Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten Higgsin bosoni eroaa jumalista?

Higgsin kenttää ja Higgsin bosonia tarvittiin selittämään se, miksi tietyillä alkeishiukkasilla on massa. Jumalaa ei tarvita minkään asian selittämiseen.

Higgsin kentästä ja Higgsin bosonista ei tehty mitään todellisuuden vastaisia väitteitä. Ei väitetty esimerkiksi Higgsin kentän ulottuvan kaikkiin universumin neljään kulmaan kuin telttakangas. Jumalista on tehty tuhansia väitteitä, jotka ovat ristiriidassa todellisuuden kanssa.

Higgsin bosonin ennusti toisistaan riippumattomasti ja samalla tavalla François Englert ja Robert Brout artikkelissaan "Broken Symmetry and the Mass of Gauge Vector Mesons", Peter Higgs artikkelissaan "Broken Symmetries and the Masses of Gauge Bosons" ja Gerald Guralnik, Carl Rirchard Hagen ja Tom Kibble artikkelissaan "Global Conservation Laws and Massless Particles". Hei eivät alkaneet riidellä keskenään ja tappamaan tosiaan siitä, kenellä olisi oikea näkemys bosonista. Jumalien väittäjät ovat keskenään ristiriitaisia lahkolaisia.

Higgsin bosoni löydettiin suhteellisen pian sen ennustamisen jälkeen. Jumalista ei ole vieläkään yhtään havaintoa, vaikka niistä on puhuttu tuhansia vuosia. Jeesuskin katosi kuin pieru Saharaan kun etsintä- ja seurantamenetelmät kehittyivät.

Mitä mieltä muuta? Jumala on Higgsin bosoniin verrattava kun kumpaakaan ei voi nähdä?

12

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumala ja Jeesus on nähty. Tästä on vedenpitävät todisteet. Miljoonat ihmiset eivät ole väärässä. Ja Jumalalla ei ole massaa. Se on pötypuhetta.

      • Anonyymi

        Kyllähän Jeesuksia ja jumalia voi todella tavata - suljetuilla osastoilla heitä löytyy lukematon määrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän Jeesuksia ja jumalia voi todella tavata - suljetuilla osastoilla heitä löytyy lukematon määrä.

        Tämä on totta jo Raamatunkin mukaan!!!


      • Anonyymi

        Niuvaniemellä netti rulettia!


      • Anonyymi

        Jeesus sanoi: Jumalaa ei kukaan ole nähnyt.
        Kumpi valehtelee, Jeesus vai sinä?


      • Anonyymi

        Jumalalla nimenomaan ON massa!
        Meille kuolevaisille se ilmenee vajavaisissa silmissämme PIMEÄnä ENERGIAna ja PIMEÄnä MASSAna!Vain 5% maailmankaikkeuden energiasta ilmenee meille aisteillamme havainnoitavassa muodossa!
        Siten oleemme,kuin kultakaloja petrimaljassa,umpyrää uiden,ja Jumala meitä vilkaisee,ohimennen,ja hymähtää!!


      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        ❤️ ­­N­­y­­m­­f­­o­­­m­­­a­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Attehörhö täyttää päänsä turhuudella, joku aivolohko on pienentynyt täysin!

    • Anonyymi

      Totta. Bosonien olemassaoloa ennustettiin pitkään ennen niiden suoraa havaitsemista, ja kun ne viimein havaittiin, se oli vahva vahvistus fysiikan teorioille. Toisin kuin niin sanotut henkivoimat tai jopa henkihiukkaset, joita jotkut intoilijat kannattavat, bosonit ovat todellisia hiukkasia, joiden olemassaolo on perusteltu ja vahvistettu lukuisissa kokeissa ja havainnoissa. Fysiikan teoriat itse asiassa tekevät minkäänlaisten henkivoimien tai henkihiukkasten olemassaolon mahdottomaksi monella tavalla.

      Fysiikan perusperiaatteet kuten energia-, liikemäärä- ja säilymislait sekä kvanttimekaniikan mallit eivät tue minkäänlaisten henkivoimien olemassaoloa. Kaikki fysiikan tunnetut voimat, kuten sähkömagneettinen vuorovaikutus, heikko ja vahva ydinvoima, on kuvattu tarkasti bosonien avulla. Esimerkiksi sähkömagneettinen vuorovaikutus välittyy fotonin, heikon ydinvoiman välittäjänä toimivat W- ja Z-bosonit, ja vahvan ydinvoiman osalta välittäjinä ovat gluonit. Nämä bosonit on havaittu ja niiden ominaisuudet on tarkasti mitattu.

      Toiseksi, jos oletettaisiin, että henkivoimat tai henkihiukkaset ovat osa maailmankaikkeutta, niiden vaikutukset olisivat näkyvissä ja mitattavissa. Kuitenkin, minkäänlaista konkreettista todistetta tällaisten voimien olemassaolosta ei ole löydetty. Fysiikan kokeelliset tutkimukset ja havainnot eivät tue henkivoimien vaikutuksia eivätkä ole paljastaneet mitään viitteitä niiden olemassaolosta.

      Fysiikan teoriat ovat osoittautuneet poikkeuksellisen ennustaviksi ja kykeneviksi selittämään monimutkaisia ilmiöitä havaintojen perusteella. Esimerkiksi Higgsin bosonin ennustettiin olevan osa standardimallia ennen sen havaitsemista CERN:n LHC-kiihdyttimessä vuonna 2012. Higgsin bosonin havaitseminen vahvisti standardimallin ennusteet ja tarjosi ratkaisevan todisteen massan syntymekanismista.

      Kaiken kaikkiaan, bosonien havaitseminen vahvistaa fysiikan teorioita ja samalla kumoaa spekulatiivisten henkivoimien olemassaolon. Tämä osoittaa, että tieteellinen menetelmä ja fysiikan teoriat tarjoavat luotettavan kehyksen maailman ymmärtämiseen ja selittämiseen, kun taas spekulatiiviset uskomukset jäävät vaille tukea ja perustelua.

      • Anonyymi

        Turhuutta!¡!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turhuutta!¡!!!!!!

        Usko on kuin kala, se alkaa haista kolmessa päivässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko on kuin kala, se alkaa haista kolmessa päivässä.

        Kala on oivaa ravintoa.
        Uskonto on luulontoa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe