Miten kristillissosiaalisuus (PS) poikkeaa perinteisestä kristillisyydestä?

Anonyymi-ap

Timo Vornasen tapaus on tuonut selvyyttä siihen, mitä tarkoittaa Perussuomalaisten itsestään käyttämä nimitys kristillissosiaalinen puolue. Se nimittäin varmaankin tulee ilmi siinä, miten puolueeseen kuuluvan Vornaisen toiminta poikkeaa perinteisistä hartaista kristityistä.

Ensinnäkin, kristillissosiaalit käyvät kapakoissa, mutta eivät ilmeisesti kirkossa. Monet heistä, kuten Purra ja Halla-aho, eivät kuulu kirkkoon, ja eivät usko Jumalaan. Kirkossa voivat käydä satunnaisesti. Vornanen on käynyt kapakassa ainakin myös vuonna 2014, jolloin sai siellä tappouhkauksen.

Tuhannet ja taas tuhannet käyvät kapakoissa saamatta koskaan yhtään tappouhkausta tai päätymättä käsirysyyn. Kristillissosiaalinen Vornanen on tässäkin poikkeus.

Kristillissosiaalille ilmeisesti myös perhekeskeisyys tarkoittaa jotain muuta kuin hartaille kristityille. Vornanen viihtyy pois kotoa ja haluaisi ehkä jopa laajentaa perhettään moniavioisuudella, jos vain se olisi mahdollista. Juomien tarjoilu nuorille naisille, mutta ei omalle vaimolle, joka ei ole ollut kristillissosiaalin mukana tämän kapakkareissuilla, viittaa siihen.

Onko palstalaisilla minkälaisia kokemuksia kristillissosiaalisuudesta?

27

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se tulee siitä, että heille kristillisyys on eräänlainen heimoaate joka on suunnattu toisia heimoja vastaan. Heille tärkeintä kristillisyydessä ei ole sen arvot vaan sen varjolla harrastettu viha toisia heimoja vastaan.

      • Anonyymi

        Noinhan se on.


      • Eikä ole vaikea arvata ketä vastaan tuo vihan tällä palstalla kohdistuu...


      • Anonyymi
        UUSI
        Mistänäitäoikeintulee kirjoitti:

        Eikä ole vaikea arvata ketä vastaan tuo vihan tällä palstalla kohdistuu...

        Tuttuja asioita siinä


    • Anonyymi

      Emme nyt puolueena lähde kommentoimaan kristillishenkistä kokonaisuutta, joka koostuu keskenään lähes identtisistä yksittäistapauksista, joiden perusteella vedetut johtopäätökset voivat olla epäsuotuisia asiallemme. Siirtäkää katse bensan (kaahaaminen) ja kaljan (juominen) hintaan,

    • Anonyymi

      kristillissosiaaliset käyttävät kirkon tiloja juominkeihin 🤣

    • Anonyymi

      Sosialismi tarkoittaa sitä, että on aina niitä muita jotka eivät ole samanmielisia eli kristillissosialismissa eivät ole kristittyjä. Sosialismissa ne muut, jotka eivät ole samanmielisiä, ovat skitsofreenikoita. Kristillissosialismi sanana tarkoittaa sitä, että halutaan päästä valtaan ja tapetaan kaikki muut skitsofreenikkoina.

      Teoria siitä, että Kokoomus olisi vielä äärioikeistolaisempi oppi, on vielä epäselvä. Kokoomus on ulkonäköpuolue ja haluaisi valtaan päästyään tappaa kaikki liian rumat. Tämän teorian perusteella persut puhuvat sentään politiikkaan liittyvistä aiheita, kun kokoomuslainen näkee jo naamasta.

      • Anonyymi

        Aloituksessa puhuttiin sosiaalisuudesta, ei sosialismista.


    • Anonyymi

      "Kristillissosiaalisuus" tarkoittaa Jeesuksella ratsastamista uskovaisten vedättämiseksi. Homojen ja abortin vastustaminen ja epämääräisiin "kristillisiin arvoihin" vetoaminen on perusresepti, jolla oikeistopopulistit kerää uskonharhaisten äänet. Heitä on niin helppo vedättää.

      Sitten todellisuus on kännipäissään kapakassa 35 vuotta itseään nuorempaa naista vonkaava ja epäonnistuttuaan turhautuneena asetta heilutteleva Vornanen tai Unkarin Fidesz -puolueen pääidiologi József Szájer, joka oli kirjoittanut puolueen perhearvoja korostavan ja homofobisen ohjelman ja jäi itse kiinni Brysselissä homo-orgioista hallussaan huumeita.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ac3dcba6-6939-42c6-b40f-90e3b8465fda

      • Anonyymi

        Tätä meidän tekemisen tasoa ihmetellään sadan vuoden päästä silmät suurina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä meidän tekemisen tasoa ihmetellään sadan vuoden päästä silmät suurina.

        Toivotaan, että joku on ihmettelemässä ja että meno ei ole silloin vielä hullumpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivotaan, että joku on ihmettelemässä ja että meno ei ole silloin vielä hullumpaa.

        ei se tästä ainakaan parane


    • Anonyymi

      "Miten kristillissosiaalisuus (PS) poikkeaa perinteisestä kristillisyydestä?"

      Se on vähemmän kristillistä ja vähemmän sosiaalista kuin perineteinen kristillisyys, mutta toimii puolueen leimana siten, että puolueeseen aletaan liittä kristillisyys (huom ei uskovaisuus) ja sosiaalisuuus (someen postailu muutaman oluen jälkeen).

    • Anonyymi

      Asia ei ehkä ole pohtimisen arvoinen.

      • Anonyymi
        UUSI

        Täysin toisarvoinen minusta


    • Kristillissosiaalisuus on hyvinvoinnin edistämispyrkimyksiä, jossa arvot perustuvat lähimmäisen rakkauteen ja kristilliseen arvopohjaan.
      Keskiössä on yhteiskunnan vähäosaiset, joiden asemaa pyritään parantamaan.

      Joten. PS:ten puolueohjelma on valheellinen, koska he toimivat juuri päinvastoin :D
      sitä paitsi heidän oppi-isänsä on sitä mieltä, että kulttuurikristillisyys (kaksinaismoralismeineen) on se juttu.

      • Anonyymi

        No sittenhän he ovat malliluterilaisia. Valtaosa lut kirkon jäsenistä on kulttuurikristittyjä, jotka viisveisaavat Raamatun opetuksista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No sittenhän he ovat malliluterilaisia. Valtaosa lut kirkon jäsenistä on kulttuurikristittyjä, jotka viisveisaavat Raamatun opetuksista.

        Suurin osa suomalaisista on tosiaan kristitty kulttuurin vuoksi. Se tosin ihmetyttää, että miksi jotkut uskovat niin kiivaasti ovat niiden PS:ten puolella, jotka eivät edes ole mitenkään uskovaisia?


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Suurin osa suomalaisista on tosiaan kristitty kulttuurin vuoksi. Se tosin ihmetyttää, että miksi jotkut uskovat niin kiivaasti ovat niiden PS:ten puolella, jotka eivät edes ole mitenkään uskovaisia?

        Kyllä maallisissa asioissa voi luottaa ihan tavallisiin ihmisiin, vaikka kuinka kovasti uskoisi tuonpuoleisiin.


    • Anonyymi

      Ostin uuden takin. Itelle uuden.

      • Anonyymi

        Minä olen harkinnut uuden vaimon hankkimista.


    • UUSI

      Menee lähelle anarkososialismia? Wikipediasta lainattua (Proudhon):

      "Hän toivoi, että anarkososialistinen yhteiskunta toteutettaisiin ilman pakkoa tai väkivaltaa: korkoja ja vuokria ei tulisi Proudhonin mukaan kieltää - ihmisten vain tulisi omasta tahdostaan olla pyytämättä niitä ja hankkimatta yksityisomistukseen tuotantovälineitä tai suuria omaisuuksia. Proudhon piti omaisuutta vapauden perustana."

    • UUSI

      Lisää Wikipediasta: "Kirjassaan Théorie de la propriété hän sanoi: ”Omaisuus on ainoa voima, joka voi toimia vastavoimana valtiolle.” Yksityinen omistusoikeus luo ulkoisesta vallankäytöstä irrallisia piirejä, jotka eivät ole valtiovallan valvonnassa, ja tämä on ainoa keino taata ihmisten vapaus.
      Omaisuus on yhteiskunnan spontaani luomus ja suoja kaikenvaltaavaa valtiovaltaa vastaan mutta myös luo mahdollisuuden väärinkäyttöön, riistoon ja varkauteen."

      Tämä 1800-luvulla elänyt ranskalainen filosofi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Kuulostaa myös hyvinperussuomalaiselta hänen ajatuksensa.

    • UUSI

      Lisäksi voisi miettiä voisiko maaseudun asioita auttaa seksityötä paremmin antamalla lääkäreille, sairaanhoitajille ja opettajille mahdollisuuden vapaaehtoisesti korvata varusmiespalvelu vuoden kestävällä työskentelyllä syrjäseudulla.

    • Anonyymi
      UUSI

      Persuja nyt ei kiinnosta kristinoppi tuon taivaallista.

      Koodeeläisiä edes sen verran että voi käyttää lyömäaseena vaaleissa.

    • Anonyymi
      UUSI

      Helluntailaiset aina "omivat" jonkin tahon jossa ovat mukana. Heillä on varkaiden mieli. Noin he pilasivat mm. yhteiskristilliseksi tarkoitetun Jeesus-tapahtuman, hiljensivät kristityt ja toivat kristillisen jumalanpalveluksen sijalle omat hipitihop-räppärinsä: alinta, epäkulttuurista, amerikkalaista musiikkiroskaa.

      Ei Persut ole helluntailainen puolue, ei kristillinen, eli uskonnollinen, vaan täysin maallinen, poliittinen. Kaikki suomalaiset ovat olleet siihen tervetulleita.

      Hellarit aikoinaan vahingoittivat puoluetta, kun eivät hyväksyneet demokraattista Halla-ahon valintaa puolueen johtoon ja vain koska H-a:n uskonnollinen näkemys on ateistinen, ei helluntailainen. Hajottivat puolueen, Soini joutui poistumaan itse perustamastaan puolueesta!

      Näin hellarit vahingoittivat koko Suomen maata ja kansaa, kun omat taloudelliset etunsa olivat uhattuina. Perussuomalaiset tuolloin olisivat muutoin olleet suurin puolue Suomessa.

      Ei hellareille suomalainen isänmaa ja kansa ole koskaan todella mitään merkinnyt, jo pelkästään heidän levittämänsä ryssäviha on tästä osoitus, nuo Itärajan takaiset lähikansat kun ovat paljolti nimenomaan suomalaiskansoja, yhdessä slaavien kanssa. Heitä kaikkia hellarit näilläkin foorumeilla ovat nimitelleet ryssiksi ja lietsoneet tappamaan jokaikisen, Uralille asti.

      Persut ja hajosivat, henki muuttui ja nyt on tuosta puolueesta enää vain rauniot jäljellä. Nyt uudet, puhtaammat ja aidommin isänmaalliset ja kansalliset joukot odottavat aitoja fennomaanejaan. Jenkit ja hurrit, helluntailaisine ym. vihakätyreineen ja riidankylvöineen eivät ole tervetulleita.

      Helluntailaiset ovat aina vääristelleet Raamatun selvää sanaa, mm. koskien nk. Googia, joka Raamatun ilmoituksen mukaan ilmestyy vasta 1000-vuotisen valtakunnan jälkeen, ei ennen sitä, kuten monet hellarit, melleri-kavereineen opettavat.

      Kyllä he tämän kaiken todeksi tietävät, mutta jenkkien rasistinen sotapolitiikka menee heillä kaiken, aina jopa Raamatun puhtaan sanan ohi. Helluntailaisuuden perustivat viime vuosisadan alulla amerikkalaiset vapaamuurarit, joista monet olivat myös rasistisen Ku klux klanin jäseniä, mm. tuo kuuluisa C.F. Parham.

      Jes. 59: 1-9
      1 Katso, ei Herran käsi ole liian lyhyt auttamaan, eikä hänen korvansa kuuro kuulemaan:
      2 vaan teidän pahat tekonne erottavat teidät Jumalastanne, ja teidän syntinne peittävät teiltä hänen kasvonsa, niin ettei hän kuule.

      3 Sillä teidän kätenne ovat tahratut verellä ja sormenne vääryydellä; teidän huulenne puhuvat valhetta, teidän kielenne latelee petosta.
      4 Ei kukaan vaadi oikeuteen vanhurskaasti, eikä kukaan käräjöi rehellisesti. He turvautuvat tyhjään ja puhuvat vilppiä, kantavat kohdussaan tuhoa ja synnyttävät turmion.
      5 Myrkkyliskon munia he hautovat, hämähäkin verkkoja he kutovat; joka niitä munia syö, se kuolee, rikkipoljetusta puhkeaa kyykäärme.

      6 Heidän verkkonsa eivät kelpaa vaatteeksi, heidän tekemäänsä ei voi verhoutua; heidän työnsä ovat vääryyden töitä, ja heidän kätensä ovat täynnä väkivallan tekoa.
      7 Heidän jalkansa juoksevat pahuuteen, kiiruhtavat vuodattamaan viatonta verta; heidän ajatuksensa ovat vääryyden ajatuksia, tuho ja turmio on heidän teillänsä.

      8 Rauhan tietä he eivät tunne, oikeutta ei ole heidän askeleissansa; polkunsa he tekevät mutkaisiksi, ei kukaan, joka niitä käy, tunne rauhaa. (!!!!!)
      9 Sentähden on oikeus meistä kaukana, eikä vanhurskaus saavuta meitä; me odotamme valoa, mutta katso, on pimeä, aamunkoittoa, mutta vaellamme yön synkeydessä.

      Kaiken toimintansa he suunnittelevat sen mukaan, kuinka se heidän itsensä lisäksi, ja etenkin, hyödyttäisi heidän juutalaisia talousrikoskavereitaan niin Jenkeissä kuin Israelissa ja esim. Euroopassa. Juutalainen s:npalvoja V. Zelenskyi on jo yli kaksi vuotta ollut heidän kaikinpuolisena (taloudellisena, sotilaallisena ja antikristillisenä) avustuskohteenaan, kristittyä Venäjän maata ja kansaa vastaan ja joille he eivät ole koskaan antaneet mitään ihmisarvoa.

      Ilm. 20: 6-10
      6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
      7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,

      8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.
      9 Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.
      10 Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

      Jae 10 selkeästi ilmoittaa kuinka noiden, herransa Perkeleen villitsemien, Jumalan pyhää sanaa vääristelevien valhekristittyjen, valheprofeettoineen, lopulta käy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2399
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      173
      1529
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1095
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1089
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe