Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jeesus-taru on suora plagiaatti!

Anonyymi-ap

Ei sssssssaatana, nyt meni kuppi nurin. Luin just tarinan sumeerien Inanna-jumalattaresta ja pyhä v*tun lehmä, Jeesus on suora kopsaus siitä!

Siis ihan oikeesti, kattokaas nyt tätä: Inanna, tää sumerilainen jumalatar, menee alamaailmaan pelastaakseen rakkaansa. Kuulostaako tutulta? No perhana, tietenkin se kuulostaa! Jeesus teki samat temput tuhansia vuosia myöhemmin! Onko tää joku v*tun vitsi vai oliko Jeesus vaan copy-paste hommalla liikenteessä?

Ja ei siinä vielä kaikki, molemmilla oli myös tämä helvatan ylösnousemus juttu! Inanna nousee kuolleista ja niin tekee Jeesuskin. Ei v*ttu voi olla totta, että tää on pelkkää sattumaa! Kristinusko vaan kopioi vanhoja tarinoita ja väittää olevansa jotain ihan uutta!

Ja sit vielä tää neitsyt Maria homma, jumalauta. Inanna synnytti neitsytä, ilman miehen apua, ja sitten Jeesuksen tarinassa sama homma! Mitä v*ttua, ihan suora kopiointi!

Eli mitä jää käteen? Että Jeesus-satu on vaan plagioitu vanhasta sumerilaisesta tarinasta! Mitä v*ttua meitä on huijattu uskomaan tähän muka yliluonnolliseen p*skaan, kun se on vaan vanhojen juttujen varastamista!

21

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Egyptissä Osiris
      Kreikassa joku muu.
      Mithras
      Vanhin ehkä Khrisna?

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍑 ­­­N­­­y­­­m­f­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Näinhän se menee. Ja jotkut aivonsa narikkaan ripustaneet ottavat sen todesta kuin väärän rahan.

      • Anonyymi

        Jotkut?😂😂😂😜


    • Anonyymi

      En ole koskaan uskonut Jeesuksen. Uskoin ateisti isäääni. Hän opetti ettei Jumalaa ole olemassa.
      Varma Tieto
      Toisenpolven ateisti

      • Anonyymi

        Raamatun ilmoittama "Kolmas maailmansota on jo alkanut", se ennustettiin jo 2000 Ilmestyskirjassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun ilmoittama "Kolmas maailmansota on jo alkanut", se ennustettiin jo 2000 Ilmestyskirjassa!

        Neljäs maailmansota jos se tulee käydään kepeillä ja kivillä.
        Varma Tieto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neljäs maailmansota jos se tulee käydään kepeillä ja kivillä.
        Varma Tieto

        Tämä voi olla totta reilun 1000 v päästä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä voi olla totta reilun 1000 v päästä!

        Einstein sanoi näin kun atomipommi keksittiin.


      • Anonyymi

        Ja kuitenkin nyt olet uskovainen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Einstein sanoi näin kun atomipommi keksittiin.

        Minä tarkoitin Paratiisi ajan jälkeen


    • Hyvä avaus ja voidaan todeta, että lähempääkin löytyi kuoleman, Tuonelan ja ylösnousemuksen myytti, nimittäin kaananilaisten Baalin kierto.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Baal_Cycle

      En sanoisi, että Jeesysmyytti on suora kopio sumerilaisten myytistä vaan enemmänkin siinä on kudottu yhteen aiempien myyttien aineksia kuten tässä tapauksessa kuoleminen, Tuonelaan meneminen ja sieltä takaisin tuleminen.

      Toinen hassu yhteensattuma on se, kuinka kovin Jeesusmyytti muistuttaa Asklepioksen myyttiä. Asklepios oli Apollon ja ihmisnaisen (epäilemättä myöskin neitsyt), Koroniksen poika. Aikuisena Asklepios opetteli parantamaan ihmisiä ja tuli niin taitavaksi, että osasi herättää kuolleita.

      Haades valitti Zeukselle, että Asklepios varastaa hänen asiakkaansa kun nämä eivät kuole ja mene Tuonelaan. He pelkäsivät, että Asklepios opettaa tämän taidon myös muille ihmisille. Niinpä Zeus tappoi Asklepioksen, joka kuoli, mutta nousi ylös jumalana.

      Asklepioksen myytti on sikäli ajankohtainen, että Jeesuskin tapettiin myytissä sen vuoksi, että hän paransi sairaita ja herätti kuolleita. Itse en pidä Jeesusta lainkaan historiallisena ihmisenä vaan pelkästään synkretistisenä myyttinä, joka yhdistelee aiempia muinaisen Lähi-idän myyttejä. Mielestäni on tärkeää, että ateistit eivät anna periksi edes siinä, että taustalla olisi muka ollut joku viisas opettaja, matkasaarnaaja tai vallankumouksellinen. Ei, nämä ihmisjeesusväitteet ovat epätoivoisia yrityksiä pitää kiinni edes rippeistä niin, ettei koko entiteettiä tarvitsisi heittää satuolentojen joukkoon.

      • Linkki Asklepiokseen. Sellainen huomio vielä, että Asklepioksen sympoli on sauvan ympärille kiedottu käärme. Hassua, että Jeesus vertasi ihmisten pelastamista ja itseään sauvaan nostettuun käärmeeseen. Aika selkeää varhaisempien myyttien kierrätystä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Asclepius

        [14] »Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava,
        [15] jotta jokainen, joka uskoo häneen, saisi iankaikkisen elämän.
        [16] Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.


      • Anonyymi
        Hard_atheist kirjoitti:

        Linkki Asklepiokseen. Sellainen huomio vielä, että Asklepioksen sympoli on sauvan ympärille kiedottu käärme. Hassua, että Jeesus vertasi ihmisten pelastamista ja itseään sauvaan nostettuun käärmeeseen. Aika selkeää varhaisempien myyttien kierrätystä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Asclepius

        [14] »Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava,
        [15] jotta jokainen, joka uskoo häneen, saisi iankaikkisen elämän.
        [16] Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

        Jeesus kiduttaa sinut hengiltä.


      • Anonyymi

        Syeistihörhön soopaa!


    • Jungin kollektiiinen tiedostamatonta ja arkkityyppejä voi aiheellisesti kritisoidan eri kulttuurien mythoksen nyanssien unohtamisesta ja historiallisten linjojen tasoittamisesta. Jungin filosofia kuitenkin antaa erinomaisen yleiskäsityksen myyttien rakentumisesta ja niiden yhteyksistä toisiin myytteihin.

      1. Jung väittää, että ihmiset ja eläimet ovat aisteiltaan, fysiikaltaan ja tarpeiltaan käytännössä samanlaisia. Eläinten ja ihmisten välillä on kuitenkin tärkeä ero: ihmiset kertovat tarinoita ja tarinat elävät yksilöitä kauemmin. Tarinat ovat ikään kuin eläviä ja muuttuvia olioita.

      2. Useimmisssa kertomuksissa esiintyy kulttuurista riippumatta tunnistettavia arkkityyppejä. Jung liittää arkkityypit kollektiiviseen tiedostamattomaan, joka on ikään kuin muinaisuudesta peritty kertomuksen kehikko. Sen voi palauttaa liskoaivoihin ja aivan alkeellisimpiin tietoisuuden prosesseihin ja havaintoihin.

      Arkkityyppejä ovat hahmot, kuten rakastava äiti, viisas opettaja, huijari, sankari, pelkuri ja taikuri, mutta myös kataklysmiset ilmiöt, kuten maanjäristykset tai tulva (vedenpaisumus esiintyy n. 180 myytissä [ml. sumerien ja helleenien myytit] eri puolilla maailmaa) tai vitsaukset (taudit, nälänhädät, heinäsirkat jne.) sekä uskomukset hyvistä ja pahoista olemuksista, sielusta vaeltavana tai ikuisesti elävänä fyysisestä olemisesta riippumattomana oliona.

      Myyttien runko ja niiden opetukset ja hahmot ovat pohjimmiltaan samanlaisia kaikissa maailman myyteissä, johtuen siitä, että tarinarakenne tai se, kuinka havainnoimme ja määrittelemme maailmaa on periytynyt sukupolvelta toiselle ensimmäisistä ihmisistä alkaen. Tämän vuoksi löydämme vastaavuuksia. Ne eivät ole varsinaisesti plagiaatteja, vaan enemminkin osoitus siitä, että kertomukset ovat ikään kuin eläviä olioita, jotka kulkevat ihmis-sukupolvien läpi ja muuttuvat tai kasvavat.

      Tähän liittyen: Thomas Hobbes tulkitsi, että hypoteettisessa alussa vallitsi sota kaikkien välillä ja kaikkia vastaan. Tämä tarkoittaa voimakkaimmpan oikeutta. Mikään laki tai moraali ei sido ihmisiä ennen kuin he solmivat yhteiskuntasopimuksen ja luovuttavat osan oikeuksistaan, kuten lain laatimisen ja toteuttamisen suvereenille.

      Moraali edeltää uskontoja, koska se on välttämätön edellytys yhteisöjen pysyvyydelle ja ihminen on laumaeläin. Jokainen heimo tai yhteisö kehittää oman mytologisen perusrakenteensa, joka arkkityyppeineen toteuttaa kollektiivisen tiedostamattoman perus-sapluunaa. Myyteistä kasvaa uskontoja ja historiallisia narratiiveja, jotka puolestaan kasvavat osaksi kulttuurista identiteettiä. Uskonto on yksi - ei ainoa - hallitsija, jolle yhteisö luovuttaa osan vallastaan. Uskonto on erityisesti alkeellisemmissa ja kehittymättömämmissä yhteisöissä lain ja moraalin valvoja ja toteuttaja. Kehittyneemmissä järjestelmissä uskonnon roolin lain valvojana siirtyy valtiolle.

      Abrahamilaiset uskonnot ovat ottaneet vaikutteita mm. sumerien Enuma Elish- ja Atra Hasis -tarinoista, helleenien ja egyptiläisten myyteistä, zarahustralaisuudesta, mitralaisuudesta jne. Mutta siltikään kyse ei ole samasta narratiivista: tarina on vuosituhansien aikana kehittynyt ja saanut uusia nyansseja.

    • Anonyymi

      Paratiisi, syntiinlankeemus, vedenpaisumus jne. jne. jne. ovat kaikki sumerilaisia myyttejä, jotka on vain kopioitu Vanhaan testamenttiin.

      Uskovaisten kannattaisi lukea myös Gilgames-myytti, joka on babylonialais-assyrialainen versio sumerilaisilta saadusta kertomuksesta. On suomennettu.

      Ei ne juutalaiset ole itse keksineet paljon mitään... :)

      • Anonyymi

        Maailmanluokan kristinuskonnon kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmanluokan kristinuskonnon kyllä.

        Jep kyllähän se vaan on niin, että juutalaiset ovat aina olleet fiksuja liikemiehiä. He näkivät, että vanhat tarinat voivat olla kultakaivos, kunhan niitä vähän muokkaa ja pakkaa uudelleen. Ei ihme, että Hollywoodkin on täynnä juutalaisia, he tietävät miten tehdä rahaa vanhoilla tarinoilla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmanluokan kristinuskonnon kyllä.

        Paitsi että se on lainattu persialaisten mithralaisuudesta. No, hekinhän olivat indoeurooppalaisia, jotka ilmeisesti olivat saaneet sen (indoeurooppalaisilta) intialaisilta.

        Ja sitten Uusi testamentti kirjoitettiin kreikaksi, ja kreikkalaisethan olivat tunnettuja tarinankertojia (ja indoeurooppalaisia).


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe