Missä on Orpon hallituksen osaaminen?

Anonyymi-ap

Petteri Orpon johtama, kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan kyhätty hallitus, ei ymmärrä lainsäädännöstä yhtään mitään.
Siinä hallituksessa on useitakin oikeustieteellisen koulutuksen ja tutkinnon suorittanutta ministeriä, mutta osaaminen ei vakuuta. Eihän ne edes osaa säätää lakeja niin, että ne eivät olisi perustuslain vastaisia.

18

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä osa lainsäädäntöä on sellainen, jonka sinä ymmärrät muita paremmin?

    • Anonyymi

      Mitä vasuripaskat vinkuu kuin siat?

      • Anonyymi

        Uli uli uijui nyyh......... Persun sanavarasto tuli käytettyä.


    • Anonyymi

      Orpon hallituksen osaaminen on EK:ssa.

      • Anonyymi

        Tuskin edes EK:sta tulee niin älyttömiä ajatuksia kuin mitä Orpon johtama hallitus saa aikaiseksi.


    • Anonyymi

      Onhan se jännää politiikassa, että valtiovarainministerillä ei ole aiempaa budjetointikokemusta.

    • Anonyymi

      Valtiovarainministeri osannee budjetoinnin sijaan heiluttaa saksia ja ylpeillä leikkuulaudoilla — mutta se on huumoria? Osataanko huumori?

      • Anonyymi

        Kunhan kännissä ja läpällään...............


    • Anonyymi

      Paskasakkia koko hallitus! Prk!

      • Anonyymi

        Joudutko töihin 😁


    • Anonyymi

      Suomessa joutuu yhä useampi työttömäksi KONKURSSIEN ja TEKOÄLYN seurauksena.
      Konkurssiaallot jatkuvat, jopa laajeten. Kun tekoäly tulee kaikille pakolliseksi uusien "äppien" (applications) mukana ja itsepalvelu laajenee hoiva-aloille ja terveyspalveluihin, niin työttömien määrä kasvaa 300.000 työttömästä kaksinkertaiseksi.

      Toki digi-taidottomat ovat jo jääneet muita helpommin työttömiksi ja vaille tarvitsemiaan palveluja mutta digitaitoja tarvitaan pian kaikilta työntekijöiltä. Jo nyt digi-taidottomat jäävät ilman palveluja ja tulevat huijatuiksi monin eri tavoin.

      Työttömyysturvan ja sosiaaliturvan leikkaukset heikentävät yhteiskunnan tukea tarvitsevia, joiden määrä kasvaa. Nyt Suomessa on 300.000 työtöntä työnhakijaa. Avoimia työpaikkoja on lähinnä erikoisaloillanoin 50.000, joista noin puolet on pätkätyöpaikkoja. Kun hallitus leikkaa työttömyysturvan suojaosan, 300 €, niin pätkätyöläiselle ei jää verojen jälkeen työtään minkäänlaista palkkaa.

      Hallituksen talouspolitiikka ei ole lisännyt kasvua. Veroedut on jaettu hyvätuloisille ja hallitusohjelmassa on myös perintöveron poisto (20.000 euron tai sitä pienemmästä perinnöstä ei mene nytkään vero). Perintöveron poisto vähentäisi verokertymää asiantuntijoiden mukaan noin miljardi euroa ja lisäksi eriarvoisuus kasvaisi. Suomessa palattaisiin eriarvoisuudessa vanhaan "sääty-yhteiskuntaan".

      Talouskasvu on miinuksella ja taantuma jatkuu. Myös terveyserot ja jopa tulottomuus (sanktioiden takia) lisääntyvät perustuslain vastaisesti. Se on erittäin huonoa talouspolitiikkaa Orpon hallitukselta.

      Kauhulla odotamme syksyn uusia työmarkkinaneuvotteluja, joista ei viime keväänä minkäänlaista sopua syntynyt. Kokoomuslaisen vastuuministerin Satosen kädet oli sidottu hallitusohjelman mukaisiin EK:n tavoitteisiin, jotka siirrettiin sellaisinaan työlaiksi, kun hallitus ryhtyi työmarkkinaosapuoleksi ammattiyhdistysliikkeen sijaan. Syksyllä neuvotteluista tulee entistä vaikeammat ja todennäköisesti uudet lakot käynnistyvät. Siinä ei edelleenkään auta valtiovarainministerin huutelu: "menkää töihin." Niitä työpaikkoja löytyy lähinnä lääkäreille ja hoitajille.

      Hallituksen vastine lääkäripulaa on sulkea sairaaloita ja lopettaa yöpäivystyksen, jotta lääkäreitä olisi riittävästi. Potilaat eivät kuitenkin vähene, sen sijaan sairaudet pitkittyvät ja pahenevat, jos "digilääkärit" tekevät puhelimessa diagnoosit ilman kokeita ja tutkimuksia. Miten sitten käy, kun uudet pandemiat , covid-19:n tapaan, rantautuvat Suomeen ja sairaaloita on suljettu ja yöpäivystyksiä lopetettu digilääkäreiden lisääntyessä? Esimaksua hallituksen osaamattomuudesta saatiin viime korona-rokotuksesta, kun myös ikäihmiset joutuivat jonottamaan ulkona räntäsateessa rokotusta.

      Orpon hallituksen kannattaisi kuulla THL:n asiantuntijoita sote-palvelujen järjestämisessä. Julkisen sektorin alasajo sairaaloita ja palveluja lopettamalla lisää kustannuksia ja terveyseroja, mikä ei ole oikeusvaltion periaatteiden mukaista.
      Hoitotakuun pidennys kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen on erittäin iso heikennys, minkä seurauksena kärsimys kasvaa ja sairaat eivät ajoissa saa tarvitsemaansa hoitoa.

      • Anonyymi

        Orpon vastine lääkäripulaan on varmistaa hyvätuloisille yksityinen terveydenhuolto antamalla sinne Kelarahaa 0,5 miljardia.


    • Anonyymi

      Hallitus kaatuu syksyllä.

    • Anonyymi

      Tän hallituksen ainut asiallinen teko on ollut rajan sulkeminen.

    • Anonyymi

      Hallituksen pitäisi olla tasoltaan yliopisto, mutta on ikävä kyllä apukoulu (ja sekin hädin tuskin).

    • Anonyymi

      Missä ne Orpon lupaamat kymmenet tuhannet työpaikat piileksivät? Taloussivuilla lehdissä kerrotaan ja on jo kauan kerrottu miltei joka päivä, että taantuma on ohi, mutta vaikutuksia ei näy missään. Sen sijaan uutisia irtisanomisista, konkursseista, liikeyritysten lopettamisista ja muihin maihin siirtymisistä on päivittäin!

      • Anonyymi

        Päin seiniä menee ja sehän ei ole mikään uusi juttu, että nykyinen hallitus on pettänyt kaikki lupauksensa. Tuo talouslamasta uutisoiminen on yleensä Iltalehden taloussivuilla ja Iltalehti on tunnetusti poliitikkojen ja julkkisten hännystelijä.


    • Anonyymi

      Nyt jo 300 000 työtöntä odottaa oikeita työpaik joka mistä saa rahaa 3500 ..5000 € tekemättä juuri mitään kuten valtion virastoissa on jo 200 000 höpöheinää syövää camelii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe