Miten perunamuusia tehtiinkään?

Anonyymi-ap

Jollainhan ne potut pitää saada muusiksi. Raastetaan ensin ja keitetään mössöksi?

32

361

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Senkun raastat. Jos et tosiaan tajua miten muusin saa keitetyistä perunoista puristeltua, voit mennä ostamaan valmismuusia kaupasta.
      Ota pakasteesta pakkaus ja lue ohje. Ellei sekään onnistu, tilaa woltista muusia.

    • Anonyymi

      Ei niitä raasteta ikinä. Kuoritaan,pilkotaan,keitetään kypsiksi ja muussataan. Maustetaan mielenmukaan.

    • voi huokaus. Jauhoiset perunat keitetään ja muussataan. Siihenkin on vehje mutta muussata voi millä tahansa joka muussaa potut.

    • Anonyymi

      Muusin voi aateloida lorauksella curaçaoa.

    • Anonyymi

      Noin tomppelin ei pidä olla köyhyys osastolla . Hän on varakkaan pentu jonka ei koskaan ole tarvinnut osata mitään .

      • Anonyymi

        Täällä on lähinnä vaurasta väkeä, jotka tekevät perunamuusin valmisjauheista. Osalla vaikuttaisi olevan oma hovimestarikin.


    • Anonyymi

      Voi tulla monelle yllätyksenä että perunoita voi keittää.

    • Anonyymi

      Perunat kuoritaan, keitetään, lisätään voita ja lämmintä maitoa, jos haluaa. Pelkkä voi riittää, muusataan sähkövatkaimella tai muusinuijalla.

    • Anonyymi

      Köyhälle makaroni parempi ku keittää runsaassa suolavedessä sitten paistaa k menu margariinissä jo on ihme ettei nälkä lähde.

      • Anonyymi

        Miten makaronimuusi tehdään? Pitääkö makaronit kuoria ennen keittämistä vai keittämisen jälkeen? Voiko makaronimuusiin laittaa ilmakuivattuja nakkeja ohuina slaisseina lisukkeeksi?


    • Anonyymi

      Et oo tosissas. Ei kukaan voi noin avuton olla että ei osaa vaikka googlettaa ohjeita

    • Anonyymi

      Vaikka löytäisiki ohjeen ei välttämättä tajua siitä mitään. Siksi on hyvä kysyä köyhyys palstalta.

    • Anonyymi

      Tarvitaan vain puoli litraa kiuhuvaa vettä, pussi muusijauhetta ja vispilä. Ei ole kovin vaikeata.

      • Anonyymi

        Helppo tehdä muusijauheesta ettei tarvi muusin takia voita ostaa ja maitoa kun en muutenkaan osta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppo tehdä muusijauheesta ettei tarvi muusin takia voita ostaa ja maitoa kun en muutenkaan osta.

        Minä en ole muusin takia voita ostanut, Oivariini käy yhtä hyvin kun sitä käytän niin leivänpäälle kuin paistamiseen ja leivontaankin. Voita käytän vain joulukakkuihin ja sellaisiin lepvonnaisiin mitkä ei onnistu ilman voita.


    • Anonyymi

      Eikös perunat ole niitä vaaleita tikkuja pakastealtaassa?

      • Anonyymi

        Ei ole kun mustia pötkyjä hevi osastolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kun mustia pötkyjä hevi osastolla

        Ei ole kuin vaaleita pötköjä koiranruokaosastolla.


    • Anonyymi

      Teen muusin raskanperunoista heh.Toki jos yksin asustelee ja valmistaa muusia niin iso annos ja voipi muusia pakastaa.

      • ranskanpotuista? tämä on kyllä jännä metodi. eikö muusista tulee nihkeää kun niiden ranskanpottujen kuoreet ovat rapsakoita?


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        ranskanpotuista? tämä on kyllä jännä metodi. eikö muusista tulee nihkeää kun niiden ranskanpottujen kuoreet ovat rapsakoita?

        Jättää ranut paistamatta. Silloin ne säilyy lötköinä.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        ranskanpotuista? tämä on kyllä jännä metodi. eikö muusista tulee nihkeää kun niiden ranskanpottujen kuoreet ovat rapsakoita?

        Ei ole rapsakoita kun keität ne etkä paista, rasvaakaan ei tarvii lisätä kun niissä öljyä jo valmiina esikypsennyksestä johtuen. Peruna-sipulisekoituksestakin voi tehdä muusia, ei tarvitse kuin keittää ja kaataa vesi pois ja sähkövatkaimella pyöräyttää muusiksi eikä tarvii erikseen ostaa, kuoria ja pilkkoa sipulia ja perunoita muusia varten :D
        Ruuan laitossa vain mielikuvitus rajana. Miten luulette yleensäkin reseptien syntyneen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole rapsakoita kun keität ne etkä paista, rasvaakaan ei tarvii lisätä kun niissä öljyä jo valmiina esikypsennyksestä johtuen. Peruna-sipulisekoituksestakin voi tehdä muusia, ei tarvitse kuin keittää ja kaataa vesi pois ja sähkövatkaimella pyöräyttää muusiksi eikä tarvii erikseen ostaa, kuoria ja pilkkoa sipulia ja perunoita muusia varten :D
        Ruuan laitossa vain mielikuvitus rajana. Miten luulette yleensäkin reseptien syntyneen?

        Muusistahan voi tehdä vaikka pieniä kakkuja, jotka paistaa uunissa.

        "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole rapsakoita kun keität ne etkä paista, rasvaakaan ei tarvii lisätä kun niissä öljyä jo valmiina esikypsennyksestä johtuen. Peruna-sipulisekoituksestakin voi tehdä muusia, ei tarvitse kuin keittää ja kaataa vesi pois ja sähkövatkaimella pyöräyttää muusiksi eikä tarvii erikseen ostaa, kuoria ja pilkkoa sipulia ja perunoita muusia varten :D
        Ruuan laitossa vain mielikuvitus rajana. Miten luulette yleensäkin reseptien syntyneen?

        Juu reseptit ovat tosiaan syntyneet kokeilujen pohjilta, visiönääreiltä.. monesti ihan sattumaltakin .
        Oon kiinnostunut ruuanlaitosta, sen vuoksi ruokakommentteja heitän, edullisesta itse tehdystä ruuasta. Ja sitä tehnytkin kavereille ja muinaisille naisystäville deiteillä. Ovat ainakin arvostaneet.. silloin.
        Itse oon kuitenkin ihan ostanut peruspottuja mielestäni ei niin kalliita muussiin. Mihin rosamunda pottu on kadonnut? Ei oo näkynyt. Mielestäni se oli hyvä jauhoinen pottu. käyn lähinnä ääsmarketeissa ja lideleissä.

        Pitäisi tehdä itselle synttäreiksi tillilihaa ..en kyllä vielä tiedä mistä lihasta? Ja siihen tarvittaa joko pottumuusia viereen tai ihan vaan jauhoisia pottuja. vaikkapa herneitä unohtamatta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jättää ranut paistamatta. Silloin ne säilyy lötköinä.

        Joissakin tuntuu olevan nahkea kuori.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        Juu reseptit ovat tosiaan syntyneet kokeilujen pohjilta, visiönääreiltä.. monesti ihan sattumaltakin .
        Oon kiinnostunut ruuanlaitosta, sen vuoksi ruokakommentteja heitän, edullisesta itse tehdystä ruuasta. Ja sitä tehnytkin kavereille ja muinaisille naisystäville deiteillä. Ovat ainakin arvostaneet.. silloin.
        Itse oon kuitenkin ihan ostanut peruspottuja mielestäni ei niin kalliita muussiin. Mihin rosamunda pottu on kadonnut? Ei oo näkynyt. Mielestäni se oli hyvä jauhoinen pottu. käyn lähinnä ääsmarketeissa ja lideleissä.

        Pitäisi tehdä itselle synttäreiksi tillilihaa ..en kyllä vielä tiedä mistä lihasta? Ja siihen tarvittaa joko pottumuusia viereen tai ihan vaan jauhoisia pottuja. vaikkapa herneitä unohtamatta.

        Perinteinen tilliliha tehdään naudan rinnasta, lavasta tai paistista( googlella löytyy hyviä ohjeita) , niistä voi hyvin valita sen edullisimman. Joskus sitäkin tehnyt. Itse kokkailen nykyään lähinnä mutu-tuntumalla eli ilman reseptejä että saan sellaista kuin haluan. Aikoinaan ihan riittävästi joutunut reseptienkin mukaan tekemään jopa työssäni niin viimeisen parikymmentä vuotta ollut mielekkäämpää kun on tarvinnut lähinnä vain itselleni kokkailla ja tulin myös kokeilleeksi nuo ranu- ja perunasipulimuusit ihan huvikseni eikä tarvinnut roskiin heittää. Silloin tällöin tämä mummo kokkailee myös kahdelle lapsenlapselle mitä heidän tekee mieli. Minun mielimuusi tulee joko puikulasta tai siiklistä ja sekaan laitan vain oivariinia enkä mitään muuta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Perinteinen tilliliha tehdään naudan rinnasta, lavasta tai paistista( googlella löytyy hyviä ohjeita) , niistä voi hyvin valita sen edullisimman. Joskus sitäkin tehnyt. Itse kokkailen nykyään lähinnä mutu-tuntumalla eli ilman reseptejä että saan sellaista kuin haluan. Aikoinaan ihan riittävästi joutunut reseptienkin mukaan tekemään jopa työssäni niin viimeisen parikymmentä vuotta ollut mielekkäämpää kun on tarvinnut lähinnä vain itselleni kokkailla ja tulin myös kokeilleeksi nuo ranu- ja perunasipulimuusit ihan huvikseni eikä tarvinnut roskiin heittää. Silloin tällöin tämä mummo kokkailee myös kahdelle lapsenlapselle mitä heidän tekee mieli. Minun mielimuusi tulee joko puikulasta tai siiklistä ja sekaan laitan vain oivariinia enkä mitään muuta.

        Halvin vaihtoehto on otettava mutta tosiaan tillilihan synttäreilleni haluaisin tehdä. Joku ajatus on vaan jämähtänyt päähäni että juuri tillilihaa????. oli sitten seuraa tai yksin. laittaako sitruunaa vai etikkaa? ehkä vähän kumpaakin soossiin?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Perunamuussin teko ohje:

      1 ajetaan pyörällä Lidliin
      2 ostetaan instant potato harvest basket muusi pulveria 2-4 pkt+voita
      3 otetaan toiseen kainaloon olutta 20-40 kpl+greippilonkeroo
      4 ajetaan kiemurrellen kotiin
      5 laitetaan voi kokonaan kattilaan ,vettä, maitoa, suolaa+muusipulverit
      6 odotellaan seuraavaan aamuun

    • Anonyymi

      Sama aloittaja kun mansikan kannat. Hyvä juttu

    • Anonyymi

      Ķysy paremmilta eläkeläisiltä https://www.hs.fi/ruoka/art-2000010568592.html

    • Anonyymi

      Etkö ollut koulussa köksäntunnilla?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      97
      2523
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2345
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      2048
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      1641
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      110
      1540
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      162
      1287
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      262
      1082
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      994
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      79
      946
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe