Puolan olisi pitänyt hyökätä natsi-Saksaan vuonna 1933

Anonyymi-ap

Toni Stenström

Valko-Venäjä: Vaiettu historia

S. 115 - 116

Vuonna 1933 Adolf Hitlerin johtamat kansallissosialistit nousivat valtaan Saksassa. Hitlerin julkaisema muistelmateos Mein Kampf eli Taisteluni sisälsi juutalaisvastaisten salaliittoteorioiden lisäksi konkreettisen suunnitelman itäeurooppalaisten kansojen orjuuttamisesta ja saksalaistamisesta. Pilsudski otti Hitlerin suunnitelmat tosissaan, ja hänen on väitetty ehdottaneen ranskalaisille jopa ennaltaehkäisevän sodan käynnistämistä Saksan miehittämiseksi. Länsimaat suhtautuivat silti Hitlerin valtaannousuun varovaisesti. Hitler sai pian vakiinnutettua valtansa Saksan diktaattorina ja Puola päätyi allekirjoittamaan Saksan kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen vuonna 1934.

-------

Teki Jozef Pilsudski ranskalaisille ehdotusta ennaltaehkäisevästä invaasiosta tai ei, Pilsudskin - oikeastaan, Puolan!- olisi ollut täysin oikeutettua hyökätä natsi-Saksaan vuonna 1933. Se olisi paitsi estänyt Hitlerin suunnitelmat orjuuttaa itäeurooppalaiset myös pelastanut miljoonia ihmishenkiä.

Saksa-Puolan rauhanjulistus vuonna 1934 saattoi hyvinkin olla perusteltu epätoivoisen tiukassa tilanteessa, mutta sillä oli ikävät sivuvaikutukset. Se heikensi muiden maiden luottamusta Puolaa kohtaan, heikensi Ranskan kansainvälistä asemaa, antoi Tsekkoslovakialle syytä antipatiaan Puolaa kohtaan ja esti Puolan hallintoa tukemasta natsien vastaisia tahoja Danzigin Vapaakaupungissa antaen natsismille yhä enemmän jalansijaa Danzigissa.

PUOLAN OLISI PITÄNYT HYÖKÄTÄ SAKSAAN VUONNA 1933.

11

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täsmälleen noin!Puolasta olisi tullut eurooppalainen suurvalta sata vuotta aikaisemmin kuin nyt on tapahtunut!
      Saksalaisten porsastelut olisivat jääneet tekemättä!

      • Anonyymi

        Miksi Puola ei sitten hyökännyt natsi-Saksaan?


      • Anonyymi

        Eipä ole kukaan vielä osannut laittaa vasta-argumenttia.


    • Anonyymi

      Se oli Puola, joka porsasteli. Saks aoli mallikelpoinen sivistysvaltio. LIsäöksi ainoa, joka taisteli pankkimafian korko-ojuutta vastaan. Puola ei ole suurvata, vaan Lännen keskikokoinen koira. Puolasta ei annettu tulla suurvaltaa

      • Anonyymi

        Saksan finanssipolitiikka perustui työhön. Se oli antipatian syy Saksa kohtaan. Ja sodan varsinainen syy Kun ei alistunut ylikansalliseen rahapolitiikkaan. Se pätee nykyäänkin. Alistu tai sinut nujerretaan. Mutta energia on se, mikä ratkaisee tulevaisuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksan finanssipolitiikka perustui työhön. Se oli antipatian syy Saksa kohtaan. Ja sodan varsinainen syy Kun ei alistunut ylikansalliseen rahapolitiikkaan. Se pätee nykyäänkin. Alistu tai sinut nujerretaan. Mutta energia on se, mikä ratkaisee tulevaisuuden.

        Nytkö jätit pois ilmiselvät viittaukset juutalaisiin pankkiireihin?

        Minä luulin, että jo sen vahvistaminen, että Puola varasti Vilnan Liettualta, kelpuuttaa juutalaiseksi pankkiiriksi.😄

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17588278/puola-painosti-ja-uhkaili-saksan-tukemana-liettuaa-1938#comment-116847827


      • Anonyymi

        Olivatko myös syypäitä myyttisen Tartarian mutavyöryyn? 😂😂😂🤣🤣🤣🤣❤️

        T. Pallopää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olivatko myös syypäitä myyttisen Tartarian mutavyöryyn? 😂😂😂🤣🤣🤣🤣❤️

        T. Pallopää

        Miksei vaan samantien myyttiseen Lehian turboslaavi-imperiumiin? Tuostahan etsivät kansallismieliset todisteita milloin mistäkin hylätystä peräkylästä.


    • Anonyymi

      Puola olisi ryhtynyt sotaan Saksan kanssa, jolloin Neuvostoliitto, Liettua ja Tšekkoslovakia olisivat ottaneet sen, mitä he pitivät omanaan ja Saksan puolella.

      • Anonyymi

        Anna M. Cienciala, N. S. (Natal'ia Sergeevna) Lebedeva;

        Katyn: A Crime Without Punishment (2007)

        Yale University Press

        s. 210–211

        Kun Puolan pakolaishallituksen kenraali Vladislav Sikorski sai kuulla jo vuonna 1942 britti-diplomaatti Stafford Crippsiltä, että Stalin aikoi siirtää Puolan rajoja lännemmäs, Sikorski ilmaisi joissain asiakirjoissa, että piti joitain aluemyönnytyksiä hyväksyttävinä.

        Mutta arvatkaapa mitä Sikorski ei missään nimessä halunnut luovuttaa. Länsi-Ukrainalta varastettua Lviviä ja Liettualta varastettua Vilnaa!

        Ei minun ryöstösaalistani!

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Władysław_Sikorski#Prime_Minister_in_exile

        Arkistoitu:

        https://web.archive.org/web/20240528055332/https://en.wikipedia.org/wiki/Władysław_Sikorski#Prime_Minister_in_exile

        ‐---------------------

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18494064/puolalaiskenraali-sikorski-lansi-ukrainalta-ja-liettualta-varastetut-lviv-ja-vilna!-en-luovuta!


      • Anonyymi

        "Neuvostoliitto, Liettua ja Tšekkoslovakia olisivat ottaneet sen, mitä he pitivät omanaan"

        Ukraina oli langennut Neuvostoliiton terrorin alaiseksi juuri sen takia, koska puolalaiset olivat hyökänneet ja vieneet ukrainalaisten huomiota Neuvostoliiton invaasion torjumiselta. Jozef Hallerin Sininen Armeija otti hyökkäyksen kohteeksi ukrainalaiset, jotka taistelivat bolsevikkeja vastaan, ja väittivät näitä samoja ukrainalaisia bolseviseiksi tai bolsevikkeihin verrattaviksi.

        Jopa neuvottelupöydässä puolalaiset luottivat liittolaistensa huonoihin tietoihin ukrainalaisista ja vuoroin sanoivat ukrainalaisia bolsevismi-taipumuksia omaaviksi (ei pitänyt paikkaansa, törkeää valehtelua) ja vuoroin Ukrainaa saksalaisten keksinnöksi.

        Tämä on hyssytelty historiankirjoituksessa, kun itketään Puolan hajottamista Versaillesin keksintönä natsi-Saksan ja Neuvostoliiton käsissä. Samanlaista retoriikkaa kuin Puola itse oli käyttänyt Ukrainaa vastaan.

        Ja nykyään Puola käyttää Stepan Banderan toimeenpanemaa joukkomurhaa Ukrainaa vastaan, kun jo ennen sitä 2. maailmansodan aikaan puolalaiset joujkomurhailivat etnisiä ukrainalaisia mm. Kholmin ja Hrubeshivin alueilla (joissa puolalaisvoimat aloittivat ensimmäiset ukrainalaissiviilien lahtaukset vuosina 1941 - 1942).

        Vilnan varastaminen Liettualta (uhmaten kansainvälisiä rauhansopimuksia, jotka useampien historioitsijoiden mukaan antoivat Vilnan Liettualle) sen jälkeen kun Liettua oli ehtinyt olla Saksan kolonialismin alaisena 1. maailmansodan aikaan (ja Puola silti oli kehdannut vaatia Liettuaa itselkeen koko ajan, täysin hävyttömästi) onkin oma juttunsa.

        Samaten Tešinin, Zaolzien, Spišin ja Oravan anneksoimisen Tsekkoslovakialta samalla kun natsi-Saksa teki omaa anneksointiaan. Tämä ei hyödytyänyt Puolaa mitenkään ihan sama miten sitä selitellään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2423
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1107
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      995
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      873
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      39
      776
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe