Aitolaisten oma kansalaisaloite menee tänään nurin

Anonyymi-ap

Aitolaiset vaativat kansalaisaloitteella ihan itse kirjoittamaansa "Seksuaalikasvatuslakia", joka ajaisi kaikkien muiden lakien ja opetusohjelmien yli.

AA-yhdistys mainostaa aloitettaan sivullaan kiireellisenä, kun aika loppuu kesken.
muutama tunti on enää aikaa kerätä kannatusta.
20 219 ei riitä muuhun kuin ÖÖ-mappiin.

Aitolaisten keskiaikainen laki estäisi myös monien ihmisoikeusjärjestöjen toiminnan, Seta erikseen mainiten ja Mannerheimin lastensuojeluliittokin joutuisi aitolaisten mustalle listalle..

Aitolaisten kaikki aiemmat aloitteen ovat kaatuneet tai kaatumassa ja nurin menee tämäkin.

Pe.ku

59

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikös tämä mennyt jo keskiyöllä kun vaadittavaa kannatusmäärää ei saatu.

      • Anonyymi

        Niin menikin, joten kannattaminen on päättynyt.

        6.6 oli vimeinen päivä

        Pe.ku


      • Anonyymi

        Kylkös meni.


      • Anonyymi

        Kepu palaa aitolaisille juurilleen. Kaikkonen aloittaa pj pestinsä niin kaikki alkiolaiset riemuitsevat. Alkiolaiset palaavat punikkileiristä kotiin ja yhdistyvät aitolaisiksi alkiolaisiksi. Ei koskaan enää ryssän leiriin. Nyt Kaikkosen on siivottava punikkien buudelit ja hyödylliset idiootit aitolaisten joukosta ja palautettava kepu aitolaiseksi alkiolaiseksi hurmisliikkeeksi, jossa ei tuoksahdakaan punikki.


      • Anonyymi

        Onko tämä lasten shdistelija juoppo pappi näitä aitolaisia, vai mitä näiden hihhuloiden nimi onkaan.
        Montako lahkoa meidän evlut kirkon sisällä on


      • Anonyymi

        Eli lestadiolainen.


    • Heh. No tuo oli odotettavissa. Kertokaa nyt yksikin aitolaisten esitys joka on mennyt läpi eduskunnassa? Ei tietysti yksikään. Yhden he ovat saaneet niin pitkälle että se meni äänestykseen saakka.

      Se oli tämä surullisen kuuluisa yritys kumota tasa-arvoinen avioliittolaki. Silloinhan krisselit uhosivat että kun uusi eduskunta valitaan, niin silloin kansa tiputtaa sieltä pois lakia kannattaneet kansanedustajat.

      Kävikin juuri päinvastoin. Ensimmäinnen kerta läpi äänin 105 -92. kumousyritys torpattiin äänin 120 - 48. Kävi päinvastoin kun "aito" oli kuvitellut. Homoliittojen kannatus oli noussut. Aito-avioliitto kusi omille kengilleen.

      Sen jälkeen fundikset ovat tehneet muitakin aloitteita, mutta ne eivät ole koskaan edenneet yhtään mihinkään. Alkukiima on aina kova, mutta en jälkeen koko homma lässähtää kun hihhulipäivät ja raamattuseurat ovat ohi...


      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000841827.html

      https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut/aanestys.aspx?aanestysnro=1&istuntonro=9&vuosi=2017

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

      • Seuraavat odotukset varmaan ladataan tuon eheytyshoito hommaan josko laista löytyisi porsaanreikä millä niiden kieltämisen voisi estää.


      • Anonyymi

        Hulluja


      • Anonyymi

        Juu, ei ole aitolaisten aloitteet menneet eduskunnassakaan läpi.

        Ihmeellisiä fantasioita aitolaisilla kyllä on.
        Aitolainen Ano Turtiainenkin eduskuntapuheessaan sanoi Suomen syyllistyvän rikokseen, kun tukee Ukrainaa ja väitti Venäjän miehittävän Suomen ja fantasioi, että toivottavasti mahdollisimman nopeasti.

        Pe.ku


    • Anonyymi

      Tottakai menee nurin

    • Anonyymi

      Eivät taaskaan rukoilleet riittävästi, joten näin siinä sitten kävi, Herra Sebaot käänsi selkänsä.

      • Ymmärtäisikö tästä tuloksesta aitolainen ettei epäjumalansa pysty kykenemään?


      • Anonyymi
        he-ma kirjoitti:

        Ymmärtäisikö tästä tuloksesta aitolainen ettei epäjumalansa pysty kykenemään?

        Pitää olla vähintäänkin pottutohtori, että kykenisi...


    • Anonyymi

      Suurin osa kansalaisaloitteista ovat ihan muiden tekemiä kuin joidenkin ”aitolaisten”, kaikki eivät ole mitenkään hyvin laadittuja, vaan nopeasti väsättyjä, eivätkä kaikki hyvätkään, aloittajan kannattamatkaan kansalaisaloitteet menesty, kun eivät saa mainontaa. Tätä aloittaja ei vaikuta tajuavan. Aloittaja ei ole kai koskaan kansalaisaloitteita palvelussa selaillut, mennyt vain suoraan linkattuun aloitteeseen tai etsinyt tietyn aloitteen hakukoneella. Keväällä toinen aloite sai hyvin nopeasti paljon allekirjoituksia, ilmeisesti kun sitä mainostettiin jossain populaarissa mediassa. Kansalaisaloitteet toimivat jo yksin keskustelun herättäjinä. Kun aloite pääsee eduskuntaan, se tulee aina käsitellyksi.

      • No sinänsä tämä olisi saattanut hyvinkin onnistua mikäli aloitteessa olisi tosiaankin ajettu kasvurauhaa mutta tilalle varsin innokkaana esitettiin omaa sopivana pidettävää seksuaalikasvatusta eli ei siinä suinkaan sitten vastustettu sitä lapsen seksualisoimista vaan haluttiin se omanlaiseksi. Nimiä ei tullut koska kaikille lukutaitoisille tuo selvisi hyvin nopeasti kun aloitetta edes silmäili.


      • Anonyymi

        Aitolaisilla tuppaa olemaan hätäisesti väsättyjä aloitteita , joita ei voi teoriassakaan toteuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aitolaisilla tuppaa olemaan hätäisesti väsättyjä aloitteita , joita ei voi teoriassakaan toteuttaa.

        Aika vaikea tuotakin aloitetta on laiksi muuttaa.
        Lakiin joutuisi kirjaamaan, että Setaa ja vastaavia asioita pitää estää toimimasta.


    • Lukaisin läpi tuon aloitteen. Oikeastaan siinä toistetaan yhtä ja samaa, mutta ei konkreettisesti kerrota, miten asia pitäisi hoitaa.

      Kun ”Anonyymi” 2024-06-07 19:24:55 kirjoittaa ”Suurin osa kansalaisaloitteista ovat ihan muiden tekemiä kuin joidenkin ”aitolaisten”, kaikki eivät ole mitenkään hyvin laadittuja, vaan nopeasti väsättyjä…”

      Tässä ketjussa tosin käsitellään vain yhtä niistä. Kansalaisaloitteita tosiaan tehdään joskus aika höttöisin perustein. Samaa voi sanoa tuosta Aary:n tekemästä aloitteestakin.

      Aloitteessa on muutamia mielenkiintoisia kohtia:
      ”Tällä hetkellä Suomessa ei ole erityistä lakia, joka suojaisi lapsia tai nuoria kodin ulkopuolisilta haittavaikutuksilta.”
      ”Tarvitaan uusi laki, joka antaa vahvat lailliset keinot puuttua ongelmiin.”

      Siis mitä ovat kodin ulkopuoliset ”haittavaikutukset”? Se on laaja ja varsin epämääräinen ilmaisu. Mitä kukin vanhempi pitää sitten ”haittavaikutuksena”, onkin vaikea määritellä.

      Toinen on se, mitä on kodin ulkopuoliset tahot? Niitä ovat siis kaikki sen, mitä kodin ulkopuollella on, kaverit, lähipiiri, koulut jne. Samoin ovat kuten aloitteessa mainitaan ”Lisäksi yhteiskunta ja media kuuluvat kodin ulkopuolisiin tahoihin.”

      Jos lapsilta ja nuorilta kielletään kaikki tämä, niin miten asiat pitäisi tehdä? Etenkin internet, sosiaalinen media ja kaveripiiri ovat niitä, mistä asioista kuullaan.
      Pitäisikö siis lapset ja nuoret eristää vahvalla sensuurilla?

      ”Lapsilla ja nuorilla on oikeus kehitysrauhaan, johon kuuluu muun muassa kasvurauha ja kehorauha. Olennaista on, ettei kaikkia elämän osa-alueita seksualisoida.”

      En tiedä, missä umpiossa nämä elävät, sillä tuota seksualisointia kun on aivan joka paikassa. Alkaen mainonta, populaarikulttuuri, vaatteet jne. Kaikkien vahvimmin seksualisoidaan silloin, kun korostetaan joko myönteisesti tai kielteisesti sitä, miten joku liittyy vain sukupuolielämään.

      ”Yhteiskunnan tuet järjestöille tulisi miettiä uusiksi yhteiskunnallisen hyödyn ja haitan näkökulmasta. Valtion tukea kannattaisi antaa vain yhteiskunnalle aidosti hyödyllisille järjestöille ja toisaalta ottaa tuki pois haittojen levittämiseen osallistuvilta järjestöiltä.”

      Sensuurin vaatimus jatkuu. Jälleen puhutaan epämääräisesti haitoista, määrittelemättä niitä ollenkaan.

      ”Lasten ja nuorten seksuaalisuus poikkeaa aikuisten seksuaalisuudesta, joten aikuisen kasvattajan täytyy erottaa aikuisiän kokemusten tuomat seksuaalisuuten liittyvät merkitykset lasten ja nuorten kokemusmaailmasta.”

      Tämä antigerder porukka tekee itse juuri tuota, ettei osaa erottaa näitä toisistaan. Jatkuvalla syötöllä puhutaan aikuisten ja vahvasti seksualisoituneen näkemyksen kautta näistä asioista.

      ”Lasta ja nuorta ei saa vastuuttaa tekemään heidän loppuelämäänsä kohdistuvia seksuaalisuuteen liittyviä valintoja, kuten sukupuolen valintaa, kehityksen ollessa vielä kesken.”
      ”Aikuinen kasvattaja ei saa määritellä lapsen ja nuoren seksuaalisuutta hänen biologisen kehonsa vastaisesti hänen kehityksensä ollessa kesken.”

      Tässä he puhuvat täysin omaa käsitystään vastaan. He kun ajavat sitä, että aikuinen on se, joka määrittelee niin seksuaalisen suuntautumisen kuin lapsen oman kokemuksen sukupuolestaan tai roolista.

      Samaan hengenvetoon he puhuvat ”ristiriidattomasta seksuaalikasvatuksesta” – vaikka itse on juuri tekemässä niitä ristiriitoja.

      ”…seksuaalikasvatuksen materiaalien täytyy olla keskenään yhdenmukaisia, tieteellisiä, eettisiä ja asiallisia.”

      Tällä hetkellä asia näin onkin. Tämä siis halutaan muuttaa heidän ideologiansa mukaiseksi.

      ”Aikuisen kasvattajan täytyy taata turvallinen ja ideologioista vapaa ympäristö keskustella seksuaalikasvatuksesta. Keskustelun tulee olla luonteeltaan tieteellistä ja tasapainoista sekä aikuisten kasvattajien kesken myös kriittistä, mutta painostamisesta vapaata.”

      Aary siis vaatii lakia, missä he saisivat oikeuden painostaa lapsia”

      Jos vahvistetaan vanhempien ja huoltajien oikeuksia, niin voi olla että suurin osa hylkäisi heidän ideologisen näkemyksensä, ja pieni vähemmistö lapsista ja nuorista joutuisi heidän sensuurinsa kohteeksi.

      • Anonyymi

        Iloitset kun Seta saa jatkaa lasten elämän tuhoamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iloitset kun Seta saa jatkaa lasten elämän tuhoamista.

        Kyseessä on ihmisoikeudet.
        Seta on ihmisoikeusjärjestö

        "SETA ry on vuonna 1974 perustettu suomalainen ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestö

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Seta


      • Anonyymi

        Aitolaiset haluaisivat omalla laillaan määrätä oman ideologisen seksuaalikasvatuksen ja estää kaikki tieteeseen ja tutkimukseen perustuvat viralliset kasvatuismenetelmät.

        Se että aloitteessa kerrotaan nimeltä mainiten ihmisoikeusjärjetön toiminnan estäminen olisi saanut eduskunnassa pikemminkin naurunremakan aikaan.

        Pe.ku


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aitolaiset haluaisivat omalla laillaan määrätä oman ideologisen seksuaalikasvatuksen ja estää kaikki tieteeseen ja tutkimukseen perustuvat viralliset kasvatuismenetelmät.

        Se että aloitteessa kerrotaan nimeltä mainiten ihmisoikeusjärjetön toiminnan estäminen olisi saanut eduskunnassa pikemminkin naurunremakan aikaan.

        Pe.ku

        "Aitolaiset haluaisivat omalla laillaan määrätä oman ideologisen seksuaalikasvatuksen ja estää kaikki tieteeseen ja tutkimukseen perustuvat viralliset kasvatuismenetelmät."

        Juuri näin.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Aitolaiset haluaisivat omalla laillaan määrätä oman ideologisen seksuaalikasvatuksen ja estää kaikki tieteeseen ja tutkimukseen perustuvat viralliset kasvatuismenetelmät."

        Juuri näin.

        On se tosi ikävää jos Seta ei yksin saa määrätä. 🫨


      • Anonyymi kirjoitti:

        On se tosi ikävää jos Seta ei yksin saa määrätä. 🫨

        Onneksi ei yhdelläkään järjestöllä ole mitään sellaista valtaa, että sanelisi kenellekään mitään. Ei edes Setalla.


      • Mummomuori2 kirjoitti:

        Onneksi ei yhdelläkään järjestöllä ole mitään sellaista valtaa, että sanelisi kenellekään mitään. Ei edes Setalla.

        Mitä SETAN ajamaa asiaa sinä ET kannata? 😺


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Mitä SETAN ajamaa asiaa sinä ET kannata? 😺

        En oikeastaan aina tarkkaan edes tiedä, mitä kaikkia asioita he ovat ajamassa.

        En esim. kannata liian varhain aloitettuja hoitoja sukupuolen korjauksen suhteen.


      • Mummomuori2 kirjoitti:

        En oikeastaan aina tarkkaan edes tiedä, mitä kaikkia asioita he ovat ajamassa.

        En esim. kannata liian varhain aloitettuja hoitoja sukupuolen korjauksen suhteen.

        Eli et tiedä mitään SETAN ajamaa asiaa mitä vastustaisit. Sen kyllä uskon. 😺


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Eli et tiedä mitään SETAN ajamaa asiaa mitä vastustaisit. Sen kyllä uskon. 😺

        :D Koska sinä tunnut paremmin tietävän sen, mitä Seta tekee, niin ehkä voisit valaista sitten mitä kaikkea siellä tehdään?

        Koska itse en seuraa niin tarkasti, niin vaikeaa se on sanoa sellaisesta, mistä ei tiedä.

        Se, että eri seksuaali- ja eri sukupuolisten asioista keskustellaan, ei tarkoita sen enempää kannattamista kuin vastustamista tuon järjestön taholta. Asioista voi näet olla kaikenlaista mieltä ilman, että koko järjestöä sen kummemmin huomioi.


      • Mummomuori2 kirjoitti:

        :D Koska sinä tunnut paremmin tietävän sen, mitä Seta tekee, niin ehkä voisit valaista sitten mitä kaikkea siellä tehdään?

        Koska itse en seuraa niin tarkasti, niin vaikeaa se on sanoa sellaisesta, mistä ei tiedä.

        Se, että eri seksuaali- ja eri sukupuolisten asioista keskustellaan, ei tarkoita sen enempää kannattamista kuin vastustamista tuon järjestön taholta. Asioista voi näet olla kaikenlaista mieltä ilman, että koko järjestöä sen kummemmin huomioi.

        Koville näyttää sinulle ottavan sanoa, ettet vastusta mitään setan ajamaa asiaa. 😺


      • Anonyymi
        aito_Iainen kirjoitti:

        Koville näyttää sinulle ottavan sanoa, ettet vastusta mitään setan ajamaa asiaa. 😺

        kukapa hyviä asioita vastustaisi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        kukapa hyviä asioita vastustaisi?

        Kerro toki mitä hyvää on setan valheissa monista sukupuolta, sukupuolen vaihtamisesta ym. 😺


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Kerro toki mitä hyvää on setan valheissa monista sukupuolta, sukupuolen vaihtamisesta ym. 😺

        Kerro toki mitä Seta on valehdellut. Tosin voisit myös sitten esittää todisteet miksi ne ovat mielestäsi valheita.


      • Vanha_Vihtahousu kirjoitti:

        Kerro toki mitä Seta on valehdellut. Tosin voisit myös sitten esittää todisteet miksi ne ovat mielestäsi valheita.

        Kehäpäätelmää. ”Ne ovat valheita, koska ne ovat valheita”. Koeta nyt sitten ”keskustella” tuollaista tekstiä takovan tyypin kanssa. Ei onnistu…


      • Vanha_Vihtahousu kirjoitti:

        Kerro toki mitä Seta on valehdellut. Tosin voisit myös sitten esittää todisteet miksi ne ovat mielestäsi valheita.

        Sukuolia on enemmän kuin kaksi, lapsella voi olla kaksi äitiä eikä yhtään isää, pojalla voi olla pimppi, sukuolensa jokainen voi itse valita ja sen voi vaihtaa. Mies voi synnyttää.
        Tässä muutamia 😺


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Sukuolia on enemmän kuin kaksi, lapsella voi olla kaksi äitiä eikä yhtään isää, pojalla voi olla pimppi, sukuolensa jokainen voi itse valita ja sen voi vaihtaa. Mies voi synnyttää.
        Tässä muutamia 😺

        Sukupuolia……


      • Anonyymi
        aito_Iainen kirjoitti:

        Sukuolia on enemmän kuin kaksi, lapsella voi olla kaksi äitiä eikä yhtään isää, pojalla voi olla pimppi, sukuolensa jokainen voi itse valita ja sen voi vaihtaa. Mies voi synnyttää.
        Tässä muutamia 😺

        Pitää paikkansa.
        Sukupuoliakin on enemmän kuin kaksi.

        Tuon kun muutkin aitolaiset ymmärtäisivät.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitää paikkansa.
        Sukupuoliakin on enemmän kuin kaksi.

        Tuon kun muutkin aitolaiset ymmärtäisivät.

        Sukuolia on tasan kaksi.


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Sukuolia on enemmän kuin kaksi, lapsella voi olla kaksi äitiä eikä yhtään isää, pojalla voi olla pimppi, sukuolensa jokainen voi itse valita ja sen voi vaihtaa. Mies voi synnyttää.
        Tässä muutamia 😺

        Jotkut uskovat olevansa miehiä vaikka biologisesti ovat naisia, jotkut toiset taas toisinpäin. Jotkut toiset taas uskovat että jumala on olemassa. Kaikki tämä on pelkästään uskonvaraista. Haluatko siis kieltää uskonvapauden?

        Lapsen kasvamisen kannalta oleellisinta on että hän saa kasvaa perheessä jossa hänen ympärillään on vanhemmat jotka rakastavat lasta ja toisiaan. Heidän sukupuolillaan ei ole asiassa mitään merkitystä. Vain rakkaudella.

        Vain sanoa henkilökohtaisesta kokemuksesta että uskonnollisesti ahdasmielisessä perheessä ei lähimmäisenrakkaus kukoista. Uskonto tulisikin pitää kasvavista lapsista niin kaukana kuin mahdollista jos halutaan kasvattaa henkisesti terveitä ihmisiä Suomeen.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        :D Koska sinä tunnut paremmin tietävän sen, mitä Seta tekee, niin ehkä voisit valaista sitten mitä kaikkea siellä tehdään?

        Koska itse en seuraa niin tarkasti, niin vaikeaa se on sanoa sellaisesta, mistä ei tiedä.

        Se, että eri seksuaali- ja eri sukupuolisten asioista keskustellaan, ei tarkoita sen enempää kannattamista kuin vastustamista tuon järjestön taholta. Asioista voi näet olla kaikenlaista mieltä ilman, että koko järjestöä sen kummemmin huomioi.

        "Asioista voi näet olla kaikenlaista mieltä ilman, että koko järjestöä sen kummemmin huomioi."

        Juuri näin.


      • Anonyymi
        aito_Iainen kirjoitti:

        Sukuolia on tasan kaksi.

        Laita se autokorjaus pois, pökeIö!


      • Anonyymi
        aito_Iainen kirjoitti:

        Eli et tiedä mitään SETAN ajamaa asiaa mitä vastustaisit. Sen kyllä uskon. 😺

        Mummo mainitsi ainakin liian varhain aloitetut hoidot ”sukupuolen korjauksessa”.
        Mikähän hänelle on liian varhain? Hyvä, jos ei kannata niitä alaikäisille. 18-vuotiaskin voi olla vielä liian lapsi päättämään sellaisesta ja hakee apua ongelmiinsa väärällä tavalla ja tulee katumaan päätöstään. Asiasta vastaavien tulee ottaa tarkkaan selvää mistä kaikesta on kyse kunkin ihmisen kohdalla, mitä asioita taustalta löytyy ja tarjota oikeanlaista apua peruuttamattomien virheiden vähentämiseksi.


      • Anonyymi
        aito_Iainen kirjoitti:

        Sukuolia on tasan kaksi.

        Joo, ei ole mielipideasia, vaan fakta siitä miten asiat ovat.
        On täysin eri asia puhua identiteeteistä siitä miten asioiden pitäisi olla, esim. montako eri kategoriaa laissa tulisi olla identiteettien mukaan vai tulisiko olla vain sukupuolten määrien mukaiset kategoriat, eli mies ja nainen.


      • Anonyymi
        Vanha_Vihtahousu kirjoitti:

        Jotkut uskovat olevansa miehiä vaikka biologisesti ovat naisia, jotkut toiset taas toisinpäin. Jotkut toiset taas uskovat että jumala on olemassa. Kaikki tämä on pelkästään uskonvaraista. Haluatko siis kieltää uskonvapauden?

        Lapsen kasvamisen kannalta oleellisinta on että hän saa kasvaa perheessä jossa hänen ympärillään on vanhemmat jotka rakastavat lasta ja toisiaan. Heidän sukupuolillaan ei ole asiassa mitään merkitystä. Vain rakkaudella.

        Vain sanoa henkilökohtaisesta kokemuksesta että uskonnollisesti ahdasmielisessä perheessä ei lähimmäisenrakkaus kukoista. Uskonto tulisikin pitää kasvavista lapsista niin kaukana kuin mahdollista jos halutaan kasvattaa henkisesti terveitä ihmisiä Suomeen.

        Ihmisen sukupuoli on tieteellisesti todistettava asia. Ei siihen usko vaikuta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mummo mainitsi ainakin liian varhain aloitetut hoidot ”sukupuolen korjauksessa”.
        Mikähän hänelle on liian varhain? Hyvä, jos ei kannata niitä alaikäisille. 18-vuotiaskin voi olla vielä liian lapsi päättämään sellaisesta ja hakee apua ongelmiinsa väärällä tavalla ja tulee katumaan päätöstään. Asiasta vastaavien tulee ottaa tarkkaan selvää mistä kaikesta on kyse kunkin ihmisen kohdalla, mitä asioita taustalta löytyy ja tarjota oikeanlaista apua peruuttamattomien virheiden vähentämiseksi.

        ”Mikähän hänelle on liian varhain? Hyvä, jos ei kannata niitä alaikäisille. 18-vuotiaskin voi olla vielä liian lapsi päättämään sellaisesta ja hakee apua ongelmiinsa väärällä tavalla ja tulee katumaan päätöstään.”

        Ulkomailla saatetaan tehdä liian aikaisin lääketieteellisiä toimienpiteitä, ilman että asia on monelta taholta varmistettu.

        Tällä hetkellä diagnoosin saaminen kestää 1,5 vuotta ja usein kauemminkin. Siinä kartoitetaan sukupuoli-identiteetin pysyvyyttä, varmuutta, sekä mielenterveyden tilaa.

        Hormonihoidot voidaan aloittaa vasta 16 vuotiaana, mikäli on saanut tuon diagnoosin. Eli aika harva pääsee niin tekemään. Leikkauksiin on paljon pidempi tie ja läheskään kaikki eivät niitä halua.

        Prosessi on siis pitkä, joten jos lapsi on kokenut olevansa eri sukupuolta vaikka 5 – 7 vuotiaasta saakka, eikä muutosta ole prosessiin aikana tapahtunut, ei ole mitään estettä diagnoosin laittamiselle.

        Hyvä on muistaa, että jokainen tapaus on hyvin yksilöllinen.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Mikähän hänelle on liian varhain? Hyvä, jos ei kannata niitä alaikäisille. 18-vuotiaskin voi olla vielä liian lapsi päättämään sellaisesta ja hakee apua ongelmiinsa väärällä tavalla ja tulee katumaan päätöstään.”

        Ulkomailla saatetaan tehdä liian aikaisin lääketieteellisiä toimienpiteitä, ilman että asia on monelta taholta varmistettu.

        Tällä hetkellä diagnoosin saaminen kestää 1,5 vuotta ja usein kauemminkin. Siinä kartoitetaan sukupuoli-identiteetin pysyvyyttä, varmuutta, sekä mielenterveyden tilaa.

        Hormonihoidot voidaan aloittaa vasta 16 vuotiaana, mikäli on saanut tuon diagnoosin. Eli aika harva pääsee niin tekemään. Leikkauksiin on paljon pidempi tie ja läheskään kaikki eivät niitä halua.

        Prosessi on siis pitkä, joten jos lapsi on kokenut olevansa eri sukupuolta vaikka 5 – 7 vuotiaasta saakka, eikä muutosta ole prosessiin aikana tapahtunut, ei ole mitään estettä diagnoosin laittamiselle.

        Hyvä on muistaa, että jokainen tapaus on hyvin yksilöllinen.

        Ja vielä parempi on muistaa, että sukupuolia on vain kaksi jotka määräytyvät jo synnytyksessä.
        Niitä on turha lähteä muuttamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vielä parempi on muistaa, että sukupuolia on vain kaksi jotka määräytyvät jo synnytyksessä.
        Niitä on turha lähteä muuttamaan.

        Olisi ehkä syytä muistaa että joka vuosi syntyy tuhansia lapsia joiden sukupuolen määrittäminen lääketieteellisesti ei ole mitenkään helppoa tai yksiselitteistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja vielä parempi on muistaa, että sukupuolia on vain kaksi jotka määräytyvät jo synnytyksessä.
        Niitä on turha lähteä muuttamaan.

        No, sinä edustat kantaa, missä lapset tulee pakottaa tiettyyn sukupuolirooliin, halusivat ne lapset sitä tai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmisen sukupuoli on tieteellisesti todistettava asia. Ei siihen usko vaikuta.

        Aivan kuten evoluutiokin on tieteellisesti todistettu asia, Ei siihen usko vaikuta.


    • Huvittava aloite.

      Jos suomalaisilta kysyttäisiin mitkä yhteiskunnalle haitalliset yhdistykset tulisi kieltää niin Aito Avioliittolaisten oma yhdistys olisi listan kärkisijoilla.

      • Anonyymi

        Mitä haittaa miehen ja naisen avioliitosta on? Entä siitä, että lapsella on isä ja äiti ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä haittaa miehen ja naisen avioliitosta on? Entä siitä, että lapsella on isä ja äiti ?

        Millä tavalla yleisesti hyvää työtä tekeväksi tunnustetun ihmisoikeusjärjestön toiminnan kieltäminen edistäisi asiaa?

        Haluat ilmeisesti kääntää kelloa taaksepäin aikaan jolloin lbgt-ihmiset luokiteltiin joko rikollisiksi tai sairaiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä haittaa miehen ja naisen avioliitosta on? Entä siitä, että lapsella on isä ja äiti ?

        Ei riittä, että on pelkästään isä ja/tai äiti osalla lapsista ja loput lapset heitteillä, kuten aitolaiset vaatii.

        Uusien lakien asiosta jokaisella lapsella on mahdollista olla isä, äiti, vanhempi tai useampikin.
        Yhtään lasta ei sa jättää heitteille.

        Pe.ku


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei riittä, että on pelkästään isä ja/tai äiti osalla lapsista ja loput lapset heitteillä, kuten aitolaiset vaatii.

        Uusien lakien asiosta jokaisella lapsella on mahdollista olla isä, äiti, vanhempi tai useampikin.
        Yhtään lasta ei sa jättää heitteille.

        Pe.ku

        "Uusien lakien asiosta jokaisella lapsella on mahdollista olla isä, äiti, vanhempi tai useampikin.
        Yhtään lasta ei sa jättää heitteille."

        Tämä on tärkeintä.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Uusien lakien asiosta jokaisella lapsella on mahdollista olla isä, äiti, vanhempi tai useampikin.
        Yhtään lasta ei sa jättää heitteille."

        Tämä on tärkeintä.

        Tärkeintä on, että lapsi saa kasvaa oman biologisen vanhempansa ja sukujensa kanssa tuntien omat taustansa.
        Ei tarvitse sitten TV-ohjelmissa etsiä vanhempiaan tai sukujaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tärkeintä on, että lapsi saa kasvaa oman biologisen vanhempansa ja sukujensa kanssa tuntien omat taustansa.
        Ei tarvitse sitten TV-ohjelmissa etsiä vanhempiaan tai sukujaan.

        Niin, me vanhempi sukupolvi on tuota joutunut tekemään, koska niin paljon on salattu ja peitelty totuuksia.
        Onneksi nykyään ei enää tarvitse. Pääasia on että lapsilla on rakastavia aikuisia lähellä.


    • Anonyymi

      Jos nämä aitolaiset järjestäisivät äkkiä aa hoidon juoppille papeilleen

    • Anonyymi

      RKP:n uusi aatelinen puh.joht. on lesta.

    • Anonyymi

      Kuin toi seksuaalivelvollisuus nii lyhennetää?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe