EU on nyt tärkeässä valinkauhassa, kansallismieliset ovat nousussa

Mutta puuttuu johtaja ja tiennäyttäjä, joka saisi sekavaan ja sekoilevaankin joukkoon järjestystä, yhteisen tavoitteen ja yhteisen ohjelman. Kun johtohahmoa ei ole niin tietyt puolueet voisivat yhdessä sopia asioista. Suomesta, Ruotsista ja yllättäen Italiasta löytyy sellaisia puolueita. Ranskan kansallinen liittouma on myös pyrkimässä joukkoon. Ehdolla on muitakin. Kansallismielisten puolueiden pitäisi löytää oikea paikkansa poliittisessa keskustasta. Liberaalien, nyt varsinkin vasemmistoliberaalien polittinen taktiikka on ollut provosoida kansallismielisiä puolueita ääriytymään, jotta ne voidaan julistaa laitaoikeistoksi tai äärioikeistoksi ja sitten äätittää ja eristää. Äärittämällä ja eristämällä on sitten voitu provosoida kansallismielisiä lisää. Taktiikka näyttää onnistuneen Saksan AfD:n osalta, mutta muuten se on enemmän tai vähemmän epäonnistunut. Suomen SDP:n liberaalille johdolle näyttää äärittämisestä ja eristämisestä tulleen nyt elämän ja kuoleman kysymys. Liberaali johto ei halua SDP:n palaavan vanhaksi isänmaalliseksi työväenpuolueeksi. Liberaalius on nyt puolueelle elämää suurempi asia eikä siitä haluta luopua. Muissa EU-maissa kuten esim Tanskassa saattavat maltilliset vasemmistopuolueet luopua yltiöliberaaliudesta. Näin voisi EUnkin politiikka normalisoitua. Yhteistyön vaihtoehtoja voisi olla useita. Yhteistyöstä syrjään jäisivät vain ne, jotka itse äärittävät itsensä, ei toisten äärittämät ja eristämät puolueet. Valtapolitiikka ei olisi niin keskeisessä asemassa kuin nyt vaan asiapolitiikka ja asiaperusteinen yhteistyö saisi enemmön tilaa. Se koituisi jäsenvaltioiden ja niiden kansalaisten hyväksi.

3

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      EU-vihaaja! EU olet väärässä taas EU ottaa suihin generikseltä EU on täynnä ranskis ja saksalaisia pedari meppejä sitä on EU

    • Miksi puolueita kutsutaan äärioikeistoksi? Äärioikeistolla on historiallinen määritelmä.

      Historiallisesti äärioikeistolla viitataan fasismiin, natsismiin ja falangismiin. Nykyisin äärioikeistolaiseen politiikkaan kuuluvat uusfasismi, uusnatsismi, Third Position, alt-right, valkoinen ylivalta ja muut ideologiat tai organisaatiot, joissa on autoritaarisia piirteitä, kuten: nationalistiset, šovinistiset, muukalaisvihamieliset (ksenofobiset), teokraattiset, rasistiset, homo- ja transfobiset ja/tai äärimmäisen konservatiiviset ideologiset suuntaukset.

      Monet tulkitsevat eron oikeiston ja vasemmiston välillä vain taloudellisen ajattelun eroksi. Se on hieman harhaanjohtavaa. Politologi Norberto Bobbion mukaan tärkein erottava tekijä on suhtautuminen ihmisoikeuksiin. Vasemmiston mukaan valtion tehtävä on turvata, että ihmisarvot, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo toteutuvat. OIkeiston mukaan nämä asiat eivät kuulu valtiolle. Oikeiston kanta on, että ihmiset ovat luonnostaan epätasa-arvoisia, eikä ihmisiä pitäisi tasapäistää, koska luonnollinen järjestelmä on hierarkkinen ja eriarvoistava.

      Talousopit jaetaan sitten tämän ideologisen mallin mukaan oikeistolaisiin ja vasemmistolaisiin. Oikeistolaiset mallit korostavat yksilön vastuuta omasta hyvinvoinnistaan, kun vasemmistolaiset talousopit kannattavat pieniä tuloeroja ja tulonsiirtoja, joilla taataan kaikille vähintään kohtuullinen ihmisarvoinen elämä.

      Monessa Euroopan valtiossa kytee uusliberaalit talousopit. Laitaoikeistolaiset (käytän termiä geneerisesti kattoterminä vahvasti oikeistokonservatiivisista liikkeistä) saanevat huomenna useita uusia meppejä.

      Jos ne pystyvät tekemään yhteistyötä parlamentin suurimman ryhmän, keskustaoikeistolaisen EPP:n kanssa tai äärioikeistoryhmien ID:n kanssa, ne pystyvät muuttamaan EU:n talouspoliittisen linjan uusliberaalimpaan suuntaan ja ajamaan EU:n tasolla mm. konservatiivisia sukupuolirooleja ja tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaan.

      Uusliberalismi on poliittinen ja taloudellinen ideologia, joka korostaa yksilön vapautta, markkinoiden vapautta ja rajoitettua valtion roolia. Se nousi 1970-luvulla vastareaktiona keynesiläiseen taloustieteeseen ja sosiaalidemokraattiseen politiikkaan.

      Uusliberalistit uskovat, että markkinat ovat tehokkaampi tapa resurssien jakamiseen kuin valtion suunnittelu, ja he kannattavat yksityistämistä, deregulaatiota ja vapaakauppaa.

      Uusliberalismin keskeiset periaatteet:

      Yksilön vapaus: Uusliberalistit uskovat, että yksilöillä on oikeus tehdä omia valintojaan elämässään ja että heidän vapauttaan rajoittaa vain muiden ihmisten vapaus.

      Markkinoiden vapaus: Uusliberalistit uskovat, että markkinat ovat tehokkaampi tapa resurssien jakamiseen kuin valtion suunnittelu. He uskovat, että hinnat ja markkinavoimat johtavat luonnostaan tehokkuuteen ja vaurauteen.

      Rajoitettu valtion rooli: Uusliberalistit uskovat, että valtion roolin taloudessa tulisi olla rajoitettu. He kannattavat yksityistämistä, deregulaatiota ja verojen alentamista.

      Vapaakauppa: Uusliberalistit kannattavat vapaakauppaa ja vastustavat protektionismia. He uskovat, että vapaakauppa hyödyttää kaikkia osapuolia.

      Kritiikki:

      Uusliberalismia on kritisoitu monin tavoin. Kriitikot väittävät, että se johtaa epätasa-arvoon, köyhyyteen ja ympäristön tuhoutumiseen. He väittävät myös, että se keskittyy liikaa taloudellisten voittojen maksimointiin, eikä ota riittävästi huomioon ihmisarvoja ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

      Uusliberaaleilla opeilla Chile ajettiin kaaokseen 1970-luvulla ja Argentiina 1980-luvulla. Seurauksena valtion omaisuuden yksityistämisestä oli se, että omaisuus ajautui ulkomaisille sijoittajille ja kaikki kallistui. Suomessa esimerkiksi käy digiverkot ja Fortumin sähköverkot; yksityistämisen seurauksena huoltovarmuuden kannalta tärkeä valtion omaisuus ajautui ulkomaisille sijoittajille. Purra ja Orpo aikovat laittaa lihoiksi myös lypsylehmiä, kuten VR:n, Finnairin, Gasumin ja Postin.

      Huomenna äänestetään individualismia korostavan oikeistokonservatiivisen kovien arvojen ja vihervasemmistolaisten pehmeämpien arvojen välillä.

    • Anonyymi

      Niin on eurovaaleissa, jos äänestää, parasta on yrittää estää äärioikeiston nousu.
      Jos se tapahtuu, ei tiedä yhtään sitä, mitä Euroopassa tulee tapahtumaan fasistien toimesta.
      Nytkin hyssytellään jo, että Venäjä ei tule käyttämään ydinasetta.

      Kuka voi mennä vannomaan, jos Euroopan kahelit johtajat, Suomi mukana, ovat jo lähettämässä joukkojakin Ukrainaan, ja myös hävittäjiä.?

      Kuka voi vannoa, että niin ei tapahdu, ei ydinpommia, turhaa on tuudittautua mihinkään omaan uskomukseensa?

      Jo nyt nähdään fasistien toimet Gazassa, missä aivan tarkoituksella teurastetaan ihmisiä äärioikeiston toimesta.
      Kansanmurha saa tapahtua, se ei kiinnosta länsivaltioita, koska sitä johtaa ja edesauttaa Yhdysvallat monin eri tavoin.

      Ja miksi Suomen poliitikot vain uhoavat jatkavansa Ukrainan tukemista, tekevät sitä velkarahalla, ja vain siksi. että alun alkujaan menivät sekaantumaan muun lännen mukana vieraan valtion sotaan.

      Turhilta massakuolonuhreilta Gazassa, nyt jo varmaan 40 000 kuollutta, olisi vältytty, jos länsi olisi sekaantunut asiaan.
      Uhrimäärä jo sama, jos ei enemmänkin kuin 1918 Suomen köyhien tappajaisissa.

      Mutta Euroopan fasisteille se ei sopinut alun alkujaan, ja taas nyt on turhauttavaa lopettaa järjetön sotaan osallistuminen ja tukitoiminta Ukrainassa.

      Siksi he pysyvät tiiviisti asiassa, ja kuolonuhrien määrä Ukrainassa vain lisääntyy koko ajan. Ja koska Eurooppa on sitoutunut asiaan, joutuu se myös elättämään Ukrainan kansalaisia alueellaan, omilta köyhiltä ottamillaan rahoilla, joka taas aiheuttaa, jopa kuolonuhreja Euroopan alueella, laajamittaisella kansalaisten toimeentulon huonontamisella.

      Ja Suomi ei edes aio tunnustaa Palestiinan valtiota, koska se on niin syvästi sitoutunut lehmäkauppaan, DCA, sopimukseen Yhdysvaltain kanssa.
      Toivottavasti oppositio äänestää sen aikeen nurin.
      Jos ei, niin sotilasjuntta toiminta Yhdysvaltain avulla Suomessa vain voimistuu.

      Niin että just silleen ovat asiat Suomen ulkopolitiikassa, yrittäköön joku halutessaan valehdella toista, se ei onneksi kaikkien ihmisten kaaliin mene perille.

      Jo nyt Pohjois-Suomessa on jatkuva häirintä käynnissä ulkomaalaisten NATO joukkojen , tietysti Yhdysvallat mukana, toimesta.
      Miksi kaikki saasta, kaiken lisäksi ohjataan ja pukataan Pohjois-Suomeen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe