Suomalisten jihtajien pätevyys on huippua

Anonyymi-ap

Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. He asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta. Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän
soutajia. Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.
"Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista.

Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.

4

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi jatiaa sotaa kun kukaa ei hyödy
      Työsopimusjärjestelmämme syntymäpäivänä on pidetty 23.1.1940, jolloin solmittiin ns. tammikuun kihlaus. Siinä työantajat tunnustivat ammattiyhdistysliikkeet sopimusosapuoleksi työmarkkinoilla. Siitä alkoivat sitten vähitellen valtakunnaliset työehtosopimukset, joista myöhemmin muodostuivat kolmikantaisiksi valtion osallistuttua niihin veroratkaisuilla. Tällä tavoin oli mahdollista tehdä ns. maltillisia palkkasopimuksia.

      Nyt toinen osapuoli eli työantajat ovat halunneet purkaa avioliiton eli sopimusjärjestelmän ja asettaa sen myötä myös kihlauksen eli ay-liikkeen tunnustamisen sopimusosapuolena kyseenalaiseksi. Aviolittoa kesti noin 80 vuotta. Platinahäitä ei enää vietetty juhlien, sillä eron merkit olivat ilmassa. Pääkiihottajana eroon on pidetty Björn Wahlroosia ja sen myötä hänen vaikutusvallassaan olevaa metsäyhtiö UPM:ää.

      Mutta oikeistolainen rintama ei ole täysin yhtenäinen. Vastarannan kiiskinä on ollut EK:n eläkkeellä ole pitkäaikainen pääneuvottelija Lasse Laatunen. "Laatunen uskoo, että nyt on kyseessä ideologinen taistelu, jossa työnantajat pyrkivät heikentämään ammattiyhdistysliikkeen valtaa.

      – Ideologiset tavoitteet ovat ihan selviä, vaikka ne varmasti kiistetään. Tästä on myös tullut mielikuva, ainakin ulkopuoliselle, että yrityksen pienipalkkaisimmilta tavallaan kielletään tai halutaan estää kollektiivinen edunvalvonta. Tämän kaltaisella politiikalla hävitetään keskinäinen luottamus, Laatunen sanoo." (lähde: Iltalehti)

      Laatunen on useaan otteeseen moittinut työantajaleiriä selkävoiton tavoittelemisesta. Se voi kääntyä siihen, että sitä tavoittelevat voivat ollakin jonain päivänä itse selällään matolla. Esiemrkkinä Laatunen on maininnut työehtosopimusten tulkintaensisijaisuuden. Se on Suomessa työnantajilla, mutta Ruotsissa työntekijöillä. Seuraava keskusta-vasemmistolainen hallitus voi valtaan päästessään hakea myös mallia Ruotsissa ja muuttaa tulkintamallin Ruotsin mallin mukaiseksi. Se olisi Laatusen mukaan myrkkyä työnantajille.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0b83549d-16b1-473b-906a-82291e56a85c

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006420764.html

      Unohtui vain kertoa ettei nyt ole menossa työehtosopimusneuvottelut! Niissä AY liike on osapuoli mutta maan hallituksen lakiesityksissä ei ole!!!
      Annat vain hämätä itseäsi sillä, että nykyinen hallitus toimii EK:n etäispäätteenä. Jos et usko minua, niin usko kuitenkin EK:n sisäpiirin miestä Lasse Laatusta. Hän ei taatusti edusta mitään vihervasemmistoa vaan on toiminut pitkään EK:n edunvalvojana. Hänellä pitkän aikavälin näkemystä ja realisin tajua.

      "Laatusen mukaan EK:n ja Suomen yrittäjien rooli Orpon hallituksen ohjelman taustalla paljastaa hallituksen todellisen pyrkimyksen.

      ”Halutaan vahvistaa porvarillista valta-asemaa ottamalla työmarkkinapolitiikka puoluepolitiikan ja ennen kaikkea kokoomuksen tueksi. No, minäkin haluan porvarillisen Suomen – mutta ei sitä pitäisi näin tyhmästi lähteä rakentamaan”, Laatunen sanoo."

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009858127.html

      Nyt ei ole menossa työehtosopimusneuvottelut. Olet ihan asian ytimessä. Nyt on menossa työelämää koskeva sanelupolitiikka, jolla on syrjäytetty se vanha käytäntö eli työehtosopimukset. Siihen syrjäyttämiseenhän EK siis pyrkii oikeistohallituksen tuella. Kannattaa tutustua näihin Laatusen näkemykseen, koska silloin ei ole tule tunnetta, että sehän on vaan vasemmistopropagandaa.


      Asiat kummassa jamassa.
      Kenen etu on riidellä, eikä sopia. jne..
      https://youtu.be/Z8PlCWWGHnY?si=2BoEnACGiuf3OonC

      Äänestä

      Kommentoi



      Anonyymi

      04.02.2024 12:28

      Eeittäin hyvä kysymys

      Vähän sama kuin kenen etu jatkaa sotaa , ei kumankaan mutta kun jörjetöntä muutosta haluuvakaikki vaalilupauksetn pettänyt hallitus ei anna oeriksi

      Miksi satamat on vielä auki





      Suomen talous kuntoon poistamalla 8 miljardindin yritystuet

      Suomi elää velaksi. Sen vuoksi on aivan välttämätöntä poistaa kaikki kilpailua vääristävät yrityet pois

      Teollisuusliitto julisti uuden suurlakon. Hyvä, hyvä!! Kaikki mukaan

    • Anonyymi

      Aloitus ei paljon tarvii mitään kotjattavaa
      Näinhän homma toimii

      Äärioikeistodiktatuuri kokoomus

    • Anonyymi

      10 euroa alennusta 100 euron ostoksesta!

      Nyt alkaa lama

      Kukaan ei osta

      IKEA satusetä,satanen
      Petos persut ja natsi urpot

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe