Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sähköautoista

Anonyymi-ap

1. Onko todella niin että koko yön "tankkauksessa" oleva ja ajossa joka toisessa tolpassa lautauksessa oleva auto on parempi ja helpompi käyttää kuin silloin tällöin tankkaamassa käyvä?
2. Sähköautoilu on halpaa kun ostaa ensin 50000e auton mutta sitähän ei lasketa budjettiin eihän?
3. Sähköautoilu on turvallista. Kuka haluaa jättää valtavat akut lataamaan yksin yöllä ilman valvontaa kun kännykän lataaminenkin öisin on riski? Palon sattuessa palaa auto talo ja sinä sekä koirasi etkä ehdi tekemään juuri mitään. Hyvällä tuurilla palaa myös naapurien talo ja väki. Sen takia kieltäisin sähköautot taajaan asutuissa paikoissa esim kerros ja rivitaloissa. Omakotitalossa jos on naapuriin pidempi matka niin sinne voi ottaa.
4. Kummassa autossa olet mielummin kolarissa sähköautossa jonka alaosa on täynnä akkua joka räjähtää ja palaa erittäin kuumasti ja myrkyllisesti vai polttomoottoriautossa?
5. Olisiko hienoa talvella mennä autoon ja huomata että joku on vienyt 20litraa polttoainetta yön aikana autosta eikä sillä pääsekkään enää niin pitkälle?
6. Olisiko hienoa ajaa autolla joka näyttää siltä että että mitään sisustus suunnitelmaa siinä ei ole ollut ja joku on liimannut ison tabletin kojelautaan?
7. Olisiko hienoa jonotella tunti kausia jossain latausasemalla kun polttomoottoriautot menee valtatietä helminauhana ohi.
8. Jos etsii halpaa autoa mikä on tärkeämpää kuin se koko budjetti auton hinta+kulut? Lasketteko kaupassa käydessäkin vain muovipussin hinnan että nyt oli halvat ruuat vain 15 senttiä?
9. Mitä käytännön väliä nykyautossa on teholla? Mitä väliä onko siinä 60 70 80 100 200 300 500 tms hevosvoimia ja kiihtyvyyttä 0-100kmh. Mitä käytännön merkitystä sillä on ajamiseen? Mitä te ette voi esim 80 hevosvoiman autolla tehdä jos vertaa vaikka 300 hevosvoimaiseen? Siis liikenteessä? Liikenteessä ei ole kilpailua ei kiihdytyskisaa se ei ole rata ajoa eikä muuta se on liikkumista paikasta toiseen töihin kotiin kouluun mihin kukakin on menossa. Mitä väliä sillä on jos autonne ei lähde kuin kiihdytysauto liikennevaloista. En ole yhdelläkään autolla ajanut jolla ei saisi esim rampissa tarpeeksi nopeutta liittyessään valtatielle en ole yhdelläkään autolla ajanut jolla ei pääsisi ohi esim 80kmh alueella. Kerro mihin tarvitset mahdollisimman ison koneen ja tehoa?

12

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jaa

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍒 ­­­N­­y­­­m­­f­­o­­­m­a­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Tämä on aina niin hauska ajatus mitä typerä ja köyhä vetoaa, että auto vaihdetaan sähköautoon vain halpojen kilometrien takia ja ollaan valmiita maksamaan juuri sen takia 50.000 euroa. Ei tule mieleen että se auton vaihto tehdään vaihtotarpeen takia ja kunnollinen diesel tai bensa -auto maksaa myös 50.000 euroa jos haluaa vastaavan tasoisen auton.

    • Anonyymi

      Avaajan kateudella ja tyhmyydellä ei ole mitään rajaa.
      Väkisin keksittyjä ja lapsellisia "syitä" ja "ongelmia".
      Voi sinua reppanaa.

    • Anonyymi

      Kateellisella ja köyhällä aloittajalla ei selvästikään ole mitään kokemusta sähköautoista ja lisäksi on vielä niin tyhmä, ettei ymmärrä että käytännössä jokainen sähköauton omistaja on aiemmin omistanut polttomoottoriauton.

      • Anonyymi

        ”käytännössä jokainen sähköauton omistaja on aiemmin omistanut polttomoottoriauton.”

        Joitakin poikkeuksia löytyy.


    • Anonyymi

      1. Onko todella niin että koko yön "tankkauksessa" oleva ja ajossa joka toisessa tolpassa lautauksessa oleva auto on parempi ….
      • On, kotona “tankkausta” ei tarvitse oikeastaan sen kummemmin ajatella.

      2. Sähköautoilu on halpaa kun ostaa ensin 50000e auton mutta sitähän ei lasketa budjettiin eihän?
      • Olen ajanut paljon, ehkä miljoona kilometriä elämäni aikana. Halpa käytetty auto on se halvin vaihtoehto, mutta jos ajaa paljon se ei ehkä tule kyseeseen, en sano sitä ettäkö se olisi huono valinta, mutta turvallisuus, toimintavarmuus ja mukavuus puoltaa uudempaa autoa. Auton pääomakulut on se ylivoimaisesti suurin menoerä, käyttövoimasta riippumatta. Sähköautossa pääomakulut on isommat mutta energiakulut tuntuvasti pienemmät, sitä voi sitten laskeskella kumpi kannattaa. Työsuhdeautona, ehdoista riippuen, voi sähköauto olla tuntuvastikkin halvempi.

      3. Sähköautoilu on turvallista. Kuka haluaa jättää valtavat akut lataamaan yksin yöllä ilman valvontaa …..
      • Näkisin että sähköauto on hieman eri turvallisuudeltaan kuin jokin pilipali kännykkä tai sähköpotkulauta, noista kiinanihmeistä en tosin tiedä. En pidä sähköauton lataamista esim autokatoksessa suurena riskinä, myös bensiini autoon liittyy aina paloriski ja se on sähköautoon nähden monikymmenkertainen.

      4. Kummassa autossa olet mielummin kolarissa sähköautossa jonka alaosa on täynnä akkua joka räjähtää …
      • Sähköautoillekin tehdään kolaritestit eikä ne mitään räjähdä. Elokuvissa autot räjähtää törmättyään esim sillankaiteeseen tms.

      5. Olisiko hienoa talvella mennä autoon ja huomata että joku on vienyt 20litraa ….
      • Enpä ole huomannut moista ilmiötä, akku on aamulla aina täysi. Toki pakkasella on lataushäviöt suuremmat mutta monenko sentin sähköt siinä menee sitten hukkaan. Polttomoottoriautossa energiahäviöt on aivan eri luokkaa, kuin myös energian hinta.

      6. Olisiko hienoa ajaa autolla joka näyttää siltä että että mitään sisustus suunnitelmaa siinä ei ole ollut ja joku on liimannut ison tabletin kojelautaan?
      • Oman sähköauton sisustus ja koelauta näyttää aivan samalta kuin vastaavan polttomoottoriauton. Olen samaa mieltä tuollainen ”hei tämä on sähköauto” design on typerää ja ei palvele muuta kuin ehkä sitä yhtä tarkoitusta.

      7. Olisiko hienoa jonotella tunti kausia jossain latausasemalla ….
      • Ei ole tarvinnut jonotella. Maantien varsilla latauskentät ovat yleensä tyhjän puoleisia, taajamissa on joskus muitakin. Ongelma koskee lähinnä sitä kun Uudeltamaalta lähtee kaikki samana päivänä Lappiin hiihtolomalle ja tämäkin ongelma on kuulemma poistumassa. Onneksi en asu Helsingin seudulla.

      8. Jos etsii halpaa autoa mikä on tärkeämpää kuin se koko budjetti auton hinta+kulut? …
      • Tärkeää autossa on luotettavuus, turvallisuus (mukaan lukien ajo-ominaisuudet) ja mukavuus (mukaan lukien ergonomia) niin että sillä jaksaa ajaa. Turvallisuus menee edelle kustannuspuolesta. Nuo kriteerit täyttävässä autossa on käyttövoimasta riippumatta aina pääomakulut ne suurimmat menoerät. Ostat auton kalliilla ja myyt sen 4…5 vuoden kuluttua halvalla, ei siinä paljon polttoaineen hinnat tai rutini hullot merkitse. Tuon pitdempään ei samaa autoa kannata pitää. Eri asia on jos ostaa auton loppuiäkseen tai seuraavaksi 15 vuodeksi.

      9. Mitä käytännön väliä nykyautossa on teholla? …..
      • Sähköautossa reilu 200hv riittää, malttamattomalle ehkä vähempi parempi. Jos auto kiihtyy 8s nollasta 100km/h ei enemmästä ole käytännön hyötyä. Sen verran pitää puhtia olla, että ohitustilanteet eivät veny. Jos pitää painaa voimapoljin pohjaan normaalissa tilanteessa on voimaa liian vähän. Ja tosiaan jos kuskilla ei ole mielenmaltti kohdallaan on ehkä parempi että auto rajoittaa.

    • Anonyymi

      Se mitä sähköautoilu on niin taloudellista typeryyttä pahimmillaan.

      Ostaa auto jonka arvo romahtaa heti eikä kukaan halua 5 vuoden päästä vaihdossa jos auto enää silloin edes toimii. Kertakäyttöinen romu jossa aika ajaa yli 1-2 vuodessa ostosta.

    • Anonyymi

      oomi887

    • Anonyymi

      Sen pitää näkyä kun rahaa on ja sähköt ei ole lakossa.
      -diivaillen-

    • Anonyymi

      Paras autohankinta ikinä, ainoa asia mikä harmittaa etten hankkinut sähköautoa jo viisi vuotta sitten. Terveisin yli 45 vuotta ajanut autoilija, yli 40tkm/vuosi.

    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      😍 K­­­u­­u­m­a­­t­­­ ­t­y­­t­­­ö­­t­­ ­­o­­d­o­­­t­­­t­a­­v­­­­­a­­t­­ ­­­s­­­i­­­n­­u­­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18310230

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe