Orpo ja Kokoomus ovat kusessa Perussuomalaisten kanssa?

Anonyymi-ap

Perussuomalaisten entisellä puoluesihteerillä näkyy olevan hätä kädessä, kun joutuu julkisuuden kautta yrittää saada Purran ja puolue-eliitin norsunluutornin huomiota. Lieneeköhän Luukkanen joutuvan pian samaan seuraan Hakkaraisen kanssa tämän vedon seurauksena, sillä Hakkaraisen erottamisen syyksi ilmoitettiin "puolueen vastainen toiminta"? Luukkasen kirjoitushan paljastaa, että Perussuomalaiset ovat sisäisesti katastrofaalisen tilanteen edessä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/psn-meriselitys/

Perussuomalaiset vaikuttavat olevan kriisiytymässä rajun kannatusromahduksen seurauksena. Kannattajat katoavat taustalta, koska puoluetta äänestäneet tavalliset tossunkuluttajat kokevat puolueen pettäneen heidät. Samahan kävi Soinin aikana, mutta nyt Purran johdolla kannatuslukema löi uuden pohjalukeman, 7,6 % ja paikka lilliputtipuolue RKP:n seurassa.

Tämähän ei olisi ollut Orpon ja Kokoomuksen kannalta lainkaan paha asia, jos tuollainen olisi tapahtunut joko RKP:lle tai KD:lle, mutta kun se tapahtuikin toiselle päähallituspuolueista. Vaikka Purra uhosi ja vakuutti toissapäivänä, että puolue jatkaa samalla tiellä, niin oikeastaan tämä lausunto vain pahensi tilannetta, koska viestin sisältö oli aika tylyä kuultavaa pettyneille kannattajille. Aivan kuin vika olisikin heissä. Valtionvarainministeri saattoi itse tuolla yhdellä kommentilla sinetöidä kohtalonsa poliittiseen itsemurhaan.

Kovin on ollut vaisua Kokoomuksen juhlinta EU-vaalivoitostaan ja muutoinkin poliittinen ilmapiiri lähes kuolemanhiljainen. Kestääkö hallitus enää tulevan syksyn koettelemuksia, mitkä jo nyt tiedetään olevan edessä? Nilkuttamallahan hallitus syyskaudelle tulee lähtemään, se on selvääkin selvempi asia jo nyt. Edessä siintävät uudet leikkaukset ja mahdollisesti velkatilanteen pahenemista sekä kovat piipussa työmarkkinakierrokselle lähtevä ay-liike. Ja aivan kuten tuossa Luukkanen edelläolevassa kirjoituksessaan pelkää, "leikkaukset, jotka alkavat syksyllä näkymään". Ja Lukkanen jatkaa:

"Entä jos emme tee näin?

Päällisin puolin ei heti tapahdu mitään. Mutta syksyllä alkaa tapahtua – gallupit vajoavat ja sitten alkaa ”pelastautukoon ken voi” liike, jossa heikoimmilla usko loppuu.

Jos näiden vaalien käsittely tapahtuu vain pienessä piirissä ja jos kenttäväki ei näe, että puoluejohto ei ota tapahtunutta onkeensa, on tuloksena vielä pahempi ja syvällisempi niiaus. Miksi sanon näin? Koska olen saanut isosti puheluja aiheesta. Kentältä. Jos mitään ei tehdä, niin silloin matka prosenttiliikkeeksi alkaa todenteolla."

Taitaa Orpon ja Kokoomuksen oman etupiirin suojelu tulla tiensä päähän tai sitten Perussuomalaiset kokevat samanlaisen lopun kuin sammuva tähti. Punaisen jättiläisen kautta ensin valkoiseksi ja lopulta mustaksi kääpiöksi. Vai siintääkö edessä Perussuomalaisten uusi kahtia halkeaminen?

13

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      MG on homo

      • Anonyymi

        Mitenkäs tuo liittyy tähän asiaan? Ei tässä nyt mitään seksuaalivähemmistöjuttua kyllä käsitelty. Homoseksuaalisuus on siis sinun juttusi vai kuinka, kun kerran sen esille halusit nostaa?


      • Anonyymi

        Hulluko olet? Ai niin persujen salahomo , Tynkkysen äänestäjä.


    • Anonyymi

      Orpon naama punoittaa kahta kauheammin ja hikeä pukkaa jotta silmälasit ovat jatkuvassa huurteessa.

    • Anonyymi

      Orpo sanoi suomessa olleen perinteenä ja varsinkin viimevuosikymmeninä se ettei muut hallituspuolueet puutu toistensa ministerivalintoihin.
      Höpö höpö.

      Sieltä on vaihdettu hallituskumppaneiden ministereitä kulissientakaisella luottamuksen pois vetämisellä ja jopa pääministereitä.

      Orpo luikertelee sillä kun sanoo Rydmannin suoriutuneen ministerin tehtävässä mallikkaasti joten sillä perusteella luottamus on.

      Tässähän ei ole kysymys ministerin virkatehtävistä vaan ministerin yksityiselämän kyseenalaisista sanomisista ja tekemisistä.

      Ruotsissa ja monessa muussa sivistysvaltiossa ministeri olisi jo pyytänyt itse eroa kun kerran siltä näyttää.

      Mutta ei, eihän meillä täällä suomessa missä pääministeri on heikko moppe.

      • Anonyymi

        Maahan se hukkapätkä pitäisi sotkea ja lorottaa päälle...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maahan se hukkapätkä pitäisi sotkea ja lorottaa päälle...

        Kokoaan pienempi. Petteri Orpo.


    • Anonyymi

      Jäljelle jää pienpuolue ydinpersut. Ja loput persut jakaantuvat vielä pienemmiksi puolueiksi kuten sinimustat, kansallinen ikl, suomen patriootit, suomen taisteluosasto jne....

    • Anonyymi

      Kunhan nöyränä leikkaavat mitä käsketään ja saavat mennä!

    • Anonyymi

      Orpo itse on osallinen ja syyllinen pikkupojan puukotukseen.

      Taloudellista ja hallinnollista väkivaltaa käytävä hallitusohjelma synnyttää väkivaltaa.

      Etninen siedättäminen tiensä päässä.

      Kyse on vain Maslowin ykköstasosta.

      Kun olemassaolon resursseista leikataan on seuraus silmitön väkivalta.

      Turha kitistä.

      • Anonyymi

        "Oulussa tapahtui toissapäivänä äärioikeistolainen terroriteko, kun tunnettu uusnatsi puukotti takaapäin lasta ja yritti murhata myös toisen paikalla olleen. PM @petteriorpo "tuomitsi" teon, muttei kyennyt tekemään sitä selkä suorassa mainitsematta kuvitteellista äärivasemmistoa. Eikä ole kuin reilu pari viikkoa kun sama PM väitti, ettei Suomessa äärioikeistoa olekaan.

        Koska kirjoittaminen ja solidaarisuuden vastarintaliikkeeseen kutsuminen on se, johon oman aggressioenergiani mieluiten suuntaan, niin tässäpä pieni tiivistelmä siitä, miksi PM Orvon retoriikka "äärivasemmistosta" pelaa suoraan uusnatsien pussiin.

        "Äärioikeistolaiset terrori-iskut eivät siis ole sairaan ihmisen reaktiivisia impulsseja, kuten Orpo, pääministerimme, sanoo, vaan systemaattista, väkivaltaista ja proaktiivisesti aggressiivista kulttuuria, joka pyrkii tuhoamaan ja hajottamaan saadakseen itselleen valtaa. Orpon venkoilu mielenterveysongelmista ja "mutku kommarit" -sananhelinä kiillottaa pelikenttää uusnatsiliikkeille, ja siis aktiivisesti osallistuu sen proaktiivisen aggressiiviseen viestintään.

        Tätä tarkoitan, kun sanon, että hallitus on aktiivisesti luomassa aggressiivista ja vihamielistä yhteiskuntaa ja kulttuuri-ilmapiiriä. Kuten Foucault sanoo vallasta, voidaan myös aggressiosta sanoa samaa: siellä missä on valtaa, on myös vastavaltaa. Niinpä pääministerin itsensä puheet ovat jo radikalisoivia: ne saavat ihmiset vihaisiksi ja reaktiivisiksi. Ne saavat antifasistiset liikkeet heräämään, ja ottamaan ohjat omiin käsiinsä. Aggressio lisää aggressiota, kuten aina jaksan muistuttaa.

        Ja tämä on nimenomaan äärioikeiston tarkoituskin: saada vastarinta liikkeelle, hajottaa ja nousta hallitsemaan. Luoda kaaosta, vihaa, väkivaltaa ja pelkoa. PM Orpo on tälle kauhistuttavalla tavalla sokea.

        Aggression voi purkaa kuitenkin myös toisin: solidaarisuudella, yhteisillä rintamilla ja aktiivisella puuttumisella. Niinpä: puutu kun näet rasismia. Mene väliin. Ole puolella. Vaadi enemmän, läheisiltäsi ja hallitukseltasi. Toimi yhdessä, sillä väkivallaton joukkovoima on suurempi kuin (vielä) pieni väkivaltainen ääriliike. Tehdään se yhdessä ennen kuin on liian myöhäistä.""

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18516611/hyva-kirjoitus-ps-palstalla-orpon-retoriikka-pelaa-suoraan-aarioikeiston-pussiin


    • Anonyymi

      Breivikiläisyys on pahasta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe