Ei mikään "Kyllä" tai "Ei" kysymys

Anonyymi-ap

Mistä sen tietää, uskooko Jumalaan vai ei? Monet ovat epävarmoja asian suhteen. He eivät osaa sanoa uskovatko vai eivät. Eikö siis pitäisi olla kolmas vaihtoehto ateistin ja teistin välissä?

9

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan aina se deisti. Ja sitten tietysti agnostikko, jos on epäileväisemmällä kannalla.

      • Anonyymi

        Ennen oli tämä agnostikko, mutta nykyään kaikki eivät hyväksy sitä.

        Ennen vanhaan melkein kaikki uskoivat Jumalaan ja ateisti oli poikkeustapaus. Siihen aikaan ateistit olivat positiivisia ateisteja.

        Nykyään suomalainen ja länsimainen yhteiskunta on niin maallistunut (paitsi USA:ssa), että uskonnosta on tullut monille sivuseikka eikä tarvitse uskoa, jos ei kiinnosta.


      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🍑 ­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Itse uskon korkeampaan voimaan mutta Raamattu ja Jumalan sana on sen verran poukkoileva etten oikein usko kaikkiin "tarinoihin". Ja kun ottaa huomioon sen että Vanha Testamentti on kerätty n. 1 000 vuoden ajalta lähinnä juutalaisten toimesta.
      Uuden testamentin neljäs evankeliumikirja on mielenkiintoinen, vaikka Jeesuksen maalisesta vaelluksesta ei löydy varmoja todisteita.

      • Anonyymi

        Mutta uskooko joku oikeasti Raamatun kertomuksiin?

        Kun minä nuorena uskoin Jumalaan, en tietenkään pitänyt Raamatun tarinoita oikeasti tosina. Ei sellainen tullut edes mieleen, vaikka olin vasta 10-vuotias.


    • Anonyymi

      Kysymykseen "uskotko, että on olemassa jonkinlainen yliluonnollinen jumala?" ei tietenkään ole kuin kaksi vastausta, uskon tai en usko.
      Kysymykseen "onko olemassa jonkinlainen yliluonnollinen jumala?" voi tietenkin vastata "en tiedä".

    • Anonyymi

      ihminen uskoo sellaiseen mitä ei tiedä , kuulostaa vajakilta ? se pitää jättää leijumaan eli ilmaan , joka sitten tiedon lisääntyessä kääntyy jompaan kumpaan suuntaan

    • Anonyymi

      Jokainen tietää itse mihin uskoo. Uskolla voi tietenkin olla eri vahvuuksia - voit olla jostain asiasta erittäin vakuuttunut ja toisesta taas vähän epävarma.

      Teisti - ateisti jaottelu on yksinkertainen kategoriointi. On ehdotettu kolmen, neljän tai jopa lukuisempien kategorioiden luomista osoittamaan sitä, kuinka vahva olet jumala-uskossa. Tämä on kuitenkin aika vaikeaa - eikä välttämättä tuo asiaan mitään uutta. Se on kuin loisi skaalaa kuinka sairas on ilman, että keskustelee itse diagnoosista.

      Jos joku sanoo, että jumalan olemassa olo on ihan 50-50, niin kyllä minä luettelisin kyseisen ihmisen epäileväksi teistiksi. Jos uskot hammaskeijun suhteenkin 50-50, niin kyllähän siinä ollaan aika hämmentyneitä ja taika-uskoisia.

      Toisaalta monet ihmiset eivät halua kutsua itseään ateistiksi sosiaalisista ja muista syistä - ja käyttävät mieluummin termiä ”agnostikko”. Jopa Richard Dawkings on sanonut olevansa agnostikko. Tosin hän lisäisi tähän termin ”hammaskeiju-agnostikko”, koska hän on yhtä lailla agnostinen jumalien kuin hammaskeijujenkin suhteen.

    • Anonyymi

      On näitä termejä yllin kyllin. On ateistia, agnostikkoa, kyynikkoa... soppakaupalla.

      Tuntuu, ettei enää edes tajuta mitä usko ja uskominen edes on. Vaikka uskoa on jatkuvasti yllin kyllin.

      Uskotaan kauppa mainoksiin, liikennesääntöihin, uskotaan että maksa, munuainen, virtsarakko .. on... vaikkei koskaan edes olla nähty niitä omia sisäelimiä. On uskoa, uskoa ja uskoa

      Minulla usko Raamattuun perustuu yksinomaan siihen uskoon joka syntyi kun luin sitä. Raamattu puhui ihan riittävästi ajan kanssa. Raamatussa on voima muuttaa ihminen

      Jos sanon yksinkertaisesti, mitä ja mikä Raamattu on niin se on JUMALAN RAKKAUS ja TOTUUS

      Nyt sinulla saattoi tulla ajatus: Ei varmasti ole!

      Kyllä on. Nimittäin Jeesuksen käsky: Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi. Ja tämän päälle vielä käsky: Rakasta Jumalaa kaikella sydämellä, sielulla, mielellä ja voimalla. Tässä riittävästi todistetta.

      Sinulle ei kukaan saa siis valehdella, ei varastaa, ei puhua sinusta väärin.... Etkä sinäkään kenestäkään. Enkä minäkään.

      Jumalan rakkauden ydin ja todellisuus tulee esiin tässä: Oman Poikansa laittoi ristille sovittamaan sinun kaikki syntisi.

      Raamattu on totta. Jeesus teki sen sinun tähtäsi rakkaudesta sinuun.

      Sinäkö arvoton, tyhmä, ei mitään, huonoin kaikista, et minkään arvoinen?

      Et varmasti ole. Olet arvokas, ennenkuulumaton ihme, sinulla on ikuisuusarvo, et ole muitten tallattavaksi tarkoitettu, et epätoivo tapaus, et...et...ja et.

      Jeesus on nyt sinun edessäsi ja kutsuu sinua: Tule minun rakas lapseni. Minä ota sinut syliini. Rakastan sinua. Minä kuolin ristillä juuri sinun tähtäsi. Minä annan sinulle tulevaisuuden ja toivon. Minä annan kaikki sinun syntisi anteeksi. Seuraa minua.

      Sinua siunata tahdon!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe