Kiinteistövälittäjä: Fossiiliasuntoa on vaikea myydä. :( Auton latausmahdollisuutta kysytään ekana.

Anonyymi-ap

Kiinteistövälittäjämme kommentoi toimeksiannon yhteydessä tällaista, kun asunnossamme ei ole sähköauton latausmahdollisuutta.

Hän sanoi että isommissa ja tasokkaammissa asunnoissa kohderyhmä on sellainen, että sähköauton latausmahdollisuus on ensimmäinen asia mitä kysytään, jos sitä ei ole kohteen tiedoissa.

Myyntiaika olisi merkittävästi lyhyempi ja hintakin parempi, jos tuo latausmahdollisuus löytyy. Vaan kun ei tässä vanhahtavassa taloyhtiössä olla saatu asiaa eteenpäin ja nyt tietysti tuli sekin asia eteen.

Että muistakaa tämä kun ostatte asuntoa, vaikka ette itse tarvitsisikaan latausmahdollisuutta. Ostajaehdokkaat kun voivat tarvita.

23

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En minä ole edes lohkolämmitintä käyttänyt asunnossani . Kuka haluaa ladata autoa asunnossa ?

    • Anonyymi

      Tekoäly on varmaan ottanut KOSANDERIA !
      Bottoms upp vaan yh- äiti.

    • Anonyymi

      Tuo lienee totta. Arvokkaimpien kohteiden hankkijat ovat niitä jotka hallitsevat taloutensa parhaiten ja ovat siksi jo siirtyneet tai siirtymässä sähköautoihin. Minäkin pohdin pari vuotta sitten miten voisin pienentää energialaskuani. Asun isossa omakotitalossa jossa kaikki toimii sähköllä. Ratkaisu ei ollutkaan vähentää sähkönkäyttöä vaan lisätä sitä. Siispä hankin sähköauton. Talouteni energialasku pieneni noin 350 euroa kuukaudessa.

      • Anonyymi

        Ei ole edes keskituloisilla oikein varaa kunnolliseen sähköautoon . Ei ihme , että myynti on romahtanut .


    • Anonyymi

      Köyhät asuu taloyhtiössä tai päällekkäin muiden kanssa. Kummallista touhua. Ettekö ole kuulleet omakotitaloista? Niissä saa asua oman perheen kanssa ilman muita samoissa taloissa. Kummallista että muiden kanssa asutaa kommuuneissa.

    • Anonyymi

      No onhan se asunto yleensä hyvinkin pitkäaikainen hankinta, niin kaipa nyt monetkin osaavat ottaa huomioon, että siellä asumisen aikana sähköauton hankinta voi hyvinkin tulla kyseeseen, ja monellakin sellainen jo onkin.

      Minullakin yksi este sähköauton hankinnalle on se, ettei kotipihassa ole latausmahdollisuutta, eikä sellaista ole tulossakaan lähivuosina. Tokihan sen esteen haluaisin poistaa jos olisin asuntoa vaihtamassa. Tosin toinen este niin sähköauton kuin uuden asunnonkin hankinnalle on persaukisuus, ainakin suhteessa sellaisiin summiin mitä ne vaatii.

      • Anonyymi

        Minulla on omakotitalossa latausmahdollisuus, en ole kuitenkaan edes harkinnut sähköauton ostoa


    • Anonyymi

      Harvassa asunnossa on enää fossiilinen öljylämmitys. 99.9 % asunnoista on sähköllä toimiva lämmitys.(Maalämpö, Ilmalämpöpumppu, tai sähköpatterit)

      • Anonyymi

        Taidat vähän liioitella lukuja. Öljylämmitys on toki vähentynyt, mutta on noita asuntoja paljon enemmän kuin 0,1%. Toki öljykattilat voi usein laittaa toimimaan pelkällä sähkölläkin. Monet öljylämmittimet on rakennettu niin, että vastukset saa toimimaan pelkällä sähköllä tarvittaessa (tämä on tosin melko tehotonta).

        Lisäksi ok-taloissa usein käytetään puuta lämmittämiseen talvella. Vaikka virallinen lämmönlähde olisikin sähkö niin silti lämmitys voi tulla pääosin puista.


      • Anonyymi

        Tai kuten minulla vesikeskuslämmityksen energiavaihtoehtoina puu tai sähkö.


    • Anonyymi

      Tämä on totta, kauppoja jää tekemättä muuten mukavista ja hyvistä asunnoista latauspuutteen vuoksi. Tämä latauskysymys on miltei kaikilla asunnon ostajilla vaikkei sähköautoa vielä olekaan.
      T. Asuntovälittäjä.

    • Anonyymi

      Omakotitaloonhan sen saa heti pikkurahalla, mutta taloyhtiöissä byrokraria iskee kasvoille.

    • Anonyymi

      Välittäjä haluaa vaan pudottaa hintaa. Kyllä ostaja löytyy ilman sähköauton latauspaikkaakin, eihän sähköautoja ole läheskään kaikilla hyvätuloisillakaan.

      • Anonyymi

        Kannattaa katsoa pidemmälle kuin nenän päähänsä.


    • Anonyymi

      Mitä järkeä ostaa latauskyvytön asunto-osake, kun latauskelpoisiakin on vuosi vuodelta enemmän ja enemmän?
      Säästyy vaivalloiseslta byrokratialta ja taloyhtiötappelulta...

      • Anonyymi

        Mitä järkeä ostaa latauskelpoinen asunto-osake, jos siitä joutuu maksamaan paljon enemmän, jos ei edes omista ladattavaa autoa eikä ole aikeissakaan ostaa ladattavaa autoa seuraavina vuosina?


    • Anonyymi

      Siis tuohan koskee niitä, jotka ostavat asunnon myydäkseen sen eteenpäin.
      Tarkoittaako latausmahdollisuuden järjestäminen siis sitä, että täytyisi hankkia joku sähköauton latauslaite sinne autotallin seinään? Kyllä talon ostaja saa sen hankkia kyllä ihan itse. Seinässä nyt oleva 3x16A pistorasia saa luvan riittää.
      Tosin en näillä näkymin ole kyllä asuntoani myymässäkään.

      • Anonyymi

        Saahan siihen punaiseen rasiaan suoraan 11kW matkalaturin, jos ei halua kiinteää asennusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saahan siihen punaiseen rasiaan suoraan 11kW matkalaturin, jos ei halua kiinteää asennusta.

        Riittää oikein hyvin jatkuvaankin käyttöön. Ei kannata hankkia kalliimpaa ja yön aikana saa ladattua jo paljon kilometrejä.


    • Anonyymi

      City vihreässä lähiössä ei ole parkkipaikkoja tulevaisuudessa 👽

      • Anonyymi

        Ei, parkkipaikat ovat pysäköintitaloissa tai -luolissa.


    • Anonyymi

      Kannattaa asentaa se 3x32A pistorasia mutta jättää talon pääsulakkeiksi 3x25A ja ryhmälle 3x16A. Ei tyhmä välittäjä tai jotain ostaja mitään tajua.

    • Anonyymi

      Jos taloyhtiössä ei kenelläkään ole sähköautoa, niin eihän latausmahdollisuutta edes tarvita. Sitten jos yksi asukas sellaisen hankkii, niin kovasti tämä saa tehdä lobbausta, että muuta taloyhtiön osakkaat kustantaisivat hänelle latauspisteen.
      Puhumattakaan nyt, jos tämä asukas on myymässä asuntoaan, niin vielä vähemmän muita kiinnostaa kustantaa latausmahdollisuus, jotta hän saisi paremman hinnan (kuten väitetään, uskokoon ken haluaa) tai helpottaa asuntonsa myyntiä.

      Meidän 40-vuotiaassa rivitaloyhtiössä 16 amppeerin sähkötolppiin mittavan piha-alueen remontin yhteydessä boksit, jotka soveltuvat nk hidaslataukseen jotain n 3,5kwh:n teholla. Maksoivat muutamia satasia/kpl. Boksit olivat muutenkin jo vaihtokuntoisia, osa rikki yms. Se riittää usein kyllä plugareille, mutta täyssähköautoille vain hätävaraksi ylläpitoon. Lisäksi vedettiin kaapeli valmiiksi parkkipaikalle, johon voi itse kukin hankkia välineet tehokkaampaan lataukseenkin. Talon ’pääsulake’ kestää muutaman samanaikaisen tehokkaamman latauksen, joten jonkinlainen kuormantasausjuttu tarvitaan, jos useampi alkaa lataamaan samanaikaisesti. Nyt kahdella asukkaalla on plugari ja yhdellä sähköauto ja ovat kyllä pärjänneet, latailevat aina työpaikoillaan ja marketeissa, jos hidaslataus ei riitä. Tuon vedetyn kaapelin hyödyntämistä ei ole kukaan noista katsonut tarpeelliseksi.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe