sinut, Sefanja, pappi Jojadan seuraajaksi valvomaan järjestystä Herran temppelissä ja toimittamaan jalkapuuhun ja kaularautaan kaikki hullut ja hurmahenget, jotka esiintyvät profeettoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hurmoshenki matkii Pyhää Henkeä.

        Jer. 29:26

        'Herra on pannut sinut, Sefanja, pappi Jojadan seuraajaksi valvomaan järjestystä Herran temppelissä ja toimittamaan jalkapuuhun ja kaularautaan kaikki hullut ja hurmahenget, jotka esiintyvät profeettoina.

        Helluntailaisilla on hurmoshenki, mikä on epäpyhä villitsevä henki.


    • Anonyymi

      Mitä hyötyä mistään herjoista, jos ei ymmärrä uskovan suhdetta lakiin ja sen mukaa tuomioita. Senhän konkretiaa eikä joku henki jota kukaan ei ole koskaan nähnyt eikä kokenut. Siitä suun pieksäminen turhuutta ja hulluuden tavoittelua.

    • Anonyymi

      Selvää tekstiä!

      Apt10:44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
      10:45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
      10:46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
      10:47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"
      10:48 Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

      Miksi ihmiset puhuivat kielillä vaikka kaikilla paikalla olevilla oli sama äidinkieli?

      • Anonyymi

        Koska ihmset puhuivat Jumalalle, etkä sinä hevonkakka et ole koskaan puhunut Jumalalle. Eli mitä se sinulle kuuluu, mitä minä puhun Jumalalle.
        MAHTUUKO KALLOOSI! ONKO SINULLA KORVIEN VÄLISSÄ MITÄÄN?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska ihmset puhuivat Jumalalle, etkä sinä hevonkakka et ole koskaan puhunut Jumalalle. Eli mitä se sinulle kuuluu, mitä minä puhun Jumalalle.
        MAHTUUKO KALLOOSI! ONKO SINULLA KORVIEN VÄLISSÄ MITÄÄN?

        Jumala ei ilmeisesti osaa sinun äidinkieltäsi . . .

        "salaisuuksia Jumalalle" ,
        Raamatun mukaan:
        "MENE KAMMIOOSI , ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi , joka on salassa näkee , maksaa sinulle"
        Matt: 6: 6


      • Anonyymi

        Kertomuksia jälkikäteen:

        Apt10:44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien PÄÄLLE, jotka puheen kuulivat.

        Pyhä Henki tulee asuvaiseksi pelastuksen sinetiksi vasta kun kasteessa synnit ensin pestään pois.

        Pietarin selvä opetus:

        Apt.2:38 "Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.


    • Anonyymi

      Ei ole olemassa sanaa "olle", paitsi ruotsalaisena miehen nimenä. Tässä tavoiteltiin sanaa "liene", mutta kapsahdettiin katajaan ja kaatajaan.

    • Anonyymi

      Aloittaja puhuu asiasta, josta ei tiedä eikä ymmärrä mitään.

      Älkää siis aivan kaikki pyrkikö opettajiksi. Onko selvä.

      • Anonyymi

        Aloittaja on Raamatun asialla tässä


    • Anonyymi

      Helluntaina ei tapahtunut mitään pelkkää erillistä "henkikastetta", vaan 3000 ihmistä kastettiin Kristityksi vedestä ja Hengestä.

      • Anonyymi

        Pietarin selvä opetus, minkä mukaan asiat tapahtuvat:

        Ensin kaste syntien sovittamiseksi ja vasta sitten ihminen voi saada Pyhän Hengen asuvaiseksi.

        Apt.2:38
        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietarin selvä opetus, minkä mukaan asiat tapahtuvat:

        Ensin kaste syntien sovittamiseksi ja vasta sitten ihminen voi saada Pyhän Hengen asuvaiseksi.

        Apt.2:38
        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

        Pyhä Henki ei tule ihmisen sisälle synnin sekaan ennen kristillistä yhtä kastetta. Kasteessa synnit pestään pois.
        Pyhä Henki ei ole mikään nokikolari, jotta koskisi syntiin.

        Periaate oli Juutalaisille rabbeille täysin selvä kirjoituksien perusteella.

        4. Moos. 8:7

        "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä Henki ei tule ihmisen sisälle synnin sekaan ennen kristillistä yhtä kastetta. Kasteessa synnit pestään pois.
        Pyhä Henki ei ole mikään nokikolari, jotta koskisi syntiin.

        Periaate oli Juutalaisille rabbeille täysin selvä kirjoituksien perusteella.

        4. Moos. 8:7

        "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"

        Pysyvä opetus ja asioiden järjestys.

        Apt.2:38
        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

        Apostolien teoissa etenkin on erilaisia ulkopuolisten ihmisten kertomuksia asioista ja tapahtumista, joissa ne taphtumat eivät ole välttämättä niiden oikeassa järjestyksessä. Puhekielen ilmaisuja. Lauseet eivät ole täydellisiä.
        Siksi syntyy opillisia erilaisia tulkintoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pysyvä opetus ja asioiden järjestys.

        Apt.2:38
        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

        Apostolien teoissa etenkin on erilaisia ulkopuolisten ihmisten kertomuksia asioista ja tapahtumista, joissa ne taphtumat eivät ole välttämättä niiden oikeassa järjestyksessä. Puhekielen ilmaisuja. Lauseet eivät ole täydellisiä.
        Siksi syntyy opillisia erilaisia tulkintoja.

        Selvät opilliset periaatteet ja opetukset tulee erottaa jäliäteisista ihmisten kertomuksista ja tarinoista, jotka ovat puhekielen ilmauksia, eikä ne sanat vastaa asioiden oikeata tapahtumisjärjestystä. Tarinat on vasta jälkikäteen, ehkä vuosien perästä tehtyjä.

        Esim. yksi kirjoittaa, että molemmat ryövärit pillkasivat Jeesusta ristillä, toinen taas kertoo, että vain toinen ristinryöväri pilkkasi Jeesusta. Jompi kumpi muistaa ja tai kertoo asian väärin tai sen kirjoittaja kirjoittaa omiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pysyvä opetus ja asioiden järjestys.

        Apt.2:38
        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

        Apostolien teoissa etenkin on erilaisia ulkopuolisten ihmisten kertomuksia asioista ja tapahtumista, joissa ne taphtumat eivät ole välttämättä niiden oikeassa järjestyksessä. Puhekielen ilmaisuja. Lauseet eivät ole täydellisiä.
        Siksi syntyy opillisia erilaisia tulkintoja.

        Jatkat samojen kuluneiden ja valheiksi todettujen harhojsi postaamista. Eikö isännälläsi, valheen isällä, ole annetavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkat samojen kuluneiden ja valheiksi todettujen harhojsi postaamista. Eikö isännälläsi, valheen isällä, ole annetavaksi.

        Pietari tunsi Jeesuksen opetukset. Mutta Pietari ei koskaan käyttänyt hokemaa: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." Eli Jeesuksen opetukseen ei kuulunut Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen,vaan kyseessä on laitoskirkkojen hokema eli loitsu, jonka avulla papit yrittävät saada aikaan yiluonnollista: vedevaluttetun kautta vauvan syntymään uudestaan Jumalan lapseksi ja heidän iki oman harhansa eli perisynnin väistymään.
        Jumala lupasi Korneliukselle:hän (Pietari) on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        Jumala ei sanonut Pietarin lausuvan Korneliuksen ylitse Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja Pietarin valuttavan vettä päähän, jotta Kornelius pelastuisi.
        LUTERILAISET ON KAUKANA JUMALAN ILMOITUKSESTA, TÄYDESSÄ PIMEYDESSÄ!!!!
        Pietari todisti:
        te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietari tunsi Jeesuksen opetukset. Mutta Pietari ei koskaan käyttänyt hokemaa: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." Eli Jeesuksen opetukseen ei kuulunut Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen,vaan kyseessä on laitoskirkkojen hokema eli loitsu, jonka avulla papit yrittävät saada aikaan yiluonnollista: vedevaluttetun kautta vauvan syntymään uudestaan Jumalan lapseksi ja heidän iki oman harhansa eli perisynnin väistymään.
        Jumala lupasi Korneliukselle:hän (Pietari) on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        Jumala ei sanonut Pietarin lausuvan Korneliuksen ylitse Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja Pietarin valuttavan vettä päähän, jotta Kornelius pelastuisi.
        LUTERILAISET ON KAUKANA JUMALAN ILMOITUKSESTA, TÄYDESSÄ PIMEYDESSÄ!!!!
        Pietari todisti:
        te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

        Jauhat edelleen samoja valheitasi. Ensin väität: 'kasteessa ihminen pelastuu (tulee taivaskelpoiseksi) ja saa Pyhän Hengen. Sen jälkeen kopioit Raamatusta Sanan: ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä". Toisin sanoen lainaat Raamatusta kohdan, joka kumoaa väitteesi 'kasteessa' saadaan Pyhä Henki ja tullaan taivaan perillisiksi.
        Pyhä Henki ei asu sinussa eikä yksikään uskosta osaton ja saastainen maailman ihminen voi ottaa vastaan Pyhää Henkeä.
        Aivan kuin kopioit, kasteessa ei luovuta saastaisesta elämästä, eikä yksikään saastainen ei pääse Taivaaseen eikä peri ikuista elämään. Kelvatakseen Jumalalle, ihmisen täytyy tehdä parannus eli luopua saastaisesta elämästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietari tunsi Jeesuksen opetukset. Mutta Pietari ei koskaan käyttänyt hokemaa: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." Eli Jeesuksen opetukseen ei kuulunut Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen,vaan kyseessä on laitoskirkkojen hokema eli loitsu, jonka avulla papit yrittävät saada aikaan yiluonnollista: vedevaluttetun kautta vauvan syntymään uudestaan Jumalan lapseksi ja heidän iki oman harhansa eli perisynnin väistymään.
        Jumala lupasi Korneliukselle:hän (Pietari) on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        Jumala ei sanonut Pietarin lausuvan Korneliuksen ylitse Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja Pietarin valuttavan vettä päähän, jotta Kornelius pelastuisi.
        LUTERILAISET ON KAUKANA JUMALAN ILMOITUKSESTA, TÄYDESSÄ PIMEYDESSÄ!!!!
        Pietari todisti:
        te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

        Mutta Jeesus käytti tuota nimeä.

        Helluntailaiet väittää kolmiyhteistä Jumalaa saatanaksi eli he ovat täydellisessä pimeydessä sielunvihollisen asialla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jauhat edelleen samoja valheitasi. Ensin väität: 'kasteessa ihminen pelastuu (tulee taivaskelpoiseksi) ja saa Pyhän Hengen. Sen jälkeen kopioit Raamatusta Sanan: ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä". Toisin sanoen lainaat Raamatusta kohdan, joka kumoaa väitteesi 'kasteessa' saadaan Pyhä Henki ja tullaan taivaan perillisiksi.
        Pyhä Henki ei asu sinussa eikä yksikään uskosta osaton ja saastainen maailman ihminen voi ottaa vastaan Pyhää Henkeä.
        Aivan kuin kopioit, kasteessa ei luovuta saastaisesta elämästä, eikä yksikään saastainen ei pääse Taivaaseen eikä peri ikuista elämään. Kelvatakseen Jumalalle, ihmisen täytyy tehdä parannus eli luopua saastaisesta elämästä.

        Raamattu opettaas selvästi että kasteessa saa Pyhän Hengen ja tulee Kristuksen omaksi hja hänen kuolemastaan osalliseksi. Sinä et määrää sitä kenessä Pyhä Henki asuu vaan sen määrää Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä Henki ei tule ihmisen sisälle synnin sekaan ennen kristillistä yhtä kastetta. Kasteessa synnit pestään pois.
        Pyhä Henki ei ole mikään nokikolari, jotta koskisi syntiin.

        Periaate oli Juutalaisille rabbeille täysin selvä kirjoituksien perusteella.

        4. Moos. 8:7

        "Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"

        Pitääkö ajaa myös ihokarvat, jotta synnit häviää veden mukana, kuten tuo 4. Moos 8. opettaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö ajaa myös ihokarvat, jotta synnit häviää veden mukana, kuten tuo 4. Moos 8. opettaa?

        Vauvan päälaki täytyy ajaa kaljuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö ajaa myös ihokarvat, jotta synnit häviää veden mukana, kuten tuo 4. Moos 8. opettaa?

        Siinä taas ersimerkki miten helluntailainen pitää kastetta pelkkänä vetenä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö ajaa myös ihokarvat, jotta synnit häviää veden mukana, kuten tuo 4. Moos 8. opettaa?

        UT ei mainitse ihokarvojen ajoa syntien anteeksiantamuksen yhteydessä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö ajaa myös ihokarvat, jotta synnit häviää veden mukana, kuten tuo 4. Moos 8. opettaa?

        Hiuten ajaminen kuului aikuisille merkiksi, että he ovat Leeviläisiä pappeja.

        Leeviläisten 1 kk ja sitä vanhemmat pojat piti puhdistaa vedellä synnistä, jotta he voivat mennä isiensä kanssa Ilmestymajaan, jossa Jumala ilmestyi. Muuten he olisivat kuolleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        UT ei mainitse ihokarvojen ajoa syntien anteeksiantamuksen yhteydessä

        Eikä UT maitse syntien anteeksi antamista otsaa kastelemalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä UT maitse syntien anteeksi antamista otsaa kastelemalla.

        Sinulla iski taas otsafetissi

        UT mainitsee kasteen syntien anteeksi antamiseksi


      • Anonyymi

        Eikö niitä 3000 oltu siis kastettu sylivauvoina, kun menivät aikuisiässä kasteelle?


    • Anonyymi

      Mikä vesi ,tuo ei ole helluntailusuutta ,ei siellä veden henkeen kasteta . MINÄ KASTAN SINUT ISÄN POJAN JA PYHÄNHENGEN NIMEEN EI MINKÄÄN VEDEN NIMEE. KUKAHAN TYHÄ TUOLLAISTAKIN LEVITTÄÄ. ONHAN MUUTEN MAAILMASSA UKONLAHKO VEDENKIN LAPSET OLEN JOSKUS KUULLUT TAI LUKENUT. TUOMMONEN ON VÄÄRISTELYÄ. MUTTA SAATANALLA ON MONET KEINOT.

      • Anonyymi

        Helluntailaiset jankka vedestä koko ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaiset jankka vedestä koko ajan.

        ei ne helluntailaiset käsitä , edes sitäkään , että kasteessa ANNETAAN Pyhä Henki,

        >>>"Isän JA Pojan JA PYHÄN HENGEN NIMEEN"<<<

        "kukin teistä KASTEEN Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi,
        SILLOIN te saatte Pyhän Hengen lahjan,
        sillä teille ja TEIDÄN lapsillenne tämä lupaus on annettu" Apt: 2: 38-39

        ei Pyhää Henkeä tarvitse ERIKSEEN huutaa , kasteessa jo Pyhä Henki annetaan .
        kasteessa lupaus:
        "ja minä olen teidän kanssanne JOKA PÄIVÄ maailman loppuun asti ." Matt: 28: 20


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaiset jankka vedestä koko ajan.

        Ja luterilaiset jankkaavat Olsenista ja Parhamista..


    • Anonyymi

      Paavali ei ollut paikalla kun Jeesus antoi kastekäskyn oikeille apostoleille.
      Matt.28:18-20

      Vielä pitää muistaa, että Paavali oli vielä tappohommissa kun Helluntain tapahtumat olivat.

      Paavali oli niistä asioista kuulopuheiden varassa.

      Pavali hyväksyi jopa Mormonien käyttämän sijaiskasteen kuolleitten puolesta.


      1. Kor. 15:29

      Mitä muutoin ne, jotka kastattavat itsensä kuolleitten puolesta, sillä saavat aikaan? Jos kuolleet eivät heräjä, miksi nämä sitten kastattavat itsensä heidän puolestaan?

    • Anonyymi

      Ef.4:5 Yksi kaste, hen baptisma. hen on numeraali, kasteiden lulumäärää tarkoittava sana, yksi (1).
      Uudessa liitossa on vain yksi (1) kaste, jossa yhdessä ja samassa kasteessa on Henki, vesi ja sovintoveren osallisuus.

      1. Joh. 5:8

      Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

      • Anonyymi

        Jes. 12:3

        Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.

        Ilman tavallista vettä "primary element" uuden liiton yksi kaste syntien pesemiseksi ei ole mahdollinen. Kaste on Jumalan luomisteko, jossa Jumala luo ihmisen uudeksi vedestä ja Hengestä.

        Ap. t. 8:36

        Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"

        2. Piet. 3:5

        Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta.


    • Anonyymi

      Galatalaiskirje:
      3:2 Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
      3:5 Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta,

      • Anonyymi

        Kyllä luterilaisille henki annetaan otsan kautta kastelemalla sitä vedellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä luterilaisille henki annetaan otsan kautta kastelemalla sitä vedellä.

        Moneskohan keta lyhyen ajan sisällä kun tuo pelle mainitsee otsan kastelun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moneskohan keta lyhyen ajan sisällä kun tuo pelle mainitsee otsan kastelun?

        Tuntuu olevan vähä-älyinen tapaus kyllä.


    • Anonyymi

      Kristityt tunnustaa yhden kasteen syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saamiseksi.

      • Anonyymi

        Sehän sanotaan Nikean uskontunnustuksessakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän sanotaan Nikean uskontunnustuksessakin

        Nikean uskontunnustus on perkeleestä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nikean uskontunnustus on perkeleestä!

        Se on täysin raamatullinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nikean uskontunnustus on perkeleestä!

        satanistin mielestä varmaan


    • Anonyymi

      Luterilaiselle ei kannata selittää mitään aiheesta kun siitä eivät ymmärrä yhtään mitään.
      He kuvittelevat että Pyhän Hengen saaminen tulee jonkin kirkollisen rituaalin seurauksena !

      Voin luvata että ei tule, yhtn mitään ei tule, sillä tuleminen tarkoittaa elämän tulemista kuolleeseen ja sellaisesta ei luttereissa ole pienintäkään merkkiä !

      • Anonyymi

        mene sinä juppo sodomiittipedo sinne alkooos et tajua mistään Raamatun asioista mitäänm!!


      • Anonyymi

        Helluntailaisille ei kannata selittää mitään kun he eivät usko Raamattua eivätkä tunne Pyhää Henkeä. He puhuvat jostakin rituaaleista... netissä on pätkiä missä uudestikastajat harjoittavat rituaalejaan temppeleissään, sairasta touhua

        Mitään merkkiä uudestisyntymisestä ei näy parhameissa, eikä tuossa käkätyksmäkätyksessä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisille ei kannata selittää mitään kun he eivät usko Raamattua eivätkä tunne Pyhää Henkeä. He puhuvat jostakin rituaaleista... netissä on pätkiä missä uudestikastajat harjoittavat rituaalejaan temppeleissään, sairasta touhua

        Mitään merkkiä uudestisyntymisestä ei näy parhameissa, eikä tuossa käkätyksmäkätyksessä

        Osaan Raamatun ulkoa. Raamatussa ei ole yhtä ainoaa esimerkkiä, eikä kehoitus valella kolme kertaa ihmisen otsaa vedellä, jotta kyseisen valelun kohde pelastuisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisille ei kannata selittää mitään kun he eivät usko Raamattua eivätkä tunne Pyhää Henkeä. He puhuvat jostakin rituaaleista... netissä on pätkiä missä uudestikastajat harjoittavat rituaalejaan temppeleissään, sairasta touhua

        Mitään merkkiä uudestisyntymisestä ei näy parhameissa, eikä tuossa käkätyksmäkätyksessä

        Luterilainen päänvalelukaste ja tämän kasteen kautta saatava usko on olemattomista höpöttämistä. Olemattomasta uskoon tulosta luterilaisen kasteen kautta höpöttäminen on kestänyt vuosisatoja. Miljoonat Jeesuksen omat ovat menettäneet henkensä luterilaisten kiivaudesta kasteeseensa, jota ei löydy Jumalan ilmoituksesta.
        Luterilaisen kaste on pahaa ja luterilaisen kasteen hedelmät ovat kammottavia: kidutuksia ja hukuttamisia, murhia, silpomisia ja vankeutta ja mestauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaan Raamatun ulkoa. Raamatussa ei ole yhtä ainoaa esimerkkiä, eikä kehoitus valella kolme kertaa ihmisen otsaa vedellä, jotta kyseisen valelun kohde pelastuisi.

        Eikä heotusta upottaa. Raamattu kehottaa kastamaan. Tyyli vapaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen päänvalelukaste ja tämän kasteen kautta saatava usko on olemattomista höpöttämistä. Olemattomasta uskoon tulosta luterilaisen kasteen kautta höpöttäminen on kestänyt vuosisatoja. Miljoonat Jeesuksen omat ovat menettäneet henkensä luterilaisten kiivaudesta kasteeseensa, jota ei löydy Jumalan ilmoituksesta.
        Luterilaisen kaste on pahaa ja luterilaisen kasteen hedelmät ovat kammottavia: kidutuksia ja hukuttamisia, murhia, silpomisia ja vankeutta ja mestauksia.

        Tottakai ateistille usko Jeesukseen on olematonta höpöttämistä. Miljoonat Jeesuksen omat ovat saaneet kokea uudestikastajien vihan! Uudestikastajat haluavagt tappaa Jeesukseen uskovat ja raiskata näiden lapsiet,

        Uudestikastajien kaste on pahaa: tappamista, kiduttamista ja hen gellistä väkivaltaa. Siinä kiteytettynä uudestikastajuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai ateistille usko Jeesukseen on olematonta höpöttämistä. Miljoonat Jeesuksen omat ovat saaneet kokea uudestikastajien vihan! Uudestikastajat haluavagt tappaa Jeesukseen uskovat ja raiskata näiden lapsiet,

        Uudestikastajien kaste on pahaa: tappamista, kiduttamista ja hen gellistä väkivaltaa. Siinä kiteytettynä uudestikastajuus

        Tuo helluntailainen on kopioinut ennenkin tuota samaa itkuvirttään.

        Se on valtavan katkera meitä Jeesukseen uskovia kohtaan.


    • Anonyymi

      Jeesus ilmoittaa opetuslapsilleen juuri ennen taivaaseen astumistaan, että:

      4 Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
      5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." ( Apt 1)

      Tämä lupaus toteutui helluntaipäivänä ilman vettä.

      1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
      2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
      3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
      4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi. ( Apt 2)

      Ja he muuttuivat, puhuivat ja todistivat Herrastaan Jeesuksesta Kristuksesta rohkeasti.

      On aika erikoinen käsitys, ettei ihminen muuttuisi saatuaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksesta osalliseksi tultuaan.

      Paavali todistaa, että ennen uudestisyntymistä ja Pyhän Hengen uudistamaksi tulemistaan ihminen on pimeyden tekoja tekevä.

      3 Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme. ( Tiit 3)

      Nyt herääkin kysymys, jota itsekukin voi tykönään miettiä.

      Milloin elämässäni tapahtui tämä asia Pyhän Hengen uudistuksen myötä?

      Millainen olin ennen? Millainen olen nyt? Mihin suuntaan muutos kohdallani on tapahtunut?

      Peson jälkeen muutoksen olisi pitänyt tapahtua parempaan suuntaan.

      9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
      10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
      11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä. ( 1Kor 6)

      Kuinka sinua koskettaa "olimmehan mekin ennen Pyhän Hengen uudistusta ..."

      Uskallatko tunnustaa tämän asian edes itsellesi? Olenko nyt jumalisesti elävä Hengen hedelmää ilmentävä?

      Mikä muuttui peson vastaanotettuasi? Ja mihin suuntaan?

      Näin asian pitäisi olla:

      4 Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
      5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."
      ...
      8 vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka". ( Apt 1)

      Jeesuksen todistajia jumalisesti elämällä.

      Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

      Usko Toivonen

      • Anonyymi

        Jeesus viittaa helluntaihin, jossa Henki annetaan kasteessa pestyyn sydämeen.

        Ei ole mitään erillistä vesikastetta ja eikä erillistä henkikastetta.

        On vain yksi kaste, jossa yhdessä ja samassa kasteessa on Henki, vesi ja sovintoveren osallisuus.

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

        Helluntailaisten villitsevien irtohenkien kosketukset ja kasteet eivät ole mikään kristillinen kaste. Ne ovat merkki henkimaailman aktivoitumisesta. Niihin henkiin ei pidä sotkeentua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus viittaa helluntaihin, jossa Henki annetaan kasteessa pestyyn sydämeen.

        Ei ole mitään erillistä vesikastetta ja eikä erillistä henkikastetta.

        On vain yksi kaste, jossa yhdessä ja samassa kasteessa on Henki, vesi ja sovintoveren osallisuus.

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

        Helluntailaisten villitsevien irtohenkien kosketukset ja kasteet eivät ole mikään kristillinen kaste. Ne ovat merkki henkimaailman aktivoitumisesta. Niihin henkiin ei pidä sotkeentua.

        Olen useita kertoja kysynyt tuota kysymystä.

        Nyt herääkin kysymys, jota itsekukin voi tykönään miettiä.

        Milloin elämässäni tapahtui tämä asia Pyhän Hengen uudistuksen myötä?

        Millainen olin ennen? Millainen olen nyt? Mihin suuntaan muutos kohdallani on tapahtunut?

        Kertoisitko nyt ystävällisesti, kuinka tämä asia sinun osaltasi on ollut?

        Olitko ennen kastetta sellainen, kuinka Raamatun ilmoitus todistaa.

        "Olimmehan mekin ennen Pyhän Hengen uudistusta ...

        Mikä elämässäsi muuttui Pyhän Hengen uudsituksen myötä?

        Ilmennätkö elämälläsi Pyhän Hengen vaikuttamaa hedelmää?

        Mikä siis muuttui?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Helluntailiikkeen perustajat Parhami ja Olseni oli maallikoita ja homoseksuaaleja, jotka ne opit on sille liikkeelle vahvistanut. Eihän ne miehet ymmärtäneet kasteen merkitystä ollenkaan. Ne luuli, että kaste on lihan saastan pesemistä kuukautisten ja yhdynnän jälkeen.

      • Anonyymi

        Tarvitsetko elämääsi varten esikuvia, jotta vaelluksesi saisi tukea?

        Vai oletko Pyhän Hengen uudistama, joka elät jumalista elämää?

        Mihin tarvitset etsiä mielestäsi pahoja ihmisiä?
        Ajatteletko, että jos jostain löydät yhden "mädän hedelmän", niin näyttäisit itse paremmalta?

        Niinhän fariseuksetkin ajattelivat, koska he näkivät vain mielestää "mätiä hedelmiä" ja ylensivät itseään.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi

        Mikve-pesu oli ainoa rituaali, jossa mentiin kokonaan veden alle katseilta piiloon pesemään lihan saastaisuuksia yhdynnän ja kuukautisten jälkeen.

        Juutalaisilla oli käytössä ns. kahluuallas, mikä käveltiin koko perhe lapset sylissä altaan päästä päähän. Se kuvasi Israelin kansan kastetta Punaisen meren ylityksen aikana.

        Hinduilla oli käytössä upotuskaste Gagnes-virralla, kun ihminen riuhtaistiin niskasta painamalla kokonaan veden alle.

        Hindujen rituaali oli myös ihmisen kaataminen selälleen nopealla tönäisyllä otsaan.
        Googlaa: shaktipat
        Ylivainio käytti samaa tekniikkaa.

        Jeesusta ei haudattu maahan kaivettuun kuoppaan upottamalla, kuten helluntailaiset antavat ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikve-pesu oli ainoa rituaali, jossa mentiin kokonaan veden alle katseilta piiloon pesemään lihan saastaisuuksia yhdynnän ja kuukautisten jälkeen.

        Juutalaisilla oli käytössä ns. kahluuallas, mikä käveltiin koko perhe lapset sylissä altaan päästä päähän. Se kuvasi Israelin kansan kastetta Punaisen meren ylityksen aikana.

        Hinduilla oli käytössä upotuskaste Gagnes-virralla, kun ihminen riuhtaistiin niskasta painamalla kokonaan veden alle.

        Hindujen rituaali oli myös ihmisen kaataminen selälleen nopealla tönäisyllä otsaan.
        Googlaa: shaktipat
        Ylivainio käytti samaa tekniikkaa.

        Jeesusta ei haudattu maahan kaivettuun kuoppaan upottamalla, kuten helluntailaiset antavat ymmärtää.

        Miksi esität väärää tietoa tahallisesti.

        Uskovat perustavat Raamatun ilmoitukseen ja siellä on tarkasti ilmoitettu, kuinka Jeesuksen sanat toteutuivat.

        40 Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. ( Matt 12)

        Hautaaminen:

        40 Niin he ottivat Jeesuksen ruumiin ja käärivät sen hyvänhajuisten yrttien kanssa käärinliinoihin, niinkuin juutalaisilla on tapana haudata.
        41 Ja sillä paikalla, missä hänet ristiinnaulittiin, oli puutarha, ja puutarhassa uusi hauta, johon ei vielä oltu ketään pantu. ( Joh 19)

        52 Hän meni Pilatuksen luo ja pyysi Jeesuksen ruumista.
        53 Ja otettuaan sen alas hän kääri sen liinavaatteeseen. Ja hän pani hänet hautaan, joka oli hakattu kallioon ja johon ei oltu vielä ketään pantu. ( Luuk 23)

        Kalliohautakin on "maan povessa".

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Suomessa helluntailaisten kastekiistat ratkaistiin äänestämällä riitaisassa kokouksessa Hesingissä.

      T.B.Barrat kannatti lapsien kastamista kristityiksi samalla tavalla kuin kaikki kristityt kirkot ovat tehneet ja tekevät edelleen.

      Toinen Norjalainen Gerhard Olsen-Smidt kannatti vain aikuisten kastamista helluntailaiseksi.

      Asiasta järjestettiin riitaisa äänestys, jonka voitti niukasti tuon vahvan "miehen" Gerhard Olsen-Smidt:in ehdotus.

      Silloin helluntailaisten kanssa aluksi veljeilleet kristilliset lahkot, kuten Lestadiolaiset äänestivät jäloillaan ja tekivät pesäeron Amerikasta tuotuun helluntailaisten uskonlahkoon.

      • Anonyymi

        Uskovan upotuskasteella on suuri merkitys uskovalle itselleen ,mutta myös Jumalalle.
        Kasteessa uskova haudataan Jeesuksen kanssa Jeesuksen kuolemaan osallisuuteen.
        Kasteessa uskova nousee Jeesuksen kanssa uuteen elämään Jeesuksen ylösnousemusvoimassa. Tästä syystä uskovan upotuskaste on tärkeä uskovan uskonvaellukseen. Kasteen kautta uskovasta tulee opetuslapsi.
        OPETUSLAPSEKSI tehdään siis KASTAMALLA uskovia.

        "OPETUSLAPSEUTEEN KASTEEN KAUTTA

        Jotkut ihmiset sanovat, että Jeesus käski tehdä kaikki kansat opetuslapsiksi kastamalla heitä. Näillä sanoilla he perustelevat vauvakastetta ajatellen, että kaikki pikkulapset tulee kastaa, ja sillä tavalla heistä tehdään Jeesuksen käskyn mukaisesti opetuslapsia. Tässä tullaan kuitenkin teologiseen ongelmaan. Edellä todetun lisäksi totean seuraavaa:

        Koska opetuslapseksi tehdään kastamalla, uskovan kaste tulee vielä selvemmäksi ja tärkeämmäksi. Sanat "kastamalla heitä" viittaa uskoon tulleisiin Jeesukselle kuuliaisiin ihmisiin, ei kaikkeen kansaan. Jeesus käski kastaa vain uskovia.

        Kaikelle kansalle tuli julistaa evankeliumia. Mutta vain evankeliumin Sanaan uskoon tulleet ihmiset kastettiin. Pelkkä usko ei riitä opetuslapseuttaan ihmistä. Ei myöskään kaste ilman uskoa opetuslapseuta ketään. Opetuslapseuteen tarvitaan usko ja kaste. "Opettamalla heitä" viittaa uskovina kastettuihin ihmisiin. He ovat ottaneet evankeliumin Sanan vastaan ja alistavat itsensä opetuksen alle. Siis nöyrtyvät ottamaan vastaan Sanan opetusta."

        !Kukaan ei voi olla opetuslapsi, mikäli hän ei ensin usko ja ota vastaan opetusta. Uskoa taas edellyttää julistus/kohde mihin uskoa. Se, joka kuulee Sanaa, uskoo Sanan ja ottaa sen vastaan, kastetaan. Näin häntä voidaan alkaa opettaa. Hänestä tulee siis ensin uskova ja sitten opetuslapsi.

        Näin uskolle on laskettu perustus. Kristillisen uskon ja opin alku ja perusta on Herra Jeesus Kristus.

        1 Kor 3:10-11 "Sen armon mukaan, jonka Jumala on minulle antanut, olen viisaan rakentajan tavoin laskenut perustuksen, ja toinen rakentaa sille. Mutta kukin katsokoon, kuinka rakentaa. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea sen lisäksi, mikä on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus."

        Kastettu uskova liittyy opetuslasten, uskovien, yhteyteen. "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa" (Apt 2:41-42).

        Tässä on huomattava, että kastettavat olivat ottaneet Sanan vastaan. Sitten heidät kastettiin ja heitä, opetuslapsia, lisääntyi sinä päivänä. He pysyivät apostolien opetuksessa. Ja Herra liitti heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen. Herra siis lisäsi uskovina kastettujen yhteyteen uusia uskovia.

        Matt 28:19-20 "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (33/38 käännös).

        Matt 28:19-20 "Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka." (Raamattu Kansalle käännös).

        https://www.jumala-kanssamme.se/439652324/439652359

        Mvh J - K


    • Anonyymi

      Yksi kaste, Ef.4:5 uuden liiton sinetti.

      Ap. t. 22:16

      Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

      1.Piet.3

      20 jotka muinoin eivät totelleet Jumalaa, kun hän Nooan päivinä kärsivällisesti odotti sen ajan, kun ARKKIA rakennettiin. Vain muutama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui ARKISSA veden kantamana.

      21 Tuon esikuvan mukaisesti TEIDÄT PELASTAA NYT KASTE, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus.

      Jumalan sana on totuus. Ei mitkään helluntailaisten hurmostemput, joilla ne kristittyjä eksyttää liittymään harhaoppiseen uskonlahkoonsa.

      • Anonyymi

        Jos kaste pelastaa, niin miksi Raamatun ilmoituksessa on useita mainitoja, että ihminen pelastuu uskon kautta?

        Jeesus itse todistaa, että ilman itsekunkin henkilökohtaiista kääntymystä pimeydestä valkeuteen ja uskomalla Häneen saa syntinsä anteeksi.

        18 avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.' ( Apt 26)

        Kertoisitko ystävällisesti, miksi Jeesuksen todistus on opillesi "hankala".

        Onhan kysymys kuitenkin Jeesuksen omasta todistuksesta, kuinka ihminen voi saada syntinsä anteeksi?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Sikäli aloittaja on oikeassa ettei Raamtussa PYhän Hengen vuodatuksen jälken puhuta mistään henkikasteen saaneista. Moista termiä ei edes ole Raamatussa. Pyhän Hengen kaste viittaa helluntain tapahtumiin.

      • Anonyymi

        Pyhän Hengen kaste tulee esille esim. Korneliuksen kodin tapahtumassa.
        Näissä kaikissa tekstikohdissa on kysymys Korneliuksen kodissa tapahtuneesta.

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Nämä saivat Pyhän Hengen "niinkuin mekin".

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Tästä käy ilmi, että Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä Hengellä.
        Henki tuli heidän päällensä, aivan kuten alussa ( helluntaina ) opetuslasten päälle.
        Ja tämä uskosta Herraan Jeesukseen.

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Jumala puhdisti sydämet uskolla.

        Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä hengellä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhän Hengen kaste tulee esille esim. Korneliuksen kodin tapahtumassa.
        Näissä kaikissa tekstikohdissa on kysymys Korneliuksen kodissa tapahtuneesta.

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Nämä saivat Pyhän Hengen "niinkuin mekin".

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Tästä käy ilmi, että Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä Hengellä.
        Henki tuli heidän päällensä, aivan kuten alussa ( helluntaina ) opetuslasten päälle.
        Ja tämä uskosta Herraan Jeesukseen.

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Jumala puhdisti sydämet uskolla.

        Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä hengellä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        sanooko Jeesus raamatussa , että "seuratkaa Apostoleja ",

        Minun raamatussani Jeesus sanoo:
        "Jos minä tahtoisin , että hän JÄÄ tänne siihen asti , kunnes minä tulen , mitä sinuun koskee ?
        Seuraa SINÄ minua" Joh: 21: 22


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhän Hengen kaste tulee esille esim. Korneliuksen kodin tapahtumassa.
        Näissä kaikissa tekstikohdissa on kysymys Korneliuksen kodissa tapahtuneesta.

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Nämä saivat Pyhän Hengen "niinkuin mekin".

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Tästä käy ilmi, että Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä Hengellä.
        Henki tuli heidän päällensä, aivan kuten alussa ( helluntaina ) opetuslasten päälle.
        Ja tämä uskosta Herraan Jeesukseen.

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Jumala puhdisti sydämet uskolla.

        Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä hengellä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Pyhä Henki voi tulla PÄÄLLE, mutta ei se oli yksi KASTE jossa on aina vesi, Henki ja sovintoveren osallisuus.


      • Anonyymi

        Nyt jos olet lukenut Usko Toivosen tekstejä, sinä tiedät nämä asiat,
        joista iitsetietävänä esität kovin voimakkaita mielipiteitä. Mutta
        sinulle on Sanalla osoitettu, että sinä et tiedä vielä, niin kuin tulisi
        tietää, jotta voisit toisia opettaa. Siitä huolimatta pyrit opettamaan????

        Mutta nyt jos sinä uskot Usko Toivosen tekstejä, sinä tiedät,
        sillä uskon kautta me saamme tietoa Jumalalta Jumalasta.
        Mutta jos emme usko, emme saa tietoa Hänestä ja Häneltä.

        Usko Toivonen on uskonut ja uskoo Jumalaa ja siksi Jumala
        on päässyt opettamaan häntä näistä asioisita ja siksi hän tietää.
        Jos sinäkin nyt uskot Jumalaa, Jumalan Sanaa, sinäkin saat
        Jumalan opettajaksesi ja silloin sinäkin alat tietämään.

        Mutta tietysti, kaikki ihmiset eivät tahdo tietää!
        Kuulutko sinä näiden "ei tahdo tietää" ihmisten joukkoon.

        San 22:17 -21 "Kallista korvasi ja kuuntele viisaitten sanoja ja tarkkaa
        minun taitoani. Sillä suloista on, jos kätket ne sisimpääsi; olkoot ne kaikki
        huulillasi valmiina. Että Herra olisi sinun turvanasi, siksi olen minä nyt
        neuvonut juuri sinua. Olenhan ennenkin sinulle kirjoittanut, antanut
        neuvoja ja tietoa, opettaakseni sinulle totuutta, vakaita sanoja, että
        voisit vakain sanoin vastata lähettäjällesi."

        https://www.jumala-kanssamme.se/439625207/439657387

        Mvh J - K


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhän Hengen kaste tulee esille esim. Korneliuksen kodin tapahtumassa.
        Näissä kaikissa tekstikohdissa on kysymys Korneliuksen kodissa tapahtuneesta.

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Nämä saivat Pyhän Hengen "niinkuin mekin".

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Tästä käy ilmi, että Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä Hengellä.
        Henki tuli heidän päällensä, aivan kuten alussa ( helluntaina ) opetuslasten päälle.
        Ja tämä uskosta Herraan Jeesukseen.

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Jumala puhdisti sydämet uskolla.

        Korneliuksen kodissa olleet kastettiin Pyhällä hengellä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Korneliuksen kodin tapauksessa ei puhuta mistään henkikasteesta. Pyhän Hengen he kyllä saivat, sitä ei kukaan kiellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä Henki voi tulla PÄÄLLE, mutta ei se oli yksi KASTE jossa on aina vesi, Henki ja sovintoveren osallisuus.

        Jeesus otti kasteen ihan oikeassa VEDESSÄ , ja sen JÄLKEEN ,

        "kun Jeesus oli KASTETTU , nousi hän kohta VEDESTÄ , ja katso , taivaat aukenivat , ja
        hän
        NÄKI Jumalan Hengen tulevan alas , niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä"
        Matt: 3: 16

        "Seuraa sinä minua" Joh: Joh: 21: 22

        helluntailaiset "henkeen ja vereen " KIELTÄÄ kasteen VEDESSÄ .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korneliuksen kodin tapauksessa ei puhuta mistään henkikasteesta. Pyhän Hengen he kyllä saivat, sitä ei kukaan kiellä.

        Luetaanpa yhdessä:

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        "teidät kastetaan Puhällä Hengellä"

        "Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin"

        Ja koko teksti kannattaa lukea silmät avoinna ja huomioida usko Jeesukseen.

        Aivan sama Pyhän Hengen kaste kuin helluntaina Jerusalemissa.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Ei helluntainakaan Pietari sano, että ottakaa "henkikaste"...tai ottakaa "vesikaste".

      Helluntaina otettiin vain yksi KASTE jossa oli mukana sekä vesi, Henki ja sovintoveren osallisuus.

      • Anonyymi

        Helluntailaiset ottavat epäpyhiä irtohenkiä vastaan "jeesuksina" ja "henkikasteina" ja "taivasmatkoina" ja "pelastusvarmuuksina",, ihan miten vain.

        1. Tim. 4:1

        Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.


      • Anonyymi

        Ef.4:5 Yksi kaste.

        Ei useita erilaisia eikä eriaikaisia kasteita.

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.


    • Anonyymi

      Kristillinen Yksi kaste eli uudestisyntymisen peso on kaste, jossa aina käytetään vettä.

      2. Moos. 40:7

      "Ja paneman pesoastian seurakunnan majan ja alttarin välille,
      ja paneman siihen vettä."

      Epämääräisten irtohenkien kosketukset eivät ole kristillinen kaste.

      • Anonyymi

        "Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä."

        Och I skolen ösa vatten med fröjd ur frälsningens källor

        Therefore with joy shall ye draw water out of the wells of salvation.

        Ilm. 3:11

        Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi.

        Lapsena saatua kristillistä kastetta ei koskaan tarvitse uusia, eikä siitä pidä luopua, kirota, eikä vaihtaa esikoisoikeuttaan pois ja vaihtaa sitä muuhun lahkokasteeseen.

        Silloin joutuu kerran taivaanportilla kysymään: Isä yksikö kaste sinulla vain olikin?


    • Anonyymi

      Helluntailiikkeen perustajat oli maallikoita ja pahoja jumalattomia miehimyksiä, joiden oppien mukaan ei pidä mennä lahkokasteelle liittyäkseen heidän perustamiin uskonlahkoihin.

      • Anonyymi

        Tulee yhdeksi ruumiiksi ja hengeksi Parhamin ja Olsenin kanssa.


    • Anonyymi

      Vauvakastetut saitteko Pyhän Hengen silloin kun tulitte uskoo?

      Apt19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".

      Millä kasteella te vauvakastetut olette kastetut?

      19:3 Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella".
      19:4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".

      Vauvakaste on lut.kirkon keksintö saada kirkkoon jäseniä.

      19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

      HE OTTIVAT!

      19:6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

      He puhuivat kielillä vaikka siellä ei ollut muun kielisiä.

      • Anonyymi

        Useamman kerran kylvetetty on taas vauvojensa lumoissa

        Se haluaa aina vain vauvoja


      • Anonyymi

        Tuo lastenraiskaajapelle puhuu aina vain vauvakastetuista

        Jeesuksen omat on kastettu Jeesuksen asettamalla kasteella

        Millä kasteelle useamman kerran kylvetetty on kastettu? Ei jai vain symbolikasteella?


      • Anonyymi

        "Vauvakaste on lut.kirkon keksintö saada kirkkoon jäseniä."

        Harvinaisen typerä väite. Mitään tuollaista kastetta ei ole olemassa eikä lut kirkko ole kastetta keksinyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vauvakaste on lut.kirkon keksintö saada kirkkoon jäseniä."

        Harvinaisen typerä väite. Mitään tuollaista kastetta ei ole olemassa eikä lut kirkko ole kastetta keksinyt

        helluntailaiset puhuu vaan luterilaisuudesta , kun eivät tunne kristinuskon historiaa, ja tuskin mitään muutakaan kansojen historiaa.

        helluntailaisten historiantuntemus alkaa vasta 1500 -luvulta .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vauvakaste on lut.kirkon keksintö saada kirkkoon jäseniä."

        Harvinaisen typerä väite. Mitään tuollaista kastetta ei ole olemassa eikä lut kirkko ole kastetta keksinyt

        Ette tahdo tietää totuutta kun se teille selvästi osoitetaan Raamatulla.
        Mihin te uskotte koska hylkäätte selvät Raamatun ilmoitukset?
        Siirytte heti haukkumaan ja solvaamaan uskovaa, joka tuo teille
        Jumalan ilmoitusta, Ketä te silloin solvaatte? Mitä ajattelet
        Jumalan sanovan tästä teille kehen solvauksenne osuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ette tahdo tietää totuutta kun se teille selvästi osoitetaan Raamatulla.
        Mihin te uskotte koska hylkäätte selvät Raamatun ilmoitukset?
        Siirytte heti haukkumaan ja solvaamaan uskovaa, joka tuo teille
        Jumalan ilmoitusta, Ketä te silloin solvaatte? Mitä ajattelet
        Jumalan sanovan tästä teille kehen solvauksenne osuu?

        Tuo on tyypillistä hellareille

        Jatkuvaa uskovien rienaamista


    • Anonyymi

      Apt 2 : 1-4
      Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla
      2. ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta,niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää ,ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat
      3.ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä,jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle
      4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan, mitä Henki heille puhuttavaksi antoi

    • Anonyymi

      Aloitus on luterilaisen hevonkukun aivopieru valhetta ja päin silmiä valehtelua: Sana ilmoittaa: 'Saivat kasteen pilvessä ja meressä'. Hevonkukku ei ymmärrä tämänkään lyhyen Raamatun kohdan merkitystä, vaan puhuu yhdestä kasteesta.
      " veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi
      ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä" Aloitus on jumalattoman ja paatuneen ihmisen tietämättömyyttä!

      • Anonyymi

        Siinä jumalattoman helluntailaisen ihmisen typerä kommentti

        Se ei ymmärrä että tuokin kohta on kasteen esikuva


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä jumalattoman helluntailaisen ihmisen typerä kommentti

        Se ei ymmärrä että tuokin kohta on kasteen esikuva

        .myöskin raamatun takalehdillä olevissa rahat mitat ja punnukset osiossa on paljon kasteen esikuvia mutta ne aukeavat vain katkismuksen läpi luettuna ja plus5 lutterlasien avustuksella ! @--@


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        .myöskin raamatun takalehdillä olevissa rahat mitat ja punnukset osiossa on paljon kasteen esikuvia mutta ne aukeavat vain katkismuksen läpi luettuna ja plus5 lutterlasien avustuksella ! @--@

        Vanha testamentti sisältää kasteen esikuvia mutta parhaimeissa ei tajuta asiasta mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä jumalattoman helluntailaisen ihmisen typerä kommentti

        Se ei ymmärrä että tuokin kohta on kasteen esikuva

        Luterilaiset ovat isänsä kuvia ja kaltasia. Luterilaiset ovat perkeleen lapsia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaiset ovat isänsä kuvia ja kaltasia. Luterilaiset ovat perkeleen lapsia!

        Ehkä tuokin kommentti kertoo ettei hellareita pidä ottaa vakavasti

        Kukaan Jeesuksen oma ei kirjoita tuollaista


    • Anonyymi

      Ei ole Raamatussa termiä henkikaste

      • Anonyymi

        Eipä siellä taida olla vesikaste-termiä.

        Sen sijaan on useasti:

        Kaste Pyhällä Hengellä.

        Esim. Jeesus sanoi:

        5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." ( Apt 1)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä siellä taida olla vesikaste-termiä.

        Sen sijaan on useasti:

        Kaste Pyhällä Hengellä.

        Esim. Jeesus sanoi:

        5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." ( Apt 1)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>>"vesikastetermiä " !!!

        "Kun JEESUS oli KASTETTU , nousi hän kohta VEDESTÄ" Matt: 3: 16 !!!
        ja Usko Toivonen sanoo , >"ei ole vesikastetermiä . . .

        Jeesus sanoo VIIMEISINÄ sanoinaan , KÄSKYN :

        "Menkää siis ja TEHKÄÄ kaikki kansat minun opetuslapsikseni KASTAMALLA heitä
        Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Mt: 28. 19

        Usko Toivosella taitaa olla joku muu "jeesus" , kun ei ainakaan Raamatun Jeesus !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>"vesikastetermiä " !!!

        "Kun JEESUS oli KASTETTU , nousi hän kohta VEDESTÄ" Matt: 3: 16 !!!
        ja Usko Toivonen sanoo , >"ei ole vesikastetermiä . . .

        Jeesus sanoo VIIMEISINÄ sanoinaan , KÄSKYN :

        "Menkää siis ja TEHKÄÄ kaikki kansat minun opetuslapsikseni KASTAMALLA heitä
        Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Mt: 28. 19

        Usko Toivosella taitaa olla joku muu "jeesus" , kun ei ainakaan Raamatun Jeesus !

        >>"Menkää siis ja TEHKÄÄ kaikki kansat minun opetuslapsikseni
        KASTAMALLA heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Mt: 28. 19<<<

        "Kastamalla heitä" viittaa uskoon tulleisiin ihmisiin, ei kaikkeen kansaan.
        Jeesus käski ensin julistaa evankeliumia Hänestä kaikille ihmisille.
        Sitten hän käski kastaa niitä, jotka olivat tulleet uskoon Häneen.
        "Joka uskoo ja kastetaan" ....

        Opetuslapseus edellyttää uskoa Jeesukseen koska opetuslapsi seuraa
        Jeesusta Kristusta. Ja koska Jeesus on Jumalan Sana, opetuslapsi
        seuraa Jumalan Sanaa ja ottaa vastaan opetusta. Se edellyttää yksilöltä
        uskoa Sanaan. Kaikki kansa ei usko Jeesukseen eikä siksi seuraa
        Jeesusta, Jumalan Sanaa. Siksi kaikkea kansaa ei kastettu eikä pidä
        kastaa. Jeesus käski kastaa vain uskovia "Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu".

        Opetuslapseksi tehdään siis julistamalla evankeliumia ja kastamalla
        evankeliumiin uskovat ja sen vastaan ottavat ihmiset. Opetuslapseuteen
        tarvitaan siksi usko ja kaste, ja tässä järjestyksessä.

        https://www.jumala-kanssamme.se/439652324/439652359

        Mvh J - K


    • Anonyymi

      Ne esikuvat ovat siksi, että on mitä mistä kinastella.

      Ne ovat kirjanoppineiden elämän leipää.

    • Anonyymi

      Ajatella jos kirjanoppineilla ei olisi mitään mistä koko ajan kinastella, niin se olisi pahempi kuin maailmanloppu. Pahempi kuin kadotus ja mieluummin sitä menisi vaikka millaiseen helvettiin takapuoltaan kärventämään kuin että ei olisi mitä kinastella.

    • Anonyymi

      Helluntailiikkeen Suomeen tuonut Olseni väitti saaneensa Amerikan helluntailaisilta sen heidän "henkikasteen".

      Ei siitä ainakaan mitään hyötyä ollut, koska mies vietiin vankilaan sodomiasta v. 1925.

      • Anonyymi

        Wikipedia
        Gerhard Olsen-Smidt työskenteli helluntaiherätyksen eteen vuoden 1911 lopusta lähtien.[8] Entinen Pelastusarmeijan upseeri oli tutustunut Yhdysvalloissa helluntaiherätykseen ja kokenut henkikasteen, minkä vuoksi tämä oli jättänyt Pelastusarmeijan.

        Keväällä 1925 Olsen-Smidt pidätettiin Helsingissä ”homoseksuaalisen hurjastelun” takia,[20] ja hänet tuomittiin huhtikuussa 1925 kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen haureudesta,[21] sillä hänellä oli ollut seksuaalisuhteita kahteen nuorukaiseen, jotka toimivat seurakunnassa.[17] Vankeustuomion jälkeen hänet karkotettiin Norjaan.[22]


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wikipedia
        Gerhard Olsen-Smidt työskenteli helluntaiherätyksen eteen vuoden 1911 lopusta lähtien.[8] Entinen Pelastusarmeijan upseeri oli tutustunut Yhdysvalloissa helluntaiherätykseen ja kokenut henkikasteen, minkä vuoksi tämä oli jättänyt Pelastusarmeijan.

        Keväällä 1925 Olsen-Smidt pidätettiin Helsingissä ”homoseksuaalisen hurjastelun” takia,[20] ja hänet tuomittiin huhtikuussa 1925 kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen haureudesta,[21] sillä hänellä oli ollut seksuaalisuhteita kahteen nuorukaiseen, jotka toimivat seurakunnassa.[17] Vankeustuomion jälkeen hänet karkotettiin Norjaan.[22]

        Ensimmäiset kasteet ja liikkeen vakiintuminen

        Olsen-Smidtin ohjauksessa yhä useammat omaksuivat aikuiskasteen näkemyksen. Helluntaiherätyksen ensimmäiset kasteet järjestettiin vuonna 1912 helluntaiherätyksen kesäjuhlilla Lempäälässä vuonna 1912. Lempäälän juhlilla puhuivat Gerhard Olsen-Smidt, Pekka Brofeldt sekä yhdysvaltalainen pastrori J. H. King.[10]

        Gerhard Olsen-Smidt järjesti 1920 Helsingissä Helluntaiseurakunnan, jonka kokoontumispaikka oli Ludviginkadulla Helsingin Sanomain salissa 4. kerroksessa ja myöhemmin Liisankatu 17:ssä.


    • Anonyymi

      Tuo Korneliuksen kodin tapahtuma, jossa Pyhä Henki vuodatettiin pakanoihin on mielenkiintoinen.

      Siinä pelastuksen evankeliumin julistaminen vaikutti uskon kuulijoissa ja he kaikki saivat ensin Pyhän Hengen kasteen.

      42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
      43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
      44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
      45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
      46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:

      Ja vasta sen jälkeen vesikasteen.

      47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"
      48 Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.
      ( Apt 10)

      Pietari todistaa vielä, että Jumala puhdisti heidän sydämensa uskolla.

      7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
      8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
      9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

      Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

      Usko Toivonen

      • Anonyymi

        Tuossa ei puhuta mitään Pyhän Hengen kasteesta.

        Pyhän Hengen he kyllä saivat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa ei puhuta mitään Pyhän Hengen kasteesta.

        Pyhän Hengen he kyllä saivat

        Juuri siitä on kysymys.

        Pietari todistaa Korneliuksen talossa olleiden Pyhän Hengen kasteesta Jerusalemiin palattuaan.

        1 Ja apostolit ja veljet ympäri Juudeaa kuulivat, että pakanatkin olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan.
        2 Ja kun Pietari tuli Jerusalemiin, ahdistelivat ympärileikatut häntä
        3 sanoen: "Sinä olet käynyt ympärileikkaamattomien miesten luona ja syönyt heidän kanssansa".

        Pietari todistaa heille:

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Pietari todistaa sen saman, mikä heille tapahtui helluntaipäivänä ( alussa )Jerusalemissa heidän huoneessa ollessaan, kun heidät kastettiin Pyhällä Hengellä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri siitä on kysymys.

        Pietari todistaa Korneliuksen talossa olleiden Pyhän Hengen kasteesta Jerusalemiin palattuaan.

        1 Ja apostolit ja veljet ympäri Juudeaa kuulivat, että pakanatkin olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan.
        2 Ja kun Pietari tuli Jerusalemiin, ahdistelivat ympärileikatut häntä
        3 sanoen: "Sinä olet käynyt ympärileikkaamattomien miesten luona ja syönyt heidän kanssansa".

        Pietari todistaa heille:

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Pietari todistaa sen saman, mikä heille tapahtui helluntaipäivänä ( alussa )Jerusalemissa heidän huoneessa ollessaan, kun heidät kastettiin Pyhällä Hengellä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Ongelma ei ole siinä, etteikö nämä Pyhän Hengen kasteen vastustajat
        tiedä Raamatun ilmoitusta. Onha se selvästi Raamatussa luettavissa
        niin kuin sinä olet osoittanut.

        Ongelma on siinä, etteivät he tahdo tietää. Ja Jumala ei tietenkään
        ilmoita itseään (Sanaansa) niille, jotka eivät tahdo tietää Hänestä,
        Sanasta.

        Sinä tämän jo tiedätkin mutta kirjoitan niiden tähden, jotka ehkä
        tulevat palstalle vain harvoin eivätkä tiedä, ettei suurin osa kirjoittajista
        tahdokaan tietää Jumalasta eikä hänen Sanastaan, puhumattakaan
        siitä, että tahtoisivat seurata Jeesusta ja ottaa vastaan opetusta ja
        tietoa Sanasta. Heidän motiivinsa kirjoittaa on kokonaan muut asiat.

        Mvh J - K


    • Anonyymi

      Johannes saarnasi.
      Mark 1 : 8
      Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä.
      Siis jeesus itse kastaa Pyhällä Hengellä.
      Ihmisen osana on uskoa evankeliumi, tehdä parannus ja kääntyä syntielämästään pois. Kun hän uskoo Jeesukseen ja Hänen verensä voimaan, Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä.
      Minun kohdallani oli niin, että odotin kolme vuotta ja rukoilin Pyhän Hengen täyteyttä. Sitten Lähetysseurakunnassa vanhimmistoveljet rukoilivat ja täytyin Pyhällä Hengellä. Paljon en puhunut kielillä, mutta voima tuli elämääni. Se voima ei jättänyt minua, vaikka elämään tuli myöhemmin kriisi. Päinvastoin, Jumala auttoi siinäkin. Olen tänään onnellinen. Kaikki ahdistukset ovat takana päin. Tänäkin iltana polvistun Jumalani edessä ja puhun halutessani kielillä. Voin rukoilla toisten puolesta. Jeesuksen Henki rukoilee esim vainottujen puolesta.

      • Anonyymi

        Sanasta löyty varsin helposti kymmeniä Sanan kohtia, jotka kumoavat luterilaisen kasteessa uskoon-opin. Esimerkiksi: tietäen, veljet, te Jumalan rakastetut, teidän valitsemisenne:
        että meidän evankeliumimme tuli teidän tykönne, ei ainoastaan sanana, vaan myös voimana ja Pyhässä Hengessä ja suurella varmuudella-niinkuin tiedätte, millaisia me olimme teidän keskuudessanne, teidän tähtenne-
        ja teistä tuli meidän seuraajiamme ja Herran, kun suuressa ahdingossa otitte sanan vastaan ilolla Pyhässä Hengessä.
        Ei sanaakaan kummeista tai kastemaljoista tai vesirituaalista, vaan uskossa evankeliumin vastaan ottaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanasta löyty varsin helposti kymmeniä Sanan kohtia, jotka kumoavat luterilaisen kasteessa uskoon-opin. Esimerkiksi: tietäen, veljet, te Jumalan rakastetut, teidän valitsemisenne:
        että meidän evankeliumimme tuli teidän tykönne, ei ainoastaan sanana, vaan myös voimana ja Pyhässä Hengessä ja suurella varmuudella-niinkuin tiedätte, millaisia me olimme teidän keskuudessanne, teidän tähtenne-
        ja teistä tuli meidän seuraajiamme ja Herran, kun suuressa ahdingossa otitte sanan vastaan ilolla Pyhässä Hengessä.
        Ei sanaakaan kummeista tai kastemaljoista tai vesirituaalista, vaan uskossa evankeliumin vastaan ottaminen.

        Tuossa ei ole mitään luterilaisuuden vastaisia


    • Anonyymi

      Kaiken voitte tehdä oppien mukaan mutta jos RAKKAUTTA ette löydä ,olette väärällä tiellä.
      Ilman Rakkautta te,ette ole mitään.

      • Anonyymi

        Luterilaisen opin mukaan Pyhä henki tulee vauvaan siten, että pappi kastelee lapsen otsaa ja mumisee joitakin loitsuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisen opin mukaan Pyhä henki tulee vauvaan siten, että pappi kastelee lapsen otsaa ja mumisee joitakin loitsuja.

        Raamatussa:
        "Puhdistaaksesi heidät , TEE NÄIN : "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa VETTÄ:"
        4 Moos: 8: 7

        "Minä VIHMON teidän PÄÄLLENNE puhdasta VETTÄ , niin että te puhdistutte"
        Hes: 36: 25

        helluntailaisten "voitto" on herjata RAAMATUN SANAA .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa:
        "Puhdistaaksesi heidät , TEE NÄIN : "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa VETTÄ:"
        4 Moos: 8: 7

        "Minä VIHMON teidän PÄÄLLENNE puhdasta VETTÄ , niin että te puhdistutte"
        Hes: 36: 25

        helluntailaisten "voitto" on herjata RAAMATUN SANAA .

        Luterilaiset loitsuavat ja tekevät taikurien merkkejä. Pakanallinen vedenvaluttelu otsaan- sakramentti suoritetaan kaavan mukaan. Kastekaavan tarkoitus on saada aikaa yliluonnollinen tapahtuma. Wikipedian mukaan: "Loitsut ovat lausuttujen, kuiskattujen, ajateltujen tai laulettujen sanojen ketjuja, joilla on tarkoitus vaikuttaa tapahtumien kulkuun tai aikaansaada jotain tapahtumaan yliluonnollisesti. Loitsut luetaan muistista tai loitsukirjoista, ja tätä kutsutaan loihtimiseksi, loitsuamiseksi tai manaamiseksi."
        Luterilaiset sakramentit ovat loitsuamista, joilla yritetään saada tavallinen vesi muuttumaan ikuisen elämän antajaksi ja viini muuttumaan vereksi.


      • Anonyymi

        Mutta luterinen kaste ei ole rakkaus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa:
        "Puhdistaaksesi heidät , TEE NÄIN : "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa VETTÄ:"
        4 Moos: 8: 7

        "Minä VIHMON teidän PÄÄLLENNE puhdasta VETTÄ , niin että te puhdistutte"
        Hes: 36: 25

        helluntailaisten "voitto" on herjata RAAMATUN SANAA .

        Raamatun sanaa

        7 Ja puhdistaaksesi heidät tee näin: Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä, ja ajattakoot he koko ruumiinsa partaveitsellä ja peskööt vaatteensa ja puhdistakoot itsensä.
        8 Ja sitten he ottakoot mullikan sekä siihen kuuluvana ruokauhrina öljyllä sekoitettuja lestyjä jauhoja; ja ota toinen mullikka syntiuhriksi.
        9 Tuo sitten leeviläiset ilmestysmajan eteen sekä kokoa kaikki Israelin kansa.
        10 Ja kun olet tuonut leeviläiset Herran eteen, laskekoot israelilaiset kätensä leeviläisten päälle,
        11 ja Aaron toimittakoon leeviläisille israelilaisten puolesta heilutuksen Herran edessä, että he kelpaisivat Herran palvelukseen.
        12 Mutta leeviläiset laskekoot kätensä mullikkain pään päälle, ja valmista toinen syntiuhriksi ja toinen polttouhriksi Herralle, toimittaaksesi sovituksen leeviläisille.
        13 Aseta sitten leeviläiset Aaronin ja hänen poikiensa eteen ja toimita heille heilutus Herran edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaiset loitsuavat ja tekevät taikurien merkkejä. Pakanallinen vedenvaluttelu otsaan- sakramentti suoritetaan kaavan mukaan. Kastekaavan tarkoitus on saada aikaa yliluonnollinen tapahtuma. Wikipedian mukaan: "Loitsut ovat lausuttujen, kuiskattujen, ajateltujen tai laulettujen sanojen ketjuja, joilla on tarkoitus vaikuttaa tapahtumien kulkuun tai aikaansaada jotain tapahtumaan yliluonnollisesti. Loitsut luetaan muistista tai loitsukirjoista, ja tätä kutsutaan loihtimiseksi, loitsuamiseksi tai manaamiseksi."
        Luterilaiset sakramentit ovat loitsuamista, joilla yritetään saada tavallinen vesi muuttumaan ikuisen elämän antajaksi ja viini muuttumaan vereksi.

        Uudestikastajien kaste on noituutta ja taikaa

        Kristillinen kasteella ei ole mitään tekemistä loitsujen kanssa


    • Anonyymi

      Sinä lutku herjaat elävää Jumalaa: Minä VIHMON teidän PÄÄLLENNE puhdasta VETTÄ , niin että te puhdistutte. EIKÖ MAHDU KALLOOSI? KYSEESSÄ OLI SYNTIUHRIN TUHASTA VALMISTETTU PUHDISTUSVESI. Onko kirkkojenne sakastissa teurastamo? Vai mistä saatte syntiuhrin tuhkaa valmistaaksenne puhdistuvettä.
      Tässä vielä resepti kasteveden valmistukseenne:
      Käske israelilaisia tuomaan sinulle ruskeanpunainen, virheetön hieho, jossa ei ole mitään vammaa ja jonka päälle iestä ei vielä ole pantu.
      Antakaa se pappi Eleasarin haltuun, ja vietäköön se leiristä ulos ja teurastettakoon hänen edessänsä.
      Sitten pappi Eleasar ottakoon sen verta sormeensa ja pirskoittakoon sen verta ilmestysmajan etupuolta kohti seitsemän kertaa.
      Ja hieho poltettakoon hänen nähtensä; nahkoinensa, lihoinensa ja verinensä ynnä rapoinensa se poltettakoon.
      Mutta pappi ottakoon setripuuta, isoppikorren ja helakanpunaista lankaa ja viskatkoon ne tuleen, missä hieho palaa... Sitten joku, joka on puhdas, kootkoon hiehon tuhan ja pankoon sen talteen leirin ulkopuolelle puhtaaseen paikkaan. Ja säilytettäköön se israelilaisten seurakunnalle puhdistusvettä varten. Tämä on syntiuhri.

      • Anonyymi

        "Puhdistaaksesi heidät; TEE NÄIN: "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vetyä"
        4 Moos: 8: 7


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Puhdistaaksesi heidät; TEE NÄIN: "Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vetyä"
        4 Moos: 8: 7

        >>>"vetyä"<<< so. VETTÄ


      • Anonyymi

        Niin oli ha puhdistava vesi oli kasteen esikuva


    • Anonyymi

      Se Pyhä Henki se pitää kumota eikä miettiä vettä. Ei se vesi kuitenkaan itsessään mitää ntee, kun ihminen kuitenkin peseytyy usein vedellä, sekä kastuu kesällä sateella. Olennainen juttu on herjata Pyhää Henkeä ja mitätöidä se. Ja siinä sivussa tietenkin herjata myös ne, jotka kuvittelevat Pyhän Hengen olevan olemassa kuten Raamattuu sanoo. Se usko pitää herjoilla kumota.

      • Anonyymi

        kasteessa annetaan Pyhä Henki:

        "kukin teistä KASTEEN Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi , silloin te
        saatte Pyhän Hengen lahjan,
        sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu" Apt: 2: 38-39

        ei Raamatun mukaan Pyhää Henkeä ERIKSEEN huudeta , vaan kasteessa,
        "silloin te saatte Pyhän Hengen lahjan"


    • Anonyymi

      Vesikaste eli kun käy suihkussa ottaa kasteen.

      • Anonyymi

        Vettä sieltä tulee jos vedestä kinastellaan.

        Pyhään Henkeen pitää kynnet iskeä.

        Sitä herjata eikä vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vettä sieltä tulee jos vedestä kinastellaan.

        Pyhään Henkeen pitää kynnet iskeä.

        Sitä herjata eikä vettä.

        Luterilainen kaste on kusetusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen kaste on kusetusta.

        Ei luterilaisilla ole omaa kastetta

        Helluntailainen symbolikaste on kusetusta


    • Anonyymi

      Helluntailiikkeen Suomeen tuonut Olseni sai Aerikassa sen helluntailaisten "henkikasteen"....mutta jo v.. 1925 vietiin vankilaan sodomiasta 6 kk ja karkotettiin Norjaan.

      • Anonyymi

        Homohenki voi antaa sen henkikasteen, kun voitelee ihmisen valtaansa.


    • Anonyymi

      Ef.4:5 Yksi kaste.

      Room.6:3 " Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?

      Kristillinen yksi kaste: Henki,vesi ja veri yhdessä ovat.

      Ei ole erikseen useita erilaisia kasteita.

      • Anonyymi

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse sisälle Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse sisälle Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse sisälle Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]

        Jeesuksen käyttämä sana "vesi" tarkoittaa alkukielen mukaan tavallista vettä, "primary element"

        2. Piet. 3:5

        Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta .

        Kristillinen yksi kaste on luomistapahtuma, missä Jumala luo ihmisen uudeksi ikuisesti eläväksi olennoksi, Kristuksen ruumiin jäseneksi.


    • Anonyymi

      Älä ota helluntailaisten kokouksissa mitään irtohenkiä ja henkikokemuksia vastaan "Jeesuksina", kuten he hokevat.

      Helluntailaiset ottavat vastaan villitseviä epäpyhiä hurmoshenkien kosketuksia henkikasteita ja jeesuksina.

      Jeesuksen mukaan ensin on otettava vastaan Jumalan lakien ja käskyjen tekeminen. Vasta sitten Jeesus voi ilmestyä ihmiselle. Ei muuten.

      Joh. 14:21

      Joka on ottanut vastaan minun KÄSKYNI JA NOUDATTAA NIITÄ, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni."

    • Anonyymi

      Jeesus antoi eläissään oikeille 12 opetuslapsille Pyhän Hengen.

      Mutta ei sitä tapahtumaa kasteeksi kutsuta.

      Joh. 20:22

      Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki."

    • Anonyymi

      Kristilliseen yhteen KASTEESEEN kuuluu aina vesi+Henki+sovintoveren osallisuus.
      Ne yhdessä ovat.

      Ap. t. 2:38

      Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

      1. Joh. 5:8

      Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

    • Anonyymi

      Niin kuin olette huomanneet pakkovauvakastetut ovat valehdelleet jatkuvasti, kun heidän tekstejään vertaa Raamatun teksteihin. Tämä johtuu siitä että he eivät ole kristittyjä vaan jumalattomia!

      • Anonyymi

        Kuten olette huomanneet useamman kerran kylvetetty herjaa kristittyjä koko ajan

        Tuo jumalaton pedo haluaa uskovien lapsia


    • Anonyymi

      Pyhälle Hengelle pitää antaa isän kädestä.

      Se on kaiken pahan alku.

      Muutoin olis aivan rauhallista.

    • Anonyymi

      Parhaimi ja Olseni liittyi Mikve-pesuun lihan saastan pesemiseksii yhdynnän ja kuukautisten vuoksi. Siinä mentiin kokonaan veden alle uppeluksiin katseilta piiloon.

    • Anonyymi

      Ei-helluntailainen kommentti:

      1.Korinttolaiskirje:
      12:13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

      • Anonyymi

        Kaikki kasteet tehtiin vedestä ja Hengestä.

        Ei sitä hoviherraakaan millään pelkällä henkikasteella kastettu.

        Ap. t. 8:36

        Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"

        Ilman vettä ei ole Kristillistä kastetta.

        Helluntailaisten henkivaltojen kosketukset eivät ole mikään kristillinen yksi kaste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kasteet tehtiin vedestä ja Hengestä.

        Ei sitä hoviherraakaan millään pelkällä henkikasteella kastettu.

        Ap. t. 8:36

        Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"

        Ilman vettä ei ole Kristillistä kastetta.

        Helluntailaisten henkivaltojen kosketukset eivät ole mikään kristillinen yksi kaste.

        Ei-helluntailainen kommentti:

        Sinulla näyttää olevan dogma, että (Raamatun ulkopuolella) on jokin kaikille selvä "kristillinen" vesikaste, ja sillä väittelit selvää Raamatun kohtaa vastaan, jossa puhutaan hengestä. Että hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi. Tajuatko, että tässä puhutaan hengellisistä asioista, ei siitä, että fyysisellä vesikasteella tehdään fyysinen yksi ruumis kaikista, kuin olisi jonkin sortin irstailua uima-altaassa. Tämä Raamatun kohta puhuu hengellisestä ruumiista, Kristuksen ruumiista, joka on seurakunta.

        1.Korinttolaiskirje:
        12:13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.


    • Anonyymi

      Helluntaina 3000 ihmistä kastettin Kristityksi yhdellä kasteella, missä on sekä vesi, että Henki ja sovintoveren osallisuus yhdessä ja samassa kasteessa.

      Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

      Ensin syntien pois pesu vedellä pesten ja sitten vasta voi tulla Pyhä Henki puhtaaseen ja tyhjään sydämeen sydämeen asuvaiseksi.

      • Anonyymi

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

        Mikäli Kristillisen yhden kasteen kolmesta todistajasta yksikin puuttuu, niin silloin kyse ei ole Kristillisestä kasteesta, vaan jostain ihan muusta asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

        Mikäli Kristillisen yhden kasteen kolmesta todistajasta yksikin puuttuu, niin silloin kyse ei ole Kristillisestä kasteesta, vaan jostain ihan muusta asiasta.

        1.Joh.5
        6 Tämä on se, joka vedellä ja verellä tulee, Jesus Kristus, ei ainoastansa vedellä, vaan vedellä ja verellä. Ja Henki todistaa, että Henki on totuus.
        7 Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:
        8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1.Joh.5
        6 Tämä on se, joka vedellä ja verellä tulee, Jesus Kristus, ei ainoastansa vedellä, vaan vedellä ja verellä. Ja Henki todistaa, että Henki on totuus.
        7 Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:
        8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

        Luterilaisuus perustuu katolilaisuuteen: Luterilaisen kirkon katolinen äitikirkko on saanut alkunsa Sanan totuuden myymisestä eli luopumisesta Raamatun ilmoituksesta.
        Kirkko on jo aikoja sitten, syntynsä alussa myynyt totuuden uskoon tulosta, sovituksesta ja seurakunnasta saadakseen maailman hyväksynnän.


      • Anonyymi

        Pietari todistaa, että Jumala puhdistaa sydämet uskolla.

        Korneliuksen kodissa Pietarin juistaessa pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta:

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Tästä Raamatun ilmoituksesta käy ilmi, että Korneliuksen kodissa olevat saivat kuulla sanoman, että joka uskoo Herraan Jeesukseen syntiensä sovittajana, saa syntinsä anteeksi.

        Ja kuten voimme lukea, niin tapahtuikin jo ennen vesikastetta.
        Kaikki kuulijat saivat Pyhän Hengen jo ennen vesikastetta.

        Samasta tapahtumasta Pietari todistaa uskosta:

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?" ( Apt 11)

        Ja uskon merkityksestä sydämen puhtauteen:

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietari todistaa, että Jumala puhdistaa sydämet uskolla.

        Korneliuksen kodissa Pietarin juistaessa pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta:

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Tästä Raamatun ilmoituksesta käy ilmi, että Korneliuksen kodissa olevat saivat kuulla sanoman, että joka uskoo Herraan Jeesukseen syntiensä sovittajana, saa syntinsä anteeksi.

        Ja kuten voimme lukea, niin tapahtuikin jo ennen vesikastetta.
        Kaikki kuulijat saivat Pyhän Hengen jo ennen vesikastetta.

        Samasta tapahtumasta Pietari todistaa uskosta:

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?" ( Apt 11)

        Ja uskon merkityksestä sydämen puhtauteen:

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Jaak. 2:20

        Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?


    • Anonyymi

      Mitä mieltä helluntailaiset on, pestiinkö sitä Parhamin ja Olsenin käyttämää kastepaljua koskaan?

    • Anonyymi

      Yksikin helluntailainen pastori opetti, että Paavalin mukana härkävaljakko veti betonista valettua suurta kastepaljua mukanaan lähetysmatkoilla. Sillä sematkanteko oli niin hidasta.
      Toinen yritti puolustella upotustekniikkaa sillä, että Jeesus haudattiin maaahan kaivettuun kuoppaan upottamalla sinne. Siitä tulee se sana upotus.

      • Anonyymi

        "haudattu kasteen kautta", > HENGELLINEN hautaaminen , ei fyysinen, > "lihan hautaaminen"

        "sillä liha ja veri ei peri Jumalan valtakuntaa" 1 Kor: 15


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "haudattu kasteen kautta", > HENGELLINEN hautaaminen , ei fyysinen, > "lihan hautaaminen"

        "sillä liha ja veri ei peri Jumalan valtakuntaa" 1 Kor: 15

        Eikä myöskään vedestä ja maailman hengestä syntyneet peri Jumalan valtakuntaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "haudattu kasteen kautta", > HENGELLINEN hautaaminen , ei fyysinen, > "lihan hautaaminen"

        "sillä liha ja veri ei peri Jumalan valtakuntaa" 1 Kor: 15

        Jeesus haudattiin fyysisesti! Eikö ole sinulla mitään korvien välissä?????


      • Anonyymi

        Pakkovauvakastettu valehtelee aina!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus haudattiin fyysisesti! Eikö ole sinulla mitään korvien välissä?????

        Jeesus ei ollut upoksiin asti vedessä.

        arkeologiset piirrokset kertoo , Jeesus on pää painukissa , jossa Johannes valaa
        vettä hänen päähänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei ollut upoksiin asti vedessä.

        arkeologiset piirrokset kertoo , Jeesus on pää painukissa , jossa Johannes valaa
        vettä hänen päähänsä.

        Jospa laitat viitteen "uutiseesi".

        "arkeologiset piirrokset kertoo , Jeesus on pää painukissa , jossa Johannes valaa
        vettä hänen päähänsä."

        Mikähän arkeologinen piirros mahtaa olla kysymyksessä?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "haudattu kasteen kautta", > HENGELLINEN hautaaminen , ei fyysinen, > "lihan hautaaminen"

        "sillä liha ja veri ei peri Jumalan valtakuntaa" 1 Kor: 15

        Perisynti ja kadotustuomio haudataan kasteessa pois, jotta ihminen heräisi ikuiseen elämään ja ylösnousemukseen.

        Kristukseen kastamaton on edelleen kadotustuomion alainen, eikä elä ikuisesti.

        Room. 6:4

        Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista.


    • Anonyymi

      Etiopialaisen eunukin kastetapausta hellarit käyttää puolustellessaan: Ei mainittu lapsia kastetun!

      • Anonyymi

        Oletko kuohittu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kuohittu?

        Hellarit olisi tehnyt ympärileikkauksen toiseen kertaan, jos Parhami olisi elänyt 2000 v, aikaisemmin.


    • Anonyymi

      Apt 1 4-5
      Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssaan, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymintä, jonka te olette minulta kuulleet."
      5 "Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näiden päivien jälkeen."

      • Anonyymi

        Ei niitä juttuja Raamatusta saa ottaa!

        Ne ovat kuitenkin täynnä käännösvirheitä ja milloin lie joku muistiin kirjoittanut että mitä mahdettu oikein sanoa.

        Ei ne asiat mene Raamatun mukaan, vaan siten miten itse keksitty.


      • Anonyymi

        Siinä puhutaan helluntain kasteesta vedestä syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saamiseksi. Ne on yksi ja sama asia ja yksi kaste. Ei erilaisia kasteita.

        Helluntaina 3000 syntistä kastettiin vedellä ja he saivat siinä kasteessa Pyhän Hengen lahjan puhdistettuun sydämeensä.

        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. Teille ja teidän lapsille tämä on tarkoitettu."

        Raamattu puhuu KASTEESTA. Kolme todistajaa tarvitaan.

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä puhutaan helluntain kasteesta vedestä syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saamiseksi. Ne on yksi ja sama asia ja yksi kaste. Ei erilaisia kasteita.

        Helluntaina 3000 syntistä kastettiin vedellä ja he saivat siinä kasteessa Pyhän Hengen lahjan puhdistettuun sydämeensä.

        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTE Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. Teille ja teidän lapsille tämä on tarkoitettu."

        Raamattu puhuu KASTEESTA. Kolme todistajaa tarvitaan.

        1. Joh. 5:8

        Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

        Siinä puhutaan juurikin Pyhän Hengen kasteesta.

        3 ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta.
        4 Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
        5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." ( Apt 1)

        Ja tämähän tapahtui helluntaipäivänä seuraavasti:

        1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi. ( Apt 2)

        Näin se tapahtui, Pyhän Hengen kaste.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Eiköhän se Olseni sinne paljuun vienyt niitä poikia ja sitä henkeä itsestään siellä niihin poikiin siirsi käsistään?

    • Anonyymi

      Jaak. 2:20

      Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?

      Lahkolaisten irtousko ei kenenkään syntejä pese eikä synnytä ihmistä uudeksi vedestä ja Hengestä. Ne asiat tapahtuu Jumalan tekona Kristillisessä kasteessa vedestä ja Hengestä.
      Mutta se yksi kaste on tallessa enää vain vanhoissa Kristillisissä kirkoissa, missä Jumalan sana ja laki uskotaan todeksi. Se tekee sen minkä lupaa.

      • Anonyymi

        Niin, tämä kastettu kansakunta ei ole tunnistettavissa uskon teoista, vaan epäuskon teoista.

        Syntielämä on rakkauden kohde, ei Herra Jeesus.

        16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
        ( Joh 3)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Ei Jeesus puhunut opetuslapsille mistään tulevasta helluntaista, vaan siitä miten opetuslapset saavat kukin henkilökohtaisen Pyhän Hengen kasteen. Erotuksensa vesikasteesta.

      Ei Jeesus sanonut, että odottakaa niin tulee yksi kertarysäys Pyhää Henkeä missä puhutaan kielillä ja siinä se sitten onkin.

      • Anonyymi

        Niin, se tapahtui helluntaipäivänä.

        49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta." ( Luuk 24)

        4 Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
        5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."
        ( Apt 1)

        1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi. ( Apt 2)

        Ensin juutalaisille ja sitten pakanoille.

        Pyhän Hengen vuodatus pakanoihin tapahtui Korneliuksen kodissa.

        38 te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet; sillä Jumala oli hänen kanssansa.
        39 Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat.
        40 Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä,
        41 ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen, kuin hän oli kuolleista noussut.
        42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Uskon merkitys.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Olisi Isä, Poika ja Pyhä Henki ja Pyhä Henki kuolisi helluntain jälkeen.

    • Anonyymi

      Niin ei Jeesus puhunut mitään kertasuorituksesta helluntaina, että tulee sellainen outo tapahtuma tapahtumaan ja sitten voitte unohtaa sen. Pitää olla aika outo ajatusmaailmaa jos muokkaa sellaisen käsityksen että Pyhä Henki on vain kerran ilmestynyt ja loppuaika sitten täytyy pärjätä ilman sitä lihallisesti vain kinastellen ja herjaillen toinen toisiaan. Aika oudon perinnön Jeesus olisi silloin jättänyt. Tai se ei ole Jeesuksen perintö, vaan siihen on osallisena aivan toiset tahot.

    • Anonyymi

      Kreikankielen Babtizo muuten ihan kirjaimellisesti tarkoittaa UPOTTAA pinnan alle!

      https://www.bibletools.org/index.cfm/fuseaction/Lexicon.show/ID/G907/baptizo.htm

      Eli ei ne tiputellu mitään pienen pieniä vesipisaroita kenenkään päälle ;=)) Tosin löytyyhän noita käännösvirheitä muutenkin kuten esim kreikankielen Basanizo mikä puolestaan...no...sitä voisi ehkä parhaiten kuvata koettelemukseksi.

      https://www.bibletools.org/index.cfm/fuseaction/Lexicon.show/ID/G928/basanizo.htm

      "Ja kun hän näki heidän soutaessaan olevan hädässä(Basanizo) sillä tuuli oli heille vastainen, tuli hän neljännen yövartion vaiheilla heidän luoksensa kävellen järven päällä ja aikoi kulkea heidän ohitsensa."

      Markuksen Evankeliumi 6 luku 48 jae

      Alunperin oli muuten koetinkivi jolla koeteltiin metalleja niiden aitouden paljastamiseksi...esim kulta tai hopea

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-19.png

      Juu tosta tule esim jenkkien Touchstone-Pictures studion virallinen nimi jonka muuten Disney alunperin perusti kun ne halus pistää niiden "aidot leffat" aikuisten katseltavaksi mutta ei kehdannu-uskaltanu omalla brändillään ;=))

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-20.png

      Juu siitä sitten tulee tuo Kreikankielen sana kidutukselle! Mielenkiintoiseksi asian tekee se että esim Jeesuksen ja opetuslasten venettä kirjaimellisesti KOETELTIIN tuulessa! Silti vene ei vaurioitunut tai kukaan edes pudonnut kyseiseen lammikkoon eli siis Genesarethin järveen. Mutta juu se nyt kumminkin on taas kirkon toimesta käännetty kirjaimellisesti ikuiseksi kidutukseksi kun ne alkuperäiset Latinan kieliset kääntäjät kirjaimellisesti ei osannu Kreikkaa ja sitten puolestaan Luther käänsi sen saman sanan Latinasta Germaaniselle Saksan kielelle. Eli pikkuvauvat täytyy kirjaimellisesti kastaa kahdella tai kolmella vesitipalla tai muuten ne joutuu helvettiin ja kadotukseen ;=))

      Ööh...ei muuten joudu! Mitään "helvettiä" ei siellä isossa kirjassa käytännössä ole ollenkaan! Helvetti on Hela Jumalattaren valtakunta ja Hades puolestaan on sen Kreikankielinen vastine! Raamatun lopun tulinen järvi on kirjaimellisesti suuri sielujen JALOSTUSKAMMIO alkutekstin mukaan! Ja jalostus kestää kunnes se on saavuttanut tarkoituksensa...mikä teknisesti voi myös olla kyseisten sielujen kuolema kun tuo Yahuah luojajumalan ikuinen tuli on käytännössä kuluttanut heidät pois!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-21.png

      Mutta juu...kyse ei todellakaan ole mistään manalasta. Jeesuksen varoitus Ge-hennasta liittyy siis Ge-himonin laaksoon(juu ei lausuta eikä kirjoiteta ihan noin! Alkuperäiset Heprealaiset termit on suoraan sanoen raiskattu jo Kreikankielisessä käännöksessä) joka oli silloisen Jerusalemin eteläpuolella sijaitseva kaatopaikka jossa poltettiin esim kerjäläisten ja kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumiita että RUTTOBAKTEERI ei pääsisi niistä leviämään ja käytännössä TAPPAMAAN kaikkia Jerusalemin asukkaita! Juuri tähän liittyi myös kuvaukset ihmisiä alati syövistä MADOISTA jotka käytännössä olivat nimenomaan MÄTÄNEVÄÄ LIHAA puhdistavia elemenettejä!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-22.png

      Mutta juu turha kenellekään tällä palstalla(tai missään muuallakaan) on mitään totuutta kertoa! Ne vaan INTTÄÄ itsepintaisesti mitä niiden herra Luther oppi Paavinkirkolta eli suurelta portolta ;=))

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-23.png

    • Anonyymi

      Henkikasteesta oli kyse ja joka väittää että Pyhä Henki on Raamatussa kertasuoritus edustaa harhaoppien aatelia.

      • Anonyymi

        kertasuorituksena Pyhä Henki annetaan , kasteessa,

        "kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen , syntienne anteeksisaamiseksi, silloin
        te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 38-39

        ei Pyhää Henkeä tarvitse uudelleen huutaa , pyytää , kun Pyhä Henki annettu,
        >"sisällisesti teissä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kertasuorituksena Pyhä Henki annetaan , kasteessa,

        "kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen , syntienne anteeksisaamiseksi, silloin
        te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 38-39

        ei Pyhää Henkeä tarvitse uudelleen huutaa , pyytää , kun Pyhä Henki annettu,
        >"sisällisesti teissä"

        aiemmin puhuttiin että nyt tuli kylälle sähköt !

        no mitä sitten, oliko se jokin kertaväläys talojen lampuissa kuten luterilaiset sokeat näyttää yrittävän selittää, vai ihanko se alkoi vaikuttaa myös huomennakin, onko sakastissa kyetty ajattelemaan aihetta!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kertasuorituksena Pyhä Henki annetaan , kasteessa,

        "kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen , syntienne anteeksisaamiseksi, silloin
        te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 38-39

        ei Pyhää Henkeä tarvitse uudelleen huutaa , pyytää , kun Pyhä Henki annettu,
        >"sisällisesti teissä"

        helluntailaisten demoniset irtohenget tulee ja valuu pois. siksi niiden kaatajapastoreiden perässä pitää juosta hakemassa lisää sitä hurmoshenkeä, mikä on villtsevä henki henkimaailmasta,, siihen tulee addiktio. hellarit joutuvat vieraan hengen orjaksi, jos ottavat uudestikasteen tai menevät sellaisen kaatajapastorin käsien alle.


    • Anonyymi

      Jordanilla kasteita tehtiin turvallisesti matalan veden kohdassa joen ylityspaikassa. Jossa joki voitiin kävellen ylittää molempiin suuntiin. Ihmisiä tuli joen vastarannalta kävellen katsomaan Johenneksen kastetoimintaa.

      Vanhimmat säilyneet argeologiset piirrokset Jeesuksen kasteesta kuvaavat, kun Jeesus seisoo matalassa vedessä kumartuneena eteenpäin ja Johannes valaaa käsistään vettä Jeesuksen pään päälle. Sen jälkeen Pyhä Henki tuli Jeesuksen pään päälle.

      Mark. 1:5

      Ja koko Juudean maa ja kaikki jerusalemilaiset vaelsivat hänen tykönsä, ja hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.

      Alkuseurakunta kokoontui kodeissa, missä tehtiin kasteita,kun koko perhe kastettiin heti perheenpään määryksestä samaan uskoon hänen kanssaan. MItään sekauskoisia perheitä ei sen ajan yhteiskunnassa hyväksytty. Yhteiskunta oli patriarkaalinen. Perheenpää määräsi pienemmistäkin asioista, kuin siitä mihin uskoon perhekunta on kastettu.

      Kastettavat olivat erilaisia tilanteita, oli yksinäisiä ihmisä, lapsettomia pariskuntia, lapsiperheitä, perhekuntia, mikä tarkoitti kaikkien perheenpään taloudesta riippuvien ihmisten kastamista, niin palvelijat, orjat perheineen ja lapsineen kuin omat kaikki perheenjäsenet kastettiin heti perheenpään määräyksestä samaan uskoon hänen kanssaan.

      Suurin tiedetty perhekuntakaste käsitti 500 eri ikäisen ihmisen kastamisen Kristityiksi perheenpään määräyksestä.

      Juutalaisten pyhille lammikoille meneminen kasteita tekemään olisi tarkoittanut kivityskuolemaa vääräuskoisena.

      "Heti paikalla, keskellä yötä, vanginvartija otti heidät hoiviinsa ja pesi ruoskaniskujen haavat, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin heti.

      "Ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.

      • Anonyymi

        Pakkovauvakastettu valehtelija miksi piti mennä Jordanille ja KAHLATA veteen?

        "Vanhimmat säilyneet argeologiset piirrokset Jeesuksen kasteesta"
        Nämä kuvat on teetättänyt Katolinen kirkko!

        Vauvakaste on vitsi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkovauvakastettu valehtelija miksi piti mennä Jordanille ja KAHLATA veteen?

        "Vanhimmat säilyneet argeologiset piirrokset Jeesuksen kasteesta"
        Nämä kuvat on teetättänyt Katolinen kirkko!

        Vauvakaste on vitsi!

        Pakkovauvakastettu tässä linkissä on sinulle "argeolokinen" kuva helluntaista, jossa Maria on seurakunnan pää.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Helluntai


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkovauvakastettu valehtelija miksi piti mennä Jordanille ja KAHLATA veteen?

        "Vanhimmat säilyneet argeologiset piirrokset Jeesuksen kasteesta"
        Nämä kuvat on teetättänyt Katolinen kirkko!

        Vauvakaste on vitsi!

        Johannen ja Jeesus astui veteen ja astui vedestä pois.

        Jordanilla oli useita joen ylityspaikkoja, jossa joki voitiin ylittää kävellen molempiin suuntiin.

        Ei siellä ketään painettu kokonaan veden alle uppeluksiin. Eikä ihmisillä ollut mitään erillisisiä kastevaatteita.
        Johannes valoi käsistään vettä kastettavan pään päälle.

        Pyhä Henki tuli kastettavan pään päälle Kyyhkysen hahmossa.

        Kasteessa Jeesus kruunattiin ylimmäisen papin virkaan.

        Jes. 12:3

        Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johannen ja Jeesus astui veteen ja astui vedestä pois.

        Jordanilla oli useita joen ylityspaikkoja, jossa joki voitiin ylittää kävellen molempiin suuntiin.

        Ei siellä ketään painettu kokonaan veden alle uppeluksiin. Eikä ihmisillä ollut mitään erillisisiä kastevaatteita.
        Johannes valoi käsistään vettä kastettavan pään päälle.

        Pyhä Henki tuli kastettavan pään päälle Kyyhkysen hahmossa.

        Kasteessa Jeesus kruunattiin ylimmäisen papin virkaan.

        Jes. 12:3

        Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.

        Kuin Jeesus kastettu oli, astui hän kohta ylös vedestä: ja katso, taivaat aukenivat hänelle, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas, niinkuin kyyhkyisen, ja tulevan hänen päällensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkovauvakastettu valehtelija miksi piti mennä Jordanille ja KAHLATA veteen?

        "Vanhimmat säilyneet argeologiset piirrokset Jeesuksen kasteesta"
        Nämä kuvat on teetättänyt Katolinen kirkko!

        Vauvakaste on vitsi!

        Useamman kerran kylvetetty on taas vauvojensa lumoissa
        Uudestikaste on vitsi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkovauvakastettu tässä linkissä on sinulle "argeolokinen" kuva helluntaista, jossa Maria on seurakunnan pää.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Helluntai

        Uudestikastajien seurakunnan pää on siis Maria!!!


    • Anonyymi

      Upotuskasteen esikuva tulee Hinduilta Gagnes-virran kasteista. Mutta se ei ole kristillinen kaste.

    • Anonyymi

      Katakombien vainotut kristityt kastoivat heti lapsensa ja hakkasivat kallioon lapsen syntymäpäivän, kastepäivän ja kuolinpäivän. Ne päivämäärät on siellä vieläkin nähtävissä.

      Amerikkalaisen homon perustaman lahkon kannattajat tulevat tänne huutamaan, että he tekivät väärin.

      • Anonyymi

        Nuo katakombien kirjoitukset ovat vasta 300-luvulta jKr, joten luterilainen lahko ei niillä voi puolustaa harhaoppiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo katakombien kirjoitukset ovat vasta 300-luvulta jKr, joten luterilainen lahko ei niillä voi puolustaa harhaoppiaan.

        Helluntailainen lahko ei peruste edes Raamatulla


    • Anonyymi

      Harhaoppiset väittävät, että Pyhä Henki oli kertasuoritus silloin helluntaina eikä sitä enää sen jälkeen ole koskaan esiintynyt missään. Pyhä Henki ilmestyi vain ja ainoastaan silloin helluntaina eikä se enää ole elossa. Se on harhaoppisten pääpointti kun herjaavat ja vastustavat kaikkea hengellistä sen rinnalla että ihminen itse loisi omalla opillaan ja omilla perinnäissäännöillä uskon eikä Pyhä Henki sovi siihen kaavaan. Eihän voisi tietää mitä Pyhä Henki ihmiselle antaa ja siksi se on parempi lakkauttaa ja nähdä siihen kaikki viittaava herjaamisen arvoisena.

      • Anonyymi

        Helluntaina Pyhä Henki jäi asuvaiseksi kasteeessa vedellä ja sovintoverellä pestyjen 3000 kastetun sydämeen. Ei sitä jatkuvasti tarvi uudestaan sinne pumpata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaina Pyhä Henki jäi asuvaiseksi kasteeessa vedellä ja sovintoverellä pestyjen 3000 kastetun sydämeen. Ei sitä jatkuvasti tarvi uudestaan sinne pumpata.

        Jumala puhdistaa sydämet uskolla.

        7 Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitten teki teidän keskuudessanne sen valinnan, että pakanat minun suustani saisivat kuulla evankeliumin sanan ja tulisivat uskoon.
        8 Ja Jumala, sydänten tuntija, todisti heidän puolestansa, antaen heille Pyhän Hengen samoinkuin meillekin.
        9 eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. ( Apt 15)

        Pietari todistaa paljon väittelyn jälkeen, kuinka evankeliumin kuulemisen vaikutuksesta Korneliuksen kodissa olleet tulivat uskoon ja saivat Pyhän Hengen uskon kautta puhdistettuun sydämeen.

        Ilman uskoa Jeesukseen Kristukseen syntiensä sovittajana ihminen ei saa syntejään anteeksi.

        Korneliuksen kodissa olleet saivat Pyhän Hengen kasteen, kuten apostolitkin olivat saaneet.

        Ja ensin he saivat Pyhän Hengen kasteen ja sen jälkeen vesikasteen.

        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        ( Apt 11)

        Lahja uskosta Herraan Jeesukseen Kristukseen.

        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" ( Apt 10)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Helluntailaiset opettaa, että Pyhä Henki oli kateissa 1900-vuotta kunnes ilmestyi sinne Los Angelesin Azusin punaisten lyhtyjen kadulle ja sitä levitettiin Parhamin käsien kautta.

      • Anonyymi

        "Jumala puhdistaa sydämet uskolla."!!

        Pitäisiköhän luterilaisten pappien siirtyä tiputtamaan ne kolme vesitippaa SYDÄMEN KOHDALLE, jospa ne sieltä vaikuttaisivat paremmin sydämeen.
        Otsalle tiputtaminen ei ainakaan ole tehonnut keneenkään ja sehän pyyhitään heti pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala puhdistaa sydämet uskolla."!!

        Pitäisiköhän luterilaisten pappien siirtyä tiputtamaan ne kolme vesitippaa SYDÄMEN KOHDALLE, jospa ne sieltä vaikuttaisivat paremmin sydämeen.
        Otsalle tiputtaminen ei ainakaan ole tehonnut keneenkään ja sehän pyyhitään heti pois.

        Uskolla ei mitään syntejä pestä eikä puhdisteta.

        Jaak. 2:20

        Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?

        Synnit pestään pois ja Pyhän Hengen lahja saadaan kasteessa. Kaste on Jumalan armoteko syntiselle ihmiselle.

        16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.' [Luuk. 24:47+]

        16 Varför dröjer du då nu? Stå upp och låt döpa dig och avtvå dina synder, och åkalla därvid hans namn.' [Apg 2,38]

        16 And now why tarriest thou? arise, and be baptized, and wash away thy sins, calling on the name of the Lord.

        12 Minä kirjoitan teille, lapsukaiset, sillä synnit ovat teille anteeksi annetut hänen nimensä tähden.

        12 Jag skriver till eder, kära barn, ty synderna äro eder förlåtna för hans namns skull.

        12 I write unto you, little children, because your sins are forgiven you for his name’s sake.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala puhdistaa sydämet uskolla."!!

        Pitäisiköhän luterilaisten pappien siirtyä tiputtamaan ne kolme vesitippaa SYDÄMEN KOHDALLE, jospa ne sieltä vaikuttaisivat paremmin sydämeen.
        Otsalle tiputtaminen ei ainakaan ole tehonnut keneenkään ja sehän pyyhitään heti pois.

        helluntailaiset EROTTAA , YHTEENKUULUVAT asiat erilleen,
        kaste ja usko , usko ja kaste , - molemmat kuuluu yhteen , niinkuin myös:

        "Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme YHDESSÄ ovat" 1 Joh: 5 , > "yksi kaste" Ef: 4


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaiset EROTTAA , YHTEENKUULUVAT asiat erilleen,
        kaste ja usko , usko ja kaste , - molemmat kuuluu yhteen , niinkuin myös:

        "Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme YHDESSÄ ovat" 1 Joh: 5 , > "yksi kaste" Ef: 4

        Totta.
        Ja se veri tuli niiden ihmisten ruumiista, jotka tapettiin, koska eivät halunneet vastaanottaa kasteen armoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Ja se veri tuli niiden ihmisten ruumiista, jotka tapettiin, koska eivät halunneet vastaanottaa kasteen armoa.

        Sinulla on pakkomielle tuohon tappamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Ja se veri tuli niiden ihmisten ruumiista, jotka tapettiin, koska eivät halunneet vastaanottaa kasteen armoa.

        Oletko sinä tappanut siis ihmisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Ja se veri tuli niiden ihmisten ruumiista, jotka tapettiin, koska eivät halunneet vastaanottaa kasteen armoa.

        Niinkö hellarit teki?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16720
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      23
      2118
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      190
      1712
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe