Orpo ja Kokoomus ovat kusessa Perussuomalaisten kanssa?

Anonyymi-ap

Perussuomalaisten entisellä puoluesihteerillä näkyy olevan hätä kädessä, kun joutuu julkisuuden kautta yrittää saada Purran ja puolue-eliitin norsunluutornin huomiota. Lieneeköhän Luukkanen joutuvan pian samaan seuraan Hakkaraisen kanssa tämän vedon seurauksena, sillä Hakkaraisen erottamisen syyksi ilmoitettiin "puolueen vastainen toiminta"? Luukkasen kirjoitushan paljastaa, että Perussuomalaiset ovat sisäisesti katastrofaalisen tilanteen edessä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/psn-meriselitys/

Perussuomalaiset vaikuttavat olevan kriisiytymässä rajun kannatusromahduksen seurauksena. Kannattajat katoavat taustalta, koska puoluetta äänestäneet tavalliset tossunkuluttajat kokevat puolueen pettäneen heidät. Samahan kävi Soinin aikana, mutta nyt Purran johdolla kannatuslukema löi uuden pohjalukeman, 7,6 % ja paikka lilliputtipuolue RKP:n seurassa.

Tämähän ei olisi ollut Orpon ja Kokoomuksen kannalta lainkaan paha asia, jos tuollainen olisi tapahtunut joko RKP:lle tai KD:lle, mutta kun se tapahtuikin toiselle päähallituspuolueista. Vaikka Purra uhosi ja vakuutti toissapäivänä, että puolue jatkaa samalla tiellä, niin oikeastaan tämä lausunto vain pahensi tilannetta, koska viestin sisältö oli aika tylyä kuultavaa pettyneille kannattajille. Aivan kuin vika olisikin heissä. Valtionvarainministeri saattoi itse tuolla yhdellä kommentilla sinetöidä kohtalonsa poliittiseen itsemurhaan.

Kovin on ollut vaisua Kokoomuksen juhlinta EU-vaalivoitostaan ja muutoinkin poliittinen ilmapiiri lähes kuolemanhiljainen. Kestääkö hallitus enää tulevan syksyn koettelemuksia, mitkä jo nyt tiedetään olevan edessä? Nilkuttamallahan hallitus syyskaudelle tulee lähtemään, se on selvääkin selvempi asia jo nyt. Edessä siintävät uudet leikkaukset ja mahdollisesti velkatilanteen pahenemista sekä kovat piipussa työmarkkinakierrokselle lähtevä ay-liike. Ja aivan kuten tuossa Luukkanen edelläolevassa kirjoituksessaan pelkää, "leikkaukset, jotka alkavat syksyllä näkymään". Ja Lukkanen jatkaa:

"Entä jos emme tee näin?

Päällisin puolin ei heti tapahdu mitään. Mutta syksyllä alkaa tapahtua – gallupit vajoavat ja sitten alkaa ”pelastautukoon ken voi” liike, jossa heikoimmilla usko loppuu.

Jos näiden vaalien käsittely tapahtuu vain pienessä piirissä ja jos kenttäväki ei näe, että puoluejohto ei ota tapahtunutta onkeensa, on tuloksena vielä pahempi ja syvällisempi niiaus. Miksi sanon näin? Koska olen saanut isosti puheluja aiheesta. Kentältä. Jos mitään ei tehdä, niin silloin matka prosenttiliikkeeksi alkaa todenteolla."

Taitaa Orpon ja Kokoomuksen oman etupiirin suojelu tulla tiensä päähän tai sitten Perussuomalaiset kokevat samanlaisen lopun kuin sammuva tähti. Punaisen jättiläisen kautta ensin valkoiseksi ja lopulta mustaksi kääpiöksi. Vai siintääkö edessä Perussuomalaisten uusi kahtia halkeaminen?

13

147

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   MG on homo

   • Anonyymi

    Mitenkäs tuo liittyy tähän asiaan? Ei tässä nyt mitään seksuaalivähemmistöjuttua kyllä käsitelty. Homoseksuaalisuus on siis sinun juttusi vai kuinka, kun kerran sen esille halusit nostaa?


   • Anonyymi

    Hulluko olet? Ai niin persujen salahomo , Tynkkysen äänestäjä.


  • Anonyymi

   Orpon naama punoittaa kahta kauheammin ja hikeä pukkaa jotta silmälasit ovat jatkuvassa huurteessa.

  • Anonyymi

   Orpo sanoi suomessa olleen perinteenä ja varsinkin viimevuosikymmeninä se ettei muut hallituspuolueet puutu toistensa ministerivalintoihin.
   Höpö höpö.

   Sieltä on vaihdettu hallituskumppaneiden ministereitä kulissientakaisella luottamuksen pois vetämisellä ja jopa pääministereitä.

   Orpo luikertelee sillä kun sanoo Rydmannin suoriutuneen ministerin tehtävässä mallikkaasti joten sillä perusteella luottamus on.

   Tässähän ei ole kysymys ministerin virkatehtävistä vaan ministerin yksityiselämän kyseenalaisista sanomisista ja tekemisistä.

   Ruotsissa ja monessa muussa sivistysvaltiossa ministeri olisi jo pyytänyt itse eroa kun kerran siltä näyttää.

   Mutta ei, eihän meillä täällä suomessa missä pääministeri on heikko moppe.

   • Anonyymi

    Maahan se hukkapätkä pitäisi sotkea ja lorottaa päälle...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maahan se hukkapätkä pitäisi sotkea ja lorottaa päälle...

    Kokoaan pienempi. Petteri Orpo.


  • Anonyymi

   Jäljelle jää pienpuolue ydinpersut. Ja loput persut jakaantuvat vielä pienemmiksi puolueiksi kuten sinimustat, kansallinen ikl, suomen patriootit, suomen taisteluosasto jne....

  • Anonyymi

   Kunhan nöyränä leikkaavat mitä käsketään ja saavat mennä!

  • Anonyymi

   Orpo itse on osallinen ja syyllinen pikkupojan puukotukseen.

   Taloudellista ja hallinnollista väkivaltaa käytävä hallitusohjelma synnyttää väkivaltaa.

   Etninen siedättäminen tiensä päässä.

   Kyse on vain Maslowin ykköstasosta.

   Kun olemassaolon resursseista leikataan on seuraus silmitön väkivalta.

   Turha kitistä.

   • Anonyymi

    "Oulussa tapahtui toissapäivänä äärioikeistolainen terroriteko, kun tunnettu uusnatsi puukotti takaapäin lasta ja yritti murhata myös toisen paikalla olleen. PM @petteriorpo "tuomitsi" teon, muttei kyennyt tekemään sitä selkä suorassa mainitsematta kuvitteellista äärivasemmistoa. Eikä ole kuin reilu pari viikkoa kun sama PM väitti, ettei Suomessa äärioikeistoa olekaan.

    Koska kirjoittaminen ja solidaarisuuden vastarintaliikkeeseen kutsuminen on se, johon oman aggressioenergiani mieluiten suuntaan, niin tässäpä pieni tiivistelmä siitä, miksi PM Orvon retoriikka "äärivasemmistosta" pelaa suoraan uusnatsien pussiin.

    "Äärioikeistolaiset terrori-iskut eivät siis ole sairaan ihmisen reaktiivisia impulsseja, kuten Orpo, pääministerimme, sanoo, vaan systemaattista, väkivaltaista ja proaktiivisesti aggressiivista kulttuuria, joka pyrkii tuhoamaan ja hajottamaan saadakseen itselleen valtaa. Orpon venkoilu mielenterveysongelmista ja "mutku kommarit" -sananhelinä kiillottaa pelikenttää uusnatsiliikkeille, ja siis aktiivisesti osallistuu sen proaktiivisen aggressiiviseen viestintään.

    Tätä tarkoitan, kun sanon, että hallitus on aktiivisesti luomassa aggressiivista ja vihamielistä yhteiskuntaa ja kulttuuri-ilmapiiriä. Kuten Foucault sanoo vallasta, voidaan myös aggressiosta sanoa samaa: siellä missä on valtaa, on myös vastavaltaa. Niinpä pääministerin itsensä puheet ovat jo radikalisoivia: ne saavat ihmiset vihaisiksi ja reaktiivisiksi. Ne saavat antifasistiset liikkeet heräämään, ja ottamaan ohjat omiin käsiinsä. Aggressio lisää aggressiota, kuten aina jaksan muistuttaa.

    Ja tämä on nimenomaan äärioikeiston tarkoituskin: saada vastarinta liikkeelle, hajottaa ja nousta hallitsemaan. Luoda kaaosta, vihaa, väkivaltaa ja pelkoa. PM Orpo on tälle kauhistuttavalla tavalla sokea.

    Aggression voi purkaa kuitenkin myös toisin: solidaarisuudella, yhteisillä rintamilla ja aktiivisella puuttumisella. Niinpä: puutu kun näet rasismia. Mene väliin. Ole puolella. Vaadi enemmän, läheisiltäsi ja hallitukseltasi. Toimi yhdessä, sillä väkivallaton joukkovoima on suurempi kuin (vielä) pieni väkivaltainen ääriliike. Tehdään se yhdessä ennen kuin on liian myöhäistä.""

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/18516611/hyva-kirjoitus-ps-palstalla-orpon-retoriikka-pelaa-suoraan-aarioikeiston-pussiin


  • Anonyymi

   Breivikiläisyys on pahasta.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   111
   1789
  2. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   76
   1313
  3. Tietääkö kaivattusi

   Että kaipaat häntä?
   Ikävä
   56
   890
  4. Koulutus ja parisuhde

   Haluatko että sun kumppani on korkeasti koulutettu?
   Ikävä
   94
   809
  5. Paljonko on sinun ja kaivattusi välimatka?

   Kuinka paljon on matkaa hänen syliin?Vastaan 165km 😪💔🚙
   Ikävä
   51
   778
  6. Mitäs mä oon sanonnu

   "Kaupungissa asuminen lisää tutkimusten mukaan mielenterveyden ongelmia." https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/24b
   Sinkut
   178
   755
  7. Minä haluan sinut

   Rakkaakseni... Vain sinut kukaan muu ei kelpaa olet sydämeni valittu rakas rakastan sinua. 💗
   Ikävä
   30
   750
  8. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   68
   718
  9. Hurraa! Olen alkanut tulla järkiini.

   Minulla on vielä kuukausi aikaa yrittää unohtaa sinut, mies. Sitten kun tapaamme, en tarvi teeskennellä neutraalisuutta,
   Ikävä
   53
   700
  10. Ja heti tuli ensimmäinen rajanylittäjä Venäjältä

   Ei ehtinyt edes kissaa sanoa, kun persujen mamuimuri lähti käyntiin. "Yksi henkilö on ylittänyt Suomen ja Venäjän välis
   Maailman menoa
   152
   643
  Aihe