Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Idiootit eivät tiedä mikä WLTP on

Anonyymi-ap

Täällä on aina joukko asioista mitään tietämättömiä jotka ovat mielessään luoneet täysin vääristyneen ajatuksen WLTP-mittauksista. Sama asia koskee niin polttiksia kuin sähköautojakin.

WLTP:n tarkoitus on vain ja ainoastaan vertailla eri autojen päästöjä ja kulutuksia keskenään yhteneväisellä mittaustavalla. Sen tarkoitus ei ole yrittää kuvata auton keskikulutusta tai keskimääräisiä päästöjä. Se on kylläkin askel todellisempaan suuntaan verrattuna vanhaan mittaustapaan mutta silti viranomaisen määrittelemä yhteinen testustapa jota sovelletaan kaikille täsmälleen samalla tavalla.
Todellisten päästöjen tai kulutusten esiinsaaminen tällaisella tavalla olisi täysin mahdotonta koska olosuhteet ja ajoprofiilit vaihtelevat niin paljon jo pelkästään maantieteellisistä syistä.

Yrittäkää opetella ymmärtämään mikä WLTP oikeasti on niin ei tarvitse ihmetellä kerta toisensa jälkeen miksi arkielämä poikkeaa WLTP-mittauksesta. Kun tietää asioista niin tulee kirjoitettua vähemmän typeryyksiä.



https://www.aut.fi/ymparisto/autojen_paastot_ja_niiden_mittaus/pakokaasupaastojen_mittaus/wltp-mittaustapa

9

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suurin osa täällä loisivista tyypeistä on vain surkeita provopoikia joilla ei ole mitään tietoa ja järkeä, eikä edes tarkoitusta puhua asiaa.

      • Anonyymi

        "Kun tietää asioista niin tulee kirjoitettua vähemmän typeryyksiä."

        Ja myös tunnistaa helposti typeryydet.


    • Anonyymi

      Täällä oleellisinta on periatteen vuoksi olla erimieltä. Siihen on ihan turha sekoittaa faktoja. Ne vain häiritsee kunnon riitelyä.

    • Anonyymi

      "WLTP:n tarkoitus on vain ja ainoastaan vertailla eri autojen päästöjä ja kulutuksia keskenään yhteneväisellä mittaustavalla."

      Pitää paikkansa, jos vertaillaan täysin samalla käyttövoimalla ja voimalinjalla varustettuja autoja toisiinsa. Mutta ei päde esim. vertailtaessa normaalia polttista lataushybridiin.

      "Sen tarkoitus ei ole yrittää kuvata auton keskikulutusta tai keskimääräisiä päästöjä. Se on kylläkin askel todellisempaan suuntaan verrattuna vanhaan mittaustapaan mutta silti viranomaisen määrittelemä yhteinen testustapa jota sovelletaan kaikille täsmälleen samalla tavalla."

      Viranomaiset on kyllä WLTP:llä täysin huijattu ja yhdenmukainen autojen kohtelu ihan pielessä johtuen lataushybridien WLTP-huijauksesta. Noiden WLTP kulutuksethan ovat jopa alle litran/100km, mutta Suomen oloissa todellinen keskikulutus luokkaa 4-5l/100km. Eli tuollainen 300-400% huijaus, jonka viher-poliitikot palkitsevat sekä auto- että ajoneuvoverossa!

      • Anonyymi

        Vai ei viranomaiset ymmärrä mitä tuo mittaustapa tarkoittaa? Viranomaiset hyväksyvät käytettäväksi tietyn mittaustavan ja sille on perusteet. Ne perusteet ei vaan toteudu kaikilla ja kaikkialla samalla tapaa. Ei tuossa kukaan huijaa ketään, vaan jos autoilija ei tuota ymmärrä, niin on tyhmä ja tietämätön.


      • Anonyymi

        Nyt käytät WLTPtä täysin väärin. Ei sen tarkoitus ole kertoa auton keskikulutusta Suomessa. Luepa aloitus uudestaan ajatuksella. Ymmärrät varmaan sen jälkeen että olet hakoteilla kun luulet että WLTP yrittäisi kertoa auton keskikulutusta Suomessa.


    • Anonyymi

      Ei tarvitse olla idiootti vaikkei tietäisi WLTP:stä hevon witt¤%&#"tuakaan. Tärkeämpää auton ostajan tai omistajan on tietää paljonko auto maksaa tai kuluttaa lompakkoa, ja miten auton tekniikka yleensä toimii.

      WLTP on vain yhteis-eurooppalainen standardi päästöjen / kulutuksen mittaustavasta jonka perusteella autoja verotetaan 2018 lähtien. Ennen vuotta 2018 käyttöönotettuja autoja verotetaan NEDC-arvon perusteella.

    • Anonyymi

      Parhaiten asiat tiedetään Esson baarin takapöydässä. Näin se on aina ollut.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe