Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vatnikkien nöyryyttävän 3 päivän paraatimarssin seuranta Vol.12

Anonyymi-ap

Yli 2000 viestiä kasassa 🫡🫡🫡

Pistetäämpä taas uusi ketju pystyyn kun edellinen venähti pitkäksi,tervetuloa seuraamaan mielikuvitussuurvalta venäjän koomisia seikkailuja 🤣🤣🤣🤣

Slava Ukraini 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

142

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjän asevoimissa kasvaa kieltäytyjien määrä ihan hyvää vauhtia. Ei kiinnosta lähteä Ukrainaan sotimaan, joten vankila on parempi vaihtoehto. Kuten aiemmin sanottu useaan otteeseen niin se vastarinta alkaa näiltä reuna-alueilta eikä Moskovasta tai Pietarista.

      Vankilaan vuosiksi, haavoittuminen tai multiin niin jokatapauksessa jokainen on poissa ryssien sotakoneen palveluksesta sekä työelämästä.

      https://thebarentsobserver.com/en/2024/04/young-men-north-russian-navy-towns-refuse-fight-many-face-years-jail-desertion

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vol 26.04.2024: Asiantuntijat laajasti ovat sitä mieltä että Ukrainalla ei mene hyvin...

    • Anonyymi

      On kyllä mielenkiintoista nähdä se ryssän todellinen heikkous sitten kun Ukraina alkaa taas saamaan kunnolla tukea jenkeiltä.

      Nyt on menty ilman jenkkitukea jo pitkään ja ryssä ei ole saanut oikeasti mitään suurta ja merkittävää aikaiseksi.

      Kun Ukraina alkaa saamaan tukea, Ukraina on jälleen yhtä vahva kuin silloin ku viimeksi saivat tukea jenkeistä. Nythän Ukraina on heikentynyt merkittävästi ja siltikään venäjä ei ole saanut mitään aikaan. Ukraina voi alkaa vaikka puskemaan isomminkin kun saavat ylivoiman kentällä.


      Nostan taas esiin sen Krynkyn sillanpään, se on siellä odotellut käyttöä pian melkein vuoden - tuskin turhaan. Nyt ryssä on saanut kulutettua kalustonsa ja ukkonsa, joten Ukrainalla olisi mahdollista tehdä isojakin puskuja lyhyessä ajassa jos ammusta ja kalustoa alkaa virtaamaan taas

    • Anonyymi

      Tukipaketin uutisten ja odotusarvojen valossa luulisi jo Kremlin bunkkerirotalla olevan mukava kylmä hiki päällä ja pakki jonkin verran sekaisin🤣💦🤮... Mutta mutta, eihän hän seuraa itsenäisesti maailmanmenoa ja uutisvirtaa, vaan lukee pappa Patrushevin toimittamia raporttikansioita, ja nehän vakuuttavat kaiken olevan kunnossa ja etenevän suunnitelmien mukaan😂

      • Anonyymi

        Näkyyvät ukrainan erikois joukot pakenevan taistelu haudoista ja etu rintamalta pakoon millä kerkiävät .se siitä koomikon joukoista🤣🤣😂😂


    • Anonyymi

      Jenkkipaketin lisäksi Ukrainalla on käytössä tai tulossa Euroopan kasvanut asetuki kuten Tsekin hankkimat kranaatit, F16:t on tuloillaan ja rintama on kestänyt ryssän tilapäisen ylivoiman.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mutupediaa ja muita lähteitä kaivelemalla näyttää sille että TU-22M3 koneita ei ole kovin montaa jäljellä. Lähteestä riippuen koneita on käytössä 66 tai 60. Näistä on mitä ilmeisimmin kolmea versiota, eli se taso mikä jäi Neuvostoliitolta, kevyt avioniikka päivitys ja sitten kokonaan uusittu avioniikka&rungon korjaus (M3M). Kinzhal ja Kh-32 ilmeisesti vaatii tuon uusimma ja isoimman päivityksen. Näitä täysin päivitettyjä koneita ei voi olla kovin montaa, kymmenenkin voi olla jo yläkanttiin, saattaa olla jopa alle 5kpl. Koneiden runkojen kestävyyden kanssa oli isoja murheita Neuvostoliiton aikaan ja viimeisin iso päivityskin lupaa jatkaa koneen käyttöäikää vain 40-50 vuoteen saakka. Uusimmatkin rungot ovat jo nyt 31 vuotta vanhoja.

      Tu-22M3M mallin tunnistaa tankkauspuomista nokassa, muista se on poistettu SALT sopimuksen mukaisesti 1979. Ainakaan vielä ei ole ollut sellaista kuvaa mistä näkisi onko perän tykki tai tankkauspuomi koneessa. Modernisoimattomassa on myös tykki paikoillaan.

      Erittäin hyvä pudotus Ukrainalta, modernisoituja koneita on vähän ja eiköhän tämä sellainen M3M ollut.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt olisi mielenkiintoista olla kärpäsenä Valdain bunkkerin katossa! Kuka uskaltaa kertoa bunkkerikääpiölle, että USA:n apupaketti on hyväksytty? Milloin tulee ensimmäinen Der Untergang -meemi: Putin kuulee USA:n apupaketin hyväksymisestä?

    • Anonyymi

      Hieman venähtäneen kolmipäiväisen paraatimarssin saldo tähän mennessä.

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-26.04.2024 :



      * 463930 (+950) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7262 (+7) taistelupanssarivaunua

      * 13957 (+15) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 772 ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1049 MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 15984 (+35) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1962 (+16) yksikköä erikoiskalustoa

      * 11867 (+31) tykistöasejärjestelmää

      * 9461 (+12) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2119 (+1) risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/04/26/zsu-za-dobu-znyshhyly-ponad-30-rosijskyh-artsystem-i-poklaly-majzhe-tysyachu-rosiyan/

      • Anonyymi

        Täyttä lännen lokarien vale raportteja ,täysin naurettavaa paskaa🤣🤣😂😂😂


      • Anonyymi

        Slava Ukraini 🫡🫡🫡🫡🫡🫡🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyttä lännen lokarien vale raportteja ,täysin naurettavaa paskaa🤣🤣😂😂😂

        Meni tiltun ihon alle 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Nyt vielä niitä Patrioteja muutama jostain lisää ja USA paketin toimitukset käyntiin! Jokohan ryssä joutuu kohta oikeasti alkamaan ehdotella rauhanneuvotteluita ennen kuin käy kalpaten?

    • Anonyymi

      Siinä meni ryssän voitonpäivän paraatin ohjelma uusiksi.

    • Anonyymi

      Tässä saatiin päätökseen ryssän viimeisin yritys ratkaista tilanne. Homma alkoi ostopoliitikkojen mielipidevaikuttamisella ja jarrutustoimilla 2023 loppupuolella niin EU kuin USA päätöksenteossa. EU:n osalta päävastuun tästä jarruttamisesta teki orban ja USA:ssa ääriänkyrä-repuplikaanit. EU jyräsi orbanin jo vuodenvaihteen tienoilla ja näin pelastettiin Ukrainan kyky pitää rintama paikoillaan. Samalla saatiin kammettua EU maiden asetuotantoa ylös, kun oli pakko.



      Samaan aikaan lilliputteli yritti kaapia kaiken mitä lähtee irti ja heittää heti Ukrainan niskaan, merkittävin muutos oli ilma-aseen tehostettu käyttö. Tämä on näkynyt myös raskaina tappioina, niin hävittäjiä kuin erikoiskoneita on tullut tonttiin.

      Kokonaissuunnitelma kremlin osalta on nyt taputeltu loppuun. Jatkoa suunniteltiin lihavyöryn lisäämisellä uudella mobilisaatiolla mutta tälle ei ole nähtävissä mitään menestystä kun rintamaa ei saatu murrettua.

      En usko että kremlin temput tähän loppuu mutta tämä kierros oli nyt tässä. Seuraavan kierroksen ensimerkit on nähty, pahasti näyttää sille että ryssä pyrkii rajoittamaan läntistä asetuotantoa suorilla sabotaasi-iskuilla. Näitä voi nyt alkaa tekemään kun poliittinen arpa ei toiminut, ei enää tarvitse välittää ryssä-mielisten poliitikkojen kadosta.

      USA:n apupaketti on merkittävä erityisesti tulevien F-16 koneiden takia. Vain USA:lla on riittävästi aseistusta näihin koneisiin.

    • Anonyymi

      Hyvin ryssä pelasi itselleen tilanteen, jossa Ukraina ajettiin ahtaalle. Nyt vaan kävi niin, että ryssä hävisi tämän erän. Putte olisi halunnut koko Donbassin alueen ja lopettaa sodan siihen - eipä vaan onnistunut. Ukrainalaiset ovat perkeleen sitkeitä. Nyt katsotaan kun Ukraina vääntää ryssän siltaan.

      Kunnia Ukrainalle!

    • Anonyymi

      Johnsonin Lauantain hyväksytyssä paketissa oli mainittuna myös, että Bidenin hallinnolla on nyt 45 päivää aikaa muodostaa suunnitelma, mikä on se ns. "endgame strategy", eli miten sota voitetaan ja myös päätetään.

      Mielenkiintoista nähdä tämä suunnitelma, mikäli se julkisuuteen päätyy. Onhan tuo Bidenin toiminta ollut koko sodan aikana aika hidasta ja poukkoilevaa, annetaan parempia vehkeitä tipoittain. Nyt toivottavasti annetaan kunnolla rautaa Ukrainan käyttöön, ja pistetään ryssä väkisin perääntymään.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olisi vihdoin ja viimein aika iskeä pöytään SE suunnitelma, jolla ryssä heitetään lopullisesti helvettiin Ukrainasta.

      • Anonyymi

        Venäjä ottaa koko ukrainan haltuunsa tänä vuonna 🤫


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ottaa koko ukrainan haltuunsa tänä vuonna 🤫

        HEHEHHEHEHEHHEHEHHEHEHEH


    • Anonyymi

      Ja lähivuosina muistellaan, miten Ukrainan sota sai käytännössä loppusinetin ja Venäjän tuho sinetöitiin 20.4.2024!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Uskon, että tässä oli yksi tämän sodan ratkaisukohdista. Sotilaallinen apupaketti on mittava, REPO-esitys tuo käsittelyyn todella suuren omaisuusmassan ja velvoite voittostrategian laatimisesta on kirsikkana kakun päällä. Ryssä todennäköisesti käyttää nyt kaikki viimeisetkin voimansa maksimaalisen tuhon aikaansaamiseen.

    • Anonyymi

      Ukrainalta on puuttunut jenkkien tuki monta kuukautta, samaan aikaan ryssä on lyönyt "all in" kaikesta mitä siltä on tähän hätään löytynyt. Tästä voidaan päätellä, että ryssän kyky ja voima on heikentynyt pirusti vaikka viime loppukesän jälkeen. Tällöin Ukrainalla oli vielä täysi jenkkien ammus- ja asetuki takanaan ja rintama ei liikkunut. Nyt ollaan tilanteessa, että Ukrainalta on puuttunut täysin jenkkien ammus- ja asetuki ja rintama ei ole todellisuudessa liikkunut kuin muutaman kyläpahasen verran.

      Tästä voidaan vetää päätelmä, että ryssän voima on hiipunut todella paljon verrattuna viime kesään. Nyt Ukraina saa viime kesän muskelit takaisin, oikeastaan ne muskelit on tällä kertaa paljon isommat kuin sillon, koska EU:n ja Ukrainan oma aseteollisuus on saatu ajettua ylös, ei täysin omavaraiseksi mutta paljon suuremmaksi kuin viime kesänä.

      Tämän lisäksi on tulossa F16 hävittäjät ja Tsekin +1m murkulaa Ukrainalle. Ukrainan oma dronetuotanto on jossain pitkälle +1 miljoonan kappaleen vuosivauhdissa. Lisäksi ryssän jalostus- ja energiainfraan pystytään nykyään tekemään kunnon iskuja, näitäkään ei pystytty tekemään isossa mittakaavassa viime kesänä.

      Ukrainalla on myös vaihtunut viime kesän jälkeen paljon asevoimien ylintä johtoa, mukaan lukien asevoimien ylipäällikkö Zaluznyi, joten tälle kesälle on varmasti suunniteltu uusia liikkeitä ja varmasti se viime kesän epäonnistunut hyökkäys on pysynyt kirkkaana mielessä ja sitä on käyty kunnolla läpi.

      Ukrainan tilanne kehittyy seuraavat kuusi kuukautta ainoastaan ylöspäin ja samaan aikaan ryssällä alaspäin.



      Pakkohan Ukrainan on tänä kesänä yrittää jotain isompaa, muuten Trumpista voi tulla liian iso riski ja alueita voidaan joutua menettämään.

    • Anonyymi

      kyllä tämä varmasti alkaa vaikuttamaan välittömästi etulinjassa. Koska Ukraina on aivan varmasti hillonnut jotain a-tarviketta pahan päivän varalle siltä varalta jos ryssä pääsee jossain läpimurtoon, ja IT-puolustuksessakin on varmasti jouduttu priorisoimaan huomattavasti enemmän. Nyt kun on käytännössä varmaa että aseita tulee lisää, voidaan sitä a-tarviketta vapauttaa jo Ukrainan sisältäkin etulinjaan käyttöön.

    • Anonyymi

      Aluksi suurin vaikutus tällä paketilla lienee ihan psykologinen. Miettikää, millainen buusti tämä on Ukrainalle ja toisaalta, kuinka musertava vaikutus tämä on venäjälle ja heidän sotilailleen. Putinin asemaa tämä ei todellakaan tule helpottamaan ja voisin jopa väittää, että jonkin sortin sotilasvallankaappauksen riski nousi juuri huomattavasti. Ja miettikään, kuinka paljon venäjä on pistänyt paukkuja tämä sopimuksen estämiseen, joten voidaan myös miettiä, että paljonko sodan jatko oli laskettu sen varaan, että lännen tuki saadaan ajettua minimiin?

    • Anonyymi

      Lähiaikoina on ryssälle tullut kyllä pelkästään huonoja uutisia. Iran on enenevissä määrin kiinni omassa sodassa, ukraina ja sen liittolaiset vahvistuu, Usa on pelissä mukana muutaman sadan miljardin puolustuspudjetilla ja vähän joka puolella pientä toimintaa heitä vastaan. Rahatkin meinaavat antaa vastustajalle.

    • Anonyymi

      Ryssällä on ollut jo nyt kaikki voimat käytössä. Mitä se tekee sitten, kun huolto taas romahtaa? Saattaa tulla muutama "ystävällinen ele" eli vetäytyminen puolipaniikissa ja sen jälkeen Ukraina voi raivata rauhassa kulkureitit miinakenttiin.

    • Anonyymi

      Ukrainalla ei ole tarpeeksi miehiä ja motivaatio nollissa. Siinä ei apupaketit auta kun aseille ei löydy tarpeeksi käyttäjiä.. Venäjällä on kymmenen kertaa enemmän kaikkea. Siitä voi jokainen laskea todennäköisyyksiä.

    • Anonyymi

      Taas oppikirjamainen hyökkäys ryssiltä.

      Kyllä ne jaksavat päivästä toiseen hämmästyttää, luulisi että jotain twistiä kokeiltas näihin surman ajeluihin, mutta ei. Sinne vaan junassa höökitään ja kun ensimmäinen vaunu ajaa miinaan niin seuraava etsii omaansa vierestä ja vielä kerta kiellon päälle kolmas.

      https://twitter.com/front_ukrainian/status/1781768246984655074

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Moni unohtaa sen REPO actin. Jos niihin 300 miljardiin päästän käsiksi ja että niillä pystytään hankkimaan aseita, niin sehän ON ihan käänteentekevää. Etelä-Korea ostetaan tyhjäksi kaikesta liikenevästä ja kai niille USA:n aavikoilla makaaville tankeille voisi jotain alkaa tekemään.

      Lisäksi olen varma että nuo kaikki eskalaatioulinat alkaa nyt loppumaan, eikä enää rajoiteta asetyyppejä.
      USA:n paketin myötä nyt on taas tulossa rypäleitä kevään örkki-rientoihin, ATACMS:a ja varastoon on varmasti tehty myös GLSDB:tä.

      Tämä kaikki mukavasti hävittää venäjää pala palalta. Lisäksi EU:n on pakko nyt herätä ja käyttää kaikki liikenevä aika tehokkaasti hyväksi. Venäjä pitäisi nyt häiritä mahdollisimman paljon myös muista maantieteellisistä suunnista. Hybridiä ei vaan pitäisi ottaa passiivisesti vastaan, vaan itse aktiivisesti myös alkaa tekemään.
      Ranska toivottavasti karkoittaa venäläiset afrikasta ja edelleen toivon että Ukrainaan joku valtio alkaisi toimittamaan sotilaitakin.

      • Anonyymi

        Ei tällä apupaketilla mitään käänteentekevää vaikutusta ole. Sotaa sillä ei voiteta. Korkeintaan pitkitetään ja sekin sataa pitkässä juoksussa Venäjän laariin.

        Toki se saattaa Ukrainan moraalia hetkellisesti nostattaa. Mutta sekin on hyvin tiedossa, että aseet tarvitsevat käyttäjiä joita Ukrainalla ei ole tarpeeksi. Ja joukkoja länsi ei uskalla Ukrainaan tuoda, sen näkee jo lännen olemattomasta aseavustakin. Pelko ja politiikka hallitsee.


    • Anonyymi

      Venäjä on yrittänyt läpimurtoa syksystä 2022 ja sen jälkeen on muutama tuhat panssarivaunua ja toista sataa tuhatta venäläistä päätynyt maanrakoon. Nyt on puoli vuotta taisteltu ilman USA:n tukea, eikö läpimurtoa tullut. Ukrainan viesti on ollut, että tilanne rintamalla on vaikea, mutta hallussa. Ukrainalaisia on nyt rintamalla eri tietojen mukaan > 0,5 miljoonaa. Miehistöpulaa varmasti on, mutta samalla Ukraina on luonut todella merkittävän lennokkiaselajin, joka itsessään vaatii miehiä jo kymmeniä tuhansia.

      En ymmärrä tätä jatkuvaa pelkoa Venäjän läpimurrosta. Se on sitä kaikilla voimillaan yrittänyt, mutta ei ole onnistunut. Entä sitten, jos Venäjä pystyisi jossain etenemään? Ei kai kukaan luule, että siitä Venäjä voi ajaa paraatimarssia Kiovaan?

      • Anonyymi

        Hyökkäävä Venäjän fasismidiktatuuri tulee kokemaan kovia tappioita kun Yhdysvaltain uusi apupaketti pannaan täydellä voimalla käyntiin ja Euroopan Unionin oma apupaketti niin ikään.
        HIMARSit ja ATACMSit tulevat tuhoamaan Venäjän fasismidiktatuurin varikkoja ja F16-hävittäjät iskevät ilmasta kohteisiinsa.


    • Anonyymi

      Nyt punakone jauhaa lännen ihmeaseita....
      Ja ukraina vietnam tulee erittäin kalliiksi.
      Kohta länsi raha vetäytyy, vaikka on tehnyt ryöstö-sopimuksia ukrainan laittoman koomikko hallinnon kanssa...

    • Anonyymi

      Jos ja toivottavasti kun, ATACMS saadaan täydellä kantamalla ja ohjuksiksi ne kaikki poistoon menevät Block 1 rypäleohjukset, niin tuo tarkoittaa yli 500 superkohteen (oletuksena useampi kuin yksi ohjus per kohde) vääjäämätöntä tuhoa 300 kilometrin kantaman sisällä. Ilmavoimat joutuu zyzzä käytännössä siirtämään pois vallatusta Ukrainasta kokonaan, jos ehtivät.

      AWACS ja satelliitit maalittamaan ja heti kättelyssä sen 50 lavettia lähettämään ohjuksia komentopaikkoihin ja lentokentille, ehkä muutama unitaarikärjellä yhteen siltaan, niin jännästi tilanteet muuttuvat. Tämä sama kävi muuten kun SCALPit ja SS tulivat peliin mukaan, jännästi katosi videot alligaattoreista taivaalla ja laivojen Kalibrit siirtyivät sukellusveneisiin kokonaan..

      Mitään puskua ei kannata edes aloittaa, ennen kuin tykistö, ilmatorjunta ja lentokoneet on tuhottu kaukokäytöllä. Taas epäillään vähän epäreilusti Ukrainan kykyä sotia ja USAn kykyä kouluttaa ja maalittaa. Kuten sanottua, nyt on vedetty rippeillä yli puoli vuotta ja zyzzä on hakenut täysin tuhottuja kaupunkeja järkyttävin tappioin, vaan silti sodankäynti on Ukrainalaisten hallinnassa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minä näkisin, että viimeaikaisilla Eun ja Usan päätöksillä Ukrainalle on mahdollistettu sotiminen ainakin vuoteen 2027 asti. Eu antaa suoraan sen 50 miljardin paketin, Usa 60 miljardia, turvallisuussopimuksilla on saatu jo miljardien pitkäaikainen tuki. Eun ulkopuolisia maita on myös mukana talkoissa. F-16 ohjelma. ( Lasketaanko sitä edes mihinkään)
      Eu ja sen jäsenvaltiot olisi avustanut noin 140 miljardilla sodan alun jälkeen, tähän lasketaan kaikki tuki, myös lainat.

      Yritysten välistä yhteistyötä ei taideta laskea mihinkään?

      Naton maalitus ja tiedustelu ei maksane Ukrainalle mitään? Kokoajan on koneet ilmassa ja satelliitikuvat käytössä.


      Ukrainan armeija on saatu pikkuhiljaa rakennettua armeijaksi, luulis että sen ylläpito on aika paljon halvempaa kun tyhjästä rakentaminen?

      Ryssä ei saa pulttiakaan ilmaiseksi mistään, tämä on mielestäni sodan ratkaisevin tekijä. Venäjä ei ole suurvalta, edes taloudessa.

      Hyvä huomioida Ukrainan oma nousu massiiviseksi sotilasmahdiksi 2-5 vuoden aikaikkunassa. Nyt heillä on siihen rahalliset resurssit ja liittolaiset.
      Me ostetaan sieltä tulevaisuudessa aseita, ammuksia, droneja ja tietoa.

    • Anonyymi

      Mietitäänpä vähän tarkemmin, mitä vaikutuksia USA 20.4. tukipäätöksellä on jatkossa. Normaaleilla rajauksilla: tämä on täysin omaa pohdintaa ja täydentäkää ja jatkakaa tarpeiden mukaan!

      Vaikutukset lyhyellä aikajänteellä (<3 kk)
      Ukrainan pahin pula ilmatorjuntaohjuksista poistuu ja Ukraina pystyy paremmin puolustamaan kriittistä siviili-infraa
      Ukrainan pelko tykistön a-tarvikkeiden loppumisesta poistuu ja ammuksia uskalletaan käyttää vapaammin. Tämä auttaa vakauttamaan rintamatilanteen.
      Ensimmäiset apupaketin myötä tulevat ATCMS:t ja GMLRS:t saapuvat Ukrainaan. Iskut Venäjän logistiikkakeskuksiin ja lentotukikohtiin jatkuvat tehostettuina.
      Moraalinen vaikutus Ukrainalle ja Ukrainan joukoille on valtava, tämä antaa voimaa jaksaa
      Tämä on Venäjälle viimeinen mahdollisuus aktiivisiin sotatoimiin. Todennäköisesti Venäjä käyttää kaikki liikenevät ohjukset siviili-infran tuhoamiseen ja keskittää loput voimansa rintamahyökkäyksiin. Venäjällä on jo pitkään ollut vallalla ajattelumalli, jossa huomista ei ajatella. Veikkaan, että tämä näkyy lähiaikoina suuremmin myös rintamalla. Tsaari pakottaa hyökkäämään riippumatta seurauksista.
      USA:n apupaketti pakottaa omalta osaltaan myös EU:n tehostamaan tukea sekä valmistelemaan REPO Actin eurooppalaista vastinetta.
      Apupakettiin liittyvä vaatimus USA:n voittostrategian laatimisesta valmistuu

      Vaikutukset keskipitkällä aikajänteellä (6-12 kk)
      Apupaketin vaikutukset näkyvät kaikkein selvimmin.
      Venäjän tilanne rintamalla heikkenee selvästi, logistiikka saattaa jollain lohkolla pettää kokonaan ja syksyn 2022 kaltaiset paniikinomaiset vetäytymiset ovat mahdollisia
      Ukraina saa samaan aikaan käyttöön F-16 -hävittäjät ja Tsekin apupaketin mukaiset tykistökranaatit. Ukrainan asema vahvistuu merkittävästi.
      Venäjällä paine Putinia kohtaan kasvaa. Putinin strategiaa aletaan kyseenalaistamaan ja esim. armeijan ja GRU:n piirissä aletaan kantaa huolta lähitulevaisuudesta.
      REPO Actin ensimmäiset vaikutukset näkyvät mm. Ukrainan siviilisektorin taloustilanteessa

      Vaikutukset pidemmällä aikajänteellä (>12 kk)
      Suoran apupaketin rahoitus on käytetty, mutta todennäköisesti rahoitusta jatketaan uusilla paketeilla
      REPO Actin vaikutus alkaa näkyä kaikella painoarvollaan ja Ukrainan taloudellinen liikkumavapaus paranee
      Venäjän tilanne alkaa muuttua katastrofaaliseksi. Siviili-infra on entistä enemmän riekaleina, sähkö- vesi- ja lämmityskatkot lisääntyvät entisestään.
      Venäjän vanhat sotatarvikevarastot on käytetty ja rintamalla on vakava puute kaikesta sotatarvikkeesta
      Ukraina on tuen avulla kyennyt rakentamaan merkittävän sotavoiman. Myös kotimainen tuotanto mm. lennokeissa ja tykistön a-tarvikkeissa on saatu rakennettua mittavaksi

    • Anonyymi

      Yhdysvaltojen viimeisin noin miljardin dollarin arvoinen sotilasapupaketti Ukrainalle sisältää muun muassa M2 Bradley -rynnäkköpanssarivaunuja, Humvee -maastoajoneuvoja, MRAP -panssariajoneuvoja, RIM-7- ja AIM-9M -ohjuksia ilmapuolustukseen, Stinger-ilmatorjuntaohjuksia, ohjuksia HIMARS -järjestelmiin, 105mm ja 155 mm tykistöammuksia, TOW- ja Javelin-panssarintorjuntaohjuksia sekä muita aseita jotka voidaan välittömästi ottaa käyttöön taistelukentällä.


      https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3754238/biden-administration-announces-significant-new-security-assistance-for-ukraine/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sillä ei ole väliä onko kyseessä 122 mm tykistöammus vai hyökkäyslennokki, kummassakin tapauksessa merijalkaväen tykkimiehemme osuvat tarkasti vihollismaaliin. Loppujen lopuksi meillä on yksi tavoite - vapauttaa Ukrainan maa miehittäjiltä. 💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=IadVoO82hnI

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukrainan erikoisjoukkojen 8. erillisen rykmentin operaattorit jatkavat tappioiden aiheuttamista viholliselle Donetskin suunnassa.


      Yhdessä taistelussa FPV-lennokeilla tuhottiin seuraavat: panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo , kaksi BMP rynnäkköpanssarivaunua , yhdeksän vihollisen sotilasta (kolme muuta miehittäjää haavoittui). 💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=4CA9L4xPRBA

    • Anonyymi

      Joakim Paasikivi toteaa, että mikäli ryssä mitään kesäoffensiivia nyt yrittää, niin vituiksi se tulee menemään.
      https://yle.fi/a/74-20084795?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

      Venäjä yrittää turvata saavuttamaansa sinänsä rajallista menestystä, ennen kuin lisää aseita alkaa saapua. Luulen, että aseapu alkaa näkyä käytännössä joidenkin viikkojen kuluessa, Paasikivi sanoo.

      Hän uskoo, että lisäapu sotkee Venäjän suunnitelmia. Sitä miten ja milloin sota loppuu on sen sijaan vaikea arvioida.

      – Mielestäni on selvää, että Venäjä ei saa toivomaansa nopeaa ratkaisua sodassa. On puhuttu Venäjän kesähyökkäyksestä, mutta näyttää ilmeiseltä, että se ei tule onnistumaan, Paasikivi sanoo.

      Hänen mukaansa kysymys kuuluu, voiko Ukraina vahvistaa joukkojaan niin paljon että se voisi tehdä vastahyökkäyksen vuonna 2025. Toinen asia on se mitä tapahtuu Venäjän taloudessa.

    • Anonyymi

      Itse en pidä ollenkaan selvänä etteikö länsimaat osallistuisi jollain tavalla sotaan sen pitkittyessä. Ehkä nyt epätodennäköistä mutta kaikki on tulevaisuudessa mahdollista. Alkaa olemaan aika monta miljardia mennyt ja monia tulee vielä menemään. Arvovalta kysymys vain kasvaa ja kasvaa samalla ryssän perseillessä kokoajan törkeämmin.

    • Anonyymi

      "Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak. Hän sanoi ihmettelevänsä "yksinkertaisen logiikan puutetta modernissa maailmassa" joka kerta, kun globaalit vaikuttajat puhuvat "itsepäisesti exit-strategian puutteesta Venäjän ja Ukrainan konfliktissa".

      - Koska realistinen ja tasapuolinen "exit-strategia" on ilmeisen ja äärimmäisen yksinkertainen. Hyökkääjä (Venäjän federaatio) poistuu ehdoitta ulkomaiselta, suvereenilta alueelta ja sodan kuuma vaihe loppuu välittömästi. Ymmärrän täysin, että yksinkertaista totuutta on joskus äärimmäisen vaikea tajuta, mutta toistan joka tapauksessa: Hyökkääjä, joka hyökkäsi provosoimatta toiseen maahan tarkoituksenaan miehittää, tappaa ja vangita, lähtee ulkomaiselta alueelta, palauttaa varastamansa asiat ja noudattaa jälleen kansainvälistä lainsäädäntöä. Mikä siinä on niin vaikeaa? Podoljak kirjoitti."

      • Anonyymi

        🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦


    • Anonyymi

      Tiltut ovat palstalla menettäneet täysin järkensä USAn tukipaketin jälkeen, oikein nautin tilanteesta, tiltujen epätoivo on käsinkosketeltavaa ❤️❤️❤️❤️

    • Anonyymi

      Hyvien uutisten jälkeen Yhdysvalloista, tuli lisää hyviä uutisia Lontoosta. Iso-Britannia tarjoaa Ukrainalle maan historian suurimman avustuspaketin, joka on 500 miljoonaa puntaa – se on 617 miljoonaa dollaria.

      Kiovaan siirretään yli 1 600 isku- ja ilmatorjuntaohjusta, mukaan lukien uusi erä Storm Shadow -risteilyohjuksia, joiden lentoetäisyys on noin 250 kilometriä. Ukraina saa myös 60 venettä ja venettä, 160 panssaroitua Husky-autoa, 162 muuta panssaroitua ajoneuvoa, 78 maastoajoneuvoa ja noin neljä miljoonaa ammusta. On myös raportoitu, että Paveway IV:n korkean tarkkuuden ilmapommeja lähetetään, joiden taistelukärki on yli 200 kiloa. Ne ovat käytössä vain Britannian ja Saudi-Arabian kanssa.

      Lisäksi pääministeri Rishi Sunak ilmoitti, että Ison-Britannian puolustusteollisuus siirtyy sotatilaan. Puolustusmenot on tarkoitus nostaa 2,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.

      Päätökset, joita on vihdoin alettu tehdä maailman vahvimpien valtojen pääkaupungeissa, ovat täysin oikeita. Harmi vain, että on niin myöhäistä. Kun kysymys ei ole enää Ukrainan voitosta, vaan siitä, että sille annetaan mahdollisuus taistella. Mutta on myös huomionarvoista, että Lontoossa he suunnittelevat pitkäaikaista sotilaallista yhteenottoa.

    • Anonyymi

      Yhdysvallat ilmoitti historiallisen suuresta 6 miljardin dollarin arvoisesta sotilasapupaketista Ukrainalle.

      Yhdysvaltain puolustusministeriön lehdistöpalvelu ilmoittI tästä.

      Sotilasapupaketti tarjotaan Ukraine Security Assistance Initiative -ohjelman kautta.

      Yhdysvallat ostaa ohjelman puitteissa aseet Ukrainalle suoraan yhdysvaltalaiselta puolustusteollisuudelta tai kumppaneilta.

      * Lisää ohjuksia Patriot-ilmapuolustusjärjestelmiin

      * Lisää ohjuksia NASAMS -ilmapuolustusjärjestelmiin

      * Laitteet länsimaisten ilmapuolustuksen ohjuslavettien, ohjusten ja tutkien integroimiseksi Ukrainan ilmapuolustukseen

      * Lennokkien torjuntalaitteet ja järjestelmät

      * Laserohjattujen rakettijärjestelmien raketit

      * Monitoimitutkat

      * Vastatykistötutkat

      * Lisää ohjuksia HIMARS -tykistöraketinheittimiin

      * 155mm ja 152mm tykistöammukset

      * Switchblade ja Puma -lennokit

      * Taktiset ajoneuvot aseiden ja kaluston hinaukseen

      * Räjäytystarvikkeet

      * Komponentit tukemaan Ukrainan lennokkituotantoa ja muita suorituskykyjä

      * Pienaseet ja ampumatarvikkeet

      * Aputarvikkeet ja tuki koulutukseen ja huoltoon sekä ylläpitotoimiin

      https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3757794/biden-administration-announces-historic-new-security-assistance-package-for-ukr/

    • Anonyymi

      Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Marie-Agnes Strack-Zimmermann vetosi jälleen Saksan liittokansleri Olaf Scholziin vaatimalla pitkän kantaman Taurus-ohjusten antamista Ukrainalle.

      – Kansleri on aina vakuuttanut seuraavansa Yhdysvaltain päätöksiä. Yhdysvallat toimittaa nyt pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia Ukrainaan. Tämä on riittävä syy toimia nyt Taurus-kysymyksessä, sanoi vapaita demokraatteja edustava Strack-Zimmermann Ukrinformin mukaan.

    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-27.04.2024 :



      * 465054 (+1124) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7268 (+6) taistelupanssarivaunua

      * 13971 (+14) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 775 (+3) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1049 MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16019 (+35) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1968 (+6) yksikköä erikoiskalustoa

      * 11905 (+38) tykistöasejärjestelmää

      * 9485 (+24) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2124 (+5) risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/04/27/desyatky-artsystem-bpla-ta-ponad-1100-okupantiv-statystyka-vtrat-rf/

    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-28.04.2024 :



      * 466150 (+1096) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7279 (+11) taistelupanssarivaunua

      * 13991 (+20) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 776 (+1) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1050 (+1) MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16065 (+46) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1971 (+3) yksikköä erikoiskalustoa

      * 11948 (+43) tykistöasejärjestelmää

      * 9507 (+22) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2124 risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/04/28/syly-oborony-likviduvaly-1095-okupantiv-znyshhyly-desyatky-tankiv-ta-artsystem-vtraty-rf-za-dobu/

      • Anonyymi

        USA:n tedustelun mukaan mitään vakavia tappioita venäjälle ei ole aiheutunut.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-29.04.2024 :



      * 467470 (+1320) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7285 (+6) taistelupanssarivaunua

      * 14007 (+16) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 778 (+2) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1051 (+1) MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16109 (+44) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1974 (+3) yksikköä erikoiskalustoa

      * 11985 (+31) tykistöasejärjestelmää

      * 9528 (+21) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2124 risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/04/29/minus-1320-okupantiv-znyshheno-16-bbm-ta-37-artsystem-vtraty-rf-za-dobu/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukrainan sotilastiedustelun Gusi-9 -yksikkö räjäytti räjähdelennokilla venäläisen pienten lennokkien havaitsemiseen ja jäljittämiseen suunnitellun "Repeinik" -tutkan

      💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=qOuKpadiCSo

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäläiset sotilaat karkaavat yksiköistään entistä kovempaan tahtiin, Ukrainan sotilastiedustelu GUR väittää.

      Ukrainalaisten mukaan ongelma vaivaa erityisesti Venäjän eteläisen sotilaspiirin alaisia joukkoja. Asiasta tässä kertovan Kyiv Independentin mukaan GUR sanoo yli 18000 sotilaan karanneen siellä rivistä. Heistä peräti 12000 väitetään kuuluvan Venäjän 8. armeijakuntaan. Sen joukkoja on käytetty aktiivisesti Ukrainassa.

      Learn more
      8. armeijakunnan karkureista 10000 on ukrainalaisten mukaan ollut liikekannallepanossa rintamalle määrättyjä reserviläisiä ja vain 2000 sopimussotilaita.

      Venäjän 58. armeijakunnassa karkureita on ollut väitetysti noin 2500.

      Ukrainalaiset ovat pyrkineet sodan alkuvaiheesta lähtien suostuttelemaan Venäjän sotilaita loikkaamaan Ukrainan puolelle tai jättämään yksikkönsä ja lähtemään kotiin. Ukrainan asevoimilla on syksyllä 2022 avattu neuvontapuhelin, jossa tarjotaan apua mahdollisille karkureille.

      Ukrainalaisten tietoja on mahdotonta varmistaa. Venäjän virallisetkin rekisterit paljastavat kuitenkin, että ”luvattomista poistumisista” annettujen tuomioiden määrä on räjähtänyt tämän vuoden aikana Venäjän asevoimissa.

      Sotakomennuksen välttelemisessä venäläisiä auttava ukrainalaisten ihmisoikeusaktivistien ”Kulje metsän läpi” -liike kertoi taas helmikuussa armeijan rivistä pois haluavien määrän kymmenkertaistuneen.

    • Anonyymi

      Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan.

    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-30.04.2024 :



      * 468720 (+1250) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7307 (+22) taistelupanssarivaunua

      * 14046 (+39) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 779 (+1) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1053 (+2) MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16142 (+33) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1977 (+3) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12011 (+26) tykistöasejärjestelmää

      * 9531 (+3) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2126 (+2) risteilyohjusta

      https://armyinform.com.ua/2024/04/30/vtraty-armiyi-rf-za-dobu-desyatky-tankiv-ta-bbm-i-1250-okupantiv/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukrainan ilmavoimien 831. taktinen lentoprikaati suojaa maata ikonisilla Suhoj Su-27 -hävittäjillä.

      Videolla nähdään Suhoj Su-27 -hävittäjät laukaisemassa yhdysvaltalaisia vihollisen ilmapuolustuksen tutkaan hakeutuvia AGM-88 HARM -ohjuksia.

      💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=pW4VCxvB45U

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-01.05.2024 :



      * 469840 (+1120) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7312 (+5) taistelupanssarivaunua

      * 14067 (+21) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 780 (+1) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1053 MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16175 (+33) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1980 (+3) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12024 (+13) tykistöasejärjestelmää

      * 9538 (+7) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2126 risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/05/01/minus-1120-okupantiv-znyshheni-tanky-bbm-ta-artsystemy-vtraty-rf-za-dobu/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukrainalaiset itse hehkuttavat, että Himarssiin tulee ensi aallossa nimenomaan ATACMSia. Kunhan nyt tulisi täydellä rangella, niin nähtäisiin mitä lierovin haukkuma länsimaalainen sodankäynti oikeasti on.

    • Anonyymi

      Latvian käynnistämä drone-koalitio on kerännyt jo lähes 500 miljoonaa euroa Ukrainan asevoimille.
      Asiasta ilmoitti Latvian puolustusministeri Andris Spruds, Censor.NET raportoi.
      Hänen mukaansa Tanska ja Hollanti ovat nyt ilmoittaneet yhteisostosta 400 miljoonalla eurolla.
      Lisäksi Kanada investoi 70 miljoonaa euroa, 3 miljoonaa - Liettua ja vähintään 10 miljoonaa - Latvia.
      "Ja tämä on vasta alkua. Aktiiviset neuvottelut jatkuvat muiden Drone Coalitionin maiden kanssa", Sprudes lisäsi.

    • Anonyymi

      Politicon ja Reutersin mukaan Ukraina on jo viime kuussa saanut pitkän matkan (300km) ATACMS-ohjuksia salaa ja niitä on käytetty maaleihin kaksi kertaa. Lisää tulee myös tässä miljardin paketissa.
      https://www.politico.com/news/2024/04/24/us-long-range-missiles-ukraine-00154110

      https://www.reuters.com/world/us/us-quietly-shipped-long-range-atacms-missiles-ukraine-2024-04-24/

      WASHINGTON, April 24 (Reuters) - The United States in recent weeks secretly shipped long-range missiles to Ukraine for use in its battle to fight off Russian invaders, and Ukraine last week used them for the first time, a U.S. official said on Wednesday.

      The missiles were contained in a $300 million military aid package for Ukraine that U.S. President Joe Biden approved on March 12, said the U.S. official, speaking on condition of anonymity. The official would not say how many of the missiles were sent.

      The missiles were used for the first time in the early hours of April 17, launched against a Russian airfield in Crimea that was about 165 km (103 miles) from the Ukrainian front lines, the official said.

      Whether to send the Army Tactical Missile Systems (ATACMS) with a range up to 300 km was a subject of debate within the Biden administration for months. Mid-range ATACMS were supplied last September.

    • Anonyymi

      ihan normaali ryssän tulos-tai-ulos juttu. Tähän asti on keskitytty alemman portaan pomoihin hiilivetybisneksissä ja aseteollisuudessa. Hiilivetybisnekset lakkasi tuottamasta joten kelvottomat ei toimittanut rahaa -> ikkuna kutsui. Tilalle uudet henkilöt ja bisnes siirtyi varjolaivastolle. Länsibisnekset tunteva pomo ei tuollaiseen pysty joten olivat turhaa painolastia. Sama aseteollisuudessa, normikaupan pomot ulos ja tilalle sellaiset jotka osaa hoitaa osat tiskinalta tuotantoon. Keskuspankin elviirakin sai jo varoituksen taannoin kun ei se ruplan kurssi noussut. Kummasti tuon jälkeen se rupla on ollut lähempänä 90 kuin 100.

      Se että nyt siirrytään jo tasolle paripykälää lilliputtelista kertoo siitä että jokin on nyt menossa vinoon oikein kunnolla. Tosin ryssän armeijan suoritusta ja Krimin logistiikkaa katsoessa keksii kyllä että aletaan kaivata sitä syyllistä. Tälläinen tilannehan on varmasti maanpetos kun ei saada tuloksia aikaan. Kenraalitason ruletti on pyörinyt jo pitkään mutta kun se ei tuota tulosta niin edetään ruokaketjussa ylöspäin.

      Ei lilliputelia kiinnosta kuin tulokset. Nyt ei armeija suorita ja taas tulee voitonpäivä ilman voittoa. Hallinto tietää tasan tarkkaan että pian pitää siirtyä ohjattuun talouteen kun rupla liiraa kunnolla. Valuuttavarannot palaa kohti loppuaan ja sodalle ei näy loppua. Kaikki muut järjesti tilanteen sovitusti eli EU/USA apu hlatattiin jotta armeija saa kairata sen voiton. No ei tullut. Tästä tempusta tulee löytymään ne maanpetturit kyllä. Varoituslaukaus on nyt annettu. Katotaan miten pitkään soikkuli tällä saa ostettua lisää elinaikaa.

    • Anonyymi

      Vihjausta että Ukraina voisi saada jopa 8 Patriot patteria lisää.

      Näillä saadaan alueellista kattavuutta parannettua huomattavasti. Ballistia torjuvien puikkojen määrä lienee kortilla, mutta örkkisuristimet tipahtanee vähän vanhemmillakin ohjuksilla. Tästä määrästä saattaa irrota kaksikin kiertävää Patriottia.

      ⚡️ "We are waiting for 7 PATRIOT air defence system batteries", - Kuleba

      👀 One was received from Germany, negotiations are underway for four more, and he saw 2 more batteries personally.

      🇺🇸 Kuleba hinted that the eighth system may "leave the US". pic.twitter.com/8XL4k1MrWH

      — MAKS 23 🇺🇦👀 (@Maks_NAFO_FELLA) April 24, 2024

    • Anonyymi

      Eurooppalaisia sotatarvikkeita tehdään riittävästi ja ne on ehtottomasti kaikki vaatimukset täyttäviä.

      3kk, kesä on ohi ja valtavat määrät venäläistä materiaalia ja miestä on palasina pitkin Ukrainan aroja mm. Tshekin kautta tulleiden miljoonan tykinammuksen tuloksena. Ukrainan ilmatilanhallinta on lähes täydellinen, seitsemän uutta Patriot-patteria ovat lopettaneet Venäjän yritykset tuhota Ukrainan energiainfraa, samalla kun ukrainalaisten armoton tuhokampanja drooneilla on pienentänyt rysyn öljynjalostuksen murto-osaan aikaisemmasta. F-16:set lentelevät pitkin poikin Ukrainan laajaa maata yhdessä Gripenien kanssa. Venäläiskoneet pysyvät kaukana kun huomasivat karvaan kokemuksen kautta Meteorien ulottuvuuden. Ukrainan koneet toimivat esteettä ja pommittavat venäläisten arvokkaita tai taktisesti merkittäviä kohteita stand off-aseillaan turvallisen etäisyyden päästä venäläisten ilmatorjunnasta.

      Putin miettii että mitä nyt tehdään kun varastojen laarin pohja häämöttää, pajarien tyytymättömyys kasvaa minkä seurauksena hän puhtaalla tuurilla juuri äsken selvisi häntä kohtaan tehdystä salamurhayrityksestä. Prigozhinin ryntäys kohti Moskovaa asevoimien korvia huumaavan hiljaisuuden ja passiivisuuden keskellä on vielä tuoreessa muistissa ja se polttaa mielessä kuin tulikuuma polttomerkkirauta.

      Putin tuntee hikikarpaloiden muodostuvan ja kylmännihkeä noro lähtee valumaan ohimolta kastellen valkoisen paidan kauluksen. Lievästi vapiseva käsi ottaa uuden ryypyn vodkaa, minkä jälkeen hän hautaa kasvot käsiinsä. Hartiat vavahtelevat hiljaa.

    • Anonyymi

      Ryssälän valtapyramidi lahoaa pikkuhiljaa. Luotettavia henkilöitä on yhä vähemmän, tuottavia vielä sitäkin vähemmän, viisaita tuskin ollenkaan, koska ne on todettu vaaralliseksi jo kauan aikaa sitten, joten jäljelle jää helposti kontrolloitavat mutta tyhmät. Jutussa hyvin mainitaan se fakta, että FSB puristaa tuon Ivanovin munistaan seinälle niin kauaksi aikaa, että sieltä tulee kaikki törky mitä hän tietää muista, etenkin Puolustusministreriössä enkä usko listan olevan kovin lyhyt.

      Niistä Putler sitten valitsee ne, joita pystyy täysin kontrolloimaan. Tällöin Ivanov on samaan aikaan sekä varoittava esimerkki että hyödyllinen väline saada epäpätevät ja mahdollisesti epäluotettavat pois ja täysin kontrolloitavat tilalle.

      Mutta matto kupruilee jo, siellä taustalla on tyytymättömyyttä joka johtaa vehkeilyyn ja ehkä sisäisiin salaliittoihin ja ajatuksiin, joilla saattaa olla elämää lyhentäviä vaikutuksia. Ainakaan mikään kehityskulku tuossa toimintaympäristössä ei näytä siltä, että tilanne saataisiin jotenkin mystisesti oikaistua sodan tai talouden suhteen, sama näivettyvä kehityssuunta molemmissa jatkuu vaikka marionetteja vaihdetaankin.

    • Anonyymi

      Eurooppalaisia sotatarvikkeita tehdään riittävästi ja ne on ehtottomasti kaikki vaatimukset täyttäviä.

      3kk, kesä on ohi ja valtavat määrät venäläistä materiaalia ja miestä on palasina pitkin Ukrainan aroja mm. Tshekin kautta tulleiden miljoonan tykinammuksen tuloksena. Ukrainan ilmatilanhallinta on lähes täydellinen, seitsemän uutta Patriot-patteria ovat lopettaneet Venäjän yritykset tuhota Ukrainan energiainfraa, samalla kun ukrainalaisten armoton tuhokampanja drooneilla on pienentänyt rysyn öljynjalostuksen murto-osaan aikaisemmasta. F-16:set lentelevät pitkin poikin Ukrainan laajaa maata yhdessä Gripenien kanssa. Venäläiskoneet pysyvät kaukana kun huomasivat karvaan kokemuksen kautta Meteorien ulottuvuuden. Ukrainan koneet toimivat esteettä ja pommittavat venäläisten arvokkaita tai taktisesti merkittäviä kohteita stand off-aseillaan turvallisen etäisyyden päästä venäläisten ilmatorjunnasta.

      Putin miettii että mitä nyt tehdään kun varastojen laarin pohja häämöttää, pajarien tyytymättömyys kasvaa minkä seurauksena hän puhtaalla tuurilla juuri äsken selvisi häntä kohtaan tehdystä salamurhayrityksestä. Prigozhinin ryntäys kohti Moskovaa asevoimien korvia huumaavan hiljaisuuden ja passiivisuuden keskellä on vielä tuoreessa muistissa ja se polttaa mielessä kuin tulikuuma polttomerkkirauta.

      Putin tuntee hikikarpaloiden muodostuvan ja kylmännihkeä noro lähtee valumaan ohimolta kastellen valkoisen paidan kauluksen. Lievästi vapiseva käsi ottaa uuden ryypyn vodkaa, minkä jälkeen hän hautaa kasvot käsiinsä. Hartiat vavahtelevat hiljaa.

    • Anonyymi

      Kun Ukrainalle palautetaan sille kuuluvat alueet korvauksineen, olisi hienoa että samassa aallossa myös esimerkiksi Valko-Venäjällä nähtäisiin kunnon ryhtiliike ja irtauduttaisiin alistajan vallasta. Historiallisestihan Puola, Ukraina, Valko-Venäjä ja Liettua ovat kuitenkin olleet ajoittain hyvinkin läheisiä (hyvässä ja pahassa) ja Valko-Venäjänkin kannattaisi käyttää tilaisuus hyväkseen itsenäistyäkseen oikeasti. Samaa itsenäistymistä toivoisi toki monille muillekin Venäjän alistamille kansoille.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Puttelilla on jäljellä tasan kaksi vaihtoehtoa: joko putteli vetäytyy omien rajojensa taakse heti tai myöhemmin.

      Eilen oli taas kiloörkkipäivä. Ukraina on tehnyt selväksi että neuvottelu rauhasta jäätyneen konfliktin ja alueluovutusten pohjalta ei ole mahdollinen, koska tämä johtaisi vain uusiin Butšan verilöylyihin. Joten kiloörkkipäivät jatkuvat siihen asti kunnes örkit vetäytyvät omien rajojensa taakse. Kolmen päivän erikoinen on vaihtunut kahdeksansadan päivän katastrofiksi, jonka tuloksena "maailman toiseksi vahvin" armeija tiedetään kykenemättömäksi muuhun kuin siviilien terrorisointiin.

      Yhdysvallat ja EU-maat ovat myös tehneet selväksi, että valehtelija-putlerin kanssa on turha neuvotella rauhasta nykytilanteessa. Selkeästi on sanottu, että tavoitteena on venäjän tappio. Vaikka länsimaat vatuloivat liikaa tuen suhteen, ei sitä olla lopettamassa. Puttelin riskilaskelmissa tämä tarkoittaa, että ryöstöretken tuotto-odotukset ovat menneet nollaan. Sopii vaan toivoa, että kremlin roistokoplan ulkopuolelta löytyy joku, joka tajuaa, että hyökkäyssota on hävitty ja jokainen lisäpäivä vain kasvattaa tappion määrää.

    • Anonyymi

      Minun mielestä on Naton ja muiden maiden on turha toimia tässä enää pelkästään katsojina.
      Kahden vuoden etsikkoaika on jo käytetty.

      Tuo sota nyt vaan yksinkertaisesti pitää voittaa.

      Ensimmäiset askeleet on, että Puola alkaa ampumaan Ukrainankin ilmatilassa venäjän ohjuksia /droneja alas.
      Ukrainaan tulevat F-16 säilytetään Puolan/ Romanian lentokentillä. Voivat käydä tankaamassa / aseistusta hakemassa Ukrainan kentillä. yms.
      Pitäisi nyt lopettaa tämä välttely ja ymmärtää että olemme jo sodan osapuoli.

    • Anonyymi

      Sotaintoilijoita riittää, kunhan ei itse tarvitse mennä rintamalle.
      Palsta on tässä hyvänä esimerkkinä, eniten kirjoittavat ne joista ei ole yhtään mihinkään taistelukentällä?!

      Paljon kirjoitetaan ohi totuuden, ohi nykyisen tilanteen.

      Totuus taitaa olla nyt se ettei Venäjä ole ollenkaan niin heikko mitä palstalla toivottaisiin, se voi johtua siitä etteivät äänekkäimmät palstalaiset ole erinomaisuudessaan puolustamassa Ukrainaa, höpöttävät jonnin joutavia palstalla, jolla ei ole taisteluiden lopputuloksiin mitään merkitystä.

    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-02.05.2024 :



      * 470870 (+1030) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7332 (+20) taistelupanssarivaunua

      * 14096 (+29) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 784 (+4) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1053 MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16224 (+49) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1988 (+8) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12044 (+20) tykistöasejärjestelmää

      * 9561 (+23) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2126 risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/05/02/vorog-vtratyv-ponad-1000-soldativ-20-tankiv-i-4-zasoby-ppo/

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pienestä maapalasta yhden Donetskin kylän lähellä käytiin rajuja taisteluita hyökkääjiä vastaan. Tuloksena kymmeniä poltettuja venäläisiä tankkeja ja panssaroituja ajoneuvoja, Ukrainan musta maaperä täynnä kuolleita hyökkääjiä... Yhdessä voittoon! Simul ad Victoriam! 💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=Oxc0Sk-Lx0o

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja samasta Ocheretynen taistelusta venäläinen T-72B3 -taistelupanssarivaunu joka oli varustettu lennokeilta suojaavilla verkoilla ja elektronisen sodankäynnin järjestelmällä tuhoutui FPV-räjähdelennokilla. 💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=x34qqHRqwyI

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-03.05.2024 :



      * 472140 (+1270) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7354 (+22) taistelupanssarivaunua

      * 14129 (+33) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 786 (+2) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1053 MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16266 (+42) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 1993 (+5) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12102 (+58) tykistöasejärjestelmää

      * 9580 (+19) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2126 risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/05/03/minus-1270-rosijskyh-okupantiv-dani-shhodo-vtrat-voroga-vid-genshtabu-zsu/

    • Anonyymi

      Pään räjäyttävä video.

      https://t.me/deadrussi/1268

    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-04.05.2024 :



      * 473400 (+1260) sotilasta

      * 348 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7366 (+12) taistelupanssarivaunua

      * 14156 (+27) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 788 (+2) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1055 (+2) MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16337 (+71) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 2001 (+8) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12148 (+46) tykistöasejärjestelmää

      * 9611 (+31) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2127 risteilyohjusta

      https://armyinform.com.ua/2024/05/04/syly-oborony-znyshhyly-46-artsystem-i-ponad-1200-okupantiv-genshtab-zsu/

    • Anonyymi

      Jossain aiemmassa oli mainittu jokin hiilivoimala johon olisi isketty kinzhaleilla ja kalibreilla. Kalibreja ei ole kyllä näkynyt hyvään toviin, siinä on operaatiota kerrakseen ajaa joku iso sukellusvene syvälle emäzyzzälään, ladata ohjukset ja soutaa Krimin länsipuolelle ja turauttaa menemään ne 3-5 tötteröä ja uida takaisin emäzyzzälään. Voi tuntea seilori itsensä tärkeäksi.. uskomattoman työlästä noiden ampuminen saatuun hyötyyn nähden.

    • Anonyymi

      Se vain on että länttä/USA:ta vastaan koko muu maapallo taitaa olla ilma-alivoimainen? Irakilla oli Desert Stormissa vahvat ilmavoimat ja integroitu ilmatorjunta, mutta ne vain lähtivät pois...

      Jos ajatellaan miten tulisi käymään jos F-35:t lähtisivät ottamaan matsia vaikkapa Venäjän ilma-aseen parhaimmiston kanssa?

      Jopa Suomen doktriiniin, julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan, kuuluu vihollisen ilmatorjunnan lamauttaminen F-35:n asiaan dedikoidulla aseistuksella. Mikä onkin aikamoinen ajatusmaailman muutos verrattuna aiempaan, kun vain pelättiin poteron pohjalla suurvallan ilma-aseen säälimättömiä iskuja. Paras mihin pystyttiin oli naamiointi, hajauttaminen ja parhaimmillaan linnoittaminen niin että osumat kestettäisiin. No, tietenkin omaa ilmatorjuntaakin oli, jossain.

      https://puolustusvoimat.fi/kalusto#/asset/view/id/901

      "Häiveominaisuuksiensa sekä omasuojajärjestelmiensä ansiosta F-35 kykenee toimimaan nykypäivän ja tulevaisuuden taistelukentän vaativassa ympäristössä ollen aloitteellinen korkeaan uhkatason vastailmaoperaatioissa."

      Ja tämän vuoksi niihin suomalaisiin F-35:iin ollaan ostamassa vaatimattomasti puolella miljardilla dollarilla näitä AAARRRGGHH -ohjuksia (ohjuksen nimi tulee siitä äänestä, jota osumakohtaa hieman kauempana oleva ilmatorjuntahenkilöstö päästää impaktin hetkellä):

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009943113.html
      Yhdysvallat hyväksyi 500 miljoonan dollarin mahdollisen ohjuskaupan Suomeen​

      Ohjuksilla voidaan tuhota sekä liikkuvia että kiinteitä ilmatorjuntajärjestelmiin kuuluvia tutkia tai lähettimiä.

      23.10.2023 23:25

      "YHDYSVALTAIN ulkoministeriö on hyväksynyt mahdollisen 500 miljoonan dollarin tutkantorjuntaohjuskaupan Suomeen, kertoo uutistoimisto Reuters. Reutersin mukaan ministeriö hyväksyi 150:n AARGM-ER-ohjuksen myynnin Suomeen.

      Ohjuksia valmistava yhdysvaltalainen Northrop Grumman kertoo, että AARGM-ER-ohjuksia käytetään vihollisen maassa sijaitsevien ilmatorjuntajärjestelmien tuhoamiseen ilmasta."

      ----------------------------------------

      https://www.doctrine.af.mil/Portals/61/documents/AFDP_3-01/3-01-AFDP-COUNTERAIR.pdf

      AIR FORCE DOCTRINE PUBLICATION 3-01 COUNTERAIR OPERATIONS
      ....
      s.1:

      "Counterair operations ensure freedom to maneuver, freedom to attack, and freedom from attack. Additionally, counterair capabilities can deter hostile adversary action by providing a credible military threat to enemy maneuver and attack capabilities. As one of its primary missions, the United States Air Force (USAF) brings resources, capabilities, and experience to the joint force to achieve counterair objectives.1 The counterair mission integrates offensive and defensive operations to attain and maintain control of the air and protection of forces by neutralizing or destroying threats from all domains that directly or indirectly challenge control of the air. These forces may include, but are not limited to,aircraft, surface-to-air missiles (SAMs), ballistic missiles, airfields, fuel, command and control (C2) facilities and systems, and network links."

      • Anonyymi

        Tämä on tietysti totta: stealth-ominaisuudet tekevät hävittäjästä huomattavasti vaarallisemman kuin perinteiset hävittäjät.

        Silti tämä:

        Jopa Suomen doktriiniin, julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan, kuuluu vihollisen ilmatorjunnan lamauttaminen F-35:n asiaan dedikoidulla aseistuksella. Mikä onkin aikamoinen ajatusmaailman muutos verrattuna aiempaan, kun vain pelättiin poteron pohjalla suurvallan ilma-aseen säälimättömiä iskuja. Paras mihin pystyttiin oli naamiointi, hajauttaminen ja parhaimmillaan linnoittaminen niin että osumat kestettäisiin. No, tietenkin omaa ilmatorjuntaakin oli, jossain.

        Sanoisin että Ukrainan esimerkki osoittaa, että naamiointi, hajauttaminen ja linnoittaminen ovat kantaneet huomattavan pitkälle Venäjän koko voimaa ja taitoa vastaan.

        Sama koskee ilmavoimien käyttöä, ne jatkavat lentämistä 26 kuukautta hyökkäyksen alkamisen jälkeenkin.

        Olisiko näin jos hyökkäys olisikin kohdistettu samalla voimalla Suomea vastaan? Mahdotonta sanoa, mutta miksei se mikä toimii Ukrainassa, olisi toiminut täälläkin? Lähtökohdat ovat tietysti hyvin erilaiset.

        Silti, F-35 on hyvin tervetullut lisä Suomen kykyihin - samoin kuin NATO-jäsenyys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on tietysti totta: stealth-ominaisuudet tekevät hävittäjästä huomattavasti vaarallisemman kuin perinteiset hävittäjät.

        Silti tämä:

        Jopa Suomen doktriiniin, julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan, kuuluu vihollisen ilmatorjunnan lamauttaminen F-35:n asiaan dedikoidulla aseistuksella. Mikä onkin aikamoinen ajatusmaailman muutos verrattuna aiempaan, kun vain pelättiin poteron pohjalla suurvallan ilma-aseen säälimättömiä iskuja. Paras mihin pystyttiin oli naamiointi, hajauttaminen ja parhaimmillaan linnoittaminen niin että osumat kestettäisiin. No, tietenkin omaa ilmatorjuntaakin oli, jossain.

        Sanoisin että Ukrainan esimerkki osoittaa, että naamiointi, hajauttaminen ja linnoittaminen ovat kantaneet huomattavan pitkälle Venäjän koko voimaa ja taitoa vastaan.

        Sama koskee ilmavoimien käyttöä, ne jatkavat lentämistä 26 kuukautta hyökkäyksen alkamisen jälkeenkin.

        Olisiko näin jos hyökkäys olisikin kohdistettu samalla voimalla Suomea vastaan? Mahdotonta sanoa, mutta miksei se mikä toimii Ukrainassa, olisi toiminut täälläkin? Lähtökohdat ovat tietysti hyvin erilaiset.

        Silti, F-35 on hyvin tervetullut lisä Suomen kykyihin - samoin kuin NATO-jäsenyys.

        Tottakai naamiointi, hajauttaminen ja linnoittaminen on elintärkeää jos meinaa pärjätä tänä päivänä kun drooneja lentää joka jumalan paikassa joko hyökkäämässä itse tai maalittamassa raskaammalle ohjukselle tai tykistölle maalia.

        Ja tämähän on itsestään selvää ja kaikille meille ainakin toivottavasti opetettu jo varusmiesaikana.

        Mutta olisitko itse ajatellut vaikkapa vuonna 2020 Suomessa, jonka turvallisuuspolitiikan yhtenä jakkaranjalkana oli hyvät ja toimivat suhteet itänaapuriin, jonka presidenttinä oli "Putin-kuiskaajaksi" nimetty mies, että:

        Suomi ostaa USA:sta puolella miljardilla (venäläisten) ilmatorjuntatutkien tuhoamiseen tarkoitettuja ohjuksia joilla on tarkoitus sodan sattuessa mahdollistaa liittouman ilma-operaatiot tai ainakin ilmasta käsin vaikuttaminen vihollisen (Venäjän) hallitsemalla alueella?

        No, en kyllä minäkään.

        Sitä niinkun tässä ajoin takaa... että nyt ollaan doktriinissa aloitteellisia eikä oteta vain kuivana kakkoseen. Vähän niin kuin Ukrainakin on aloitteellinen satojen (yli tuhannen?) kilometrien päähän vastustajan syvyyteen, omilla teknologisilla mahdollisuuksillaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Puttelin matto kupruilee jo mukavasti, Shoigua kuumottaa, Ivanov akvaariossa ja Kadyrov lienee letkuissa🤣👍

      "Voi olla, että hänen vastapelurinsa valtapiireissä alkoivat pelätä Šoigun vahvistuvan liikaakin ja laukaisivat rikostutkinnan Ivanovia vastaan näpäyttääkseen Šoigua.

      Tämä ei vielä tarkoita, että Šoigun peli olisi pelattu.

      Vladimir Putinin viidennen kauden virkaanastujaisten jälkeen on odotettavissa joitain muutoksia hallituksessa. Šoigun on arveltu säilyttävän paikkansa, sillä Putin ei mielellään vaihda uskollisia alaisiaan.

      Ivanovin korruptiosyyte tekee silti lommon Šoigun arvovaltaan: hän ei pystynyt suojelemaan liittolaistaan.

      Se herättää myös kysymyksen, kykeneekö Putin pitämään eliitin sisäiset valtakamppailut kurissa. Putin on toiminut viimekätisenä riitojen ratkaisijana. Nyt valtakamppailu näyttää läikkyneen julkisuuteen."

    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-05.05.2024 :



      * 474260 (+860) sotilasta

      * 349 (+1) lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7375 (+9) taistelupanssarivaunua

      * 14179 (+18) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 790 (+2) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1057 (+1) MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16418 (+37) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 2002 (+4) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12212 (+21) tykistöasejärjestelmää

      * 9636 (+25) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2147 risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/05/05/minus-860-okupantiv-znyshheno-18-bbm-ta-litak-vtraty-rf-za-dobu/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n sotilaat jatkavat miehittäjien pommittamista räjähtävillä "lahjoilla" suoraan taivaalta.

      Vain kahdessa viikossa venäläisten tappiot olivat: 25 taistelupanssarivaunua , 65 panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa, 59 tykistöjärjestelmää, 13 ilmapuolustusjärjestelmää , 251 sotilaskuljetusajoneuvoa , 119 vihollisasemaa ja linnoitusta, 6 varastoa, joissa ammukset ja polttoaineet ja voiteluaineet ja 458 miehittäjää.

      💥💥💥

      https://www.youtube.com/watch?v=MRgXe5DEjNc

    • Anonyymi

      Ryssällä oli pieni aikaikkuna lopettaa erikoinen operaatio voitokkaasti ja joutumatta kansainväliseen pannaan. Ikkuna oli varmaan pidempi kuin kolme päivää, mutta viimeistään Butchat sulkivat sen. Nyt maito on jo lattialla. Putlerin hallinto ei voi enää mitenkään korjata tilannetta.

      Sotatalous pitää kyllä joitakin pyöriä pyörimässä, mutta entäs sitten, kun pitäisi taas rakentaa siviilitaloutta? Rakenteet ja luottamus romutettuna, ei rahaa sisäisesti, ei investointeja tulossa, työikäinen miesväestö kasvamassa koiranputkea tai rampoina.

      Vaikka Kiina auttaisi korjaamaan 50 vuotta vanhaa romurautaa varikoilta rintamalle, ei siitä ole pitkää iloa.

      Tavalla tai toisella ryssälä romahtaa. Ehkä hidastetusti mutta romahtaa kuitenkin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vatnikin oma syy, mitäs läksit valloitusretkelle..


    • Anonyymi

      Iranin oman toiminnan vaikutukset ovat mielenkiintoisia. Luvut kun tosiaan viittaa siihen että ryssä ei ole vieläkään saavuttanut omatoimista kykyä edes tälläisten yksikertaisten lentolaitteiden valmistukseen.

      Ehkä tärkein asia tässä "ryssä lisää asetuotantoaan" asiassa on osaavan työvoiman tarve. Pistät minkä tahansa tehtaan pystyyn niin siihen tarvitaan asiansa osaavia ja asialleen omiatautuneita insinöörejä. Osalla pitää olla myös pitkäaikaista kokemusta. Kaikki varmaan muistaa miten sodan alettua juuri akateemisesti koulutetut lähti ryssälästä laumoissa. Väestöpohjan osalta pitää muistaa että ryssälä on taloudeltaan Italian kokoinen, eli se noin miljoona lähtijää pitää suhteuttaa noin 50milj väestöön, ei 110milj. ryssälään. Tuosta 110milj väestöstä kun pitää olla suurin osa tyhjäntoimittajia, juoppoja ja sairaita koska muuten tuo alisuorittaminen ei selity. Lisäksi lilliputtelilla on akuuttipula perustyöntekijöistäkin. Lisäksi etulinjassa kuolee kokoajan juuri sitä ryssän väestöä joka jaksaa kävellä repun&aseen kanssa kilometritolkulla maastossa. Juopot ja sairaat ei tuota tee. Sama vaatimus se on teollisessa tuotannossakin. Seuraava LKP lienee siis ihan puhdas mahdottomuus, väestöä ei vain ole enää jäljellä.

      Shaded dronejen määrä kertoo suoraan siitä että lilliputtelilla on seinä vastassa, väestöpohja ja teollinen kapasiteetti ei mahdollista suurempaa tuotantoa. Shaded määrät ovat todennäköisesti se minkä Iran pystyy osia valmistamaan, runkoja sitten tehdään molemmissa maissa. Iranin osalta tuotanto lienee sitten sen puolet kuukausimäärästä. Israeliin iskiessään Iranille selvisi että saturaatiohyökkäys vaatii paljon enemmän näisät droneja. Paljon tarkoittaa kymmeniä kertoja enemmän. Käytännössä Iran on huomannut että sroneja pitää varastoida vuoden tuotanto ja sitten saa ehkä yhden iskun onnistumaan. Joten ryssälle ei riitäkkään enää muuta kuin kittejä asennettavaksi runkoihin. Lisäksi tässä on varmasti Iranilla oma lehmä osajass, eiköhän he ole jättäneet jonkin oleellisen kokonaisuuden vain omiin käsiin että lilliputteli joutuu siirtämään taaloja ja kultaa mullaheille.

      No Ukrainan sota tuo esille aikamonta rssän ongelmaa: aseiden uustuotanto takkuaa, vanhan varaston kunnostamiseen tarvitaan Kiinalaisia osia ja ainoa mikä ilmeisesti alkaa rullata on murkulatuotanto. Tosin sekin kaiketi Kiinalaisen puuvillan avittamana. Todennäköisesti Kiinasta tulee myös muitakin teollisuuskemikaaleja räjähdetuotantoon.

    • Anonyymi

      Hesarista lainaten:

      Vammautuneiden venäläismiesten määrä on noussut ennätyksellisen paljon, kertoo Britannian puolustusministeriö viestipalvelu X:ssä.

      Viime vuonna 31–59-vuotiaita venäläismiehiä, joilla on jonkinlainen vamma, oli 30 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022.

      Vuonna 2022 vammautuneita venäläismiehiä oli 1 670 000, kun taas vuonna 2023 heitä oli kyseisessä ikähaarukassa 2 177 000. Britannian puolustusministeriön tietojen lähteeksi on merkitty Venäjän eläke- ja sosiaalivakuutusrahasto.”

      Puoli miljoonaa uutta invalidia aseikäisissä miehissä.
      Melkoinen nousu. Uskoisin Venäjällä olevan oma versionsa ns. Vakuutusyhtiöiden lääkäreistä, joten vammautuneeksi tuskin pääsee ihan helposti.

    • Anonyymi

      Sinällään homma selkeytyy, kun ymmärtää sen, että venäjä kykenee korvaamaan päivittäisistä tappiosta vain noin 20-30%. Eli, joka päivä rintamalla olevaa kalustoa on vähemmän ja vähemmän. Ja mitä se tarkoitta? Sitä, että kun se rintamalla oleva kalusto on kulutettu loppuun, niin tämä sota on venäjän puolesta sodittu. Se on ihan paskapuhetta, että venäjällä olisi mitään kykyä jatkaa tätä tahtia vuoden 2025 loppuun. Näillä varastoromuilla voidaan sotaa toki hetken pitkittää, mutta ei niillä enään mitään ratkaista.

      Edelleenkään, kun venäjältä alkaa rintamalla oleva kalusto loppumaan, niin eivät he voi jotenkin mystisesti pakottaa Ukrainaa vähentämään omien joukkojen ja aseiden käyttöä.

    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      Venäjän asevoimien tappiot ajalta 24.02.2022-06.05.2024 :



      * 475300 (+1040) sotilasta

      * 349 lentokonetta

      * 325 helikopteria

      * 7380 (+5) taistelupanssarivaunua

      * 14213 (+34) panssaroitua miehistönkuljetus- ja taisteluajoneuvoa

      * 791 (+1) ilmatorjuntajärjestelmää

      * 1057 MLRS raketinheitinjärjestelmää

      * 16477 (+59) kuorma-autoa ja polttoainesäiliöautoa

      * 2008 (+6) yksikköä erikoiskalustoa

      * 12250 (+38) tykistöasejärjestelmää

      * 9683 (+47) operatiivis-taktisen tason miehittämätöntä lennokkia

      * 26 sotalaivaa ja venettä

      * 1 sukellusvene

      * 2148 (+1) risteilyohjusta


      https://armyinform.com.ua/2024/05/06/minus-1040-okupantiv-za-dobu-genshtab-zsu-nazvav-vtraty-voroga/

    • Anonyymi
      UUSI

      Ryssät vei meiltä 12% maasta ja se kyrpii suomalaisia vielläkin.... anteeks, siis "ryssät"....täällä ei ole unohdettu, Ukrainassa ei myöskään unohdeta seuraavaan sataan vuoteen....Ei käynny ku Georkiassa, vastapalloon tuli... tarpeeks ku vittuilee ni alkaa liha tummumaan... ryssät luuli että kaikki on ku ennenki, hyö vähän riehuu... maailma on muuttunu igor, nyt sitä ei enää katota, teiltä viellä itku pääsee, mut se on myöhästä....

    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      Kyllä on siistiä ja tyhjää nykyään ryssien varastotukikohdassa. Mainio kuvasarja noin kahden vuoden muutoksesta.

      Ryssille positiivisena käänteenä tuolta voi nyt lähettää henkilökunnan mekaanikkoineen päivineen Ukrainaan etulinjan tykin ruuaksi kun ei ole enää vaunuja niin ei tarvitse siellä tyhjässä tukikohdassa päivystää.

      https://twitter.com/x/status/1784682521612911093

      Lisäksi Novosibirskistä on pitänyt siirtää S-400 ilmatorjuntajärjestelmä kokonaan jonnekin muualle. Siirtely on vähän kuin housuun paskantaisi pakkasella, lopulta tulee kuitenkin kylmä.

      https://twitter.com/x/status/1785405761981477036

    • Anonyymi
      UUSI

      Rahan kanssa ryssillä toimii yksi sun toinen asia. Lahjonta on avainsana. Kun venäläiseen perheeseen syntyy poikalapsi on tapana aloittaa koko suvun kesken rahankeräys. Kaikki syntymäpäivälahjat ym yritetään saada rahana ja kaikki 18 vuoden aikana kerätty raha säästetään kutsuntalautakunnan lahjomista varten. Näin rahalla järjestyy "asepalvelukseen kelpaamattoman" paperit. Siinä maassa kaikki kusettaa kaikkia, kaikki mitä voidaan varastaa, puhalletaan ohi ja kaikki työ joka voidaan jättää tekemättä, jää tekemättä.

    • Anonyymi
      UUSI

      ATACMS isku rypäleillä ryssän syvyyteen. Noin 90km rintamalinjasta. 0.40 näkyy paljon ryssää kasassa. 3.50 ensimmäinen osuma. 5.00 kohdassa näkyy että osui tuohon alussa näkyvään porukkaan tai ainakin lähelle. Toinen ja kolmas menee johonkin muuhun kohteeseen tai selvästi ohi. Mutta aika syvällä näemmä Ukrainan dronet myös operoi.
      https://twitter.com/COUPSURE/status/1785611969686311151

      • Anonyymi
        UUSI

        Missähän määrin niitä onkaan saatu, kun 3-4 voidaan käyttää noin "kevyeen" maaliin. Varmasti satoja, olisiko Yhdysvallat uskaltautunut jopa avaamaan koko ATACMS-varastonsa Ukrainan käyttöön.


    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      Eli yksi vaihtoehto on että tässä todellakin tullaan romuttamaan ryssän armeijan koko kalusto ja varsinkin Neuvostoliiton perintö valtaosaksi ennen kuin tajuavat millaiseen liriin ovat itsensä ajaneet. Toinen vaihtoehto on se että tietävät omat rajansa kaluston määrien osalta ja kun tietty, ennakoitu taso saavutetaan, tullaan näkemään taktiikan ja strategian muutos Ukrainassa.

      • Anonyymi
        UUSI

        Se on kyllä mielenkiintoinen tilanne pohtia, että kuinka tuo vaikuttaa ryssän haluun sotia ja tappionsietokykyyn, kun tämän sodan myötä tuo varastoaseisiin tukeutuminen tappioiden paikkaamiseksi katoaa selkänojana, johon nojata.

        Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi, ja ei koskaan pidä mitään absoluuttisia totuuksia omista länsimaiden näkökulmista päin laukoa suustaan, mutta kyllä itse ainakin näin realistina optimistisesti toivon, että kun nuo varastot on kaluttu loppuun, ryssältä loppuu se kyky sietää tappioita, kun ne tappiot eivät ole enää halpoja mobikkeja vaan korvaamattomia aseita.


    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      Hämmentävää, että tällaisia videoita ei ole rutkasti enempää. Kyllä tuossa näkyy myös se vihattu rotaation puute. Ryzzän mobikit ampuu umpimähkään pään yli ja kylmähermoinen sankarihahmo nakkelee kranuja kylmän viileästi ja lopuksi viimeistelee kolme örkkiä samaan kasaan. Alleviivaa myös hyökkäämisen vaikeutta, jos hyökkääjä on pelkuri persereikä ja viskoo kuulia ja kranuja minne lie. Ja ei, ei tippaakaan armoa noille, oma valinta lähteä ryöstöretkelle.
      https://twitter.com/OSINTNic/status/1785879228078047249

    • Anonyymi
      UUSI

    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe