Mistä tietää onko joku yhden leiviskän piilottanut?

Anonyymi-ap

Mikä on leiviskä? Leipä tai vastaava?

Miten yhdellä leiviskällä voisi saada kaksi leiviskää tai kolme leiviskää vai onko mahdottomuus? Miksi yhdellä leiviskällä ei voi saada tuottoleivisköjä jos niin on?

Voiko vain vasta kahdella leiviskällä saada saada ruokahyllyyn enemmän leivisköjä varastoon kun tarkastaja päättää yllättäen tulla tarkistamaan leipätilanteen että onko tuottoa tulleet?

8

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuo leiviskä asiaan kannattaa jokaisen uskovan laittaa aikaa ja lukea ja miettiä ja pohtia sekä syventyä miksi teksti raamatussa on niin ankara jopa .
      Suosittelen rauhassa lukemaan ja kysymään Jumalalta vastausta.

      • Anonyymi

        ja vastaus on se, ettei tuollaisia tarvitse miettiä. Ei ole mitään mitä tulisi alkaa tekemään


      • Anonyymi

        Leivisköitä ovat esim. kaikki ne kyvyt, tieto, taidot, usko ja voima, joka meillä kullakin erikseen on ja olemmeko luovuttaneet / luovutammeko ne Jumalan kaiken erilaisen työn, myös evankeliumin käyttöön.

        Maallista maailmaakin voisi siinä sivussa myös tukea: antaa varojaan aidosti sitä tarvitseville.

        Jollain saattaa olla varallisuutta ylitse oman tarpeensa. Hän voisi miettiä, kuinka voisi auttaa aidosti huonompiosaisia. (Korostan sanaa "aidosti". Huijareita ei pidä tukea, se taas olisi rikollisuuden mahdollistamista ja vahvistamista.)

        Jollain on puhumisen / kirjoittamisen lahja. Minkä hyväksi, puolesta ja mitä vastaan hän puhuu / kirjoittaa?

        Jollain on ammattipätevyyttä. Kuinka hän voisi lahjoittaa taitojaan esim. huonompiosaisten hyväksi?

        Kuinka voisi auttaa ympäristössään olevia heikko-osaisempia, esim. vanhusta naapurissa? Lähteä yhteiselle kävelylenkille puistoon? Jos on leipurin taitoja, voisi joskus pyöräyttää hänelle esim. kotitekoisen leivän tai pullan.

        On kuitenkin katsottava ettei leivisköjensä jakelijaa ryhdytä hyväksikäyttämään. Rikolliset mielet pitäisivät typeränä ja alkaisivat esittää ja häneltä vaatia sitä ja tätä.

        Jeesuskin kielsi heittämästä helmiä sikojen eteen, sellainen ei olisi aitoa avustamista.


      • Anonyymi

        Leiviskä tarkoittaa erilaista varallisuutta.
        Rahaa, tietoa, taitoa jne.

        Wiki: leiviskä, historiallinen mittayksikkö.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ja vastaus on se, ettei tuollaisia tarvitse miettiä. Ei ole mitään mitä tulisi alkaa tekemään

        Ei sinun tarvitsekaan vaan niiden, jotka taivaaseen menevät.


    • Anonyymi

      Jeesus on Leipä mutta leiviskä ei ole leipä ihan vaan selvittääkseni mikä leipä ei ole. Söin äsken ruisleipää ja oli siinä muutakin leivän päällä-. Maistui mun suussani hyvälle.

      Onpa lämmintä ellei jopa kuumahkoa. Huh huh! Jeesus on mun Herra. Matteus 25 jakeesta 14 alkaa Jeesuksen pitkä vertaus leiviskästä ja mitä sitä pitää ulkomaille ( Taivaasen) lähteneen Isännän omaisuutta tulee käyttää ja miten olla käyttämättä siihen asti kunnes Isäntä pala aikanaan tarkastamaan mitä palvelijat ovat saaneet leivisköillään aikaan. Tämä koskee n. 2000vuojen ajanjaksoa. Kun Isäntä Jeesus on tarkastuksensa tehnyt niin alkaa palkanmaksut, jotka perustuvat sielujen pelastamiseen ihmisen saamijen kykyjensä mukaan. Joillakin kykyä on lahjaksi saatuna enemmän, joillakin vähemmän ja joillakin sitäkin vähemmän, muta jokaisella palvelijalla on kuitenkin jonkin verran kykyä voittaa eli saaja ihmisijä uskomaan Jeesukseen jos ihan suoraan ilman vertauksija sen saan möläyttää. Jossain vanhemmassa käännöksessä käytetään sanaa talentti leiviskän tilalla ja talentti tarkoittaa kykyä.

      On joitakin palvelijoita, joilla on vain yksi leiviskä saatuna lahjaksi ja jolla toimia uskonelämänsä aikana. Ei ihmisellä tietenkään yhtä ainoaa kykyä ole, mutta yksi leiviskä kuvaa rajoitetettua määrää kyvykkyyttä evankelijoija ihmisijä pelastuksellisuuksiinsa.

      Tuossa Matteuksen 25 luvussa lukee että yksileiviskäinen palveliaallisuus oli pelokas ja kaivoi leiviskänsä maahan. Kaivoi kykynsä maahan eli piilotti muilta evankeliumin.Jos hän olisi omalla pienimuotoisella työllään kertonut vaikka silloin tällöin kohtaamilleen ihmisille yksityisesti kieli kankeana evankelimia niin tiejä millaista satoa se olisi tuottanut Jumalan Kuninkaskuntaan.

      Ejelleen tuossa mainitaan " kätkin SINUN leiviskäsi maahan." Eli palvelijan kyvyt olivat Jumalalta saatuja armolahjoja, joista ensimmäiset sadaan syntymälahjoina ja lisää sitten myöhemmin armoolahjoina kun niitä anotaan ja mikäpä estää Jumalaa antamasta armollisija lahjojaan kysymättäkään.Leiviskät mahtollistavat erilaisija tapoja tehjä työtä Jumalalle.

      Jumala ei vaaji meiltä kristityiltä enempää kuin on meille antanut, rakentanut sisimpäämme Pyhän Hengen toiminnan mahtollistamana toteutta Hänen sieluja evankilijumilla pelastukseen kutsuvaa tahtoansa.

      Jos nyt joku on saanut leiviskän, talentin, kyvyn niin tässä ei ole kyse ainovastaan syntymälahjoista vaan myös Hengen lahjoista. Jos ihminen saa evankelioimiseen tarvittavan lahjan niin hän tietää etä hänellä on se lahja j hän pelkonsa takia jättää sen lahjan käytämättä niin hän on silloin varas ja ryöväri. Hän varasti jonkun ihmisen tai ihmisten pelastumisen ihmispelkonsa takia. " Pelkää ainoastaan Jumalaa." Käsky.

      Juutalaiset eivät käyttäneet Jumalalta siunauksena saaamijaan lahjijaan Jumalan tahtomalla tavalla vaan tekivät Jumalan huoneen ryövärien luola. Jumalan temppelin tuli olla maailman kansoille paikka, johon he olisivat tulleet tapaamaan Israelin Pyhää, mutta juutalaiset tekivät siitä oman suljetun pyhäkön omia lihallisija tarpeitaan varten kauppapaikakseen.

      Tämä yhden leiviskän palvelija oli joutunut ihmispelon sitomaksi ja sitä meidän jokaisen tulee varoa, sillä Herra on kova mies, jonka tuon vertauksen yhden leiviskän saanutkin Hänestä ennakkoon tiesi että tulee toimia evankeliumin työssä tavalla tai toisella, mutta PELKO sai suuren tuhon aikaan niin hänelle kuin niilekin, joita hän ei tavoittanut evankeliumilla elonsa aikana.

      Mitä tapahtuu tuolle pelkonsa vangiksi jääneelle? Mitä Isäntä tekee hänelle kun tulee palkanmaksun aika?

      Veljet, ollaan pelottomia maajilman suhteen. Me kyjetään siihen. Tietenkin voimme jääjä ihmispelonkin vankiksi, mutta silloin rukoile Jumalalta apu pelkovankeuteesi äläkä passivoiju maajilman puheista: "Usko on henkilökohtainen asija, ooppas nyt hiljaa evankelijuumista kuule."

      Selef Urge
      '

    • Anonyymi

      Herra tietää kaiken ja jos ei tiedä, niin sitten ottaa selville. Joudut helvettiin, jos et kasvata korkoa Herran rahalle!

    • Kaikki tulee tehdä Rakkaudesta ei pakosta ja laista, koska silloin ihminen laittaa itsensä lainalaiseksi jos tekee miellyttääkseen lakia ja silloin se ei ole sitä Hengen ohjausta, mitä uskovassa on uudessa liitossa.
      Uudenliiton vaellus on ihmeellistä sillä se on kuuntelua Hengessä ja se Henki on Kristuksen Henki.
      Siksi täytyy hiĺjentyä ja kuulla mitä Kristus on nähnyt sinulle ja minulle sopivaksi tai elämäntilanteeseen
      Joskus väärät valinnat vie meidät pois siitä, minkä Jumala on meille ohjannut ja juuri siksi, että meillä on todellinen vapaus valita.
      Joudumme olemaan jopa hiljaa välillä päästäksemme takaisin siihen kutsumukseemme.
      Se tarkoittaa, että emme ole olleet lähelläkään sitä mitä meidän olisi kuulunut olla.
      Onneksi Jumala on pitkämielinen ja auttaameitä heikkouksissamme ja pääsemään pois niistä jos nöyrrymme.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4325
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2679
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2431
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      435
      1669
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      169
      1537
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1534
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      101
      1338
    9. 79
      1291
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1249
    Aihe