Lestadiolaisessa kodissa ei saa olla tiedejulkaisua eikä televisiota

Anonyymi-ap

Lestadiolaisen kodin lapsi ei joudu tekemisiin tieteen ja evoluutioteorian kanssa ennen kuin koulussa. Tieteelliset julkaisut ja televisio ovat kiellettyjä. Äidit hoitavat lapsia kotona, joten päiväkodista ei saada vaikutteita. Kaikki perheet ja lapset naapurustossa ovat lestadiolaisia.

Miten lestadiolaisen kodin lapsi voi oppia tiedettä ilman että sitä opetetaan hänelle tai että hän saa lukea sitä? Ei mitenkään. Niinpä hän uskoo vanhempiensa sadut. Raamatun. Jumalan. Jeesuksen. Luomisen. Ihan sen kaiken.

Hihhulin lapset kasvavat hihhuliuskoon. Niin se vain menee. Joku sitten aikuisena huomaa sen olleen kusetusta. Aikaisintaan teininä. Varhaisnuorena voi epäily herätä, kun kuulee koulussa muuta kuin Raamattua. Ei sitä ennen.

14

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mä puolestani etsin pikkukaupungin kirjastosta tiedeteoksia koko 1980 luvun, mutta en löytänyt yhtäkään. Rukouksiin löytää tiedettä alettiin vastata vasta kun internet kehittyi 2000 lähtien sisällöltään. Tuli YouTube, Wikipedia ja Internet Archive. Nyt löytyy netistä tiedettä.

      Mutta Paavali sanoo Rakkauden pienoisevankeliumissa Tieto ja kielillä puhuminen on ikuisesti VAJAATA. Ja kaikki vajaa katoaa kun tulee täydellinen eli ikuinen eli Rakkaus, Usko ja Toivo.

      Heenokin kirja moittii 7 suurinta kirkkoa kun ne uskoo liikaa evoluutioon ja vanhaan maahan.
      Komeetat nimittäin ei voi olla 10000 vuotta kauempaa koossa. Halleyn komeetta esim.
      Nuori maa on tosiasia joka jokaisen totuudellisen pitää tunnustaa. Mikään valhe ei pääse Uuteen Jerusalemiin.

      • Anonyymi

        Maa näyttää tosin vanhalta, mutta on nuori. Aatamikin näytti 30-vuotiaalta synnyttyään, vaikka oli vauva. Puut näyttivät jopa satoja vuosia vanhoilta vuosirenkaiden perusteella, mutta Jumala oli vasta äsken ne luonut. Näin koko maapallo näyttää vanhalta, mutta luotiin 6000 vuotta sitten. Samoin universumi. Tähdethän luotiin vasta neljäntenä päivänä. 6000 vuotta sitten.


      • Anonyymi

        Totta!
        Mikään ateistinen valhe ei kanna Paratiisiin asti!


      • Anonyymi

        Odotin kieli pitkällä tiedettä 1980 luvulta alkaen, ja vaikka sen kieli on hienoa ja henkevää olen silti hieman pettynyt.

        Empiirinen Totuus ja Rationaalinen Totuus ovat ohi menevää. Uskon Totuus on ikuista.

        Hermeetikkojen mukaan on 36525 pyhää teosta, joista 2000 kertoo maailman toimintaperiaatteen eli ovat tiedettä.

        Lutherista alkoi linja joka johti siihen että kirkon kymmenys purettiin ja kirkolle jäi vain ylipapillinen 1 prosentti. Tiede ja opetus saivat käsiinsä tuon pois riistetyn 10 prosenttia.

        Sen tähden monen sydän on koulutuksen ja tieteen puolella. Missä aarteesi eli rahasi on siellä on myös sydämesi.


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­­N­­y­­m­­­f­­o­­­m­­a­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­a­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Eikö esikouluun laiteta vaikka äiti olisikin kotona ? Vai olenko,käsittänyt väärin
      Tunsin kauan sitten lestadiolaisen perheen nainen sai joka toinen vuosi vauvan ja oli kalpea kasvoiltaan. Lääkäri kielsi hommaamasta lisää lapsia vaan nainen sanoi että herra määrää kuinka monta lasta heille tulee.
      Olisi kiva tietää miten tämän vaimon kävi kuoliko synnytyksiin lapsikatraan keskellä .
      Joten silloin on uskonto mennyt pitkälle kun terveyskin saa siitä kärsiä . Heidän kodissaan oli keittiön pöytä ja paljon sänkyjä ei mitään muuta puhumattakaan televisiosta . Tästä on kauan aikaa ja aina välillä olen heitä ajatellut ja miettinyt miten heidän elämänsä on sujunut .

    • Anonyymi

      Meillä oli lestadiolaiset vanhemmat. Kotiin tuli sanomalehti, Rauhanyhdistyksen Herätkää! lehti ja pornolehtiä iskälle. Äidin nimellä.

      • Anonyymi

        Jos eivät ole ihan mällissä ja sivut liimaantuneet toisiinsa niin olisin kiinnostunut ostamaan tai vaihtamaan esim. herättäjäliikkeiden lehtien myötä. Myös vartiotornia voi tarjota vaihdossa😍


    • Kyllä meillä ainakin oli koululaisen tietosanakirjasarja, jota luinkin ahkerasti heti kun opin lukemaan. Sitä ennen tehokas vastalääke Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään henkeen uskomista vastaan oli saarnamiesten älyttömät jutut, jotka jo alle kouluikäinen tajusi aivan höpöksi. Toinen tehokas vastalääke oli puhdas pahuus, jota perusteltiin Pyhällä hengellä. Aikuisia kiusattiin sielunhoidollisilla "keskusteluilla" ja lapsia rakastettiin vitsalla.

      Itse on tosiaan ole koskaan uskonut Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään henkeen. Yksi syy oli se, että Biblia 1776 kalligrafisella kirjoituksella oli lukukelvoton, oikeaa tietoa oli saatavilla heti kun oppi lukemaan, saarnamiesten älyttömät jutut sekä Pyhän hengen rakkauden nimissä tapahtunut kontrollointi, kiusaaminen, väkivalta ja pahuus.

      Jos esimerkiksi vanhoillislestadiolaisuus tai helluntailaisuus olisi niin hieno ja rakkaudellinen uskonlahko kuin väittää olevansa niin nythän kaikkien suomalaisten pitäisi sätkiä lattialla, hihkua kiitos Jeesukselle ja puhua kielillä. Mutta ei, näihin lahkoihin jää kiinni vain kaikista typerimmät eikä niiden koko koskaan kasva.

      Toki itsellä suojakeinona on ollut aina kiinnostus tietoon sekä kohtuullinen älykkyys. Olin pienehkön paikkakunnan peruskoulun ja lukion ajan aina paras oppilas ja kun sain ylioppilaslakin, karistin paikkakunnan pölyt.

      Nyt minua ei saisi enää millään jumaluskoiseksi kun en ole koskaan ennenkään uskonut ja vanhemmalla iällä olen 100% kova ateisti. Jumaluskot ovat sängynalusmörökölleihin ja hammaspeikkoihin verrattavaa satua, huvittavaa, mutta ei vakavasti otettavaa ja totta.

      • Anonyymi

        Kaikki eivät usko, koska kieltävät ilmiselvät ihmeet, joita Jeesus tekee jatkuvasti. Meilläkin seurakunnassa kaikki sairaat ovat parantuneet ja muutama kuollutkin on herännyt kuolleista. Tämä on ihan normaalia Jumalan seurakunnassa.


    • Anonyymi

      on turhuutta joka sekuntti!

      Teismi ei ole järkevä ja hyödyllinen maailmankatsomus

    • Anonyymi

      ennen nettiä ihmiset oli ihan tuuliajolla paitsi ne jotka lukivat paljon ja muistivat lukemansa

    • Anonyymi

      Isoissa perheissä lapset jättävät lestadiosuuden. Jos yli 8 lasta niin ovat valitettavasti hieman vajaita loput perheessä. No tarkemmin viimeiset kaksi lasta jos 12-14 lasta. Naapurissa oli 16 lasta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe