Banana ja peruna

Anonyymi-ap

Arvoisat veljet ja siskot köyhyydessä. Monenlaista seikkailua ja tapahtumaa on käynyt sitten viimekerran, kun asioita otettiin esille. Niistä esimerkkeinä muutama.
L-kaupasta onnistui löytymään tuoretta bananas puun hedelmää. Voi, että se hedelmä oli raikas. 10/10.
En muistanut, että ostin potaattijauhetta, vaan ostin myös seuraavalla kerralla yleiskäyttöisiä perunoita kilogramman verran.
Joten eipä tässä sitten oikein muuta. Laitetaan viestejä taas tulemaan, jos tarve vaatii tai tapahtumat koetaan sellaisiksi, että ne voivat olla muillekin iloksi tai hyödyksi käsitellessä. Monin iloisin terveisin.
Ps. margariiniä sai 0.30€ tai 0.60€ pakettihintaan 400g.

10

142

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ahnas K-ryhmä ei pysty ikänä noin alhaisiin hintoihin.

    • Mä seikkailin ääs-marketissa äsken ja kuparia siunaantu mukaan. Karkkia ja sikanautaa.

      Potaattia löyty omasta takaa. banananaksia en ole aikoihin ostanut mutta orientaalikaupoissa voisi kysellä keittobanananaksien perään. keittäis samalla banaanit ja potaatit ja mikä jottei bataatitkin. ne maistuvat kyllä mielestäni makeilta jollen nyt ihan väärin muista?

      Tavallisia bananaksia oon saanut joskus hyvin käyneinä köyhäinavusta. Hyvin käyneinä ne hän sopii kuivaka..aakkuun. Sopivan kosteana eli reippaasti hyvin käynyttä banaania.. ka..aaakkkuun. Ja kardemummaa. Nauti kolmen sinetin tai nelson teen kera.

      Potaatitkin voisi tehdä potaattileivoksia. Sekin on vähän sellasta kuivaa ja säilyvää. Herkkuhetkiin silloin kun ei juoda olusta. Siinä olisikin seikkailu makumaailmassa tosiaan.

      • Anonyymi

        Perunamjuusissahän meitä kiehtoo sen mahdollisuus olla osallisena perunarieskassa. Jos mjyysiin laittaa jauhot ja mahdollisesti ruokasoodaa tai leivinauhetta, sitten pistelee kohoamisen jälkeen haarukalla ja laittaa uuniin, niin voi olla, että syntyy perunarieskaa. Perunarieskahan kannattaa ehkä syödä paistettulla kananmunanalla, koska se on hyvää ja ravitsevaksi todettua. Kinkku, juusto, sipulirenkaat ja jalopenorenka leivänpäällisinä antavat perunarieskan makuun erinomaisuutta ja voi tai riinituote ravintorasvana, sekä muutama ripaus suolaa, ihan jodioiduista perusssarjoista on ok. Juomaksi jäätävän kylmää jäävettä tai punaista maitoa. Myös teen voi jäähdyttää jäätävän kylmäksi ja lisätä siihen vaikka lemontippoja, niin syntyy raikas jääjuoma. Lordi Nelsonin tee on kaikkine variaatioineen ok.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Perunamjuusissahän meitä kiehtoo sen mahdollisuus olla osallisena perunarieskassa. Jos mjyysiin laittaa jauhot ja mahdollisesti ruokasoodaa tai leivinauhetta, sitten pistelee kohoamisen jälkeen haarukalla ja laittaa uuniin, niin voi olla, että syntyy perunarieskaa. Perunarieskahan kannattaa ehkä syödä paistettulla kananmunanalla, koska se on hyvää ja ravitsevaksi todettua. Kinkku, juusto, sipulirenkaat ja jalopenorenka leivänpäällisinä antavat perunarieskan makuun erinomaisuutta ja voi tai riinituote ravintorasvana, sekä muutama ripaus suolaa, ihan jodioiduista perusssarjoista on ok. Juomaksi jäätävän kylmää jäävettä tai punaista maitoa. Myös teen voi jäähdyttää jäätävän kylmäksi ja lisätä siihen vaikka lemontippoja, niin syntyy raikas jääjuoma. Lordi Nelsonin tee on kaikkine variaatioineen ok.

        Voi kun oliskin potturieskaa tai tehdä potturieskaa. Uunini lämmittyy vaan 250 asteeseen on heikot edellytykset paistaa leipää tai pizzaa. Liekö pizzakivi auttas tai uunin alaosa täyteen varaavaa tulitiiliä? Pizzakivi voisi hyvin edesauttaa perunarieskasten paistumista tuossa kehnosssa uunissa.

        Oikeassa leivänpaistomaailmassa leivinjauheen lisäksi tarvittaisiin ihka aito leivinuuni. Kaverilla on sellanen mutta kun ei oikein kokkaa niin on ihan lämmityskäytössä.

        Tummat teet hunajan kera sopivasti on oikein mainio kyytipoika rieskasten ja leipien mukana.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Perunamjuusissahän meitä kiehtoo sen mahdollisuus olla osallisena perunarieskassa. Jos mjyysiin laittaa jauhot ja mahdollisesti ruokasoodaa tai leivinauhetta, sitten pistelee kohoamisen jälkeen haarukalla ja laittaa uuniin, niin voi olla, että syntyy perunarieskaa. Perunarieskahan kannattaa ehkä syödä paistettulla kananmunanalla, koska se on hyvää ja ravitsevaksi todettua. Kinkku, juusto, sipulirenkaat ja jalopenorenka leivänpäällisinä antavat perunarieskan makuun erinomaisuutta ja voi tai riinituote ravintorasvana, sekä muutama ripaus suolaa, ihan jodioiduista perusssarjoista on ok. Juomaksi jäätävän kylmää jäävettä tai punaista maitoa. Myös teen voi jäähdyttää jäätävän kylmäksi ja lisätä siihen vaikka lemontippoja, niin syntyy raikas jääjuoma. Lordi Nelsonin tee on kaikkine variaatioineen ok.

        Ja juu niin..tuo lemon tee. On hyvä juoma nykyisten hellekesien helpotukseksi. Joskus oon tehnyt sitä vihreään teehen mausteiden kera. Ehkä se kaikista autenttisin tulee kuitenkin tumman vahvan teen makumaailmasta.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        Voi kun oliskin potturieskaa tai tehdä potturieskaa. Uunini lämmittyy vaan 250 asteeseen on heikot edellytykset paistaa leipää tai pizzaa. Liekö pizzakivi auttas tai uunin alaosa täyteen varaavaa tulitiiliä? Pizzakivi voisi hyvin edesauttaa perunarieskasten paistumista tuossa kehnosssa uunissa.

        Oikeassa leivänpaistomaailmassa leivinjauheen lisäksi tarvittaisiin ihka aito leivinuuni. Kaverilla on sellanen mutta kun ei oikein kokkaa niin on ihan lämmityskäytössä.

        Tummat teet hunajan kera sopivasti on oikein mainio kyytipoika rieskasten ja leipien mukana.

        Mitä mieltä asiasta ollaan kiertävän ilman uunin suhteen? Onko sillä soveltuvuutta perunarieskaan. Itse en uskaltanut sanoa, että tumma (dark tai black) tee on itseasiassa makumaailmaltaan erittäin hyvää, jos se on valmistettu höyrystettynä ja haudutettuna. Silloin ei ole niin väliä hauduttaako teen pusseissa vai laittaako teen sen erilliseen haudutuspussiin. Tärkeintähän prosessissa on teelehden avautumisaika maun irtoamiseksi.
        Monet ulkomaiset teen halpismerkit brittilaisen kansanyhteisön alueelta, voivat itseasiassa olla laadukkaita, tuoreita ja oikeinkäsiteltyjä. Ja siten tehtyjä, että ammattimainen teenostaja ja pakkaaja ovat katselleet itselleen laadukkaan erän teenlehtiä, joista juomaa voidaan valmistaa.
        Yhtä kaikki teellä on monia käyttöjä, se sopii pitkin vuorokautta käytettäväksi ja jopa janojen sektorille. Venäläistä teetä tulee ehkä vältää, koska siinä on uhkana vetisyys, joka tosin on vielä suurempi uhka kotimaassa myytävissä yleisissä teissä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mieltä asiasta ollaan kiertävän ilman uunin suhteen? Onko sillä soveltuvuutta perunarieskaan. Itse en uskaltanut sanoa, että tumma (dark tai black) tee on itseasiassa makumaailmaltaan erittäin hyvää, jos se on valmistettu höyrystettynä ja haudutettuna. Silloin ei ole niin väliä hauduttaako teen pusseissa vai laittaako teen sen erilliseen haudutuspussiin. Tärkeintähän prosessissa on teelehden avautumisaika maun irtoamiseksi.
        Monet ulkomaiset teen halpismerkit brittilaisen kansanyhteisön alueelta, voivat itseasiassa olla laadukkaita, tuoreita ja oikeinkäsiteltyjä. Ja siten tehtyjä, että ammattimainen teenostaja ja pakkaaja ovat katselleet itselleen laadukkaan erän teenlehtiä, joista juomaa voidaan valmistaa.
        Yhtä kaikki teellä on monia käyttöjä, se sopii pitkin vuorokautta käytettäväksi ja jopa janojen sektorille. Venäläistä teetä tulee ehkä vältää, koska siinä on uhkana vetisyys, joka tosin on vielä suurempi uhka kotimaassa myytävissä yleisissä teissä?

        Kiertävän ilman uunin ominaisuus on tuossakin roosenlewissa mutta taitaa olla alkuperäinen eli noin 20 vuotta vanha. ja ei tosiaan 250 astetta korkeammalle voimat nouse.

        Köyhänä oon ostanut pussiteetä ja joskus paremmissa varoissa irtoteetä. En ole huomannut maussa eroa muuta kuin vain eri merkeillä. kiinalaisten ja japanilaisten teemestareiden mukaan vesi ei saa olla 80 astetta kuumempaa muuten palaa teenlehdet ja tulee kitkerä maku. Kyllähän se käy hyvinkin järkeen.

        joskus teininä yritin kutistaa vaatteita kiehuvan kuumalla vedellä. NO palohan ne eikä kutistunut..hahhahah. Tai saattoivat kutistuakin mutta palohan ne. Raadollinen esimerkki nuoruudesta. ja mitä tapahtuu varmasti teen lehdillekin kiehuvan kuumassa vedessä.

        Muslimimaissa tee kaadetaan noin 50 sentin päästä ilmasta kuppiin että tulee kuulemma HAPPEA..ja se jotenkin freesaa teen makua. Tiedä sitten..onko näin? vai eikö ole? vai joku tapako vaan.? Itse olen käyttänyt tuota metodia kyllä en ehkä ihannoin korkealta mutta 40 sentistä ehkä..noin..suurinpiirtein.

        Kyseessä on silloin on ollut hyvin haudutettu irtotee joka on mukavassa kiinalaistyyppisessä tee.. semmosessa missä nyt teetä haudutetaan??????


    • Anonyymi

      Xtra margariini meidän lähi ääsmarketisss 0,35€. Ja viereisessä k kaupassa on k menuta.

      • Anonyymi

        Nyt on ollut viimeaikoina edullisia ravintorasvoja tarjolla. Saa köyhätkin vedellä paksua siivua. Mutta monesti näissä halpamargariineissa on se erikoisuus, että nitä ei tarvitsekaan levittää paksuja siipusia leivänpäälle vaan ohuempikin riittää ja sitten voi laittaa alelaarista löytyneitä leivänpäällisiä päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on ollut viimeaikoina edullisia ravintorasvoja tarjolla. Saa köyhätkin vedellä paksua siivua. Mutta monesti näissä halpamargariineissa on se erikoisuus, että nitä ei tarvitsekaan levittää paksuja siipusia leivänpäälle vaan ohuempikin riittää ja sitten voi laittaa alelaarista löytyneitä leivänpäällisiä päälle.

        Kun opettelee olemaan ilman levitteitä, niin huomee, että leipä maistuu hyvältä
        kun siihen laittaa vaan juustoa ja kurkkua tai vaika kananmunaa.
        Ilman margariinia jo 30 vuotta, mutta savukinkku maistuu hyvältä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      16
      7180
    2. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      199
      2567
    3. Yh:n pihalla aina eri auto

      Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan
      Suomussalmi
      108
      2070
    4. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      76
      1558
    5. Exän käytös hämmentää (taas)

      Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k
      Sinkut
      191
      1089
    6. Milloin se sitten

      On? Se oikea hetki kun kerrot sille naiselle mitä tunnet häntä kohtaan?
      Ikävä
      41
      990
    7. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      46
      969
    8. Miksi sä olet jatkanut tätä näin pitkään?

      Kerro tai vaikene iäksi
      Ikävä
      79
      889
    9. Sä tiedät rakas

      Mitä toivon. Olisit vain rohkea ❤️
      Ikävä
      45
      739
    10. Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."

      Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka
      Tv-sarjat
      7
      738
    Aihe