Kymmenysten kerääminen kristityiltä ei ole Raamatun mukaista

Anonyymi-ap

Raamatussa ei puhuta kymmenysten maksamisen tärkeydestä muuten kuin kahdessa asiayhteydessä:
A. Mooseksen laissa, ja
B. Kun Jumala puhuu edustajiensa kautta ihmisille jotka ovat Mooseksen lain alaisuudessa

Kristityt eivät kuitenkaan ole Mooseksen lain alaisuudessa. Jos kristityt olisivat Mooseksen lain alaisuudessa, uhraisisimme vieläkin eläinuhreja syntiemme takia, ja miespuoliset jäsenemme tulisi aina ympärileikauttaa.

Mooseksen laki lakkautettiin Jeesuksen kuoleman jälkeen (Kolossalaisille 2:14). Tämä on yksi syy siihen miksi Jerusalemin temppelin esirippu repesi ylhäältä alas Jeesuksen kuollessa (Matteus 27:51). Se oli siihen asti täyttänyt tehtävänsä eikä sitä sen jälkeen tarvittu.

14

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se että Mooseksen laki lakkautettiin voi myös nähdä Apostolien tekojen 15. luvussa kerrotusta tapauksesta, jossa jotkut juutalais-syntyiset kristityt halusivat kreikan kieltä puhuvien kristittyjen "noudattavan Mooseksen lakia ja tulevan ympärileikatuksi" (Ap 15:5). Asia joutui silloisen kristittyjen päämajan käsittelyyn ja heidän päätöksensä oli että ympärileikkausta ei tarvittu.

      Tuon päätöksen voi lukea Apostolien tekojen 15. luvun jakeista 28 ja 29. Näissä jakeissa lukee:

      "Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän kannettavaksenne pidä panna mitään taakkaa. Annamme ainoastaan nämä välttämättömät ohjeet: karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja sellaista lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta. Kun näitä vältätte, kaikki on kohdallaan. Voikaa hyvin."

      Tuossa mainitaan kaikki "välttämättömät" asiat mutta siinäkään ei sanota että kristittyjen täytyy maksaa kymmenyksiä.

      • Anonyymi

        Raamatussa lukee kymmenyksistä, kiitos on nykyisin Jeesukselle sopiva uhri, kun Jeesus antoi henkensä häneen uskovien puolesta, ja oli siis uhri, ei tarvita mitää eläimiä enää.
        JOkaisen rahat on oma asia , samoin usko on yksityisasiaa.


    • Anonyymi

      Ehkä se ei ole Raamatun mukaista mutta kirkot opettavat paljon muutakin sellaista millä ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. Kuten väitteet siitä että Jumala muka kiduttaa ihmisiä helvetissä. Mutta valehtelu antaa heille mahdollisuuden pelottaa ihmiset antamaan rahaa ja pysymään kirkossa.

      • Anonyymi

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Saatananpalvonta
        "Suomalaisissa tiedotusvälineissä rakentunutta kuvaa saatananpalvonnasta on tutkinut muun muassa uskontotieteilijä Titus Hjelm vuonna 2005 ilmestyneessä väitöskirjassaan Saatananpalvonta, media ja suomalainen yhteiskunta. Hjelmin väitöskirjassa käy ilmi muun muassa, kuinka herätyskristilliset piirit olivat mukana yhdessä median kanssa synnyttämässä 1990-luvun alun saatananpalvontailmiötä: suurin osa median haastattelemista saatananpalvonnan asiantuntijoista olivat herätyskristillisiä.[3]"
        Lisää tietoa yllä olevan linkin SIVULLA.

        Tässä raamatun vastainen vale, kristillisten Kaikkivaltias Jeesus ei perustanut kristityille kirkkoa eikä asettanut Paavia laittomuuden tappaneen Pietarin asemaan avaimineen ja vallan kera:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko
        "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä. Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja Paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."

        Näin se kristittyjen joulupukki muuttuukin uskossa....:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Joulupukki#Suomi
        "Euroopassa Martti Luther halusi korvata mielestään liian paavillistuneen Nikolauksen juhlan ja alkoi opettaa vuonna 1535, että Jeesus-lapsi tuo lahjoja jouluaattona[4] ja kehitti Christkind-juhlan (saks. Kristus-lapsi), jossa lahjat toi Jeesus-lapsi eikä Nikolaus. Sana Christkind muuttui Yhdysvalloissa vuosien saatossa muotoon Kriss Kringle, jota ironisesti pidetään nykyään siellä joulupukin toisena nimenä. Joulupukin ja Kristuksen hahmot ovat siten sekoittuneet toisiinsa.[3]"

        Ja toisin ajatteleviksi aivopestyt eivät uskontunnustuksen kaltaisina ymmärrä palvelevansa kristittyjen laittomuuden herrojaan kristillisten Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen Heistä luopuneina ja mm rahoittamalla laittomuutta:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'
        'Meillä ei ole ymmärrystä'
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
        ....
        Eroamalla Heistä yhdestä, eroaa Heistä.
        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
        Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
        ...............
        Jos se näitä tietoja ymmärtäväisille selviäisi....
        Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus antoi omilleen tukea joista kristityt jää ilman....
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        24:49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."
        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        15:26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta."

        Kiellon rikkojille....
        Jeesuksen evankeliumia; Matteuksen mukaan:
        24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."
        ((( viitaten mm Apostolien teot:13:6 tekstiin.)))
        https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.htm
        Ja kristittyjen Barjeesus:
        "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus.

        Kiellon rikkomisen seurauksista...
        25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."


    • Anonyymi

      Mormonit ja adventistikirkko kerää kymmenyksiä. Suomen valtionkirkko saa rahansa paljon suuremmalta jäsenmäärältä ja se on pienempi summa per jäsen.

    • Anonyymi

      Ihmiselle on aivan mahdoton ymmärtää se mitä Paavali julisti, sitä Hengen uskoa, jossa elävä Jumala ohjaa ihmistä eikä kuollut kirjain sen mukaan miten ihminen siitä kinastelee. Ei laki saa aikaan muuta kuin vihaa kuten hän kirjoittaa. Juuri siksi se on vain pahantekijöille. Se on heidän tuomiokseen kyllä yhä voimassa silloin kun ihminen ei turvaa Kristukseen. Ei Jeesuksen ristinkuolema ole automaattisesti ihmisen osana, ei automaattisesti lakia ole poistettu eikä sitä edes ole kumottu, vaan Jeesus on täyttänyt sen vain niiden osalta, jotka uskovat siihen.

      • Anonyymi

        Kumottu se laki on mikä kumottu. Sen takia Jerusalemkin annettiin roomalaisen armeijan tuhottavaksi vuonna 70.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumottu se laki on mikä kumottu. Sen takia Jerusalemkin annettiin roomalaisen armeijan tuhottavaksi vuonna 70.

        Mutta onneksi eivät tehneet sitä sapattina kuten Jeesuksen toive oli. Joskaan Jeesus ei sanonut mitään siitä saako Israel tappaa naapurikansoja sapattina. Mutta jos roomalaisten ei ollut suotavaa hyökätä sapattina Jerusalemiin, niin olisi hassua jos Israel saisi sapattina tappaa toisia miten tahtoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onneksi eivät tehneet sitä sapattina kuten Jeesuksen toive oli. Joskaan Jeesus ei sanonut mitään siitä saako Israel tappaa naapurikansoja sapattina. Mutta jos roomalaisten ei ollut suotavaa hyökätä sapattina Jerusalemiin, niin olisi hassua jos Israel saisi sapattina tappaa toisia miten tahtoo.

        Nykyajan Israelilla ei ole mitään tekemistä Jumalan kanssa. He ovat poliittinen valtio joka ajaa omaa poliittisia tavoitteita ja tappavat milloin haluat. Mikä on kai helppoa kun heilläkin näyttää olevan paljon sympatian puutetta syyttömiä sivullisia kohtaan.


    • Anonyymi

      Malakian kirjassa (Malakia 3:10) Jumala käski israelilaisia tuomaan kymmenykset, ja hän sitten siunaisi heidän satonsa. Ja Jeesuskin sanoi (Matteus 23:23) fariseusten maksavan kuuliaisesti kymmenykset, kuten heidän tulikin tehdä.

      Mutta Malakia olikin profeetta Israelissa Mooseksen lain aikana, satoja vuosia ennen Jeesusta. Ja kun Jeesus puhui fariseuksille, he olivat vielä sillä hetkellä Mooseksen lain alaisuudessa (laki kun lakkaudettiin Jeesuksen kuoleman jälkeen).

      • Anonyymi

        Mooseksen lain mukaan kymmenykset maksettiin vain luvatun maan sadosta ja karjasta. Kymmenyksiä ei maksettu palkasta tai sosiaaliavustuksesta tai perinnöstä. Karjasta ja sadosta maksetuilla kymmenyksissä Jumalan huolehti köyhistä ja jumalanpalveluksen säilymisestä. "sillä maa on minun ja te olette muukalaisia ja vieraita minun luonani".
        Jeesus itse todisti: Mitä arvelet, Simon? Keiltä maan kuninkaat ottavat tullia tai veroa? Lapsiltaanko vai vierailta?" Uuden Liiton uskovat ovat Jumalan lapsia, eikä lapsilta viedä veroa.
        Mooseksen määräysten mukaan kahtena vuotena kymmenysten antaja sai syödä kymmenyksistään: Sinä et saa omien porttiesi sisäpuolella syödä jyviesi, viinisi ja öljysi kymmenyksiä etkä myöskään raavaittesi ja lampaittesi esikoisia etkä mitään lupaamaasi lupausuhria tai vapaaehtoisia uhreja tai kätesi antia,
        vaan syö niitä Herran, sinun Jumalasi, edessä siinä paikassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, valitsee, sekä sinä että sinun poikasi ja tyttäresi, sinun palvelijasi ja palvelijattaresi ja leeviläinen, joka asuu sinun porttiesi sisäpuolella; ja iloitse näin Herran, sinun Jumalasi, edessä kaikesta, mitä kätesi on hankkinut.
        Varo, ettet jätä osattomaksi leeviläistä, niin kauan kuin sinä elät maassasi.
        Joka kolmas kaikki kymmenykset piti viedä temppeliin: Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ravintoa, ja siten koetelkaa minua,
        Jeesuksen aikaan kymmenysten antaminen oli muuttunut keskinäiseksi juhlinnaksi ja pitoihin kutsuttiin omat tuttavat ja sukulaiset. Vaikka kymmenysjuhliin piti lain mukaan olla nimen omaan köyhillä pääsy, niin sairaat ja puutteenalaiset joutuivat halveksunnan kohteeksi. katso, siinä kaupungissa oli nainen, joka eli syntisesti; ja kun hän sai tietää, että Jeesus oli aterialla fariseuksen talossa, toi hän alabasteripullon täynnä hajuvoidetta... Mutta kun fariseus, joka oli hänet kutsunut, sen näki, ajatteli hän mielessään näin: "Jos tämä olisi profeetta, tietäisi hän, mikä ja millainen tuo nainen on, joka häneen koskee: että hän on syntinen."
        Jeesus kehotti: Kun laitat päivälliset tai illalliset, älä kutsu ystäviäsi, älä veljiäsi, älä sukulaisiasi äläkä rikkaita naapureita, etteivät hekin vuorostaan kutsuisi sinua, ja ettet sinä siten saisi maksua.
        Ne, jotka kuvitelmissaan elävät vanhan liiton aikaa Israelissa, antakoot kymmenykset tilleistä ja kuminoista. Mutta uudessa liitossa antaminen on vapaaehtoista. Jumalan lapset ovat vapaat.


    • Anonyymi

      Itse sanoisin että laki pantiin tauolle siihen asti kunnes Jumala perustaa tuhatvuotisen valtakunnan maan päälle. Jumalan lakia noudatetaan siinä valtakunnassa. Ihmiset alistetaan sen lain alle ja pelastunut Israel opettaa niitä käskyjä. Jeesus sanoi ettei pieninkään piirto laista häviä ennenkuin taivas ja maa katoavat ja kaikki on tapahtunut (Mat. 5:18).

      Nythän maa on pahan vallassa. Siksi täällä on niin paljon kuolemaa ja kärsimystä, ei ainoastaan syntien tähden vaan niiden henkien tähden jotka vielä ovat valloillaan. Ja Jumalan armo on nyt se, mitä uskovien kuuluu viedä eteenpäin. Jumalan eli Jeesuksen uhrausta meidän sijastamme (meidän pahoista teoista) ja sitä kuinka hän myös nousi kuolleista.

    • Anonyymi

      Jumalan pilkkaamis Laki on mielestäni ajatuksena ongelmallinen siinä mielessä, että kristittyjen raamattu tarjotaa kaksi eri Jumalaa ja Jeesusta, niin hyville kuin pahoille...
      Kumman Jumalan Puolelle asettaisitte pilkkauksen eston Lain voimalla???

      Ei kristillisten Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen tulisi laittomuuksia maailmalla tehdä. Sillä HE eivät ole kristittyjä lähettäneet maailmalla tappamaan ja tapattamaan syyttömiä ihmisiä, lapsiakin:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      Laittomuuden herraa palvelevat kristityt ovat eksytettyjä uskomaan Barjeesusta omana jeesuksenaan ja Saatanaa omana jumalanaan. Näin he ovat raamatuissanne:
      https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.htm
      Ja kristittyjen Barjeesus:
      "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."

      Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus opetti Matteuksen omia, Laille kuulisia kristillisiä näin:
      10:5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin" Joukossa ei ollut kristittyjä.

    • Anonyymi

      Rahojen kerääminen uskovilta on maailman toiseksi vanhin tulonlähde.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe