Liitosneuvottelut Ylöjärven kanssa käyntiin

Anonyymi-ap

Kihniön taival itsenäisenä kuntana on tullut tiensä päähän. Taloudellisten syiden lisäksi paikallisten päättäjien kytkökset omiin yhteisöihinsä on niin vahva että päätöksenteosta tulee epätasapuolista kun omien suosiminen tuntuu olevan pääasia. Tarkoitan yhteisöillä lähinnä heidän omia seurakuntiaan ja sukulaisuuttaan päätöksenteossa. Käytännössä taitaakin olla niin että todelliset päättäjät löytyvätkin muualta kuin virallisista kokouksista. Tämä saataisiin loppumaan liitoksella isoon kuntaan. Toivoisin asiallista keskustelua asiasta, kiitos.

24

1313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seinäjoki olisi hyvä suunta kuntaliitokseen.

      • Anonyymi

        Mahtaakohan Seinäjoella tai Ylöjärvelläkään olla taloudellisesti varaa ottaa Kihniötä kustannusrakenteeseensa tällä hetkellä ja tulevaisuutta ajatellen.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🍑 ­­­N­y­m­f­o­­­m­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18283194

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Pysyköön Kihniö itsenäisenä niin pitkään kuin se on mahdollista. Liittyminen johonkin toiseen kuntaan aiheuttaisi joka tapauksessa loppujenkin palvelujen katoamista. Ylöjärvi / Seinäjoki / Virrat / Parkano ei pystyis Kihniön nykyisiäkään palveluja ylläpitämään, siis taloudelliset syyt. Nautitaan itsenäisyydestä niin kauan kuin se on mahdollista. Oletan laajojen ja isojen kuntaliitosten ajan vielä tulevan muutamavan vuoden kuluttua. Silloin esim. Kihniön, Parkano, Ikaalinen voisi esim. muodostaa yhden kunnan, ehkä Virratkin vielä siihen mukaan!

      • Anonyymi

        Turha on lähteä hyppimään tämän Rytilän tahtiin. Odotellaan ihan rauhassa.


      • Anonyymi

        Ikaalisilla, Parkanolla ja Virroilla tuskin on taloudellista kykyä ottaa Kihniön kuntaa taakakseen ilman todella huomattavaa vientiin keskittyvää teollista kehitystä, se tarkoittaisi noiden kuntien nopeaa taloudellista taantumista ja kyvyttömyyttä huolehtia omista velvoitteistaan asukkaitaan kohtaan.
        Matematiikka on tylyä tällä hetkellä ja kyseiset kunnat joutuvat sopeuttamaan talouttaan valtavasti jo nyt.
        Toisaalta ihmetyttää miten kuntien päättäjät ovat päästäneet näin hyvällä sijaintipaikalla olevat kunnat taantumaan eloonjäämiskamppailuun.
        Kukaan ei tunnu tosissaan laittavan tikkua ristiin uusiutuvan energian, ympäröivän yhteiskunnan teollisten ratkaisujen sekä viennin ja yhteiskuntamme logistiikan asettamiin haasteisiin vastaamiseen. Odotetaan vaan että tapahtuu jokin ihme ja taivaalta sataa euroja.


    • Anonyymi

      On kihniöläiset kummaa sakkia. Maksattaa nyt köyhillä asukkailla jokin muka itsenäisyys. Valtio sen itsenäisyyden on pitänyt pystyssä. Kun tulee liitoksenaika niin siinä loppuu yrittäjäpankin tarina ja ylisuuret palvelumaksut ovat historiaa kun kunnan rahavirrat kilpailutetaan kuin markkinataloudessa kuuluu.

    • Anonyymi

      Kihniön ongelma väen vanheneminen ja väheneminen. Liitos on välttämätön. Parkano, Ikaalinen, Virrat ja Kihniö olisi sen kokoinen kunta jolla olisi elinmahdollisuuksia. Parkanon ja Kihniön liitos pelkästään ei auta mitään. Muutamia vuosia niin Kihniö kuin Parkanokin voi jatkaa. Sitten kylmät faktat astuvat peliin.

      • Anonyymi

        Ikaalinen, Parkano ja Virrat yhdessäkään tuskin kykenevät turvaamaan taloudellisesti Kihniön tulevaisuutta, ellei sieltä löydy oikeasti jokin vientiteollisuuden merkittävä kohde.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Parkanon varikolle tuloo kolmesataa naton sotilaita amerikasta joten kihniöläisetkin saa helpotusta lapsettomuuteen.

      • Anonyymi

        Parempi etteivät lisäänny.


    • Anonyymi

      Mitä jos isommassakin kunnassa/kaupungissa samaa?

    • Anonyymi

      Kyllä varmaan on parasta, että Kihniö, Parkano ja Ikaalinen yhteen suoraan. Jatkossa Hämeenkyro on liitoksessa mukana.

    • Anonyymi

      Ihmetyttää se seikka, että kunnasta oli kansanedustajakin useita kausia ja tilanne on annettu mennä tähän tilaan. Käsittääkseni ko henkilö ei ollut mikään räyhääjä vennomolainen?

    • Anonyymi

      Muutamia vuosia Kihniö ja Parkano voi sitkutella. Näiden kahden kunnan liitos ei tilannetta paranna. Siihen on saatava vähintään 1 kunta lisää mukaan. Parkano, Ikaalinen ja Kihniö olisi minimivaatimus elinkelpoisuuteen. Sen kokoinen kunta jotenkin voisi pärjätä. Mieluummin vielä Virrat tai Hämeenkyrö mukaan.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kihniö on liian kallis liitoskumppani, vaikka noi mainitsemasi 4-kuntaa yhdistyisikin.


    • Anonyymi

      Mistä sinä nyt muka sen tietäisit? et ole ennenkään mitään tienyt mistään. Eihän oltaisikaan tässä tilanteessa jos joku olisi jotain ymmärtänyt ja tiennyt.

    • Anonyymi

      Turha vedota, että palvelut huonontuisivat yhdistymisessä, koska niin tapahtuu Pirhan vuoksi jo nyt. Mikä muu palvelu voisi huonontua entisestään?
      Ehkä kannattaisi miettiä yhdistymistä hyvissä ajoin eikä pakon sanelemana.

    • Anonyymi

      Kihniöläiset käy käräjiä loppuunasti he eivät usko tosiasioita, mutta jos siitä uudesta puolueesta olisi apua asiaan. Puuhahenkilö ainakin ymmärtää tilanteesta missä ollaan.

    • Anonyymi

      Näyttää siltä, ett Kihniön päättäjät heränneen liian myöhään? Kunnasta oli vuosia jopa kansanedustaja.

    • Anonyymi

      Se oli aikaa kun kihniössä kylvettiin kunnan piikkiin kalkia peltoihin. Ostettiin teollisuusmaata jota kukaan ei tarvinnut Pidettiin pystyssä jotain yrittäjäpankkia mikä oli jonkun honkkelin märkä päiväuni.

    • Anonyymi

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍

      🍒 K­­u­­­u­­m­a­­­t­ ­­t­­y­­t­­­ö­t­ ­­­o­d­­­o­t­­­t­­a­­v­­­­­­a­­t­ ­­s­i­­­n­­­u­a­ -> https://us4.fun/kissgirl?18283194

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    • Anonyymi

      Sinä se sitten vaan näet unia tyttölöistä jotka olisivat halukkaita, mutta kun ei ota eteen niin pitää kurkkia kuvia.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe