Mikään ei todista Jumalasta

Anonyymi-ap

Mikään ei todista Jumalasta ja kaikki todistaa sitä vastaan. Jumalasta ei ole mitään havaintoja eikä yhtään todistetta. Raamatun kertomukset ovat satuja.

27

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tätä itsestään selvää asiaa eivät uskovaiset millään käsitä.

      Minusta on älytöntä, jos joku 5-kymppinen tai nuorempi luulee, että jokin jumala on oikeasti olemassa. Jos sellaista luulee, on jotain pahasti vialla...

      Vanhat mummot ja ukit voivat vielä sellaisia uskoa, mutta heitä on siihen jo lapsesta opetettu, joten heille se vielä sallittakoon.

    • Anonyymi

      raamatun jessekin totesi ristillä , jumalani jumalani , miksi minut hylkäsit

    • Anonyymi

      Uskovaiset itse todistavat käytännössä jumalien olemattomuutta.

      Osoitus siitä, että jumalat ovat vain kulttuurisidonnaisia uskomuksia, on mm se, että uskovaiset eivät ole lainkaan samaa mieltä siitä milnkälainen Jumala on, mitä hän / he meiltä ihmisiltä odottaa. Uskontojen kenttä on niin hajanainen, että JOKAINEN uskonto on vähemmistöuskonto.

      Esimerkiksi suurin osa meistä, jotka emme usko kristinuskon opetuksen mukaiseen Jumalaan, on teistejä eikä ataeisteja. Samoin kuin kristityt eivät pidä muiden uskontojen jumalia uskottavina, niin suurin osa jumaluskovaisista eivät pidä kristinuskon Jumalaa uskottavana.

      Jos olisi olemassa jumala joka oikeasti vaikutttaisi todellisuuteen ja kaikkien ihmisten mieleen, niin luulisi, että joku uskonto olisi enemmistö tai että uskonnot olisivat yhden "alkuperäisen" uskonnon versioita. Nythän uskontojen yleisyyden selittää lähinnä se, miten paljon poliittista ja sotilaallista voimaa kunkin uskonnon edustajalla on ollut uskontoa väkisin levittäessään.

      • Anonyymi

        Tämä esittämäsi on hyvä argumentti uskontoja vastaan. Ne eivät vaikuta tietävän uskonsa kohteesta globaalisti mitään yhdenmukaista. Kaikki ovat toistensa kumoavia.

        Mutta varsinaisesti mainittu argumentti ei ole jumalia vastaan, koska se voi olla uskonnoista riippumatta olemassa. Toisin sanoen jumala ei piittaa uskonnoista, vaikka uskonnot pitävä tärkeinä jumalia/jumalaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä esittämäsi on hyvä argumentti uskontoja vastaan. Ne eivät vaikuta tietävän uskonsa kohteesta globaalisti mitään yhdenmukaista. Kaikki ovat toistensa kumoavia.

        Mutta varsinaisesti mainittu argumentti ei ole jumalia vastaan, koska se voi olla uskonnoista riippumatta olemassa. Toisin sanoen jumala ei piittaa uskonnoista, vaikka uskonnot pitävä tärkeinä jumalia/jumalaa.

        Jos jokin jumala on oikeasti olemassa, se on jokin muu kuin mikään ihmisten koskaan palvoma jumala. Ne ovat kaikki ihmisten keksimiä jumalia. Minkään ihmisten uskonnon jumala ei ole oikea jumala.
        Mutta tästä taas seuraa, että tällä mahdollisesti oikealla jumalalla ei ole mitään merkitystä, koska kukaan ei siitä mitään tiedä. Eikä tuo jumala muutenkaan välitä ihmisistä. Miksi välittäisi? Aika ylimielistä ihmisiltä edes olettaa sellaista...


    • Anonyymi

      Avatkaapa joku asiallinen uutissivusto (vaikk Hesari).
      Katsokaa miten maailma makaa.
      Sitten voitte kysyä itseltänne, että näyttääkö siltä, että puikoissa on hyvä ja kaikkivoipa Jumala?
      Tämän jälkeen uskovat voiat lopettaa itselleen valehtelun.

    • Anonyymi

      Mitäpä tuo haittaa jos ei usko. Ei siitä tarvitse erikseen ilmoitella. Ketä edes
      kiinnostaa koko asia. Onko katulähetys
      seuraava etappi.

    • Anonyymi

      Kuinka järjetön ajatus jumalasta onkaan. Ihminen on luonut jumalan omassa mielessään lohduksi tai toiveeksi, henkiseksi kainalosauvaksi, jonka puoleen kääntyä ja elämä heittelee. Ja onko jumalalta tullut koskaan mitään apua? Ei koskaan.. kaikki tarinat kuinka jumala on auttanut, ovat pelkkiä sattumia.

    • Anonyymi

      Ei olisi ateistilla aivoja ellei KAIKKIVALTIS OLISI NIITÄ NÄILLE LAHJOITTANUT
      Mutta jättä yhen pienen nipan niistä pois

      SENTAKIA ATEISTI ON JO ELÄESSÄÄN KUOLLUT

      • Anonyymi

        NO EIPÄ NÄY SINUN AIVOTOIMINNASSASI MITÄÄN ELOA!!!!!!


    • Anonyymi

      Jos jonkun jumalan tueksi olisi jotain loogisia perusteluja, niin eiköhän uskovaisten enemmistö kääntyi palvomaan tuota jumalaa.

      Mutta nyt JOKAINEN uskonto on vähemmistöuskonto ja esimerkiksi kristinusko niin hajanainen, että eri kristittyjen ryhmät palvovat kekenään kovin erilaista Jumalaa, vaikka kaikki omasta mielestään kristittyjä ovatkin.

    • Anonyymi

      Kysymys Jumalan olemassaolosta on ollut keskustelunaihe vuosisatojen ajan, ja teologit, filosofit, tiedemiehet ja ihmiset, jotka haluavat ymmärtää jumalallisuuden luonnetta, ovat esittäneet erilaisia argumentteja ja näkökulmia. Vaikka Jumalan olemassaoloa ei voida todistaa samalla tavalla kuin tieteellistä hypoteesia, on olemassa filosofisia perusteluja ja teologisia pohdintoja, jotka joidenkin mielestä tarjoavat todisteita korkeamman voiman olemassaolosta.

      Viisi todistetta Jumalan olemassaolosta:

      Kosmologinen argumentti: Tämä argumentti esittää, että kaikella olemassa olevalla on oltava syy, mikä johtaa johtopäätökseen, että on oltava syytön syy tai välttämätön olento, joka on Jumala.

      Teleologinen argumentti (argumentti suunnittelusta): Tämä argumentti viittaa siihen, että universumin monimutkainen suunnittelu ja järjestys viittaavat älykkääseen suunnittelijaan, joka usein tulkitaan jumalaksi.

      Ontologinen argumentti: Tämä St. Anselmin tunnetusti muotoilema argumentti ehdottaa, että käsitys Jumalasta olennona, jota ei voida kuvitella suurempana, merkitsee Hänen olemassaoloaan.

      Moraaliargumentti: Jotkut väittävät, että objektiivisten moraaliarvojen ja velvollisuuksien olemassaolo viittaa moraalin lainsäätäjään, joka usein yhdistetään Jumalaan.

      Historiallinen todiste (ylösnousemus): Kristityille Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus toimii historiallisena todisteena, joka tukee Hänen väitteitään jumaluudesta ja vahvistaa siten Jumalan olemassaolon.

      Nämä todisteet eivät ole vailla kritiikkiä, ja ne ovat tulkinnan ja keskustelun kohteena tutkijoiden ja ajattelijoiden kesken. Vaikka ne voivat tarjota perusteita uskolle Jumalaan niille, jotka pitävät niitä vakuuttavina, ne eivät tarjoa empiiristä tai tieteellistä näyttöä perinteisessä mielessä.

      Viime kädessä usko Jumalaan ylittää usein rationaaliset argumentit, ja siihen voivat vaikuttaa henkilökohtaiset kokemukset, uskon perinteet, kulttuurinen kasvatus ja yksilölliset tulkinnat henkisyydestä.

      Lopuksi totean, että vaikka on olemassa filosofisia väitteitä ja historiallisia tapahtumia, kuten Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, joita jotkut pitävät todisteena Jumalan olemassaolosta, Jumalan olemassaolon lopullisesti todistaminen on edelleen monimutkainen ja syvästi henkilökohtainen pyrkimys, joka ylittää pelkän loogisen päättelyn.

      • ”…kaikella olemassa olevalla on oltava syy, mikä johtaa johtopäätökseen, että on oltava syytön syy…”

        Voi miten ihana, itsensä kumoava sisäisesti ristiriitainen argumentti 😁

        ”Tämä argumentti viittaa siihen, että universumin monimutkainen suunnittelu ja järjestys viittaavat älykkääseen suunnittelijaan, joka usein tulkitaan jumalaksi.”

        Jumala puuhastelee pääasiassa maallisissa asioissa ja niiden älyttömyys on vahva todiste älykästä suunnittelijaa vastaan.

        ”…käsitys Jumalasta olennona, jota ei voida kuvitella suurempana, merkitsee Hänen olemassaoloaan.”

        Määrittele Jumala ja minä pystyn helposti keksimään määrittelemääsi olentoa mahtavamman olennon. Tämöåä todistuu ihan vaan pikkupoikien hiekkalaatikkokinasteluissa ”Meidän isi on kovempi kuin teidän isi.”

        ”…objektiivisten moraaliarvojen ja velvollisuuksien olemassaolo viittaa moraalin lainsäätäjään, joka usein yhdistetään Jumalaan.”

        Objektiivisten moraaliarvojen määrittleijän täytyy olla amoraalinen. Tällöin hyvä ja paha ovat hyviä ja pahoja vain siksi, koska tuo olento on niin päättänyt eikä ole mitään absoluuttista tai objektiivista moraalia. Tämäkin argumentti kumoaa itse itsensä.

        ”Kristityille Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus toimii historiallisena todisteena, joka tukee Hänen väitteitään jumaluudesta ja vahvistaa siten Jumalan olemassaolon.”

        Jeesuksesta ei ole yhtään ainoaa historiallista todistetta. Mielikuvitusolentojen ja historiallisten todisteiden sotkeminen vain heikentää argumenttia.


      • Anonyymi

        Kaikki nuo argumentit on todettu kestämättömiksi.

        Ei jää jäljelle kuin järjettömän kova halu uskoa. Ja siitä pidetään kiinni fanaattisesti. Siitä seuraa tämä sairas kiihkouskovaisuus. Ja sitä käytetään oikeuttamaan kaikki ajatukset ja teot, jotka muuten olisivat mahdottomia hyväksyä, muussa yhteydessä suorastaan moraalittomia.


    • Anonyymi

      """"Kosmologinen argumentti: Tämä argumentti esittää, että kaikella olemassa olevalla on oltava syy, mikä johtaa johtopäätökseen, että on oltava syytön syy tai välttämätön olento, joka on Jumala."""

      Ateistisen "Jumalan" kohdalla ei tarvita mitään syytä olemassaoloon ja elämään.
      Siksi koko universumi voidaan luokitella täysin turhaksi vaikka elämää on loputtomasti muuallakin. Siihen ei siis ole mitään syytä olemassa, siksi ei voi olla alkulähdettäkään.

      Ihmisen elämää pidetään täysin sattuman oikkuna ja ateistisen loogisen järjen mukaan myös kaikki yhteyttäminen luonnossa ja sukupuolielimet ovat random play syntyneet evoluution ansiosta. Kehittyneet pikkuhiljaa. Niin hikistä hommaa kuin se onkin. Miten maapallolla voi olla tällainen vähemmistö?

      • Anonyymi

        Ateistit ovat enemmistö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateistit ovat enemmistö.

        Kuten romanit.


    • Anonyymi

      Ateismilta puuttuu se elämän pallo ja eikuin kuoppaan vain

    • Anonyymi

      Kirjoittiko John Lennon biisin " Imagine" ateistissa psykoosissa
      missä hahmotuskyky oli jossakin maan alla?
      No Kaikki Beatles jäsenet ovat olleet Jumalaan uskovia.
      Ja mitä korkeammalle mennään musiikillisesti ilman säestystä.
      A Cappella. Sitä enemmän hengelliseksi muuttuu sanoma ja tämä
      on merkillinen juttu, missä musiikki ja Hyvä Jumala kohtaavat.
      Ihmisen harmoninen ääni muuttuu korkeaksi voimaksi kun ne yhdistetään.
      Club For Five. VMF. Pentatonix ja tuhansia muita
      https://www.youtube.com/watch?v=ifCWN5pJGIE

      • Anonyymi

        Lennon taisi vetää huumeita. Pöillyissä tulikin toki luovaa musiikkia. Kiitos hänelle siitä.


      • Musiikki on jumalia vanhempi juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lennon taisi vetää huumeita. Pöillyissä tulikin toki luovaa musiikkia. Kiitos hänelle siitä.

        Kaikki on vetäneet savuja. Kansainväliset artistit varsinkin Usasta.
        Bob Marley, Prince. ja moni muu on kuollut. Valtava omaisuus, mutta oma
        pää ei kestä menestystä. Siksi on otettava droppia johon jää kiinni kuin
        kärpänen. Ihminen on heikko suuren menestyksen keskellä. Nyt Madonna
        oli Sao Paulossa ja ilmoitti: Turnee menee poikki kesken konsertin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki on vetäneet savuja. Kansainväliset artistit varsinkin Usasta.
        Bob Marley, Prince. ja moni muu on kuollut. Valtava omaisuus, mutta oma
        pää ei kestä menestystä. Siksi on otettava droppia johon jää kiinni kuin
        kärpänen. Ihminen on heikko suuren menestyksen keskellä. Nyt Madonna
        oli Sao Paulossa ja ilmoitti: Turnee menee poikki kesken konsertin.

        Onko ns. 27-club jumalallinen ihme?
        Jumala on korjannut omansa pois juuri tuossa maagisessa iässä alkaen aina 1930-luvun blues-legenda Rober Johnsonista - hän tosin levitti kertomusta, että oli tehnyt sopimuksen paholaisen kanssa, mutta ehkä oppimaton musta mies ei erottanut herroja toisistaan?


    • Anonyymi

      Mikään ei todista Jumalasta

      VOIKOS SOKKOIMPAA ENÄÄN OLLAKAAN ?

    • Anonyymi

      Kaikki todistelut jumalista ovat argumentointivirheitä, väärinymmärryksiä, suoranaista valehtelua tai pelkkää inttämistä. "Perusteluja" on tehtailtu viimeistään keskiajalta lähtien, kun on tajuttu, että jos Jumala olisi olemassa, niin löytyisihän sen tueksi edes joku looginen argumentti. Se, että inkvisitio tulee ja repii kyntesi irti ja sitten polttaa sinut elävältä harhaoppisena jos et usko Jumalan olemassa oloon, ei selityksenä tyydyttänyt kaikkia.

      Yksi lähtökuoppiinsa jäävä argumentti on ns. "kosmologinen argumentti" eli (perustelematon) väite, että kaikella olemassa olevalla on oltava ulkopuolinen syy. Tämä selittely tietenkin kaatuu alkumetreille, koska silloin JOS Jumala olisi olemassa sillekkin olisi joku ulkopuolinen syy. Pädytään loputtomaan luojan luojan luojan luojan.... luoja -ketjuun.

      Toinen usein käytetty aivopieru on ns. "teleologinen argumentti" eli suunnitteluargumentti. Kun uskovaisesta kaikki näyttää suunnitellulta, niin kaiken täytyy olla suunniteltua ja tuo "suunnittelija" on tietenkin muka uskovaisen uskomusten mukainen Jumala. Ensimmäinen looginen mahalasku on tietenkin oletus, että "suunnittelija" on ikuinen Jumala. Vaikka Finlandia-talo on suunniteltu, niin se ei tarkoita, että suunnittelija olisi ikuinen ja edelleen olemassa. Alvari on kuollut.
      Toinen suurempi moka on se, että uskovainen pistää omahyväisesti omat mutu-fiiliksensä kaiken mittariksi. Niin on kuin mitä uskovaisen mutu sanoo. Jos uskovaisesta tuntuu, että suunniteltu on, niin silloinhan on suunniteltu, koska muutenhan uskovainen olisi väärässä. No ehkäpä hän onkin.

      No vieläkin tyhmempiä "asiat on niinkuin minä satun ajattelemaan" argumentteja on, kun ns. ontologinen argumentti, jonka mukaan kun uskovainen kuvittelee, että Jumala on mahtavin olento mitä on, niin tällainen mahtavimman olennon täytyy siis olla olemassa. En ole koskaan ymmärtänyt, miten Pyhä Anselmin kehtasi moista liirum laarumia vakavasti esittää ja miten hänen ajatustaan jopa toistellaan. Ihmisen mielihän on työkalu YMMÄRTÄÄ ja JÄSENTÄÄ todellisuutta eikä niin, että se miten ihminen jäsentää maailmaa jotenkin määräisi minkälainen todellisuus voi olla.

      Sitten on tietenkin kaikenlaista "aukkojen jumala" -tuubaa, jotka ovat sukua näille uskomuksille omien mutu-käsitysten erehtymättömyydestä. Pelkistettynä kyse on siitä, että jos uskovainen ei ymmärrä miten joku asia on syntynyt tai miksi se on olemassa, niin sen täytyy olla Jumalan tekosia, koska uskovainen haluaa, että Jumalan tekoset näkyisivät edes jossain. Taas kerran universumi ei ole alisteinen uskovaisen kuvitelmille. Jos uskovainen ei jonkun alkuperää ymmärrä, niin ei se kerro muusta kuin siitä, että uskovaisen ymmärryksessä on aukko.

    • Anonyymi

      Ehkä olisi parempi ettei ateisti pohdi liikaa Jumalan läsnäoloa. Voi pysyä ateismissa ja samalla suojelee itseään ja muita.

      • Anonyymi

        Luuletko että jumalasi pillastuu, kun häneen ei uskota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe