Onko sinulle tulossa perintö jonka maksuista et selviä

Anonyymi-ap

Parasta on silloin kieltäytyä koko perinnöstä

Perinnönjaossa voi piillä ikävä yllätys – jopa kymppi­tonnien lasku

"Suuri osa suomalaisista joutuu tulevaisuudessa maksamaan perintöveroa, mutta vain harva on varautunut siihen etukäteen. Asia selviää LähiTapiolan kyselystä."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010406631.html

13

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juu välttävä ja sitä huonompikuntoisista mökeistä kannattaa ilman muuta kieltäytyä jos sijainti ei ole todella hyvä ja järven rannalla. Sama juttu tiettyyn rajaan asti kerrostaloasunnoista jossain venäjän rajan lähettyvillä oleva asunto-osake on liki arvoton jota vaikea saada myytyä tai edes vuokrattua mutta kulut ns juoksevat.

    • Anonyymi

      Perunkirjaan käypä arvo niin et tarvitse maksaa veroa tunnearvosta. Mahdollisesta myyntivoitosta sitten aikanaan enemmän.

      Tai sitten ei "ryhdy perintöön" jolloin se siirtyy seuraavalle sukupolvelle. Jos ei ole tehnyt useampaa jakajaa niin se on voi voi.

    • Anonyymi

      Omaisuutta kertyy entistä enemmän mutta perillisiä on tehty liian vähän.
      Harmi, että moni ei ole älynnyt käyttää varallisuuttaan omaksi ilokseen.

    • Anonyymi

      Savolaista maistuvaista totesi savolainen perutuslakkipölvästi savolaisen naapurinsa savon masan savolaisesta lerssistä mutta savon masan kiljusta savolainen eläkeläispölvästi totesi oletko muuttolintu etkä syntyperäinen savolainen nimittäin näin paskaa savolaista kiljua en ole ennen maistanut tulee mieleen alikäynyt laihialainen💩

    • Anonyymi

      Ottakaa henkivakuutus sillä hoidatte laskun.

    • Anonyymi

      Voihan sitä tietysti kieltäytyä perinnöstä, jos on jo ennestään riittävästi omaisuutta tai on jo siirtämässä muutenkin omaisuuttaan seuraavalle sukupolvelle.
      Jos köyhä taas perii, niin kyllä perintö kannattaa ottaa vastaan, mutta kannattaa pyytää myös apua verotukseen. Useimmat köyhät eivät ymmärrä verotuksesta enempää, kuin sika hopealusikasta ja sitten ollaan ulosotossa, sekä täysi katastrofi.

      Itse perin hieman yli 5 vuotta sitten sisareni kanssa kohtalaisen omaisuuden. Tein itse perunkirjoituksen ja sain naapurista kaksi uskottua henkilöä eläkkeellä olevia pankkitoimihenkilöitä. Tein perukirjan huolella ja arvot suoraan verottajan viimeisimmästä verotuspäätöksestä, osakkeet oli helppo määritellä julkisesta noteerauksesta, pankkitilit selkeät. Kysyin neuvot Veronmaksajain keskusliitosta verojuristilta.

      Perintöveroa meiltä meni tämän jälkeen yhteensä hieman yli 700€, eli n. 350€/ nuppi. Ei ollut mikään katastrofi, kun maksuaikaa oli ihan hyvin tuolle perintöverolle.

      Ihan esimerkkinä, kun yksi kaverini Dille sai perinnön, mutta hän toimi kuin pulloperse sika, hävitti heti kaikki perimänsä rahat (tyhmiä kauppoja, kavereiden kestitystä, rahapelit ym.), jolloin piti myydä kiinteää omaisuutta, sekä osakkeita ja siitä seurasi veroseuraamuksia, kun myynti tapahtui liian pian perinnön saamisesta (pienkerrostalo ja ok-talo), lisäksi tuli perintöveroa, jota Dille ei osannut lainkaan optimoida. Lopulta Dille oli aivan kusessa, veroja maksamatta 20000€ ja kaikki omaisuus hävitetty. Dille joutui asumaan vuokralle kaupungin vuokraluukkuun ja edunvalvontaan.
      Dille olisi pärjännyt oikein menetelleen sillä perinnöllä lopun elämää ilman huolen häivää. Yritin auttaa Dilleä, mutta se oli yhtä tyhjän kanssa, kun hän ei ottanut neuvoja vastaan, kuin olisi kaatanut bensaa liekkeihin.
      Dille olisi voinut heti maksaa sen optimoidun perintöveron, mutta ei ymmärtänyt mitään verotuksesta, eikä kuunnellut neuvoja. Nyt Dille on lähtötilannettakin huonommassa asemassa kaiken menettäneenä. Dille saisi pelkästään osakkeiden tuottona mukavan summan vuosittain, mutta hän myi ne jollekin jobbarille rahapulassa täysin pilkkahintaan, josta kuitenkin tuli maksettavaa veroa, niin lopulta Dillelle ei jäänyt mitään niistä osakkeista. Jobbari puolestaan sai heti niillä Dillen osakkeilla 4000€ osingot! Kerrostalosta Dille olisi saanut jatkuvaa vuokratuloa, mutta sen hän myi pilkkahintaan ja verottaja vei taas osan, lopulta ostaja vaati vielä hinnan alennusta, kun huomasi Dillen, ettei hän ollut penaalin terävin kynä. Uskomaton tarina, mutta ikävä kyllä totta. Yritin pelastaa Dillen omaisuutta hänen edunvalvojan kanssa, mutta emme onnistuneet, rahat oli hävitetty ja kaupat tehty laillisesti ennen edunvalvontaa, niin siihen oli tyytyminen!

    • Anonyymi

      Onneksi ei ole noita ongelmia tiedossa, eikä itsekään ole tarvinnut omaisuutta kerätä. Ainut lapseni kehotti tuhlaamaan kaiken minkä tienaan. Hän itse hyväpalkkaisessa työssä ja sanoi kotoa saaneensa kaiken mitä tarvitsi kun omilleen lähti. Vuosikymmenet osa-aikaisena ei yksinhuoltajana leveästi eletty, eikä isoa eläkettäkään kertynyt. Lapseni sai kuitenkin opinnot käytyä ilman lainoja ja sai asua kotona kunnes oli päässyt ammattiin jossa on vieläkin.

    • Anonyymi

      Perinnönjaolla ja perintöveroilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

      Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

      • Anonyymi

        Paitsi jos ei ole kuolinpesän osakas ei tule mitään verojakaan


    • Anonyymi

      5528€ perinnöstäni ei mene veroa. Olin 2:n luokan perillinen ja jakajia oli 45 kpl joten menestyneeen mutta pienen autokorjaamon omistajan lesken kuoleman jälkeen oli jakajia em. määrä.
      Heillä ei ollut rintaperillisiä.

    • Anonyymi

      Sain jo isältäni rahaa perintöverojen maksuun. Perintö tulee olemaan noin 600 000 euroa. Rahat on säästössä ollut jo pitkään.

    • Ennakkoperintö on aina jeba pienissä erissä. Laittaa säästöön ja/tai kultaharkoiksi. Perintövero raja on 20 000euroa. Hullua maksaa perintöveroa kun voi lahjoittaa ajoissa pienissä erissä.

    • Anonyymi

      minulla on hyvä ystävä joka sai perinnöksi ison janon ja pyysi minut kaveriksi kun ei jaksa yksin juoda niin paljon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1773
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1168
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      997
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      881
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe