Sähköautomyyjien viikko alkaa paniikin omaisissa tunnelmissa

Anonyymi-ap

Juuri julkaistu rekisteröinti tilastot ja tammikuussa sähköautojen myynti romahti ja oli enää 24% vaikka moni siirsi rekisteröinnin joulukuulta tammikuulle jotta saa autolleen 2024 vuosimallin. Helmikuussa ehkä enää alle 20% sähköautoja😂

Sähköautovastaisuus lisääntyy mailmalla ja uutiset koskevat nyt jatkuvasti sitä ettei ihmiset halua sähköautoja, sähköautojen myynti romahtanut...tuotantoa lopetettu. Joka päivä tätä samaa tulee joka tuutista. Ihmiset vaihtavat sähköautoja suomessa polttikseen kun eivät sovi talveen, toimintamatkat romahtaa, jälleenmyyntiarvot sähköautoissa umpisurkeat.

Samaa tarinaa on koko ajan lehdet täynnä. Jopa kiinassa sähköautot ei enää oikein kelpaa.

Nyt on vaikea tilanne kun pian valmistajat joutuvat tuomaan markkinoille uusia polttiksia ja hybridejä koska täyssähköautot tuhoavat kaikkien valmistajien talouden. Niin on käynyt viimeisimpänä polestarille ja moni on menossa mukana.

Sähköautojen hintoja joudutaan jatkuvasti tiputtamaan että kelpaavat kenellekkään ja tämä tekee sen että monet jäävät velkakoukkuun.

Viimeisin ja kovin kuolinisku sähköautoille suomessa tulee olemaan 2025 tuleva verotusarvojen alennuksen lopetus eli työsuhdeautoissa se tarkoittaa 320e isompaa verotusarvoa per sähköauto joka kuukausi riippumatta auton hinnasta, tämä siis tulee työntekijälle jolla sähköauto. Siksihän sähköautoja on nyt uutena lähinä firmat ostaneet että verotusarvo edullinen. Kun se muuttuu sähköautoja ei juuri enää rekisteröidä suomessa.

Yritykset ei myöskään pysty vaihtamaan ostettuja sähköautoja takaisin bensaan tai hybridiin monetkaan koska sähköauton arvo on rysähtänyt pohjiin eikä siitä saa mitään järkevää vaihdossa.

Näin työntekijä ajaa vuosikaudet sillä sähköautolla ja maksaa kiltisti sen 320e isomman verotusarvon...ja se monia harmittaa kun palkasta jää vähemmän käteen. Lisäksi joutuu ajamaan vanhalla sähköautolla jota saa ladata hampaat irvessä ja kärvistellä kylmyydessä talvella...

9

143

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin ja ei ihmisillä ole rahaa ostaa uutta sähköautoa. Ja käytettyä ei kukaan halua kun pelkkä akusto maksaaa kymmeniätuhansia ja ne pitää uusia hyvinkin nopeasti.

   • Anonyymi

    Ei niitä akustoja kukaan uusi. Akusto määrää täyssähköauton elinkaaren.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Eiköhän jokainen ole jo tietoinen tilastoista. Suunta kun on koko maailmassa sähköautoilussa alaspäin. Sähköautot tulevat jäämään nyt käsiin autonvalmistajilla.


  • Anonyymi

   Toyota-kaupassa ainakin näyttää viikko alkavan täydessä juhlahumussa. Aamulenkillä ollessani havaitsin, että kahvipullia tuotiin leipomosta tänä aamuna peräti kahdella pakettiautolla. Normaaleina aikoina yksi pakettiautollinen pullia on riittänyt maanantaisin.

   • Anonyymi

    Korjaamopuolen asentajat tarvitsevat kahvipullaa, että jaksavat. Edessä on taas raskas viikko kun pakastaa ja Toyotat hyytyvät. Lämmönvaihtimiakin pitäisi keretä vaihtaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Korjaamopuolen asentajat tarvitsevat kahvipullaa, että jaksavat. Edessä on taas raskas viikko kun pakastaa ja Toyotat hyytyvät. Lämmönvaihtimiakin pitäisi keretä vaihtaa.

    Petterikö siellä "pitäisi keretä vaihtaa"?


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Pukoputkesta tulee tervaa hybriids moottori Pu haltaa jääpuikkoja lasit umpsis jääsä ei voi ajaa yhtään

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maria Junger kuollut!

   https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/c0c779d1-7575-4b25-ac3a-bacfb890e224 Vaihtoi kumppania useammin kuin pikkar
   Maailman menoa
   489
   12112
  2. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   4154
  3. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   52
   2966
  4. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   165
   2463
  5. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   100
   1535
  6. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   109
   1453
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1357
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   966
  9. Onhan tämä sydäntä särkevää

   Miksi ei puhuttu aikanaan? Miksi kaikki meni niin kuin meni :(
   Ikävä
   70
   964
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   65
   960
  Aihe