Kasteen muoto

Raamatussa ei ole säädöstä, että kaste pitäisi olla upotuskaste. Jumala ei ole säätänyt ja asettanut upotuskastetta. En ole edes sellaista löytänyt varmuudella. Sensijaan vihmonta ja valelukaste löytyy. Kastemuoto UT:ssa
Baptidzoo-sana merkitsee Uudessa testamentissa kaikenlaista vedellä koskettamista. Baptidzoo-sana ei vielä itsessään kerro, millä tavalla kosketus tapahtuu. Uudessa testamentissa ei ole yhtään kohtaa, jonka perusteella voitaisiin osoittaa, että baptidzoo merkitsee ainoastaan upottamista eikä mitään muuta. Väite, että sanat baptidzoo ja baptisma merkitsisivät aina upottamista, ei täten pidä paikkaansa. Uusi testamentti käyttää upottamisesta (Matt. 18:6) ja veteen vajoamisesta (Matt. 14:30) kokonaan toista sanaa katapontidzoo.
Uuden testamentin sanonnat “hän nousi heti vedestä” (Matt. 3:16), “astuivat veteen”, “kun he olivat nousseet vedestä” (Apt. 8:38 s.) eivät nekään sinänsä sisällä ajatusta ‘upottamisesta’. Näitä sanontoja käytetään eri syvyyksiin veteen menemisistä ja siitä nousemisista.
Kun apostolit kastoivat kuulijakuntaa, jolla ei tietysti ollut kastepukuja mukanaan (köyhillä ei ollut edes muuta vaatepartta kuin päällä oleva), oli pakko kastaa valelemalla, koska yleisön takia ei voitu esiintyä alastomanakaan. Jeesuksen kastetta esittävät varhaiskristilliset maalaukset (kuten Rooman katakombissa Pyhän Calixtuksen kastekappelissa oleva heti ensimmäisen vuosisadan jälkeen syntynyt kuva) paljastavat, että valelu on ollut alkukirkon yleisin kastetapa: kastettava seisoi vedessä ja kastaja valeli vedellä hänen päänsä ja olkapäänsä.
Didakhe vuosien 50–100 vaiheilta mainitsee valelukasteen. Justinus Marttyyri (110–165 jKr.) mainitsee Apologiassaan epäjumalain pappien matkivan kristillistä kastetta pirskottaessaan itsensä vedellä. Tertullianus (145–220 jKr.) mainitsee kirjassaan De Baptismo, ettei ole väliä kastetaanko ihminen meressä tai lammikossa, virrassa tai maljassa, järvessä tai ruuhessa. Cyprianus (200–258 jKr.) sanoo kirjassaan Fidukselle, ettei kenenkään tule vaivaantua pirskottelemalla tai valelemalla suoritetusta kasteesta.
Kirkkohistoria kertoo upotuskasteitakin olleen, mutta Raamatussa ei ole ohjetta, että kaste olisi toimitettava tällä tavalla. Mikäli upottamista käytettiin, se oli kirkollinen perimätapa, ei Raamatussa määrätty muoto.
On yhdentekevää, valellaanko, vihmotaanko vai upotetaanko, kunhan vain kaste toimitetaan kolmiyhteisen Jumalan nimeen puhtaalla vedellä. Valeleminen sopii hyvin kuvaamaan ‘puhdistusta synneistä’ ja ‘elävän veden virtoja’. Vihmominen eli pirskottaminen kuvaa ‘puhdistusta’ ja ‘Jumalan armon siunausta’. Upottaminen kuvaa paitsi ‘puhdistusta synneistä’ myös ‘vanhan ihmisen kuolemaa’ ja ‘uuden ihmisen syntymistä’. Alkukirkko ymmärsi, että kasteen olemus ei riipu veden määrästä vaan laadusta: sen on oltava ‘Kristuksen veren punaamaa’! Näin ollen kasteen muoto on Jumalan sanan mukaan varsin vapaa, ja tämä on myös luterilaisen kirkon kanta. Lähde STLK ----------------------------------------------------Seuraavassa on Raamatun ilmoitus kristillisestä kasteesta ja että se suoritetaan vihmomalla ja siinä uudestisynytään ja saadaan Pyhä Henki:Hes 36:
25-27. "Ja minä VIHMON teidän päällenne puhdasta VETTÄ, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan. Ja minä annan teille UUDEN sydämen, ja uuden HENGEN minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen. HENKENI minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne."
Tuolla tavalla kertakaikkisesti kristillisessä kasteessa kastettava tulisi kertakaikkisesta uhrista osalliseksi. Muita uhreja ja verensivelyjä ei enää tarvittasi. Tätä odotettiin ja tämä astui voimaan eka helluntaina.

130

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet uskossa kasteestaan asti. He ovat kuulleet myös opetusta ja usko on säilynyt ja ei ole tapahtunut mitään ns "ratkaisua", vaan ovat siinä olleet ja kasvaneet. Kun ymmärrystä on tullut tehneet parannusta, sen mukaan. Sitten on sellaisia kun minä ja monet muut, jotka ovat menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan.. Tällöin ollaan kuultu evankeliumia Jeesuksesta ja hänen sovitustyötä ja olemme saaneet palata taivaan tielle. Tällöin palasimme siihen kasteen armoon (Room.Joh.3:5)) ts, samaan konkreettiseen uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet(Room.6:3). Tämä on hyvin lohdullista, vaikka maailmalla myrskyäisi. Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tänäänkin tarvitsemme uudelleen uskomista.

      • Johan nyt taas levisi Mantan eväät. Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet uskossa kasteestaan asti. He ovat kuulleet myös opetusta ja usko on säilynyt ja ei ole tapahtunut mitään ns "ratkaisua", vaan ovat siinä olleet ja kasvaneet. Kun ymmärrystä on tullut tehneet parannusta, sen mukaan. Sitten on sellaisia kun minä ja monet muut, jotka ovat menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan.. Tällöin ollaan kuultu evankeliumia Jeesuksesta ja hänen sovitustyötä ja olemme saaneet palata taivaan tielle. Tällöin palasimme siihen kasteen armoon (Room.Joh.3:5)) ts, samaan konkreettiseen uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet(Joh.3:5). Tämä on hyvin lohdullista, vaikka maailmalla myrskyäisi. Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tänäänkin tarvitsemme uudelleen uskomista.


      • Luterilainen kirjoitti:

        Johan nyt taas levisi Mantan eväät. Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet uskossa kasteestaan asti. He ovat kuulleet myös opetusta ja usko on säilynyt ja ei ole tapahtunut mitään ns "ratkaisua", vaan ovat siinä olleet ja kasvaneet. Kun ymmärrystä on tullut tehneet parannusta, sen mukaan. Sitten on sellaisia kun minä ja monet muut, jotka ovat menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan.. Tällöin ollaan kuultu evankeliumia Jeesuksesta ja hänen sovitustyötä ja olemme saaneet palata taivaan tielle. Tällöin palasimme siihen kasteen armoon (Room.Joh.3:5)) ts, samaan konkreettiseen uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet(Joh.3:5). Tämä on hyvin lohdullista, vaikka maailmalla myrskyäisi. Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tänäänkin tarvitsemme uudelleen uskomista.

        Raamatunkohdat on Room. 6:3 ja Joh.3:5)


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Johan nyt taas levisi Mantan eväät. Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet uskossa kasteestaan asti. He ovat kuulleet myös opetusta ja usko on säilynyt ja ei ole tapahtunut mitään ns "ratkaisua", vaan ovat siinä olleet ja kasvaneet. Kun ymmärrystä on tullut tehneet parannusta, sen mukaan. Sitten on sellaisia kun minä ja monet muut, jotka ovat menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan.. Tällöin ollaan kuultu evankeliumia Jeesuksesta ja hänen sovitustyötä ja olemme saaneet palata taivaan tielle. Tällöin palasimme siihen kasteen armoon (Room.Joh.3:5)) ts, samaan konkreettiseen uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet(Joh.3:5). Tämä on hyvin lohdullista, vaikka maailmalla myrskyäisi. Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tänäänkin tarvitsemme uudelleen uskomista.

        Me muualla valheinesi, luterilainen hevonkukkuluukku!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me muualla valheinesi, luterilainen hevonkukkuluukku!

        helluntailainen ei pysty asialliseen , hyvätapaiseen kommentointiin .
        ( tuskin on edes lukenut aloitusta , kun jo vihaviesti valmiina)


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Raamatunkohdat on Room. 6:3 ja Joh.3:5)

        Luterilaiselle ajattelua. Mietitkö Lutherin alkuperäistä kaava- kasteoppia- mihin se johtaa. Onko lapselle - puhe- luvutko perkeleestä- ja johon kummi vastaa... Ollaanko siinä terveellä pohjalla.
        Lapsi, joka Jumalan luomistyön tuloksena on saanut isän ja äidin yhdessäolon hetkessä kehon- johon Jumala puhaltaa elämän hengen. Onko lapsessa perkeleitä???
        Eikö hänessä olekaan Jumalan Elämänpyhyyttä- luomistyötä, jota meidän pitää oikealla ja terveellä tavalla kasvattaa- siunata, opettaa jne. Elämään sisälle. Tavallaan kun tämän taimi on kasvanut vastuullisuuteen, niin hän Sielussaan päättää- seuraako hän Jumalan Karitsaa, tai ei.

        Mutta- menen hieman tähän puheen jälkeen- tähän Roomalaiskirjeeseen. Tavallaan jakeitten tuoma sokeutus, on ikävä ohjaava - viestintä- pitäisi lukea kokonaisuutena asioita. tavallaan punaisena lankana- Sanan alkusivuilta - sen viimeiseen kirjaan.
        Sitten voi pohtia sitä- kun vanhanliiton Herran kansa- miksi heillä on ne kastautumisaltaat nähtävissä vielä tänään puhumassa omaa kertomusta.
        Niin eräs saarnaaja puhui erään taiteilijan luoman taiteenkuvan edessä, jossa taide puhui, ei kirjoitukset. Siellä kuvassa Jeesus seisoi- nilkkavesissä virtaavan veden ääressä ja kipolla häntä kasteltiin- kasteen nimissä - ikäänkuin opin voimaannuttavaksi opiksi.
        Siellä oli mukana vanha mummo- joka oli Raamattunsa lukenut, alkoi rukouksessa iloita ääneen- että, kuinka Egyptin armeija hukkui nilkka vesiin. Niin, -- meillä tavallaan ei pitäisi tehdä kuvia, vaan Herra sanoo. ”Minä olen Herra sinun Jumalasi”. siunattu viesti. Sitten jatko- mikä koskee meitä- ”Älä pidä muita jumalia minun rinnallani”. ts. mikä se ihmisteko kuva- mitä katsomme, millä teemme mielikuvat- onko ne sanat- sakramenteissa jne.

        Mutta- mennään tuohon Roomalaiskirjeen 6- lukuun, otit säkeen kolme. Mutta luetaan hieman enempi - näitä säkeitä.

        Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        -sitten siitä jatko
        Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan --->>> haudatut kasteen kautta kuolemaan, <<<---
        että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita >yhtäläisessä kuolemassa, < niin olemme samoin myös >yhtäläisessä ylösnousemuksessa, < kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan, (Rom 6:2-8)

        Ystävällisyydessä luterilaiselle, että eikö kasteessa Raamattu myös viittaa Nooan arkille meitä katsomaan ja lukemaan, sekä rakentamaan ymmärrystä- mitä se kertomus haluaa sanoa.

        Nooa saarnasi- arkin rakentamisessa- puheissa- sekä oli ympärillä se kansa, joka oli tullut täyteen väkivaltaa. Eikös väkivalta - ole rienaajan tuoma elämänalue.
        Sille julistettiin sanomaa ja kerrottiin arkista- eikös vain?
        Ja mikä tässä kertomuksessa ole idea se, että näkisimme- että synnin palkka on kuolema. eli se hukkui. Elämä päättyi- se ei jatkunut ja tavallaan tämäkin on esimerkki toiminnasta ja sanomasta, ettemme huku- uskossa kuolemaan, vaan kasteessa meidät- esikuvan mukaan upotetaan veteen. Se on oppina tähänkin päivään aivan tarpeellinen sanoman sisällön vertauskuvassa ja sitten kastaja- pappi tai vastaava on se sanoman Jumalalallinen toimikuvan tekijä, hän nostaa -sieltä hukuttavan veden kasteen haudasta ylös - siunaa tämän henkilön, jolla on Jumalan antama hyvän omantunnon liitto- opetuslapseuteen- että kastettava - lähtee seuramaan ElämänHerran kansalaisena ja nimi on elämänkirjassa.

        ts. se mitä kastekin voi kertoa, se voi tuoda upostuskasteen kautta aivan nähtävällä tavalla sen viestinnän. Ja jopa rippikoulussakin on tehty halullisille- upotuskaste, heidän pyynnöstä. Meidän pitäisi katsella asioita - ikäänkuin Jumalan kertomusten kautta ja tehdä niin.

        Tämä on uskovaisuudessa haaste- löytää se taivaallisen kertomuksen viestintä, koska se on seurakunnan kohdalla siunaus.

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. (Joh 3:5-6)

        Joh 3:7  Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. 
        Tässä kannattaa ennemmin tarkastella sitä, mikä on tämä Hengestä syntynyt- ja siitä tulee se johdannaisen merkityksen kasteelle.

        Lapsi opetetaan, Hän on Jumalan kämmenellä - ja kun on tietoinen elämästä ja valinnoista - se johtaa- onko hän halullinen Herran kansan elämään. Herralla on rakkauden kansa.
        Lapset siunataan. kuten Jeesus antoi esimerkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaiselle ajattelua. Mietitkö Lutherin alkuperäistä kaava- kasteoppia- mihin se johtaa. Onko lapselle - puhe- luvutko perkeleestä- ja johon kummi vastaa... Ollaanko siinä terveellä pohjalla.
        Lapsi, joka Jumalan luomistyön tuloksena on saanut isän ja äidin yhdessäolon hetkessä kehon- johon Jumala puhaltaa elämän hengen. Onko lapsessa perkeleitä???
        Eikö hänessä olekaan Jumalan Elämänpyhyyttä- luomistyötä, jota meidän pitää oikealla ja terveellä tavalla kasvattaa- siunata, opettaa jne. Elämään sisälle. Tavallaan kun tämän taimi on kasvanut vastuullisuuteen, niin hän Sielussaan päättää- seuraako hän Jumalan Karitsaa, tai ei.

        Mutta- menen hieman tähän puheen jälkeen- tähän Roomalaiskirjeeseen. Tavallaan jakeitten tuoma sokeutus, on ikävä ohjaava - viestintä- pitäisi lukea kokonaisuutena asioita. tavallaan punaisena lankana- Sanan alkusivuilta - sen viimeiseen kirjaan.
        Sitten voi pohtia sitä- kun vanhanliiton Herran kansa- miksi heillä on ne kastautumisaltaat nähtävissä vielä tänään puhumassa omaa kertomusta.
        Niin eräs saarnaaja puhui erään taiteilijan luoman taiteenkuvan edessä, jossa taide puhui, ei kirjoitukset. Siellä kuvassa Jeesus seisoi- nilkkavesissä virtaavan veden ääressä ja kipolla häntä kasteltiin- kasteen nimissä - ikäänkuin opin voimaannuttavaksi opiksi.
        Siellä oli mukana vanha mummo- joka oli Raamattunsa lukenut, alkoi rukouksessa iloita ääneen- että, kuinka Egyptin armeija hukkui nilkka vesiin. Niin, -- meillä tavallaan ei pitäisi tehdä kuvia, vaan Herra sanoo. ”Minä olen Herra sinun Jumalasi”. siunattu viesti. Sitten jatko- mikä koskee meitä- ”Älä pidä muita jumalia minun rinnallani”. ts. mikä se ihmisteko kuva- mitä katsomme, millä teemme mielikuvat- onko ne sanat- sakramenteissa jne.

        Mutta- mennään tuohon Roomalaiskirjeen 6- lukuun, otit säkeen kolme. Mutta luetaan hieman enempi - näitä säkeitä.

        Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        -sitten siitä jatko
        Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan --->>> haudatut kasteen kautta kuolemaan, <<<---
        että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita >yhtäläisessä kuolemassa, < niin olemme samoin myös >yhtäläisessä ylösnousemuksessa, < kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan, (Rom 6:2-8)

        Ystävällisyydessä luterilaiselle, että eikö kasteessa Raamattu myös viittaa Nooan arkille meitä katsomaan ja lukemaan, sekä rakentamaan ymmärrystä- mitä se kertomus haluaa sanoa.

        Nooa saarnasi- arkin rakentamisessa- puheissa- sekä oli ympärillä se kansa, joka oli tullut täyteen väkivaltaa. Eikös väkivalta - ole rienaajan tuoma elämänalue.
        Sille julistettiin sanomaa ja kerrottiin arkista- eikös vain?
        Ja mikä tässä kertomuksessa ole idea se, että näkisimme- että synnin palkka on kuolema. eli se hukkui. Elämä päättyi- se ei jatkunut ja tavallaan tämäkin on esimerkki toiminnasta ja sanomasta, ettemme huku- uskossa kuolemaan, vaan kasteessa meidät- esikuvan mukaan upotetaan veteen. Se on oppina tähänkin päivään aivan tarpeellinen sanoman sisällön vertauskuvassa ja sitten kastaja- pappi tai vastaava on se sanoman Jumalalallinen toimikuvan tekijä, hän nostaa -sieltä hukuttavan veden kasteen haudasta ylös - siunaa tämän henkilön, jolla on Jumalan antama hyvän omantunnon liitto- opetuslapseuteen- että kastettava - lähtee seuramaan ElämänHerran kansalaisena ja nimi on elämänkirjassa.

        ts. se mitä kastekin voi kertoa, se voi tuoda upostuskasteen kautta aivan nähtävällä tavalla sen viestinnän. Ja jopa rippikoulussakin on tehty halullisille- upotuskaste, heidän pyynnöstä. Meidän pitäisi katsella asioita - ikäänkuin Jumalan kertomusten kautta ja tehdä niin.

        Tämä on uskovaisuudessa haaste- löytää se taivaallisen kertomuksen viestintä, koska se on seurakunnan kohdalla siunaus.

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. (Joh 3:5-6)

        Joh 3:7  Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. 
        Tässä kannattaa ennemmin tarkastella sitä, mikä on tämä Hengestä syntynyt- ja siitä tulee se johdannaisen merkityksen kasteelle.

        Lapsi opetetaan, Hän on Jumalan kämmenellä - ja kun on tietoinen elämästä ja valinnoista - se johtaa- onko hän halullinen Herran kansan elämään. Herralla on rakkauden kansa.
        Lapset siunataan. kuten Jeesus antoi esimerkin.

        Lisään tuon kuolemisen kohdalla, kun tätä ensimmäistä kuolemaa viestitetään, että siinä synti tuomitaan, eli ensimmäisen kuoleman nimissä.

        Ei se sitä ole. Ensimmäinen kuolema, kirjoitusten mukaan, kohtasin itsekin sen, kun siunasin puolisoni pian kaksi vuotta sitten haudan lepoon, kuoleman uneen, odottamaan Herran paluuta, jossa kuolleet ----herätetään--- uskon kautta- elämään.

        Eli tämä ensimmäin kuolema on uni. Siinä haudassa, missä on rakas- rakkaani, levossa, siinä on uskossa eläneet- haudattu 1977 ja 1980 luvulla hänen vanhempansa.
        Hekin ovat siellä samassa haudassa - ja kuoleman UNESSA- odottamassa viimeisen pasunan soittoa, Ylienkelin ääntä ja Jeesuksen paluuta. Ruumis on hajonnut vanhempien kohdalla maaksi, mutta se sielu on odottamassa ylösnousemusta- Henki on palannut Elämänantajalle takaisin. ------ Eli ensimmäinen ylösnousu haudan levosta- on autuainen ylösotto.

        Ja vasta toinen ylösotto- on tuomion ylösotto ja sen tuoma tuomio Jumalan kasvojen edessä johtaa Jumalan sanoman sisältöön, Hän tappaa syntiä tekevän sielun.
        Tuomion hetket ovat olevaisille aivan käsittämättömän tilanteen - sanoisinko hirvittävä hetki- kohdata tämän elämän hedelmä.

        Ja kun tuomion sanoma on Jumalan suulla sanotettu- Malakian kirja kertoo kadotetun iankaikkinen osa- kun Helvetin tuli ottaa omansa ja polttaa tuhkaksi- menetetyn elämän edessä. Jumalalla ainoalla on Elämä- Hän on antanut sen Pohjalle, ja Poika- kelle tahtoo.
        Siis elämä on ehdollistettu. Luomakunta on Jumala Vallan alla. Siipiä kukaan ei pysty kasvattamaan omaan selkään. Askeleet on käveltävä Jumalan Sanan mukaan.

        Eli Uusi taivas ja maa- kadotetut ovat tuhkana - tallattavana jalkojen alla.- On luotu kaikki uudeksi, ja entinen on mennyt.
        Tämä toinen kuolema on se tuomion kuoleman ilmentymä. Ensimmäinen kuolema on Jumalan suunnitelma- ei tuomio- vaan maan elämälle annettu se välivaihe, että kuolleet menevät uneen- eli kuolevat, kehossa ei ole elämänhenkeä - ja ei voi tietoisena jatkaa mielen mukaista elämäänsä.

        Sillä katso: --->>se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.<<<<-
        Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja --->> tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. <<<-- (Mal 4:1-3)

        Mutta minä olen sanonut teille, että te olette nähneet minut, ettekä kuitenkaan usko. Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. Sillä minä olen tullut taivaasta, en tekemään omaa tahtoani, vaan hänen tahtonsa, joka on minut lähettänyt.

        Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan -->>>herätän heidät viimeisenä päivänä. Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja >>uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; <<<

        ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        (Joh 6:36-40)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään tuon kuolemisen kohdalla, kun tätä ensimmäistä kuolemaa viestitetään, että siinä synti tuomitaan, eli ensimmäisen kuoleman nimissä.

        Ei se sitä ole. Ensimmäinen kuolema, kirjoitusten mukaan, kohtasin itsekin sen, kun siunasin puolisoni pian kaksi vuotta sitten haudan lepoon, kuoleman uneen, odottamaan Herran paluuta, jossa kuolleet ----herätetään--- uskon kautta- elämään.

        Eli tämä ensimmäin kuolema on uni. Siinä haudassa, missä on rakas- rakkaani, levossa, siinä on uskossa eläneet- haudattu 1977 ja 1980 luvulla hänen vanhempansa.
        Hekin ovat siellä samassa haudassa - ja kuoleman UNESSA- odottamassa viimeisen pasunan soittoa, Ylienkelin ääntä ja Jeesuksen paluuta. Ruumis on hajonnut vanhempien kohdalla maaksi, mutta se sielu on odottamassa ylösnousemusta- Henki on palannut Elämänantajalle takaisin. ------ Eli ensimmäinen ylösnousu haudan levosta- on autuainen ylösotto.

        Ja vasta toinen ylösotto- on tuomion ylösotto ja sen tuoma tuomio Jumalan kasvojen edessä johtaa Jumalan sanoman sisältöön, Hän tappaa syntiä tekevän sielun.
        Tuomion hetket ovat olevaisille aivan käsittämättömän tilanteen - sanoisinko hirvittävä hetki- kohdata tämän elämän hedelmä.

        Ja kun tuomion sanoma on Jumalan suulla sanotettu- Malakian kirja kertoo kadotetun iankaikkinen osa- kun Helvetin tuli ottaa omansa ja polttaa tuhkaksi- menetetyn elämän edessä. Jumalalla ainoalla on Elämä- Hän on antanut sen Pohjalle, ja Poika- kelle tahtoo.
        Siis elämä on ehdollistettu. Luomakunta on Jumala Vallan alla. Siipiä kukaan ei pysty kasvattamaan omaan selkään. Askeleet on käveltävä Jumalan Sanan mukaan.

        Eli Uusi taivas ja maa- kadotetut ovat tuhkana - tallattavana jalkojen alla.- On luotu kaikki uudeksi, ja entinen on mennyt.
        Tämä toinen kuolema on se tuomion kuoleman ilmentymä. Ensimmäinen kuolema on Jumalan suunnitelma- ei tuomio- vaan maan elämälle annettu se välivaihe, että kuolleet menevät uneen- eli kuolevat, kehossa ei ole elämänhenkeä - ja ei voi tietoisena jatkaa mielen mukaista elämäänsä.

        Sillä katso: --->>se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.<<<<-
        Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja --->> tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. <<<-- (Mal 4:1-3)

        Mutta minä olen sanonut teille, että te olette nähneet minut, ettekä kuitenkaan usko. Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. Sillä minä olen tullut taivaasta, en tekemään omaa tahtoani, vaan hänen tahtonsa, joka on minut lähettänyt.

        Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan -->>>herätän heidät viimeisenä päivänä. Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja >>uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; <<<

        ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        (Joh 6:36-40)

        että vaelluksessanne olisitte säädylliset ulkopuolella olevia kohtaan ettekä olisi kenenkään avun tarpeessa. Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
        (1Te 4:12-18)


        ts. Herran kansa on uskon kautta -henkilökohtaisesti- elävä kansa.
        Siksi kasteen merkitys uskoville on opetuksen viesti- jossa etsivät kuulevat, että haloo- mikä on tämä Herran kansan joukko"! Heille kerrotaan Jumalan antaman iankaikkisen elämä ----ehto-- että on synnyttävä uudesti.
        Ja uudestisyntyneitten elämä on iankaikkisen elämän armolahjan alla, heillä on sielussa syntymän takia- hyvä omatunto - ja hyvän omantunnon liitossa- heidät kastetaan.

        Tiedän, kun sotilasta on tullut uskoon paikassa, joka on veden suhteen hieman haastava tehdä upotusta- niin he ovat kaivaneet maahan matalan poteron, jonka ovat pohjustaneet pressulla ja täyttäneet sen vedellä, siinä sitten ovat kastaneet uskoon tulleen - tuulleet sotilaat.

        ts. se kasteen hauta- on merkityksellinen... ja tämä poisnukkuneet ovat uskovina unessa- odottamassa Jeesuksen paluuta. Se Arkki- joka kantaa kuoleman yli.. Arkki on Jeesus.
        h-hetkellä on myös merkitys.


      • Anonyymi
        Luterilainen kirjoitti:

        Johan nyt taas levisi Mantan eväät. Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet uskossa kasteestaan asti. He ovat kuulleet myös opetusta ja usko on säilynyt ja ei ole tapahtunut mitään ns "ratkaisua", vaan ovat siinä olleet ja kasvaneet. Kun ymmärrystä on tullut tehneet parannusta, sen mukaan. Sitten on sellaisia kun minä ja monet muut, jotka ovat menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan.. Tällöin ollaan kuultu evankeliumia Jeesuksesta ja hänen sovitustyötä ja olemme saaneet palata taivaan tielle. Tällöin palasimme siihen kasteen armoon (Room.Joh.3:5)) ts, samaan konkreettiseen uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet(Joh.3:5). Tämä on hyvin lohdullista, vaikka maailmalla myrskyäisi. Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tänäänkin tarvitsemme uudelleen uskomista.

        Sinä olet täysin väärässä.

        Kreikan sana BAPTIZO merkitsee upottamista nesteeseen. Kreikkalaiskatoliset ovat aina kastaneet upottamalla, koska Raamattu on määrännyt kasteen muodoksi upottamisen, mikä käy ilmi kreikkalaisista Raamatun teksteistä.

        Paavali vertaa kastetta hautaamiseen ja ylönousemukseen, joten on päivän selvä asia, että Raamattu on säätänyt kasteen muodoksi upotuskasteen.

        Room 6:3 Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.
        4 Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista.

        Vanhan testamentin kreikkalainen käännös Septuaginta tekee eron vedellä pirskottamisen, valelemisen ja upottamisen välille. BAPTIZO ei tarkoita pirskottamista eikä vedellä valelemista vaan UPOTTAMISTA VETEEN.

        Thayer's Greek Lexicon:

        baptizo

        AV-baptize (76), wash 2, baptist 1, baptized

        Merkitys

        1) to dip repeatedly, to immerse, to submerge (of vessels sunk)

        2) to cleanse by dipping or submerging, to wash, to make clean with water, to wash one's self, bathe

        3) to overwhelm

        Not to be confused with 911 ,bapto. The clearest example that shows the meaning of baptizo is a text from the Greek poet and physician Nicander, who lived about 200 B.C. It is a recipe for making pickles and is helpful because it uses both words. Nicander says that in order to make a pickle, the vegetable should first be 'dipped' (bapto) into boiling water and then 'baptised' (baptizo) in the vinegar solution. Both verbs concern the immersing of vegetables in a solution. But the first is temporary. The second, the act of baptising the vegetable, produces a permanent change. When used in the New Testament, this word more often refers to our union and identification with Christ than to our water baptism. e.g. Mr 16:16. 'He that believes and is baptised shall be saved' . Christ is saying that mere intellectual assent is not enough. There must be a union with him, a real change, like the vegetable to the pickle! (Bible Study Magazine, James Montgomery Boice, May 1989).


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        💋 ­­N­­­y­­m­­f­­­o­­­m­­­a­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18281037

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Luterilainen, valehtelet päin silmiä: Raamattu todistaa sinun valhettelijaksi! hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet. Astuminen on kävelemistä, mutta sylissä makaaminen ei ole astumista!
      LUTERILAISUUS ON VALEHTELUA. KOKO LUTERILAISUUS ON TÄYTTÄ VALHETTA, ALUSTA LOPPUUN JA KAIKKI ALUN JA LOPUN VÄLILLÄ ON VALHETTA!
      Raamattu puhuu edeltä varoittaen luterilaisuudesta: jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
      Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

      Luterilaisuus on valheisiin uskomista!

      • Anonyymi

        helluntailaisuuden "tulemus" vuonna 1920 -luvulla JÄLKEEN Kristuksen ,
        Kristinusko Suomeen tullut 1100 - luvulla .


        tiedoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuuden "tulemus" vuonna 1920 -luvulla JÄLKEEN Kristuksen ,
        Kristinusko Suomeen tullut 1100 - luvulla .


        tiedoksi.

        Sinäkö perustat oppisi Katoliseen ja Luterilaiseen pedofiilikirkkoihin!


      • Anonyymi

        Pistä kiivauden miekka tuppeen. Pyhä Henki itse- tekee työtä ja pelastaa.
        Juuri siitä syystä kerran matkatessani erään uskovan luterilaisen kanssa matkaa.
        Itse en puhunut hänelle kasteesta mitään, mutta hän avasi asian, koska hän uskoi kirjoituksiin ja pyysi, että voisinko kastaa hänet.

        Pysähdyin virtaavan veden ääreen ja kastoin tämän veljeni Jeesuksen nimessä.
        Mikään ei estänyt tekemästä Jumalan tahdon mukaan, hänellä oli Hyvän omantunnon liitto Jumalta sydämessä.

        Siksi annetaan Sanan ja Pyhän Hengen tehdä työtä.

        Lihan käsivarrella ei tule mitään hyvää jälkeä.


    • Anonyymi

      Helluntailaisuudessa on lahkolaisia piirteitä ja jotkut "opit" ovat suorastaan fanaattisia.
      Raamatussa ei ole uudestikastamista, ihmisten kaatamisia ja glossolia hullutuksia. Ei edes Helluntaina.

      Sodomamiesten perustamasta hurmahenkisestä rahastavasta eksytyksestä on kyse.

    • Anonyymi

      Voi tätä luterilaista pimeyttä!
      Luterilaisuus on KÄYTÄNNÖSSÄ testattu ja se on osoittautunut vitsiksi!
      Suomi on Sodoma!
      Pakkovauvakaste on vitsi!
      Jumala ei pakota Saatana pakottaa!

      • Anonyymi

        helluntailaiset ei voi raamatun sanalla puolustella eksytystään , pystyvä ainoastaan
        jonnin joutaviin , tyhjiin herjauksiin .

        "herjaavat sitä mitä eivät tunne" Juud: 1: 10


      • Anonyymi

        Tuo aloittaja, nim "luterilainen" on ennen käyttänyt nimimerkkiä Weha joka tuli tunnetuksi siitä, että hän oli kiivas vanhoillisluterilainen, sen jälkeen, kun erosti Slystä, ja joka joutui jättämään liikkeen, koska kirjoitti niin järkyttävää tekstiä vedenpalvonnasta, että hänet savustettiin sieltä ulos.
        Sitten hän siirtyi Luther-säätiöön, jossa jatkoi samaa riehumista vauvakasteen puolesta.
        Tällä hetkellä en tiedä onko hän jättänyt tuonkin liikkeen, mutta siellä monet kauhistuivat hänen jyrkkiä kannanottojaan.

        Miksihän hän yrittää täällä tehdä propagandaa vauvakasteen puolesta. Eihän täällä ole kuin aikuisia ihmisiä.

        Hän näkee kasteen joka asiassa, jossa Raamattu puhuu "vedestä".
        Varmaan hän juokin sitä kastevettä, koska Jeesus sanoi:
        "Joka juo sitä vettä jota minä hänelle annan, se ei koskaan isoa eikä koskaan janoa.

        Pyynnöstä huolimatta hän ei ole kyennyt näyttämään Raamatusta yhtään kohtaa, jossa puhutaan vauvakasteesta.


    • Anonyymi

      Onko aloittaja luterilainen löytänyt Raamatusta pakkovauvakasteen, kummit, valtiokirkon, sateekaarimessut, homojen vihkimiset...
      Pakkovauvakaste edellyttää myös kummit!!!

      • Anonyymi

        Uudestikastettu on taas vauvojansa lumoissa

        Se ei muusta puhu kuin homoista ja sateenkaarimessuista


    • Anonyymi

      Helluntaikaste on rituaalikaste ja edustaa sodomalaisuutta.
      Amerikkalaiset uususkonnot edustavat sodomalaisuutta tai/ja väkevää eksytystä.
      USA = Babylon.

      • Anonyymi

        Eiköhän rauhoituta. Ei kannata lihaa puhuttaa, se ei rakenna mitään.

        Jumala sanoi Kainille- mielesi mustuu --- hallitse sitä"!


      • Anonyymi

        Ja Herra sanoi Kainille: "Miksi olet vihastunut, ja miksi hahmosi synkistyy? Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!"
        (1Mo 4:6-7)

        Tätäkin kannattaa vakavasti miettiä. Vanhanliiton opetus on peili- ja varoittava sanoma lopun aikaa eläville, kuten meille.

        Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!" Ja Kain sanoi veljellensä Aabelille: "Menkäämme kedolle". Ja heidän kedolla ollessansa Kain karkasi veljensä Aabelin kimppuun ja tappoi hänet.

        Niin Herra sanoi Kainille: "Missä on veljesi Aabel?" Hän vastasi: "En tiedä; olenko minä veljeni vartija?" Ja hän sanoi: "Mitä olet tehnyt? Kuule, veljesi veri huutaa minulle maasta. Ja nyt ole kirottu ja karkoitettu pois tältä vainiolta, joka avasi suunsa ottamaan veljesi veren sinun kädestäsi. Kun maata viljelet, ei se ole enää sinulle satoansa antava; kulkija ja pakolainen pitää sinun oleman maan päällä."
        (1Mo 4:7-12)


        Kannattaa meidän kaikkien miettiä sanomaamme, ettei Kainin henki valtaa mieltä.


    • Anonyymi

      Helluntailaisuuden synti ja rahanahneus:

      2. Piet. 3:16.

      2. Piet. 2:12-15

      • Anonyymi

        Helluntailaisuuden perusta = sodomalaisuus + hurmahenkisyys.

        - kristinusko ei synny tälle perustalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisuuden perusta = sodomalaisuus hurmahenkisyys.

        - kristinusko ei synny tälle perustalle

        Nimenomaan kristinusko synnyttää irstasta elämää, koska parannuksen tekoa ei vaadita.


      • Anonyymi

        rauhotu. Mene manaamaan niitten niskaan, jotka huumeita kärrää nuortemme elämään.
        Tuo mantratoistosi ei ole mistään kotoisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan kristinusko synnyttää irstasta elämää, koska parannuksen tekoa ei vaadita.

        Puhut pehmosia. Mutta totta se puoli, ettei koulussakaan saa lapsille opettaa vastuuta.
        Kyllä kadut ja pikkupuukot taskussa turvaa haetaan kaveriporukan sisällä.


    • Anonyymi

      Tulipa taas pakkovauvakastettujen "teologeilta" uskontonsa mukaisia vastauksia!
      He ovat sodomalaisia!

      • Anonyymi

        Helluntaiuskonnossa on suhteessa eniten uskonnon uhreja.

        🙄 😥 😪


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaiuskonnossa on suhteessa eniten uskonnon uhreja.

        🙄 😥 😪

        Luterilaisuudessa tulee vähän uskonnonuhreja, koska kukaan ei muista pakkovauvakastetta ja käydään vain omissa hautajaisissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisuudessa tulee vähän uskonnonuhreja, koska kukaan ei muista pakkovauvakastetta ja käydään vain omissa hautajaisissa!

        Hellluntailaisuudessa taas tule paljon uhreja kun koko uskonto on keskittynyt lasten raiskaamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisuudessa tulee vähän uskonnonuhreja, koska kukaan ei muista pakkovauvakastetta ja käydään vain omissa hautajaisissa!

        Luterilaiset käyvät kyllä yleisesti muidenkin hautajaisissa.
        Miten helluntailaiset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellluntailaisuudessa taas tule paljon uhreja kun koko uskonto on keskittynyt lasten raiskaamiseen.

        Suomi24 on osallinen ja suomi24 harjoittaa järjestelmällistä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Suomi24 on laittomien hallussa ja alusta laittomuuksiin. Helluntaipalstalla rikotaan avoimesti Suomen lakeja ja pilkataan Jumalaa ja vainotaan helluntailaisia ja levitetään valheita anabaptisteista, joita helluntailaiset ovat.


      • Anonyymi

        No, ei kannata askomattomille, joilla ei ole henkilökohtaista veren evankeliumiin ymmärrystä moitiskella, se on Pyhän Hengen työmaa- ja Jumalan itsensä sanoittama polku.
        Kun ihmistä riisutaan, vaikka terveyspuolelta, niin sanat alkavat muuttua siinä vaiheessa.
        Annetaan Hänen kurittaa- ketä kurittaa.


    • Anonyymi

      Kreikankielen Babtizo muuten ihan kirjaimellisesti tarkoittaa UPOTTAA pinnan alle!

      https://www.bibletools.org/index.cfm/fuseaction/Lexicon.show/ID/G907/baptizo.htm

      Eli ei ne tiputellu mitään pienen pieniä vesipisaroita kenenkään päälle ;=)) Tosin löytyyhän noita käännösvirheitä muutenkin kuten esim kreikankielen Basanizo mikä puolestaan...no...sitä voisi ehkä parhaiten kuvata koettelemukseksi.

      https://www.bibletools.org/index.cfm/fuseaction/Lexicon.show/ID/G928/basanizo.htm

      "Ja kun hän näki heidän soutaessaan olevan hädässä(Basanizo) sillä tuuli oli heille vastainen, tuli hän neljännen yövartion vaiheilla heidän luoksensa kävellen järven päällä ja aikoi kulkea heidän ohitsensa."

      Markuksen Evankeliumi 6 luku 48 jae

      Alunperin oli muuten koetinkivi jolla koeteltiin metalleja niiden aitouden paljastamiseksi...esim kulta tai hopea

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-19.png

      Juu tosta tule esim jenkkien Touchstone-Pictures studion virallinen nimi jonka muuten Disney alunperin perusti kun ne halus pistää niiden "aidot leffat" aikuisten katseltavaksi mutta ei kehdannu-uskaltanu omalla brändillään ;=))

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-20.png

      Juu siitä sitten tulee tuo Kreikankielen sana kidutukselle! Mielenkiintoiseksi asian tekee se että esim Jeesuksen ja opetuslasten venettä kirjaimellisesti KOETELTIIN tuulessa! Silti vene ei vaurioitunut tai kukaan edes pudonnut kyseiseen lammikkoon eli siis Genesarethin järveen. Mutta juu se nyt kumminkin on taas kirkon toimesta käännetty kirjaimellisesti ikuiseksi kidutukseksi kun ne alkuperäiset Latinan kieliset kääntäjät kirjaimellisesti ei osannu Kreikkaa ja sitten puolestaan Luther käänsi sen saman sanan Latinasta Germaaniselle Saksan kielelle. Eli pikkuvauvat täytyy kirjaimellisesti kastaa kahdella tai kolmella vesitipalla tai muuten ne joutuu helvettiin ja kadotukseen ;=))

      Ööh...ei muuten joudu! Mitään "helvettiä" ei siellä isossa kirjassa käytännössä ole ollenkaan! Helvetti on Hela Jumalattaren valtakunta ja Hades puolestaan on sen Kreikankielinen vastine! Raamatun lopun tulinen järvi on kirjaimellisesti suuri sielujen JALOSTUSKAMMIO alkutekstin mukaan! Ja jalostus kestää kunnes se on saavuttanut tarkoituksensa...mikä teknisesti voi myös olla kyseisten sielujen kuolema kun tuo Yahuah luojajumalan ikuinen tuli on käytännössä kuluttanut heidät pois!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-21.png

      Mutta juu...kyse ei todellakaan ole mistään manalasta. Jeesuksen varoitus Ge-hennasta liittyy siis Ge-himonin laaksoon(juu ei lausuta eikä kirjoiteta ihan noin! Alkuperäiset Heprealaiset termit on suoraan sanoen raiskattu jo Kreikankielisessä käännöksessä) joka oli silloisen Jerusalemin eteläpuolella sijaitseva kaatopaikka jossa poltettiin esim kerjäläisten ja kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumiita että RUTTOBAKTEERI ei pääsisi niistä leviämään ja käytännössä TAPPAMAAN kaikkia Jerusalemin asukkaita! Juuri tähän liittyi myös kuvaukset ihmisiä alati syövistä MADOISTA jotka käytännössä olivat nimenomaan MÄTÄNEVÄÄ LIHAA puhdistavia elemenettejä!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-22.png

      Mutta turha kenellekään tällä palstalla(tai missään muuallakaan) on mitään totuutta kertoa! Ne vaan INTTÄÄ itsepintaisesti mitä niiden herra Luther oppi Paavinkirkolta eli suurelta portolta ;=))

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-23.png

      • Anonyymi

        Ja pestä, ka koskettaa vedellä.


      • Anonyymi

        >>>"pienen pieniä vesipisaroita"<<<


        "Puhdistaaksesi heidät , TEE NÄIN : Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
        4 Moos: 8: 7

        helluntailainen KIELTÄÄ raamatun sanankin !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>"pienen pieniä vesipisaroita"<<<


        "Puhdistaaksesi heidät , TEE NÄIN : Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
        4 Moos: 8: 7

        helluntailainen KIELTÄÄ raamatun sanankin !

        Mooseksen laki puhuu punaisesta lehmästä, joka piti uhrata syntiuhriksi ja syntiuhrin tuhkasta valmistettiin puhidistusvettä. KUIN MONTA KERTAA PITÄÄ TOISTAA!
        Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen, Puhdistusvesi puhdisti lihanpuhtauteen.
        kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!
        Näetkö sinä sanoja: 'kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri'. Ei ole kirjoitettu kastevesi, vaikka helvetin portteihin asti vääntäsit vesiuskontoasi palstalle.
        vaan te olette käyneet...ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö,
        EI LUE: KÄYNEET LUTERILAISESSA SAKRAMENTISSA JA PAKANAPAPPIEN KÄSIEN ALLA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mooseksen laki puhuu punaisesta lehmästä, joka piti uhrata syntiuhriksi ja syntiuhrin tuhkasta valmistettiin puhidistusvettä. KUIN MONTA KERTAA PITÄÄ TOISTAA!
        Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen, Puhdistusvesi puhdisti lihanpuhtauteen.
        kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!
        Näetkö sinä sanoja: 'kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri'. Ei ole kirjoitettu kastevesi, vaikka helvetin portteihin asti vääntäsit vesiuskontoasi palstalle.
        vaan te olette käyneet...ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö,
        EI LUE: KÄYNEET LUTERILAISESSA SAKRAMENTISSA JA PAKANAPAPPIEN KÄSIEN ALLA.

        Vanhan liiton kirjoitukset on , esikuvana, mutta eihän helluntailaiset sitä käsitä !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>"pienen pieniä vesipisaroita"<<<


        "Puhdistaaksesi heidät , TEE NÄIN : Pirskoita heihin synnistä puhdistavaa vettä"
        4 Moos: 8: 7

        helluntailainen KIELTÄÄ raamatun sanankin !

        No, miksi väännät sen vauvakasteeseen. Missä se vastasyntyneen, joka Jumalanluomistyön tähden on saanut kehon ja Jumalan puhaltavaman elämänhengen sieraimiin.
        Siis älä väännä sanaa halveksien sille tielle, että pääset pilaamaan Jumalan rakkauden, että Hän ikäänkuin kiduttaisi kastamattomia - "pirkotus" juuttuillasi helvetissä"..


        Mitihän sitä. Miksi isoäitini itki- kun se Lutherin lapsenpäästäjä ei ollut synnytyksessä paikalla, ja lapsi kuoli. Missä se oppi on saanut vallattua, tämän Lestadiolaisuuden äidin mielen=? Kirkossa. ja kirkossa puhuttiin samaa tarinaa- mitä 1700- luvulla lähetyssaarnaaja saarnasi vauvahelvetistä- kastamattomana.

        dokumentti · historia

        Pappi Hans Egede halusi vimmatusti matkustaa Grönlantiin lähetyssaarnaajaksi, ja vuonna 1721 hän lopulta lähti vaaralliselle matkalle Atlantin yli. Grönlannin asukkaat, inuitit, eivät kuitenkaan toivottaneet häntä tervetulleeksi, sillä heillä oli jo oma uskontonsa. Syntyi dramaattinen yhteentörmäys kahden kulttuurin erilaisen elämäntavan ja maailmankatsomuksen välillä.

        Tämä dokumentti hyvin avaa sen historian kirjojen hapatteellisen opetuksen, mikä Lutheri sanoitti kirkkojemme sakramentteihin.

        Se on valtakysymys, siksi edelleen ikäänkuin pakanallisen yleisuskonnon valtaa palstallankin levitetää, yksi kaste - nimissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan liiton kirjoitukset on , esikuvana, mutta eihän helluntailaiset sitä käsitä !

        Turhaa kirjoitusta, ettei jotain joku käsitä.
        Tietosi on kirjoitusten mukaan vajavaista- siis myös tässä asiassa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        mene sinä vapaamuuratiuudestikastaja sine endaumenttiisi

        Kun kastetaan Jeesusken ohjeen mukaan niin kaste on oikea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mene sinä vapaamuuratiuudestikastaja sine endaumenttiisi

        Kun kastetaan Jeesusken ohjeen mukaan niin kaste on oikea.

        juuri niin.
        helluntailaisuus on 100 vuotta sitten tuotu eksytys .

        helluntailaisuus "köykäseks havaittu"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juuri niin.
        helluntailaisuus on 100 vuotta sitten tuotu eksytys .

        helluntailaisuus "köykäseks havaittu"

        Etkö osaa muuta olla, kuin käkikello- joka kukkuu tuota samaa -- kukkuuu- kukkkuuuuu - kukkuuuuuuuuuu --- --eikä muuta sanotavaa,.

        hotkaako----- kukkuuuuu


    • Anonyymi

      Jäämme jännitystä tuntien odottelemaan foorumilla asustelevan kasteen erikoistutkijan kirkasotsaista kehäpäätelmää tähän voimalliseen vauvakasteen suorittamiseen !

      • Anonyymi

        jäämme odottamaan kellarissa asustelevan sodomiitin vauvatutkimsuta siitä kuten vauva sit' ja vauva tätä

        ai no siinä se tulikin, heh


    • Anonyymi

      Suomesta löytyy kolme kulttia / aatetta.
      Onko niillä oikeaoppinen kaste käytössä ?

      Sapattikultti
      Upotuskultti
      Jehovakultti

      • Anonyymi

        Raamatussa on kolme juhlaa- Ehtoollinen, Sapatti- sekä kastejuhla, missä uudestisyntynyt saa seuratessaan Jeesusta- kasteen.
        Jeesus- vaikka oli ympärileikattu- kävi kasteella kolmikymppisenä.

        Kerran tuli jehovalaiset- erään papin ovelle. Esittäytyivät olevansa jehovantodistajia.

        Pappi totesi heille, että niin hänkin on. Hän todistaa Jehovasta. ... sekä Jeesuksesta- sijaisesta.


        Siinä jehovantodistajat menivät hiljaiseksi.


    • Anonyymi

      Joutilaat luterilaiset ovat palstalla pastoriensa kehoituksesta sekä ylemmän tahon käskystä työkseen vainoamassa Jeesuksen seuraajia ja kirjoittamassa valheita helluntailaisista.

      • Anonyymi

        helluntailaiset tuli Suomeen vainoon kristittyjä sata vuotta sitten.

        kristinusko Suomessa ollut jo lähes 1000 vuotta ennen helluntailaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaiset tuli Suomeen vainoon kristittyjä sata vuotta sitten.

        kristinusko Suomessa ollut jo lähes 1000 vuotta ennen helluntailaisia.

        Suomi24 on osallinen ja suomi24 harjoittaa järjestelmällistä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Suomi24 on laittomien hallussa ja alusta laittomuuksiin.
        Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on puhetta tai kirjoitusta, jonka tarkoitus on halventaa tai pelotella kansanryhmää tai lietsoa väkivaltaista tai syrjivää toimintaa kansanryhmää kohtaan. Yleensä kansanryhmällä tässä yhteydessä tarkoitetaan rodun, etnisen taustan, kansallisuuden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden määrittämää kansanryhmää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaiset tuli Suomeen vainoon kristittyjä sata vuotta sitten.

        kristinusko Suomessa ollut jo lähes 1000 vuotta ennen helluntailaisia.

        Luterilainen kirkko on kopioinut lähes kaikki opin kappaleensa katoliselta kirkolta. Luterilaisuus on täyttä valhetta alusta loppuun ja täyttä potaskaa alun ja lopun välillä. Luterilaisen kirkon harhoja ovat mm. kolminaisuusoppi, se on, oppi kolmesta jumalasta ja kolmesta eri Jumalan tahdosta ja luonteesta. Oppi kymmenestä käskystä ja Mooseksen lain sekoittaminen kristilliseen opetukseen. Kirkon harhoja ovat myös kolmen vesitipan kasteen kautta saava usko ja ikuinen elämä, perisyntioppi ja ehtoollinen syntien anteeksi saamiseksi ja viinin muuttuminen ihmisen vereksi, lisäksi joulu Jeesuksen syntymäjuhlana ja pääsiäisen tapahtumien ajoituksen vääristely.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen kirkko on kopioinut lähes kaikki opin kappaleensa katoliselta kirkolta. Luterilaisuus on täyttä valhetta alusta loppuun ja täyttä potaskaa alun ja lopun välillä. Luterilaisen kirkon harhoja ovat mm. kolminaisuusoppi, se on, oppi kolmesta jumalasta ja kolmesta eri Jumalan tahdosta ja luonteesta. Oppi kymmenestä käskystä ja Mooseksen lain sekoittaminen kristilliseen opetukseen. Kirkon harhoja ovat myös kolmen vesitipan kasteen kautta saava usko ja ikuinen elämä, perisyntioppi ja ehtoollinen syntien anteeksi saamiseksi ja viinin muuttuminen ihmisen vereksi, lisäksi joulu Jeesuksen syntymäjuhlana ja pääsiäisen tapahtumien ajoituksen vääristely.

        Martti Luther – kristittyjen vainooja ja massamurhaaja

        JEESUSKO laittoi Lutherin tappamaan ja kiduttamaan Tosiuskovia! Lutheri EI KOSKAAN TEHNYT TÄSTÄ PARANNUSTA ELI KÄÄNTYNYT JEESUKSEN PUOLEEN! Lutherin kirkko jatkoi Uskovien tappamista ja vainoa Lutherin kuoltua vuosisatojen ajan!
        -> "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat!”

        Luterilaiset vainosivat ns. anabaptisteja eli uudelleenkastajia uskonpuhdistuksen jälkeen 1500-1600-luvulla. He jatkoivat vainoa myös myöhemmin historian kuluessa eri puolilla maailmaa.
        Luterilaisten kirkot ovat julkaisseet vuosisatojen ajan harhaanjohtavia tietoja anabaptisteista, vaienneet heihin kohdistuneista vainoista sekä sivuuttaneet kirkkohistorioissaan anabaptisteille tehdyt vääryydet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Martti Luther – kristittyjen vainooja ja massamurhaaja

        JEESUSKO laittoi Lutherin tappamaan ja kiduttamaan Tosiuskovia! Lutheri EI KOSKAAN TEHNYT TÄSTÄ PARANNUSTA ELI KÄÄNTYNYT JEESUKSEN PUOLEEN! Lutherin kirkko jatkoi Uskovien tappamista ja vainoa Lutherin kuoltua vuosisatojen ajan!
        -> "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat!”

        Luterilaiset vainosivat ns. anabaptisteja eli uudelleenkastajia uskonpuhdistuksen jälkeen 1500-1600-luvulla. He jatkoivat vainoa myös myöhemmin historian kuluessa eri puolilla maailmaa.
        Luterilaisten kirkot ovat julkaisseet vuosisatojen ajan harhaanjohtavia tietoja anabaptisteista, vaienneet heihin kohdistuneista vainoista sekä sivuuttaneet kirkkohistorioissaan anabaptisteille tehdyt vääryydet.

        Jeesus itse sanoo Raamatussa:

        "KAVAHTAKAA vääriä profeettoja , jotka tulevat luoksenne lammasten vaatteissa , mutta
        sisältä ovat raatelevaisia susia." Matt: 7

        "MONTA tulee minun nimessäni ja he eksyttävät monta" Matt; 24

        helluntailaisuus on sata vuotta sitten tuotu eksytys .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen kirkko on kopioinut lähes kaikki opin kappaleensa katoliselta kirkolta. Luterilaisuus on täyttä valhetta alusta loppuun ja täyttä potaskaa alun ja lopun välillä. Luterilaisen kirkon harhoja ovat mm. kolminaisuusoppi, se on, oppi kolmesta jumalasta ja kolmesta eri Jumalan tahdosta ja luonteesta. Oppi kymmenestä käskystä ja Mooseksen lain sekoittaminen kristilliseen opetukseen. Kirkon harhoja ovat myös kolmen vesitipan kasteen kautta saava usko ja ikuinen elämä, perisyntioppi ja ehtoollinen syntien anteeksi saamiseksi ja viinin muuttuminen ihmisen vereksi, lisäksi joulu Jeesuksen syntymäjuhlana ja pääsiäisen tapahtumien ajoituksen vääristely.

        OOOHOHOHOH!!!!

        Nytkö uudestikastajiuen mielestä kolminaisuusoppikin on harhaa!!'

        Tuollaisen näkemysken esittäjä ei todellaak nole kristitty

        Viini ei muutu ihmsien vereksi vaan on Kristuksen veri


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus itse sanoo Raamatussa:

        "KAVAHTAKAA vääriä profeettoja , jotka tulevat luoksenne lammasten vaatteissa , mutta
        sisältä ovat raatelevaisia susia." Matt: 7

        "MONTA tulee minun nimessäni ja he eksyttävät monta" Matt; 24

        helluntailaisuus on sata vuotta sitten tuotu eksytys .

        Se on sitä. Vaarallinen eksytys symboleineen ja endaumentteineen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaiset tuli Suomeen vainoon kristittyjä sata vuotta sitten.

        kristinusko Suomessa ollut jo lähes 1000 vuotta ennen helluntailaisia.

        helluntailaiset tuli Suomeen vainoon kristittyjä sata vuotta sitten.
        kristinusko Suomessa ollut jo lähes 1000 vuotta ennen helluntailaisia.

        tätä käkikellon kukkuuu- kukkkuuu- kukkuuuu toistoa on palstalla.
        Häne ei ole hokannut, että kirkkohistoriallakin on kerrottavaa.
        Siis ei ne luterilaiset niin pitkään ole ollut tantereillamme, vaan luterilaiset kun tulivat, he hirttivät petäjiin katolisia ja nyt katoliset- kirkkoisänsä kutsumana ovat luterilaisia kutsumassa takaisin äitikirkkoon, kertomalla, että Martti Luther- munkkina- oli heidän asialla.
        Eli- teitä kutsutaan Marianpalvonnan piiriin, yleisuskonnon hapatteisiin, missä jo osaltaan olette.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus itse sanoo Raamatussa:

        "KAVAHTAKAA vääriä profeettoja , jotka tulevat luoksenne lammasten vaatteissa , mutta
        sisältä ovat raatelevaisia susia." Matt: 7

        "MONTA tulee minun nimessäni ja he eksyttävät monta" Matt; 24

        helluntailaisuus on sata vuotta sitten tuotu eksytys .

        Siksi kavahdamme luterilaisia, ilman helluntalaisia ja adentisteja- heillä on hapatteellinen yleisuskonto- jossa - vaikuttaa- Putinilainen murhahenki.
        Sakramentit ja muut hapatteet ovat heille maukkaita uskon opin kappaleita- eli heillä on oma jumalansa, jota he palvovat. On joulua, on sunnuntaita- on pakanallisia rituualia jne.
        Ja jopa jubileeraa hienosti.

        Siinä henkselit paukkuu, kun ollaan oikeassa pakanuudessa ja hapatteessa.
        Hyvältä maistuu ------- popsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen kirkko on kopioinut lähes kaikki opin kappaleensa katoliselta kirkolta. Luterilaisuus on täyttä valhetta alusta loppuun ja täyttä potaskaa alun ja lopun välillä. Luterilaisen kirkon harhoja ovat mm. kolminaisuusoppi, se on, oppi kolmesta jumalasta ja kolmesta eri Jumalan tahdosta ja luonteesta. Oppi kymmenestä käskystä ja Mooseksen lain sekoittaminen kristilliseen opetukseen. Kirkon harhoja ovat myös kolmen vesitipan kasteen kautta saava usko ja ikuinen elämä, perisyntioppi ja ehtoollinen syntien anteeksi saamiseksi ja viinin muuttuminen ihmisen vereksi, lisäksi joulu Jeesuksen syntymäjuhlana ja pääsiäisen tapahtumien ajoituksen vääristely.

        >>>Luterilaisen kirkon harhoja ovat mm. kolminaisuusoppi, se on, oppi kolmesta jumalasta ja kolmesta eri Jumalan tahdosta ja luonteesta. <<<

        Oppi Jumalasta kolminaisuutena on sikäli väärin koska se saa monet ajattelemaan Jumalaa kolmena erillisenä persoonana. Jumalasta opetetaankin hyvin usein kolmena persoonana. Silloin kuulija/lukija johdattuu ajattelemaan Jumalaa kolmena persoonana, jopa kolmena Jumalana. Aivan niin kuin sinäkin tässä nyt teet.

        Jumala ei ole kolme toisistaan erillistä itsenäistä persoonaa, kolme Jumalaa, Jumala on YKSI Jumala, joka ilmentää itseään kolmella eri tavalla; Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, kaltaisekseen. Ihmisessä on henki, sielu ja ruumis.
        Kukaan ei kuitenkaan koskaan opeta ihmistä kolmena eri persoonana niin, että henki on oma persoonansa ja sielu sitten toinen ihmisen persoon ja ja ruumis ihmisen kolmas persoona. Ei tietenkään näin. Ihminen koostuu kolmesta "osasta", mutta on aina yksi ihminen. Tätä ei edes kukaan kyseenalaista, mikäli uskoo ja tuntee Jumalan ilmoituksen ihmisestä henkenä. sieluna ja ruumiina.

        1 Tess 5:23 "Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan, ja säilyköön koko teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen."

        Ihminen voi sanoa itsestään:

        "Minun henkeni"
        "Minun sieluni"
        Minun ruumiini"

        Näin myös Jumala voi puhua itsestään Isänä, Poikana tai Pyhänä Henkenä.

        https://www.jumala-kanssamme.se/448537510/
        https://www.jumala-kanssamme.se/439641483/440034901/

        Mvh J - K


    • Anonyymi

      Ku Filippys kastoi hoviherran, he astuivat kumpikin veteen. Joku kastoi Jordanissa, kun siellä oli paljon vettä

    • Anonyymi

      "Filippus" , (Apt: 8:) on LISÄTTY raamattuun vasta 500 Jkr babtistien vaatimuksesta kirkolliskokouksessa.
      Jae puuttuu siis VANHIMMISTA KÄSIKIRJOITUKISTA .

      • Anonyymi

        Pakkovauvakastetut olivat jo tappaneet baptistit 500 jkr sitten!


      • Anonyymi

        Heh heh
        Baptisteja ei ollut vielä 500 jKr. Liike syntyi vasta 1500-luvulla.
        Mutta tuo jae todistaa, että sen kirjoittaja on tajunnut, mikä on raamatullinen kaste.
        "Jos uskot koko sydämestäsi niin se sinulle tapahtukoon."

        Ei Raamattuun voi lisätä mitään omia mielipiteitä, vaan viisaat tutkijat ovat päättäneet, mitä Raamattuun kirjoitataan. Tuokin jae on monissa vanhoissa käsikirjoituksissa, mm Codex Aleksandriuksessa, joka on vanhimpia käsikirjoituksia 300 luvulta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkovauvakastetut olivat jo tappaneet baptistit 500 jkr sitten!

        Useamman kerran kylvetetty on taas vauvojensa lumoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh
        Baptisteja ei ollut vielä 500 jKr. Liike syntyi vasta 1500-luvulla.
        Mutta tuo jae todistaa, että sen kirjoittaja on tajunnut, mikä on raamatullinen kaste.
        "Jos uskot koko sydämestäsi niin se sinulle tapahtukoon."

        Ei Raamattuun voi lisätä mitään omia mielipiteitä, vaan viisaat tutkijat ovat päättäneet, mitä Raamattuun kirjoitataan. Tuokin jae on monissa vanhoissa käsikirjoituksissa, mm Codex Aleksandriuksessa, joka on vanhimpia käsikirjoituksia 300 luvulta.

        Baptistit on in todella myöhäinen harha, eli viime vuosituhannen peruja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Baptistit on in todella myöhäinen harha, eli viime vuosituhannen peruja

        Siellä he olivat- baptistit - Apostolisena aikana. Jeesuskin kävi upotuskasteella`, muitten mukana.
        Etkö sinä lue raamattua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä he olivat- baptistit - Apostolisena aikana. Jeesuskin kävi upotuskasteella`, muitten mukana.
        Etkö sinä lue raamattua?

        Ei puhuta mitään upotuskasteesta Raamatussa

        Baptistit olivat tuntemattomia alkuseurakunnan aikana


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh
        Baptisteja ei ollut vielä 500 jKr. Liike syntyi vasta 1500-luvulla.
        Mutta tuo jae todistaa, että sen kirjoittaja on tajunnut, mikä on raamatullinen kaste.
        "Jos uskot koko sydämestäsi niin se sinulle tapahtukoon."

        Ei Raamattuun voi lisätä mitään omia mielipiteitä, vaan viisaat tutkijat ovat päättäneet, mitä Raamattuun kirjoitataan. Tuokin jae on monissa vanhoissa käsikirjoituksissa, mm Codex Aleksandriuksessa, joka on vanhimpia käsikirjoituksia 300 luvulta.

        Luther tapatti anabaptistit 1500-luvulla!
        Anabaptisteja on tapettu Euroopassa 2000 vuotta kirkkojen toimesta!
        Amerikassa anabaptistit olivat turvassa.


    • Anonyymi

      Luterilaisten on tehtävä oma "raamattu".
      Siinä ei olisi Apostolien tekoja eikä kirjeitä.
      Kastekohdat olisi pyyhitty pois.
      Helluntailaisille käy kirkolliskokouksen hyväksymä33/38 Raamattu!

      • Anonyymi

        Luterilainen Raamattu sisältää kaiken tuon


      • Anonyymi

        Helluntailainen ei hyväksy kumpaakaan Raamatun käännöstä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailainen ei hyväksy kumpaakaan Raamatun käännöstä

        Luther on yksi suurimmista eksyttäjistä, mitä maailman on koskaan nähnyt. Väärä profeetta joka antoi antisemitismin Hitlerille. "minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista."
        Lutherin hapatus on levinnyt koko kristilliseen opetukseen myös ns. vapaisiin suuntiin. Luther toi kristinoppiin Mooseksen lain ja sotki Vanhan liiton lain Paavalin ja Jaakobin selvään opetukseen Jeesuksen omille annetusta Kristuksen laista.
        Luterilaisen nikolaiittain opin mukaan on papisto, hengellinen yläluokka ja rahvas, alistetut, jonka hengellistä elämää papit hallitsevat.
        Jeesus opetti aktiivisuutta: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sen sijaan Luther opit loivat laitoskirkon kuin tehtaan, joka tuottaa jäsenilleen sakramenttien kautta ikuisen elämän. Luterilaisen opetuksen mukaan ei tarvitse etsiä Taivasten valtakuntaan, ei laskea kustannuksia, ei tarvitse taistella päästäkseen ahtaasta portista sisälle, vaan kaikki tulee kirkkolaitoksen kautta valmiita pöytään. Lähes kaikki Jeesuksen opetukset ovat poljetut kirkon taholla jalkoihin. Luterilaisen kirkon kaikkein tärkeimmästä opista: vauvojen vedenvaluttelurituaalista ei löydy yhtä ainoaa esimerkkiä tai opetusta Jumalan Sanasta.
        Luther oli uskosta osaton väärä profeetta. Jeesus itse opetti: Heidän hedelmistään tunnette väärät profeetat. Lutherin hedelmät ovat kauhistuttavia, kymmeniä miljoonia kuolleita, vainoa ja maanpakoa ja nälkää ja kurjuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailainen ei hyväksy kumpaakaan Raamatun käännöstä

        Oletko sinä katsonut peiliin. Otsassasi on sininen kupla. SE on valheen puhujan merkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luther on yksi suurimmista eksyttäjistä, mitä maailman on koskaan nähnyt. Väärä profeetta joka antoi antisemitismin Hitlerille. "minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista."
        Lutherin hapatus on levinnyt koko kristilliseen opetukseen myös ns. vapaisiin suuntiin. Luther toi kristinoppiin Mooseksen lain ja sotki Vanhan liiton lain Paavalin ja Jaakobin selvään opetukseen Jeesuksen omille annetusta Kristuksen laista.
        Luterilaisen nikolaiittain opin mukaan on papisto, hengellinen yläluokka ja rahvas, alistetut, jonka hengellistä elämää papit hallitsevat.
        Jeesus opetti aktiivisuutta: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sen sijaan Luther opit loivat laitoskirkon kuin tehtaan, joka tuottaa jäsenilleen sakramenttien kautta ikuisen elämän. Luterilaisen opetuksen mukaan ei tarvitse etsiä Taivasten valtakuntaan, ei laskea kustannuksia, ei tarvitse taistella päästäkseen ahtaasta portista sisälle, vaan kaikki tulee kirkkolaitoksen kautta valmiita pöytään. Lähes kaikki Jeesuksen opetukset ovat poljetut kirkon taholla jalkoihin. Luterilaisen kirkon kaikkein tärkeimmästä opista: vauvojen vedenvaluttelurituaalista ei löydy yhtä ainoaa esimerkkiä tai opetusta Jumalan Sanasta.
        Luther oli uskosta osaton väärä profeetta. Jeesus itse opetti: Heidän hedelmistään tunnette väärät profeetat. Lutherin hedelmät ovat kauhistuttavia, kymmeniä miljoonia kuolleita, vainoa ja maanpakoa ja nälkää ja kurjuutta.

        Luther oli uskonpuhdistaja, ei profeetta. Uskova hän selvästi oli

        Luterilaisuus ei sisällä ajatusta yäluokasta vaan sekoitat sen katolisuuteen. Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt

        Kannattaa tutkia asioita ennen kuin tulet tänne höpöttämään omiasi. Ja nolaamaan itsesi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luther oli uskonpuhdistaja, ei profeetta. Uskova hän selvästi oli

        Luterilaisuus ei sisällä ajatusta yäluokasta vaan sekoitat sen katolisuuteen. Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt

        Kannattaa tutkia asioita ennen kuin tulet tänne höpöttämään omiasi. Ja nolaamaan itsesi

        Totta: "Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt"
        Ap 8
        "
        Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset. "

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta: "Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt"
        Ap 8
        "
        Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset. "

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.

        Ei ole vauvojen siunaamisesta mitään havaintoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta: "Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt"
        Ap 8
        "
        Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset. "

        Vauvoista ei ole mitään mainintaa.

        Miksi hellarit kastaa lapsia vaikka siitä ei ile mainintaa?
        Vain miehiä ha naisia kastettiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hellarit kastaa lapsia vaikka siitä ei ile mainintaa?
        Vain miehiä ha naisia kastettiin

        Miksi valehtelet, vaikka Raamattu varoittaa sinua: "Älä levitä valheellista huhua".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luther oli uskonpuhdistaja, ei profeetta. Uskova hän selvästi oli

        Luterilaisuus ei sisällä ajatusta yäluokasta vaan sekoitat sen katolisuuteen. Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt

        Kannattaa tutkia asioita ennen kuin tulet tänne höpöttämään omiasi. Ja nolaamaan itsesi

        Uskonpuhdistus tarkoitti puhdistusta eli Jeesukseen uskovien murhaamista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luther oli uskonpuhdistaja, ei profeetta. Uskova hän selvästi oli

        Luterilaisuus ei sisällä ajatusta yäluokasta vaan sekoitat sen katolisuuteen. Kaste löytyy Raamatusta joten siinäkin erehdyt

        Kannattaa tutkia asioita ennen kuin tulet tänne höpöttämään omiasi. Ja nolaamaan itsesi

        Luterilaisuus on lähes kokonaan kopioitu katoliselta kirkolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi valehtelet, vaikka Raamattu varoittaa sinua: "Älä levitä valheellista huhua".

        Mitä tuossa valehdeltiin? Hellarit kastaa lapsia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonpuhdistus tarkoitti puhdistusta eli Jeesukseen uskovien murhaamista!

        Se tarkoitti opin puhdistusta Raamatun suuntaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se tarkoitti opin puhdistusta Raamatun suuntaan

        Helluntailaisille se tarkoittaa tappamista koska he haluavat tappaa Jeesuksen omia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisille se tarkoittaa tappamista koska he haluavat tappaa Jeesuksen omia

        Suomi24 on tehnyt tarkoituksella ja määrätietoisesti helluntailaisuuspalstasta sivut, joissa avoimesti rikotaan Suomen lakeja ja joissa pilkataan ja herjataan Jumalaa ja joissa helluntailaisia vainotaan ja panetellaan. Suomi24 on tuhonnut keskustelun palstan aiheesta, helluntailaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi24 on tehnyt tarkoituksella ja määrätietoisesti helluntailaisuuspalstasta sivut, joissa avoimesti rikotaan Suomen lakeja ja joissa pilkataan ja herjataan Jumalaa ja joissa helluntailaisia vainotaan ja panetellaan. Suomi24 on tuhonnut keskustelun palstan aiheesta, helluntailaisuus.

        Luterilaisia täällä pilkataan koko ajan


    • Anonyymi

      Luterilaisuus on jumalaton ja julma uskonto, murhakirkko. "Luther kirjoitti kiivaasti heitä (kastajia) vastaan eikä nähnyt heidän toiminnassaan muuta kuin kapinaa ja herjausta. Rangaistuksena voi olla yksi ainoa: kuolema. Thyringerin luterilainen uskonpuhdistaja Justius Menius kumosi1530 kirjallisesti kastajain opit, ja Wittenbergin teologien lausunnoissa todettiin, että kuolemanrangaistus oli asiaankuuluva. Se pantiin täytäntöön miekalla, roviolla tai hukuttamalla." -Gunnar Westin-

      • Anonyymi

        Helluntailaisuus on jumalaton murhauskonto jonka jäsenet kiljuen haluavat päästä käsiksi uskoviin


    • Anonyymi

      Eihän lahkojen toiminta ole mitenkään Raamatullista!

      Lahkoilla on omat pikku kirjaset joiden mukaan mennään!
      Siteeksi lahkon pomot siteeraavat Raamattua, jotta harhaan johdettu luulisi olevansa Kristillisessä piirissä!

    • Anonyymi

      Aloittaja on nähnyt vaivaa tutkiakseen asiaa.

      Mutta heti nousee esille, että Matteuksen evankeliumiin liittyvät tekstiviittaukset eivät sovellu kastamiseen, koska eihän kasteessa vajota eikä upota.

      Upota on eri asia, kuin käydä upoksissa.

      Esim laiva voi upota, kivi uppoaa veteen heitettynä, sukeltaja ei uppoa, vaikka käykin upoksissa veden alla.

      30 Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: "Herra, auta minua". ( Matt 14:30)

      6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen ( Matt 18)

      Joten, kun halutaan viitata Raamatun ilmoitukseen kasteesta Uuden Testamentin kautta, niin eikö silloin olisi hyvä käyttää UT:n todistusta kasteesta.

      Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

      Usko Toivonen

    • Anonyymi

      >>Raamatussa ei ole säädöstä, että kaste pitäisi olla upotuskaste.<<

      Aloittaja on täysin väärässä.

      Kreikan sana BAPTIZO merkitsee upottamista nesteeseen. Kreikkalaiskatoliset ovat aina kastaneet upottamalla, koska Raamattu on määrännyt kasteen muodoksi upottamisen, mikä käy ilmi kreikkalaisista Raamatun teksteistä.

      Paavali vertaa kastetta hautaamiseen ja ylönousemukseen, joten on päivän selvä asia, että Raamattu on säätänyt kasteen muodoksi upotuskasteen.

      Room 6:3 Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.
      4 Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista.

      • Anonyymi

        Helluntailaiset itsekin myönsivät ettei Raamattu aseta missään upotuskastetta.

        Paavali ei vertaa kastetta hautaamiseen. Kasteessa haudataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaiset itsekin myönsivät ettei Raamattu aseta missään upotuskastetta.

        Paavali ei vertaa kastetta hautaamiseen. Kasteessa haudataan.

        En ole moista kuullut, eikä joidenkin ihmisten myötämisillä ole mitään merkitystä. Tosin kun väität, Paavali nimenomaan vertaa kastetta hautaamiseen ja ylönousemukseen, mikä toteutuu upotuskasteessa.

        Raamatussa määrätään kasteen muodoksi upottaminen, mikä vastaa sitä juutalaisten tapaa, jossa he upottautuivat veden alle mikveh-altaissa. Kreikan sana BAPTIZO merkitsee upottamista veteen.

        Luterilainen lapsikaste on kristillisen upotuskasteen valhejäljitelmä, jonka tarkoitus on antaa sellainen väärä kaste, joka ei kelpaa Jumalalle, jotta lapsena pään valelun saanut joutuisi helvettiin, koska häntä ei koskaan upotuskastettu Raamatun määräämällä tavalla.

        Mark 16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
        16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole moista kuullut, eikä joidenkin ihmisten myötämisillä ole mitään merkitystä. Tosin kun väität, Paavali nimenomaan vertaa kastetta hautaamiseen ja ylönousemukseen, mikä toteutuu upotuskasteessa.

        Raamatussa määrätään kasteen muodoksi upottaminen, mikä vastaa sitä juutalaisten tapaa, jossa he upottautuivat veden alle mikveh-altaissa. Kreikan sana BAPTIZO merkitsee upottamista veteen.

        Luterilainen lapsikaste on kristillisen upotuskasteen valhejäljitelmä, jonka tarkoitus on antaa sellainen väärä kaste, joka ei kelpaa Jumalalle, jotta lapsena pään valelun saanut joutuisi helvettiin, koska häntä ei koskaan upotuskastettu Raamatun määräämällä tavalla.

        Mark 16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
        16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Paavali ei puhu mistään vertaamisista vaan hän sanoo että kasteessa haudataan. Vertauksen olet keklsinyt ihan itse.

        Luterilainen kaste on apostolinen kaste Jeesukseen KRistukseen. Helluntaikaste on pelkkä symboli ja raamatullisen kasteen jäljitelmä, pelkkä kuuliaisusteko v ailla Jeesusta.

        Hauskaa että siteeraat kohtia jotka helluntailaisuudessa kielletään


    • Anonyymi

      >>>Baptidzoo-sana merkitsee Uudessa testamentissa kaikenlaista vedellä koskettamista. Baptidzoo-sana ei vielä itsessään kerro, millä tavalla kosketus tapahtuu. Uudessa testamentissa ei ole yhtään kohtaa, jonka perusteella voitaisiin osoittaa, että baptidzoo merkitsee ainoastaan upottamista eikä mitään muuta. <<<

      Tämä teksti on täyttä puutaheinää. Vanhan testamentin kreikkalainen käännös Septuaginta tekee eron vedellä pirskottamisen, valelemisen ja upottamisen välille. BAPTIZO ei tarkoita pirskottamista eikä vedellä valelemista vaan UPOTTAMISTA VETEEN.

      Thayer's Greek Lexicon:

      baptizo

      AV-baptize (76), wash 2, baptist 1, baptized

      Merkitys

      1) to dip repeatedly, to immerse, to submerge (of vessels sunk)

      2) to cleanse by dipping or submerging, to wash, to make clean with water, to wash one's self, bathe

      3) to overwhelm

      Not to be confused with 911 ,bapto. The clearest example that shows the meaning of baptizo is a text from the Greek poet and physician Nicander, who lived about 200 B.C. It is a recipe for making pickles and is helpful because it uses both words. Nicander says that in order to make a pickle, the vegetable should first be 'dipped' (bapto) into boiling water and then 'baptised' (baptizo) in the vinegar solution. Both verbs concern the immersing of vegetables in a solution. But the first is temporary. The second, the act of baptising the vegetable, produces a permanent change. When used in the New Testament, this word more often refers to our union and identification with Christ than to our water baptism. e.g. Mr 16:16. 'He that believes and is baptised shall be saved' . Christ is saying that mere intellectual assent is not enough. There must be a union with him, a real change, like the vegetable to the pickle! (Bible Study Magazine, James Montgomery Boice, May 1989).

      • Anonyymi

        Ja vedellä koskettelua ja myös pesemistä. Se tarkoittaa siis muutkin kuin upottamista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vedellä koskettelua ja myös pesemistä. Se tarkoittaa siis muutkin kuin upottamista

        BAPTIZO ei merkitse vedellä koskettelua eikä pirskottamista VAAN UPOTTAMISTA NESTEESEEN. Sen takia kreikkalaiskatoliset ovat aina upotuskastaneet, koska HE OSAAVAT KREIKKAA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BAPTIZO ei merkitse vedellä koskettelua eikä pirskottamista VAAN UPOTTAMISTA NESTEESEEN. Sen takia kreikkalaiskatoliset ovat aina upotuskastaneet, koska HE OSAAVAT KREIKKAA.

        Baptizo tarkoittaa vedeelä koskettelua ja pesemistä. Alkuseurakunnassa upotettiin ja veleltiin. Kasteen muodosta ei tehty ongelmaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Baptizo tarkoittaa vedeelä koskettelua ja pesemistä. Alkuseurakunnassa upotettiin ja veleltiin. Kasteen muodosta ei tehty ongelmaa

        Juuri noin! Yksiselitteisesti veden alle upottamista kuvaavaa sanaa Raamattu ei kasteesta puhuttaessa käytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin! Yksiselitteisesti veden alle upottamista kuvaavaa sanaa Raamattu ei kasteesta puhuttaessa käytä.

        Sinä puhut täyttä puuta heinää. BAPTIZO merkitsee yksiselitteisesti upottamista nesteeseen, eikä vedellä valeleminen liity tähän sanaa mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä puhut täyttä puuta heinää. BAPTIZO merkitsee yksiselitteisesti upottamista nesteeseen, eikä vedellä valeleminen liity tähän sanaa mitenkään.

        Turha inttää kun Raamatussa käytetään sanaa sellaisissa tilanteissa joilla ei ole mitään tekemistä upottamisen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Baptizo tarkoittaa vedeelä koskettelua ja pesemistä. Alkuseurakunnassa upotettiin ja veleltiin. Kasteen muodosta ei tehty ongelmaa

        >>>Baptizo tarkoittaa vedeelä koskettelua ja pesemistä. <<<

        Tämä väite ei pidä paikkansa.

        VT:n kreikkalainen käännös Septuaginta tekee eron vedellä valelemisen, pirskottamisen ja upottamisen välillä. BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista eikä pirskottamista, vaan upottamista veteen.

        2 Kun 15:4 Niin hän meni ja sukelsi (BAPTIZO) Jordaniin seitsemän kertaa, niinkuin Jumalan mies oli sanonut; ja hänen lihansa tuli entisellensä, pienen pojan lihan kaltaiseksi, ja hän tuli puhtaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Baptizo tarkoittaa vedeelä koskettelua ja pesemistä. <<<

        Tämä väite ei pidä paikkansa.

        VT:n kreikkalainen käännös Septuaginta tekee eron vedellä valelemisen, pirskottamisen ja upottamisen välillä. BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista eikä pirskottamista, vaan upottamista veteen.

        2 Kun 15:4 Niin hän meni ja sukelsi (BAPTIZO) Jordaniin seitsemän kertaa, niinkuin Jumalan mies oli sanonut; ja hänen lihansa tuli entisellensä, pienen pojan lihan kaltaiseksi, ja hän tuli puhtaaksi.

        "BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista eikä pirskottamista, vaan upottamista veteen."

        Ei merkitsekään kaatamista, vaan pesemistä, kastamista ja upottamista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista eikä pirskottamista, vaan upottamista veteen."

        Ei merkitsekään kaatamista, vaan pesemistä, kastamista ja upottamista

        BAPTIZO merkitsee upottamista nesteeseen. Raamattu määrää kasteen muodoksi upotuskasteen. Luterilainen vedellä pään valelu ei ole kristillinen kaste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BAPTIZO merkitsee upottamista nesteeseen. Raamattu määrää kasteen muodoksi upotuskasteen. Luterilainen vedellä pään valelu ei ole kristillinen kaste.

        Ja pesemistä ja vedellä koskettelua eli luterilainen kaste on oikea kaste


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja pesemistä ja vedellä koskettelua eli luterilainen kaste on oikea kaste

        BAPTIZO ei tarkoita vedellä koskettelua eikä pirskottamista. Oikea muoto kasteelle on upotuskaste, joten luterilainen lapsten pään valelu ei ole oikea kaste.


    • Anonyymi

      Lahkolaisuus toi kaste ja sapattikiistat.
      Raamattu kieltää ne.
      Se on heidän juttunsa.

    • Anonyymi

      Luterilaisuus on täyttä valehtelua ja täyttä potaskaa alun ja lopun välillä. Näin luterilaiset kusevat ihmisten silmiin: Kastekaava paljastaa petoksen ja väkevän eksytyksen: "Kasteessa pappi kastelee lapsen pään kolme kertaa vedellä"
      Siis luterilainen kaste onkin päänkastelu, aivan kuin kastekaavassa sanotaan ja kuvataan.
      LUTERILAISUUDEN PERUSTA KASTE, EI OLE KASTE, VAIKKA HE MEUHKAAVAT PALSTALLA OIKEASTA KRISTILLISESTÄ KASTEESTA, VAAN KASTELU!
      Lasta ei kasteta, vaan "pappi kastelee lapsen pään kolme kertaa vedellä"

      • Anonyymi

        Hihihii, uudestikastaja KITISEE TUSKAANSA!!!

        Luterilainen kaste on kaste toisin kuin uudestikastajien symboliset kuuliaisuusleikit


    • Anonyymi

      Sana antaa tarkan kuvauksen kasteesta: koko Juudean maa ja kaikki jerusalemilaiset vaelsivat hänen tykönsä, ja hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä. Kastoi heidät virrassa. "Heidät" tarkoittaa koko ihmistä, ei vain päälakea, "Virrassa" tarkoittaa ihminen käveli veteen ja hänet upotettiin veteen. Jos vettä olisi otettu Jordanista ja valutettu päähän, niin kyseessä olisi ollut kastelu.
      Paavali kirjoitti kastelusta käyttäen sanaa: 'potizo', antaa juotavaa. Mutta kasteesta sanassa Paavali käytti sanaa: 'baptizo', upottaa veteen. Samaa sanaa käyttävät myös evankeliumien kirjoittajat. Dippaamisesta käytetään sanaa: 'bapto' tai embapto.Dipattaessa pala painetaan kastikkeeseen, mutta palan päälle ei kaadeta kastiketta.”minä kastan ja annan tämän palan". Niin hän otti palan, kastoi sen ja antoi Juudaalle”.
      Kastelussa vettä tuodaan kasteltavaan kohteeseen, esim. kukkien kastelu. Kasteessa kasteen kohde viedään veteen ja upotetaan veteen.
      Luterilainen kaste on päälaen kastelua.

      • Anonyymi

        HAHAHAHAAHHHAAH ""Heidät" tarkoittaa koko ihmistä, ei vain päälakea"

        AINA koko ihminen kastetaan, riippumatta veden määrästä

        HAHAHAAHAHAHAHAH ", "Virrassa" tarkoittaa ihminen käveli veteen ja hänet upotettiin veteen"

        Vai tarkoittaa virssa samaa kun upottamista! On noilla hauksat jutut!


    • Anonyymi

      Aloitus on valhetta.
      Jumla itse määräsi kasteen muodon: Johannes oli oikea, Aaronin järjestyksen mukainen ylipappi. Johannes kastoi ihmisiä Jordanin virrassa. Johannes kastoi myös Jeesuksen, mutta Jeesusta ei tietenkään kastettu Johanneksen kasteella eli parannuksen kasteella, jossa kastettava ensin tunnusti syntinsä ja lupasi uskoa tulevaan profeettaan, Jeesukseen.
      Johanneksen Jeesukselle antama kaste oli osa Aaronilta Jeesukselle siirtyvää ylipappeutta:
      Tuo sitten Aaron poikinensa ilmestysmajan ovelle ja pese heidät vedellä." Pese sanan translitteroitu: rachats raw-khats. Raamattu selittää sanan merkityksen: Mene ja peseydy seitsemän kertaa Jordanissa, niin lihasi tulee entisellensä, ja sinä tulet puhtaaksi". 'Peseydy' sana on sama rachats raw-khats.
      Naeman ymmärsi 'peseydy' sanan merkityksen oikein: Niin hän meni ja sukelsi Jordaniin seitsemän kertaa, niinkuin Jumalan mies oli sanonut;
      rachats raw-khats tarkoittaa peseytymistä upottamalla. Aaron ja hänen poikansa pestiin upottamalla veteen. Mooseksen lain käskyn mukaisesti Johannes pesi Jeesuksen upottamalla ja asetti Hänet ylimmäiseksi papiksi.
      Johannes esteli: Minun tarvitsee saada sinulta kaste, ja sinä tulet minun tyköni!" Tarkoittaen Mooseksen lain täyttämistä Jeesus vastasi: "Salli nyt; sillä näin meidän sopii täyttää kaikki vanhurskaus". 
      Se jälkeen kun papit oli vedellä pesty upottamalla veteen, Jumalan Mooseksella antama käsky kuului: Ja ota voiteluöljyä ja vuodata hänen päähänsä ja voitele hänet.
      Samalla tavoin itse Jumala voiteli Jeesuksen kasteen jälkeen: Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä.

      • Anonyymi

        VAikka kuinka intät ja intät niin Jumala ei ole määrännyt kasteen muotoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VAikka kuinka intät ja intät niin Jumala ei ole määrännyt kasteen muotoa.

        Niinpä! Ja kyllä se jaksaa inttää ja märistä. Sitä taitaa ärsyttää! :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VAikka kuinka intät ja intät niin Jumala ei ole määrännyt kasteen muotoa.

        Olet väärässä. Sinä voit mennä helvettiin ihan vapaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet väärässä. Sinä voit mennä helvettiin ihan vapaasti.

        Olet väärässä, voit mennä helvettiin kitisemään tuskaasi, typerä pelle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet väärässä, voit mennä helvettiin kitisemään tuskaasi, typerä pelle!

        Oletko sinä tämä kuuluisa nimimerkki "Henki" joka kommentoi eri kanavilla lukuisilla eri nimimerkeillä ja harjoittaa saatananpalvontaa?


    • Anonyymi

      >> Raamatussa ei ole säädöstä, että kaste pitäisi olla upotuskaste. <<

      Sana, joka Raamatussa lukee kasteen kohdalla, tarkoittaa upottamalla kastautumista, joten siitä tulee oppi, että Raamattu opettaa upotuskastetta.

      Verbi, joka Raamatussa esiintyy kastamisen yhteydessä on baptizo/bap-tid'-zo, joka tarkoittaa

      1) to dip repeatedly (dipata, kastaa toistuvasti), to immerse (uppoutua), to submerge (of vessels sunk; upota, mennä pinnan alle)

      2) to cleanse by dipping or submerging, to wash, to make clean with water, to wash one's self, bathe (puhdistautua dippaamalla tai pinnan alle menemällä...)

      • Anonyymi

        joka tarkoittaa pesemisstä ja vedellä kosketetelua. Upotuskastetta ei Raamattu määrää


      • Anonyymi

        Intä taas että baptizoo ei tarkoita kaatamista!! :DD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joka tarkoittaa pesemisstä ja vedellä kosketetelua. Upotuskastetta ei Raamattu määrää

        Lue nyt se kommentti uudelleen, koska niin ei kyllä kastaa-verbin kohdalla ole sanottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue nyt se kommentti uudelleen, koska niin ei kyllä kastaa-verbin kohdalla ole sanottu.

        ei ole kaataa-verbiä ei!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joka tarkoittaa pesemisstä ja vedellä kosketetelua. Upotuskastetta ei Raamattu määrää

        Olet väärässä.

        Kreikkalainen VT:n käännös Septuaginta tekee eron kaatamisen, pirskottamisen ja upottamisen välille. BAPTO on tässä kohtaa merkityksessa upottaa sormi öljyyn. BAPTIZO merkitsee upottamista nesteeseen.

        3 Moos 14:15 Sitten hän kaatakoon puhdistettavan tuomaa öljyä vasemmalle kämmenelleen,
        16 kastakoon oikean etusormensa öljyyn ja pirskottakoon sitä seitsemän kertaa Herran edessä.

        Raamattu määrää kasteen muodoksi upottamisen veteen, koska se kuvaa hautaamista ja ylösnousemusta. Luterilainen lapsikaste on valhejäljitelmä kristillisestä kasteesta, eikä luterilainen pienten lasten pään valelu kelpaa Jumalalle.

        Room 6:3 Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.
        4 Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista.


      • Anonyymi

        VT:n kreikkalainen käännös Septuaginta tekee eron vedellä valelemisen, pirskottamisen ja upottamisen välillä. BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista eikä pirskottamista vaan upottamista veteen.

        2 Kun 15:4 Niin hän meni ja sukelsi (BAPTIZO) Jordaniin seitsemän kertaa, niinkuin Jumalan mies oli sanonut; ja hänen lihansa tuli entisellensä, pienen pojan lihan kaltaiseksi, ja hän tuli puhtaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VT:n kreikkalainen käännös Septuaginta tekee eron vedellä valelemisen, pirskottamisen ja upottamisen välillä. BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista eikä pirskottamista vaan upottamista veteen.

        2 Kun 15:4 Niin hän meni ja sukelsi (BAPTIZO) Jordaniin seitsemän kertaa, niinkuin Jumalan mies oli sanonut; ja hänen lihansa tuli entisellensä, pienen pojan lihan kaltaiseksi, ja hän tuli puhtaaksi.

        "BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista "

        Tulihan se sieltä! Ei tarkoita kaatamista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista "

        Tulihan se sieltä! Ei tarkoita kaatamista!

        Hyvä että päästään yhteisymmärrykseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "BAPTIZO ei merkitse valelemista, kaatamista "

        Tulihan se sieltä! Ei tarkoita kaatamista!

        Ei ole väitettykään, että se tarkoittaisi kaatamista, mutta luterilaisilla on taipumus liittää BAPTIZO sana kaatamiseen, valelemiseen ja pirskottamiseen, mitä sana ei tarkoita. Se tarkoittaa upottamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole väitettykään, että se tarkoittaisi kaatamista, mutta luterilaisilla on taipumus liittää BAPTIZO sana kaatamiseen, valelemiseen ja pirskottamiseen, mitä sana ei tarkoita. Se tarkoittaa upottamista.

        En ole koskaan kuullut kenenkään väittävän että sa tarkoittaa kaatamista


    • Anonyymi

      >>>Seuraavassa on Raamatun ilmoitus kristillisestä kasteesta ja että se suoritetaan vihmomalla ja siinä uudestisynytään ja saadaan Pyhä Henki:Hes 36:
      25-27. "Ja minä VIHMON teidän päällenne puhdasta VETTÄ, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne<<<

      Aloittaja sekoittaa nyt asiat.

      Hesekielin profetia viittaa synneistä puhdistavaa vihmontaveteen, johon on sekoitettu punaisen hiehon polttotuhkaa.

      4 Moos 8:6 "Ota leeviläiset erilleen muista israelilaisista ja puhdista heidät.
      7 Heidän puhdistamisekseen sinun on pirskotettava heidän päälleen synneistä puhdistavaa vettä, ja heidän on ajeltava tukkansa, partansa ja kaikki ihokarvansa ja pestävä vaatteensa. Sitten he ovat puhtaat.

      4 Moos 19:1 Herra sanoi Moosekselle ja Aaronille:
      2 "Tämä on säädös, jonka minä olen antanut. Sano israelilaisille, että heidän on tuotava virheetön, punaruskea lehmä, jossa ei ole mitään vammaa ja jonka niskaan ei vielä ole pantu iestä.
      3 Antakaa se pappi Eleasarille. Lehmä on vietävä leirin ulkopuolelle ja teurastettava hänen edessään.
      4 Pappi Eleasar ottakoon sormellaan uhrilehmän verta ja pirskottakoon sitä seitsemän kertaa pyhäkkötelttaan päin.
      5 Sen jälkeen lehmän ruho on poltettava hänen nähtensä nahkoineen, lihoineen, verineen ja sisälmyksineen.
      6 Pappi ottakoon setripuuta, iisopin oksia ja karmiininpunaista villaa ja heittäköön ne tuleen, jossa ruhoa poltetaan.
      7 Sitten hän pesköön vaatteensa ja peseytyköön. Sen jälkeen hän voi palata leiriin, mutta hän on epäpuhdas iltaan saakka.
      8 Myös lehmän polttaja pesköön vaatteensa ja peseytyköön, mutta hänkin on epäpuhdas iltaan saakka.
      9 Joku, joka on puhdas, kootkoon lehmän tuhkan ja vieköön sen leirin ulkopuolella olevaan puhtaaseen paikkaan. Tuhkaa tulee säilyttää siellä, jotta siitä voidaan valmistaa puhdistusvettä Israelin kansaa varten. Myös tämä on syntiuhri.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe