Ihminen on eläin!

Anonyymi-ap

Karhuna ihmiskehossa! "Suomessakin on yleistynyt ilmiö, jossa etenkin nuoret identifioituvat eläimeksi ja esimerkiksi liikkuvat neljällä raajalla. Kaikkien kohdalla kyse ei ole leikistä, vaan eläinidentiteetti on totisinta totta. 34-vuotias Karoliina kertoo, miltä tuntuu olla therian." https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010500950.html

Juu, näitä erilaisia identiteettejä tuntuu olevankin enemmän kuin vain vastakkaisen sukupuolen identiteetin valinneet!!! Ennen riitti se, että oli fiksu ihminen ja kirkkouskovainen. Nyt ei tarvitse olla kumpaakaan, vaan valitaan paletilta erilaisia identiteettejä ja kootaan niistä omakuva ja ollaan niin eläimiä. Ja muiden tietysti pitää käsitelläkin heitä eläiminä, koska se on heidän identiteettinsä. Enää ei taida homous tai perimänsä vastainen identiteetti ollakaan päivän sana.

Ihminen on sairas!!!!

45

742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Enpä ole moisesta ennen edes kuullut. Silloin ennen vanhaan, kun oli hankittava elanto Suomen talven jäisestä maasta isollekin lapsilaumalle vielä keväälläkin, kun viimmeinen sika oli syöty jouluna, ja ne loput jäätyneet juurekset maakellarista joulupöydässä, niin ei kyetty miettimään edes moisia. Sitä oli pakko olla nälkäisen lapsilauman kanssa vain toimeentuleva ja vastuun kantava ihminen - tänä päivänä on näemmä mitä ihmeellisempiä vaihtoehtoja. Mitähän siitä olisi tullut, jos äiti olisi ryöminyt pirtin lattialla karhuna ja isä juossut pitkin metsiä kettuna?! Olisivat suomalaiset kuolleet sukupuuttoon jo ajat sitten. Mutta nyt on aikaa ja rahaa ja lämmintä sisällä.

      • Anonyymi

        No ehkä kaikki on hyvin niin kauan, kun ei luule olevansa lintu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ehkä kaikki on hyvin niin kauan, kun ei luule olevansa lintu.

        Ja kaikki tällainen kuvastaa sitä, että miten vaikeaa on olla ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ehkä kaikki on hyvin niin kauan, kun ei luule olevansa lintu.

        Jokainen ihminen on eläin siinä missä muutkin maapallon eläimet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kaikki tällainen kuvastaa sitä, että miten vaikeaa on olla ihminen.

        noh , kyllä siinä oikeat koirat ja lemmikitkin on ihmeissään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ehkä kaikki on hyvin niin kauan, kun ei luule olevansa lintu.

        Siitä huolimatta karhu ja ihminen toimii monin tavoin samalla tavalla.


    • Anonyymi

      Hallitus kohtelee eläimiä paremmin kuin suurta osaa ihmisistä. Tämän takia monet ihmiset identifioituvat eläimiksi.

    • Anonyymi

      Paitsi että tuossa jutussa ei ole mitään seksuaalista latausta kuin ainoastaan sinä näet asian niin.

      • Niin tuossa jutussa tuo nainen kertoo itse ettei siihen liity mitään sellaista. Hommaa voi siis verrata keppihevosteluun jota myös jotkut harrastavat. No järkevää tai ei :d mutta täysin vaaratonta ympäristölle.


    • Anonyymi

      ArtoTTT

      Miten ne korjausleikkauksissa saa ihmiselle turkin kasvamaan?

    • Anonyymi

      Woketus ja wokettajat lähestyvät eläinmaailmaa yhä selvemmin, homoseksuaalithan jo sinänsä perustelevat homouttaan jo mm. eläimillä.

      • Niin mutta kun tuossa jutussa ei ole kyse mistään seksuaalisesta.


      • Ihmiset ovat eläimiä ja toiminta on sen mukaista kuin muillakin eläimillä.


    • Tulemme näkemään sellaista hulluutta, että nykynormein oleva hullukin sanoo sen olevan ....Hulluutta !!

    • Ihminen on rationaalinen eläin.

      • Anonyymi

        Eppäillä tuota soppii tällä palstalla.


    • Aamunkoitto-sivustolla Serafim Seppälä: "– Lopulta päällimmäisenä jäi mietityttämään se, että niin antiikista kuin Bysantistakin puuttui kokonaan monia sellaisia käsitteitä, joiden varaan nykyihmisten ongelmat rakentuvat. Heillä oli filosofista osaamista, mutta heillä ei ollut tarvetta muodostaa sellaisia käsitteitä kuten seksuaalisuus, identiteetti tai rasismi. Tällöin heillä ei myöskään ollut näihin perustuvia ongelmia, isä Serafim sanoo."

      Muinoin siis pystyttiin elämään ilman identiteetin käsitettä. Nykyisin se ei taida enää onnistua.

      • No ajassa on sellaista jossa ihmisen ajatukset pyörivät itsensä ympärillä liikaakin joten on jokseenkin selvää että ruotimalla pohjattomasti kaikki mahdolliset tuntemuksensa syntyy jokin sisäsyntyinen ongelma. Ilmiötähän kuvastaa hyvin sekin kuinka monet näkevät asiat siten että ihmisillä on vain hurja määrä oikeuksia mutta kenelläkään ei tunnu olevan enää velvollisuuksia.
        Surkuhapaisinta tuossa lienee se että samalla ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä.


      • Anonyymi

        Kyllä antiikissa pohdittiin ihan samalla tavalla identiteettiä, sitä ei vain kutsuttu identiteetiksi eikä sen merkitys ollut ihan sama kuin nykyisin. Platon puhui ihan suoraan sielusta ja pohti sitä useammassakin teoksessaan. Antiikin ajan yksi kuuluisimmasta identiteetin paradokseista oli Theseuksen laiva, josta voi lukea vaikkapa https://fi.wikipedia.org/wiki/Theseuksen_laiva


    • Miten therian tietää olevansa juuri se eläin, joka hän kokee olevansa? Onko tämä sama kuin kysyisi, mistä ihminen tietää olevansa ihminen? Esimerkiksi minä identifioidun ihmiseksi. Tämän voisi kai ilmaista samalla tavalla kuin Karoliina ilmaisee oman laitansa: "Mä olen sielultani karhu. Koen, että olen karhu ihmiskehossa, Karolina sanoo." Minä taas olen sielultani ihminen. Koen, että olen ihminen ihmiskehossa.

      Jos sanomme, että Karoliina on erehtynyt ja että hän on oikeasti ihminen ihmiskehossa, hän vain luulee olevansa karhu, niin eikö samaa voida sanoa minusta? Mitä jos minäkin olen erehtynyt?

      Jutusta käy ilmi, että Karoliina tuntee vetoa karhulle ominaisiin asioihin tai toimintatapoihin, hän esimerkiksi hieroo selkäänsä ovenkarmia vasten. Karhut hierovat selkäänsä puunrunkoa vasten. Karoliina murahtelee. Karhut murahtelevat. Karoliina syö marjoja. Karhut syövät marjoja.

      Mutta monet muutkin eläimet hierovat selkäänsä puunrunkoa tai muita pintoja vasten, murahtelevat, syövät marjoja jne. Mitä jos Karoliina ei olekaan karhu, vaan jokin karhua muistuttava eläin? Onko mahdollista erehtyä omasta identiteetistään tällä tavalla? Onko Karoliina aina tiennyt olevansa karhu? Jos hän on missään elämänsä vaiheessa pitänyt itseään ihmisenä, hän on selvästikin erehtynyt identiteetistään: joko hän erehtyi luullessaan olevansa ihminen tai sitten hän on erehtynyt luullessaan olevansa karhu, tai ehkä hän on erehtynyt molemmissa tapauksissa.

      On tosin sanottava, että myös ihmiseksi identifioituva ihminen voi hieroa selkäänsä pintoja vasten, päästellä ääniä, jotka kuulostavat murahtelulta (etenkin miehet), syödä marjoja. Eivät nämä ole ihmisellekään tavattomia asioita.

      Sitten Karoliina sanoo näin: "Jotkut myös ajattelevat, että me luulemme olevamme oikeasti eläimiä. Tiedostamme, että olemme ihmisiä. Se kaipuu siihen eläinpuoleen tulee edellisistä elämistä tai sitten jostain muualta."

      Hän siis tiedostaa olevansa ihminen. Mitä tämä tarkoittaa? Onko hänellä kaksi sielua, ihmisen ja karhun? Jos Karoliina sanoo "minä olen karhu", niin eikö tämä "minä", joka sanoo olevansa karhu, ole sama kuin se "minä", joka tiedostaa olevansa ihminen?

      Pikemminkin vaikuttaa siltä, että hän on ihmissielu, joka silloin tällöin joutuu karhusielun valtaan (karhusielu ikään kuin possessoi hänet, kuin demoni). Se olisi paljon parempi selitys, sikäli kuin uskomme, että karhulla on sielu ja että karhun sielu voi irtaantua karhun ruumiista ja ikään kuin sekoittua ihmissieluun, joka ilmaisee itseään ihmisruumiin välityksellä. Tai ehkä Karoliina on yhteydessä karhun arkkityyppiin, "alkukarhuun", joka "sijaitsee" jossakin platonisessa ideamaailmassa.

      Kaiken kaikkiaan on kuitenkin mukavaa, että therianit ilmeisesti ottavat sielun vakavasti, he vaikuttaisivat olevan sortin dualisteja.

      • "Se kaipuu siihen eläinpuoleen tulee edellisistä elämistä tai sitten jostain muualta"

        Ehkä hänen mieleensä putkahtaa karhun aitoja muistikuvia luonnon kollektiivisesta muistista. Jossain idässä on erehdytty kuvittelemaan sielunvaellusta ja karman lakia vaikka kyseessä on yksinkertaisesti vain toisen eliön muistikuvan putkahtaminen mieleen yleisestä muistista. Se miksi näin tapahtuu vaatii toki selityksen. Olisiko kyseinen henkilö aluksi tietoisesti harjoitellut karhumaista käyttäytymistä ja sen seurauksena muisti on alkanut löytää oikean karhun karhumaisia muistikuvia?


      • inti kirjoitti:

        "Se kaipuu siihen eläinpuoleen tulee edellisistä elämistä tai sitten jostain muualta"

        Ehkä hänen mieleensä putkahtaa karhun aitoja muistikuvia luonnon kollektiivisesta muistista. Jossain idässä on erehdytty kuvittelemaan sielunvaellusta ja karman lakia vaikka kyseessä on yksinkertaisesti vain toisen eliön muistikuvan putkahtaminen mieleen yleisestä muistista. Se miksi näin tapahtuu vaatii toki selityksen. Olisiko kyseinen henkilö aluksi tietoisesti harjoitellut karhumaista käyttäytymistä ja sen seurauksena muisti on alkanut löytää oikean karhun karhumaisia muistikuvia?

        Nuo "shiftit" ja karhu-unet voisivat olla muistikuvia, jotka putkahtelevat hänen mieleensä kollektiivisesta piilotajunnasta. Ne olisivat käytännössä sama ilmiö, vain sillä erolla, että "shifit" tapahtuvat valvetilassa ja unet unitilassa. Jos muistikuvat perustuvat aina kokemukseen, silloin Karoliina muistaa toisten muistoja. Karoliina tiedostaa karhujen muistoja, mikä on mielenkiintoista, koska lienee mahdollista, että karhut itse eivät ole tietoisia omista muistoistaan, toisin sanoen karhun koko eksistenssi saattaa olla piilotajuista eksistenssiä, ja nyt Karoliinassa karhu on tullut tietoiseksi itsestään.

        Onko ihmisen tietoisuuteen herääminen tapahtunut samantapaisesti: kun ihminen sai tietoisuuden, oliko hänellä valmiiksi muistoja, toisin sanoen olivatko muistot yksi niistä asioista, joista ihminen tuli tietoiseksi?


      • herrens_tiggare kirjoitti:

        Nuo "shiftit" ja karhu-unet voisivat olla muistikuvia, jotka putkahtelevat hänen mieleensä kollektiivisesta piilotajunnasta. Ne olisivat käytännössä sama ilmiö, vain sillä erolla, että "shifit" tapahtuvat valvetilassa ja unet unitilassa. Jos muistikuvat perustuvat aina kokemukseen, silloin Karoliina muistaa toisten muistoja. Karoliina tiedostaa karhujen muistoja, mikä on mielenkiintoista, koska lienee mahdollista, että karhut itse eivät ole tietoisia omista muistoistaan, toisin sanoen karhun koko eksistenssi saattaa olla piilotajuista eksistenssiä, ja nyt Karoliinassa karhu on tullut tietoiseksi itsestään.

        Onko ihmisen tietoisuuteen herääminen tapahtunut samantapaisesti: kun ihminen sai tietoisuuden, oliko hänellä valmiiksi muistoja, toisin sanoen olivatko muistot yksi niistä asioista, joista ihminen tuli tietoiseksi?

        Kuinkahan yleistä on, että ihminen uneksii olevansa jokin eläin. En muista itse koskaan nähneeni unta, jossa olisin eläin. Muistaakseni olen kyllä nähnyt unta, jossa olen eri sukupuolta.


      • herrens_tiggare kirjoitti:

        Nuo "shiftit" ja karhu-unet voisivat olla muistikuvia, jotka putkahtelevat hänen mieleensä kollektiivisesta piilotajunnasta. Ne olisivat käytännössä sama ilmiö, vain sillä erolla, että "shifit" tapahtuvat valvetilassa ja unet unitilassa. Jos muistikuvat perustuvat aina kokemukseen, silloin Karoliina muistaa toisten muistoja. Karoliina tiedostaa karhujen muistoja, mikä on mielenkiintoista, koska lienee mahdollista, että karhut itse eivät ole tietoisia omista muistoistaan, toisin sanoen karhun koko eksistenssi saattaa olla piilotajuista eksistenssiä, ja nyt Karoliinassa karhu on tullut tietoiseksi itsestään.

        Onko ihmisen tietoisuuteen herääminen tapahtunut samantapaisesti: kun ihminen sai tietoisuuden, oliko hänellä valmiiksi muistoja, toisin sanoen olivatko muistot yksi niistä asioista, joista ihminen tuli tietoiseksi?

        Tietoisuus edellyttää olemassaolon tunnetta. Ehkä karhukin tuntee olevansa olemassa. Olisihan se hurjaa, jos Karoliina tuntisi olevansa olemassa samalla tavalla kuin karhu. Tuntisi siis samoin kuin oikea karhu.


      • herrens_tiggare kirjoitti:

        Kuinkahan yleistä on, että ihminen uneksii olevansa jokin eläin. En muista itse koskaan nähneeni unta, jossa olisin eläin. Muistaakseni olen kyllä nähnyt unta, jossa olen eri sukupuolta.

        Olisiko ihmisessäkin vielä jäljellä kaipaus villiin luontoon kuten Jack Londonin kirjan Erämään kutsu päähenkilöllä Buck-nimisellä koiralla. Wikipediasta: "Buckilla on kuitenkin esi-isiensä luonto verissään, ja villi erämaa houkuttelee sitä jatkuvasti puoleensa."

        Itse olen kuullut silloin tällöin kysyttävän mikä eläin olisit halunnut olla, jos et olisi syntynyt ihmiseksi. Ainakin syksyllä ennen talvea muuttolintu on ollut yleinen vastaus. Jostain syystä lasten saduissa on usein eläimiä ihmisten sijaan ja lapset tykkäävät niistä. Uneksiminen olevansa eläin taitaa olla yleistä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ”Michael Bondin mukaan theriantropiaa pidetään usein virheellisesti lykantropian muotona. Lykantropia on psykiatrinen sairaus, jossa ihminen kokee joko olevansa eläin tai muuttumassa eläimeksi.

      Therianit tietävät, etteivät ole eläimiä ja etteivät voi sellaiseksi muuttua.”

      Tietäisivätpä biologiset naiset ja miehetkin, etteivät voi muuttaa todellisuudessa sukupuoltaan, vaan ainoastaan identifioitua, maakohtaisesti saada papereihin sukupuolimerkintänsä muutettua, muokata itseään hormonein, leikkauksin ja ilmaista itseään haluamallaan tavalla, esim. meikillä, vaatetuksella.
      Osin, kuten kyseinen karhunainenkin.

      Mutta ei. Transihmiset (osa heistä) väittävät olevansa yhtä miehiä ja naisia kuin biologiset miehet ja naiset.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Palstan aihepiiriin voisi paremmin kuulua sen päivittely, että tosi monet ihmiseläimet kuvittelevat olevansa henkiolentoja ja jumalien kuvia.

    • Anonyymi

      Maailmassa on monia eläinlajeja. Yksi niistä muiden joukossa on ihminen.

      • Juu. Ihmiset tekevät paljon sitä mitä muut eläimet eivät kykene, ja muut eläimet tekevät paljon sitä mitä ihmiset eivät kykene.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Juu. Ihmiset tekevät paljon sitä mitä muut eläimet eivät kykene, ja muut eläimet tekevät paljon sitä mitä ihmiset eivät kykene.

        Olet todella ruma.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet todella ruma.

        Kiitos. Olet todella sydämellinen ihminen.


      • Anonyymi

        Juu juu, mutta ei ihmislaji sillä lajiaan muuta eli tule toiseksi lajiksi, jos hän niin ajattelee tai päättää!!! Ihminen on tosiaan nisäkäs, mutta ei karhu tai jokin muu eläin/nisäkäs! "Ihminen (Homo sapiens) on ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten (Homo) sukuun kuuluva nisäkäs. Ihminen kuuluu kädellisten (Primates) lahkon isojen ihmisapinoiden (Hominidae) heimoon ja on nykyisin elävistä kädellisistä laajimmalle levinnyt ja runsaslukuisin laji." Näin kertovat minua viisaammatkin!!! Aivan samoin ihminen ei muuta sukupuoltaan, vaikka hän kuinka niin päättäisi tai antaisi itseään leikellä, sillä kunkin ihmisen perimä vaan on yksilöllinen, ainutkertainen, muuttumaton. Tämänkin tietävät minuakin viisaammat biologit!!!


    • Anonyymi

      Kyseinen tyyppi on varmaan erikoisempi, mutta siinä mielessä fiksumpi kuin osa transihmisistä, kun hän ymmärtää olevansa ihminen ja nainen.
      Identifioituminen ei ole mennyt niiden biologisten faktojen ohi.
      Osa transihmisistä taas väittää olevansa yhtä naisia tai miehiä kuin biologisesti vastakkaista sukupuolta olevat.

    • Anonyymi

      Eikö tuo kuulu samaan ryhmään skitsofrenian kanssa. Joku mielenterveydellinen sairaus kuitenkin. Mutta mitä voi odottaa kun nykyään ei enää ole miehiä ja naisiakaan, vaan henkilöitä, miesoletettuja, naisoletettuja, muu sukupuolisia ja ties mitä introverttejä. Mikä ongelma siinä oikein on, lajien tunnistus pitäisi olla melko helppoa, ja sukupuolikin selviää helposti, koura jalkojen väliin -jos siellä roikkuu jotain, olet mies, jos ei, niin nainen.

    • Anonyymi

      Ihminen kuuluu ihmiskuntaan. eläin eläinkuntaan, kasvi kasvikuntaan ja kivi kivikuntaan.
      On huolestuttavaa jos ihminen ei tunne enää ihmiskuntaan kuuluvansa vaan luulee olevansa joku eläin, joka toimii vaistojensa varassa.
      Eikö se että ihmisellä on kyky ajatella ja pohtia asioita erota ihmisen eläimestä.

      • Anonyymi

        ” Michael Bondin mukaan theriantropiaa pidetään usein virheellisesti lykantropian muotona. Lykantropia on psykiatrinen sairaus, jossa ihminen kokee joko olevansa eläin tai muuttumassa eläimeksi.

        Therianit tietävät, etteivät ole eläimiä ja etteivät voi sellaiseksi muuttua.”

        Identifioituvat eläimiksi, kuten vaikka biologiselta sukupuoleltaan miehet identifioituvat naisiksi.
        Therianit sentään tietävät, etteivät ole eläimiä, kun taas osa naisiksi identifioituvista miehistä väittävät olevansa yhtä naisia kuin biologiset naiset.


    • Anonyymi

      Jos noille theriani harrastajille kerrottaisi heidän astrologiset eläinmerkkinsä, theriani eläin saisi selityksen?

      Oletteko huomanneet, miten vähän astrologiasta puhutaan? Siksikö sitä ei opeteta edes alkeita koulussa, jotta pääkoppalääkkeiden myynti ei vähenisi?

    • Anonyymi

      Kasvit on sijalla 1, eläimet sijalla 2, ja ihminen sijalla 3.
      Tietoisuuden tasoja on kuulemma avaruudessa 9 ja ehkä sen ulkopuolella hieman enemmänkin.

      Tässä on eroa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe