Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tapahtuuko pyhittyminen kokonaan Jumalan toimesta?

Anonyymi-ap

Raamatussa lukee 1. Tessalonikalaiskirjeessä sen jossakinsessalaisessa jakeessa, jota en muista numerollisuuveltaans, kas hos kuitenkin lölleröitsen ulkomuistista näin:

"Antakaa Jumalan kokonansa pyhittää teijät."

Pyhittyminen on ihmiselje tärkeää:

" Ilman pyhittymistä ei kukaan ole näkevällinen Jumalaa."

Tarkoittaa pelastumista selkeesti ettei pelastu semmoinen , jokoa ei ole pyhittynyt.

Pyhittääkä Jumala ihmisen ja riittääkö se, miten Jumala sen tekee käytäntössä?

Pyhittääkä ihminen itse itsensä ja vaajitaanko sekin, miten itsensä pyhitys käätänjössä tapahtuu?

Vajitanko sekä Jumalan pyhitys ihmiselle ja ihmisen itsensä pyhitys itselle.

Mitä pyhittyminen tarkoittaa konkreettisellisuuveksellisesti?

Tästä sen voit tsekkoo:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhitys

Kysyn tänmöistä kun olen kuullut usejanlaista opetusta kuinka pyhityshomma skulaa, joten mitä Raamattu sanoo asijaan?

On ihana kun kevät tekee tuljojaan ja ihmisillä on rauha ja niin ihmeteltävä lähinmäisen rakkaus toisiinsa maajilmassa ? Ainakin joiljain?

Juuh, siunausta ja semppijä sankarillisessa ujosteltavuujessa sulle oi autuvaalle,

Selef Urge

15

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pyhittymistä ei tapahdu ilman ihmisen osuutta. "Saattakaa pyhityksenne täydelliseksi" kirjoittaa Paavali. Ihmisen osuudesta.

      • Anonyymi

        Ja tähän sitten käätännöön ohjeet olisi paikallaans että kuinka tenppu tehjään. Parannuksentejollisuutta joka päivä vai riittääkö kerran viikossa, kuukauvessa ym. esim. päiväohjelma kuinka ihminen pyhittyy yhjen päivän aikana, vaikkapa lauvantaisapattinans, jonka mukaan alkaa elämään konkreettisesti esimerkkijä seuraten pyhityselemee.

        Selef Urge


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        ❤️ ­N­­y­m­­f­­o­­­m­­­a­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        😋 ­­N­­­y­­­m­­f­­­o­­m­­a­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Hebrealaiskirje:
      12:14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

      Ei-helluntailainen kommentti:

      Tuon Raamatun kohdan kunnollinen ymmärtäminen edellyttää jonkin verran kristinuskon pelastusopin ymmärtämistä, ja ajattelua, mistä tuossa jakeessa 14 oikeastaan on kysymys. Kun Raamatun oppia on, että pyhyydestä osallisia voidaan olla uskon kautta, joka tulee evankeliumista, niin tämä jae 14 puhuu oloista, joissa evankeliumi voi levitä. Ei leviä, jos kaikki vain riitelevät, juovat, huoraavat, murhaavat, ja käyvät sotaa. Evankeliumin eteneminen edellyttää rauhallisia oloja, eikä sitä että kaikki mellastavat. Jakeen merkitystä voidaan ymmärtää, tulkiten näin alkutekstiä: pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa, ja pyhitykseen kaikkien kanssa. Sanotaanhan toisessa paikassa, opetamme kaikkia ihmisiä. Pyhyyttä voi heille tulla vain uskon kautta, ja sitä evankeliumin kautta.

      Toinen tapa ymmärtää tätä jaetta on pyhitys-sanan merkityksestä. Raamatussa pyhitys on usein termi, joka viittaa erottautumiseen syntielämästä, niin että käytännössä se saattaa edellyttää joidenkin ihmisryhmien karttamista. Kun tuo jae 14 kuitenkin sanoo, että pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa, niin on huomattu juuri tästä syystä lisätä heti perään, että pyrkikää myös pyhitykseen. Kuin olisi maailman ihmisten kanssa tekemissä oleminen sitä, että tasapainoillaan näiden kahden asian välillä. Ettei oltaisi liikaa rauhaa tekemässä kuin Salomo, joka otti runsaasti muukalaisia vaimoja, ehkä poliittisista syistä, ja näin lankesi epäjumalanpalvelukseen jne.

      Toinen väärin ymmärretty, ja väärin käännettykin kohta on Fil 2:12. Alkuteksti ei sano, että tehkää työtä pelastuaksenne. Pelastusta ei saada teoilla. Alkutekstissä on verbi kat-ergazomai, joka kyllä muistuttaa työntekoa niin kuin monet -erg-sisältöiset sanat. Esim. energia-sana tulee siitä, että jokin työskentelee toisessa. Mutta tämä kat-ergazomai tarkoittaa, että on olemassa jokin ylevä asia tai periaate, josta käsin toimitaan käytännössä, eli jota toteutetaan, toimeenpannaan. Jaakobin kirjeen puolella tämä verbi on käännetty, että miehen kiukku ei toteuta Jumalan vanhurskautta.

      https://biblehub.com/greek/2716.htm

      Fil 2:12 tarkoittaa siis, että toteuttakaa sitä pelastuselämää, jonka olette jo saaneet.

      Väitän että metafysiikasta ja noituudesta saattaa löytyä yllättäviä ajattelemisen aiheita, jotka avaavat Raamatun asioita. Itselleni on vierasta ajattelua, että "mennään" johonkin oppiin tai lahkoon, ja kokeillaan heidän rituaalejaan. En siis suosittele mitään uskontoa, lahkoa, oppia. Ei mitään noitaseremonioita sen enempää kuin sakramentalismia.

      Mutta noituudessa ja metafysiikassa on yllättäen samaa ajattelua, kuin menestysteologiassa varsinkin on korostettu: on jokin hengellinen ulottuvuus, josta tuodaan fyysiseen ulottuvuuteen, ihmisen toimesta tai Jumalan toimesta. Isä meidän rukouksessa puhutaan Jumalan tahdon toteutumisesta niin maan päällä kuin taivaassa.

      Pyhitys on siis olemassaoleva asia (Room 6, Heb 10), mutta miten kätilöit sitä fyysiseen ulottuvuuteen? Väitän että tässä saattaa toimia mentalismi, tai mikä hyvänsä oppi, jota käytetään totuuden mukaisesti, ei laittomasti, vaan hyvään tarkoitukseen.

      Itse en rukoile Isä meidän -rukoukseen sanoin, että tapahtuisi Jumalan tahto, vaan mieluummin hyviä asioita vain.

    • Anonyymi

      Pyhittyminen tarkoittaa erottautumista. Sana kehottaa pyhitäytymään: pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,
      Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko;
      Jumla pyhittää, mutta ei ilman ja noin vain, vaan itse pitää käydä kohti pyhyyttä.

    • Anonyymi

      Mentalismin väitteitä: sinä itse luot näkyvän todellisuutesi sillä, mitä itse tykönäsi sisälläsi ajattelet. Ulkoinen on seurausta sisäisestä. Sinulle ei tapahdu mitä haluat, vaan se mitä uskot.

      Mentalisti saattaa opettaa esim. tee taulukko, johon yhteen sarakkeeseen laitat omat uskomukset, toiseen sarakkeeseen se mitä uskontosi sanoo näistä asioista, mitä vanhemmat, ja mitä muut ihmiset, yhteiskunta yleensä.

      Aika rankka pyhitysoppi, jos sanotaan, että sinä ajattelullasi olet vastuussa kaikesta ympärilläsi. Miten Raamatulla todistat tämän ajattelun oikeaksi tai vääräksi?

    • Anonyymi

      Jumala pyhittää sisältä ja sen seurauksena ihminen antaa pyhittymisen levitä itsensä toimintoihin ja ulospäin.

      eipä ollut rakettitiedettä tämäkään uskonkohta.

    • Anonyymi

      Jeesus on meidän pyhityksemmekin. Jokapäiväinen synnintunnustus ja usko armoon on sitä pyhitystä.
      Joissakin 'lahkoissa' puutteellinen ymmärrys ihmisen perinpohjaisesta syntisyydestä johtaa liian optimistiseen käsitykseen kristityn mahdollisuuksista pyhittyä. Väitetään jopa vastoin Raamatun opetusta, että uskova voisi kokonaan vapautua synnistä.
      Lutherin oikea opetus: ”Ole varuillasi etsimästä sellaista pyhyyttä, ettet enää pidä itseäsi syntisenä. Sillä Kristus ei asu muissa kuin syntisissä”.

      • Anonyymi

        Joo, joo, okei.

        Selef Urge


      • Anonyymi

        Lutteri oli paavin munkki opinkiivailija uudeztisyntymätön omien päähänpällähtämiensä paukuttaja jonka todistus kuolinvuoteellaan kertoo tarpeeksi !

        ..olen kastettu olen siis pelastuva @


    • Anonyymi

      Ei-helluntailainen kommentti:

      Pyhitykseen liittyviä kohtia esim.

      1 Joh 1-2
      Paavalin kirjeet
      Jaakobin kirje
      Sananlaskut

      Noituuden alalla esitetty karman laki muistuttaa Raamatussa mainittua kylvämisen ja niittämisen periaatetta (Gal 6). Hindulaisuudessa siitä on tehty pelastukseen pääsemisen keino. Jota se ei ole Raamatun mukaan. Danielin kirjassa neuvotaan väärin tehnyttä yrittämään hyvittää tekonsa (Jumalalle).

      Daniel:
      4:24 Sentähden, kuningas, kelvatkoon sinulle minun neuvoni: kirvoita synnit itsestäsi almuilla ja pahat tekosi vaivaisia armahtamalla; ehkäpä silloin onnesi kestäisi."

      Viidessä Mooseksen kirjassa ja Jeesuksen puheissa on lain kohtia, esim. 4. Moos 30, laki lupauksista.

      Menestysteologiassa on neuvottu rukoilemaan niin, ettei pyydettäisi sitä, mikä on Raamatussa luvattu jo, tai saatu omilla aiemmilla rukouksilla. Joten jos uskot saaneesi pyhityksen, mikset sitten vain kiittäisi siitä.

      Toisaalta mielen uudistuksesta puhutaan Roomalaiskirjeen 12 luvussa. Tämä olisi jo sinällään mahdollinen uuden keskustelun aihe. Jotkut ajattelevat, että alitajuntaa pitää uudelleenohjelmoida, kuin hypnotisoitaisiin itseänsä. Ns. affirmaatioilla.

      Psykologiassa on löydetty periaate: teot vaikuttavat tunnetta. Tätä on käytetty esim. amerikkalaissotilaiden aivopesemisessä: maalitauluiksi pantu kuvia vietnamilaisista. Lieneekö nykyajan tietokonepeleillä saman tyyppisiä vaikutuksia.

      • Anonyymi

        >> karman laki muistuttaa Raamatussa mainittua kylvämisen ja niittämisen periaatetta <<

        Teoilla on Raamatunkin mukaan seurauksensa. Vanhassa liitossa tuli kovat rangaistukset ja usein ne tulivat nopeasti. Uudessa liitossa olemmem armon alla ja saamme kompuroida ja mahdollisuuksia korjata väärää suuntaamme yhä uudelleen, jos kadumme ja teemmme parannusta.

        Muissa uskonnoissa esiintyvä karman laki poikkeaa Raamatun syyn ja seurauksen, ja kylvämisen ja niittämisen opista mm. siinä, että karman lakiin liittyy aina myös uskomus jälleensyntymisestä. Raamatun mukaan taas elämme vain kerran ja sen jälkeen tulee tuomio.


    • Anonyymi

      PYHITYS = EN POLTA, en JUO, EN KUUNTELE ENÄÄ ROKKIA, en ujuta SIITINTÄNI emättimeen ENNEN AVIOLIITTOA, lisäksi PAHEKSUN HOMOJA ja OTAN KANTAA eutanasia,gay,trans ja sulkupuolineitraliin avioliittolakeihin ja OLEN EDUSKUNNAN EDESSÄ mankumassa kristillisiä LAKEJA että NE ON SÄÄDETTÄVÄ!! LISÄKSI muistelen aikoja KUN SUOMI OLI KRISTIKANSA ja VAADIN 50-lukua TAKAISIN!!

      TÄTÄ ON PYHITYS!!!!!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Olemme pyhiä Jumalan edessä yksin Jeesuksen ansiosta.

      Pyhittyminen taas on sitä, että suostumme Jumalan muutostyöhön ja alamme muuttua Kristuksen kaltaisuuteen. Tästä prosessista voi kieltäytyäkin. Jumala ei siis yksin tee mitään, jos itse haraamme jatkuvasti hänen muutostyötään vastaan. Raamattu luettelee Hengen hedelmiä. Me muutumme sen hedelmän kaltaiseksi Pyhän Hengen avustuksella, mutta vain, jos suostumme muutoksiin eli kasvamaan.

      Tälläkin palstalla käy uskovia, jotka käyttävät aikansa muiden herjaamiseen. He ovat esimerkkejä uskovista, jotka ovat kieltäytyneet Jumalan muutostyöstä. Siksi heissä ei tule esiin Hengen hedelmä, vaan huono hedelmä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe