Onko maailma 6000 vuotta vanha?

Anonyymi-ap

Ei todellakaan 6000 vanha, vaan paljon vanhempi.

"Arkeologit ovat löytäneet maailman vanhimman leivän Çatal Hüyükin kivi­kautisesta asutuskeskuksesta Turkin Anatoliasta. Leivällä on ikää noin 8 600 vuotta, kertoi leipää tutkinut turkkilainen Necmettin Erbakanin yliopisto tiedotteessaan tällä viikolla."
https://www.hs.fi/tiede/art-2000010282792.html

19

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet ihan oikeassa maailma on todella paljon, paljon vanhempi.

      2. Piet. 3:5

      Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta

      3:6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen. >> Jakeen lisätiedot

      Tästä kohdasta siis alkaa 1 Moos 1:1, Koska Nooan aikana koko maailma ei hukkunut, eikä elämä hävinnyt maapallolta. Raamattu ei siis ala maailmankaikkeuden ja maan luomisesta, vaan vasta tuon ensimmäisen maan tuhoutumisen jälkeen. Ensimmäinen maa kokonansa siis tuhottiin vedenpaisumuksessa, jossa ei siis maapallolle jäänyt mitään elämää. Mitä elämää siellä muinaisessa maapallossa oli, siitä Raamattu ei siis meille kerro yhtään mitään!

      LIsäksi tämän uudistetut maan luomisessa ihminen luotiin jo 1 Moos 1 luvussa ja tuon 1 luvun lopulla Jumala katsoi kaikkea ja kaikki oli sangen hyvää.
      Milloin Jumala siis voi sanoa noin? Silloin kun koko maapallo oli täyttynyt elämästä, siis kaikenlaisesta elämästä ja myös ihmisistä.

      1 Moos 2 luku kertoo siis tuon ihmisen luomisen takautumana ja Adamin ja Eevan asettamisen paratiisiin, josta voitiin laskea sukupolvet Jeesukseen asti ja myös tähän päivään asti periaatteessa. Samoin tuo kertomus kertoo ihmisen lankeemuksen syntiin ...

      Myös kertomus Kainista vahvistaa, että maapallolla oli muitakin ihmisiä, kuin Adamin perhe jo tuolloin, koska: 1 Moos 4:
      14 Katso, sinä karkoitat minut nyt pois vainiolta, ja minun täytyy lymytä sinun kasvojesi edestä ja olla kulkija ja pakolainen maan päällä; ja kuka ikinä minut kohtaa, se tappaa minut."

      Ei Kain oman perheensä kostoa pelännyt, vaan noita muukalaisia, joita oli siellä, minne Jumala hänet karkoitti!

      3:7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

      Tässä on nyt minun tulkintani asioiden kulusta ja Jumalahan on jättänyt valtavasti todisteita ihmisen löydettäväksi ja selvitettäväksi maapallon iästä ja maailmankaikkeuden iästä ja suhteista ja laeista. Ne eivät siis suinkaan ole ristiriidassa Raamatun ilmoituksen kanssa.

      Jumala ei ole kovin yksityiskohtaisesti vaivautunut selittämään kaikkea, vaan jättänyt ihmiselle paljon ajan kuluksi selvitettävää.

      Jumalahan on todellakin prosessien alkuunpanija, joka on pannut maailmankaikkeuden synnyn alulle ja ohjannut prosessejan niin, että tämä pieni kiviplaneetta on valmistettu elämälle Jumalan suunnitelman mukaan.

      Jumala ei ole myöskään vaivautunut sanallakaan selittämään mikä kaiken tämän valtaisan maailmankaikkeuden tarkoitus on. Vain ihmisen tarkoitus on selvitetty Raamatussa ja kaiken sen tarkoitus, mitä ihminen tarvitsee täällä elääkseen ja sitten seuraa iankaikkisuus.

      Ehkäpä maailmankaikkeuden salaisuus selviää iankaikkisuudessa; siellä on ainakin aikaa riittävästi.

      • Anonyymi

        "Jumala ei ole kovin yksityiskohtaisesti vaivautunut selittämään kaikkea, vaan jättänyt ihmiselle paljon ajan kuluksi selvitettävää."

        Olisihan tuo ollut vaikuttavampaa jos olisi vaivautunut kertomaan edes lähelle oikein historiaa. Esimerkiksi globaali vedenpaisumus on täysin pois suljettu jo koska siitä ei ole todisteita.
        Ja ihmisten luonti ensimmäisten joukossa on myös kuopattu.
        Listaa voisi jatkaa huomattavasti Raamatun ongelmista, jos sitä luulee kirjaimelliseksi historiaksi. Mutta nämä nyt alkuun jo riittävät.


      • Anonyymi

        >> silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen. Tästä kohdasta siis alkaa 1 Moos 1:1 <<

        Sinä voisit mennä jonnekin opinahjoon, jossa saat Raamatun raitista opetusta.

        >> kertomus Kainista vahvistaa, että maapallolla oli muitakin ihmisiä, kuin Adamin perhe jo tuolloin <<

        Ei vahvista. Tämä on selitettävissä ihan niin yksinkertaisesti,, ettei Raamattu vain kerro mitään mahdollisten muiden ihmisten luomisesta ja olemassaolosta, vaan Raamatussa kerrotaan ensimmäisten ihmisten tarina, koska heidän tarinansa on oleellinen asia Raamatun narratiivissa.

        Kaininkin elämän kerronta loppuu varsin lyhyeen Raamatussa, kuten niin monen muunkin Raamatussa mainitun henkilön elämä, koska Jumalan päähuomio on tietyissä henkilöissä.


    • Anonyymi

      Oliko siinä parasta ennen päivämäärä?

    • Anonyymi

      Ei ihmisen sivistyksellinen historia ole kovin paljon 6000 vuotta vanhempi, sillä muutoin siitä olisi historiankirjoitusta. Se viisas ihminen olisi kirjoittanut miten asiat oikein makaa ja jälkipolvet voisivat siitä lukea.

      Tosin ei ihminen ole vieläkään kovin sivistynyt. Sotahan on ihmisen pääasiallinen harrastus ja sotatarvikkeiden tekeminen. Tappamalla toinen tosiaan ratkaistaan aivan mitättömät ristiriidat mitä ihmisten välillä on.

      Mikä on täysin ymmärrettävää kun ei meidän suomalaisten kieli oli kovin vanha, vaan on aivan selkeästi tiedossa kuka kielen kehitti ja miten kansa oppi kirjoitus-ja lukutaitoiseksi.

    • Anonyymi

      Leipän ikä on arvijoitu/arvattu väärin, sillä maan ikä on hieman alle 6000v.

      Selef Urge

    • Anonyymi

      Maapallo ja maailmankaikkeus on ajanlaskullamme laskettuna miljoonia vuosia vanha, mutta ihmiskunta on vain vajaat 6000 vuotta vanha.

    • Anonyymi

      Kaikki ajoitusmenetelmät on ihmisten itsensä keksimiä ja laatimia. Ja sen takia erehtyväisiä. Tieteen historiassa on kautta historian erehdytty ja korjattu asioita, kun on tajuttu, että ei asiat niin menneetkään kuin oli luultu.

      Olen lukuisia tutkijoitten tekemiä ohjelmia nähnyt esim. Punaisenmeren ylitysihmeestä, liitonarkista ym. Raamatun asioista. Ne ovat niin naurettavia selityksiä, että naurettavimpia saa kyllä hakea. Nytkin pääsiäisen aikoihin National Geographic näyttää Jeesukseen liittyviä dokumentteja. Varmaan taas jotain täysin päätöntä.

      Esimerkki tutkijoitten mielipiteistä, joka tuli eräässä dokumentissa: "Raamatussa mainittu liitonarkki on luultavasti ollut voimakas ydinase, koska ihmisiä menehtyi, kun he koskivat siihen". 😁 Että sillä lailla.

    • Anonyymi

      Jos ihmisen usko Jumalaan ja Raamattuun tyssää siihen, kuinka vanha maailmankaikkeus, maapallo tai ihmiskunta ovat, on ihminen vielä erittäin kaukana Jumalasta ja Hänen tarkoitusperistään.

      Tarkoitus Raamatun suhteen on nimittäin se, että ihminen löytäisi sieltä uskon ja yhteyden Jumalaan ja Vapahtajaan.

    • Anonyymi

      Mittarit on viritetty näyttämään lukemia, joita ihmiset haluavat.

    • Anonyymi

      Se arvioitaiin myös 6 tuhatta vuotta vanhaksi, eli hyvin täsmää.

    • Anonyymi

      Sana

      Jeesus sanoi:
      "Minun lihani on todellinen ruoka,
      minun vereni on todellinen juoma.
      Joka syö minun lihani
      ja juo minun vereni,
      pysyy minussa,
      ja minä pysyn hänessä."

      Joh. 6: 55–56

    • Anonyymi

      Muistaakseni Hermaan Paimen kertoo asiasta seuraavaa: JUMALA ENENTÄÄ LUOMAKUNTAA KIRKON TÄHDEN.

      Se merkitsee että hän ajan Herrana luo lisää aikaa menneisyyteen ja tulevaisuuteen päin tahtoessaan. Miksi ette ymmärrä että Jumala esim. Loi öljyn vasta 1800 luvulla kun näki siivettömän ruokin 1600 luvulla olevan hyödyllisen öljypitoinen ihmisten mielessä ja rukouksissa. 1800 luvulla hän loi menneisyyteen Jurakauden ja muut dinosauruskaudet.

      Hän tekee yhäti työtä EIKÄ MIKÄÄN OLE HÄNELLE MAHDOTONTA.

    • Anonyymi

      Jumala on luonut kaiken, näkyvän ja näkymättömän samoin elämän, mutta mikä on synti?

      Onko synti luotu vai onko se luodun luomus tai teko?

    • Anonyymi

      Meidän maailmamme on paljon nuorempi. About 30 vuotta. Se on internetin, talouden ja politiikan maailma.

    • Anonyymi

      Lääkäri Pekka Reinikainen on evoluutio ja maailman ikä valheesta kirjoittanut useita kirjoja

      TV 7 Arkki nuo ohjelmat löytyy

      Israelilla on käytössään vuosiluku joka on laskettu heidän kirjoistaan ja maapallon ikä on noin 6000 vuotta

    • Anonyymi

      Riippuu vähän miten sen laskee. Onko ajoitus virheitä?Onko jumala luonut nykymaailman uudestaan? Ja mistä sinä sen tiedät onko Roomaa ollut edes olemassa, ethän ollut paikalla? Miksi ihmisen aivot ovat sitten alkaneetpienentymään n. 6000v. sitten? En mie vaan tiiä

    • Anonyymi

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋

      🍑 K­­­u­u­m­­a­­t­ ­t­­y­­t­­ö­­t­­­ ­­o­d­­o­­­t­­t­­a­v­­­a­t­­­ ­­­s­i­­­n­­­u­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18308333

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    • Anonyymi

      Ei Raamattu ilmoita maapallon eikä maailmankaikkeuden ikää.

      Ihmisen sukuluettelo Raamatussa kyllä on. Tai sen suvun mistä Jeesus on syntynyt.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      238
      2070
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1797
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1216
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe