Uskomattomia asioita on

Anonyymi-ap

Minua ihmetyttää suuresti se, että ensin sanotaan, että evoluutio voidaan todistaa tieteellisesti, mutta aina päädytään siihen, että kuitenkaan yksikään koe ei osoita, miten täysin erilaiset eläimet kuten kissa ja rotta kehittyneet. Aina vedotaan lajin sisäiseen muuttumiseen, jolloin kissa on edelleen kissaeläin. Sisäinen muuntuminen todistaa vain lajin sisäisen muuntelun. Lajiutumisen täysin eri lajeiksi voi todistaa vain lajiutuminen, mutta ei siitä ole todisteita, se on vain oletus. Onko se todistettu laboratoriossa? Ei ole. Entä käytännössä? Ei ole. Ja se, että näemme luonnossa täysin eri lajisia eläimiä, ei tarkoita todistetta ns. makroevoluutiosta. Tai sitten ruvetaan puhumaan, että tieteelliset todisteet tarkoittavat sitä ja tätä ovat mielestäni saivartelua. En ymmärrä, mikä siinä on niin vaikea monille naturalisteille ja teistisille evoluutionisteille ymmärtää, että asia pitää ensin todistaa kokeellisesti niin, että näemme kuinka jokin eläin muuttuu täysin toiseksi eläimeksi. Vasta sitten voi sanoa, että se on todistettu todeksi. Se, että sanotaan, että sellainen tapahtuma vie kauan aikaa, ei siihen voi vedota ja sen varjolla sanoa, että evoluutio on todistettu todeksi.

4

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Aina vedotaan lajin sisäiseen muuttumiseen, jolloin kissa on edelleen kissaeläin.'

      Kreationistit tosiaan alkavat aina vedota lajinsisäiseen muunteluun, mutta kukaan heistä ei osaa kertoa, miten tuo kreationismin mukainen käsite "laji" oikein määritellään. Millä perusteella määrittelet kissaeläimet omaksi lajikseen? Miten voidaan päätellä kuuluvatko jotkin eliöt yhteen vai samaan lajiin?
      Tuon määrittelyn ongelma on se, että kreationistien täytyy vetää täysin mielivaltainen raja siihen, mihin asti eri eliöiden yhteiset ominaisuudet todistavat yhteisestä kantamuodosta ja minkä jälkeen yhteiset ominaisuudet ovatkin vain selittämätön Jumalan oikku.

      Jos et noita osaa kertoa, kaikki puhe lajinsisäisestä muuntelusta on tyhjää sanahelinää.

      "että näemme kuinka jokin eläin muuttuu täysin toiseksi eläimeksi."

      Mitä tarkoitat "täysin toiseksi eläimeksi" muuttumisella?

      Tuossa on esimerkkejä havaitusti tapahtuneesta lajiutumisesta:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluution_todisteet#Havaittu_uusien_lajien_synty

      • Anonyymi

        Nuoren maan kreationistejen taksonomia on yhtä tarkka kuin litteän maan kannattajien kartta maasta. Hiljaista on kun sellaista pyytää, koska he itsekin tietävät sen olevan ongelmallinen.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🍒 ­N­­­y­­­m­­f­o­­m­a­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Mistä tiedämme että kissaeläin on kissaeläin? Mikä on täsmällisin keino tunnistaa ne?
      Se on tietenkin geenitutkimus. Mutta geenitutkimus johtaa kreationistien kannalta epäloogiseen tulkintaan.

      Ajatellaan vaikka Suomen ainoaa luonnonvaraista kissaeläintä ilvestä. Se kuuluu sukuun ilvekset yhdessä kolmen muun elossa olevan ilvelajin kanssa (Kanadanilves, Iberianilves ja Punailves. Geenitutkimuksella voidaan osoittaa, että neljällä ilveslajilla on keskenään huomattava määrä yhteisiä geenejä. Yhteisiä geenejä on enemmän kuin vaikka ilveksellä (lynx lynx) ja karakalilla (Caracal caracal) jota kutsutaan myös aavikkoilveseksi, vaikka se ei varsinaisten ilvesten sukuun kuulukkaan.

      Moni kreationisti pitää karakalia ja ilvestäkin samasta lajista peräisin olevina ja niiden yhteistä perimää seurauksena yhteisestä kantamuodosta. Näin voidaan jatkaa varsinaisiin kissoihin ja jotkut kreationistit ovat valmiit menemään pitemmälle kaikkien kissaeläinten sukulaisuuteen metsäkissasta tiikeriin. .

      Mutta sitten kun tutkitaan kissaeläimiä ja muita petoeläimiä (lahko Carnivora) tai sen alalakoon Feliformia, niin kreationistit eivät tunnusta enää sukulaisuutta. Kreationistien mukaan esim. kissaeläimet, mangustit ja hyeenat eivät ole peräisin samasta kantalajista. Mutta kuitenkin kissaeläillä, mangusteilla ja hyeenoilla on selvästi enemmän uhteisiä geenejä kuin näillä kolmella ja koiraeläimillä tai näillä kolmella ja näätäeläimillä on. Kaikilla petoeläimillä on taas enemmän yhteisiä geenejä kuin petoeläimillä ja kädellisillä jne.

      Eli kreationisteille sama havainto (yhteisten geenien määrä) kertoo joskus yhteisestä kantamuodosta ja joskus ei? Ja yhteisten geenien määrään suhtaudutaan tapauskohtaisen tarkoitushakuisesti. Gorilla ja simpanssi voidaan kreationistien toimesta tunnustaa sukulaisiksi, mutta ihmistä ja simpanssia ei, vaikka simpanssilla ja ihmisellä on enemmän yhteisiä geenejä kuin simpanssilla ja gorillalla. Ja ihmisen ja simpanssin geneettinen samankaltaisuus on huimasti suurempi kuin Ilveksen ja tiikerin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe