Eläkkeiden leikkaus

Anonyymi-ap

Kuinka eläkkeiden leikkaus parantaa valtiontaloutta? Työeläkkeet, myös valtion, maksetaan työeläkerahastoista, ei valtion budjetista. Vain kansaneläkkeet maksetaan valtion budjetista.

15

430

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Työeläkemaksu oli vuonna 1980 jotain 8 %, nyt se on 24 %.
      Oletko oikeasti itse maksanut eläkkeesi, nykyiset 50-vuotiaat pääsevät eläkkeelle vasta 68 vuotiaana maksettuaan sen 24 % palkastaan.

      • Anonyymi

        Ensimmäiset 35-vuotta eläkeyhtiöt vain kartuttivat varojaan, kun kukaan ei vielä jäänyt eläkkeelle. Nyt sitten tästä rahavuoresta saatuja korkotuottoja ei millään raskittaisi käyttää eläkkeiden maksuun vaan niiden pitäisi jäädä eläkeyhtiöön kasvattamaan rahavuorta edelleen. Siksikö eläkejärjestelmä tosiaan luotiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäiset 35-vuotta eläkeyhtiöt vain kartuttivat varojaan, kun kukaan ei vielä jäänyt eläkkeelle. Nyt sitten tästä rahavuoresta saatuja korkotuottoja ei millään raskittaisi käyttää eläkkeiden maksuun vaan niiden pitäisi jäädä eläkeyhtiöön kasvattamaan rahavuorta edelleen. Siksikö eläkejärjestelmä tosiaan luotiin?

        Eläkkeet maksetaan eläke rahastosta ja sen tuotosta.
        Eläkevakuutusmaksu rahastoidaan tulevaisuudessa maksettavaa eläkettä varten.
        Puhutaan että eläkkeet ei riitä tulevaisuudessa kun maksajat vähenee, niin myös vähenee saajat


    • Anonyymi

      Suurimman osan eläkkeistä ovat maksaneet työnantajat. Mutta käsittääkseni valtion eläkkeet yhä menevät suoraan valtion budjetista, niitä onkin syytä leikata, ainakin yläpäästä. Ihan niinkuin muitakin eläkkeitä. Myös prosenttikorotuksista luovuttava.
      5 % korotus 3000:sta on 1 50,€, kun 5% 1750:tä on 87,50. Samoin palkankorotukset ainakin palkkahaitarin alapäässä pitäisi olla vähimmäiseuromäärä.

      • Anonyymi

        Valtion ja kunnan eläkkeet maksaa KEVA


    • Anonyymi

      Eläkkeitä on aika rajusti jo kertymisaikana leikattu, jos työntekijä vaihtaa työpaikkaa. Vaihdon yhteydessä eläkeiän koittaessa eläke lasketaan 20, 30, 40 vuotta vanhasta palkasta. Jokainen käsittää, että, jos 60-luvulla sai palkkaa 1500 markkaa, niin eläkkeen perusteena nykyrahaan se on todella vähän, Euroina se olisi nyt 255 €, silloin se oli ihan kohtuullinen palkka. Inflaatiota huomioonottamatta. Jos siitä nyt sitten laskisi vaikka 5 % eläkekertymän eli 5 vuotta töitä, se on 12,75 € kk.

      • Anonyymi

        Eläke maksetaan karttumisperusteisesti ja korjattuna palkkainteksillä. Eläke on pyöreästi 60 % keskimääräisestä palkasta


    • Anonyymi

      Nykyiset eläkeläiset ovat eläneet Suomen historian vauraimman kauden. Heidän eläkkeisiin olisi ensimmäisenä pitänyt koskea.

    • Anonyymi

      Työeläkeindekseistä voi leikata ja se kohdistuisi oikeudenmukaisesti isompiin enemmän? Pienistä kelaeläkkeissä ei ole leikkaamisvaraa ja ovat EU: n sosiaalikomitean valvonnassa; paljon alle mediaanirajan..?

    • Anonyymi

      Julkisen puolen, eli kuntien ja valtion, eläkkeistä on ollut mahdollista luistella, eli alirahoittaa niitä, jolloin eläkkeen pienentäminen säästää suoraan budjettimenoja. Yksityisten eläkkeiden osalta muutos pienentää välittömästi ostovoimaa, mikä taas vähentää verokertymää. Toki pidemmällä ajanjaksolla myös eläkemaksu pienenee, mikä kompensoi menetystä, muttei heti.

    • Anonyymi

      Ensimmäiset 6 vuotta tuli maksettua herrojen eläkettä.23 vuotiaana rupes karttuu oma eläke.Yhtenä yönä hävis eläkkeestä 6% liitto vain tuumi painakaa pitempään hommia.Eläkkeelle jäin 63 vuotiaana.Eläkkeestä leikattiin 460€ kuukausi.Liiansuuri eläke ei makseta.Duunarin sopimukset muuttuu mutta herroilla on kultainen kädenpuristus.

      • Anonyymi

        Ennen 23 vuotta ei meistä maksettu mitään vakuutusmaksua. Palattiin siihen alkuperäiseen karttumisperusteiseen josta oli vakuutusmaksukin maksettu. Poistiko ne sinulta sen 4 vuoden rosvoeläkkeen ? Tämä herrojen rosvoukselle pantiin tällämyös luu kurkkuun. Nyt on kaikilla samat perusteet


    • Anonyymi

      Eläkkeiden leikkaus on törkeyden huippu, jos se koskee kaikkia!

      Eläkkeitä ja "eläke-etuuksia" voidaan leikata ja kohtuullistaa ensimmäisenä kansanedustajien omista "sopeutumiseläkkeistään"!
      Myös valtion omat 55v eläkkeele edut pois ja kaikille sama eläköitymisikä.
      Ulkomaille muuttaneille miljonääreille veropakolaisuus "eläkkeille" stop.

      Rikkaat kiertää verot.

    • Anonyymi

      Eläkettä on leikattu jo 2 kertaa ainakin minulta.Leikkaukset vois kohdistaa valtion eläkkeisiin.Vois järjestää eläkeläisten mielenosoituksen.

      • Anonyymi

        Ei minulta ole leikattu kertaakaan. Olen karttumisperusteisella eläkkeellä


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      510
      3668
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      177
      3486
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2694
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2469
    6. 276
      2106
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1553
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe