Usko meni 1975 fiaskon jälkeen

Anonyymi-ap

Vuoden 1975 Harmagedon on vanha asia, mutta se kertoo sen, kuinka hataralla pohjalla JT uskonto on. JT ovat loppua ennustaneet ennen sitäkin, mutta loppu ei ole tullut. Kun oli nuori, asioita ei osannut katsoa siltä pohjalta, että eihän JT muutkaan ennustukset ole pitäneet paikkaansa. Nyt on taas uusi näkemys Jeesuksen mainitsemasta sukupolvesta. Mutta tuleeko loppu nyt vihdoinkin? Tuskin. Kokemus on osoittanut, että lopunennustelijoita riittää. JT uskonnolla on menestystä pääasiassa kristikunnnan maissa.

13

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuomionpäivänkultit ovat mielenkiintoisia. Useampi esimerkkitapaus osoittaa, että vaikka ennustukset menisivät kuinka reisille tahansa, osa jäsenistä kykenee sulkemaan mielestään epäkohdat ja yhä uskomaan asiaan. The Seekers -ryhmä odotti maailmanloppua tulevaksi 21. joulukuuta 1954. Ryhmän johtaja Dorothy Martin ilmoitti ajan ja paikan, jonne UFO laskeutuisi pelastamaan ryhmän jäsenet. Ei tullut UFOa eikä maailmanloppua. Ryhmä oli vakuuttunut, että alus saapuisi sitten jouluaattona. Ei tullut vieläkään. Osa porukasta jätti ryhmän, mutta ne jotka jäivät, selittelivät pieleen menneet ennustukset siten, että ryhmän vahva usko pelasti maailman tuholta. Eli teknisesti Dorothy Martin ei ollut ryhmän silmissä suinkaan väärässä.
      Toinen tunnettu esimerkki on Heaven's Gate, joka myös odotti maailmanloppua ja pelastavaa avaruusalusta. Ryhmä kyllästyi odottamaan, joten johtaja Marshall Applewhite keksi, että nopeampi tapa pelastua ja nousta seuraavalle tasolle on riistää oma henki. Noin 40 ryhmän jäsentä uskoi jutun ja totteli. Ei tullut loppua eikä avaruusalusta, mutta ainakin osa esimerkiksi kuolleiden jäsenten läheisistä uskoi tämänkin jälkeen ryhmän jäsenten todella pelastuneen ja nousseen seuraavalle tasolle.
      Vartiotorni on aivan samanlailla ennustellut ja lupaillut harmageddonin suhteen yhtä sun toista ja pyrkii parhaansa mukaan piilottelemaan ja kiistämään asian. Lopun piti tulla mm. 1878, 1914, 1925 ja 1975. Eikä tämän systeemin pitänyt jatkua vuosituhanteen vaihteen yli. 60-luvulla seura kirjoitti, ettei nuoren kannata lähteä opiskelemaan, koska ei kuitenkaan ehtisi valmistua.

      Ihmismielellä on uskomaton voima selitellä hevonkukku parhain päin.

      • Anonyymi

        Sokeat sokeita taluttelemassa.

        Näissä väärien ennusteluiden tuomioissa ja mielenhallintojen, sinänsä aiheellisissa esille nostamisissa tupaa systemaattisesti "uhnohtumaan" se, miten koko jeesuskultti seisoo pelkillä savijaloilla.

        Usein juurkin eri lippujen alla matkustavat toiset jeesuskulttilaiset ovat ahkerasti kilpailevien jeesuskerhojen fiaskoja ilmaisemassa, mutta omaansa näkemättä.

        Ensimmäinen väärän ennustuksen julistaja tässä lajissa oli tuon kultin perustaja jeesus itse, paimentolaiskirjan päähahmo. Hän julisti kuulijoidensa sukpolven aikana tapahtuvaksi ennustamansa "pikaisen paluunsa" pieleeen, se oli totaalinen fiasko ja ohari .... noin 2000 vuotta sitten.

        Ilman jeesuskultin perustajan ja johtajan fiaskoa ei myöskään olisi seuraajiensa tehtailemia fiaskoja, eikä totaalisesti tyhjän päällä olevia heti pian kohta paluujulistuksia, taivaanmerkkien jatkuvia tähyilyjä ja valppaina odottelua.

        Samainen mestari, kertomuksen mukaan kertoi uskovansa vednepaisumustarinaankin, joka on sekin vastoin tieteellistä todellisuutta.

        2000-vuotinen vedätys. Arkikielellä ilmaistuna massiivinen ja kollektiivisen historiallinen kusetus.

        Kuitenki aina vain edelleen niitä lapsen uskoon ohjeitettuja vedätettäviä ja vedätyksen kauppiaita piisaa.

        Yllä olevan valossa ne Vartiotorniseuran noin 100-vuotiset random-fiaskot ovat melkoisen kevyttä kauraa, eikä niitäkään olisi itse jeesuskultin perustajan alkuperäistä fiaskoa.


    • Peräilmaan voi luottaa, se ei valehtele. Ainaskaan paljoa.

    • Anonyymi

      Aivopestyjä zombeja taitaa olla useita?🧑‍🎄🧛🦸🦹

      • Anonyymi

        Suurin osa ovat aivopestyjä.


    • Anonyymi

      Anonyymi-ap 2024-03-30 11:00:36

      "Vuoden 1975 Harmagedon on vanha asia, mutta se kertoo sen, kuinka hataralla pohjalla JT uskonto on"

      -JT:t on opetettu kiistämään.
      Mutta esim. Herätkää nro 23 v. 1968 kirjoitti esittelevänsä vartiotorniseuran ylitsepursuavat todisteet maailmanlopusta vuodelle 1975.
      (lehdessä oli "maailmanloppu" mutta myös "järjestelmäasioiten päätös", josta oli tuleva uutta lahkoslangia, kunnes sekin poistui käytöstä)

      -Kirjassa "Kansat tulevat tietämään, että minä olen Jehova - miten" jehovantodistajat selitettiin profeetaksi.
      (antamaan pontta maailmanlopun julistukselle tietysti)

      Lehdessään Valtakuntamme palvelus, kesäkuu 1974, JT:t neuvottiin myymään asuntonsa, tai edes vähäisempää omaisuutta ja antamaan rahat vartiotorniuskonnolle. Lehti vielä kirjoitti tietävänsä että niin oli jo tehtykin. Ja perusteluna, että koska se loppu on niin pian.

      Nyt onkin vartiotorniseuran varallisuus miljardiluokassa.

      Ennustelu oli sellaista povaamista, minkä 5 Moos. 18:20-22 kieltää. Povaus paljastaa vääräksi profeetaksi.

      Ilm. 20:10 - Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät

      -Jae ilmoittaa vartiotorniseuran kohtalon. Osoittaa että iäisyysrangaistus on.

      • Anonyymi

        JW.org ovat hyviä kauppamiehiä. Hevosaavat myydä. Lahjoittajista ei myöskään ole puutetta. Kukaan ei uskalla olla lahjoittamatta..


      • Anonyymi

        "Ennustelu oli sellaista povaamista, minkä 5 Moos. 18:20-22 kieltää. Povaus paljastaa vääräksi profeetaksi."

        No, sanos muuta.

        Se suurin ja ensimmäinen ko. kaltainen povari on jeesuskultin perustaja itse, joka ennusteli "pikaisen paluunsa" hieman pieleen ... tähän mennessä noin 2000-vuotinen kusetus.

        Mutta lapsenuskoon ohjeistetuille kusetetuille on helpompaa osoitella sormella toisia kusetettuja, kuin nähdä oma kusetetun tilansa.


    • Anonyymi

      Niinpä, tuo 1975 Harmagedonkin on vain yksi muiden vipuun menneiden joukossa, joskaan todistajat eivät edes ole asianmukaisesti perillä tuon järjestön fiaskohistoriikistä, jota hallintoelin koettaa piilotella ja sen todellisuuta verbaaliakrobatialla sumutella, muokata ja / tai kieltää.

      Joskin nyttemmin netin aikaan se on mhdollista vain demonisoimalla kaikki kriittinen aineisto "luopio-sivuineen" enntistäkin voimakkaammin. Lähinnä vain ne joilla jo on vahvoaja epäilyjä menevät ko. aineistoon perhetymään.

      "changed teachings"

      "Key to jwfacts.com is the concept that God does not direct Watchtower doctrinal interpretation, as proven by the ongoing changes to Watchtower doctrine."

      - https://jwfacts.com/watchtower/changed-watchtower-teachings.php

    • Anonyymi

      Tervetuloa JT joukkoon pelastumaan!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tervetuloa JT kanssa pelastumaan!

    • Anonyymi

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

      🔞 K­u­u­­­m­­a­­t­­ ­­t­y­t­­ö­­­t­ ­­­o­­d­­o­­­t­t­a­v­­a­­t­­ ­s­­i­n­­­u­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18339455

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe