Takuueläkkeellä ei Suomessa elä.

Anonyymi-ap

Erittäin isot eläkkeet pitäisi kohtuullistaa eläkepalkkakaton tai eläkekaton mukaan. Ruotsin eläkekatto on n. 4100 euroa, mikä sopisi hyvin myös Suomeen. Erityisesti ihmetyttää yrityseliitin jättisuuret eläkkeet, joita perustellaan heidän lisäeläkkeillään. Eläkepalkkakatto olisi silloin sopiva ratkaisu. Yritykset voisivat sijoittaa uusiin innovaatioihin eikä osinkoihin ja johdon miljoonien eurojen palkkoihin, palkkioihin ja eläke-etuihin.

Naisten eläkkeet huomattavan pienet

Vuonna 2023 miesten keskieläke oli 2 216 euroa kuukaudessa. Naisten eläke oli 1 779 euroa. Sukupuolten välinen eläke-ero pysyi edellisvuoteen verrattuna liki ennallaan.

Naisten työssäoloaikaa vähentää pienempien palkkojen lisäksi esim. äitiyslomat ja lasten sairastaminen, joten eläkekertymä on pienempi. Pitäisikö naisten ja miesten eläke-eroja tasata siten, että naiset lopettavat lasten teon — johan näyttävät vähentäneenkin ainakin Suomessa.

Alimmat eläkkeet: kansaneläke ja takuueläke ovat niin pieniä, että eläkeläiset ovat joutuneet hakemaan sekä asumistukia että toimeentulotukia, joita nyt tuntuvasti leikataan. Jos vielä lisäksi arvonlisäveroja nostetaan, yhä useampaa eläkeläistä odottaa ruokajono.

Jotta eläkeläisillä olisi rahaa lääkkeisiin, tulisi pienituloisten eläkeläisten lääkkeiden olla ilmaisia. Ei ole oikein, että eläkeläiset joutuvat jättämään lääkärin määräämät lääkkeet ostamatta, kun raha ei riitä sekä ruokaan että lääkkeisiin.

Jos leipäjonoista ruokaa hakeva lähes tuloton tai pienituloinen monisairas haluaa eutanasian, se pitäisi hänelle suoda. On tekopyhää puhua hyvästä saattohoidosta, kun tiedetään, että mitään saattohoitoa ei ole saatavilla muille kuin tosi rikkaille yksityisissä saattokodeissa.
Kun saattohoitoa tarjoavia palvelutaloja ei ole, eikä myös koulutettuja saattohoitajia tai lääkäreitä, on turha puhua monisairaiden vanhusten hyvän saattohoidon korvaavan eutanasian.

17

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tonnillakin elää. Suurempia ei pidä maksaa.

      • Anonyymi

        Kuules ny laps pien kun tolla tonnilla sä juur juur saat asumises kutannettua.Milläs ostat ruokas ja vaatetat ittes vbai meinasikko juoksenella munasiltes ympäriinsä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuules ny laps pien kun tolla tonnilla sä juur juur saat asumises kutannettua.Milläs ostat ruokas ja vaatetat ittes vbai meinasikko juoksenella munasiltes ympäriinsä?

        Muuta pois hesasta niin tonnilla pärjää.
        Ei eläkeläisen tarvi asua ydinkeskustassa kalliissa vuokra-asunnossa.


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­N­­­y­­m­­­f­o­m­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Eläke määräytyy tienatun palkan mukaan. Persut juuri nosti lääkkeiden ja palvelumaksujen hintaa! Onhan liksatkin erisuuruisia.

    • Anonyymi

      Hallitus tuhoutukoon koska sallii maassa avustuspalveluja joissa raiskataan uhrit.
      Kerää avustajia ulkomailta tehtaillakseen raiskauksia avuntarvitsijoiden kotona

    • Anonyymi

      Eläkkeiden taso on se johon tullisi paneutua eläkkeiden puitteissa ,jotta eläkkeet pysyvät kestävällä pohjalla. Nyt ne sitä ovat ja tuo on se keino huolehtia että myös väestörakenteen muuttuessa ,jatkossa niin on.

      Kun pidetään eläkkeet ostovoimaisella tasolla eikä pyritä leikkauksiin vaan takaamaan niiden kautta toimeentulo vanhuksille ,kuten niiden tarkoitus on ,vältytään myös kasvavilta sosiaalisilta menoilta ,jota eläkkeiden leikkaaminen tuo tullessaan kasvavan eläkeläis köyhyyden myötä. Eläkkeillä on siis myös valtion sosiaalisia menoja hillitsevä vaikutus.

    • Anonyymi

      Nyt Suomessa on noin 300.000 työtöntä työnhakijaa. Orpon hallituksen aikana työttömiä on tullut lisää noin 35.000.

      Työttömät tulevat saamaan kansaneläkkeen, koska työeläke jää saamatta. Työttömyysturvan leikkausten jälkeen myös työeläkkeet tulevat pienentymään.

      Monet sosiaalituet ovat myös verotettuja, kun verollisia sosiaalietuuksia leikataan, sekä ostovoima että verokertymä pienenee.

      Kun taantuman aikana leikataan, konkurssit ja työttömyys lisääntyvät. Se on nyt nähty. Hallitus ottaa ulkomaan velkaa velkaa enemmän kuin viime kaudella otettiin kriisien hoitoon: Ukrainan sota ja Ukrainan tuki, Venäjän kaupan loppu, korona pandemian hoitoon, kun maksettiin kolmet eri yritystuet, puolustusmenojen kasvu, Natoon liittyminen jne.

      Nyt hallituksen olisi leikkausten sijaan pitänyt keskittyä kasvuun. Yritykset ovat tällä hallituskaudella jakaneet tuloksensa kasvun sijaan osinkoina. Osinkoja on jaettu enemmän kuin tulos olisi edellyttänyt, jopa nollatuloksesta.
      On luotettu, että yritystukia tulee vanhaan malliin, eikä kasvusta ja investoinneista tarvitse huolehtia. Hallituksen tehtävä on huolehtia talouskasvusta muun muassa jakamalla yritysten tuet siten, että ne tuottavat talouskasvua, ei siis vain matalasti verotettuja pääomatuloja sijoittajille.

      Talouskasvua ei ole. Leikkaukset ja suurtyöttömyys ovat syöneet ostovoiman. Konkurssiaalto on tullut rakennusalalta myös palvelualoille. Hallitus on päättänyt leikata lisää kuuden miljardin leikkausten jälkeen, mikä vähentää edelleen ostovoimaa ja kasvua.

      Kun verokertymä ei riitä lakisääteisiin sote-palveluihin, niin eivät sote-palvelujen leikkaukset tuo tietenkään lisää verokertymää.
      Veroja pitäisi kerätä enemmän veronmaksukykyisiltä eikä leikata pienituloisilta, jotka joutuvat kerjuulle — leipäjonoihin, joita Suomessa käydessään ulkomaalaisetkin ihmettelevät.

      • Anonyymi

        Kun pidetään jengi kauemmin töissä ja täydellä työajalla, niin ei saada työttömyyttä vähennettyä - sitä itse asiassa ollaan lisäämässä, Ranskan mallilla jossa tosin eläkeikä oli Suomea alempana.

        Töitä saadaan ensisijassa jakamalla niitä ja alentamalla eläkeikää (eläkeet on riittävän korkeat ja voivat mennä eläkeellä halvempaan maahan tai halvempaan paikkaan).

        Muulta osin, töitä saadaan lisää kun pidetään mamutyöläiset poissa aloilta joilla Suomessa on työttömyyttä, ja kouluttamalla oikea määrä työntekijöitä per ala ja kahden vuoden palkallisen työkokemuksen kera (mm. Norjan malli).

        Voidaan myös luoda lisää työpaikkoja, joka on kapitalistinen konsepti - jota voi tosin totettaa myös sosialistisesti. Ja työpaikkojen tulee olla sellaisia, ettei niitä tuotteita tuo tai voi tuoda halvemmalla halpamaista. Kaiken muun saamme ulkomailta, jotka tekevät työt paljolti siltä osin puolestamme, josta palkkioksi he itse rikastuvat.


    • Anonyymi

      Jos ei ole eläessään töitä tehnyt kuin malliksi, ei todella tarvitse mitään erityis palkintoa siitä. 920 € on aivan liikaa tekemättömyydestä. On paljon ihmisiä jotka ovat tehneet kymmeniä vuosia orja palkalla töitä saavat ehkä 1200 € pois verot. Ja tarvitsevat tätä tukiaisviidakkoa. Yhteiskunnan pitää pystyä elättämään sairaat ja töihin kykenemättömät ei lusmuja .

    • Anonyymi

      Aloittaja ei osaa selittää, miksi eläkkeet Ruotsissa ovat silti Suomea paremmat ja pajon korkeammat kuin "eläkekatto".

      Jos osaisi, ymmärtäisi, miksi ajatus ei toimi.

    • Anonyymi

      Totuus on sekin, että Suomessa olisi paljon työttömiä, jotka olisivat valmiita tekemään töitä, mutku eivät kelpaa työmarkkinoille (50+ ikäiset, maahanmuuttajat ym.). Itsekkin olen hakenut jo vuosia töitä, mut ei onnaa, vaikka olen opistotason koulutuksen omaava.

      Tunnollisena työntekijänä burn outinkin kokenut. Dome Karukoski saman kokenut x4? Hän onkin yrittäjä. Jotain on sekaisin työmarkkinoilla, jollei tekijät ja avoimet paikat kohtaa? Ymmärrän senkin, että avoimissa on paljon sellaisia töitä,muotia ovat ns. koiran töitä, joissa teet alisteisena paljon ja huonolla palkalla, siksi eivät löydä tekijäänsä?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      väki luku pieni maa,Suomi,mutta veli verkosto laaja,liian suuri.

    • Anonyymi

      Miten isijen työeläkkeiden leikkaus muka vaikuttaisi julkisesti rahoitettua takuueläkettä?

      Toi on kuin väittäisit nopeusrajoituksen laskemisen 120:stä 100:aan laskevan mopojen nopeutta 50:stä 40:iin.
      🥳🥳🥳🥳

    • Anonyymi

      Minkä takia suuriin eläkkeisiin ei kosketa? Ne tuovat valtion kassaan valtavan määrän euroja. Just luin juttua Lauri Kurkilahdesta, hän saa eläkettä 60.000 euroa/ kk, josta jää käteen vain 43 prosenttia, valtio ym. saa 57 prosenttia.

      Jossain maissa hän kuuluisi joukkoon, joille ei makseta eläkkeitä ollenkaan. Tuskin Suomessa tukitaan tällaista ruokkivaa kättä? Sitten, kun mietitään kuinka paljon on heitä, jotka saavat enemmän kuin 5.000 euroa/ kk eläkettä.

      Siinä on jo iso joukko, joka pitää Suomen verotus kulissia yllä ja he, jotka kuuluvat tähän valio joukkoon voivat todeta vain olevansa onnekkaita. Harvassa maassa on vastaavaa tarjolla. Veropakolaisia taitaa olla vielä Sveitsissä? Portugali mm. menetti tämän edun.

      Kiitosta heiltä on turha odottaa, koska valtaosa heistä ajattelee vain, että se vero-osuus on heiltä pois ja ovat sen takia katkeria Suomen verolainsäädäntöä kohtaan. Koska kaikki veroeurot koetaan heiltä vatastetuiksi, koska kokevat, että ovat jo riittävästi maksaneet veroja valtioille.

    • Anonyymi

      Eläke katto pitäis olla jo..Hautaan ei kroonisesti ahneetkaan rahaa tarvii.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe