Kasteen sakramentti

Raamatussa ja myös ns. Luterilaisuudessa opetetaan, että kasteessa ihminen on saavana osapuolena ja Jumala antavana osapuolena. Esim. Apt.2:38-39, sanotaan synnintuntoisille ihmisille: "muuttakaa mielenne, ottakaa kaste, jotta teidän syntinne annetaan anteeksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu". Tämä on valtavaa kasteen evankeliumia. Sana kasteessa antaa mitä lupaakin. Tämä kasteen lupaus, kuuluu lapsillekin. Kasteessa ei ole mitään sellaista, miksi heitä ei voitaisi kastaa, sillä onhan Jeesus pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä(Room.6:3). Kun minut pienenä lapsena kastettiin, synnyin siinä Jumalan lapseksi. Jos olemmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, voimme uskon kautta palata, kasteen armoon,(room.6:3) ts. Siihen samaan uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet(Joh:3:5). Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tarvitsemme uudelleen uskomista tänäänkin. Kristus tulee pian, väärät opit vain kasvavat".

198

1003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Häh: "Kun minut pienenä lapsena kastettiin, synnyin siinä Jumalan lapseksi. "

      Olit siis sitä ennen perkeleen lapsi!
      Ompa julmaa oppia.

      Minä ainakin olin Jumalan lapsi jo ilman mitään kastettakin, Ps 22
      "koska on häneen mielistynyt."
      Sinähän vedit minut äitini kohdusta,
      sinä annoit minun olla turvassa äitini rinnoilla;
      sinun huomaasi minä olen jätetty
      syntymästäni saakka,
      sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta."

      Käyttäisit hieman järkeäsi, kun siteeraat Raamattua:
      ". Esim. Apt.2:38-39, sanotaan synnintuntoisille ihmisille: "muuttakaa mielenne, ottakaa kaste, jotta teidän syntinne annetaan anteeksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan"??

      MITEN TUO SOPII viattomalle vauvalle?

      Sinun e tarvitse palata mihinkään "kasteen armoon", jota Raamattu ei tunne, vaan sinun pitää tulla Jeesuksen ristin juurelle pyytämään syntejäsi anteeksi ja rukoilemaan, kuten Jeesus opetti: "Anna meille meidän syntimme anteeksi."

      Kaste ei lupaa mitään eikä anna mitään, vaan se on luterilaisen kirkon keksimä juoni, jolla petetään ihmisiä.
      Vain usko Herraan Jeesuksen antaa rauhan ihmiselle: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelasut."

      • Sinähän puhuit, että vauva ei osaa tehdä sitä ja tätä. Ei osaa aikuinekaan, koska on vain liha. Maallisissa asioissa hänellä on vapaata tahtoa, mutta ei hengellisissä. Esim. Joh. 1:13, sanoo:
        "jotka eivät ole syntyneet verestä eivätkä lihan tahdosta eivätkä miehen tahdosta, vaan Jumalasta". Teidän opin mukaan teillä on vapaa tahto. Tuo ei ole Raamatun opetus. Kasteessa Jumala on, tulee paikalle, tekee työtä ja jakaa armoaan. Se ei ole niin tärkeää, mitä me teemme tai miten paljon me ymmärrämme. Se on tärkeää, mitä Jumala tekee - että hän ottaa omakseen ja pelastaa. Juuri tässä on ratkaiseva ero luterilaisen ja ns. vapaiden suuntien kastekäsityksen välillä. Me opetamme - kuten Raamattukin - että kaste on ensisijaisesti Jumalan teko. Vapaissa suunnissa korostetaan, että kaste on ihmisen teko, ratkaisu ja tunnustautuminen ja edellyttää ihmisen ymmärrystä ja kilvoitusta.


      • Sinä valehtelet! "Tuon esikuvan mukaan teidät pelastaa nyt kaste", Kaste pelastaa. Tämä on Raamatun sanaa!!!


      • Anonyymi

        Se on on uudestikastajien juoni jos kasteesta tehdään symboli ja väitetään ettei sillä ole tekemistä pelastuksen kanssa. Kasteen armo on juuri Jeesuksen ristin luo tulemista


      • Eihän kastetta ollut vanhassaliitossa olemassakaan. Vasta ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus sääti uudenliiton kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19). Ennen tuota Jeesus ei ollut tehnyt kuolemallaan perustusta kasteelle (Room.6:3). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen kaste(apt.18:25-26; 19:1-6). Johanneksen kaste kuului juutalaisille(apt.13:24).


      • Juuri kasteessa on Jumalan sana ja asetus. Se että usko tulee kuulemisesta, sopii kastettuun lapseen erinomaisesti. Kasteessa lapsikin saa uskon, siinä ihminen siirretään kuolemasta elämään (Room.6:3,5). Pimeyden valtakunnasta. Pojan Valtakuntaan. Tämän kirkastuminen Jumalan sanasta merkitsee suurta lohdustusta sielunvihollisen kiusatessa. Emme voi rakentaa tunteiden varaan, vaan kestävälle kallioperustalle. "Jeesuksen kuolo ja kasteeni kallis, siinä mä kurja oon taivaaseen valmis". Voimme kyllä tehdä johtopäätöksiä kirkkomme enemmistön tilasta. Suuri joukko elää kyllä elää matkalla kadotukseen. Heitä tulee Jumalan sanalla, johtaa takaisin taivaan tielle. Mutta he eivät tarvitse uudelleen kastamista, vaan paluuta kasteen armoon(Room.6:3), ts. toisinsanoen, siihen samaan uudestisyntymiseen, jonka on kerran kasteessa saanut (Joh.3:5-6). Me kaikki tarvitsemme tänäänkin uudelleen uskomista. Kristus tulee pian, maailmanhenki jyrää ja väärät opit vain kasvavat.


      • Mielen ja tahdon uudistus ei ole sama kuin kasteen sakramentissa tapahtuva uudestisyntyminen. Oletko sinä ajatellut sellaista, että Jumala tulee lihaksi kasteessa, koska olemme yhdessä Hengessä kastettu yhdeksi ruumiiksi ja kaste pukenut Kristuksen uskovaisen päälle, jossa olemme Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan (Gal.3:27-29)? Luther opettaa kasteesta isossavähäkatekismuksessa: "Ruumiin ja sielun pitää yhdessä pelastua ja elää iankaikkisesti, siksi kasteessa tehdään nämä kaksi: "Ruumis valellaan, jotta sielu saisi mihkä tarttua. Tätä ei voi saavuttaa millään elämänvaelluksella, eikä teolla" (vapaasti muistellen).


      • Anonyymi

        Juu kyllä siis juutalainen ajalta ennen Jeesusta on perkeleen tekoja tekevä kieroilija mutta kun Jeesus ottaa kiinni niin tapahtuu kääntymys pois pahuudesta ilkeydestä ja ikäänkuin muuttuu hyvää tekeväksi.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Sinä valehtelet! "Tuon esikuvan mukaan teidät pelastaa nyt kaste", Kaste pelastaa. Tämä on Raamatun sanaa!!!

        Kyllä joka päivä pelastui ihmisiä kaikkialla liity ihmeessä joukkoon.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Juuri kasteessa on Jumalan sana ja asetus. Se että usko tulee kuulemisesta, sopii kastettuun lapseen erinomaisesti. Kasteessa lapsikin saa uskon, siinä ihminen siirretään kuolemasta elämään (Room.6:3,5). Pimeyden valtakunnasta. Pojan Valtakuntaan. Tämän kirkastuminen Jumalan sanasta merkitsee suurta lohdustusta sielunvihollisen kiusatessa. Emme voi rakentaa tunteiden varaan, vaan kestävälle kallioperustalle. "Jeesuksen kuolo ja kasteeni kallis, siinä mä kurja oon taivaaseen valmis". Voimme kyllä tehdä johtopäätöksiä kirkkomme enemmistön tilasta. Suuri joukko elää kyllä elää matkalla kadotukseen. Heitä tulee Jumalan sanalla, johtaa takaisin taivaan tielle. Mutta he eivät tarvitse uudelleen kastamista, vaan paluuta kasteen armoon(Room.6:3), ts. toisinsanoen, siihen samaan uudestisyntymiseen, jonka on kerran kasteessa saanut (Joh.3:5-6). Me kaikki tarvitsemme tänäänkin uudelleen uskomista. Kristus tulee pian, maailmanhenki jyrää ja väärät opit vain kasvavat.

        Pimeetä on lahkojen touhut myös varastelu ja ihmisten elämän sotkeminen syyttömien syyttely ja väärentäminen sehän on pahuutta mennään koteihin varastamaan toisten tavaroita ! Hyi joku LAHKOINEN pitää varastettua kukkaa viherkasvit kukkapurkkeja omanaan mitä muiden asunnoista varastellut. Ei tämä ole mitään muuta kuin rikollisuutta.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Mielen ja tahdon uudistus ei ole sama kuin kasteen sakramentissa tapahtuva uudestisyntyminen. Oletko sinä ajatellut sellaista, että Jumala tulee lihaksi kasteessa, koska olemme yhdessä Hengessä kastettu yhdeksi ruumiiksi ja kaste pukenut Kristuksen uskovaisen päälle, jossa olemme Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan (Gal.3:27-29)? Luther opettaa kasteesta isossavähäkatekismuksessa: "Ruumiin ja sielun pitää yhdessä pelastua ja elää iankaikkisesti, siksi kasteessa tehdään nämä kaksi: "Ruumis valellaan, jotta sielu saisi mihkä tarttua. Tätä ei voi saavuttaa millään elämänvaelluksella, eikä teolla" (vapaasti muistellen).

        Siemen oli ihmiseksi syntynyt lupaus Messias itse ja se on siunaus poika Jeesus ihmisenä ja kristitty on KRISTUKSEN PERILLINEN Messias. Te olette harhaoppisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä joka päivä pelastui ihmisiä kaikkialla liity ihmeessä joukkoon.

        Kyllä, lue tarkoin, pelastui vasta kasteen jälkeen lisääntyi sieluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, lue tarkoin, pelastui vasta kasteen jälkeen lisääntyi sieluja.

        hyvä pointti tuo


    • Tuossa lainaamassasi kohdassa, vanhassatestamestista puhutaan uskovaisesta profeetasta, Jumalan valitusta, eikä se tarkoita kaikkia ihmisiä. Perisynti on kadottava synti Raamatussa, esim. 10 niin kuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
      11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa." edelleen:
      Synti on tullut kaikkiin ihmisiin
      12 "Sen tähden, niin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, samoin kuolema on tullut kaikkiin ihmisiin, koska kaikki ovat syntiä tehneet " Edelleen: "Olimme luonnostamme vihan lapsia"(Ef.2:3). Ja vielä: 18 "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on tullut kaikille ihmisille kadotustuomioksi..."

      • Anonyymi

        Onko WEHA tullut takaisin palstalle uudella nimimerkillä?
        Tuollaista kiihkeää kasteenpalvontaa ei muut osaa kirjoittaa.
        Onko Weha vielä Luther-säätiön mukana vai onko hän palannut Sleyn tai vanhoillislestadiolaisten pariin, josta hän sai potkut jyrkkien mielipitettensä johdosta.

        Hänhän vaihtaa seurakuntaa kuin mustalainen hevosta, mutta aina yhtä kiihkeästi hän puolustaa harhaoppiaan.

        Weha sotkee lahjakkaasti vesikasteen ja Pyhän hengen kasteen, yrittää koplata ne yhteen ja siksi hän ei tajua hölynpölyä raamatullisesta kasteesta.
        Jeesus ei asettanut mitään kastetta kaikille kansoille, vaan Hän käski saarnata evankelimia kaikille kansoille ja kastamaan VAIN NE, jotka ottavat sanan vastaan: Ap 2:41
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.
        Niin apostolitkin toimivat ja tuo saarnaaminen jatkuu maailman loppuun asti.
        Matt 24
        "Evankeliumi on saarnattava todistukseksi kaikille kansoille.” Sitten tulee loppu,

        Lupaus Pyhästä hengestä taas kuuluu vain niille, jotka ottavat sanan vastaan, uskovat ja antavat kastaa ITSENSÄ:
        "Teille tämä tämä lupaus on annettu. Kaikille, jotka Herra teidän Jumalanne kutsuu."
        Ap 1
        ""Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko WEHA tullut takaisin palstalle uudella nimimerkillä?
        Tuollaista kiihkeää kasteenpalvontaa ei muut osaa kirjoittaa.
        Onko Weha vielä Luther-säätiön mukana vai onko hän palannut Sleyn tai vanhoillislestadiolaisten pariin, josta hän sai potkut jyrkkien mielipitettensä johdosta.

        Hänhän vaihtaa seurakuntaa kuin mustalainen hevosta, mutta aina yhtä kiihkeästi hän puolustaa harhaoppiaan.

        Weha sotkee lahjakkaasti vesikasteen ja Pyhän hengen kasteen, yrittää koplata ne yhteen ja siksi hän ei tajua hölynpölyä raamatullisesta kasteesta.
        Jeesus ei asettanut mitään kastetta kaikille kansoille, vaan Hän käski saarnata evankelimia kaikille kansoille ja kastamaan VAIN NE, jotka ottavat sanan vastaan: Ap 2:41
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.
        Niin apostolitkin toimivat ja tuo saarnaaminen jatkuu maailman loppuun asti.
        Matt 24
        "Evankeliumi on saarnattava todistukseksi kaikille kansoille.” Sitten tulee loppu,

        Lupaus Pyhästä hengestä taas kuuluu vain niille, jotka ottavat sanan vastaan, uskovat ja antavat kastaa ITSENSÄ:
        "Teille tämä tämä lupaus on annettu. Kaikille, jotka Herra teidän Jumalanne kutsuu."
        Ap 1
        ""Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        tuo pelkkää matkimista , >>>"Älkää lähtekö Jerusalemista"<<<

        "Mutta minä kysyn : eivätkö he ole kuulleet ? Kyllä ovat : HEIDÄN äänensä on kulkenut
        kaikkiin maihin , ja heidän sanansa maan piirin ääriin." Room: 10: 18

        kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        kristinusko on kristinusko : Ja Piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuo pelkkää matkimista , >>>"Älkää lähtekö Jerusalemista"<<<

        "Mutta minä kysyn : eivätkö he ole kuulleet ? Kyllä ovat : HEIDÄN äänensä on kulkenut
        kaikkiin maihin , ja heidän sanansa maan piirin ääriin." Room: 10: 18

        kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        kristinusko on kristinusko : Ja Piste.

        Tuo ei pidä paikkaansa:
        "kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        Maailmassa on vielä miljaardeja ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumin julistusta. Luterilaiset hätäilevät kastekipponsa kanssa, kun heidän pitäisi mennä saarnaamaan evankelimia kaikille kansoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko WEHA tullut takaisin palstalle uudella nimimerkillä?
        Tuollaista kiihkeää kasteenpalvontaa ei muut osaa kirjoittaa.
        Onko Weha vielä Luther-säätiön mukana vai onko hän palannut Sleyn tai vanhoillislestadiolaisten pariin, josta hän sai potkut jyrkkien mielipitettensä johdosta.

        Hänhän vaihtaa seurakuntaa kuin mustalainen hevosta, mutta aina yhtä kiihkeästi hän puolustaa harhaoppiaan.

        Weha sotkee lahjakkaasti vesikasteen ja Pyhän hengen kasteen, yrittää koplata ne yhteen ja siksi hän ei tajua hölynpölyä raamatullisesta kasteesta.
        Jeesus ei asettanut mitään kastetta kaikille kansoille, vaan Hän käski saarnata evankelimia kaikille kansoille ja kastamaan VAIN NE, jotka ottavat sanan vastaan: Ap 2:41
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.
        Niin apostolitkin toimivat ja tuo saarnaaminen jatkuu maailman loppuun asti.
        Matt 24
        "Evankeliumi on saarnattava todistukseksi kaikille kansoille.” Sitten tulee loppu,

        Lupaus Pyhästä hengestä taas kuuluu vain niille, jotka ottavat sanan vastaan, uskovat ja antavat kastaa ITSENSÄ:
        "Teille tämä tämä lupaus on annettu. Kaikille, jotka Herra teidän Jumalanne kutsuu."
        Ap 1
        ""Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        Outoa että tuo riehuva hellari käy henkilöön käsiksi kun puolustaa harhaoppiaan. Jeesus asetti yhden kasteen joka uudessa liitossa on. Lupaus pyhästä hengestä liittyy siis kasteeseen ja parannuksen tekoon

        Pyhän hengen kaste taas liittyy helluntain tapahtumiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa:
        "kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        Maailmassa on vielä miljaardeja ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumin julistusta. Luterilaiset hätäilevät kastekipponsa kanssa, kun heidän pitäisi mennä saarnaamaan evankelimia kaikille kansoille.

        Kyllä, saarnaamaan evankeliumia, kastamaan ja opettamaan. Näitä kaikkia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa:
        "kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        Maailmassa on vielä miljaardeja ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumin julistusta. Luterilaiset hätäilevät kastekipponsa kanssa, kun heidän pitäisi mennä saarnaamaan evankelimia kaikille kansoille.

        >>>>"kaikissa KRISTINUSKOA tunnustavissa maissa"<<<

        ei tietenkään siellä , missä KRISTINUSKOA ei ole tunnustettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, saarnaamaan evankeliumia, kastamaan ja opettamaan. Näitä kaikkia

        Juuri noin:
        Saarnaamaan evankeliumia, kastamaan uskoontulleita ja opettamaan seurakuntaa.

        Mutta kun luterilaiset toimivat päin vastoin:
        Kastavat ensin vauvat, jotka eivät kastetta tarvitse, väittävät näitä syntisiksi, mutta eivät opeta näitä heti kasteen jälkeen, eivät saarnaa heille evankeliumia ennen kastetta, ja vasta rippikoulussa yrittävät opettaa näitä nuoria, joista useimmat eivät usko Jeesukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin:
        Saarnaamaan evankeliumia, kastamaan uskoontulleita ja opettamaan seurakuntaa.

        Mutta kun luterilaiset toimivat päin vastoin:
        Kastavat ensin vauvat, jotka eivät kastetta tarvitse, väittävät näitä syntisiksi, mutta eivät opeta näitä heti kasteen jälkeen, eivät saarnaa heille evankeliumia ennen kastetta, ja vasta rippikoulussa yrittävät opettaa näitä nuoria, joista useimmat eivät usko Jeesukseen.

        Luterilaisuus tekee kuten Jeesus käski

        Ukastajat väittää että lapset eivät ole kelvollisia seurakuntaan ja Kristuksen kuolemaan osalliseksi


      • Anonyymi kirjoitti:

        tuo pelkkää matkimista , >>>"Älkää lähtekö Jerusalemista"<<<

        "Mutta minä kysyn : eivätkö he ole kuulleet ? Kyllä ovat : HEIDÄN äänensä on kulkenut
        kaikkiin maihin , ja heidän sanansa maan piirin ääriin." Room: 10: 18

        kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        kristinusko on kristinusko : Ja Piste.

        "Puhdasoppisia", luterilaisia on maassamme, niin kansankirkon sisällä ryhmiä, kuin kuin kirkon ulkopuolella. Lähetyshiippakunta on näitä kerännyt yhteyteensä. On totta, että Johannes kastoi vedellä, mutta tulee toinen, joka kastaa Pyhällä Hengellä: Matt.28:19 "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heidät pitämään kaiken, minkä olen käskenyt teidän pitää. Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti. Aamen." edelleen: Joh.3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä". Mistäs se vauva on syntynyt kuin lihasta? Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko WEHA tullut takaisin palstalle uudella nimimerkillä?
        Tuollaista kiihkeää kasteenpalvontaa ei muut osaa kirjoittaa.
        Onko Weha vielä Luther-säätiön mukana vai onko hän palannut Sleyn tai vanhoillislestadiolaisten pariin, josta hän sai potkut jyrkkien mielipitettensä johdosta.

        Hänhän vaihtaa seurakuntaa kuin mustalainen hevosta, mutta aina yhtä kiihkeästi hän puolustaa harhaoppiaan.

        Weha sotkee lahjakkaasti vesikasteen ja Pyhän hengen kasteen, yrittää koplata ne yhteen ja siksi hän ei tajua hölynpölyä raamatullisesta kasteesta.
        Jeesus ei asettanut mitään kastetta kaikille kansoille, vaan Hän käski saarnata evankelimia kaikille kansoille ja kastamaan VAIN NE, jotka ottavat sanan vastaan: Ap 2:41
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.
        Niin apostolitkin toimivat ja tuo saarnaaminen jatkuu maailman loppuun asti.
        Matt 24
        "Evankeliumi on saarnattava todistukseksi kaikille kansoille.” Sitten tulee loppu,

        Lupaus Pyhästä hengestä taas kuuluu vain niille, jotka ottavat sanan vastaan, uskovat ja antavat kastaa ITSENSÄ:
        "Teille tämä tämä lupaus on annettu. Kaikille, jotka Herra teidän Jumalanne kutsuu."
        Ap 1
        ""Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        Sana ja kaste ei ole toisiaan vastaan, eikä niitä tule laittaa kilpasille keskenään. Molempia tarvitaan pelastukseen. Sana on jatkuvasti toistuva/uudistuva (perfekti) Ja kaste kertakaikinen toimitus/uudestisyntyminen(aoristi). Sana antaa kasteessa mitä lupaakin, ja se on paluuta kasteen armoon. Onhan Jeesus pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä(Room.6:3).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin:
        Saarnaamaan evankeliumia, kastamaan uskoontulleita ja opettamaan seurakuntaa.

        Mutta kun luterilaiset toimivat päin vastoin:
        Kastavat ensin vauvat, jotka eivät kastetta tarvitse, väittävät näitä syntisiksi, mutta eivät opeta näitä heti kasteen jälkeen, eivät saarnaa heille evankeliumia ennen kastetta, ja vasta rippikoulussa yrittävät opettaa näitä nuoria, joista useimmat eivät usko Jeesukseen.

        Perisynti on kadottava synti: Room.3:10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa". Edelleen: Room.5:12 "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet-". Edelleen: "Olimme luonnostamme vihan lapsia"(Ef.2:3). ja vielä: Room.5:18 "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi...".

        Raamattu rinnastaa kasteen ympärileikkaukseen: “Ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella, ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista” (Kol. 2:11,12). Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä kaste vaikuttaa. Se rinnastetaan ympärileikkaukseen: juutalainen lapsi ympärileikattiin 8 päivän ikäisenä ja tyttärien edestä suoritettiin uhri. Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, samoin kuin Hän herätti Jeesuksen kuolleista. Ihminen on tässä tapahtumassa passiivinen osapuoli, koska toimijana on yksin Jumala. Samoinhan on silloin, kun äiti synnyttää lapsen: eihän lapsi siinä mitään voi tehdä. Samoin kun Jumala herättää kristityn kuolleista, ei tämä voi siinä itse mitään tehdä. Samoin kun Jumala antaa lahjaksi vanhurskauden ilman tekoja, ei ihminen siinä mitään voi tehdä, vaan lahjan antaja on se, joka toimii ja tekee. Lasten ja ymmärryskyvyltään puutteellisten ihmisten kohdalla armon välittäjänä toimivat Jumalan sana ja vesi. Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus. Kaste ei rakennu uskon varaan, vaan usko rakentuu kasteen varaan: ”uskon, koska olen kastettu”.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa:
        "kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        Maailmassa on vielä miljaardeja ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumin julistusta. Luterilaiset hätäilevät kastekipponsa kanssa, kun heidän pitäisi mennä saarnaamaan evankelimia kaikille kansoille.

        Lähetysksäky kuuluu alkukieli Kreikasta: Kyseinen kastekäsky kuuluu sanatarkasti
        käännettynä: "Menkää siis ja opetuslapseuttakaa kaikki kansat kastamalla heitä Isän
        ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä olen
        teille säätänyt." Kastaminen koskee kaikkia kansoja eikä opetuslapsia. Tavallisesti
        opetuslapsen nimi kuuluukin vasta jo kastetulle. (Lähde Stlk). Raamattu STLK, sanantarkka käännös kääntää lähetyskäskyn näin, sujuvalle kielelle: Matt.28:19 "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko WEHA tullut takaisin palstalle uudella nimimerkillä?
        Tuollaista kiihkeää kasteenpalvontaa ei muut osaa kirjoittaa.
        Onko Weha vielä Luther-säätiön mukana vai onko hän palannut Sleyn tai vanhoillislestadiolaisten pariin, josta hän sai potkut jyrkkien mielipitettensä johdosta.

        Hänhän vaihtaa seurakuntaa kuin mustalainen hevosta, mutta aina yhtä kiihkeästi hän puolustaa harhaoppiaan.

        Weha sotkee lahjakkaasti vesikasteen ja Pyhän hengen kasteen, yrittää koplata ne yhteen ja siksi hän ei tajua hölynpölyä raamatullisesta kasteesta.
        Jeesus ei asettanut mitään kastetta kaikille kansoille, vaan Hän käski saarnata evankelimia kaikille kansoille ja kastamaan VAIN NE, jotka ottavat sanan vastaan: Ap 2:41
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.
        Niin apostolitkin toimivat ja tuo saarnaaminen jatkuu maailman loppuun asti.
        Matt 24
        "Evankeliumi on saarnattava todistukseksi kaikille kansoille.” Sitten tulee loppu,

        Lupaus Pyhästä hengestä taas kuuluu vain niille, jotka ottavat sanan vastaan, uskovat ja antavat kastaa ITSENSÄ:
        "Teille tämä tämä lupaus on annettu. Kaikille, jotka Herra teidän Jumalanne kutsuu."
        Ap 1
        ""Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        Siis nyt on kysymys siitä, että hurmahenki lukee Raamattua oppinsa mukaan, kun luterilainen lukee raamattua sen oman opin mukaan. Otan tähän heti esimerkin: "Kääntykää ja ottakaa kaste (hurmahenki pysähtyy tähän), luterilainen jatkaa: Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta teidän syntinne annetaan anteeksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan". Luther sanoi jo, oman aikansa uudelleenkastajia hurmahengiksi. Tämä on koko Raamatussa, vapaat suunnat tulee oppi edellä, kun luterilaisuus lukee, niinkuin on kirjoitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko WEHA tullut takaisin palstalle uudella nimimerkillä?
        Tuollaista kiihkeää kasteenpalvontaa ei muut osaa kirjoittaa.
        Onko Weha vielä Luther-säätiön mukana vai onko hän palannut Sleyn tai vanhoillislestadiolaisten pariin, josta hän sai potkut jyrkkien mielipitettensä johdosta.

        Hänhän vaihtaa seurakuntaa kuin mustalainen hevosta, mutta aina yhtä kiihkeästi hän puolustaa harhaoppiaan.

        Weha sotkee lahjakkaasti vesikasteen ja Pyhän hengen kasteen, yrittää koplata ne yhteen ja siksi hän ei tajua hölynpölyä raamatullisesta kasteesta.
        Jeesus ei asettanut mitään kastetta kaikille kansoille, vaan Hän käski saarnata evankelimia kaikille kansoille ja kastamaan VAIN NE, jotka ottavat sanan vastaan: Ap 2:41
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.
        Niin apostolitkin toimivat ja tuo saarnaaminen jatkuu maailman loppuun asti.
        Matt 24
        "Evankeliumi on saarnattava todistukseksi kaikille kansoille.” Sitten tulee loppu,

        Lupaus Pyhästä hengestä taas kuuluu vain niille, jotka ottavat sanan vastaan, uskovat ja antavat kastaa ITSENSÄ:
        "Teille tämä tämä lupaus on annettu. Kaikille, jotka Herra teidän Jumalanne kutsuu."
        Ap 1
        ""Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        ORJANTAPPURA KRUUNUSSA RISTIIN NAULITUSSA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa:
        "kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        Maailmassa on vielä miljaardeja ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumin julistusta. Luterilaiset hätäilevät kastekipponsa kanssa, kun heidän pitäisi mennä saarnaamaan evankelimia kaikille kansoille.

        Kyllä ovat kuulleet vaan heillä on peite. Eivät usko vaan pilkkaavat omaksi kadotukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa:
        "kaikissa kristinuskoa tunnustavissa valtioissa , > "kuultu heidän äänensä".

        Maailmassa on vielä miljaardeja ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumin julistusta. Luterilaiset hätäilevät kastekipponsa kanssa, kun heidän pitäisi mennä saarnaamaan evankelimia kaikille kansoille.

        Tavallisen tyhmiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Outoa että tuo riehuva hellari käy henkilöön käsiksi kun puolustaa harhaoppiaan. Jeesus asetti yhden kasteen joka uudessa liitossa on. Lupaus pyhästä hengestä liittyy siis kasteeseen ja parannuksen tekoon

        Pyhän hengen kaste taas liittyy helluntain tapahtumiin

        INRI kirjoitettu latinaksi hebreaksi kreikaksi se on tehty. Onko jollain jotain lisättävää tähän. Hyvää pääsiäistä mässätkää munilla. Uhratkaa lampaita kertokaa sitten pelastiko se elukkauhrit teidät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin:
        Saarnaamaan evankeliumia, kastamaan uskoontulleita ja opettamaan seurakuntaa.

        Mutta kun luterilaiset toimivat päin vastoin:
        Kastavat ensin vauvat, jotka eivät kastetta tarvitse, väittävät näitä syntisiksi, mutta eivät opeta näitä heti kasteen jälkeen, eivät saarnaa heille evankeliumia ennen kastetta, ja vasta rippikoulussa yrittävät opettaa näitä nuoria, joista useimmat eivät usko Jeesukseen.

        Niin vasta teini iässä kirkkoon liittyneitä onkin vaikeampi saada ristiin naulittuun uskomaan kuin kirkkoon syntyneitä. Näin se on kaikissa uskonnoissa jos ei ole syntyperäisesti siellä elänyt.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        "Puhdasoppisia", luterilaisia on maassamme, niin kansankirkon sisällä ryhmiä, kuin kuin kirkon ulkopuolella. Lähetyshiippakunta on näitä kerännyt yhteyteensä. On totta, että Johannes kastoi vedellä, mutta tulee toinen, joka kastaa Pyhällä Hengellä: Matt.28:19 "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heidät pitämään kaiken, minkä olen käskenyt teidän pitää. Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti. Aamen." edelleen: Joh.3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä". Mistäs se vauva on syntynyt kuin lihasta? Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä.

        Sinäkään et nyt älyä mitä kohtaa siteeraan tänne holtittomasti kun Jeesus kertoo itsestään noustuaan kuolleista . Teillä ei ole mitään tajua mistään vastuuttomat joudutte tilille näistä.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Perisynti on kadottava synti: Room.3:10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa". Edelleen: Room.5:12 "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet-". Edelleen: "Olimme luonnostamme vihan lapsia"(Ef.2:3). ja vielä: Room.5:18 "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi...".

        Raamattu rinnastaa kasteen ympärileikkaukseen: “Ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella, ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista” (Kol. 2:11,12). Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä kaste vaikuttaa. Se rinnastetaan ympärileikkaukseen: juutalainen lapsi ympärileikattiin 8 päivän ikäisenä ja tyttärien edestä suoritettiin uhri. Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, samoin kuin Hän herätti Jeesuksen kuolleista. Ihminen on tässä tapahtumassa passiivinen osapuoli, koska toimijana on yksin Jumala. Samoinhan on silloin, kun äiti synnyttää lapsen: eihän lapsi siinä mitään voi tehdä. Samoin kun Jumala herättää kristityn kuolleista, ei tämä voi siinä itse mitään tehdä. Samoin kun Jumala antaa lahjaksi vanhurskauden ilman tekoja, ei ihminen siinä mitään voi tehdä, vaan lahjan antaja on se, joka toimii ja tekee. Lasten ja ymmärryskyvyltään puutteellisten ihmisten kohdalla armon välittäjänä toimivat Jumalan sana ja vesi. Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus. Kaste ei rakennu uskon varaan, vaan usko rakentuu kasteen varaan: ”uskon, koska olen kastettu”.

        Todella kyllä kaikki on uskossa RISTIIN NAULITTUUN JOTKA VAUVANA ON KASTEENSA SAANUT EIKÄ TÄMÄ PILKKAAMINEN OLE JEESUKSEN TEKO HÄN EI LÄHETTÄNYT TEITÄ PILKKAAMAAN KRISTITTYJÄ NE ON MUUT HENGET JOKA SITÄ TEKEE.


      • Luterilainen kirjoitti:

        Perisynti on kadottava synti: Room.3:10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa". Edelleen: Room.5:12 "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet-". Edelleen: "Olimme luonnostamme vihan lapsia"(Ef.2:3). ja vielä: Room.5:18 "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi...".

        Raamattu rinnastaa kasteen ympärileikkaukseen: “Ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella, ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista” (Kol. 2:11,12). Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä kaste vaikuttaa. Se rinnastetaan ympärileikkaukseen: juutalainen lapsi ympärileikattiin 8 päivän ikäisenä ja tyttärien edestä suoritettiin uhri. Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, samoin kuin Hän herätti Jeesuksen kuolleista. Ihminen on tässä tapahtumassa passiivinen osapuoli, koska toimijana on yksin Jumala. Samoinhan on silloin, kun äiti synnyttää lapsen: eihän lapsi siinä mitään voi tehdä. Samoin kun Jumala herättää kristityn kuolleista, ei tämä voi siinä itse mitään tehdä. Samoin kun Jumala antaa lahjaksi vanhurskauden ilman tekoja, ei ihminen siinä mitään voi tehdä, vaan lahjan antaja on se, joka toimii ja tekee. Lasten ja ymmärryskyvyltään puutteellisten ihmisten kohdalla armon välittäjänä toimivat Jumalan sana ja vesi. Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus. Kaste ei rakennu uskon varaan, vaan usko rakentuu kasteen varaan: ”uskon, koska olen kastettu”.

        Kumpi on mielestäsi tärkeämpi Jeesus vai kaste ?

        Minä en usko siksi, että olen kastettu, vaan minä uskon sen tähden, että otin Jeesuksen vastaan elämääni. Sain tunnustaa Hänelle syntini ja Hän otti minut vastaan.

        Minä elän uskossa Häneen, en kasteeseen. Jeesus on minulle elämä, Hän on minulle kaikki.

        Jeesus on ainoa tie Isän Jumalan luo. Ei ole muuta tietä.


      • Anonyymi
        Monkki kirjoitti:

        Kumpi on mielestäsi tärkeämpi Jeesus vai kaste ?

        Minä en usko siksi, että olen kastettu, vaan minä uskon sen tähden, että otin Jeesuksen vastaan elämääni. Sain tunnustaa Hänelle syntini ja Hän otti minut vastaan.

        Minä elän uskossa Häneen, en kasteeseen. Jeesus on minulle elämä, Hän on minulle kaikki.

        Jeesus on ainoa tie Isän Jumalan luo. Ei ole muuta tietä.

        Ja kaste Kristukseen on portti hänen yhteyteensä ja kuolemasta osalliseksi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja kaste Kristukseen on portti hänen yhteyteensä ja kuolemasta osalliseksi

        Mutta kumpi on mielestäsi tärkeämpi Jeesus vai kaste ? Kiitätkö kastetta vai Jeesusta rukouksissasi ?


      • Anonyymi
        Monkki kirjoitti:

        Mutta kumpi on mielestäsi tärkeämpi Jeesus vai kaste ? Kiitätkö kastetta vai Jeesusta rukouksissasi ?

        Niitä ei voi laittaa täykeysjärjestykseen. Sama jos kysyisit kumpi on tärkeämpää Jeesus vai usko. Tai kumpi on tärkeämpi, Jeesuksen kuolema vai ylösnousemus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niitä ei voi laittaa täykeysjärjestykseen. Sama jos kysyisit kumpi on tärkeämpää Jeesus vai usko. Tai kumpi on tärkeämpi, Jeesuksen kuolema vai ylösnousemus.

        Kyllä minun mielestäni Jeesus on tärkeämpi kuin kaste. Ilman Jeesusta ei olisi kastettakaan. Kaste pohjautuu kuitenkin siihen, mitä ihminen tekee. Usko Jeesukseen pohjautuu siihen, mitä Jeesus teki ristillä meidän hyväksemme.

        Minä uskon siihen, että usko Jeesukseen on ensin, sen jälkeen tulee vasta kaste.

        Apt. 10;43 "Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."


      • Anonyymi
        Monkki kirjoitti:

        Kyllä minun mielestäni Jeesus on tärkeämpi kuin kaste. Ilman Jeesusta ei olisi kastettakaan. Kaste pohjautuu kuitenkin siihen, mitä ihminen tekee. Usko Jeesukseen pohjautuu siihen, mitä Jeesus teki ristillä meidän hyväksemme.

        Minä uskon siihen, että usko Jeesukseen on ensin, sen jälkeen tulee vasta kaste.

        Apt. 10;43 "Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."

        Ilman Jeesus ei olisi kastetta ja ilman kastetta ei ole osallisuutta Jeesuksesta.

        Sekä kaste että usko perustuvat siihen mitä Jeesus teki ristillä


    • Anonyymi

      Hyvä tiivistys!

      • Anonyymi

        Kiitos.


      • Anonyymi

        Onon ja hyvä vielä muistaa että sielunvihollinenkin tunnustaa mielellään kristinuskoa !

        Tiesitkö sitä lainkaan &


    • Anonyymi

      Minutkin on pienenä kastettu. Pysyin silti ihan terveenä, kasvuympäristöstä johtuen.

      • Anonyymi

        Mitä sinulle tapahtui siinä pienenä kasteessa , kerro !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinulle tapahtui siinä pienenä kasteessa , kerro !

        En muista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinulle tapahtui siinä pienenä kasteessa , kerro !

        Kiitos Kysymyksestä Anonyymi...Minulle tapahtui vauvana kasteessa se, mitä Raamattu opettaa...Kaste pukee Jeesuksen päällemme ja sen kautta olemme Aabrahamin siementä perillisiä lupauksen mukaan. Kaste liittää myös Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuuteen. Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
        28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista, sillä kaikki te olette yksi Kristuksessa Jeesuksessa.
        29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, olette siis Aabrahamin siementä ja perillisiä lupauksen mukaan". Edelleen:Room.6:3 Vai ettekö tiedä, että kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        4 Olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että kuten Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, mekin samalla tavalla vaeltaisimme uudessa elämässä.
        5 Sillä jos olemme hänen kanssaan kasvaneet yhteen yhtäläisessä kuolemassa, samoin olemme myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa. Vapailla suunnilla on kokonaan väärä kaste, eikä se kuulu uuteenliittoon. Kaste on osallisuutta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Kiitos Kysymyksestä Anonyymi...Minulle tapahtui vauvana kasteessa se, mitä Raamattu opettaa...Kaste pukee Jeesuksen päällemme ja sen kautta olemme Aabrahamin siementä perillisiä lupauksen mukaan. Kaste liittää myös Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuuteen. Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
        28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista, sillä kaikki te olette yksi Kristuksessa Jeesuksessa.
        29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, olette siis Aabrahamin siementä ja perillisiä lupauksen mukaan". Edelleen:Room.6:3 Vai ettekö tiedä, että kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        4 Olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että kuten Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, mekin samalla tavalla vaeltaisimme uudessa elämässä.
        5 Sillä jos olemme hänen kanssaan kasvaneet yhteen yhtäläisessä kuolemassa, samoin olemme myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa. Vapailla suunnilla on kokonaan väärä kaste, eikä se kuulu uuteenliittoon. Kaste on osallisuutta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen.

        Luterilainen eli Weha yrittää taas väärentää Jumalan sanaa ja tekee kasteesta itselleen Jumalan ja uskon kohteen.
        Tuo Gal 3 kertoo selvästi, että kastettava on pukenut Kristuksen päälleen ENNEN kastetta. Vapaaehtoisesi ja omasta tahdostaan:
        " Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Kasteen tulee olla "yhtäläinen" Kristuksen kasteen kanssa. Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Vauvan pakkokaste ei ole raamatullinen pukeutuminen, kun vain otsalle heitetään vettä kolme kertaa. Onko tuo kerrospukeutumista vai miksi yksi kerta ei riitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen eli Weha yrittää taas väärentää Jumalan sanaa ja tekee kasteesta itselleen Jumalan ja uskon kohteen.
        Tuo Gal 3 kertoo selvästi, että kastettava on pukenut Kristuksen päälleen ENNEN kastetta. Vapaaehtoisesi ja omasta tahdostaan:
        " Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Kasteen tulee olla "yhtäläinen" Kristuksen kasteen kanssa. Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Vauvan pakkokaste ei ole raamatullinen pukeutuminen, kun vain otsalle heitetään vettä kolme kertaa. Onko tuo kerrospukeutumista vai miksi yksi kerta ei riitä?

        Helluntailainen vääristelee Raamatun sanaa. Gal kirjeen kohta kertoo että kasteessa puetaan Kristukseen eli päästään hänen yhteyteensä ja kuolemasta osalliseksi

        Jeesuksen kastoi Johannes joten sen puolesta ei mitään yhtäläistä kastetta ole.

        Lapsen kaste valelemallaon raamatullinen kaste. Jo apostolisena aikana valeltiin upotuksen ohella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen eli Weha yrittää taas väärentää Jumalan sanaa ja tekee kasteesta itselleen Jumalan ja uskon kohteen.
        Tuo Gal 3 kertoo selvästi, että kastettava on pukenut Kristuksen päälleen ENNEN kastetta. Vapaaehtoisesi ja omasta tahdostaan:
        " Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Kasteen tulee olla "yhtäläinen" Kristuksen kasteen kanssa. Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Vauvan pakkokaste ei ole raamatullinen pukeutuminen, kun vain otsalle heitetään vettä kolme kertaa. Onko tuo kerrospukeutumista vai miksi yksi kerta ei riitä?

        >>>"otsalle"<<<

        "Puhdistaaksesi heidät tee näin : Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä."
        4 Moos: 8: 7

        kaste annetaan : >>>"Isän JA Pojan JA Pyhän Hengen NIMEEN." Matt: 28: 19
        "kolme on jotka TODISTAVAT : Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme yhdessä ovat"
        1 Joh: 5: 8

        Jumalan todistus on VÄKEVÄMPI kuin pelkkä ihmisen todistus .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen eli Weha yrittää taas väärentää Jumalan sanaa ja tekee kasteesta itselleen Jumalan ja uskon kohteen.
        Tuo Gal 3 kertoo selvästi, että kastettava on pukenut Kristuksen päälleen ENNEN kastetta. Vapaaehtoisesi ja omasta tahdostaan:
        " Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Kasteen tulee olla "yhtäläinen" Kristuksen kasteen kanssa. Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Vauvan pakkokaste ei ole raamatullinen pukeutuminen, kun vain otsalle heitetään vettä kolme kertaa. Onko tuo kerrospukeutumista vai miksi yksi kerta ei riitä?

        Me emme kysy: “Kykeneekö lapsi uskomaan?”, vaan: “Kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon?” Uskoa ei tule koskaan määritellä ihmisen omien luonnollisten kykyjen, mahdollisuuksien tai tietoisuuden kautta – ei aikuisilla eikä pienillä lapsilla. Helluntailainen pelastusoppi menee metsään jo siinä, että se alkaa tivata ihmisen omia luonnollisia kykyjä ja voimia saada aikaan usko, sen sijaan että se kysyisi sitä, kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon. Heidän oppinsa, jonka mukaan lapset pelastuvat ilman uskoa, johtuu siitä, että heillä on jo entuudestaan väärä oppi aikuisten ihmisten kyvyistä tehdä “uskonratkaisu” ja vaikuttaa positiivisesti omaan uskomiseensa ja
        pelastukseensa. Näin hankitaan ihmiselle ansioita Jumalan edessä, vaikka se ei
        olisikaan vilpittömänä tarkoituksena.



        Kristus puhuu itse “näistä pienistä, jotka uskovat minuun” (Matt. 18:6). Jos lapsi ei pysty vastaanottamaan henkilökohtaisesti Jumalan valtakuntaa, kuten helluntailaiset väittävät, niin kuinka ihmeessä Vapahtaja sitten sanoo: “Joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle?” (Mark.10:15). Kenestä meidän aikuisten sitten tulee ottaa esimerkkiä ja mallia, jos lapset eivät voikaan ottaa vastaan Jumalan valtakuntaa?! Ei näin. Vapahtaja asettaa lapsen tavan vastaanottaa Valtakunta esikuvaksi jopa meille aikuisillekin, eikä päinvastoin, kuten helluntaiopin mukaan saattaisi aavistella ja odottaa!



        Lapsi pystyy vastaanottamaan hengellistä siunausta siinä kuin aikuinenkin. Lasten evankeliumin mukaan lapset ’tulivat Jeesuksen tykö’, kun vanhemmat toivat heitä (Mark. 10:13-15). Nytpä Raamattu opettaa, että Jeesuksen ’tykö tuleminen’ on täsmälleen samaa kuin häneen uskominen (esim. Joh. 6:35: verbi ’tulla tykö’, jossa paralleeli sivulause selittää ’tykö tulemisen’ ’uskomiseksi’ Jeesukseen). Tällaista kieltä Raamattu suorastaan vilisee!



        Missä siis sanotaan, että pieni lapsi ei voi saada Pyhää Henkeä, uudestisyntyä ja uskoa? Ei ainakaan pyhässä Raamatussa! Niin sanoo vain ihmisen oma langennut järki, ja jo ennalta lukkoon lyöty väärä psykologisoitu määritelmä sanasta ’usko’.



        Raamatun mukaan kukaan ihminen ei pelastu ilman uutta syntymää. “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa… Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan” (Joh. 3:3,5).



        Pieni lapsikaan ei pelastu ilman uudestisyntymistä. Pienokaisenkin pitää uudestisyntyä “vedestä ja Hengestä”, jotta hän näkisi Jumalan valtakunnan ja pääsisi sinne sisälle. Tämä Jeesuksen sana ei tee poikkeusta kenenkään kohdalla.



        Raamattu ei opeta missään, että ihminen voisi olla yleisestä sovitustyöstä millään muulla tavalla osallinen kuin armonvälineiden synnyttämän uskon kautta. Kukaan ei voi pelastua ilman uskoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen eli Weha yrittää taas väärentää Jumalan sanaa ja tekee kasteesta itselleen Jumalan ja uskon kohteen.
        Tuo Gal 3 kertoo selvästi, että kastettava on pukenut Kristuksen päälleen ENNEN kastetta. Vapaaehtoisesi ja omasta tahdostaan:
        " Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Kasteen tulee olla "yhtäläinen" Kristuksen kasteen kanssa. Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Vauvan pakkokaste ei ole raamatullinen pukeutuminen, kun vain otsalle heitetään vettä kolme kertaa. Onko tuo kerrospukeutumista vai miksi yksi kerta ei riitä?

        Jeesuksen aikana ei ollut uuden liiton kastetta olemassakaan. Vasta ylösnousemuksensa jälkeen, Jeesus sääti uuden liiton kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19). Ennen tuota Jeesus ei ollut tehnyt kuolemallaan perustusta kasteelle(Room.6:3). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen kaste(apt.18:25-26; 19:1-6). Johanneksen kaste kuului juutalaisille(apt.13:24). Teillä on siis kokonaan väärä merkitys kasteelle.

        Jeesus ympärileikattiin vauvana ja sen paikalle tuli kaste: Kasteessa Jumala ottaa syntisen ihmisen, niin myös lapsen ja sairaan, liittoonsa. Raamattu rinnastaa kasteen ympärileikkaukseen: “Ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella, ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista” (Kol. 2:11,12). Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä kaste vaikuttaa. Se rinnastetaan ympärileikkaukseen: juutalainen lapsi ympärileikattiin 8 päivän ikäisenä ja tyttärien edestä suoritettiin uhri. Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, samoin kuin Hän herätti Jeesuksen kuolleista. Ihminen on tässä tapahtumassa passiivinen osapuoli, koska toimijana on yksin Jumala. Samoinhan on silloin, kun äiti synnyttää lapsen: eihän lapsi siinä mitään voi tehdä. Samoin kun Jumala herättää kristityn kuolleista, ei tämä voi siinä itse mitään tehdä. Samoin kun Jumala antaa lahjaksi vanhurskauden ilman tekoja, ei ihminen siinä mitään voi tehdä, vaan lahjan antaja on se, joka toimii ja tekee. Lasten ja ymmärryskyvyltään puutteellisten ihmisten kohdalla armon välittäjänä toimivat Jumalan sana ja vesi. Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus. Kaste ei rakennu uskon varaan, vaan usko rakentuu kasteen varaan: ”uskon, koska olen kastettu”.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Jeesuksen aikana ei ollut uuden liiton kastetta olemassakaan. Vasta ylösnousemuksensa jälkeen, Jeesus sääti uuden liiton kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19). Ennen tuota Jeesus ei ollut tehnyt kuolemallaan perustusta kasteelle(Room.6:3). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen kaste(apt.18:25-26; 19:1-6). Johanneksen kaste kuului juutalaisille(apt.13:24). Teillä on siis kokonaan väärä merkitys kasteelle.

        Jeesus ympärileikattiin vauvana ja sen paikalle tuli kaste: Kasteessa Jumala ottaa syntisen ihmisen, niin myös lapsen ja sairaan, liittoonsa. Raamattu rinnastaa kasteen ympärileikkaukseen: “Ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella, ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista” (Kol. 2:11,12). Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä kaste vaikuttaa. Se rinnastetaan ympärileikkaukseen: juutalainen lapsi ympärileikattiin 8 päivän ikäisenä ja tyttärien edestä suoritettiin uhri. Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, samoin kuin Hän herätti Jeesuksen kuolleista. Ihminen on tässä tapahtumassa passiivinen osapuoli, koska toimijana on yksin Jumala. Samoinhan on silloin, kun äiti synnyttää lapsen: eihän lapsi siinä mitään voi tehdä. Samoin kun Jumala herättää kristityn kuolleista, ei tämä voi siinä itse mitään tehdä. Samoin kun Jumala antaa lahjaksi vanhurskauden ilman tekoja, ei ihminen siinä mitään voi tehdä, vaan lahjan antaja on se, joka toimii ja tekee. Lasten ja ymmärryskyvyltään puutteellisten ihmisten kohdalla armon välittäjänä toimivat Jumalan sana ja vesi. Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus. Kaste ei rakennu uskon varaan, vaan usko rakentuu kasteen varaan: ”uskon, koska olen kastettu”.

        Voi mitä naurettavaa ropaskaa, kuvitteletko tosiasn että jollain kirkollisilla tempuilla aukeaa taivaan ovi hah raamatussa ei ole sanaakaan uskon rakentumisista kasteen ympärille!
        Sammon takomisessa on enmpi järkeä kuin noissa huuhaaopeissa.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Me emme kysy: “Kykeneekö lapsi uskomaan?”, vaan: “Kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon?” Uskoa ei tule koskaan määritellä ihmisen omien luonnollisten kykyjen, mahdollisuuksien tai tietoisuuden kautta – ei aikuisilla eikä pienillä lapsilla. Helluntailainen pelastusoppi menee metsään jo siinä, että se alkaa tivata ihmisen omia luonnollisia kykyjä ja voimia saada aikaan usko, sen sijaan että se kysyisi sitä, kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon. Heidän oppinsa, jonka mukaan lapset pelastuvat ilman uskoa, johtuu siitä, että heillä on jo entuudestaan väärä oppi aikuisten ihmisten kyvyistä tehdä “uskonratkaisu” ja vaikuttaa positiivisesti omaan uskomiseensa ja
        pelastukseensa. Näin hankitaan ihmiselle ansioita Jumalan edessä, vaikka se ei
        olisikaan vilpittömänä tarkoituksena.



        Kristus puhuu itse “näistä pienistä, jotka uskovat minuun” (Matt. 18:6). Jos lapsi ei pysty vastaanottamaan henkilökohtaisesti Jumalan valtakuntaa, kuten helluntailaiset väittävät, niin kuinka ihmeessä Vapahtaja sitten sanoo: “Joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle?” (Mark.10:15). Kenestä meidän aikuisten sitten tulee ottaa esimerkkiä ja mallia, jos lapset eivät voikaan ottaa vastaan Jumalan valtakuntaa?! Ei näin. Vapahtaja asettaa lapsen tavan vastaanottaa Valtakunta esikuvaksi jopa meille aikuisillekin, eikä päinvastoin, kuten helluntaiopin mukaan saattaisi aavistella ja odottaa!



        Lapsi pystyy vastaanottamaan hengellistä siunausta siinä kuin aikuinenkin. Lasten evankeliumin mukaan lapset ’tulivat Jeesuksen tykö’, kun vanhemmat toivat heitä (Mark. 10:13-15). Nytpä Raamattu opettaa, että Jeesuksen ’tykö tuleminen’ on täsmälleen samaa kuin häneen uskominen (esim. Joh. 6:35: verbi ’tulla tykö’, jossa paralleeli sivulause selittää ’tykö tulemisen’ ’uskomiseksi’ Jeesukseen). Tällaista kieltä Raamattu suorastaan vilisee!



        Missä siis sanotaan, että pieni lapsi ei voi saada Pyhää Henkeä, uudestisyntyä ja uskoa? Ei ainakaan pyhässä Raamatussa! Niin sanoo vain ihmisen oma langennut järki, ja jo ennalta lukkoon lyöty väärä psykologisoitu määritelmä sanasta ’usko’.



        Raamatun mukaan kukaan ihminen ei pelastu ilman uutta syntymää. “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa… Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan” (Joh. 3:3,5).



        Pieni lapsikaan ei pelastu ilman uudestisyntymistä. Pienokaisenkin pitää uudestisyntyä “vedestä ja Hengestä”, jotta hän näkisi Jumalan valtakunnan ja pääsisi sinne sisälle. Tämä Jeesuksen sana ei tee poikkeusta kenenkään kohdalla.



        Raamattu ei opeta missään, että ihminen voisi olla yleisestä sovitustyöstä millään muulla tavalla osallinen kuin armonvälineiden synnyttämän uskon kautta. Kukaan ei voi pelastua ilman uskoa.

        Ja kirkkosatujen kertominen jatkuu säätiökö se siellä takana taputtaa ja odottaa testamentteja palkaksi noille satuilijoille voi hyvänen aika !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi mitä naurettavaa ropaskaa, kuvitteletko tosiasn että jollain kirkollisilla tempuilla aukeaa taivaan ovi hah raamatussa ei ole sanaakaan uskon rakentumisista kasteen ympärille!
        Sammon takomisessa on enmpi järkeä kuin noissa huuhaaopeissa.

        "Sillä" viittaa kasteeseen. Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
        28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista, sillä kaikki te olette yksi Kristuksessa Jeesuksessa.
        29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, olette siis Aabrahamin siementä ja perillisiä lupauksen mukaan".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja kirkkosatujen kertominen jatkuu säätiökö se siellä takana taputtaa ja odottaa testamentteja palkaksi noille satuilijoille voi hyvänen aika !

        Raamatun mukaan kukaan ihminen ei pelastu ilman uutta syntymää. “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa… Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan” (Joh. 3:3,5).



        Pieni lapsikaan ei pelastu ilman uudestisyntymistä. Pienokaisenkin pitää uudestisyntyä “vedestä ja Hengestä”, jotta hän näkisi Jumalan valtakunnan ja pääsisi sinne sisälle. Tämä Jeesuksen sana ei tee poikkeusta kenenkään kohdalla. Kysyn jälleen kerran: mikä antaa helluntailaisille oikeuden jättää lapset tämän sanan ulkopuolelle? Johannes Kastajahan sai Pyhän Hengen jo äitinsä kohdussa (Luuk. 1:15), mikä osoittaa sen, että lapsi voi hyvin pienenäkin saada Hengen. Uuden liiton seurakunnassa lapsi saa Pyhän Hengen pyhässä kasteessa, joka on “uudestisyntymisen peso ja Pyhän Hengen uudistus” (Tiit. 3:5).



        Jotta helluntailaiset eivät sekoittaessaan yleisen ja henkilökohtaisen vanhurskauttamisen toisiinsa luisuisi universalistiseen pelastusoppiin, jonka mukaan kaikki ihmiset loppujen lopuksi pelastuvat, niin he joutuvat tekemään oppiinsa sen lisäyksen, että “tietoiseen ikään asti” lapsi on pelastettu ja autuas, kunnes hän tekee tietoista syntiä, tai kunnes hän tekee tietoisen uskonratkaisun. Psykologisointi jatkuu aina vaan. Tämä keksitty oppi on

        välttämätön sen tähden, etteivät helluntailaiset joutuisi allekirjoittamaan erään kuuluisan ja viime aikoina paljonpuhutun kirjan nimeä, joka kuuluu: Kaikki pääsevät taivaaseen.



        Tähänhän yleisen ja henkilökohtaisen vanhurskauttamisen sekoittuminen juuri johtaa. Koska Kuosmanen joutuu selvän raamatullisen todistusaineiston puuttuessa vetoamaan sellaisiin raamatunkohtiin, jotka puhuvat koko maailman yleisestä sovituksesta, kun hän koettaa perustella ihmisen henkilökohtaista pelastumista muka ilman uskoa, uudestisyntymistä ja Pyhää Henkeäkin, niin hän joutuu sitten toisaalla panemaan “aikarajan” noille yleisestä sovituksesta kertoville kohdille, jonka jälkeen ne eivät enää ole voimassa – ettei hän vain lipsuisi universalismiin. Tämän aikarajan hän tekee sen keksityn opin turvin, jonka mukaan yleisestä sovituksesta kertovat kohdat eivät sovellu enää lapsiin silloin, kun lapsi tekee joko tietoisesti syntiä tai tietoisen uskonratkaisun.

        Missä ovat tällaisen opin raamattuperusteet?!



        Lopputulos on murskaava: Yleinen ja henkilökohtainen vanhurskauttaminen on sotkettu taitavasti toisiinsa. Kukaan ihminen ei pelastukaan uskon kautta (dia pisteoos, uskolla vain välineellinen arvo), sillä lapsihan pelastuu kokonaan ilman uskoa, ja tietoiseen ikään varttunut ihminen taas oman uskonsa (ratkaisunsa) tähden (dia pistin, uskonratkaisulla ansiollinen itseisarvo)!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi mitä naurettavaa ropaskaa, kuvitteletko tosiasn että jollain kirkollisilla tempuilla aukeaa taivaan ovi hah raamatussa ei ole sanaakaan uskon rakentumisista kasteen ympärille!
        Sammon takomisessa on enmpi järkeä kuin noissa huuhaaopeissa.

        Usko rakentuu juurikin Raamatussa Jeesuksen kuoleman ympärille ja kasteessa siitä päästään osalliseksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kirkkosatujen kertominen jatkuu säätiökö se siellä takana taputtaa ja odottaa testamentteja palkaksi noille satuilijoille voi hyvänen aika !

        Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus on todella satua helluntailaisille


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Raamatun mukaan kukaan ihminen ei pelastu ilman uutta syntymää. “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa… Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan” (Joh. 3:3,5).



        Pieni lapsikaan ei pelastu ilman uudestisyntymistä. Pienokaisenkin pitää uudestisyntyä “vedestä ja Hengestä”, jotta hän näkisi Jumalan valtakunnan ja pääsisi sinne sisälle. Tämä Jeesuksen sana ei tee poikkeusta kenenkään kohdalla. Kysyn jälleen kerran: mikä antaa helluntailaisille oikeuden jättää lapset tämän sanan ulkopuolelle? Johannes Kastajahan sai Pyhän Hengen jo äitinsä kohdussa (Luuk. 1:15), mikä osoittaa sen, että lapsi voi hyvin pienenäkin saada Hengen. Uuden liiton seurakunnassa lapsi saa Pyhän Hengen pyhässä kasteessa, joka on “uudestisyntymisen peso ja Pyhän Hengen uudistus” (Tiit. 3:5).



        Jotta helluntailaiset eivät sekoittaessaan yleisen ja henkilökohtaisen vanhurskauttamisen toisiinsa luisuisi universalistiseen pelastusoppiin, jonka mukaan kaikki ihmiset loppujen lopuksi pelastuvat, niin he joutuvat tekemään oppiinsa sen lisäyksen, että “tietoiseen ikään asti” lapsi on pelastettu ja autuas, kunnes hän tekee tietoista syntiä, tai kunnes hän tekee tietoisen uskonratkaisun. Psykologisointi jatkuu aina vaan. Tämä keksitty oppi on

        välttämätön sen tähden, etteivät helluntailaiset joutuisi allekirjoittamaan erään kuuluisan ja viime aikoina paljonpuhutun kirjan nimeä, joka kuuluu: Kaikki pääsevät taivaaseen.



        Tähänhän yleisen ja henkilökohtaisen vanhurskauttamisen sekoittuminen juuri johtaa. Koska Kuosmanen joutuu selvän raamatullisen todistusaineiston puuttuessa vetoamaan sellaisiin raamatunkohtiin, jotka puhuvat koko maailman yleisestä sovituksesta, kun hän koettaa perustella ihmisen henkilökohtaista pelastumista muka ilman uskoa, uudestisyntymistä ja Pyhää Henkeäkin, niin hän joutuu sitten toisaalla panemaan “aikarajan” noille yleisestä sovituksesta kertoville kohdille, jonka jälkeen ne eivät enää ole voimassa – ettei hän vain lipsuisi universalismiin. Tämän aikarajan hän tekee sen keksityn opin turvin, jonka mukaan yleisestä sovituksesta kertovat kohdat eivät sovellu enää lapsiin silloin, kun lapsi tekee joko tietoisesti syntiä tai tietoisen uskonratkaisun.

        Missä ovat tällaisen opin raamattuperusteet?!



        Lopputulos on murskaava: Yleinen ja henkilökohtainen vanhurskauttaminen on sotkettu taitavasti toisiinsa. Kukaan ihminen ei pelastukaan uskon kautta (dia pisteoos, uskolla vain välineellinen arvo), sillä lapsihan pelastuu kokonaan ilman uskoa, ja tietoiseen ikään varttunut ihminen taas oman uskonsa (ratkaisunsa) tähden (dia pistin, uskonratkaisulla ansiollinen itseisarvo)!

        Kirjoitat hyvin. Subjektiivinen ja objektiivinen vanhurskauttaminen kun sekoitetaan niin harhaan mennään. Raamattu ei pelastus asiassa aseta ikärajoja tai erilaisia pelastuksia eri ikäisille eikä liioin mainitse vastuullisia ikää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitat hyvin. Subjektiivinen ja objektiivinen vanhurskauttaminen kun sekoitetaan niin harhaan mennään. Raamattu ei pelastus asiassa aseta ikärajoja tai erilaisia pelastuksia eri ikäisille eikä liioin mainitse vastuullisia ikää.

        samaa mieltä tuosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen eli Weha yrittää taas väärentää Jumalan sanaa ja tekee kasteesta itselleen Jumalan ja uskon kohteen.
        Tuo Gal 3 kertoo selvästi, että kastettava on pukenut Kristuksen päälleen ENNEN kastetta. Vapaaehtoisesi ja omasta tahdostaan:
        " Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Kasteen tulee olla "yhtäläinen" Kristuksen kasteen kanssa. Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Vauvan pakkokaste ei ole raamatullinen pukeutuminen, kun vain otsalle heitetään vettä kolme kertaa. Onko tuo kerrospukeutumista vai miksi yksi kerta ei riitä?

        Saat kyllä oman tuomiosi näistä pilkkaamisista joten pelkää sitä joka voi hukuttaa helvettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>"otsalle"<<<

        "Puhdistaaksesi heidät tee näin : Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä."
        4 Moos: 8: 7

        kaste annetaan : >>>"Isän JA Pojan JA Pyhän Hengen NIMEEN." Matt: 28: 19
        "kolme on jotka TODISTAVAT : Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme yhdessä ovat"
        1 Joh: 5: 8

        Jumalan todistus on VÄKEVÄMPI kuin pelkkä ihmisen todistus .

        Moosekselle ei ole mitään tekemistä nyt Jeesuksen kanssa kuulkaa tässä JEESUS ON MOOSESTA SUUREMPI moose vain ennusti Messiaan tulevan ja tuli.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Jeesuksen aikana ei ollut uuden liiton kastetta olemassakaan. Vasta ylösnousemuksensa jälkeen, Jeesus sääti uuden liiton kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19). Ennen tuota Jeesus ei ollut tehnyt kuolemallaan perustusta kasteelle(Room.6:3). Johanneksen kasteen tilalle tuli kristillinen kaste(apt.18:25-26; 19:1-6). Johanneksen kaste kuului juutalaisille(apt.13:24). Teillä on siis kokonaan väärä merkitys kasteelle.

        Jeesus ympärileikattiin vauvana ja sen paikalle tuli kaste: Kasteessa Jumala ottaa syntisen ihmisen, niin myös lapsen ja sairaan, liittoonsa. Raamattu rinnastaa kasteen ympärileikkaukseen: “Ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella, ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista” (Kol. 2:11,12). Tässä on hyvä esimerkki siitä, mitä kaste vaikuttaa. Se rinnastetaan ympärileikkaukseen: juutalainen lapsi ympärileikattiin 8 päivän ikäisenä ja tyttärien edestä suoritettiin uhri. Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, samoin kuin Hän herätti Jeesuksen kuolleista. Ihminen on tässä tapahtumassa passiivinen osapuoli, koska toimijana on yksin Jumala. Samoinhan on silloin, kun äiti synnyttää lapsen: eihän lapsi siinä mitään voi tehdä. Samoin kun Jumala herättää kristityn kuolleista, ei tämä voi siinä itse mitään tehdä. Samoin kun Jumala antaa lahjaksi vanhurskauden ilman tekoja, ei ihminen siinä mitään voi tehdä, vaan lahjan antaja on se, joka toimii ja tekee. Lasten ja ymmärryskyvyltään puutteellisten ihmisten kohdalla armon välittäjänä toimivat Jumalan sana ja vesi. Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus. Kaste ei rakennu uskon varaan, vaan usko rakentuu kasteen varaan: ”uskon, koska olen kastettu”.

        Suurimpia syntejä hengen PILKKAAMINEN ja se kun erottaa kristittyjä Jumalan pojasta


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        "Sillä" viittaa kasteeseen. Gal.3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
        28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista, sillä kaikki te olette yksi Kristuksessa Jeesuksessa.
        29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, olette siis Aabrahamin siementä ja perillisiä lupauksen mukaan".

        Kristuksen perillisiä etkö saatana jo hellitä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        >>>"otsalle"<<<

        "Puhdistaaksesi heidät tee näin : Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä."
        4 Moos: 8: 7

        kaste annetaan : >>>"Isän JA Pojan JA Pyhän Hengen NIMEEN." Matt: 28: 19
        "kolme on jotka TODISTAVAT : Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme yhdessä ovat"
        1 Joh: 5: 8

        Jumalan todistus on VÄKEVÄMPI kuin pelkkä ihmisen todistus .

        Kuinka monet ihmiset, jotka on kastettu vauvoina, kulkevat Jeesuksen vihollisina. Miksi se, että heidät kastettiin "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen", ei pelastanut heitä turmellukselta ? Miksi niin monet, jotka on kastettu lapsena, ovat hyljänneet Jeesuksen ? Eikö kaste pitänytkään heitä Jeesuksen lähellä ?

        Miksi minun enoni, joka kastettiin lapsena, yritti itsemurhaa ja sen jälkeen alkoi juoda alkoholia, että viimein viina vei hänet hautaan. Pelastiko kaste hänet, koska hänet oli kastettu pienenä ?

        Kaste ei pelasta ketään, ainoastaan Jeesus pelastaa. Jeesus sanoi, että Hän on tie, totuus ja elämä.


      • Anonyymi
        Monkki kirjoitti:

        Kuinka monet ihmiset, jotka on kastettu vauvoina, kulkevat Jeesuksen vihollisina. Miksi se, että heidät kastettiin "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen", ei pelastanut heitä turmellukselta ? Miksi niin monet, jotka on kastettu lapsena, ovat hyljänneet Jeesuksen ? Eikö kaste pitänytkään heitä Jeesuksen lähellä ?

        Miksi minun enoni, joka kastettiin lapsena, yritti itsemurhaa ja sen jälkeen alkoi juoda alkoholia, että viimein viina vei hänet hautaan. Pelastiko kaste hänet, koska hänet oli kastettu pienenä ?

        Kaste ei pelasta ketään, ainoastaan Jeesus pelastaa. Jeesus sanoi, että Hän on tie, totuus ja elämä.

        Kuinka monet ihmiset on kastetu aikuisiena ja täällä he rienaavat Jeesuksen omia ja jopa uhkailevat heitä.

        Raamatun mukaan kaste pelastaa koska Jeesus pelastaa. Kasteessa pääsemme osalliseksi Kristuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta ja siksi se pelastaa. Kastetta ja Jeesusta ei voi laittaa vastakkain


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka monet ihmiset on kastetu aikuisiena ja täällä he rienaavat Jeesuksen omia ja jopa uhkailevat heitä.

        Raamatun mukaan kaste pelastaa koska Jeesus pelastaa. Kasteessa pääsemme osalliseksi Kristuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta ja siksi se pelastaa. Kastetta ja Jeesusta ei voi laittaa vastakkain

        Kysyn sinulta, pelastiko kaste enoni, kun hän kirosi ihmisiä, teki seksuaalista väkivaltaa lapsille ja viimein kuoli, kun joi alkoholia ja otti lääkkeitä samalla.

        Pääsikö enoni kuollessaan osalliseksi Jeesuksen ylösnousemuksesta, kun hän kiroilevana eli viimeisiä minuuttejaan, ennen kuin kuolema kaappasi hänet mukaansa. Miten hänen kävi ?


      • Anonyymi
        Monkki kirjoitti:

        Kysyn sinulta, pelastiko kaste enoni, kun hän kirosi ihmisiä, teki seksuaalista väkivaltaa lapsille ja viimein kuoli, kun joi alkoholia ja otti lääkkeitä samalla.

        Pääsikö enoni kuollessaan osalliseksi Jeesuksen ylösnousemuksesta, kun hän kiroilevana eli viimeisiä minuuttejaan, ennen kuin kuolema kaappasi hänet mukaansa. Miten hänen kävi ?

        Jos enosi uskoi Jeesukseen niin kyllä. Jos ei uskonut niin sitten se kaste ei pelastanut.

        Sinä et tunnu tietävän edes Raamatun perusasioita


      • Anonyymi
        Monkki kirjoitti:

        Kysyn sinulta, pelastiko kaste enoni, kun hän kirosi ihmisiä, teki seksuaalista väkivaltaa lapsille ja viimein kuoli, kun joi alkoholia ja otti lääkkeitä samalla.

        Pääsikö enoni kuollessaan osalliseksi Jeesuksen ylösnousemuksesta, kun hän kiroilevana eli viimeisiä minuuttejaan, ennen kuin kuolema kaappasi hänet mukaansa. Miten hänen kävi ?

        Jeesuksen mukaan uskova kastettu pelastuu ja joka ei usko tuomitaan kadotukseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesuksen mukaan uskova kastettu pelastuu ja joka ei usko tuomitaan kadotukseen.

        Siis, kun hän ei uskonut Jeesukseen, ei kaste pelastanut häntä.


    • Anonyymi

      Muistan hyvin kun minulta irtosi ensimmäinen hammas!

      Ihminen muistaa isot asiat koko ikänsä, lopussa iskevä dementia toki himmentää jonkin verran.

      • Anonyymi

        Niin se on vaareilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin se on vaareilla

        Mistähän tuo Wehan eli "luterilaisen" yhtäkkinen aktiivisuus tulla tänne sotkemaan kastekeskustelua johtuu? Onko hän saanut taas lähtöpassit jostain herätysliikkeestä?
        Mutta hänen teologiansa on siinä mielessä helppoa, että hänen ei itse tarvitse käyttää järkeään lainkaan, vaan hän kopioi noita keskiaikaisen munkin keksimiä pakanallisperäisiä väitteitä vauvojen syntisyydestä ja veden ihmeitätekevästä voimasta.
        Eikö hän osaa lainkaan ajatella itsenäisesti, vaan joutuu kopiomaan jatkuvasti Lutheria?
        Huh huh:
        "Me emme kysy: “Kykeneekö lapsi uskomaan?”, vaan: “Kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon?”

        Olipa taas niin typerä kysymys, että ei luulisi aikuisen ihmisen keksivät tuollaista. Miksihän Jumala vaikuttaisi uskon VAIN niiden kohdalla, joiden otsalle pappi on kolme kertaa tiputtanut vettä?
        Eikö Jumala olekkaan vanhurskas kun tarvitsee vettä ja papin apua, jotta lapsi voisi uskoa? Miksi lapsi pitää uudestikastaa, eikä kaksi vesitippaa riitä?

        Usko syntyy lapselle samalla periaatteella kuin muillekin:
        "Usko tulee kuulemisesta!" ( tai lukemisesta Joh 20) eikä tule veden mukana vaikka sata pappia roiskisi vettä lapsen otsalle.
        "Kuinka he voivat uskoa, ellei julisteta" Room 10

        Siksihän Jeesus antoi Lähetyskäskyn: Menkää j JULISTAKAA!!!!

        Mutta koska vauva ei vielä tunne lakia eikä syntiä, niin hän on VAPAA synnin rangaistukseta, eikä näinollen tarvitse mitään kirkollisia temppuja pelastuakseen.
        ". syntiä ei lueta, missä lakia ei ole" Room 5

        Raamattu ei tunne mitään perisyntiä.

        Raamattu ei myöskään tunne mitään subjektiivista tai objektiivista vanhurskauttamista, vaan vanhurskaus tulee vain Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta.
        Room 3
        " Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta."

        Siihen EI TARVITA vettä eikä papin tekoja, ei kummeja eikä kastekynttilöitä.
        HUOMIO, HUOMIO!!!
        Onkohan "luterilainen" koskaan lukenut Raamattua, kun esittää noin TÖRKEÄN, raamatunvastaisen väitteen:
        " Kukaan ihminen ei pelastukaan uskon kautta"????

        Tuohan on JUMALAN PILKKAA ja Jumalan sanan raiskaamista.

        Raamatun SELVÄ linja läpi koko Raamatun on se, että ILMAN USKOA ON MAHDOTON olla otollinen!!!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut; samoin kuin sinun perhekuntasi." Ap 16

        "Luterilainen" kuvittelee, että tuolla valtavalla postaamisella ja kopioimisella hän saisi harhaopilleen tukea Raamatusta, mutta sillä hän vain osoittaa, kuinka tietämätön hän on Jumalan sanasta.

        "Luterilainenkin" ymmärtää joskus Raamatun selvää ilmoitusta: " Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus."
        Näin juuri toimittiin Raamatussa AINA. Mutta luterilaiset tekevät vauvojen kohdalla poikkeuksen. Julistusta tai uskoa ei tarvitakkaan.

        Miksi vauvojen kohdalla pitäisi tehdä poikkeus?
        Luther tekee heidän kohdallaan toisenkin poikkeuksen, kun keksi tuon harhan, että vauva on autuas 7 ensimmäistä päivää mutta simsalabim, kahdeksantena päivänä hänestä tuleekin syntinen.
        Poikkeuksia poikkeusten perään ja erikoista on, että vielä 2000-luvulla joku ykinkertainen uskoo tuollaiseen sekavaan oppiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tuo Wehan eli "luterilaisen" yhtäkkinen aktiivisuus tulla tänne sotkemaan kastekeskustelua johtuu? Onko hän saanut taas lähtöpassit jostain herätysliikkeestä?
        Mutta hänen teologiansa on siinä mielessä helppoa, että hänen ei itse tarvitse käyttää järkeään lainkaan, vaan hän kopioi noita keskiaikaisen munkin keksimiä pakanallisperäisiä väitteitä vauvojen syntisyydestä ja veden ihmeitätekevästä voimasta.
        Eikö hän osaa lainkaan ajatella itsenäisesti, vaan joutuu kopiomaan jatkuvasti Lutheria?
        Huh huh:
        "Me emme kysy: “Kykeneekö lapsi uskomaan?”, vaan: “Kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon?”

        Olipa taas niin typerä kysymys, että ei luulisi aikuisen ihmisen keksivät tuollaista. Miksihän Jumala vaikuttaisi uskon VAIN niiden kohdalla, joiden otsalle pappi on kolme kertaa tiputtanut vettä?
        Eikö Jumala olekkaan vanhurskas kun tarvitsee vettä ja papin apua, jotta lapsi voisi uskoa? Miksi lapsi pitää uudestikastaa, eikä kaksi vesitippaa riitä?

        Usko syntyy lapselle samalla periaatteella kuin muillekin:
        "Usko tulee kuulemisesta!" ( tai lukemisesta Joh 20) eikä tule veden mukana vaikka sata pappia roiskisi vettä lapsen otsalle.
        "Kuinka he voivat uskoa, ellei julisteta" Room 10

        Siksihän Jeesus antoi Lähetyskäskyn: Menkää j JULISTAKAA!!!!

        Mutta koska vauva ei vielä tunne lakia eikä syntiä, niin hän on VAPAA synnin rangaistukseta, eikä näinollen tarvitse mitään kirkollisia temppuja pelastuakseen.
        ". syntiä ei lueta, missä lakia ei ole" Room 5

        Raamattu ei tunne mitään perisyntiä.

        Raamattu ei myöskään tunne mitään subjektiivista tai objektiivista vanhurskauttamista, vaan vanhurskaus tulee vain Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta.
        Room 3
        " Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta."

        Siihen EI TARVITA vettä eikä papin tekoja, ei kummeja eikä kastekynttilöitä.
        HUOMIO, HUOMIO!!!
        Onkohan "luterilainen" koskaan lukenut Raamattua, kun esittää noin TÖRKEÄN, raamatunvastaisen väitteen:
        " Kukaan ihminen ei pelastukaan uskon kautta"????

        Tuohan on JUMALAN PILKKAA ja Jumalan sanan raiskaamista.

        Raamatun SELVÄ linja läpi koko Raamatun on se, että ILMAN USKOA ON MAHDOTON olla otollinen!!!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut; samoin kuin sinun perhekuntasi." Ap 16

        "Luterilainen" kuvittelee, että tuolla valtavalla postaamisella ja kopioimisella hän saisi harhaopilleen tukea Raamatusta, mutta sillä hän vain osoittaa, kuinka tietämätön hän on Jumalan sanasta.

        "Luterilainenkin" ymmärtää joskus Raamatun selvää ilmoitusta: " Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus."
        Näin juuri toimittiin Raamatussa AINA. Mutta luterilaiset tekevät vauvojen kohdalla poikkeuksen. Julistusta tai uskoa ei tarvitakkaan.

        Miksi vauvojen kohdalla pitäisi tehdä poikkeus?
        Luther tekee heidän kohdallaan toisenkin poikkeuksen, kun keksi tuon harhan, että vauva on autuas 7 ensimmäistä päivää mutta simsalabim, kahdeksantena päivänä hänestä tuleekin syntinen.
        Poikkeuksia poikkeusten perään ja erikoista on, että vielä 2000-luvulla joku ykinkertainen uskoo tuollaiseen sekavaan oppiin.

        Eikö "luterilainen" todella osaa käyttää järkeään:
        " Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, "

        EI OPETA.
        Kol 2
        "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette KÄSINTEHDYLLÄ ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen HAUDATTUNA hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista"

        Vauvakastehan tehdään käsillä eikä siinä haudata ketään, vaan ainoasta otsaa hiukan kastellaan. "Luterilainen yrittää VÄÄRENTÄÄ JUmalan sanaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö "luterilainen" todella osaa käyttää järkeään:
        " Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, "

        EI OPETA.
        Kol 2
        "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette KÄSINTEHDYLLÄ ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen HAUDATTUNA hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista"

        Vauvakastehan tehdään käsillä eikä siinä haudata ketään, vaan ainoasta otsaa hiukan kastellaan. "Luterilainen yrittää VÄÄRENTÄÄ JUmalan sanaa.

        eiköhän se helluntailaistenkin kaste tehdä "käsin" , onhan heilläkin kastaja , joka kaataa , upottaa veteen , ja nostaa vedestä .

        Vanhan liiton aikana , kahdeksan päivän ikäiset poikalapset ympärileikattiin kirjaimellisesi "lihassa"

        Uuden liiton kaste:
        "Kristuksen ympärileikkauksella ollen haudattuina hänen kanssaan KASTEESSA"
        Kol: 2: 11
        "Kristuksen" , ei siis ihmisen lihassa, vaan : kasteessa.
        "Jumalan Henki liikkui vetten päällä" 1 Moos: 1: 1

        "SAMOIN maa , vedestä ja veden kautta rakennettu olivat ikivanhastaan olemassa
        Jumalan SANAN voimasta" 2 Piet: 3: 5


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eiköhän se helluntailaistenkin kaste tehdä "käsin" , onhan heilläkin kastaja , joka kaataa , upottaa veteen , ja nostaa vedestä .

        Vanhan liiton aikana , kahdeksan päivän ikäiset poikalapset ympärileikattiin kirjaimellisesi "lihassa"

        Uuden liiton kaste:
        "Kristuksen ympärileikkauksella ollen haudattuina hänen kanssaan KASTEESSA"
        Kol: 2: 11
        "Kristuksen" , ei siis ihmisen lihassa, vaan : kasteessa.
        "Jumalan Henki liikkui vetten päällä" 1 Moos: 1: 1

        "SAMOIN maa , vedestä ja veden kautta rakennettu olivat ikivanhastaan olemassa
        Jumalan SANAN voimasta" 2 Piet: 3: 5

        Ihanko totta, että sinä et tajunnut, mitä tuossa kirjoitettiin?

        Kaste suoritetaan käsin, mutta SYDÄMEN YMPÄRILEIKKAUS on Pyhän hengen työtä, johon ei tarvita vettä eikä käsiä.
        Lihan kasteleminen ei ole Jeesuksen ympärileikkaus.

        Sinä taidat liikkua vetten päällä vähän joka asiassa..


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö "luterilainen" todella osaa käyttää järkeään:
        " Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, "

        EI OPETA.
        Kol 2
        "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette KÄSINTEHDYLLÄ ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen HAUDATTUNA hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista"

        Vauvakastehan tehdään käsillä eikä siinä haudata ketään, vaan ainoasta otsaa hiukan kastellaan. "Luterilainen yrittää VÄÄRENTÄÄ JUmalan sanaa.

        Siis armonevankeliumiin ei kuulu teot ja omat hengelliset ratkaisut, vaan ne kuuluu lakiuskoihin ts. lain ja evankeliumin sekoittamiseen kohtalokkaasti (synergismi, katso Joh.6:63). Kuinka hengellisesti kuollut ihminen voisi tehdä ratkaisun? Tottakai vauvat uskovat, sillä vauvojen ja vaarien pelastustie on sama: "Uskon kautta". Mitään muuta pelastustietä Raamattu ei tunne- "Ilman uskoa ei voi olla otollinen Jumalalle" ja "Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa".

        Usko taas synty sanan ja sakramenttien kautta. "Mitä ilman sanaa ja sakramentteja henkenä ylistetään, on ilman muuta perkeleestä": "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista." (Kol.2:12). Kohta ei kerro kasteen muodosta mitään, vaan sen merkityksestä.

        Raamatussa ei ole varmuudella yhtään kohtaa, jotka puhuisivat upotuskasteesta. Raamatusta löytyy varmuudella vihmomis ja valelukaste. Raamatussa ei ole säädöstä, asetusta tai käskyä kasteen muodosta. Tämä on tärkein pointti kasteen muotoon.
        Esim. melkoisella varmuudella Paavali kastettiin ihan luterilaisittain (ei upotettu), merkityksineen ja muotoineen:

        apt.22:16 Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä.

        "Raamatussa ei ole säädöstä, eikä asetusta kasteen muodosta, että sen toimitus on silloin vapaata. On sama onko vettä, kourallinen tai järvi, sillä sana yhdistettynä veteen on pääasia."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihanko totta, että sinä et tajunnut, mitä tuossa kirjoitettiin?

        Kaste suoritetaan käsin, mutta SYDÄMEN YMPÄRILEIKKAUS on Pyhän hengen työtä, johon ei tarvita vettä eikä käsiä.
        Lihan kasteleminen ei ole Jeesuksen ympärileikkaus.

        Sinä taidat liikkua vetten päällä vähän joka asiassa..

        2000 vuotta sitten , Vanha LIITTO vaihtui Uuteen LIITTON , ja HE olivat eläneet sukupolvesta sukupolveen" Vanhan liiton ympärileikkauksen ja Mooseksen lain liitossa , HEIDÄN piti "unohtaa VANHA , > muuttaa sydämensä , ajatuksensa , > ympärileikkaus , joka Vanhassa Jumalan liitossa:
        "ja niin minun liittoni on merkitty teidän lihaan iankaikkiseksi liitoksi"
        1 Moos: 17: 12-13

        vuonna 2000 ei VAIHDU enää mitään Uuta liittoa , vaan me synnymme Uuden liiton kansaan , ja ajanlaskukin uudistui ja Uusi liitto alkoi 2000 vuotta sitten Jkr.

        Uudessa liitossa : " yksi kaste" Ef: 4: 5

        "


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Siis armonevankeliumiin ei kuulu teot ja omat hengelliset ratkaisut, vaan ne kuuluu lakiuskoihin ts. lain ja evankeliumin sekoittamiseen kohtalokkaasti (synergismi, katso Joh.6:63). Kuinka hengellisesti kuollut ihminen voisi tehdä ratkaisun? Tottakai vauvat uskovat, sillä vauvojen ja vaarien pelastustie on sama: "Uskon kautta". Mitään muuta pelastustietä Raamattu ei tunne- "Ilman uskoa ei voi olla otollinen Jumalalle" ja "Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa".

        Usko taas synty sanan ja sakramenttien kautta. "Mitä ilman sanaa ja sakramentteja henkenä ylistetään, on ilman muuta perkeleestä": "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista." (Kol.2:12). Kohta ei kerro kasteen muodosta mitään, vaan sen merkityksestä.

        Raamatussa ei ole varmuudella yhtään kohtaa, jotka puhuisivat upotuskasteesta. Raamatusta löytyy varmuudella vihmomis ja valelukaste. Raamatussa ei ole säädöstä, asetusta tai käskyä kasteen muodosta. Tämä on tärkein pointti kasteen muotoon.
        Esim. melkoisella varmuudella Paavali kastettiin ihan luterilaisittain (ei upotettu), merkityksineen ja muotoineen:

        apt.22:16 Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä.

        "Raamatussa ei ole säädöstä, eikä asetusta kasteen muodosta, että sen toimitus on silloin vapaata. On sama onko vettä, kourallinen tai järvi, sillä sana yhdistettynä veteen on pääasia."

        Tarkoitako, että luterilainen vauvakaste kuuluu lakiuskonnon piiriin, kun siinä ratkaisun tekevät lapsen vanhemmat ja kummit?
        Mitenkä he hengelliseti kuolleina voivat tehdä tuollaisen hengellisen ratkaisun? Useimmathan heistä eivät usko Jumalaan lainkaan?
        On sinulla selitykset.

        Osaatko ajatella lainkaan ITSENÄISESTI, vai miksi kopioit koko ajan erään keskaikaisen munkin kirjoituksia?

        Tuokaan ei pidä paikkansa: "Usko taas synty sanan ja sakramenttien kautta."

        Raamattu EI TUNNE mitään sakramenteistä syntyvää uskoa. Kopioit taas Lutheria.

        Usko syntyy VAIN kuulemista evankeliumin julistusta, mutta ei se synny automaattisesti silloinkaan, vaan kuulijan ON OTETTAVA sana uskossa vastaan.
        Veden mukana ei kenellekkään synny uskoa.

        UT kertoo, että monet eivät uskoneet, vaikka kuulivat julistusta.
        Outo väite onkin, että kasteessa kaikki tulevat uskoon, ikäänkuin automaattisesti, vaikka myöhemmin todistavat, että niin ei käynytkään.

        Heh heh: "Esim. melkoisella varmuudella Paavali kastettiin ihan luterilaisittain (ei upotettu), merkityksineen ja muotoineen:"

        Mihinkäs se varmuus nyt katosi? Oliko Paavali vauva kastettaessa?

        Paavali puhuu kasteen yhteydessä hautaamisesta: Room 6
        "Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta,."

        Teilläpäinkö ihminen haudataan siten, että vähän multaa heitetään otsalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitako, että luterilainen vauvakaste kuuluu lakiuskonnon piiriin, kun siinä ratkaisun tekevät lapsen vanhemmat ja kummit?
        Mitenkä he hengelliseti kuolleina voivat tehdä tuollaisen hengellisen ratkaisun? Useimmathan heistä eivät usko Jumalaan lainkaan?
        On sinulla selitykset.

        Osaatko ajatella lainkaan ITSENÄISESTI, vai miksi kopioit koko ajan erään keskaikaisen munkin kirjoituksia?

        Tuokaan ei pidä paikkansa: "Usko taas synty sanan ja sakramenttien kautta."

        Raamattu EI TUNNE mitään sakramenteistä syntyvää uskoa. Kopioit taas Lutheria.

        Usko syntyy VAIN kuulemista evankeliumin julistusta, mutta ei se synny automaattisesti silloinkaan, vaan kuulijan ON OTETTAVA sana uskossa vastaan.
        Veden mukana ei kenellekkään synny uskoa.

        UT kertoo, että monet eivät uskoneet, vaikka kuulivat julistusta.
        Outo väite onkin, että kasteessa kaikki tulevat uskoon, ikäänkuin automaattisesti, vaikka myöhemmin todistavat, että niin ei käynytkään.

        Heh heh: "Esim. melkoisella varmuudella Paavali kastettiin ihan luterilaisittain (ei upotettu), merkityksineen ja muotoineen:"

        Mihinkäs se varmuus nyt katosi? Oliko Paavali vauva kastettaessa?

        Paavali puhuu kasteen yhteydessä hautaamisesta: Room 6
        "Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta,."

        Teilläpäinkö ihminen haudataan siten, että vähän multaa heitetään otsalle?

        eihän Paavali edes ollut eikä kuulunut niiden kahdentoista opetuslasten joukkoon , jotka kastoivat : "Kristus ei lähettänyt MINUA kastamaan"


        Timoteus on lapsena kastettu .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tuo Wehan eli "luterilaisen" yhtäkkinen aktiivisuus tulla tänne sotkemaan kastekeskustelua johtuu? Onko hän saanut taas lähtöpassit jostain herätysliikkeestä?
        Mutta hänen teologiansa on siinä mielessä helppoa, että hänen ei itse tarvitse käyttää järkeään lainkaan, vaan hän kopioi noita keskiaikaisen munkin keksimiä pakanallisperäisiä väitteitä vauvojen syntisyydestä ja veden ihmeitätekevästä voimasta.
        Eikö hän osaa lainkaan ajatella itsenäisesti, vaan joutuu kopiomaan jatkuvasti Lutheria?
        Huh huh:
        "Me emme kysy: “Kykeneekö lapsi uskomaan?”, vaan: “Kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon?”

        Olipa taas niin typerä kysymys, että ei luulisi aikuisen ihmisen keksivät tuollaista. Miksihän Jumala vaikuttaisi uskon VAIN niiden kohdalla, joiden otsalle pappi on kolme kertaa tiputtanut vettä?
        Eikö Jumala olekkaan vanhurskas kun tarvitsee vettä ja papin apua, jotta lapsi voisi uskoa? Miksi lapsi pitää uudestikastaa, eikä kaksi vesitippaa riitä?

        Usko syntyy lapselle samalla periaatteella kuin muillekin:
        "Usko tulee kuulemisesta!" ( tai lukemisesta Joh 20) eikä tule veden mukana vaikka sata pappia roiskisi vettä lapsen otsalle.
        "Kuinka he voivat uskoa, ellei julisteta" Room 10

        Siksihän Jeesus antoi Lähetyskäskyn: Menkää j JULISTAKAA!!!!

        Mutta koska vauva ei vielä tunne lakia eikä syntiä, niin hän on VAPAA synnin rangaistukseta, eikä näinollen tarvitse mitään kirkollisia temppuja pelastuakseen.
        ". syntiä ei lueta, missä lakia ei ole" Room 5

        Raamattu ei tunne mitään perisyntiä.

        Raamattu ei myöskään tunne mitään subjektiivista tai objektiivista vanhurskauttamista, vaan vanhurskaus tulee vain Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta.
        Room 3
        " Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta."

        Siihen EI TARVITA vettä eikä papin tekoja, ei kummeja eikä kastekynttilöitä.
        HUOMIO, HUOMIO!!!
        Onkohan "luterilainen" koskaan lukenut Raamattua, kun esittää noin TÖRKEÄN, raamatunvastaisen väitteen:
        " Kukaan ihminen ei pelastukaan uskon kautta"????

        Tuohan on JUMALAN PILKKAA ja Jumalan sanan raiskaamista.

        Raamatun SELVÄ linja läpi koko Raamatun on se, että ILMAN USKOA ON MAHDOTON olla otollinen!!!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut; samoin kuin sinun perhekuntasi." Ap 16

        "Luterilainen" kuvittelee, että tuolla valtavalla postaamisella ja kopioimisella hän saisi harhaopilleen tukea Raamatusta, mutta sillä hän vain osoittaa, kuinka tietämätön hän on Jumalan sanasta.

        "Luterilainenkin" ymmärtää joskus Raamatun selvää ilmoitusta: " Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus."
        Näin juuri toimittiin Raamatussa AINA. Mutta luterilaiset tekevät vauvojen kohdalla poikkeuksen. Julistusta tai uskoa ei tarvitakkaan.

        Miksi vauvojen kohdalla pitäisi tehdä poikkeus?
        Luther tekee heidän kohdallaan toisenkin poikkeuksen, kun keksi tuon harhan, että vauva on autuas 7 ensimmäistä päivää mutta simsalabim, kahdeksantena päivänä hänestä tuleekin syntinen.
        Poikkeuksia poikkeusten perään ja erikoista on, että vielä 2000-luvulla joku ykinkertainen uskoo tuollaiseen sekavaan oppiin.

        Mistähän johtuu että tämä SEPEDEUS alias soomipoika alias u-k-i-e nr on aamuyöllä neljkäön aikaa raivona kun hänen oppinsa on kumottu? Eikö se kolmatta vuosikymmentä jatkuva märinä ja Raamatun vääristely voisi jo loppua? Siinä mielessä tuon typerän pellen jutut on helppo kumota kun hän puhuu veden ihemitä tekeväti voimasta joka on helluntailaisille tyypillistä. Hän joutuu tuskissaan kieltämään perisynnin ja sitä kautta syntiinlankeemuksen ja väittää ihmisten pelastuvat ilman uskoakin. Raamattu ei tunne moista.

        Usko eiu synny vesitippojan avulla kuten uudestikastajat väittävät vaan Sanan kautta. Miksi uudestikastajta tarvitsevat ihmisten apuia voidakseen uskoa? Eikö usko tulekaan julistuksen kautta???

        Vauva ei ole vapaa laista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tuo Wehan eli "luterilaisen" yhtäkkinen aktiivisuus tulla tänne sotkemaan kastekeskustelua johtuu? Onko hän saanut taas lähtöpassit jostain herätysliikkeestä?
        Mutta hänen teologiansa on siinä mielessä helppoa, että hänen ei itse tarvitse käyttää järkeään lainkaan, vaan hän kopioi noita keskiaikaisen munkin keksimiä pakanallisperäisiä väitteitä vauvojen syntisyydestä ja veden ihmeitätekevästä voimasta.
        Eikö hän osaa lainkaan ajatella itsenäisesti, vaan joutuu kopiomaan jatkuvasti Lutheria?
        Huh huh:
        "Me emme kysy: “Kykeneekö lapsi uskomaan?”, vaan: “Kykeneekö Jumala vaikuttamaan uskon?”

        Olipa taas niin typerä kysymys, että ei luulisi aikuisen ihmisen keksivät tuollaista. Miksihän Jumala vaikuttaisi uskon VAIN niiden kohdalla, joiden otsalle pappi on kolme kertaa tiputtanut vettä?
        Eikö Jumala olekkaan vanhurskas kun tarvitsee vettä ja papin apua, jotta lapsi voisi uskoa? Miksi lapsi pitää uudestikastaa, eikä kaksi vesitippaa riitä?

        Usko syntyy lapselle samalla periaatteella kuin muillekin:
        "Usko tulee kuulemisesta!" ( tai lukemisesta Joh 20) eikä tule veden mukana vaikka sata pappia roiskisi vettä lapsen otsalle.
        "Kuinka he voivat uskoa, ellei julisteta" Room 10

        Siksihän Jeesus antoi Lähetyskäskyn: Menkää j JULISTAKAA!!!!

        Mutta koska vauva ei vielä tunne lakia eikä syntiä, niin hän on VAPAA synnin rangaistukseta, eikä näinollen tarvitse mitään kirkollisia temppuja pelastuakseen.
        ". syntiä ei lueta, missä lakia ei ole" Room 5

        Raamattu ei tunne mitään perisyntiä.

        Raamattu ei myöskään tunne mitään subjektiivista tai objektiivista vanhurskauttamista, vaan vanhurskaus tulee vain Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta.
        Room 3
        " Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta."

        Siihen EI TARVITA vettä eikä papin tekoja, ei kummeja eikä kastekynttilöitä.
        HUOMIO, HUOMIO!!!
        Onkohan "luterilainen" koskaan lukenut Raamattua, kun esittää noin TÖRKEÄN, raamatunvastaisen väitteen:
        " Kukaan ihminen ei pelastukaan uskon kautta"????

        Tuohan on JUMALAN PILKKAA ja Jumalan sanan raiskaamista.

        Raamatun SELVÄ linja läpi koko Raamatun on se, että ILMAN USKOA ON MAHDOTON olla otollinen!!!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut; samoin kuin sinun perhekuntasi." Ap 16

        "Luterilainen" kuvittelee, että tuolla valtavalla postaamisella ja kopioimisella hän saisi harhaopilleen tukea Raamatusta, mutta sillä hän vain osoittaa, kuinka tietämätön hän on Jumalan sanasta.

        "Luterilainenkin" ymmärtää joskus Raamatun selvää ilmoitusta: " Aikuisten kohdalla kastetta edeltää evankeliumin sanan julistus."
        Näin juuri toimittiin Raamatussa AINA. Mutta luterilaiset tekevät vauvojen kohdalla poikkeuksen. Julistusta tai uskoa ei tarvitakkaan.

        Miksi vauvojen kohdalla pitäisi tehdä poikkeus?
        Luther tekee heidän kohdallaan toisenkin poikkeuksen, kun keksi tuon harhan, että vauva on autuas 7 ensimmäistä päivää mutta simsalabim, kahdeksantena päivänä hänestä tuleekin syntinen.
        Poikkeuksia poikkeusten perään ja erikoista on, että vielä 2000-luvulla joku ykinkertainen uskoo tuollaiseen sekavaan oppiin.

        Raamattu tuntee sekä subjektiivisen että onjektiivisen vanhurkskautamisen! Jeesus soviti KAIKKI synnit, siine on objektiivinen. Subjektiivinen on taas on se että uskon ja kasteen kautta olemme siitä osallisia. Tämänkin uudestikastajat kieltävät. Kasteeseen tarvitaa vettä

        Ensin se väittää että ilman uskoakin voi pelastua jka sitten yhtäkkiä ilman uskoa ei voi olla otollinen. Ei tuossa sekavassa selityksessä kukaan pysy mukaan.

        Lapsi on syntinen syntymästään saakka joten Raamattu ei tunne mitään kahdeksannen päivän syntiseksi tulemista.

        Kaiken kaikkiaan uudestikastajat kieltävät Jeesuksen käskyn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö "luterilainen" todella osaa käyttää järkeään:
        " Kolossalaiskirjeen kohdassa annetaan ymmärtää, että Jumala suorittaa sydämen ympärileikkauksen kasteessa ja herättää vieläpä uskon, "

        EI OPETA.
        Kol 2
        "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette KÄSINTEHDYLLÄ ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen HAUDATTUNA hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista"

        Vauvakastehan tehdään käsillä eikä siinä haudata ketään, vaan ainoasta otsaa hiukan kastellaan. "Luterilainen yrittää VÄÄRENTÄÄ JUmalan sanaa.

        Paavali sanoo että kastetta EI tehdä käsillä! Onko vaikeuksia ymmärtää suomea?

        Kasteessa haudataan, riippumatta siitä paljonko vettä käytetään. Upottaminen ei ole hautaamista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitako, että luterilainen vauvakaste kuuluu lakiuskonnon piiriin, kun siinä ratkaisun tekevät lapsen vanhemmat ja kummit?
        Mitenkä he hengelliseti kuolleina voivat tehdä tuollaisen hengellisen ratkaisun? Useimmathan heistä eivät usko Jumalaan lainkaan?
        On sinulla selitykset.

        Osaatko ajatella lainkaan ITSENÄISESTI, vai miksi kopioit koko ajan erään keskaikaisen munkin kirjoituksia?

        Tuokaan ei pidä paikkansa: "Usko taas synty sanan ja sakramenttien kautta."

        Raamattu EI TUNNE mitään sakramenteistä syntyvää uskoa. Kopioit taas Lutheria.

        Usko syntyy VAIN kuulemista evankeliumin julistusta, mutta ei se synny automaattisesti silloinkaan, vaan kuulijan ON OTETTAVA sana uskossa vastaan.
        Veden mukana ei kenellekkään synny uskoa.

        UT kertoo, että monet eivät uskoneet, vaikka kuulivat julistusta.
        Outo väite onkin, että kasteessa kaikki tulevat uskoon, ikäänkuin automaattisesti, vaikka myöhemmin todistavat, että niin ei käynytkään.

        Heh heh: "Esim. melkoisella varmuudella Paavali kastettiin ihan luterilaisittain (ei upotettu), merkityksineen ja muotoineen:"

        Mihinkäs se varmuus nyt katosi? Oliko Paavali vauva kastettaessa?

        Paavali puhuu kasteen yhteydessä hautaamisesta: Room 6
        "Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta,."

        Teilläpäinkö ihminen haudataan siten, että vähän multaa heitetään otsalle?

        Eikö tuo märisevä pelle osaa erottaa uskonratkaisua ihmisen hengelliseen elämään liittyiä päätöksiä? Kuuluuko helluintailaisuus lakiuskonnon piitiin kun vanhemat päättävät opettaa lastaan tuntemaan Jeesukseen?

        Raamattu tuntee juurikin Sanan kautta syntyvät uskon. Sana vaikuttaa sakramenteissa kuten Raamattu todistaa. Kukaan ei väitä että kasteessa kaikki tulevat uskoon. Ei Jumalan Sana herätä kaikissa uskoa.

        Paavalin kastetapaa kuten muutakaan kastet apaa ei kerrota joten se asia ei ole merkityksellinen. Vettä käytetään ja kolmiyhteisen Jumalan nimeen kastetaan. Eri kastetapoja on ollut käytössä seurakunnan alusta alkaekn.

        Hautaaminen ei tarkoita upottamista! Haudataanko uudestikastajien piriissä ihminen niin että hänet upotetaan multaan ja sekunnin päästä tämä nousee sieltä pois???? Hautaaminen ei kuvaa kastetapaa vaan sitä mitä kasteessa tapahtuu: uudestisyntyminen. Kaste on uudestisyntymisemn peso


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän johtuu että tämä SEPEDEUS alias soomipoika alias u-k-i-e nr on aamuyöllä neljkäön aikaa raivona kun hänen oppinsa on kumottu? Eikö se kolmatta vuosikymmentä jatkuva märinä ja Raamatun vääristely voisi jo loppua? Siinä mielessä tuon typerän pellen jutut on helppo kumota kun hän puhuu veden ihemitä tekeväti voimasta joka on helluntailaisille tyypillistä. Hän joutuu tuskissaan kieltämään perisynnin ja sitä kautta syntiinlankeemuksen ja väittää ihmisten pelastuvat ilman uskoakin. Raamattu ei tunne moista.

        Usko eiu synny vesitippojan avulla kuten uudestikastajat väittävät vaan Sanan kautta. Miksi uudestikastajta tarvitsevat ihmisten apuia voidakseen uskoa? Eikö usko tulekaan julistuksen kautta???

        Vauva ei ole vapaa laista.

        Sai taas yöllä purkaa itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu tuntee sekä subjektiivisen että onjektiivisen vanhurkskautamisen! Jeesus soviti KAIKKI synnit, siine on objektiivinen. Subjektiivinen on taas on se että uskon ja kasteen kautta olemme siitä osallisia. Tämänkin uudestikastajat kieltävät. Kasteeseen tarvitaa vettä

        Ensin se väittää että ilman uskoakin voi pelastua jka sitten yhtäkkiä ilman uskoa ei voi olla otollinen. Ei tuossa sekavassa selityksessä kukaan pysy mukaan.

        Lapsi on syntinen syntymästään saakka joten Raamattu ei tunne mitään kahdeksannen päivän syntiseksi tulemista.

        Kaiken kaikkiaan uudestikastajat kieltävät Jeesuksen käskyn

        Kukaan ei ole syntinen ennenkuin on tehnyt syntiä.

        eikä kukaan uudestisynny ennenkuin tajuaa että syntiä on tullut tehtyä ja alkaa omakohtaisen prosessin asian vuoksi.

        ongelma e ipoistu millään ulkoisilla tempuilla ja rituaaleilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ole syntinen ennenkuin on tehnyt syntiä.

        eikä kukaan uudestisynny ennenkuin tajuaa että syntiä on tullut tehtyä ja alkaa omakohtaisen prosessin asian vuoksi.

        ongelma e ipoistu millään ulkoisilla tempuilla ja rituaaleilla.

        Raamattu taas sanoo että kaikki ovat syntiä tehneet ja luonnostaan vihan lapsia.

        Raamattu ei myöskään opeta että "eikä kukaan uudestisynny ennenkuin tajuaa että syntiä on tullut tehtyä". Tuollaista ehtoa se ei anna uudestisyntymiselle

        Synnin ongelmaan auttaa vain Jeesus Kristus ja yhteys häneen ja hänen kuolemaansa mutta sinun temppusi eivät auta mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sai taas yöllä purkaa itseään.

        Hyvä niin... kai


      • Anonyymi kirjoitti:

        eihän Paavali edes ollut eikä kuulunut niiden kahdentoista opetuslasten joukkoon , jotka kastoivat : "Kristus ei lähettänyt MINUA kastamaan"


        Timoteus on lapsena kastettu .

        Jeesus lähetti muut opetuslapsensa kastamaan: Matt.28:16 Mutta ne yksitoista opetuslasta vaelsivat Galileaan sille vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä.
        17 Kun he näkivät hänet, he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät.
        18 Jeesus tuli heidän luokseen, puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Toki Paavalikin kastoi ja ennenmuuta Julisti kasteen valtavaa evankeliumia: ""Muuttakaa mielenne ja tulkoon jokainen teistä kastetuksi Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksiantamiseksi, niin saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu, myös kaikille kaukana oleville, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sai taas yöllä purkaa itseään.

        "Sai taas yöllä purkaa itseään."???

        Täällä Japanissa on mitä kaunein aamu! Eikö tuo pelle tunne maantietoa?

        "! Haudataanko uudestikastajien piriissä ihminen niin että hänet upotetaan multaan ja sekunnin päästä tämä nousee sieltä pois???"

        Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!
        Ei Jeesus jäänyt kasteen hautaan vaan nousi ylös. Eikä vain Jeesuksen otsaa haudattu, vaan koko ruumis.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Jeesus lähetti muut opetuslapsensa kastamaan: Matt.28:16 Mutta ne yksitoista opetuslasta vaelsivat Galileaan sille vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä.
        17 Kun he näkivät hänet, he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät.
        18 Jeesus tuli heidän luokseen, puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Toki Paavalikin kastoi ja ennenmuuta Julisti kasteen valtavaa evankeliumia: ""Muuttakaa mielenne ja tulkoon jokainen teistä kastetuksi Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksiantamiseksi, niin saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu, myös kaikille kaukana oleville, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Paavali : "Kristus ei lähettänyt minua kastamaan" 1 Kor: 1: 17


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ole syntinen ennenkuin on tehnyt syntiä.

        eikä kukaan uudestisynny ennenkuin tajuaa että syntiä on tullut tehtyä ja alkaa omakohtaisen prosessin asian vuoksi.

        ongelma e ipoistu millään ulkoisilla tempuilla ja rituaaleilla.

        Uskontunnustusesitys sanoo, että kaikki ovat langenneita ja Aadamin perisyntiin osallisia, mutta toisaalta tämä kielletään, koska em. esityksessä sanotaan, että pikkulapset ovat viattomia tai otollisia sellaisenaan. Raamattu todistaa ihan toisin: “Syntyisikö saastaisesta puhdasta? Ei yhden yhtäkään” (Job. 14:4). “Eikö pahuutesi ole suuri ja sinun pahat tekosi loppumattomat?” (Job. 22:5). “Koko pää on kipeä, koko sydän sairas. Kantapäästä kiireeseen asti ei ole tervettä paikkaa, ainoastaan haavoja, mustelmia ja vereksiä lyömiä, joita ei ole puserrettu, ei sidottu eikä öljyllä pehmitetty”(Jes. 1:5b,6). “Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?” (Jer. 17:9). “Katso, minä olen synnissä syntynyt, ja äitini on minut synnissä siittänyt” (Ps. 51:7). “Sen tähden, niin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet” (Room. 5:12 ja ss.). “Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne” (Ef. 2:1).



        Näistä Raamatun kohdista näemme, ettei kukaan ihminen ikipäivänä voi olla viaton ja otollinen sellaisenaan Jumalan edessä. Jos lapsi olisi viaton, ei hän voisi kuolla, ja silloin ei Jeesuksenkaan olisi tarvinnut tulla koko ihmiskunnan edestä sovittamaan syntejä. Jos lapsi on viaton, ei hän voisi kuolla, koska viattomuus on sitä, ettei ole perisyntiä. Kaikki ovat menettäneet sen vanhurskauden, joka Aadamilla ja Eevalla oli. Uskontunnustusesityksessä sanotaan, että lapsi ei ole tehnyt mitään, mutta Raamattu sanookin, ettei ihmisen tarvitse tehdä mitään ollakseen kadotettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sai taas yöllä purkaa itseään."???

        Täällä Japanissa on mitä kaunein aamu! Eikö tuo pelle tunne maantietoa?

        "! Haudataanko uudestikastajien piriissä ihminen niin että hänet upotetaan multaan ja sekunnin päästä tämä nousee sieltä pois???"

        Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!
        Ei Jeesus jäänyt kasteen hautaan vaan nousi ylös. Eikä vain Jeesuksen otsaa haudattu, vaan koko ruumis.

        Oonko tuo pelle mennyut Japaniin mesuamaan?

        "Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!"

        EI KIRJOITA!!!!!!!! Missään ei tuollaista kirjoiteta.

        Jeesusta ei upotettu multaan! Koko ihminen kastetaan veden määrästä riippumatta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oonko tuo pelle mennyut Japaniin mesuamaan?

        "Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!"

        EI KIRJOITA!!!!!!!! Missään ei tuollaista kirjoiteta.

        Jeesusta ei upotettu multaan! Koko ihminen kastetaan veden määrästä riippumatta

        Se on mennyt naiman japanilaisia lapsia

        se harrastaa siellä saatananpalvontaansa


    • Anonyymi

      Vauvan kastamisella ei ole pienintäkään merkitystä hänen j a jumalan väliseen suhteeseen, ei vähän vähää.

      Ihmisen syntikysymys ratkeaa vain kun yksilö kuulee evankeliumin, tajuaa sen merkityksen omalla kohdallaan ja hätääntyy omasta tilastaan ja alkaa huutamaan Herran nimeä ongelmansa ratkaisuksi.

      mitään sellaista ei vauvan kohdalla tapahdu eli toimitus on niin turha kuin olla voi.

      ei ihme että pian miljoona luterilaista on tajunnut asian ja laittanut korkean oven kiinni lopullisesti.
      luterilaisuus on ihmisten narrauslaitos ollut satoja vuosia ja pysyy sellaisena.

      • Anonyymi

        Kastamisella on juuri se merkitys minkä Raamattu antaa eikä siinä vaarin kitinät auta.

        Nimenomaan usko Jeesukseen ja hänen turvautuminen on kaiken ydin. Ja Jeesuksen omien sanojen mukaan se onnistuu pieneltä lapselta.

        ei ihme että tuokin porukka on täällä niin pieni. Helluntailaisuus hylkää Raamatun ja sen opetukset. Se on narrauslaitos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kastamisella on juuri se merkitys minkä Raamattu antaa eikä siinä vaarin kitinät auta.

        Nimenomaan usko Jeesukseen ja hänen turvautuminen on kaiken ydin. Ja Jeesuksen omien sanojen mukaan se onnistuu pieneltä lapselta.

        ei ihme että tuokin porukka on täällä niin pieni. Helluntailaisuus hylkää Raamatun ja sen opetukset. Se on narrauslaitos

        Muistetaan vielä mitä tuo hellari vaari kirjoitti viime viikolla:
        "Lisätietona että suomessa ei ole ainuttakaan uudestisyntynyttä"

        Siinä siis helluntailaisten teologiaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistetaan vielä mitä tuo hellari vaari kirjoitti viime viikolla:
        "Lisätietona että suomessa ei ole ainuttakaan uudestisyntynyttä"

        Siinä siis helluntailaisten teologiaa!

        helluntailaisten uudestisyntymä tapahtuu "lihassa" ja lihallisesti , millä ei ole mitään tekemistä raamatullisen uudestisyntymisen kanssa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisten uudestisyntymä tapahtuu "lihassa" ja lihallisesti , millä ei ole mitään tekemistä raamatullisen uudestisyntymisen kanssa !

        ne sekoittaa sen usein mielenmuutokseen eli parannukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistetaan vielä mitä tuo hellari vaari kirjoitti viime viikolla:
        "Lisätietona että suomessa ei ole ainuttakaan uudestisyntynyttä"

        Siinä siis helluntailaisten teologiaa!

        Olisko sinulla hiipivää dementiaa taikka vauvakasteessa saatu epärehellinen mieli, vai miksi kirjoitat puutaheinää ilman peräseinää häh ?

        Siis suomessa ei ole ainuttakaan uudsyntynyttä joka olisi sitä minkäänlaisen kasteen seurauksena!

        Jonkinverran valistunut huomaa eron !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko sinulla hiipivää dementiaa taikka vauvakasteessa saatu epärehellinen mieli, vai miksi kirjoitat puutaheinää ilman peräseinää häh ?

        Siis suomessa ei ole ainuttakaan uudsyntynyttä joka olisi sitä minkäänlaisen kasteen seurauksena!

        Jonkinverran valistunut huomaa eron !

        sodomiittikäktys kitisee taas vauvojaan ,kuten sillä on tapana

        olisiko uudestikasteessa saatu henki tuo. Onneksi Raamatun Sana menee tuon typeryksen itkujen edelle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sodomiittikäktys kitisee taas vauvojaan ,kuten sillä on tapana

        olisiko uudestikasteessa saatu henki tuo. Onneksi Raamatun Sana menee tuon typeryksen itkujen edelle

        Muistutetaan vielä mitä se kirjoitti viime viikolla:
        "Lisätietona että suomessa ei ole ainuttakaan uudestisyntynyttä"

        Pitää siis ola ulkomalaainen että voi uudestisyntyä. Näin helluntailaisen mukaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sodomiittikäktys kitisee taas vauvojaan ,kuten sillä on tapana

        olisiko uudestikasteessa saatu henki tuo. Onneksi Raamatun Sana menee tuon typeryksen itkujen edelle

        Noin syvällistä vauvakasteopetusta saa harvoin lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ne sekoittaa sen usein mielenmuutokseen eli parannukseen.

        Jokainen kommenttinne sakastista kertoo samaa asiaa, eli mitään ymmärrystä ei raamatun asioista ole.

        Eikä tule tuolla menolla.
        Mutta ei se nyt paljoa merkitse luterilaisuus on hiipuva keskiaikainen opinsekoilu joka kiinnostaa yhä vähemmän suomalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen kommenttinne sakastista kertoo samaa asiaa, eli mitään ymmärrystä ei raamatun asioista ole.

        Eikä tule tuolla menolla.
        Mutta ei se nyt paljoa merkitse luterilaisuus on hiipuva keskiaikainen opinsekoilu joka kiinnostaa yhä vähemmän suomalaisia.

        Ja hyvä niin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin syvällistä vauvakasteopetusta saa harvoin lukea.

        niin , siis HELLUNTAILAINEN >"kitisee vauvoja"< niitten mielestä Jumala ei voi tehdä mitään ILMAN MINUA . . .

        "Sanallaan hän loi maan taivaat"

        vuonna 2000 Jumala ei helluntailaisopin mukaan voi tehdä mitään >>>"ilman minua" . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen kommenttinne sakastista kertoo samaa asiaa, eli mitään ymmärrystä ei raamatun asioista ole.

        Eikä tule tuolla menolla.
        Mutta ei se nyt paljoa merkitse luterilaisuus on hiipuva keskiaikainen opinsekoilu joka kiinnostaa yhä vähemmän suomalaisia.

        Jokainen kommentti kellarista kertoo ettei asioita tajua tuon taivaallista

        mutta sillä ei ole väliä kun helluntailaisuus on pelkkä amerikan uuden ajan tunneilmiö joka sivuuttaa Raamatun ja sekoilee sen perusoppien kanssa. Eikä haittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin syvällistä vauvakasteopetusta saa harvoin lukea.

        "Raamattu tuntee sekä subjektiivisen että onjektiivisen vanhurkskautamisen! Jeesus soviti KAIKKI synnit, siine on objektiivinen"???

        Missähän kohtaa sellaisesta on kirjoitettu?
        Outoa, että jos Jeesus sovitti kaikkien synnit, niin papin pitää vielä kolmella vesitipalla täydentää Jeesuksen sovintotyötä.
        Mutta vauva on kuitenkin vain seitsemän päivää synnitön, jonka jälkeen perkele menee häneen ja hänestä tulee syntinen.
        On tuo erikoista tuo luterilainen teologia.

        Raamattu taas opettaa, että "joka syntiä tekee, on synnin orja."
        Siihen saakka, kun lapsi on tekemättä tietoista syntiä, hän on Jeesuksen sovitustyön ansiosta AUTUAS, ja Jeesus sanoo sellaisista:
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta."

        Miksihän luterilaiset haluavat tehdä vauvoista väkisin syntisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niin , siis HELLUNTAILAINEN >"kitisee vauvoja"< niitten mielestä Jumala ei voi tehdä mitään ILMAN MINUA . . .

        "Sanallaan hän loi maan taivaat"

        vuonna 2000 Jumala ei helluntailaisopin mukaan voi tehdä mitään >>>"ilman minua" . . .

        niin tekee

        aivan käsittämätön on niiden väite "Lisätietona että suomessa ei ole ainuttakaan uudestisyntynyttä"

        Oikein huvittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raamattu tuntee sekä subjektiivisen että onjektiivisen vanhurkskautamisen! Jeesus soviti KAIKKI synnit, siine on objektiivinen"???

        Missähän kohtaa sellaisesta on kirjoitettu?
        Outoa, että jos Jeesus sovitti kaikkien synnit, niin papin pitää vielä kolmella vesitipalla täydentää Jeesuksen sovintotyötä.
        Mutta vauva on kuitenkin vain seitsemän päivää synnitön, jonka jälkeen perkele menee häneen ja hänestä tulee syntinen.
        On tuo erikoista tuo luterilainen teologia.

        Raamattu taas opettaa, että "joka syntiä tekee, on synnin orja."
        Siihen saakka, kun lapsi on tekemättä tietoista syntiä, hän on Jeesuksen sovitustyön ansiosta AUTUAS, ja Jeesus sanoo sellaisista:
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta."

        Miksihän luterilaiset haluavat tehdä vauvoista väkisin syntisiä?

        "Missähän kohtaa sellaisesta on kirjoitettu?"

        Vaikkapa tässä: " Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla, hävittääkseen synnin uhrillaan"

        Tuo väite Jeesuksen sovintotyön täydentämisestä on niin suurta roskaa että ain helluntailainen voi sellaista kirjoittaa. Kristuksen sovitustyötä ei kukaan voi täydentää, se on täydellinen. Mutta ihmisen pitää ottaa sen myös uskolla vastaan jotta se hyödyttää. Samoin ihmisen on saatava kaste Kristukseen.

        Uudestikastajien mukaan siisn ihminen on synnitön eikä tarvitse edes uskoa. Erikosita teologiaa. Raamattu taas opettaa että "kaikki ovat syntiä tehneet ja kirkkautta vailla". Paavali kertoo miten synti asuu meissä. Ei siinä mitään ikärajoja ole

        Ihminen on autuas vain Kristuksessa, ei muuten. Luterilaiet eivät tee kenestkään syntistä vaan ihminen on syntinen, halusipa tai ei


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Missähän kohtaa sellaisesta on kirjoitettu?"

        Vaikkapa tässä: " Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla, hävittääkseen synnin uhrillaan"

        Tuo väite Jeesuksen sovintotyön täydentämisestä on niin suurta roskaa että ain helluntailainen voi sellaista kirjoittaa. Kristuksen sovitustyötä ei kukaan voi täydentää, se on täydellinen. Mutta ihmisen pitää ottaa sen myös uskolla vastaan jotta se hyödyttää. Samoin ihmisen on saatava kaste Kristukseen.

        Uudestikastajien mukaan siisn ihminen on synnitön eikä tarvitse edes uskoa. Erikosita teologiaa. Raamattu taas opettaa että "kaikki ovat syntiä tehneet ja kirkkautta vailla". Paavali kertoo miten synti asuu meissä. Ei siinä mitään ikärajoja ole

        Ihminen on autuas vain Kristuksessa, ei muuten. Luterilaiet eivät tee kenestkään syntistä vaan ihminen on syntinen, halusipa tai ei

        No nyt VIHDOINKIN tajusit:
        ". Mutta ihmisen pitää ottaa sen myös uskolla vastaan jotta se hyödyttää. "

        Eli vauvan kastaminen on turhaa, koska hänellä ei vielä ole uskoa eikä hän voi ottaa sitä vastaan.

        Miten tuo liittyy objektiiviseen tai subjektiiviseen vanhurskauttamiseen:
        "Vaikkapa tässä: " Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla, hävittääkseen synnin uhrillaan"???

        Jeesus on yhdellä uhrilla kertakaikkiaan sovittanut ihmiskunnan synnin eikä sitä tarvitse täydentää vesitippojen avulla.
        Miksi lut kirkko tarvitsee siihen kolme vesitippaa?
        Vasta sitten, kun lapsi kasvaa ja alkaa tekemään syntiä, hän tarvitsee uudestisyntymistä ja se tapahtuu vain Pyhän hengen avulla, kun hän kuulee evankeliumia ja uskoo siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Missähän kohtaa sellaisesta on kirjoitettu?"

        Vaikkapa tässä: " Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla, hävittääkseen synnin uhrillaan"

        Tuo väite Jeesuksen sovintotyön täydentämisestä on niin suurta roskaa että ain helluntailainen voi sellaista kirjoittaa. Kristuksen sovitustyötä ei kukaan voi täydentää, se on täydellinen. Mutta ihmisen pitää ottaa sen myös uskolla vastaan jotta se hyödyttää. Samoin ihmisen on saatava kaste Kristukseen.

        Uudestikastajien mukaan siisn ihminen on synnitön eikä tarvitse edes uskoa. Erikosita teologiaa. Raamattu taas opettaa että "kaikki ovat syntiä tehneet ja kirkkautta vailla". Paavali kertoo miten synti asuu meissä. Ei siinä mitään ikärajoja ole

        Ihminen on autuas vain Kristuksessa, ei muuten. Luterilaiet eivät tee kenestkään syntistä vaan ihminen on syntinen, halusipa tai ei

        Sepedeukseen kommentit on aina yhtä tyhmiä. Yrittikö Raamtussa ihmiset "täydentää" Jeesuksen työtä kun tekivät parannuksen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt VIHDOINKIN tajusit:
        ". Mutta ihmisen pitää ottaa sen myös uskolla vastaan jotta se hyödyttää. "

        Eli vauvan kastaminen on turhaa, koska hänellä ei vielä ole uskoa eikä hän voi ottaa sitä vastaan.

        Miten tuo liittyy objektiiviseen tai subjektiiviseen vanhurskauttamiseen:
        "Vaikkapa tässä: " Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla, hävittääkseen synnin uhrillaan"???

        Jeesus on yhdellä uhrilla kertakaikkiaan sovittanut ihmiskunnan synnin eikä sitä tarvitse täydentää vesitippojen avulla.
        Miksi lut kirkko tarvitsee siihen kolme vesitippaa?
        Vasta sitten, kun lapsi kasvaa ja alkaa tekemään syntiä, hän tarvitsee uudestisyntymistä ja se tapahtuu vain Pyhän hengen avulla, kun hän kuulee evankeliumia ja uskoo siihen.

        "Eli vauvan kastaminen on turhaa, koska hänellä ei vielä ole uskoa eikä hän voi ottaa sitä vastaan."

        Raamattu ei opeta tuollaista! Tuo on oma keksintösi. Jumala voi herättää uskon kenessä haluaa. Ja jos joku ei usko niin hän opn matkalla kadotukseen, kuten Jeesus sanoi "joka ei usko se tuomitaan kadotukseen"

        "Jeesus on yhdellä uhrilla kertakaikkiaan sovittanut ihmiskunnan synnin eikä sitä tarvitse täydentää vesitippojen avulla."

        AAMEN! Siinä tuli ohjektiivinen vanhurskauttaminen! Sitä ei voi eikä tarvi täydentää. Sen sijaan siitä osalliseksi pääsemiseksi meidät pitää tehdä parannus ja saada kaste.

        "Vasta sitten, kun lapsi kasvaa ja alkaa tekemään syntiä, hän tarvitsee uudestisyntymistä"

        Täysin vieras ajatus Jeesukselle. Jeesuksen mukaan kukaan ei voi päästä Jumalan valtakuntan ilman uudestisyntymistä. Hän ei asettanut lapsille mitään toista mallia. Usko ei ole sama asia kuin uudestisyntymä vaikka ne tiivisti yhteen kuuluvatkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepedeukseen kommentit on aina yhtä tyhmiä. Yrittikö Raamtussa ihmiset "täydentää" Jeesuksen työtä kun tekivät parannuksen?

        Sen mielestä varmaan kyllä


      • Lueppas se kasteen merkitys. Vapaiden suuntien kasteet ovat sellaisia, jonka merkitystä ei löydy Raamatusta. Kaste on Raamatun opetuksen mukaan, pikemminkin uskoon tulevien kaste ja EI ole uskovien kaste...Otan muutaman esimerkin: Apt2.38 "Muuttakaa mielenne ja tulkoon jokainen teistä kastetuksi Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksiantamiseksi, niin saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu, myös kaikille kaukana oleville, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Valtavaa kasteen evankeliumia; Kaste lupaa synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan, ja lapsillekkin tämä pelastuksen lupaus kuuluu....Teidän kasteen merkitys on ihan väärä. Edelleen: "...Kasteessa te ole herätetyt, uskon kautta, Jonka Jumala vaikuttaa" (Kol.2:12). Tässäkin sanotaan, että kasteessa hengelliseti kuollut herää, uskon kautta. Teillä on ihan väärä kasteen merkitys. Edelleen: Synnintuntoiselle Saulille sanottiin: apt.22:16 Nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi Herran nimeä, ota kaste ja pese pois syntisi.' Jälleen kaste tapahtuu syntien anteeksi saamiseksi. Teillä on ihan väärä merkitys kasteelle. Edelleen: Joh.3:3Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: joka ei synny ylhäältä, ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka ihminen voi vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?" Mistäs se pieni lapsi on syntynyt kuin lihasta ja äidistä? Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä. On se kumma kun kaikki pitää kieltää.
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Lihasta syntynyt on liha, ja Hengestä syntynyt on henki.
        7 Älä ihmettele, että sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä ylhäältä.


      • Teillä vapailla suunnilla, on toki myös väärä vanhurskauttamisoppi. Raamattu ja luterilaisuus opettaa ihan toisin. On totta ja tärkeätä, ettei tule seata kohtalokkaasti lakia ja evankeliumia. Sillä enhän minäkään ole sitä hengellistä ratkaisua tehnyt, enkä tule koskaan tekemäänkään, sillä ratkaisunteko on perkeleestä (Joh.6:63). Tämän voin hyvällä omallatunnolla Jumalan edessä tunnustaa. Ihminen on läpeensä kyyn myrkyttämä, eikä hänessä asu mitään hyvää. Sillä kuinka hengellisesti kuollut ihminen tekisi hengellisen ratkaisun? Kyllä meidän tunteemme ja kokemuksemme saavat synnin rotat ja hiiret jyrsiä. Luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä mikä Jumalan Hengen on, sillä se on hänelle hullutusta. Se on Pyhän Hengen teko, kun sydän synnistä hätääntyy ja etsii armoa. Kastekin on Jumalan ihana pelastusteko, jota ei milloinkaan tarvitse uusia. Jumala on hyvin tarkka kunniastaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kastamisella on juuri se merkitys minkä Raamattu antaa eikä siinä vaarin kitinät auta.

        Nimenomaan usko Jeesukseen ja hänen turvautuminen on kaiken ydin. Ja Jeesuksen omien sanojen mukaan se onnistuu pieneltä lapselta.

        ei ihme että tuokin porukka on täällä niin pieni. Helluntailaisuus hylkää Raamatun ja sen opetukset. Se on narrauslaitos

        Sinä valehtelet! 1.Piet.3:21, sanoo: "Tuon esikuvan mukaan teidät nyt pelastaa kaste". Kaste pelastaa, Tämä on Raaamatun sanaa!!! Usko ei pelasta, vaan uskon kohde, joka on kaste. Jeesus on pelastuksen hankkija ja kaste kaiken tuon hyvän välittäjä(Room.6:3).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisko sinulla hiipivää dementiaa taikka vauvakasteessa saatu epärehellinen mieli, vai miksi kirjoitat puutaheinää ilman peräseinää häh ?

        Siis suomessa ei ole ainuttakaan uudsyntynyttä joka olisi sitä minkäänlaisen kasteen seurauksena!

        Jonkinverran valistunut huomaa eron !

        Luetaan yhdessä Raamattua: Joh.3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: joka ei synny ylhäältä, ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka ihminen voi vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Lihasta syntynyt on liha, ja Hengestä syntynyt on henki.
        7 Älä ihmettele, että sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä ylhäältä. Mistäs se pieni lapsi on syntynyt kuin lihasta ja äidistä? Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uskonpuhdistaja opettaa kohdasta: Lutherin opetus kirkkopostilla 3:sesta., Joh.3:5:teen.

        yksi ote s. 33: ”Meidän täytyy siis vähän tarkemmin kiinnittää huomiota näihin sanoihin. Mitä vedestä ja Hengestä syntyminen siis on?

        Ota ensiksi huomioosi: hän johdattaa osoittaa Nikodeemuksen seurakuntansa ulkonaiseen virkaan, saarnaan ja kasteeseen, sanoessaan, sanoessaan, että ihmisen täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Näin hän puhuu siitä virasta, jonka Johannes Kastaja Kristuksen edeltäkävijänä ja palvelijana oli pannut alulle, niin kuin fariseukset ja Nikodeemus tarkoin tiesivät ja olivat nähneet. Hän tahtoo osoittaa hänet siihen, näin vahvistaen Johanneksen saarnan ja kasteen: se virka on täydessä arvossaan, ja Jumala on määrännyt sen sitä varten, että sen kautta uudestisynnytään, ja että kukaan ei ole pääsevä taivaaseen, joka ei sitä omaksu tai sitä halveksii.

        s.34: Näillä sanoilla: ”Jos joku ei synny vedestä ja Hengestä” ilmaistaan siis seuraava hänen ajatuksensa: Ihmisen täytyy uudestisyntyä evankeliumin saarnan ja kasteen viran kautta, jossa Pyhä Henki vaikuttaa…”

        s.35 Vieläpä Kristus tässä panee sanat siihen järjestykseen, että asettaapi alkuun, ensimmäiseksi veden ja sen jälkeen Hengen, siten osoittaaksensa , ettei Henkeä saa etsiä ilman ulkonaista merkkiä tai sen ulkopuolelta, vaan on se tiedettävä: Henki tahtoo vaikuttaa ulkonaisessa merkissä ja virassa, niiden kautta ja niiden yhteydessä. Molempien on pysyttävä yhteydessä toistensa kanssa, ja ihmisen on synnyttävä uudesti Vedestä Pyhän Hengen kautta, eli Hengestä, joka on veden kanssa ja sen yhteydessä…ei siis ole kysymys vain vedestä syntymisestä, vaan myös veden ohella ja veden yhteydessä tapahtuvasta Hengestä syntymisestä. Henki on miehenä ja vesi on vaimona ja äitinä.

        Kirkkopostilla 3:

        s.35:

        Tästä huomaat edelleen: kaste ei ole mikään tarpeeton asia, miksi kasteenuusijoiden joukko sitä häpäisee: sitä vailla voidaan muka olla ja jättää tai säästää se siksi, kunnes tullaan vanhoiksi-, tai ettei pienten lasten kastaminen hyödytä koska niin raivoavat, eivätkä uudestikastajat sitä voi käsittää, sillä tässä on suora sana, joka koskee yleisesti kaikkia ja joka on Jumalallinen järjestys; kaikkien, jotka tahtovat päästä sisälle Jumalan valtakuntaan, täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Ei sovi siis sitä hyljätä. eikä lykätä toistaiseksi, sillä se on Jumalan järjestyksen jääräpäistä halveksimista ja syrjäyttämistä. Ei siinä varmastikkaan Pyhä Henki ole.

        Kristus ei todellakaan tahdo, että pienet lapset tästä suljetaan pois, vaan että nekin käsitetään kuuluviksi tämän lausuman piiriin, mikäli heidän on päästävä sisälle Jumalan valtakuntaan: Heillekkin annettakoon ja vietäköön kaste; tahtoohan hän saada heidätkin uudestisyntyneiksi ja heissä vaikuttaa. Toisessa paikassa hän käskee heitä luoksensa tuotaviksi, sanoen, että sellasiten, jotka hänen luokseen tuodaan, on taivasteb valtakunta oleva. Jos siis heidän on tultava Kristuksen tykö, ei heiltä saa riistää niitä välineitä ja merkkejä, joilla Kristus heissä vaikuttaa.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Luetaan yhdessä Raamattua: Joh.3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: joka ei synny ylhäältä, ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka ihminen voi vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Lihasta syntynyt on liha, ja Hengestä syntynyt on henki.
        7 Älä ihmettele, että sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä ylhäältä. Mistäs se pieni lapsi on syntynyt kuin lihasta ja äidistä? Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uskonpuhdistaja opettaa kohdasta: Lutherin opetus kirkkopostilla 3:sesta., Joh.3:5:teen.

        yksi ote s. 33: ”Meidän täytyy siis vähän tarkemmin kiinnittää huomiota näihin sanoihin. Mitä vedestä ja Hengestä syntyminen siis on?

        Ota ensiksi huomioosi: hän johdattaa osoittaa Nikodeemuksen seurakuntansa ulkonaiseen virkaan, saarnaan ja kasteeseen, sanoessaan, sanoessaan, että ihmisen täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Näin hän puhuu siitä virasta, jonka Johannes Kastaja Kristuksen edeltäkävijänä ja palvelijana oli pannut alulle, niin kuin fariseukset ja Nikodeemus tarkoin tiesivät ja olivat nähneet. Hän tahtoo osoittaa hänet siihen, näin vahvistaen Johanneksen saarnan ja kasteen: se virka on täydessä arvossaan, ja Jumala on määrännyt sen sitä varten, että sen kautta uudestisynnytään, ja että kukaan ei ole pääsevä taivaaseen, joka ei sitä omaksu tai sitä halveksii.

        s.34: Näillä sanoilla: ”Jos joku ei synny vedestä ja Hengestä” ilmaistaan siis seuraava hänen ajatuksensa: Ihmisen täytyy uudestisyntyä evankeliumin saarnan ja kasteen viran kautta, jossa Pyhä Henki vaikuttaa…”

        s.35 Vieläpä Kristus tässä panee sanat siihen järjestykseen, että asettaapi alkuun, ensimmäiseksi veden ja sen jälkeen Hengen, siten osoittaaksensa , ettei Henkeä saa etsiä ilman ulkonaista merkkiä tai sen ulkopuolelta, vaan on se tiedettävä: Henki tahtoo vaikuttaa ulkonaisessa merkissä ja virassa, niiden kautta ja niiden yhteydessä. Molempien on pysyttävä yhteydessä toistensa kanssa, ja ihmisen on synnyttävä uudesti Vedestä Pyhän Hengen kautta, eli Hengestä, joka on veden kanssa ja sen yhteydessä…ei siis ole kysymys vain vedestä syntymisestä, vaan myös veden ohella ja veden yhteydessä tapahtuvasta Hengestä syntymisestä. Henki on miehenä ja vesi on vaimona ja äitinä.

        Kirkkopostilla 3:

        s.35:

        Tästä huomaat edelleen: kaste ei ole mikään tarpeeton asia, miksi kasteenuusijoiden joukko sitä häpäisee: sitä vailla voidaan muka olla ja jättää tai säästää se siksi, kunnes tullaan vanhoiksi-, tai ettei pienten lasten kastaminen hyödytä koska niin raivoavat, eivätkä uudestikastajat sitä voi käsittää, sillä tässä on suora sana, joka koskee yleisesti kaikkia ja joka on Jumalallinen järjestys; kaikkien, jotka tahtovat päästä sisälle Jumalan valtakuntaan, täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Ei sovi siis sitä hyljätä. eikä lykätä toistaiseksi, sillä se on Jumalan järjestyksen jääräpäistä halveksimista ja syrjäyttämistä. Ei siinä varmastikkaan Pyhä Henki ole.

        Kristus ei todellakaan tahdo, että pienet lapset tästä suljetaan pois, vaan että nekin käsitetään kuuluviksi tämän lausuman piiriin, mikäli heidän on päästävä sisälle Jumalan valtakuntaan: Heillekkin annettakoon ja vietäköön kaste; tahtoohan hän saada heidätkin uudestisyntyneiksi ja heissä vaikuttaa. Toisessa paikassa hän käskee heitä luoksensa tuotaviksi, sanoen, että sellasiten, jotka hänen luokseen tuodaan, on taivasteb valtakunta oleva. Jos siis heidän on tultava Kristuksen tykö, ei heiltä saa riistää niitä välineitä ja merkkejä, joilla Kristus heissä vaikuttaa.

        Helluntailaiset vastustaa sitäkin kun luterilaiset uskovat vanhemmat kertovat lapselleen Jeesuksesta.


      • Room.3:10 niin kuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa". --
        -Joh.6:63 Henki yksin tekee eläväksi, lihasta ei ole mitään hyötyä. Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä.

        - Etkö sinä helluntailainen ymmärrä, että liha ei tee ratkaisua, eikä uudestisynny? Mikä lihasta on syntynyt, on liha(Joh.3:5-6).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaiset vastustaa sitäkin kun luterilaiset uskovat vanhemmat kertovat lapselleen Jeesuksesta.

        helluntailaisuudessahan ne tarkastaa ihmisten siis uusien jäsentensä kirjahyllytkin , ettei vaan ole mitään kristinuskon kirjallisuutta , ne on helluntailaisuudessa kielletty lukemasta .

        että semmosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuudessahan ne tarkastaa ihmisten siis uusien jäsentensä kirjahyllytkin , ettei vaan ole mitään kristinuskon kirjallisuutta , ne on helluntailaisuudessa kielletty lukemasta .

        että semmosta.

        Niin, semmoisia valheita levität.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Room.3:10 niin kuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa". --
        -Joh.6:63 Henki yksin tekee eläväksi, lihasta ei ole mitään hyötyä. Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä.

        - Etkö sinä helluntailainen ymmärrä, että liha ei tee ratkaisua, eikä uudestisynny? Mikä lihasta on syntynyt, on liha(Joh.3:5-6).

        Lopeta "luterilainen" noiden pitkien sitaattien kopiointi Lutherin sekavista kirjoituksista, En viitsi lukea niitä, koska olet kopioinut ne jo vuosia sitten ja ne on todettu köykäisiksi.
        Etkö sinä osaa lainkaan ajatella omilla aivoillasi? Kelaat tuota samaa roskaa, joka on niin ristiriitaista, että ihan naurattaa.
        Miten se vauva on 8 päivää synnitön mutta sitten siitä tuleekin yht äkkiä perkeleen lapsi?

        Liha ei todella tee ratkaisua, vaan ihmisen sielu eli sydän, joka valitsee hyvän tai pahan.
        Siksi lihan kastelemisesta ei ole mitään hyötyä. Otsa kuivataan mutta sydän jää tyhjäksi.
        Jeesus vertaa tuollaista touhua kalkitun haudan kaltaiseksi.

        Häh:
        "Raamattu ei opeta tuollaista! Tuo on oma keksintösi. Jumala voi herättää uskon kenessä haluaa."

        Jos asia on niin, niin miksi yleensä saarnataan kenellekkään evankeliumia. Jumalahan voi pelastaa kenet Hän tahtoo? Jos ihminen ei voi siihen mitenkään vaikuttaa, niin miksi Raamattu kehoittaa ihmistä valitsemaan?

        Sinä menet harhaan, kun kuvittelet, että Jeesus puhui kasteesta, kun Hän puhui "vedestä ja hengestä syntymisestä."
        Jeesushan kehoitti myö juomaan sitä vettä, jota Hän antaa, joten oletko juonut paljonkin kastevettä?
        Jeesus tarkoittaa sillä "syntymistä YLHÄÄLTÄ, Jumalan sanan ja hengen kautta, eikä syntymistä alhaalta, kasteveden avulla.
        Tuollainen kasteenpalvonta, jota sinä harrastat, on suurta huijausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta "luterilainen" noiden pitkien sitaattien kopiointi Lutherin sekavista kirjoituksista, En viitsi lukea niitä, koska olet kopioinut ne jo vuosia sitten ja ne on todettu köykäisiksi.
        Etkö sinä osaa lainkaan ajatella omilla aivoillasi? Kelaat tuota samaa roskaa, joka on niin ristiriitaista, että ihan naurattaa.
        Miten se vauva on 8 päivää synnitön mutta sitten siitä tuleekin yht äkkiä perkeleen lapsi?

        Liha ei todella tee ratkaisua, vaan ihmisen sielu eli sydän, joka valitsee hyvän tai pahan.
        Siksi lihan kastelemisesta ei ole mitään hyötyä. Otsa kuivataan mutta sydän jää tyhjäksi.
        Jeesus vertaa tuollaista touhua kalkitun haudan kaltaiseksi.

        Häh:
        "Raamattu ei opeta tuollaista! Tuo on oma keksintösi. Jumala voi herättää uskon kenessä haluaa."

        Jos asia on niin, niin miksi yleensä saarnataan kenellekkään evankeliumia. Jumalahan voi pelastaa kenet Hän tahtoo? Jos ihminen ei voi siihen mitenkään vaikuttaa, niin miksi Raamattu kehoittaa ihmistä valitsemaan?

        Sinä menet harhaan, kun kuvittelet, että Jeesus puhui kasteesta, kun Hän puhui "vedestä ja hengestä syntymisestä."
        Jeesushan kehoitti myö juomaan sitä vettä, jota Hän antaa, joten oletko juonut paljonkin kastevettä?
        Jeesus tarkoittaa sillä "syntymistä YLHÄÄLTÄ, Jumalan sanan ja hengen kautta, eikä syntymistä alhaalta, kasteveden avulla.
        Tuollainen kasteenpalvonta, jota sinä harrastat, on suurta huijausta.

        Turhaan Sepereuksen kannattaa m,äristä noita samoja asiooita jotka on osoitettu vääräksi jo monta keraa. Lihan kastelemisesta puhuminen on typeryyde huippu! Vaikka kuinka upoetetaan niin kyllä s otsa onneksi kuivaa!

        "Jos asia on niin, niin miksi yleensä saarnataan kenellekkään evankeliumia. "

        Siksi että Jeesus käski saarnaaman evankeliumia ja evankeliumi Sana herättää uskon. Eikä asiassa ole ikärajoja

        Vain kasteessa on vesi ja Henki saman aikaisesta läsnä. Sinä voit jatkaa tuota typerää kasteveden juontijuttuasi mutta Jeesuksen sanoista et piittaa pätkääkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta "luterilainen" noiden pitkien sitaattien kopiointi Lutherin sekavista kirjoituksista, En viitsi lukea niitä, koska olet kopioinut ne jo vuosia sitten ja ne on todettu köykäisiksi.
        Etkö sinä osaa lainkaan ajatella omilla aivoillasi? Kelaat tuota samaa roskaa, joka on niin ristiriitaista, että ihan naurattaa.
        Miten se vauva on 8 päivää synnitön mutta sitten siitä tuleekin yht äkkiä perkeleen lapsi?

        Liha ei todella tee ratkaisua, vaan ihmisen sielu eli sydän, joka valitsee hyvän tai pahan.
        Siksi lihan kastelemisesta ei ole mitään hyötyä. Otsa kuivataan mutta sydän jää tyhjäksi.
        Jeesus vertaa tuollaista touhua kalkitun haudan kaltaiseksi.

        Häh:
        "Raamattu ei opeta tuollaista! Tuo on oma keksintösi. Jumala voi herättää uskon kenessä haluaa."

        Jos asia on niin, niin miksi yleensä saarnataan kenellekkään evankeliumia. Jumalahan voi pelastaa kenet Hän tahtoo? Jos ihminen ei voi siihen mitenkään vaikuttaa, niin miksi Raamattu kehoittaa ihmistä valitsemaan?

        Sinä menet harhaan, kun kuvittelet, että Jeesus puhui kasteesta, kun Hän puhui "vedestä ja hengestä syntymisestä."
        Jeesushan kehoitti myö juomaan sitä vettä, jota Hän antaa, joten oletko juonut paljonkin kastevettä?
        Jeesus tarkoittaa sillä "syntymistä YLHÄÄLTÄ, Jumalan sanan ja hengen kautta, eikä syntymistä alhaalta, kasteveden avulla.
        Tuollainen kasteenpalvonta, jota sinä harrastat, on suurta huijausta.

        Hahahahahahah "Jeesus tarkoittaa sillä "syntymistä YLHÄÄLTÄ, Jumalan sanan ja hengen kautta, eikä syntymistä alhaalta, kasteveden avulla."

        Mikä typerä pelle!!! Se yrittä sössöttää että Jeesus valehteli! Jeesus ei puhunut sanasta ja Hengestä vaan vedestä ja Hengestä. Se on juuri sitä ylhäältä syntymistä Jum.alan Sanan kautta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahahahahahah "Jeesus tarkoittaa sillä "syntymistä YLHÄÄLTÄ, Jumalan sanan ja hengen kautta, eikä syntymistä alhaalta, kasteveden avulla."

        Mikä typerä pelle!!! Se yrittä sössöttää että Jeesus valehteli! Jeesus ei puhunut sanasta ja Hengestä vaan vedestä ja Hengestä. Se on juuri sitä ylhäältä syntymistä Jum.alan Sanan kautta

        Kyllä, vedestä ja Hengestä. Simppeliä


    • Anonyymi

      Jes:1,16 Peseytykää, puhdistautukaa; pankaa pois pahat tekonne minun silmäini edestä, lakatkaa pahaa tekemästä ⌛

      • Anonyymi

        Oh hoh! Jopa on törkeää Jumalan sanan raiskaamista:
        "Tämä on Raaamatun sanaa!!! Usko ei pelasta, vaan uskon kohde, joka on kaste. "

        Tuohan on selvää epäjumalan palvomista. Kasteesta on tehty jumala. Miten joku voi olla noin harhassa?

        Raamatun selvä ilmoitu on:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oh hoh! Jopa on törkeää Jumalan sanan raiskaamista:
        "Tämä on Raaamatun sanaa!!! Usko ei pelasta, vaan uskon kohde, joka on kaste. "

        Tuohan on selvää epäjumalan palvomista. Kasteesta on tehty jumala. Miten joku voi olla noin harhassa?

        Raamatun selvä ilmoitu on:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."!

        Noin kirjoittaa epäjumalanpalvoja jolle Jeesus KLtristus ei ole kasteen sisältö. Ilmankos puhut aina vesitipoista
        Uskon konhde on Jeesuksen pelastustyö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin kirjoittaa epäjumalanpalvoja jolle Jeesus KLtristus ei ole kasteen sisältö. Ilmankos puhut aina vesitipoista
        Uskon konhde on Jeesuksen pelastustyö!

        helluntailaiset ei edes senvertaa Raamatusta tutkineet , kasteessa , > on uskon kohde , Jeesus Kristus ,

        "Kaikki te , jotka olette Kristukseen KASTETUT , olette KRISTUKSEN päällenne pukeneet"
        Gal: 3: 27
        "pukeutua , uskon kohteeseen , KRISTUKSEEN ,
        eikä "juosta umpimähkään , ilmaan housen" 1 Kor: 9


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin kirjoittaa epäjumalanpalvoja jolle Jeesus KLtristus ei ole kasteen sisältö. Ilmankos puhut aina vesitipoista
        Uskon konhde on Jeesuksen pelastustyö!

        Meille uskoville Jeesus Kristus on uskomme sisältö.
        Kasteenpalvojille se on kaste.

        Heille kastevesi on pyhää vettä, joka puhdistaa synneistä ja antaa iankaikkisen pelastuksen. Sitten se vesi kaadetaan viemäriin. Loppuiko sen pyhyys siihen vai pelastuvatko kalatkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meille uskoville Jeesus Kristus on uskomme sisältö.
        Kasteenpalvojille se on kaste.

        Heille kastevesi on pyhää vettä, joka puhdistaa synneistä ja antaa iankaikkisen pelastuksen. Sitten se vesi kaadetaan viemäriin. Loppuiko sen pyhyys siihen vai pelastuvatko kalatkin?

        "Vain kasteessa on vesi ja Henki saman aikaisesta läsnä. "????

        Uskovan kasteessa Pyhä henki ja Jumalan sana on kastettavan sydämessä eikä sillä ole mitään tekemistä veden kanssa, joka heitetään lopuksi viemäriin. Heittävätköhän he Pyhän hengenkin viemäriin?
        Room 10
        " "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vain kasteessa on vesi ja Henki saman aikaisesta läsnä. "????

        Uskovan kasteessa Pyhä henki ja Jumalan sana on kastettavan sydämessä eikä sillä ole mitään tekemistä veden kanssa, joka heitetään lopuksi viemäriin. Heittävätköhän he Pyhän hengenkin viemäriin?
        Room 10
        " "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut"

        eikös Paavali opeta seurakuntaa , eikä seurakuntaan ole koskaan kuuluneet , kuin
        kasteen saaneet , niin on myös helluntailaisuudessa , eihän Paavali ulkopuolisia opeta , vaan kasteen saaneita .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meille uskoville Jeesus Kristus on uskomme sisältö.
        Kasteenpalvojille se on kaste.

        Heille kastevesi on pyhää vettä, joka puhdistaa synneistä ja antaa iankaikkisen pelastuksen. Sitten se vesi kaadetaan viemäriin. Loppuiko sen pyhyys siihen vai pelastuvatko kalatkin?

        Kaikilla uskoville Jeesus on uskon sisältö. Myös kasteen sisältö on Jeesuksen sovitustyö sillä kasteessa liitetään Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen. Tätä ei tee yksin vesi vaan Jumalan Sana ja Pyhä Henki.

        Mutta symbolinpalvojille koko kaste on pelkkä symboli eivätkä ne tarvitse Jeesusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vain kasteessa on vesi ja Henki saman aikaisesta läsnä. "????

        Uskovan kasteessa Pyhä henki ja Jumalan sana on kastettavan sydämessä eikä sillä ole mitään tekemistä veden kanssa, joka heitetään lopuksi viemäriin. Heittävätköhän he Pyhän hengenkin viemäriin?
        Room 10
        " "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut"

        Kasteessa todella Pyhä Henki on kasteessa läsnä. Ja kasteesa käytetään vettä.

        Mutta mihin menee se vesi altaasta, meneekö se viemäriin? Loppuiko pyhyys siihen upotukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vain kasteessa on vesi ja Henki saman aikaisesta läsnä. "????

        Uskovan kasteessa Pyhä henki ja Jumalan sana on kastettavan sydämessä eikä sillä ole mitään tekemistä veden kanssa, joka heitetään lopuksi viemäriin. Heittävätköhän he Pyhän hengenkin viemäriin?
        Room 10
        " "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut"

        Eivätkö nuo kasteenpalvojat todella lue koskaan Raamattua:

        "Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!"
        EI KIRJOITA!!!!!!!! Missään ei tuollaista kirjoiteta."???????

        Kaste kuvaa sekä Jeesuksen hautaamista että hänen ylösnousemustaan:
        Room 6
        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista. Jos kerran yhtäläinen kuolema on liittänyt meidät yhteen hänen kanssaan, me myös NOUSEMME KUOLLEISTA niin kuin hän."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätkö nuo kasteenpalvojat todella lue koskaan Raamattua:

        "Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!"
        EI KIRJOITA!!!!!!!! Missään ei tuollaista kirjoiteta."???????

        Kaste kuvaa sekä Jeesuksen hautaamista että hänen ylösnousemustaan:
        Room 6
        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista. Jos kerran yhtäläinen kuolema on liittänyt meidät yhteen hänen kanssaan, me myös NOUSEMME KUOLLEISTA niin kuin hän."

        Eikö tuo ateistipaska osaa todellakaan lukea

        Tuossa kohdassa ei missään sanota että kaste KUVAA hautaamista tai ylösnousemusta! Kasteessa haudataan Kristuksen kanssa ja sen anioista noistaan ylös kun näihin kasteessa on liitetty. Mutta kuvaamista Raamattu ei tuossa mainitse. Se on tuon symbolinpalvojapellen oma keksintö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätkö nuo kasteenpalvojat todella lue koskaan Raamattua:

        "Eikö tuo pelle ole lukenut Raamatusta, että kaste kuvaa MYÖS JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUSTA!!!!"
        EI KIRJOITA!!!!!!!! Missään ei tuollaista kirjoiteta."???????

        Kaste kuvaa sekä Jeesuksen hautaamista että hänen ylösnousemustaan:
        Room 6
        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista. Jos kerran yhtäläinen kuolema on liittänyt meidät yhteen hänen kanssaan, me myös NOUSEMME KUOLLEISTA niin kuin hän."

        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan"

        Kyllä, eikä puhuta kuvaamisesta mitään.

        " me myös NOUSEMME KUOLLEISTA niin kuin hän.""

        Eikä puhuta mitään kuvaaamisesta

        Joillekin Jeesus ylösnousemus on vain kuvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuo ateistipaska osaa todellakaan lukea

        Tuossa kohdassa ei missään sanota että kaste KUVAA hautaamista tai ylösnousemusta! Kasteessa haudataan Kristuksen kanssa ja sen anioista noistaan ylös kun näihin kasteessa on liitetty. Mutta kuvaamista Raamattu ei tuossa mainitse. Se on tuon symbolinpalvojapellen oma keksintö

        tottakai haudataan , sillä kasteessa: "Henki ja vesi ja veri" 1 Joh: 5: 8

        edes se Jumalan vastustaja (saatana) , ei tiedä mitä kasteessa tapahtuu , se on Jumalan salaisuus.
        "Teidän elämänne on KÄTKETTYNÄ Kristuksen kanssa Jumalassa" Kol: 3

        >"kätkettynä"< "Jumalan valtakunta EI tule NÄHTÄVÄLLÄ tavalla" Luuk: 17


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tottakai haudataan , sillä kasteessa: "Henki ja vesi ja veri" 1 Joh: 5: 8

        edes se Jumalan vastustaja (saatana) , ei tiedä mitä kasteessa tapahtuu , se on Jumalan salaisuus.
        "Teidän elämänne on KÄTKETTYNÄ Kristuksen kanssa Jumalassa" Kol: 3

        >"kätkettynä"< "Jumalan valtakunta EI tule NÄHTÄVÄLLÄ tavalla" Luuk: 17

        Niin haudataan mutta kaste ei kuvaa hautaamista kuten tuo yksi pelle väitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuo ateistipaska osaa todellakaan lukea

        Tuossa kohdassa ei missään sanota että kaste KUVAA hautaamista tai ylösnousemusta! Kasteessa haudataan Kristuksen kanssa ja sen anioista noistaan ylös kun näihin kasteessa on liitetty. Mutta kuvaamista Raamattu ei tuossa mainitse. Se on tuon symbolinpalvojapellen oma keksintö

        Jahaa. Nyt tuo pelle poltti taas päreensä. Niinhän siinä aina käy, kun hän huomaa olleensa harhassa. Tuo on kai sitä vauvakasteen hedelmää. Kauampa kesti, ennenkuin häneltä paloivat päreet.

        Mutta Raamatun mukaan kaste kuvaa sekä kuolemaa ja ylösnousemusta YHDESSÄ Kristuksen kanssa. Miksihän nuo vedenpalvojat eivät uskoJumalan sanaa:
        Room 6
        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita YHTÄLÄISESSÄ kuolemassa, niin olemme samoin myös YHTÄLÄISESSÄ YLÖSNOUSEMUKSESSA , kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jahaa. Nyt tuo pelle poltti taas päreensä. Niinhän siinä aina käy, kun hän huomaa olleensa harhassa. Tuo on kai sitä vauvakasteen hedelmää. Kauampa kesti, ennenkuin häneltä paloivat päreet.

        Mutta Raamatun mukaan kaste kuvaa sekä kuolemaa ja ylösnousemusta YHDESSÄ Kristuksen kanssa. Miksihän nuo vedenpalvojat eivät uskoJumalan sanaa:
        Room 6
        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita YHTÄLÄISESSÄ kuolemassa, niin olemme samoin myös YHTÄLÄISESSÄ YLÖSNOUSEMUKSESSA , kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, "

        No nyt tuo ateistipaska aloitti herjaamisen ja vauvoista jankkaamisen mikä on typillistä tuolle lastenraiskaajalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jahaa. Nyt tuo pelle poltti taas päreensä. Niinhän siinä aina käy, kun hän huomaa olleensa harhassa. Tuo on kai sitä vauvakasteen hedelmää. Kauampa kesti, ennenkuin häneltä paloivat päreet.

        Mutta Raamatun mukaan kaste kuvaa sekä kuolemaa ja ylösnousemusta YHDESSÄ Kristuksen kanssa. Miksihän nuo vedenpalvojat eivät uskoJumalan sanaa:
        Room 6
        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita YHTÄLÄISESSÄ kuolemassa, niin olemme samoin myös YHTÄLÄISESSÄ YLÖSNOUSEMUKSESSA , kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, "

        Hahahahah!!! "Mutta Raamatun mukaan kaste kuvaa sekä kuolemaa ja ylösnousemusta YHDESSÄ Kristuksen kanssa."???*

        Miksei tuo ateistipaska sitten laita niitä kohtia näkyville?!?! Pitäisikö tuon Japanissa vettä palvova ateistipaskan yrittää näyttää kohta jossa puhutaan kuvaamisesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt tuo ateistipaska aloitti herjaamisen ja vauvoista jankkaamisen mikä on typillistä tuolle lastenraiskaajalle

        Minä jo odotin, että koska tuo kasteenpalvoja ottaa käyttöön vanhat rienausterminsä.
        Nyt se tapahtui.
        Kun hän ei enää muuta keksi, niin lastenraiskaajaksi haukkuminen on hänen viimeinen voimannäytteensä. Sellaista se vauvakasteen hedelmä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä jo odotin, että koska tuo kasteenpalvoja ottaa käyttöön vanhat rienausterminsä.
        Nyt se tapahtui.
        Kun hän ei enää muuta keksi, niin lastenraiskaajaksi haukkuminen on hänen viimeinen voimannäytteensä. Sellaista se vauvakasteen hedelmä on.

        Varmaan odotin ateistipaska että pääset taas haukkumaan uskovia!'

        Kun ei muuta keksi niin tuo lastenraiskaaja aloittaa haukkumaan kasteenpalvojaksi ja vedenpalvojaksi. Sellaista on uudestikasteen hedelmä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä jo odotin, että koska tuo kasteenpalvoja ottaa käyttöön vanhat rienausterminsä.
        Nyt se tapahtui.
        Kun hän ei enää muuta keksi, niin lastenraiskaajaksi haukkuminen on hänen viimeinen voimannäytteensä. Sellaista se vauvakasteen hedelmä on.

        Missä se kohta on jossa puhutaan kasteen kuvaamisesta? Eikö sitä tule? Vai pitääkö tas alkaa haukkumaan niin se symbolikaste ilmestyy Raamattuun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä se kohta on jossa puhutaan kasteen kuvaamisesta? Eikö sitä tule? Vai pitääkö tas alkaa haukkumaan niin se symbolikaste ilmestyy Raamattuun?

        Miksi kukaan helluntailainen ei perustele Raamatulla sitä mitä yksi heistä kirjoitti:

        "Lisätietona että suomessa ei ole ainuttakaan uudestisyntynyttä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan odotin ateistipaska että pääset taas haukkumaan uskovia!'

        Kun ei muuta keksi niin tuo lastenraiskaaja aloittaa haukkumaan kasteenpalvojaksi ja vedenpalvojaksi. Sellaista on uudestikasteen hedelmä

        Palataan asiaan sitten kun olet rauhoittunut ja osaat kirjoittaa asiallisesti ilman tuota haukkumalitaniaa. Koita kestää siihen saakka. Ota vaikka Rennietä.
        Täällä alkaa tulla ilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palataan asiaan sitten kun olet rauhoittunut ja osaat kirjoittaa asiallisesti ilman tuota haukkumalitaniaa. Koita kestää siihen saakka. Ota vaikka Rennietä.
        Täällä alkaa tulla ilta.

        Älä palaa asiaan ollenkaan kun et ole rauhoittunut, et osaa keskustella asiasta, et perustella Raamatulla ja ennenkaikkea haukut niitä jotka uskovat Raamatun Sanaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä palaa asiaan ollenkaan kun et ole rauhoittunut, et osaa keskustella asiasta, et perustella Raamatulla ja ennenkaikkea haukut niitä jotka uskovat Raamatun Sanaa!

        Täällä on taas aurinkoinen armon päivä ja Jumala osoittaa rakkauttaan antamalla auringon paistaa niin pahoille kuin hyvillekin.
        Joku kysyy:
        "Missä se kohta on jossa puhutaan kasteen kuvaamisesta"

        Raamatussa on vastaus tähänkin:
        1. Piet 3
        "1 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, "

        Tuossa verrataan kastetta siihen tapahtumaan kun Nooa rakensi arkkia kuivalle maalle ja vedenpaisumus tuli ja hukutti silloisen ihmiskunnan.
        Pelastiko vesi heidät?
        Ei pelastanut, vaan vain ne pelastuivat, jotka olivat uskoneet Nooan saarnan ja menneet itse vapaaehtoisesti sisälle arkkiin.
        Samoin käy sille, joka luottaa kasteen "pelastavan" ilman omakohtaista uskoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä on taas aurinkoinen armon päivä ja Jumala osoittaa rakkauttaan antamalla auringon paistaa niin pahoille kuin hyvillekin.
        Joku kysyy:
        "Missä se kohta on jossa puhutaan kasteen kuvaamisesta"

        Raamatussa on vastaus tähänkin:
        1. Piet 3
        "1 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, "

        Tuossa verrataan kastetta siihen tapahtumaan kun Nooa rakensi arkkia kuivalle maalle ja vedenpaisumus tuli ja hukutti silloisen ihmiskunnan.
        Pelastiko vesi heidät?
        Ei pelastanut, vaan vain ne pelastuivat, jotka olivat uskoneet Nooan saarnan ja menneet itse vapaaehtoisesti sisälle arkkiin.
        Samoin käy sille, joka luottaa kasteen "pelastavan" ilman omakohtaista uskoa.

        Hyvä kohta tuo mutta kuvaamisesta se ei puhu mitään
        Kukaan ei voi luottaa kasteeseen ellei omaa uskoa Jeesukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kohta tuo mutta kuvaamisesta se ei puhu mitään
        Kukaan ei voi luottaa kasteeseen ellei omaa uskoa Jeesukseen.

        Tarkoitatko, että tuo "vertauskuva" ei olekkaan kuvainnollista?
        Mitä se sitten on?

        "Kukaan ei voi luottaa kasteeseen ellei omaa uskoa Jeesukseen."???
        Siksikö vauvakasteeseen ei voi luotta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että tuo "vertauskuva" ei olekkaan kuvainnollista?
        Mitä se sitten on?

        "Kukaan ei voi luottaa kasteeseen ellei omaa uskoa Jeesukseen."???
        Siksikö vauvakasteeseen ei voi luotta?

        Sekoitatko asiat tahallasi vai muutenko riehut? Tuo kohta ei puhu mitään kasteen kuvaamisesta. Tuo kohta puhuu siitä että Nooan arkki oli esikuvaa kasteesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekoitatko asiat tahallasi vai muutenko riehut? Tuo kohta ei puhu mitään kasteen kuvaamisesta. Tuo kohta puhuu siitä että Nooan arkki oli esikuvaa kasteesta.

        Totta: "Tuo kohta puhuu siitä että Nooan arkki oli esikuvaa kasteesta."
        Vauvojahan siellä ei ollut.

        Se oli kaunis kuvaus siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta: "Tuo kohta puhuu siitä että Nooan arkki oli esikuvaa kasteesta."
        Vauvojahan siellä ei ollut.

        Se oli kaunis kuvaus siitä.

        Ei ollut eikä alaikäisiä

        Nooan arkki on esikuva kasteesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut eikä alaikäisiä

        Nooan arkki on esikuva kasteesta

        Kyllä, juuri noin, arkki on esikuva eikä kaste


    • Anonyymi

      Arkki on esikuva jeesuksesta.
      Pietarin vesipuheet ovat heikko esitys ja puhui sellaista jota ei itsekkään ymmärtänyt, hätähousu kun oli.

      Varmasti omis nykymitoilla jonkinlainen adhd tapaus aina höösäämässä jotain.

      Kuten veneestä mereen heittäytyminen vaikka tuskin osas uida ja taas piti jeesuksen nollata tapahtunut.

      • Anonyymi

        Kirkolliset kastefanaatikot nyt keksii vaikka vanhoista rahoista kasteensa esikuvia ja vaikka mitä.

        Lutterikin makaa kuolinvuoteellaan ja hokee, olen kastettu olen pelastuva !

        Varsinainen herätyspuhe ja puhuja hohoijaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkolliset kastefanaatikot nyt keksii vaikka vanhoista rahoista kasteensa esikuvia ja vaikka mitä.

        Lutterikin makaa kuolinvuoteellaan ja hokee, olen kastettu olen pelastuva !

        Varsinainen herätyspuhe ja puhuja hohoijaa.

        Kaiketi naapurin putlerikin hokee samaa yhdessä kirilinsä kanssa voi pimeää usvaa @


      • Anonyymi

        Ai Pietari ei itse ymmärtänyt mitä puhui? Noinko tuo yrittää kumota Raamattua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkolliset kastefanaatikot nyt keksii vaikka vanhoista rahoista kasteensa esikuvia ja vaikka mitä.

        Lutterikin makaa kuolinvuoteellaan ja hokee, olen kastettu olen pelastuva !

        Varsinainen herätyspuhe ja puhuja hohoijaa.

        Kyllä, Jeesus pelasti hänetkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiketi naapurin putlerikin hokee samaa yhdessä kirilinsä kanssa voi pimeää usvaa @

        Onko hän suosikkisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, Jeesus pelasti hänetkin

        Epäilen suuresti lutterin pelastumista,mikään ei viittaa sellaiseen.
        En usko että jumala ummisti silmänsä kaikelta pahalta mitä harrasti ja joka on historiasta luettavissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäilen suuresti lutterin pelastumista,mikään ei viittaa sellaiseen.
        En usko että jumala ummisti silmänsä kaikelta pahalta mitä harrasti ja joka on historiasta luettavissa.

        Minä taas epäilen sinun pelastumistasi


    • Anonyymi

      Luterilainen kaste on yhtä tyhjän kanssa, ei auta vaikka kuinka vanhemmat ja kummit tahtovat ja uskovat.
      Jeesus maksaa kullekin hänen omien tekojensa mukaan. Toise puolesta ei voi olla otollinen Jumalalle, ei toisen puolesta ei voi uskoa.
      "kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan."

      • Anonyymi

        Usko on aina henkilökohtainen. Kaste ei suinkaan ole tyhjän kanssa jos on Raamattua uskominen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko on aina henkilökohtainen. Kaste ei suinkaan ole tyhjän kanssa jos on Raamattua uskominen

        Totta.
        Jokaisen tulee uskoa HENKILÖKOHTAISESTI. Kummien usko ei riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Jokaisen tulee uskoa HENKILÖKOHTAISESTI. Kummien usko ei riitä.

        Kummien puolestauskomiset on naurettavaa pelleilyä miten kukaan aikuinen voi edes vitsinä moista ajatella ja jopa toteuttaa !
        Samaan kasaan menee sakramenttiopit, joilla ei ole pennin merkitystä terveen uskoelämän rinnalla.

        Mutta taikauskoiset suomalaiset nyt uskoo vaikka mihin paitsi raamatun evankeliumiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kummien puolestauskomiset on naurettavaa pelleilyä miten kukaan aikuinen voi edes vitsinä moista ajatella ja jopa toteuttaa !
        Samaan kasaan menee sakramenttiopit, joilla ei ole pennin merkitystä terveen uskoelämän rinnalla.

        Mutta taikauskoiset suomalaiset nyt uskoo vaikka mihin paitsi raamatun evankeliumiin.

        Lähinnä taikauskoiset helluntailaiset puhuu puolestauskomisista, en usko että terveeseen kristillisyyteen moinen kuuluu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähinnä taikauskoiset helluntailaiset puhuu puolestauskomisista, en usko että terveeseen kristillisyyteen moinen kuuluu.

        Eikä terveeseen kristillisyyteen kuulu ajatus jossa kasteella ja ehtoollisella ei ole pennin merkitystä uskonelämään, kuten sodomiittikäkätys väitti. Apostolien teot kumoaa ja tuollaisen luulon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähinnä taikauskoiset helluntailaiset puhuu puolestauskomisista, en usko että terveeseen kristillisyyteen moinen kuuluu.

        taikauskoinen äitivainaakin kehotti pesemään syyliä kivenkolon vesitipalla, sillä ne paranee kuulemma !
        taikausko on syvällä suomalaisessa. riihitontut oli aivan yleinen puheenaihe lapsuudessani, evankeliumista ei puhuttu koskaan sanan sanaa.

        se oli sitä perinteistä kolmen vesitipan uskomista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taikauskoinen äitivainaakin kehotti pesemään syyliä kivenkolon vesitipalla, sillä ne paranee kuulemma !
        taikausko on syvällä suomalaisessa. riihitontut oli aivan yleinen puheenaihe lapsuudessani, evankeliumista ei puhuttu koskaan sanan sanaa.

        se oli sitä perinteistä kolmen vesitipan uskomista.

        niinpä, sinulle Jeesuksen sovitustyö on taikauskoa.

        Uskot vain vesitippoihin ja siksihän te niistä puhutte


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niinpä, sinulle Jeesuksen sovitustyö on taikauskoa.

        Uskot vain vesitippoihin ja siksihän te niistä puhutte

        miten Jeesuksen sovitustyö ja jumalaton luterilainen vesiseremonia liittyvät toisiinsa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        miten Jeesuksen sovitustyö ja jumalaton luterilainen vesiseremonia liittyvät toisiinsa?

        tarkoitat varmaan jumalaton helluntauilainen vesiseremonia? Ei mitenkään!

        Raamatussa kaste taas liittyi hyvin kiinteästi Jeesuksen sovitystyöhön ja ylösnousemukseen.


    • Anonyymi

      Joka uskoo ja kastetsan se pelastuu, mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen

    • Anonyymi

      suomen luterilaisuus on sitä että pari kertaa vuodessa istutaan kirkossa, mitään arkitodellisuutta ei millään uskolla ollut eikä siitä kukaan puhunut mitään koskaan.

      eli kyse on niin pakanamaasta kuin olla voi.

      • Anonyymi

        Tämä on pakanamaa mutta tuo ei suinkaan päde kaikkiin luterilaisiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on pakanamaa mutta tuo ei suinkaan päde kaikkiin luterilaisiin

        ei niin arvelisinkin että ehkä se sopii 90 % luterilaisen kirkon jäsenistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei niin arvelisinkin että ehkä se sopii 90 % luterilaisen kirkon jäsenistä.

        kristillisissä kirkoissa ei palvota PASTORIA , niinkuin lahkoissa , juoksevat määrättyjen saarnaajien / puhujien perässä , sinne ja tänne , kun se PUHUJA on siellä niin erinomainen . . . , se puhujahan helluntailaiselle tärkeämpää kuin Jumalan Sana.

        Raamattu:
        "meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi LUKEMAAN" Luuk: 4


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kristillisissä kirkoissa ei palvota PASTORIA , niinkuin lahkoissa , juoksevat määrättyjen saarnaajien / puhujien perässä , sinne ja tänne , kun se PUHUJA on siellä niin erinomainen . . . , se puhujahan helluntailaiselle tärkeämpää kuin Jumalan Sana.

        Raamattu:
        "meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi LUKEMAAN" Luuk: 4

        kerro miten sitten kävi kun jeesus oli lukenut ja laittoi kääreet pois kerro siitäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kristillisissä kirkoissa ei palvota PASTORIA , niinkuin lahkoissa , juoksevat määrättyjen saarnaajien / puhujien perässä , sinne ja tänne , kun se PUHUJA on siellä niin erinomainen . . . , se puhujahan helluntailaiselle tärkeämpää kuin Jumalan Sana.

        Raamattu:
        "meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi LUKEMAAN" Luuk: 4

        luterilainen kirkko on maan suurin lahko, kai sen ymmärrät, se on paavin pihanperän pieni kioski eli lahko !

        mitään tuollaista saarnaajien palvontaa ei ole missään muualla kuin harhaisessa päässäsi, eli koita keksiä jotainparempia valeita kyllä se teiltä onnistuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luterilainen kirkko on maan suurin lahko, kai sen ymmärrät, se on paavin pihanperän pieni kioski eli lahko !

        mitään tuollaista saarnaajien palvontaa ei ole missään muualla kuin harhaisessa päässäsi, eli koita keksiä jotainparempia valeita kyllä se teiltä onnistuu.

        voi, voi , ei tarvitse kuin lehti-ilmoituksia lukee , kun SUURIN kirjaimin ilmoitetaan ,
        PUHUJANA , > nimi, henkilö , joskus kerrotaan vieläpä mistä maasta puhuja kotoisin , ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luterilainen kirkko on maan suurin lahko, kai sen ymmärrät, se on paavin pihanperän pieni kioski eli lahko !

        mitään tuollaista saarnaajien palvontaa ei ole missään muualla kuin harhaisessa päässäsi, eli koita keksiä jotainparempia valeita kyllä se teiltä onnistuu.

        Sekö sinua harmittaa että se on täällä suurempi kuin helluntailaisuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kerro miten sitten kävi kun jeesus oli lukenut ja laittoi kääreet pois kerro siitäkin.

        >>>"miten sitten kävi"<<<

        fariseuksille ja kirjanoppineille ,
        "Te tutkitte kirjoituksia , sillä teillä on mielestänne NIISSÄ iankaikkinen elämä ja ne juuri
        todistavat minusta." Joh: 5: 39'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi, voi , ei tarvitse kuin lehti-ilmoituksia lukee , kun SUURIN kirjaimin ilmoitetaan ,
        PUHUJANA , > nimi, henkilö , joskus kerrotaan vieläpä mistä maasta puhuja kotoisin , ym.

        Älä lue jos ahdistaa, se voi mennä ohi !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>"miten sitten kävi"<<<

        fariseuksille ja kirjanoppineille ,
        "Te tutkitte kirjoituksia , sillä teillä on mielestänne NIISSÄ iankaikkinen elämä ja ne juuri
        todistavat minusta." Joh: 5: 39'

        Ahaa eli pieleen meni apostolien kastetutkimukset, eikö niin !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa eli pieleen meni apostolien kastetutkimukset, eikö niin !

        Pieleen meni sinun tutkimukset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi, voi , ei tarvitse kuin lehti-ilmoituksia lukee , kun SUURIN kirjaimin ilmoitetaan ,
        PUHUJANA , > nimi, henkilö , joskus kerrotaan vieläpä mistä maasta puhuja kotoisin , ym.

        voi voi etkö ole koskaan lukenut kirkollisia ilmoituksia joita on sivukaupalla, ja jokainen esillä oleva mainitaan nimellä moneen kertaan !

        radiojumalanpalveluksessa sanotaan aina kuka mitäkin tekee, eli miksi tuijotat silmät tapillaan helluntain ilmoituksia jotka on hyvin vaatimattomia joka suhteessa näihin lutterin vastaaviin häh !=?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi voi etkö ole koskaan lukenut kirkollisia ilmoituksia joita on sivukaupalla, ja jokainen esillä oleva mainitaan nimellä moneen kertaan !

        radiojumalanpalveluksessa sanotaan aina kuka mitäkin tekee, eli miksi tuijotat silmät tapillaan helluntain ilmoituksia jotka on hyvin vaatimattomia joka suhteessa näihin lutterin vastaaviin häh !=?

        ei varmaan mainita nimellä , tosin kirkossa toimii myös , viidesläiset , > yhdistykset , jotka ei ole perus luterilaisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei varmaan mainita nimellä , tosin kirkossa toimii myös , viidesläiset , > yhdistykset , jotka ei ole perus luterilaisuutta.

        Kyllä ainakin meidän paikkakunnallamme mainitaan oikein nimeltä puhujat ja muut esiintyjät Mainokset ovat melkein sivun mittaiset.
        Siitä huolimatta kirkko on lähes tyhjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ainakin meidän paikkakunnallamme mainitaan oikein nimeltä puhujat ja muut esiintyjät Mainokset ovat melkein sivun mittaiset.
        Siitä huolimatta kirkko on lähes tyhjä.

        meidän paikkakunnalla ei nimiä erikseen mainita.


    • Anonyymi

      tuulimyllyn lämmittäjiä näkyy vierailleen kastesatuineen taas kerran palstalla.

      • Anonyymi

        siinäpä se tuulimyllynlämmittäjä onkin
        eli khä khä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siinäpä se tuulimyllynlämmittäjä onkin
        eli khä khä

        Mutta e on tutkinut tarkasti jotakin.
        Ainakin sitä, mistä materiaalista kastemalja on tehty, tai kastemekon pituudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta e on tutkinut tarkasti jotakin.
        Ainakin sitä, mistä materiaalista kastemalja on tehty, tai kastemekon pituudesta.

        Siinä ei paljon kastemekon tutkiminen auta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä ei paljon kastemekon tutkiminen auta!

        Ei mutta tarkasti on vanhus sitä tutkinut! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mutta tarkasti on vanhus sitä tutkinut! :)

        Onkohan sakastissa oikein kursseja sitä varten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan sakastissa oikein kursseja sitä varten?

        Tuskin, ja tuo oli helluntailaisen kommentti. Siellä voi olla


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe