Johdonmukaisesti ajatellen täytyy olla vain yksi usko!

Anonyymi-ap

Raamatun mukainen uskonto, jota viedään eteenpäin ympäri maailmaa.
Tämä on sopusoinnussa sen kanssa, että tosi Jumala ei ole “epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala”

20

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo. Itseensä kannattaa silloin tällöin uskoa, ei mihinkään maskottiin ja mielikuvitusystävään.

      • Anonyymi

        Uskotko sähköön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko sähköön?

        Jos joku uskonto olisikin Raamatunmukainen enemmän kuin muut, se ei siitä huolimatta ole tuonut loppua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko sähköön?

        En usko - tiedän.
        Tuo pätee useimpiin asioihin joten ei kannata arvuutella enempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko sähköön?

        Sähkö on demonstroitavissa. Vartiotorni-järjestö ei tähän päivän ole tarjonnut vahvistettavaa demonstraatiota siitä, että muinoin kuollut juutalainen rabbi olisi palannut takaisin ja valinnut heidät vuonna 1919. Ja että jokin jumala käyttäisi tämän järjestön johtajistoa maanpäällisenä äänikanavanaan. Tämän rinnastaminen sähköön on absurdia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko sähköön?

        Sähkö käyttäytyy täysin ennustattavasti ja lainalaisesti. Sitä kuvaa mm. Ohmin laki ja Kirchoffin lait. Sähkön käyttäytyminen voidaan laskea matemaattisesti erilaisissa piireissä ja se tuottamisen mekanismi tunnetaan tarkasti.

        Miten usko sähköön muka liittyy uskoon jumalaan? Näkymättömyys on varsin huono argumentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko sähköön?

        Hallintoelimen jäsen Stephen Lett sanoi, että Jumalan valtakunnasta on enemmän todisteita kuin painovoimasta, sähköstä ja tuulesta.

        https://www.youtube.com/watch?v=zJ6405yjZfo

        Kyseinen kaveri ei taida olla ihan penaalin terävin kynä. Nimitti toisella videolla myös lapsia Jumalan pikku vihollisiksi...


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😍 ­­N­­y­m­­f­­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Vartiotornihan on toki käyttänyt tätä logiikkaansa joissain julkaisuissaan aiemminkin. Idea on siinä, että kaikista maailman uskonnoista vain yhden täytyy olla oikeassa. Tästä he vetävät sen johtopäätöksen, että sen täytyy olla heidän uskontonsa. No, tämä väite luonnollisesti tulee täysin puolueellisesta lähteestä vailla sen kummempia perusteluja tai todisteita. Mikä tahansa muu uskonto voisi väittää samaa itsestään. Mutta keskeisempi ongelma on tässä Vartitornin käyttämässä "yhden uskonnon täytyy olla oikeassa" -logiikassa. Ei, ei täydy. Ne kaikki eivät voi olla oikeassa, mutta ne kaikki voivat olla väärässä. Vartiotornin järkeily rakentuu rikkinäiselle premissille. Voi hyvinkin olla, että kaikki uskonnot ovat ihmistekoista sepitettä. Ei Vartiotornin järkeily ole sen parempaa kuin väittää, että kyllä yhden kummistustalotapauksen tai UFO-sieppaustarinan täytyy olla totta. Ei täydy.

      Sitten vähän ajatuksia tästä, kuinka Jumala ei ole "epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala". No epäjärjestys ja rauha eivät varsinaisesti ole toistensa vastakohtia lähtöjäänkään. Mutta minkälaisen kuvan se sitten antaa tästä ns. järjestyksellisestä Jumalasta, kun katsoo kuinka asiat käytännössä toimivat. Meidän pitäisi siis uskoa, että on olemassa Jumala, jolla on kaikkien aikojen tärkein viesti ihmiskunnalle. Jumala haluaa kaikkien saavan ja ymmärtävän hänen viestinsä. Siispä hän viestittää sen ihmisille, joiden kyvyt taltioida tekstiä tuleville sukupolville ovat vähintäänkin puutteelliset. Tulevat sukupolvet joutuvat luottamaan kopioiden kopioihin ja käännöksien käännöksiin ilman mitään keinoja vahvistaa, että tekstin nykyiset versiot vastaavat sitä, mitä alunperin kirjattiin ylös. Hänen viestinsä on poikinut kymmeniä erilaisia eri uskonkuntia, joilla on eri tulkinnat tekstistä. Jos viesti olisi selkeä, näin tuskin olisi tapahtunut. Jos pidän luennon sadalle ihmiselle ja jokainen heistä kertoo eri tarinan siitä, mitä minä luennolla puhuin, pitäisitkö uskottavana väitteitäni siitä, kuinka olen kommunikoinnin mestari?

      Sitten pitäisi uskoa, että viesti, jonka Jumala haluaa kaikkien saavan ja ymmärtävän, onkin ymmärrettävissä vain tietyn "uskollisen orjan kautta". Jumala katsoo sivusta ihmisten yrittäessä tuhansien vuosien ajan ymmärtää hänen viestiään. Vuonna 1914 hän saa tarpeekseen ja lähettää näkymättömän poikansa maan päälle, joka elelee planeetallamme näkymättömästi viisi vuotta ja näkymättömästi valitsee amerikkalaisen lehtipainamon suosikikseen. Asiaa ei ole vahvistaa suuntaan tai toiseen - meillä on vain lehtipainamon ilmoitusluontoinen väittämä asiasta. Sivuhuomautuksena mm. mormonikirkko ja Iglesia Ni Cristo väittävät samaa itsestään. Vartiotorni oli siis Jeesuksen ja Jumalan suosikki siitäkin huolimatta, että tuohon aikaan lehtipainamo mm. palvoi Jeesusta (lopetti vasta vuonna 1954) eikä ollut karttamisen puolesta (muuttivat mielensä vasta 1952). Järjestön presidentti Rutherford julistaa Harmageddonia vuodelle 1925 - tieto tulee kuulemma suoraan Jumalalta. Rutherford rakennuttaa Beth Sarimin Kaliforniaan. Mooses, Daavid, Aabraham ynnä muut saisivat asua siellä noustuaan kuolleista vuonna -25.
      Vuonna 1933 Rutherford julisti kirjassaan Declaration of Facts, kuinka Jehovan todistajat jakoivat samat eettiset arvot natsiliikkeen kanssa. Natsien nuoleskelu ei Jeesusta tai Jumalaa haitannut, sillä vuonna 1935 Jeesus päätti kuiskata Rutherfordin korvaan, kuinka onkin olemassa kahden tason kristittyjä, taivaaseen menijöitä ja paratiisissa eläviä. Jeesus panttasi tietoa pari tuhatta vuotta, koska ei ilmeisesti ollut tärkeää. Sen voi yhtä hyvin kertoa Hitlerin kanssa käsikynkässä kävelevälle miehelle. Tällä ei tietenkään missään tapauksessa ollut kerrassaan mitään tekemistä sen kysymyksen kanssa, että kuinkas me tämä ratkaistaan, kun taivaaseen mahtuu vain 144 000 tuhatta päätä, mutta järjestö sen kuin kasvaa.
      Järjestön sekoilu jatkuu ja jatkuu. Rokotteet olivat pahasta, sitten eivät olleetkaan. Elinsiirrot eivät olleet pahasta, sitten olivat, sitten taas eivät. Verensiirrot olivat ok, sitten ei saanut ottaa verenfraktioitakaan, kunnes saikin. Lopun piti tulla 1975. Karttaminen oli epäraamatullista pakanatoimintaa, kunnes se olikin raamatullista. Uskollinen orja tarkoitti 144 000 voideltua, kunnes vuonna 2012 hallintoelin kaappasi totaalisen vallan ja potkaisi kaikki muut voidellut pois johtajanpallilta.

      Kaiken tämän jälkeen meidän pitäisi uskoa, että järjestyksen Jumala pyörittää tätä sekoilevaa lehtipainamoa ja että kaikki, jotka eivät tunnusta hallintoelimen auktoriteettiä, joukkotuhotaan jonain päivänä? Ja sitten Jehovan todistajat eivät kertakaikkiaan kykene ymmärtämään, mikseivät kaikki muutkin usko sitä, mitä he uskovat. Tiedät varmaan sen tunteen, kun katsot dokumentin jostain kulttimaisesta ryhmästä, jonka uskomukset ovat sinulle ilmiselvästi hulluja etkä voi ymmärtää, mikseivät ryhmän jäsenet näe sitä, minkä sinä näet päivänselvästi. Mieti syvään sitä tunnetta.

      • Anonyymi

        "Ne kaikki eivät voi olla oikeassa, mutta ne kaikki voivat olla väärässä. Vartiotornin järkeily rakentuu rikkinäiselle premissille. Voi hyvinkin olla, että kaikki uskonnot ovat ihmistekoista sepitettä."

        Niinpä. Ensin pitäisi todistaa, että jonkin uskonnoista täytyy olla oikea ja vasta sitten olisi mielekästä lähteä todistelemaan jotain uskontoa oikeaksi poissulkemalla "vääriä" vaihtoehtoja. Minä ainakin pystyn kuvittelemaan vaikka mitä syitä, miksi yksikään uskonto ei ole oikea. Itse asiassa vaikka olisi olemassa jumala, ei siltikään voida tehdä sitä johtopäätöstä, että jokin nykyään tunnetuista uskonnoista olisi oikea. Ehkä jumala ei ole vielä halunnut ilmoittaa itsestään meille (emme ole esim. kehittyneet tarpeeksi pitkälle), tai ei aiokaan ilmoittaa, emmekä myöskään voi pitää ilman muuta selvänä että jumala olisi hyväntahtoinen ihmiskuntaa kohtaan. Vartiotornin päättelyketju on tosiaan rikki jokaisesta kohtaa.

        Raamattu ei myöskään ole mikään taivaasta tipahtanut manuaali, jonka perusteella asiat voisi ratkaista, vaan sillä on tietty syntyhistoria juutalaisuuden ja kirkon kokoamana ja valikoimana, eikä alkuperäisiä kirjoituksia ole kenelläkään. Edes siitä ei ole yksimielisyyttä, mitä kirjoja Raamattuun pitäisi kuulua eikä eri kirjoja muutenkaan pidetä keskenään samanarvoisina. Vartiotorni noudattaa Raamattua vain nimellisesti ja silloin kun sille sopii, ratkaisevaa on varsinaisesti se mitä järjestö opettaa.

        "Tiedät varmaan sen tunteen, kun katsot dokumentin jostain kulttimaisesta ryhmästä, jonka uskomukset ovat sinulle ilmiselvästi hulluja etkä voi ymmärtää, mikseivät ryhmän jäsenet näe sitä, minkä sinä näet päivänselvästi. Mieti syvään sitä tunnetta."

        Joillakin todistajilla onkin alkanut raksuttaa, kun he ovat nähneet miten jossain toisessa porukassa toimitaan. Tunnetasolla kulttiin sitoutunut ihminen voi olla huomattavasti avoimempi informaatiolle, joka koskee jotain muuta kuin hänen omaa suosikkiryhmäänsä, ja kykenee arvioimaan tätä kriittisemmin. Välttämättä tämä ei johda siihen, että samat toimintamallit tunnistettaisiin omassa ryhmässä, mutta voi siihen johtaa. Yleisesti kulttien jäsenille tekisi hyvää tutkia, miten kultit toimivat.


    • Anonyymi

      Anonyymi-ap 2024-03-24 06:14:23

      "" Raamatun mukainen uskonto, jota viedään eteenpäin ympäri maailmaa.
      Tämä on sopusoinnussa sen kanssa, että tosi Jumala ei ole “epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala” ""

      -Todettakoon, että vartiotorniuskonto on väärentänyt Raamatun, muuttanut oppejaan edestakaisinkin, murhaa jäseniään verensiirtokiellolla vaikka Raamattu, UT suorastaan kehottaa syömään verta:
      1Kor. 10:27 - Mutta kuin joku pakana teitä vieraaksi kutsuu ja te mennä tahdotte, niin syökäät kaikkia, mitä teidän eteenne tuodaan
      -Siis myös veripalttua

    • Anonyymi

      Varsin luokaton trollausavaus, jälleen kerran.

      Tilastoarvioiden valossa islamin uskonnon arvioidaan olevan maailman suurin uskonto, muistaakseni vuoteen 2070 menenssä.

      Mitä raamatun jumalan rauahanjumaluuteen tulee, niin hänhän on juurikin erityisen kunnostautunut tappamisessa ja massamurhaamisessa, lapset ja pienokaiset mukaanlukien.

      Vednepaisumustarinan mukaan hän tappoi kaikki, jopa eläimetkin, muutamia lukuunottamatta.

      Vartiotornidogmiikan mukaan hän tulee ottamaan vielä uuden ja numeraalisesti radikaalisti massiivisemman lahtausoperaation, jossa noin 99% maailman populasta teurastetaan.

      Aiempi Vartiotorniseuran hallintoelimen jäsen, ex-vietnamin veteraani A.Morris III maisteli ajatuksella Harmagedonissa käryävistä ihmis-hot dogeista.

      "Getting To Know Anthony Morris III - Part 12 - Human Hot Dogs (JW.org)"

      - https://www.youtube.com/watch?v=Nr0dI9OY_S4

    • Anonyymi

      Loogisesti ajatellen ei tulisi olla yhtä ainoaa uskontoa, mutta ihmismieli rakentee avoimien kysymyksien edessä itselleen vastaukseksi jumalia ja uskontoja.

      • Anonyymi

        Ihmiset ovat taipuvaisia tunnistamaan säännönmukaisuuksia sielläkin, missä niitä ei oikeasti ole, ja täyttämään tuntemattomat kohdat mielikuvituksensa sepitteellä. Samasta havaintoaineistosta voidaan rakennella erilaisia kokonaisuuksia sen mukaan, mitä kenenkin mielikuvitus tuottaa. Ihmisillä on nykyaikanakin taipumusta taikauskoon, esim. siihen, että tietty rituaali toistamalla voidaan jotenkin vaikuttaa asioihin, vaikka tälle ei ole mitään järjellistä perustetta. Jos rituaali on kuitenkin joskus toiminut, se voi riittää perusteeksi tehdä se uudestaan, vaikka kyse on vain todennäköisyyksistä eikä ole mitään syytä uskoa, että asioilla olisi oikeasti syy-yhteyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset ovat taipuvaisia tunnistamaan säännönmukaisuuksia sielläkin, missä niitä ei oikeasti ole, ja täyttämään tuntemattomat kohdat mielikuvituksensa sepitteellä. Samasta havaintoaineistosta voidaan rakennella erilaisia kokonaisuuksia sen mukaan, mitä kenenkin mielikuvitus tuottaa. Ihmisillä on nykyaikanakin taipumusta taikauskoon, esim. siihen, että tietty rituaali toistamalla voidaan jotenkin vaikuttaa asioihin, vaikka tälle ei ole mitään järjellistä perustetta. Jos rituaali on kuitenkin joskus toiminut, se voi riittää perusteeksi tehdä se uudestaan, vaikka kyse on vain todennäköisyyksistä eikä ole mitään syytä uskoa, että asioilla olisi oikeasti syy-yhteyttä.

        Tarkoitin lähinnä sitä, miten ihmiset ovat kautta aikain pohtineet niitä elämän ns. avoimia peruskysymyksiä olemassaolevaa tarkkaillessaan, mistä tulemme, keitä / mitä olemme, miksi olemme elossa / olemassa, onko elämällämme jokin takoitus ja mitä kuoleman jälkeen seuraa jne.

        Sitten noiden avoimien kysymyksien seuraamuksena ihminen on luonut jumaluskoja ja useinkin niihin liitettynä uskomuksia, käsityksiä ja dogmeja ja edelleen niiden ymärille enempi vähempi organisoituja ja hierarkisia uskontoja. Tehokas vallankäytön ja kontrolin välikappale. Kuin sattumalta, noilla jumaluuksilla tuppaa olemaan ihmisten hyvät ja huonot puolet.

        Mitä olemassa olevan säännönmukaisuuksiin eri alueilla tulee, niin nykytiede on kykenevä sellaisia havannoimaan, mittaamaan ja todentamaan. Tokihan tieteellinen tutkimus on hyvin laja kokonaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin lähinnä sitä, miten ihmiset ovat kautta aikain pohtineet niitä elämän ns. avoimia peruskysymyksiä olemassaolevaa tarkkaillessaan, mistä tulemme, keitä / mitä olemme, miksi olemme elossa / olemassa, onko elämällämme jokin takoitus ja mitä kuoleman jälkeen seuraa jne.

        Sitten noiden avoimien kysymyksien seuraamuksena ihminen on luonut jumaluskoja ja useinkin niihin liitettynä uskomuksia, käsityksiä ja dogmeja ja edelleen niiden ymärille enempi vähempi organisoituja ja hierarkisia uskontoja. Tehokas vallankäytön ja kontrolin välikappale. Kuin sattumalta, noilla jumaluuksilla tuppaa olemaan ihmisten hyvät ja huonot puolet.

        Mitä olemassa olevan säännönmukaisuuksiin eri alueilla tulee, niin nykytiede on kykenevä sellaisia havannoimaan, mittaamaan ja todentamaan. Tokihan tieteellinen tutkimus on hyvin laja kokonaisuus.

        En ole eri mieltä kanssasi. Tarkoitin viitata säännönmukaisuuksiin, joita ihmiset ovat havaitsevinaan mutta lähinnä kyse on kuvitelmista tai hätiköidyistä johtopäätöksistä, joita ehkä niukastakin havaintoaineistosta tehdään. Tieteellisen tutkimuksen vaatimustaso ja perustellisuus on eri luokkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole eri mieltä kanssasi. Tarkoitin viitata säännönmukaisuuksiin, joita ihmiset ovat havaitsevinaan mutta lähinnä kyse on kuvitelmista tai hätiköidyistä johtopäätöksistä, joita ehkä niukastakin havaintoaineistosta tehdään. Tieteellisen tutkimuksen vaatimustaso ja perustellisuus on eri luokkaa.

        Yep, joillain kuvitelluilla säännönmukaisuuksilla voi tunkata uskomuksiaan.

        Tuosta tulee mieleen monien uskonsuuntien monenkirjavat tulkinnat eri taphtumista, kuten Covidista. Herätyksellisillä fundispiireillä on tuosta ja sen syistä liikkunut toinen toistaan villimpiä tarinoita ja uskomuksia.

        Muuankin pastori USA:ssa lausui voimalla seurakuntalaisilleen, että jumala on suurempi kuin Covid, viittasi kintaallakaikille viranomaisten ohjeistuksille, vaatimuksille ja suojautumiselle, mutta kuoli sitten itse Covidiin.


    • Anonyymi

      Vartiotorniseuran hallintoelin väittää olevansa jumalan ainoaiksi maanpäälliseksi puhetorveksi valittu ja olevansa jumalan hengen ohjaama.

      "Faithful and Discreet Slave"

      - https://jwfacts.com/watchtower/faithful-discreet-slave.php

      "Directed by Holy Spirit "

      - https://jwfacts.com/watchtower/directed-by-holy-spirit.php

      Mitä todellisuus keroo yllä olevan megalomanisen väittämän todellisuudesta.

      Ohessa tiivistelmää siitä 'raamatun mukaisesta' aina ajan tasalla olevasta jumalisesta totuudesta.

      "changed teachings"

      "Key to jwfacts.com is the concept that God does not direct Watchtower doctrinal interpretation, as proven by the ongoing changes to Watchtower doctrine."

      - https://jwfacts.com/watchtower/changed-watchtower-teachings.php

      Hallintoelin vaatii (toistuvien uhkan sävyinenekin) ehdotonta ja kyseenalaistamatonta alamaisuutta itselleen, kulloinkin voimassa oleville dogmeilleen ja vaatimuksillen, yllä olevaan rooliväittämäänsä vedoten.

      Mutta sitten kun sen tulisi ottaa vastuu edesottamuksistaan ja niiden seuraamuksista, niin se vaihtaakin roolia ja rinnastautuu pelkkiin jeesuksen opetuslapsiin tai pakenee epätäydellisyyskortin taakse.

      Unohtamatta sitä miten se toistamiseen sälyttää omista edesottamuksistaan vastuun rivitodistajien harteille, kuten 1925, 1975 tai aiemmin voimassa ollut totaalikieltäytymisen vaatimus jne.

      Uskollisesti kieroileva, tapavalehteleva, henkis-älyllisesti aivan moraaliton ja seuraajiaan ruoskiva narsistinen orja.

    • Anonyymi

      Johdonmukaisesti ajateltuna kaikki uskonnot ovat hevonpaskaa. Jehovantodistajuus vain on erikoispaskaa.

    • Anonyymi

      Ja se oikea on JT usko!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe