Jukka Palonen vastailee Ilta-sanomille

Anonyymi-ap

Palos-Jukka kumoaa Ilta-sanomissa Jehovan todistajiin liitettyjä stereotypioita ja vastailee kysymyksiin. Jokainen joka tuntee termin "leinostelu", tietää mitä odottaa artikkelilta. Palonen jatkaa perinnettä. Tässä muutamia poimintoja:

Kysymys: "Kielletäänkö Jehovan todistajia luomasta suhteita seurakunnan ulkopuolisiin ihmisiin?"
Vastaus: "Se on jokaisen henkilökohtainen asia. Kyllä minulla oli nuorena kavereita, jotka eivät olleet Jehovan todistajia. Heidän kanssaan tuli pelattua ja urheiltua. Pakostihan olemme ihmisten kanssa tekemisissä esimerkiksi koulussa ja työpaikoilla. Ei voi ajatella, että olisi vain Jehovan todistajien kanssa, eihän semmoinen ajatus tunnu edes järkevältä."

Niin. Ehkäpä se ei ehdoton _kielto_ ole, mutta jokainen tietää, että kannustetaan pysymään vain omien parissa ja liiallisesta norkoilusta ns. "maailmallisten" kanssa voi saada seurakunnassa kieroja katseita. Voidaan nähdä hengellisesti heikkona ja siten huonona seurana. Voi seurata puhuttelua, jne. Medialle sanotaan yhtä, mutta suljettujen ovien takana puhutaan näin:
"Emme tietenkään voi välttyä olemasta jonkin verran tekemisissä ei-uskovien kanssa esimerkiksi koulussa, työssä ja sananpalveluksessa. On kuitenkin aivan eri asia viettää heidän kanssaan vapaa-aikaa ja jopa luoda heihin läheisiä ystävyyssuhteita. Puolustelemmeko tällaista seuranpitoa sanomalla, että heillä on monia hyviä ominaisuuksia? Raamattu varoittaa: ”Älkää eksykö. Huono seura turmelee hyödylliset tavat.” (1. Kor. 15:33.) Samoin kuin pieni määrä saastetta voi pilata puhtaan veden, ystävyys niihin, jotka eivät harjoita jumalista antaumusta, voi turmella hengellisyytemme ja saada meidät omaksumaan maailman näkemyksiä ja sen huonoja pukeutumis-, puhe- ja käytöstapoja." -Vartiotorni 2013 (tutkittava), helmikuu, s. 24

"Koska maailmalliset ihmiset ovat turmeluksen orjia, heidän seuransa ei voi tuottaa tosi onnellisuutta." Herätkää! 1996, 22. lokakuuta, s. 15

---
Kysymys: "Karttavatko Jehovan todistajat seurakunnasta eronneita tai erotettuja entisiä jäseniä?"
Vastaus: "Karttaminen on erikoinen sana, sille löytyy myös vaihtoehtoja, kuten välttää tai varoa. Kyllä minä suhtaudun vähän varoen sellaisiin, joilla erilainen arvomaailma kuin minulla. Jos joku haluaa jättää seurakunnan, me kunnioitamme hänen valintaansa. Voimme myös kutsua heitä tilaisuuksiin ja tervehtiä heitä. Perhesiteet jatkuvat normaalisti, ja he ovat tervetulleita takaisin."

Sanaleikkejä. Välttäminen on synonyymi karttamiselle. Perhesiteet eivät jatku normaalisti ja jokainen Jt tietää tämän. Karttamista puoltavia sitaatteja ja videoita löytyy järjestön sivuilta kosolti. Lupa tervehtiä ja kutsua tilaisuuksiin on uunituore muutos, mutta nämä tilaisuudet ovat järjestön tilaisuuksia eivätkä sinun lauantai-illan grillikekkereitä. Tervehtiä voi, jos tarkoituksena on kutsua näihin järjestön tilaisuuksiin ja vetää henkilö takaisin järjestöön.

---
Kysymys: "Ulossulkemista ei siis tapahdu?"
Vastaus: "Jos tarkoitat tilannetta, jossa joku päättää irrottautua aiemmista uskomuksistaan ja kumppaneistaan, kunnioitamme jokaisen oikeutta toimia niin. Samoin ne, jotka ovat lähteneet seurakunnasta tai poistettu siitä, ymmärtävät, että heidän entiset uskontoverinsa voivat päättää muuttaa yhteydenpitoa heihin omantuntonsa perusteella ja Raamatun ohjeita soveltaen."

Yhteydenpito eronneisiin tai erotettuihin ei ole omantunnonkysymys. Jälleen kerran, jokainen Jt tietää tämän. Yhteydenpito entisiin jäseniin voi johtaa erottamiseen.

---
Kysymys: "Onko Jehovan todistajan mahdollista ottaa avioero?"
Vastaus: "Avioero on erittäin ikävä asia ja me olemme onnellisia, että Jehovan todistajien keskuudessa ei tapahdu paljon avioeroja. Raamatun mukaan ainoa syy, joka päättäisi avioliiton on, että toinen osapuoli syyllistyisi aviorikokseen. Voi olla myös tapauksia, joissa avioeroa haetaan jonkin muun syyn takia."

Voi olla, ettei tapahdukaan, koska ainut hyväksytty syy erolle aviorikos. Eron ottaminen muista syistä voi johtaa erottamiseen. Jumissa olet, jos puoliso lyö, muttei petä. Voi olla, että avioeroa haetaan muistakin syistä, sanoo Palonen. No ainahan sitä voi hakea vaikka mistä syystä, mutta tuossahan Palonen jo vastasi toimittajan kysymykseen sanoessaan, että "ainoa syy, joka päättäisi avioliiton on, että toinen osapuoli syyllistyisi aviorikokseen".

---
Nämä järjestön tiedostusvastaavat ovat vuosien ajan antaneet medialle harhaanjohtavia ja jopa valheellisia vastauksia, mutta jotenkin aktiivijäsenet, jotka varmasti näitä juttuja lukevat, hyväksyvät ulkopuolisille valehtelemisen.
Artikkeli: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010475449.html

20

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palonen vesittää järjestön oppia käytännössä joka asiassa. Hänen vastauksistaan syntyy väärä kuva ja ne olisivat vääriä vastauksia myös kokouksissa, kun käsitellään vaikkapa sitä miten entisiä jäseniä tulee karttaa. Varmasti tulisi palautetta, jos kokouksessa asiat esittäisi noin.

      Jos joutuu turvautumaan vilppiin puolustaakseen asiaansa, onko asia varmasti puolustamisen arvoinen?

    • Anonyymi

      Anonyymi-ap jatkaa.

      Kysymys: "Kuinka paljon normin mukaan Peräilmaa pitää jt päästää vuorokaudessa? Ja mitä tehdään jäsenille, joilta ei enää tule lankaan Peräilmaa?”
      Vastaus: "Jäsenen pitää laskea vähintäin keskimäärin 19,14 kertaa todistetusti Peräilmaa. Kaksi jt todistajaa riittää, tai 4 maailmallista. Useimmat jt ylittävät normin moninkertaisesti, joten ongelma on ihan marginaalinen.
      Jos jt ei tule lainkaan Peräilmaa, eikä edes kuntoutus ja uuden lutavieterin asennus auta, niin Saatanallehan sellainen pas*ka annetaan ja nauretaan röhönaurut päälle."

    • Anonyymi

      "Nämä järjestön tiedostusvastaavat ovat vuosien ajan antaneet medialle harhaanjohtavia ja jopa valheellisia vastauksia, mutta jotenkin aktiivijäsenet, jotka varmasti näitä juttuja lukevat, hyväksyvät ulkopuolisille valehtelemisen."

      Jos aktiivijäsen näkee, mitä tiedottajat suustaan päästävät medialle, hän voi suhtautua siihen erilaisilla tavoilla:
      - pitää sitä oikeana tai ainakin välttämättömänä, "eihän tuossa totuuttakaan voi kertoa, miltä sekin kuulostaisi"
      - pitää sitä kiusallisena ja vääränäkin, mutta ei anna sen vaikuttaa, ovathan tiedottajatkin epätäydellisiä ja minne muuallekaan voisin mennä
      - kokea sen niin häiritsevänä, että se johtaa oman jäsenyyden loppumiseen tai hiipumiseen nimellisesti mukana olevaksi

      Järjestön kannalta mieluisinta olisi, etteivät todistajat näihin törmää, vaan lausunnot on tarkoitettu ulkopuolisia hämäämään.

      • Anonyymi

        <<< Jos aktiivijäsen näkee, mitä tiedottajat suustaan päästävät medialle, hän voi suhtautua siihen erilaisilla tavoilla:
        - pitää sitä oikeana tai ainakin välttämättömänä, "eihän tuossa totuuttakaan voi kertoa, miltä sekin kuulostaisi" >>>

        Veikkaan aika monen ajattelevan jotakuinkin näin. Että kyllä ne järjestön tavat ja säännöt ihan raamatullisia ovat, mutta eivätpä nuo ulkopuoliset näitä asioita tajua, niin on perusteltua antaa vastauksia, jotka suojelevat Jumalan järjestön imagoa. Valehtelua oikean asian vuoksi. Tarkoitus pyhittää keinot. Kukaan ei liittyisi järjestöön (ja pelastuisi), jos olisimme rehellisiä.


    • Anonyymi

      Luulevatko JT, että seura saavpukeutumaan erilailla kuin JT? Sekin voi olla totta, mutta minä en ole maailmallisessa seurassa ollenkaan,mutta pukeudun siitä huolimatta boheemimmalla tavalla kuin JT, kodka pidän siitä. En voi sietää JT liian konservatiivista pukeutumistyyliä. Minä itse pidän erilaisesta kuin JT. Seura ei ole syynä.

      • Anonyymi

        Tilaan netistä kaikki vaatteeni, ja kierrän kaukaa kaikki konservatiiviset tyylit. En voi sietää niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilaan netistä kaikki vaatteeni, ja kierrän kaukaa kaikki konservatiiviset tyylit. En voi sietää niitä.

        En tule koskaan ottamaan mallia JT pukeutumistyylistä, vaikka muita ei olisi kuin JT tässä maailmassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tule koskaan ottamaan mallia JT pukeutumistyylistä, vaikka muita ei olisi kuin JT tässä maailmassa.

        Palonen hoki:" raamatun periaatteista", mutta ei kertonut mihin raamatunkohtaan viittaukset perustuivat.
        Joten ihan liibalaabaata taas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palonen hoki:" raamatun periaatteista", mutta ei kertonut mihin raamatunkohtaan viittaukset perustuivat.
        Joten ihan liibalaabaata taas.

        Järjestö on keksinyt ihan omia sääntöjään, joita se sitten kutsuu "Raamatun periaatteiksi". Tuntiraportit, partojen vastustaminen, suorat housut naisilla, syntymäpäivien vastustaminen, korkeakoulutuksen vastustaminen, jne. Vereen liittyvät säännöt eivät kestä kriittistä tarkastelua nekään. Koiran omistamista ei vastusteta, vaikka Raamattu mainitsee ne negatiivisessa sävyssä kymmeniä kertoja. Lisäksi Palonen ynnä muut seuran tiedotusvastaavat ja mainosvaltuutetut ovat kerta toisensa jälkeen demonstroineet, että valehteleminen ei suinkaan ole vastoin Raamatun periaatteita. Palonen tässäkin haastattelussa syöttää toimittajalle paksua pajunköyttä ja edustaa samanaikaisesti Rehellisen Totuuden Jumalan maanpäällistä järjestöä. Meillä taitaisi olla Palosen kanssa sama kohtalo, jos harma iskisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järjestö on keksinyt ihan omia sääntöjään, joita se sitten kutsuu "Raamatun periaatteiksi". Tuntiraportit, partojen vastustaminen, suorat housut naisilla, syntymäpäivien vastustaminen, korkeakoulutuksen vastustaminen, jne. Vereen liittyvät säännöt eivät kestä kriittistä tarkastelua nekään. Koiran omistamista ei vastusteta, vaikka Raamattu mainitsee ne negatiivisessa sävyssä kymmeniä kertoja. Lisäksi Palonen ynnä muut seuran tiedotusvastaavat ja mainosvaltuutetut ovat kerta toisensa jälkeen demonstroineet, että valehteleminen ei suinkaan ole vastoin Raamatun periaatteita. Palonen tässäkin haastattelussa syöttää toimittajalle paksua pajunköyttä ja edustaa samanaikaisesti Rehellisen Totuuden Jumalan maanpäällistä järjestöä. Meillä taitaisi olla Palosen kanssa sama kohtalo, jos harma iskisi.

        "Raamatun periaatteet", kuten myös "Jumalan normit" ovat todistajissa retoriikkaa, jolla haetaan auktoriteettia järjestön opetuksille. On sivuseikka, löytyykö Raamatusta edes jotain asian tueksi, tai miten tekstiä joutuu vääntelemään. Jumalalta ei luonnollisesti ole kysytty, eikä ainakaan vastausta saatu. Järjestö on käytännössä Jumala, joka normit asettaa, ja voi muuttaa niitä halutessaan.


    • Anonyymi

      Tuo ristiriita, kuinka ulkopuolisille selitetään, esim. Ilta-Sanomissa, mutta kuinka toisaalta pidetään kuria seurakunnassa, kuten esimerkiksi sanotaan ettei karteta, mutta seurakuntalaisia kielletään edes tervehtimästä lahkon jättänyttä, niin kuinka ja miksi ?

      Toisaalta mielenhallinta tekee sen mahdolliseksi, toisaalta se on välttämätöntä jotta eivät kaikki eroaisi lahkosta.

    • Anonyymi

      "Terve, Jukka! Valmiina haastatteluun?"
      "Joo, toki."
      "Hei, mitäs sulla on tuolla säkissä?"
      "Mulla on täällä metrikaupalla pajunköyttä."
      "Mitäs sä sillä ajattelit tehdä?"
      "Sulle mä tän ajattelin syöttää. Kysy jotain vaikka karttamisesta, niin mä pääsen tästä eroon."

    • Anonyymi

      Uu, eikä yhtään kysymystä verensiirroista. Ai niin, toki nekin ovat vain "henkilökohtaisia" valintoja. 🙄🕵️🤷🤦

      • Anonyymi

        Järjestö haluaa määrätä miten todistajat toimivat, mutta pestä kätensä vastuusta. Tämä näkyy varsinkin verensiirtoja, äänestämistä, karttamista jne. koskevissa asioissa, mutta yleisemminkin.

        "Välttääkseen väärinymmärryksiä Jehovan todistajat yrittävät olla huolellisia siinä, miten he esittävät ajatuksiaan. Monet todistajat käyttävät mieluummin esimerkiksi ilmauksia ”Raamattu sanoo” tai ”ymmärtääkseni Raamattu opettaa” kuin ”Seura opettaa”. Näin he korostavat sitä henkilökohtaista ratkaisua, jonka jokainen todistaja on tehnyt omaksuessaan Raamatun opetukset, ja välttävät myös antamasta sellaista väärää vaikutelmaa, että todistajia jollain tavoin sitoisi se, mitä jokin uskonnollinen lahko sanelee." (w98 15/3 s. 18-23)

        Tuo Vartiotornin ohje on täysin valheellinen, koska Jehovan todistajia todellakin sitoo se, mitä heidän uskonnollinen lahkonsa sanelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järjestö haluaa määrätä miten todistajat toimivat, mutta pestä kätensä vastuusta. Tämä näkyy varsinkin verensiirtoja, äänestämistä, karttamista jne. koskevissa asioissa, mutta yleisemminkin.

        "Välttääkseen väärinymmärryksiä Jehovan todistajat yrittävät olla huolellisia siinä, miten he esittävät ajatuksiaan. Monet todistajat käyttävät mieluummin esimerkiksi ilmauksia ”Raamattu sanoo” tai ”ymmärtääkseni Raamattu opettaa” kuin ”Seura opettaa”. Näin he korostavat sitä henkilökohtaista ratkaisua, jonka jokainen todistaja on tehnyt omaksuessaan Raamatun opetukset, ja välttävät myös antamasta sellaista väärää vaikutelmaa, että todistajia jollain tavoin sitoisi se, mitä jokin uskonnollinen lahko sanelee." (w98 15/3 s. 18-23)

        Tuo Vartiotornin ohje on täysin valheellinen, koska Jehovan todistajia todellakin sitoo se, mitä heidän uskonnollinen lahkonsa sanelee.

        Näin on, tai tulee kirjastoa.


    • Anonyymi

      Tällä sivustolla pyörii Jehovan todistajia tai muuten vain Vartiotorni-mielisiä yksilöitä. He osallistuvat suhteellinen aktiivisesti tiettyihin keskusteluihin, kuten vaikka kolminaisuusoppivääntöihin. He näkevät kyllä keskusteluketjut joiden otsikko kertoo heidän tiedostusvastaaviensa lausunnoista medialle. En tiedä viitsivätkö he edes avata näitä keskusteluja, sillä kokemuksesta varmaan tietävät edustajiensa taas kerran valehtelevan. Selityksiä ja puolustusargumentteja on vaikea tai mahdoton keksiä, joten kognitiivisen dissonanssin välttämiseksi he menevät mieluummin toiseen ketjuun, jossa keskustellaan raamatullisista kysymyksistä, joissa he tuntevat olevansa oikeassa.

    • Anonyymi

      Palonen lopeta se valehtelu olen nähnyt vierestä karttamisen koko kuvan. Huolehdi nyt siitä että beettel avaa rahahanat vantaan seurakunnille että kenenkään vapaaehtoisen ei tarvitse kustantaa konventtikuluja ja delegaattien syöttämistä. Ainakni koivukylän surakunnassa ei kaikki ole hyvin.

      Valehdella osaat mutta vastuuta et osaa kantaa. TER-luopio

    • Anonyymi

      Eikös kultin piirteisiin kuulu, että joku alkaa määräämään miten pukeudut, ketä saat tavata, mitä et saa syödä, mihin sinun on uskottava ym?

      Jeesuksella on vain 2 käskyä, ja muuta ei tarvita. Miksi normi fiksut ihmiset laittavat jonkin järjestön Jumalan paikalle? Minulle käsittämätöntä. Ja sitten yritätte sitoa muutkin ihmiset omiin hullutuksiinne, kuten minun ahdisteleminen (ovikellon soittaminen+puhelinhäirintä).

      Kun olin kohtelias ja kerroin uskovani, innostuitte kovasti. Teille tuli vimmattu halu saada minut eroamaan ev.lut. srk:sta?

      • Anonyymi

        "Eikös kultin piirteisiin kuulu, että joku alkaa määräämään miten pukeudut, ketä saat tavata, mitä et saa syödä, mihin sinun on uskottava ym?"

        Tiivistettynä ihmisen aito persoonallisuus pyritään korvaamaan kulttipersoonallisuudella, johon on sisäänleivottu "oikeat" käytös-, ajatus- ja tunnemallit. Uusi tulokas pyritään usein enemmän tai vähemmän eristämään läheisistään ja/tai ulkomaailmasta. Ilo, onni, vastaukset ja totuus löytyvät ryhmästä, ulkomaailma ei niitä tarjoa. Ryhmä kontrolloi jäsenten tiedonsaantia usein leimaamalla ryhmästä negatiiviseen sävyyn puhuvat lähteet epäluotettaviksi. Kritiikki on pannassa, eikä oppeja tai johtajistoa saa kyseenalaistaa. Jäsenet ovat usein kykenemättömiä näkemään vaihtoehtoja ryhmälle, mistä on syntynyt kultissa elävien klassikkokysymys "minne muuallekaan menisin?".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eikös kultin piirteisiin kuulu, että joku alkaa määräämään miten pukeudut, ketä saat tavata, mitä et saa syödä, mihin sinun on uskottava ym?"

        Tiivistettynä ihmisen aito persoonallisuus pyritään korvaamaan kulttipersoonallisuudella, johon on sisäänleivottu "oikeat" käytös-, ajatus- ja tunnemallit. Uusi tulokas pyritään usein enemmän tai vähemmän eristämään läheisistään ja/tai ulkomaailmasta. Ilo, onni, vastaukset ja totuus löytyvät ryhmästä, ulkomaailma ei niitä tarjoa. Ryhmä kontrolloi jäsenten tiedonsaantia usein leimaamalla ryhmästä negatiiviseen sävyyn puhuvat lähteet epäluotettaviksi. Kritiikki on pannassa, eikä oppeja tai johtajistoa saa kyseenalaistaa. Jäsenet ovat usein kykenemättömiä näkemään vaihtoehtoja ryhmälle, mistä on syntynyt kultissa elävien klassikkokysymys "minne muuallekaan menisin?".

        Palonen on samankaltainen spedeilijä kuin Leinonenkin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe