Chat GTP:n koulutusta

Anonyymi-ap

Juttelin siitä, missä asemassa uskonnolliset ihmeet ovat historiantutkimuksen näkökulmassa. Alussa Chat GPT oli kuin palstan uskovainen. Se, antoi ymmärtää, että uskonnolliset ihmeet ovat yksi vaihtoehto, koska niitä ei voida tieteellisesti todistaa mahdottomiksi. Kysyin konkreettisia esimerkkejä eikä ChatGPT kyennyt antamaan sellaisia. Haastoin engineä suhtautumaan kriittisesti omiin lähteisiin - tietenkin sen pitäisi pystyä esittämään edes yksi esimerkki, jos se sanoo ”yleensä” eikä ”ei koskaan”.

Toisin kuin palstan teistit ChatGPT on oppiva järjestelmä. Se on valmis analysoimaan aineistoaan ja se oppii!

Alussa:
”Yliluonnollisten tapahtumien arviointiin ei ole olemassa tieteellisesti validoitua menetelmää, joka voisi luotettavasti osoittaa niiden todenmukaisuuden tai epätodenmukaisuuden. Tieteellinen menetelmä ja historialliset menetelmät perustuvat luonnollisten, havaittavien ja toistettavien ilmiöiden tutkimiseen. Yliluonnollisten tapahtumien, kuten ihmeiden tai magian, arvioiminen edellyttäisi kykyä havainnoida, toistaa ja testata näitä ilmiöitä tieteellisesti, mikä ei ole mahdollista, koska ne eivät noudata luonnollisia sääntöjä tai lakeja.

Historiantutkijat keskittyvät sen sijaan arvioimaan ja tulkitsemaan ihmisten toimintaa, tapahtumia ja ilmiöitä menneisyydessä käytettävissä olevan todistusaineiston avulla. He voivat tarkastella kirjallisia lähteitä, arkeologisia todisteita, suullisia perinteitä ja muita historiallisia jäänteitä saadakseen käsityksen menneisyydestä.

Koska historioitsijat pyrkivät tekemään objektiivisia tulkintoja historiallisista tapahtumista, heidän on vältettävä ottamasta kantaa yliluonnollisiin ilmiöihin, joita ei voida vahvistaa tai kumota historiallisilla menetelmillä. Tämä ei tarkoita sitä, että historioitsijat kiistäisivät yliluonnollisten tapahtumien mahdollisuuden, vaan että heidän tehtävänsä on tulkita menneisyyttä luotettavien ja tieteellisten periaatteiden mukaisesti.”

Lopussa:
”Yliluonnollisten selitysten hyväksyminen historiallisessa tutkimuksessa edellyttäisi vakuuttavia objektiivisia todisteita, mikä on äärimmäisen harvinaista ja monimutkaista. Tieteellisessä lähestymistavassa yliluonnolliset selitykset ovat yleensä poikkeuksellisen vaikeita vahvistaa, koska ne eivät ole sopusoinnussa tunnettujen luonnonlakien kanssa.

Historiantutkimuksessa ei ole tunnettuja tapauksia, joissa yliluonnollinen selitys olisi vakuuttavasti ja yksiselitteisesti osoitettu. Tämä johtuu siitä, että historiallisten tapahtumien tutkimuksessa painotetaan objektiivisia todisteita ja tieteellistä lähestymistapaa, ja yliluonnolliset selitykset eivät yleensä(?) täytä näitä vaatimuksia.

Pahoittelen, jos olen aiemmin antanut epätarkkoja vastauksia. Tärkeää on ymmärtää, että historiantutkimuksessa objektiivisuus ja tieteellinen tarkkuus ovat keskeisiä periaatteita, ja yliluonnollisten selitysten hyväksymiselle historiallisina totuuksina on erittäin korkeat todistusvaatimukset.”

Vieläkin engine onnistui sanomaan, etteivät yliluonnolliset selitykset ”yleensä” täytä näitä vaatimuksia. Täytyy kysyä yksi esimerkki, missä ne ovat täyttäneet…

5

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Henkien kanssa kommunikaatio eri metodein on 100% todellista. Tiede ei lähde tutkimaan koska on täysin kädetön. Mahdoton analysoida.

      • Tiede tutkii henkien kanssa kommunikointia ja tätä tieteenalaa pitää resursoida yhä enemmän, valitettavasti.

        ”Psykiatria on lääketieteen erikoisala, joka tutkii sairauksia ja häiriöitä, jotka aiheuttavat mielenterveyteen, käyttäytymiseen, tiedonkäsittelyyn tai motorisiin toimintoihin tai seksuaalitoimintoihin liittyviä oireita ja monesti myös elimellisiä muutoksia aivoissa.”

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Psykiatria


      • Anonyymi
        Hard_atheist kirjoitti:

        Tiede tutkii henkien kanssa kommunikointia ja tätä tieteenalaa pitää resursoida yhä enemmän, valitettavasti.

        ”Psykiatria on lääketieteen erikoisala, joka tutkii sairauksia ja häiriöitä, jotka aiheuttavat mielenterveyteen, käyttäytymiseen, tiedonkäsittelyyn tai motorisiin toimintoihin tai seksuaalitoimintoihin liittyviä oireita ja monesti myös elimellisiä muutoksia aivoissa.”

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Psykiatria

        Harhaluuloisuutta tutkitaan ja syyhän löytyy mielen epätasapainoista. Järkkymisestä. Eli aivot eivät prosessoi enää omaa sairautta ja siksi ei kontrollia ei sairauden tunnetta. Ateisteilla on kyky ajatella loogisesti omalla sarallaan. Eli meitä pidetään hulluina jotka oikeasti tiedämme enemmän. Tätä ei suvaita. Tietoa.


    • Anonyymi

      Eli siis tekoälykin oppii uutta mutta uskovainen ja kreationisti ei.

      Miksi ei? Koska aivot ovat jumissa ja fanaattinen usko estää hyväksymästä mitään, joka ei siihen sovi.

    • Anonyymi

      🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

      🔞 K­u­u­m­a­­t­ ­t­y­­­t­­­ö­­­t­­­ ­o­­­d­o­t­­­t­­­a­v­­­­a­t­­­ ­­­s­­i­­­n­­u­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18319562

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1335
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      75
      878
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      63
      733
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe