D3-vitamiini on ihmiselle hyvin tärkeä aine, jonka saanti etenkin auringonvalon kautta on olennaista eikä aina syöty D-vitamiini ole niin hyödyllistä elimistölle kun on tiloja joissa kroppasi ei kykene hyödyntämään kuin pienen osan ravinnosta saadusta D3:sta.
Eli kesäisin on hyvä olla riittävästi auringossa ja mitä enemmän ikää tulee niin sitä heikommaksi D-vitamiinin tuotatonta elimistössä useimmilla muuttuu, jonka seurauksena aurinkoa on saatava yhä enemmän.
RAVINTOLISÄSTÄ / vitamiinipilleristä saatava D3 on kuitenkin merkittävä lisä jota monien on hyvä käyttää, myös ihan nuorempienkien aikuisten.
KUITENKIN kun käyttää D-vitamiinia sisäisesti niin on syytä käyttää samaan aikaan K2-vitamiinia joka ohjaa D3:n muodostamaa kalkkia sinne johon sen kuuluukin mennä eli esim. luihin ja hampaisiin, jotta se ei alkaisi kertymään verisuoniin.
Tähän liittyen yksi keino vähentää suoniin jo kertynyttä tai kertyvää kalkkia sekä kolesteroliakin on käyttää päivittäin luomulaatuista aitoa omenasiiderietikkaa 1-2 ruokalusikallista 1-2 kertaa päivässä lasilliseen vettä laimennettuna.
Tämän jälkeen on suu hyvä huuhtoa vedellä jotta ei hampaisiin tule haittoja happamasta.
Sellainen 50 mikrogrammaa K2-vitamiinia + 50 mikrogramman D3-vitamiinia kanssa päivittäin on monelle hyvinkin sopiva annos, tästä on toki hyvä puhua oman lääkärin kanssa mutta valitettavasti kaikilla lääkäreillä ei aina ole ihan ajantasaista tietoa olemassa.
Käyttäkää D-vitamiinin kanssa K2-vitamiinia jotta suonet ei kalkkeudu.
24
874
Vastaukset
- Anonyymi
Ja sen verran vielä tuosta K2-vitamiinista että sitäkään ei pidä alkaa käyttämään isompia määriä kuin tuo 50ug koska se taas voi aiheuttaa sen että alkaa veri ns. "paksenemaan" eli hyytymistekijä kasvaa.
Siltikin D3 + K2 yhdistelmän pitäisi olla parempi kuin ottaa pelkkää D3:sta yksinään isompi annos, eli nämä tukevat toistensa elimistölle suotuisaa toimintaa.- Anonyymi
Se on juuri se että kohtuudella molempia.
Kun molemmat D3- ja K2-vitamiinin pitää maksimissaan siinä 50 mikrogrammas/päivä niin pitäisi olla turvallisen rajoissa.
Jos paljon on auringossa ympäri vuoden, jos mahdollista ja mikäli ihminen syö säännöllisesti hyvin paljon lihatuotteita, kalaa, maitotuotteita ja kananmunia niin ei välttämättä tarvitse niin suuria määriä kumpakaan vitamiinia mutta pienet määrät lisää niitä ei todennäköisesti haitaksi ole silloinkaan.
Jos D-tasot hyvin matalat jonka lääkäri todennut on silloin tietysti hyvä olla erityisen paljon auringossa ja käyttää myös niitä lisäravinteita riittävällä vahvuudella mutta ei tosiaan liikaa vaan harkiten. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on juuri se että kohtuudella molempia.
Kun molemmat D3- ja K2-vitamiinin pitää maksimissaan siinä 50 mikrogrammas/päivä niin pitäisi olla turvallisen rajoissa.
Jos paljon on auringossa ympäri vuoden, jos mahdollista ja mikäli ihminen syö säännöllisesti hyvin paljon lihatuotteita, kalaa, maitotuotteita ja kananmunia niin ei välttämättä tarvitse niin suuria määriä kumpakaan vitamiinia mutta pienet määrät lisää niitä ei todennäköisesti haitaksi ole silloinkaan.
Jos D-tasot hyvin matalat jonka lääkäri todennut on silloin tietysti hyvä olla erityisen paljon auringossa ja käyttää myös niitä lisäravinteita riittävällä vahvuudella mutta ei tosiaan liikaa vaan harkiten.Auringossa on syytä käyttää suojakertoimia, jotta vanhana ei sitten melanoomaa, oka- ja tyvisolusyöpää ala esiintymään.
- Anonyymi
Näitä käytetään, D max 100 mikrogrammaa päivässä, muista syödä myös rasvaa jotta imeytyy.
- Anonyymi
Asiaa... https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=K2-vitamiini
- Anonyymi
Kiitos paljon tiedosta! Olen lähdössä ostamaan vitamiineja ja ostan tietenkin nyt myös K-2 vitamiinia. Luusto on tärkeä pitää kunnossa ja vahvana koko elämän ajan.
- Anonyymi
Niitä on sellaisia yhdistelmävalmisteita joissa on molempia.
- Anonyymi
K2 voi tulla liikaa jos vetää tabletteinakin tai nesteenä ?
sitähän saa ruoasta, eläinkunnan lihat ja munan keltuaisissa ym.
eli ojasta allikkoon ellei ole ns. poikkeava ruokavalio, ei lihaa , ei kananmunia jne.- Anonyymi
Kyllähän sitä voi kaikkea saada liikaa, kuten vettäkin, mutta jos käyttää D-vitamiinia lisäravinteena niin kyllä silloin on syytä muistaa tuo K2-saanti myös samaan aikaan.
- Anonyymi
Maustekurkussa on kivasti K2-vitamiinia. Sitä voileivälle, ja menee D-vitamiini oikeaan kohteeseen.
- Anonyymi
Myös aidossa voissa ja kunnon juustossa on.
- Anonyymi
Oikeissa hapankypsytetyissä suolakurkuissa on pieni määrä K2-vitamiinia, maustekurkuissa ei liene lainkaan.
https://kotiliesi.fi/ruoka/suolakurkku-vai-maustekurkku/
"Suolakurkku vai maustekurkku? Kahden kurkun välinen ero ei ole vain maussa ja mausteissa. Molemmat ovat maistuvia ja molemmille on paikkansa suomalaisessa ruokapöydässä. Hapattamalla valmistettava kurkku on kuitenkin terveellisempi valinta."
"Moni kutsuu suolakurkuiksi myös maustekurkkuja, vaikka ne eroavat suolakurkuista niin maultaan kuin valmistustavaltaankin."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005073121.html
Suolakurkuissakin on melko pieni määrä kyseistä vitamiinia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oikeissa hapankypsytetyissä suolakurkuissa on pieni määrä K2-vitamiinia, maustekurkuissa ei liene lainkaan.
https://kotiliesi.fi/ruoka/suolakurkku-vai-maustekurkku/
"Suolakurkku vai maustekurkku? Kahden kurkun välinen ero ei ole vain maussa ja mausteissa. Molemmat ovat maistuvia ja molemmille on paikkansa suomalaisessa ruokapöydässä. Hapattamalla valmistettava kurkku on kuitenkin terveellisempi valinta."
"Moni kutsuu suolakurkuiksi myös maustekurkkuja, vaikka ne eroavat suolakurkuista niin maultaan kuin valmistustavaltaankin."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005073121.html
Suolakurkuissakin on melko pieni määrä kyseistä vitamiinia."K2-vitamiineja eli menakinoneja esiintyy vain eläin- tai mikrobiperäisissä ruoissa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/K-vitamiinit
Kasvis- ja maitotuotteiden mahdollinen K2-vitamiini on syntynyt käyttämis- tai kypsytysvaiheessa mikrobien aineenvaihduntatuotteena. Yleisnimi moiselle valmistukselle on fermentointi.
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/hygieeninen-toiminta/tuotanto--ja-kasittelyhygienia/fermentointi/
https://anna.fi/hyvinvointi/ravinto/fermentointi-tuo-ruokiin-makua-ja-tekee-niista-suoliston-suosikkeja-fermentoitua-olisi-hyva-syoda-joka-paiva
https://www.meillakotona.fi/artikkelit/fermentointi
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maito-hapatetaan-herkuksi-nain-syntyvat-juustot/3215166#gs.6h26bg
"Hapate sisältää maitohappobakteereja, jotka "syövät" maitosokeria eli laktoosia ja muuntavat sitä maitohapoksi. Juustotyypit vaativat omat erikoisviljelmänsä."
- Anonyymi
hyvä merkki?
https://cdn.autodoc.de/thumb?id=21750845&m=0&n=0&lng=fi&rev=94077854 - Anonyymi
Hyvinkin uskottavaa. Näin lukuja vailla lääkärinä kehottaisin ottamaan näitä ko. mömmljä kevään lääkiksen yhteishaun ja sitä seuraavien 10 vuoden jälkeen. Lycca till.
- Anonyymi
Mulla on yli 45 vuoden kokemus lisäravinteista.
- en ole koskaan sairastellut lapsuuden jälkeen
- kaikki veriarvot huippua
- alhainen kolesteroli
- en tarvitse silmä- tai lukulaseja
- ikää melkein 60
- ikinä ei ole ollut sairauksia
- ikinä ei ole ollut yhtään luuta poikki tai murtunut
- ikinä en ole ollut sairaalassa potilaana
+ treenaan punteilla ja teen aerobista edelleen, aloitin urheilun 8 vuotiaana - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mulla on yli 45 vuoden kokemus lisäravinteista.
- en ole koskaan sairastellut lapsuuden jälkeen
- kaikki veriarvot huippua
- alhainen kolesteroli
- en tarvitse silmä- tai lukulaseja
- ikää melkein 60
- ikinä ei ole ollut sairauksia
- ikinä ei ole ollut yhtään luuta poikki tai murtunut
- ikinä en ole ollut sairaalassa potilaana
treenaan punteilla ja teen aerobista edelleen, aloitin urheilun 8 vuotiaanaEnkä ottanut yhtään koronapiikkiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Enkä ottanut yhtään koronapiikkiä.
Ja niitä lisäravinteitä on kymmeniä erilaisia käytössä lähes päivittäin.
- Anonyymi
Omenaviinietikka syövytti vatsan kipeäksi. Kolesteroli lähtee myös lesitiinillä, esim. auringonkukkalesitiini, soijapohjaista ei voi suositella. Geeneistä johtuvaa sydän- ja verisuonitauti riskiä pienentää extra virgin oliiviöljy. Kalsiumia ei kannata paljon syödä?
- Anonyymi
"Kolesteroli lähtee myös lesitiinillä,"
Kolesteroli on elimistölle välttämätön aine, jota tarvitaan esimerkiksi D-vitamiinin, sappihappojen ja hormonien, kuten estrogeenien ja androgeenien tuotantoon. Elimistö valmistaa sitä itse ja sitä saa myös ruokavaliosta. Verisuonten kalkkeutumista voi estää vähentämällä ruokavaliosta saatavaa kolesterolia.
Kalsium on elintärkeä elimistölle. Terve elimistö säätelee "kalkin" pitoisuutta tarkasti, sillä se osallistuu tärkeisiin aineenvaihdunnan toimintoihin. Ruoasta saadun kalsiumin määrä ei merkittävästi vaikuta veren kalsiumarvoihin, vaikka sillä on tärkeä osuus luun lujuuden kehittymisessä.
D-vitamiinin yliannostus voi nostaa kalsiumarvon liian korkeaksi. Vaatii todella isoja annoksia (yli 10 x normaali pitoisuus) pitemmällä ajalla. Liian matalaa kalsiumia aiheuttaa vaikea-asteinen D-vitamiinin puute. D-vitamiini ei yleensä silloin riittävästi imeydy elimistöön imeytymishäiriön (esim. keliakia) tai munuaisten vajaatoiminnan vuoksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kolesteroli lähtee myös lesitiinillä,"
Kolesteroli on elimistölle välttämätön aine, jota tarvitaan esimerkiksi D-vitamiinin, sappihappojen ja hormonien, kuten estrogeenien ja androgeenien tuotantoon. Elimistö valmistaa sitä itse ja sitä saa myös ruokavaliosta. Verisuonten kalkkeutumista voi estää vähentämällä ruokavaliosta saatavaa kolesterolia.
Kalsium on elintärkeä elimistölle. Terve elimistö säätelee "kalkin" pitoisuutta tarkasti, sillä se osallistuu tärkeisiin aineenvaihdunnan toimintoihin. Ruoasta saadun kalsiumin määrä ei merkittävästi vaikuta veren kalsiumarvoihin, vaikka sillä on tärkeä osuus luun lujuuden kehittymisessä.
D-vitamiinin yliannostus voi nostaa kalsiumarvon liian korkeaksi. Vaatii todella isoja annoksia (yli 10 x normaali pitoisuus) pitemmällä ajalla. Liian matalaa kalsiumia aiheuttaa vaikea-asteinen D-vitamiinin puute. D-vitamiini ei yleensä silloin riittävästi imeydy elimistöön imeytymishäiriön (esim. keliakia) tai munuaisten vajaatoiminnan vuoksi.Kolesteroli on todellakin tärkeää, aivoissakin sitä on. Lesitiiniä ei kannata kai koko ajan käyttää, vaan kuurina silloin tällöin?
- Anonyymi
Hmm. Suomessa aurinkoa saa puolen vuoden ajan. D-vitamiinia tarvitaan lapsille, joiden luut kehityy, pimeänä aikana.
Kaikilla kikkakolmosilla on rajat.
D-vitamiinin suositeltava päivittäinen saanti on 10 μg/päivä niin lapsille kuin aikuisille.
Myrkytysoireita voi esiintyä, kun S-D-25 on yli 300 nmol/l, jolloin usein myös veren kalsiumpitoisuus on kohonnut. Oireita ovat mm. ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus.
Lisäisin vielä, että D-vitamiini on rasvaluikoinen, se varastoituu elimistöön. - Anonyymi
Kesäkuukausina ulkoillessa iho tuottaa D-vitamiinia auringonvalon vaikutuksesta. Kesän aikana ladatut D-vitamiinivarastot hupenevat loppusyksystä, jolloin D-vitamiinin saanti on turvattava ravinnolla. Tärkeimmät lähteet ruokavaliossa ovat kala, kananmuna ja D-vitamiinilla täydennetyt elintarvikkeet, kuten maitotuotteet, kasvijuomat ja levitteet. D-vitamiinia sisältävällä ravintolisällä täydennetään tarvittaessa D-vitamiinin saantia ruoasta.
Ne jotka eivät käytä maitotuotteita, kalaa, kananmunaa, tarvitsevat jotain lisäravinteita. Muut ei.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663392Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463212Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1252771- 442553
- 311963
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271860- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871505- 391330
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k391240